Gyenge András üzente 10 éve

+-0,00

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ezek szerint,ha megemelik az áruk áfáját akkor, amit vásárol annak nem emelkedik az ára?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ha tettszettek figyelni, én nem az ÁFA-ról beszéltem, ill. csak annyiban, hogy az ugye fizetendő az esedékes fogyasztással együtt, sőt, ha vásárolni megyünk, stb. akkor is.
Nem vagyok se Fidesz, se egyébb párti tag se, szimpatizáns se.
Bizonyitékok: hm: az élet maga az / persze én jobbára azokat az utóbbi időkben nem ebben az országban szereztem.
Igen, aggódhat is kedves az unokái, dédunokái jövőjéért. Hacsak nem kedenek azonnali hatállyal angolul tanulni, hogy már akár a középiskoláiktól felfelé diplomáikat külföldön szerezzék, és természetesen a nagyvilágban boldoguljanak / ha van elég önbecsülésük, kitartásuk, perspectivájuk, elkötelezettségük önmagukkal és saját jövőjükkel szemben. Addig is nem árthat felszerelkezni, ha már jul.1-től törvényileg is megvédhatő az emberek magártulajdona és személyi biztonsága. Szabadidejükben pedig nem ártana az interneten némi tájékozódást szerezni a különféle külföldi sajtókból / nem kihagyva az archiv anyagokat se!/. akkor talán nagyobb , kiterjedtebb, szélesebb körű információkkal rendelkezhetnének, mint jelenleg ! A hiranyagokat azután lehet ütköztetni egymással / a hazai hireket még a TV-ben se érdemes nézni, olvasni- elpocsékolt idő, fáradtság.
Csak azt nem értem, hogy ha önöknek ilyen sok és ugy gondolják hogy széleskörű ismereteik vannak politikai ill. gazdasági téren: hogyan történhetett az, hogy még nem ülnek valamilyen jellegű miniszteri vagy egyébb magas, irányitói szintű poziciókban?
Jaj, szegények, - hát persze: azok a fránya illetékesek még nem fedezték fel az önök " kiváló, kimagasló, tökéletes" tájékozottságukat....jujjjjjjjjj de kár.......vagy talán azért nem, mert nagyon csúnya dolog hülyének nevezni azokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint önök???????? Egyáltalán: hogy is mernek ezen a földön olyan emberek élni, akik másképen gondolkodnak, és látják a világot, az igazi történéseket, - mint önök.......jujjjjjjjj, de szőke emberek is azok,.........mindazok.........az okos emberek sokaságai pedig hallgatnak, - talán nekik van igazuk: csak én nagyon nehezen tudom elviselni a jelenlegi egyes körökben dúló és létező hülye gondolkodásmódokat és cselekvéseket.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Uraim!Felesleges időpocsékolás csak egy szót is vesztegetni Judyra,ha tényleg ennyire korlátolt azért,ha csak teszi a hülyét azért.Unalmas.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves és igen nagy tudású, valamint egójú Judy asszonyság. Kétlem, hogy sok köze van a zenéhez, meglévő papírjai ellenére is. Tudnilik minden általam ismert zenész, vagy azzal hangszeresen, vagy épp vokálisan, vagy kórista szinten foglalkozó amatőr is arról ismerszik meg, hogy kiváló memória alakult ki nála a zene tanulása, a kotta stb valamint a megjegyzett rengeteg dallam, és a szövegismeret miatt.
Ön nyilván elméleti zenetudós. Kutató. Csakhogy nem talált semmit. Se régebben, se most. Mert ahol nincsen....
Felőlem lehet akármilyen véleménye. Hihet akármiben. még Buddhista is lehet, nem akarom megtéríteni. Nem is érdekel.
Mindenki alanyi jogon annyira hülye, amennyire csak tud. Csak az a baj, hogy egyesek nagyon visszaélnek ezzel az alanyi joggal...
De hogy valaki olyan marhaságokat írjon össze alapvető és DETERMINÁLT gazdasági törvényekkel ellentétesen mint ön, azt nem lehet hagyni, mert a hülyeség ragályos...és nem gyógyítható !
Csak duma (!!) szintjén hinti azt, amit épp elképzel, BIZONYÍTÉKAI SEMMIRE SINCSENEK ,-tény-adat-szám, statisztika van ? Ugye,- nincs is más, csak a hülye duma...
Megvígasztalom. Van nejem, és sokkal okosabb mint ön, és ráadásul még gyerekeink is vannak, és HÉT UNOKÁM...és lehet, hogy hamarost dédunokám is lesz...
És önnek férje-gyereke-unokája? Van e valaki? Mert nálam még a legkisebb 4 éves is tudja, hogy a 6 az sokkal több, mint a három...mert már tud tízig számolni. Sőt, leírja a nevét...és a 10 éves meg valószínű jobban kezeli a számítógépet, mint ön valaha is fogja...
KIKNEK JÖVENDŐJÉÉRT ELEGET AGGÓDOM... És sajnos jogosan, mert az önféle unortodox gazdasági baromságokat hirdető-szajkózó-terjesztők miatt, meg a GLOBÁLISAN IS NÖVEKVŐ PROBLÉMÁK MIATT borzasztóan nehéz jövendő vár rájuk.
És akkor még ráadásnak itt vannak önök, az unortodox marhaságaikkal.
Még azt is el tudom képzelni, hogy helyesli, hogy a 3 %-os kamatozású hitelt előre kifizessék aug. 12.éig,-lecseréljék ezek a barmok 6-8-9 %-os kamatos kamatozású 10 év alatt megduplázódó hitelre, hitelekre ! Közben az államadósság e miatt naponta 8,5 milliárd forinttal nő. Vasárnap is...Mert nem érik fel ésszel, hogy a 3-nál sokkal több a 6-8-9 !!
És nem veszi észre, mennyire nagy baromságok történnek, mert a szemét könnybelábasztja a rezsicsökkentés iránti áhitat, és imádott vezére iránti imádat !
Keresse meg, és olvasgassa Arany J. Családi kör c. versét.. és ne lepődjön meg amikor koppanni fog...és ne azt higgye, hogy az éji bogár az...
Viszont nem éri meg önre pazarolni az időt, és energiát, mert aki valamit nem akar érteni, az sosem fogja...megérteni...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Hogy tisztában legyen az Áfa fogalmával, tájékoztatom,hogy az mindenfajta árura,termékre vonatkozik , az ön által fogyasztott árut,teméket szolgáltatást terhel,hogy az íly módon
beszedett adóból a kormány működni tudjon,mert annak van szüksége a beszedett adókra.Hogy a kormány működni tudjon,és az általuk irányított ország termelését irányítani tudják."Áfa- általános forgalmi adó.".Ha egy ország termelése alacsony,olyankor
a miniszterek fizetését emelik,miközben a dolgozók bére alacsony és nagy a munkanélküliség,Így már érti?Kér erre példát is?Ha érti,ne égesse magát ilyen marhaságok beírásával.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Igen van feleségem:de ettől még az Áfa az kormányzati döntés alapján működik,már több száz éve,és az nem bal oldali demagógia.Az a bal-jobboldali demagógia ami a szolgáltatásokkal kapcsolatosan elereszt írásaiban,amiből sugárzik a témával kapcsolatos
tájékozatlansága.Úgyhogy felesleges pénz kidobás az ön szőke hajának átfestetése.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Kedves Hedrich és Gyenge " urak". Vannak, akik hiába szereznek különféle diplomákat, dolgoznak több munkahelyeken / érdekes, a nap CSAK 24 órából áll / hi-hi/, - nos ott a tanulmányaik során se ragad rájuk más, csak a kosz, nomeg a jóadag tömény demagógia !
Csak szajkózzák a kötelező baloldali dallamot, még akkor is, ha az nagyon hamis, és az EGO-juk pedig óriási: másnak abszolút nem lehet semilyen véleménye, csak az önökével azonos.
NOS: önök a szökék, de nagyon: a Gedeon bácsijukkal és a hajfestékükkel egyetemben.
/Csak menjen be az üzletbe és vegyen akár a legvilágosabb skandináb hajfestéket: /M.o-on ! / és fesse be vele haját / mint ismerősöm tette. Eredmény= szűrkés/világos barna.
Hajrá, magyarország! Őszintén sajnálatra méltóak a feleségeik / ha ugyan van önöknek olyan........../

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Én mint fogyasztó: fizetem az elfogyasztott szoltáltatási egység mennyiséget + ÁFA. Bocsi az Áfa fogyasztási adó,nem a szolgáltatás ára,az Áfát az állam követeli a vásárlótól.
Például: ha szőkeségét álcázni szeretné,vennie kéne egy tubus hajfestéket,az után is Áfát kell fizetnie,még ha rájön is,hogy használata az ön számára értelmetlen.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Hódos Judynak,ön mit tenne ha fia,vagy, párja végre magasabb fizetést kapna annyit amennyiből meg tudna élni,és e miatt drágább lenne az élelmiszer?Gondolom semmit.azt már mindenki tudta,hogy Bécsben 16 Schiling a villamosjegy,mikor Pesten Kádár alatt még
2 forint volt a jegy.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Sajnos Gyenge Andrásnak igaza van ön - született szőke....

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Asszonyom!
Rájöttem, igaza van Juhász Nagy Sándornak.
Önnek bármilyen a haja színe,- született szőke.....mindenhez.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Köszönöm a megtiszteltetést, hogy még vannak, akik pazarolják rám a fáradtságot ....nem kell megértetni, - értem. Gedeon bácsi: érdekes hasonlat.hmmmmmmmmmm. Persze, hogy mindent beépitenek az árba, de hát tehetik is, ha a magyarok hagyják!
Igen, sokan ismerőseim közűl / nemcsak a nyugati megyékben/ már nem birják megengedni maguknak, hogy M.o-on vásároljanak, ill. vegyenek magyar terméket !!!!!!!! Aki teheti: Ausztriába jár vásárolni: átlagos és bio termékeket - sokkalta de sokkalta jobbat --- olcsóbban.
Sőt: vasmegyében találkoztam ottélőkkel, akik a nagy csomag száraz kutya eledelt is egyszer egy hónapban Ausztriából hozatják otthonukba / még ki kell figurálnom: mennyival olcsóbb ?/
A kérdés csak az, hogy sokan mennek a minőségi fodrászhoz: , - de sajnos rengetegen csak úgy vásárolnak, hogy a legolcsóbb árukat veszik meg a boltokban: minőségi követelmények nélkül. /Lásd: itt bio termékekbe is kerül: E származék, vagy aroma / ami megintcsak egészségtelen mérgek a szervezetnek. Vagy: mindennapi példa: tudtok-e egészséges kenyeret vásárolni: E származékok, iz és térfogat javitók nélkül????? Ugye, hogy CSAK NAGYON NEHEZEN, sok-sok km-eket utazva érte !!!!!!
Na ezek / is/ a bosszantó problémák tömkellege it..........

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Érezze magát megtisztelve,hogy még vannak akik pazarolják önre a fáradtságot,hogy megértessék önnel mért nem lehet ingyen kapni a piacon a csírkét vagy barackot.Pedig hát annak az ára is benne van a megélhetési költség rezsijében

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Tisztelt asszonyom vitatkoznék önnel de nincs értelme, itt nem a szolgáltatóról van szó ..nem a rezsicsökkentésről, nem a módszerről ahogyan félrevezetnek bennünket...itt arról van szó,hogy van egy szemfényvesztés,van egy újabb hazugság és van egy "művelt"" réteg aki vakon vevő rá""

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Hódos asszony !
Tényleg annyit ért hozzá. Még azt a fodrászos példát sem érti. Meg azt a zeneit se... Sajnálom. Pedig fodrászból ugye lehet választani. De van, aki jó, van aki jobb, és van aki "divatosabb", -ezeket nevezik sztárfodrászoknak, -akikhez járni sikk...
Itt Magyarhonban is van több szolgáltató. Gáz is, telefon is, villany is.
De mindet egyformán húzza az ág! Meg az állam. LEHET SZOLGÁLTATÓT VÁLTANI, de minek?
És van az ENERGIA HIVATAL. Amelynek feladta úgy mint az USA-ban az árképzés vizsgálata. És pontos előírásik és mérések, meg számítások alapján kell meghatározni az energia árakat.
Így volt ez már évtizedek óta, És így van ez manapság is. MÍG AKTÍV MUNKAVÁLLALÓ VOLTAM, a vállaltnál MINT ENERGETIKUS is dolgoztam,- mert több munkakört láttam el, és a "rendszerváltásra" már HAT munkaköröm is volt. Kénytelen voltam magam kissé beleásni a témába. Sajnos nem eléggé,- mert komoly szakma, csak menet közben tanultam meg amit csak lehetett.
Nem tudom, hogy hangszeres zenész, vagy énekes, de az biztos, hogy soha nem foglalkozott gazdaságtannal. Energetikával meg pláne nem. És nyilván a zeneakadémián nem is volt ilyen kötelező óraszám, tehát nem baj az, hogyha nem ért hozzá. A baj az, hogy a legegyszerűbb összefüggéseket sem hajlandó megérteni, hanem csak a fidesz propaganda szövegét érti, vagy csak épp elhiszi.
Azt meg nem akarja érteni, hogy az a sok zagyvaság amit sokan egyáltalán nem értenek, hogy mit is jelentenek a számlán, AZ BIZONY AZ ÁLLAM HATÓSÁGÁNAK ELŐÍRÁSAI, ÉS TÖRVÉNYEI MIATT VAN AZ OTT, és hozzáírva a fogyasztáshoz. és annak NAGY RÉSZE, NEM CSAK AZ ÁFA (!) NEM IS A SZOLGÁLTATÓ BEVÉTELE, HANEM AZ ÁLLAMI KASSZÁBA MEGY !!
És mindaz, AMIBŐL NINCSEN 10 % "REZSICSÖKKENTÉS" !! Mindaz állami pénz lesz.
Azok a tételek MIND a költségvetésbe befizetésre kerülő tételek ! Azért nincsenek benne a REZSICSÖKKENTÉSBEN !! Hogy az állami bevétel NE csökkenjen.
HA 2010-ben ELKEZDTÉK VOLNA EZT, amit most csak csupán pillanatnyi politikai érdekből tesznek, akkor ELÉG LETT VOLNA AZ ENERGIAHIVATALT UTASÍTANI AZ ENERGIA ÁRKÉPZÉS FELÜLVIZSGÁLATÁRA ÉS MÓDOSÍTÁSÁRA.
És akkor tényleg, komolyan és valóban a "zemberek" számítottak volna.
De most sem a polgár az érdekes, hanem TÖBBES A CÉL.
Politikai.: - a saját tábort megerősíteni, a hozzá nem értőket, és nem gondolkodókat, vagy csak a holnapig látókat bevonni a táborba.
Mesterségesen (!!) leszorítani az inflációt, olyan dolgokkal, intézkedésekkel amik az államnak pillanatnyilag ingyen vannak ! Csak "törvény" kell rá !(később ennek komoly következménye lesz, de azt nem tartják most fontosnak):....( mert az élelmiszer árrobbanás, ami hivatalosan is 25-40 (!)% -van olyan termék, aminél 150 (!), pl a krumpli, amit tavaly ilyenkor 80 !! forintért vettem, most meg 160-220 ( !)nagyon megemelné az inflációs rátát. )
"Gazdaság áthelyezési". : - állami nyomással és intézkedésekkel "elértékteleníteni" az energia szektor és a szolgáltató szektor vállalatait, - hogy azután azt vagy "VISSZAÁLLAMOSÍTSÁK", vagy a "fideszcsalád" valamelyik tagja tulajdonába kerüljön,- ÓCSÓÉ" !
Erre példa: A belengetett' reklámadó, amikor a TV2 társaság eladása volt napirenden, és Széleséknek "ócsóé" kellett a csatorna. Most mély csönd van azóta...pl.
Tudom, hogy ha érti is nem érti, mert nem akarja. Csak azért írtam ezeket le, hogy MÁS ne vegye komolyan azt a sok butaságot, amit leírt.
Mindezt "alpári" módon mertem, és a butaságot meg a nevén mertem nevezni.
Méd csak egy információt osztok meg magával:
Az EU.-ban a 10 %-al csökkentek az energia árak, DE MINDEZ CSAK AZÉRT, MERT A VILÁGPIACI ÁR CSÖKKENT. Utoljára épp most Romániában csökkentették az energia árakat, de ott nem hivatkoznak "szabadságharcra"... csak csökkentették, mert a piaci ár ezt diktálta.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Asszonyom szomorú hírem van,a sokat emlegetett útdíj is árnövelő hatású,mert a termelők és az eladók bejelentették,hogy az út díj emelkedésével fel fogják emelni,az áraikat,a rájuk terhelt útdíj miatt.mivel a terméstől,tejtől , malactól,a paradicsomtól a varrott gatyától,ing- től,blúztól,nem várható el,hogy saját lábán közelítse meg az eladó pultot, és a vásárló megvegye.No ennyit a rezsiről.ha érti jó,ha nem az bizony baj.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Judy!
"A szolgáltató bussiness-je, hogy szolgáltasson: engem, mint fogyasztót nem érdekel, hogy ehhez mit kell tennie."
Így igaz.Nem érdekel,hogy mi mindenből áll össze az ár amiért szolgáltat.Az a hatóság dolga ,hogy ellenőrizze ,hogy az árképzése során csak jogos ráfordításokat számoljon fel,ezért fizetjük az adóforintokból Energiaügyi Hivatalt.Teljesen értelmetlen,hogy fel kell tüntessék a számlán a rész adatokat,csak megtévesztésre szolgál,mint a mellékelt ábra is mutatja.Azt azért nem gondolod komolyan,hogy Amerikában a szolgáltatók az áraikban nem számolják fel a rezsi költségeiket és a tisztességes nyereséget melynek híján biztos lenne a csődbejutás.Ez csak akkor lenne elképzelhető ,ha az állam a rezsi költségeket és a fejlesztés költségeit megtérítené.de nincs így.Akkor?Az elképzelésed egy nagy bukfenc.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Kedves Gyenge "ur", a stilusa alpári, a vitakészsége = 0. Ezért lehet mindent megtenni ebben az országban, mert a kedves fogyasztók igy állnak hozzá. Azaz: elfogadják, hogy a fogyasztónak kell fizetni a szolgáltatók fenntartási költségeit.
Nem!
A szolgáltató bussiness-je, hogy szolgáltasson: engem, mint fogyasztót nem érdekel, hogy ehhez mit kell tennie.
Én mint fogyasztó: fizetem az elfogyasztott szoltáltatási egység mennyiséget + ÁFA. / ez külföldön is igy müködik- le is húzhatnák azonnal a rollót, ha nem igy tennének. Pl: volt egy nagyon jól menő telefon cég Amerikában: akik véletlenül pár centtel többet számláztak, mint a valós beszélgetés ára volt.
Óriási per lett belőle, a Co. azonnal megszünt, óriáai bűntetéseket fizettettek velük, stb. De igy müködik ez más szolgáltatóknál is: gáz, viz, villany, st5b. Nem számolhatnak többet, mint a VALÓS fogyasztás + ÁFA.
Ez igy van rendjén! Az igazi baj csak az M.o-on, hogy NINCS TÖBBFAJTA szolgáltató , akik közül választhatnánk, ha nem tettszik az, amit a jelenlegi csinál. Verseny az árban, a fogyasztók megnyeréséért= ez lenne a jövő útja M.o-on is / talál egyszer megvalósul/hat/ !
Igy bizony, " kedves aranyos" Gyenge " úr" .

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Jó! László, módosítom. Többet ért a hajdú a harangöntéshez, mint sok fidesz szektás, köztük a Judy asszony az alapvető, mindennapi közgazdasághoz.
Bocsi, nehogy a Bankó úr megsértődjön, hogy kimarad! Nála is többet ért az a bizonyos "hajdú" hozzá, -de sokkal.

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Nem kéne már azt a szegény hajdút bántani... ;)

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Látszik, hogy Judy asszon annyit ért a gazdasághoz, mint hajdú a harangöntéshez. Mondja, egy FODRÁSZ , akit nevezzünk Gedeon bácsinak, aki a nők bálványa,-mint a sláger mondja,- ugye az IS szolgáltató? Meg egy energia szolgáltató vállalat is szolgáltató ?
Az, mert önnek dolgozik, önt "frizőrözi"... Meg sok mást, aki igénybe veszi tevékenységét !
Na , most akkor a Gedeon bácsinak :
-Ki fizeti a reggelijét-ebédjét, vacsoráját, víz-gáz-villany-fűtés számláit, gyerekei -családja cipőit, ruháit-, iskoláit, utazásait, könyveit, szórakozását-kirándulását- ADÓIT (szja, iparűzési-vállalkozási-kommunális, építmény..stb)--TB-jét, biztosítását, nyugdíjalapját, és még minden egyebet? Még a szemetjének elszállítását IS ?
Meg még az új eszközöket, anyagokat és egyebet, ami a munkájához kell ???
No meg a "tartalék kis pénzecskét, a "Takarékban" ? (mert ugye kell, hátha rosszabb idők jönnek..)
--Ugye mindezt GEDEON BÁCSI? No de MIBŐL ???
Vagy más ? (szomszéd-rokon-jótevő, vagy épp valami "mecénás" ?)
Ne gondolkozzon, - elárulom.
MINDAZ AKI A SZOLGÁLTATÁSÁT IGÉNYBE VESZI !! Frizőröztet vele, festet-mosat-daueroltat, i tak dalje !
-Tehát ebből egyenesen következik, hogyha valaki egy SZOLGÁLTATÓTÓ szolgáltatását igénybe veszi, az fizeti annak még azokat a költségeit is, amit még ÁLLAMBÁCSI pluszban a nyakába varr !! (különadó, vezetékadó, stb. az addigi sarcok ráadásaként)
Természetesen MÉG azokat is , amivel az a saját SZOLGÁLTATÁSÁT BŐVÍTI-JAVÍTJA-MODERNIZÁLJA !!!
Azaz a fejlesztési alapokat is !
Miért?
Azért "drága" hölgyem, mert A PÉNZ NEM FÁN TEREM !
(mert ha Gedeon bácsi nem fejleszt, akkor legközelebb beül kiskegyed az elavult szárítóbúra alá, és legfeljebb agyonvágja az áram kegyedet..Gedeont meg lecsukják, -ugye ? )
Aztán meg VESZTESÉGBŐL még egy énekesnő, vagy zenész sem tud megélni, nemhogy fejleszteni-fejlődni, új és jobb hangszert venni, és kottát vásárolni...fenntartani saját magát, családját, utódokat nevelni, és sok más mindent, -ami kötelező, azt kifizetni, -fejlődni-tanulni-egészségesebbé válni, stb !!
Veszteségből csak PUSZTULNI lehet !

Ennyire nagyon bonyolult dolog ez aranyos !!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Egek ura!Judy!Nem igaz,hogy ekkora a sötétség magát felsőfokú végzettségűnek nevező egyénnél!Elkeserítő.akkor mi várható az írni olvasni alig tudóktól?Jól gondolja Orbán:itt minden ökörség eladható sajnos.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Rezsibuli, - rosszabb az EON-buli és más áramszogáltató/k/ bulija= MI FOGYASZTÓK FIZETJÜK az ő VÁLLALATI FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEIKET: /!/ = rendszerirányitási dij, rendszerszintű szolgált. dija, elosztói forgalmi dij, elosztói veszteségdij, kiegyensúlyozási dij, elosztói alapdij, B átviteli-rendszer dij, B rendszerszintű szolgált. dija, B elosztói forgalmi dij, B elosztói veszteség dij, B kiegyensúlyozási dij, Elosztói alapdij vezérelt - és= szénipari szerkezet átalakitás, kedv. árú v. energia ellátás, kapcsolt term. szerk. átalakitás.
Akkor jogos kérdése lehetne minden józanul gondolkodó fogyasztónak: Ezek alapján: mi fizetjük az EON és a TÖBBI ÁRAMSZOLGÁLTATÓK FENNTARTÁSI és MÜKÖDTETÉSI KÖLTSÉGEIT !!! Meddig tűrjük ezt még? / mert ugye ezek alapján az EON-nak és a többi áramszolgáltatóknak kellene nekünk fogyasztóknak RÉSZESEDÉST FIZETNIE az Ő HASZNUKBÓL / mivel a fenntartási költségeket NEM ŐK fizetik a saját társaságuk számára!!!! Ez az igazi kizsákmányolás, átverés ! Azokat a fogyasztókat verik át, csapják be, akikből valójában ők élnek és csinálják a totális hasznukat.
Az lenne természetes - mint másutt kölföldön /, hogy mi fizetjük azt, amit fogyasztottunk + ÁFA.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Székely Tamás utolsó mondata az egész rezsibuli lényegére rávilágít, és pontosan.
A Dégáz félévkor mindenkinek KÜLÖN (!) levélben kiküldte, hogy mennyit is jelent minden egyes fogyasztónak pontosan a "rezsicsöki". Nekem pontosan 987 forintot !
Mennyi lehet Lézerjanié?
Nem szól semmi hír az úgynevezett "vezetékadó hatásáról. Ami nagyon sok pénz. Ami nagyon alaposan megcsapolja a szolgáltatók kasszáját.
A DEMÁSZ területén az ezt megelőző 5 évben nem volt annyi áramkimaradás, mint az elmúlt félévben !
Pontosan onnan tudom, hogy van a hálószobánkban egy hálózati áramról működő óra, ami már sok éve működik, még abból az időből, amit most pfuj rendszernek hívnak. Annak van "biztonsági" tápellátása, ami egy 9 voltos elem. Mindig úgy ment tönkre, hogy észre sem vettük, csak azt, hogy már megette az elemet a "ződrozsda".
Sok éve már, hogy nem is rakunk bele. Nem is kellett szinte eddig, mert volt év. hogy egy másodpercnyi áramkiesés se volt, és nem nullázott le az óra. Ebben az évben nincs olyan hét, hogy minimum egyszer (!) de van, hogy többször is van áramkiesés....
Magyarország jobban teljesít....

Válasz