Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

A TV ben mondták hogy a Fidesz és {cigány } kisebbség párt össze fog hogy meg szerezzék 2/3 többséget .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez igenis része a jobbik elleni szövetkezésnek, mert mindenki félti az írháját, mert, mert van is miért úgy hiszem!
Egyáltalán a politikában minden megtörtént már és ismétli önmagát a történelem, de az igazságot idáig még csak a jobbik támogatja, mert egyedűl Ők emeltek szót az EU parlamentben is a szlovákiai és romániai túlkapások ellen!
Csak szemüveget kéne sokaknak cserélni és nem a rózsaszin ködön át szemlélni a világot!
Kisöpörni a parlamentet!
Éljen a jobbik!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Tisztelt Takaró László !
Csak annyit jegyeznék meg,hogy a Jobbik valóban nem vágta át az embereket,eddig nem is volt rá módja.A törvény tiszteletükhöz mit szól?A Magyar Gárdát a köztársaság bírósága jog erősen
betiltotta amit eszükben sincs tiszteletben tartani.Mi ez,ha nem önkényeskedés?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mindkét nagy párt eljátszotta a bizalmát!
Hogy ne legyen kétséges leírom: MSZP és a FIDESZ!
Mindketten bebizonyították, hogy csak az számít, ki van a húsosfazéknál!
Ott lett volna bebizonyítani a kompromisszumkészséget, hogy megszavazták volna a parlament létszámának csökkentését, egyik sem jeleskedett a dologban.
Viktorkának tagadhatatlanúl vannak érdemei, mert az ő nevéhez és pártjához köthető a gyűlölködés és a durvaság elterjedése nemcsak itthon, de határainkon túl nemcsak a magyarajkú emberek között! Ahol csak megfordúlt, meg lett áldatlan munkájának a következménye.
Az MSZP pedig cserbenhagyta választóit, mert a válság kezdetén nem a hitelt törlsztöknek, hanem a bankoknak segített és a többi ténykedése és a sorozatos botrányok, amik napvilágra kerűltek egyáltaán nem öregbítették jó hírnevét.
Eszük ágában sincs a dolgozók gondjával törődni és még nem átall az egyetlen még tiszta pártot bemocskolni a saját szemetével.
Csak a Jobbik nem vágta át az embereket!
Egyedüli módon szót mert emelni az EU-ban a szlovák és román túlkapások ellen és igéretes erőkén remélem lesz szava a jöre nézve is és kisöpri a parlametből a basáskodó lakályokat és a nép sorsát is figyelembevevő döntésekkel bizonyítja tenni akarását!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sajnos ebben az országban szó sem lehet összefogásról, megegyezésről a pártok között. Itt mindegyik kakas akar lenni a szemétdombon. Hiába nyújtotta Gyurcsány is a jobbját, Orbán soha nem fogadná el, mert ő egyedül akar uralkodni, vagyis egypártrendszer- csakis a fidesz pártja diktálhat mindent. Majd megint mehetünk választani, ahol csakis egyetlen emberre lehet majd voksolni, Orbán képe fog díszelegni minden kilóméterkőnél, akárcsak anno. Romániában Chausecu plakátjai. És a másik nagy baj a Jobbik előre törése, és sajnos túl sokan várják tőlük a megváltást, mert azt mondják, amit sokan hallani akarnak. De hogy lesz itt minden magyar, amikor a munkahelyek nagyrészét az itt befektető tőkések adják? Ha kivonulnak, hogy fog annyi munkanélküli munkához jutni, annyi magyar vállalkozó nincs, akik munkát adnának nekik. Nincsenek üzemek, nincs semmi, a mezőgazdaság már rég romokban, hála az MDF-nek, és a fidesznek, mindent felszámoltak, ami régen lehetőség volt sokaknak. Majd visszajönnek a gróf és báró urak, földesurak, és dolgoznak a jobbágyok a földjeiken? Biztos, hogy sokan vannak nyomor szélén, mert a banki hitelekkel sokan bedőltek, de azért abban sokan hibásak, mert nem volt kötelező autót lizingelni, többmilliós kölcsönből lecserélni a panel lakást házra, vagy lakóparki lakásra, vagyis erőn felül költekeztek sokan, mert könnyen jött a kölcsön. Ezek az emberek most kiábrándultak, és a jobbiktól, vagy netán Orbán Viktortól várják a megoldást. Pedig nagyot fognak csalódni, mert ők is vagy megszorításokat vezetnek be, vagy kizavarják a multikat az országból, és akkor még több éhező ember lesz.

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 14 éve

Somorú vagyok! Sajnos egyre jobban haladunk a vesztünk felé. A FIDESZ nem tanul a történelemből. Egyeduralomra tör és ennek érdekében mindent és mindenkit el akar taposni. Hallottatok a Pálfy féle beszédről. Ocsmány. Ő még a tisztességes írókat, művészeket is ócsárolja és közben felveszi a nagy pénzt a semmire az államtól. Nagyon kinyílt a csipája, várva a FIDESZ hatalmat. Kiváncsi lennék, ki találkozott olyan fideszessel akivel lehetett vitázni? Én még ilyet nem láttam és nem is találkoztam ilyennel. Ők csak kinyilatkoznak, becsmérelnek, kifogásolnak, de ellenvéleményt nem hallgatnak meg! Idáig jutottunk. Aki nincs velük az " ELLENSÉG". Képesek csoportokat megbélyegezni, rágalmazni, akiknek kételyeik vannak a politikájukkal szemben. Szlogenjük, minden balos lop, csal hazudik és rabló. Ezt viszhangozzák a sameszok és a hű alattvalók. Undorodom Tőlük. Jó lenne, ha meg lehete őket állítani, vagy legalább letörni a szarvukat, mert ha a jelenlegi állapot szerint nyerik meg a vállasztásokat a "NÉP" felhatalmazására hivatkozva itt elszabadul a pokol. Statárium lesz a másként gondolkodóknak. A jogállamiság, a törvények őket nem érdekli, ennek már most számos jelét mutatják. Mi, mint nyugdíjasok, is csak addig kellenénk nekik, amíg a szavaztunk tart. Utána jöhetne a fekete leves. A mai fiatalok majd csak késöbb tudják meg, hogy milyen verembe léptek, ha elérik a nyugdíjkort. Majd akkor fognak sírni és most Mi hiába beszélünk nekik, csak zsörtölődő vészmadárnak néznek Minket. Övék a jövő, "de milyen"?
Nekem ezt sugallta az Orbán beszéd.
Szomorú vagyok!

Válasz

Varga Ferenc üzente 14 éve

Orbán Viktor és a Fidesz beszéde, valamint a programja,olyan mint a kábítószer !
Aki beveszi az elhiszi,hogy tud repülni. Amikor kiprobálja,a nagy tőbbség nem tudja meg
a landolás eredményét !

Válasz

Kő László üzente 14 éve

A kéthamados többség elérése, maga az egyeduralom.Hiszen bármilyen döntés meghozható kizárólagosan egy párt által.Pl új alkotmány ,többévre szóló költségvetés ,új nyugdíjrendszer ,szóval bármi.Van okunk feltételezni hogy nem az érdekében használják ha ez megtörténik hogy a demokrácia erősödjön.A Fidesz már volt hatalmon és bizonyította a kizárólagosságra törekvését.Pl a parlament munkájának leszűkitését,a vizsgálóbizottságok felállításának megakadályozását ,a kétéves kölségvetés, az országimázs központ felállítását, a pályázati rendszer a holdudvar kiszolgálását tette.Miért kellene hinni hogy most másképp lenne.A jelek már most mutatják a kizárólagos döntésre törekvést ,a többi parlamenti párt figyelem kivül hagyását.Az elmúlt 8-év alatt mindent megtettek azért hogy minél rosszabb legyen.Valóban sok rossz döntés született,de a kormányzó erők törekedtek a párbeszédre ez mindig visszautasításra talált.Ez van jelenleg is ,a fidesz vitát nem vállal senkivel.Miért!Mert akkor bizonyas dolgokról el kell mondani hogy akarják tenni.De úgye ezt csak ha győznek, mondják meg!!Vagyis akkor közlik és csinálják ,mi meg csak elviselhetjük.Úgy van mint az értékelő beszéd ,meghallgathatják és tapsolhatnak az előtapsolók szerint.Tudom a a feltétlenül hívőknek ez elég is.Sajnos én még hallottam nagyon régen mikor a vezér beszélt és időközönként ütemesen tapsoltak, sőt kiabálták a nevét.És egy idő után valóban el is hitte hogy ő tévedhetetlen .Hiszen senki nem mondhatta még a legkisebb ellenvetést sem.Hát én ezt érzem ami körülötte történik,és ha netán még a legjobb híve is véletlenül nem tetszőt mond, annak azonnal távozni kell.Hát miben bízhatunk ha a hatalom is teljeskörűen a kezében lesz!Lehet -e majd ilyen véleményt mondani ,retorzió nélkü leírni?!Hiszen a másképp gondolkodók iránti ggyűlölet, ott van mindennapjainkban.Vagy a "Nagy Magyarok" és a csendes többség Korszaka jön?!Ha a nagy győzelem bekövetkezik????

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Olyan ellenzék nem lesz, mert arról hallottam rebesgetni, hogy O V. egyed uralmat is el tud képzelni ellenzék nélkül. Na az lenne ám a nagy vigasság. Mármint a fidesznek. Egyáltalán nem értem ez, hogy jöhetett szóba? Mit akarnak csinálni? Bezárják a kapukat a többi szintén megválasztott emberke előtt? És csak levelező tagozaton lehet majd nekik elvégezni a négy évet? Nem értem Ki érti? Borimama

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Kedves Annamária!
Köszönöm,hogy megosztottad velem örömödet.Erőt,egészséget kívánok mind anyiótoknak,nőjön nagyra unokád szülei,nagyszülei örömére. Az egészségügyben nem az orvosokkal és a személyzettel van baj,mert ha így lenne igaz,már régen összeomlott volna a rendszer.Ahhoz,hogy valaki erre a pályára adja a fejét elhivatottság kell,rendelkezni kell empátiával az emberi szenvedésre,kiszolgáltatottságra,és a kollégáim zöme elhivatott.Szomorú,hogy a politika pont ezt használja ki,visszaél azzal,hogy nem tudják a betegeket sorsukra hagyni.Szomorú,hogy 20 évvel a rendszerváltás után ott tartunk,hogy sokan hétvégeken kimennek Angliába ügyelni,egy hétvégén többet keresnek mint itthon egy hónap alatt.Pedig a beteg érdeke is az lenne,hogy pihenjenek.Sajnos itt is mint mindenütt az életben akadnak nem e pályára való emberek,tetteiket a híradások harsogják lefestve úgy,mintha mindenki ilyen volna.és erre rájátszik a politika is aszerint,hogy az érdeke mit kíván.Az is igaz,hogy sokan megunták a kilátástalanságot,főleg a fiatalok elmennek,mert a jövőjüket nem látják biztosítva.Azok maradnak akik már idősek ahhoz,hogy új életet kezdjenek.Nem egy korombeli kolléga dolgozik,nincs kinek átadni a körzetét,amíg bírja nem hagyja magukra a betegeket,no meg kevés a nyugdíja is.Egy biztos ,hogy mostanára nagyon drágává vált az egészségügy,a csúcstechnika,a bonyolult műtétek ,kezelési eljárások stb.Ezt már elaprózottan nem lehet csinálni,erre sem megfelelően képzett ember,sem technika nem biztosítható.Nem is folytatom tovább,mindenesetre nem olyan egyszerű kérdés,mint a nagyvezér megfogalmazta,majd gondoskodnak róla,hogy legyen több orvos és rövidebbek legyenek a várólisták.Az ilyentől felmegy a pumpa.Köszönöm még .egyszer,hogy megtiszteltél bizalmaddal.Legyen szép napotok Bori

Válasz

Pálfiné Németh Annamária üzente 14 éve

Kedves Borbála!
Tudom, hogy darázsfészekbe nyúlok, de mint az egészségügyből érkezett nyugdíjas azért néhány gondolatot hadd osszak meg Veled. Az én intézményemet Mikola úr szüntette meg egy tollvonással. A magas szintű ellátás érdekében el is fogadtam. Kissé keserű szájízzel mert később bebizonyosodott, hogy a kollégák szakmai tudását semmibe vették, azóta is hányódnak. Amit mégis örömmel osztok meg Veled az a lányom kisbabájának a története, aki 26. hétre született, azaz hat hónapra. Nem lehet kellően leírni amit az orvosok és nővérek érte tettek. Ezt Amerikában sem tudtuk volna megkapni dollár százezrekért. Két hónap inkubátorban, tüdőgyulladás, és minden ami egy ilyen picurka 900 gr-os babával előfordulhat. Most lesz egy éves, ma hoztuk ki a L.kórházból, két nap megfigyelésre tartották bent, mert magas láza és hasmenése volt. Szakmailag itt is csak legekben lehet beszélni. Hidd el az egészségügyben nincs baj, nem a dolgozók tehetnek legtöbbször a lehetetlen körülményekről, de ami rajtuk múlik, már pedig főleg rajtuk múlik, mindent megtesznek. Hálás köszönet érte. Elnézést, hogy az örömömet nem tudtam megtartani magamnak. Szeretettel Ancsa

Válasz

Pálfiné Németh Annamária üzente 14 éve

Kedves Borbála!
Nagyon örülök a hozzászólásának, mert sok mindenben egyetértünk. Mi, akik a háború után láttuk az ország újjáépítését, lakóházak, gyárak, kórházak, iskolák igenis tudjuk, hogy mennyi munkával hozták létre szüleink azt, amit most Kövér úr úgy titulál "az ország háborús rombolás után van". Ezen én nem tudok nevetni, inkább sírni. Én is nézem a Hír Tv-t és az Echot igaz forog a gyomrom, de nem árt, ha tisztában van az ember azzal, mivel bolondítják az embereket. Tulajdonképpen nem lehet csodálkozni, ha azok az emberek akik csak innen informálódnak teljesen félre vannak vezetve. A legrosszabb emberi tulajdonságokat látom ott viszont, a gyűlölködést, a másik semmibevevését. Nekem azt tanították, hogy minden embert megillet a tisztelet, ami nem függ származástól, bőrszintől, sőt még a nekem nem tetszők véleményét is tisztelni kell. Ezt az iskolában és a templomban egyaránt így tanultam. Lehet maradi ez a gondolkodás, de hát én már öreg vagyok az egész életemet megtagadni. Csak azt szeretném a hat unokámnak átadni, amit tanultam, a szülők és tanítók tiszteletét, és a tiszta szívvel való gondolkodást. Talán nem ez kell ebben a mai világban, de én jól érzem magam "ósdi" világnézetemmel. Szeretettel Ancsa

Válasz

Winter István üzente 14 éve

Szerintem - és ezzel nem vagyok egyedül - OV mondhat bár mit, vagy akár semmit sem: fanatikus , amnéziában és főleg szelektív emlékezetben szenvedő hívei mindent elfogadnak tőle.
Ha ne adj Isten, bármilyen köztörvényes bűnt követne el a közeljövőben - és arra törvényileg lehetőség lenne - akkor is megválasztanák.
Ez a tipikus esete a szamár királlyá választásának.

S. Molnár Géza

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kevesen veszik észre,hogy a fő gond Orbán Viktor elmebeli állapota,amely öntörvényűségében,krónikus hazudozási hajlamában és diktatórikus allűrjeiben jut kifejezésre:a világtörténelemben számos példáját láttuk annak,hogy a hasonlóan beteg férfiak és nők rajongtak a diktátorért,akinek a kezéhez később sok száz milliók vére tapadt(pl.Hitler,Sztálin).Az átszellemült ,eltorzult arcok,a szünni nem akaró ,gyakori tapsok,az ellenfél kíméletlen gyűlölete a legalpáribb mocskolódástól a leszámolás beígéréséig, visszatért az orbáni politizálásban! Orbán áprilisi győzelme esetén
Magyarországon egy antidemokratikus rendszer veti meg a lábát hosszú időre!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Tisztelt Kiss Endre!Előre bocsájtom,hogy én nézek Hir Tv-t,ECHO tv-t is de más csatornákat is .Elolvasom a Magyar Nemzetet és sok más sajtóorgánumot is.A történelmet sem vetettem meg soha,igyekeztem a magyar történelemről is széleskörűen tájékozódni.Ezen ismeretek birtokában vélem úgy hogy eligazodok a világ dolgaiban.Ön elfelejti,hogy olyan fórumra tévedt,ahol zömében idős emberek vannak ,akik értelemre a háború után nyíltak,végigélték a rendszerváltás előtti éveket,saját tapasztalatból ítélik meg a Kádár rendszert az összes előnyével és hibájával együtt.Sajnos az MSZP nagyon sok hibát követett el az elmúlt 8 évben,de az eredménytelenségben- bár jóval kisebb.,de a Fidesznek is van része,mert mindent megvétózott kivéve ami saját zsebükre is ment.Pl.:a képviselők költségtérítési ügye,vagynagy a mellény,hogy eltöröltették a vagyonadót Ez igaz.de kérdezem a kis emberek kommunális adóját,a hobbikertek,kis hétvégi házak adóját is eltörölték?Azt nem,csak a nagy vagyonok adóját.Rendjén van ez? Én azt gondolom,hogy akit érdekel az ország sorsa,az ellenzékként sem viselkedhet úgy,mint a Fidesz.Ami az egészségügyet illeti abba jobb nem belemenni,nagyon bonyolult kérdés és sajnos az elmúlt 20 évben egyik politikai erő sem mutatott hajlandóságot a rendezésre,a kampányban mindegyik ígérte de nem tette meg.A vizitdíjat emlegeti,egy pohár sör ára és azt sem kellett a rászorulóknak fizetni.Én olyanról nem tudok,hogy bárki is azt mondta volna,hogy nem kellenek új munkahelyek,komoly erőfeszítéseket tett a kormány a válság okán bajba került munkahelyek megőrzésére.Országunk kicsi és szegény,ezer szállal a külgazdaság határozza meg a mozgásterét,véleményem szerint felelőtlenség azt állítani,hogy függetleníteni tudja magát.Ha valaki azt várja,hogy egyszeriben úgy élhet,mint Európa nyugati felén élnek nagyot fog csalódni,legyen bárki is kormányon.Keserves verítékkel az ország népének kell azt kiizzadni. Véleményem szerint a politikai erőknek egyetértésre kellene jutni,egy akarattal megpróbálni a szekeret a kátyúból kihúzni.Ha továbbra is egymás ellen torzsalkodnak akkor csak az egyik válságból a másikba jut az ország.Elkelne most is egy DEÁK FERENC ,sajnos a palettán ilyen politikust nem látok

Válasz

Gyenge András üzente 14 éve

Végül is évértékelő beszédet BÁRKI tarhat(na) , Viktor is, Savanya K Kovács Kolompár Lájos Is /remélem nincs ilyen nevű konkrét személy az országban /.
OV. úr ezt a beszédet a HÍVEINEK , és nem az ORSZÁGNAK mondotta vala.
A híveknek meg mindegy, mit mond.
Így van ez a templomban is.........
Azt tapasztaltam eddigi életem során, hogy ÉRDEMBEN, ÉRTELMESEN vitatkozni
HÍVŐ emberekkel nem lehet, mert az nem a racionális észérvekre hallgat, hanem csak a
hitére.
Van pár ""fiatlemberi "" hozzászólás, amit szomorú elnézéssel szabad csak megítélni.Nem kell komolyan venni, mert a vakhit, és a tapasztalan, ismerethiányos gondolkozás nélküli,"fiatalos"", a Hír tv "sztárműsorvezetőit " majmoló amit írtak.
Javaslatom az, hogy hinni a templomban szabad /ott sem KELL/.
Vitában a " szelektív emlékezet lovagjaival" nem lehet. Nekik csak javasolni lehet, hogy nézzenek utána a dolgoknak.Mennyi volt a gyes , a cspótlék, a nyugdíj 2002-ben, mennyi most, mennyi minden épült 98-2002 közt /talán 6 km, út, és egy "móricka" épület a Duna parton, hány km. út, épült, lett felújítva, hány iskola, kórház, és egyéb közhasznú épület épült, és szépült meg napjainkig.
Hibát "csak" az tud elkövetni aki dolgozik, tesz is valamit, főleg, ha hagyják!
Az ellenzék az elmúlt időszakokban nem tett mást, csak megakadályozott lehetőleg amit csak tudott.
MI LEHETETT VOLNA AKKOR HA AZ ELLENZÉK NEM SEGÍT, CSAK HAGYJA A KORMÁNYT? Ez az amit mindenki másként ítél meg, de soha sem fogjuk megtudni.
Azt remélem mindannyiunk érdekében, hogy olyan ellenzék, ami az elmúlt 8 évben volt,
NEM LESZ TÖBBET.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

TESSÉK MÁR ENGEM FEL VILÁGOSÍTANI. KI AZ AZ ORBÁN VIKTOR. ÉS MIÉRT TART ÉV ÉRTÉKELŐ BESZÉDET?TALÁN Ő IRÁNYÍTOTTA AZ ORSZÁGOT? ÉS MOST BESZÁMOL, HOGY MIT ÉS HOGYAN VÉGZETT EL? SZÁMOT AD SZORGALMAS MUNKÁJÁRÓL? DE RENDES. EZ IGEN. A VERITÉKES MUNKA GYÜMÖLCSÉT MOST OSZTOGATJA, MEG AZ ÉSZT IS, HOGYAN KELL A SEMMIRŐL BESZÁMOLNI! OLYAN CUKI. A SZÉT TÁRT KARJAIVAL ENGEM JÉZUSRA EMLÉKEZTET. Ő MONDTA ILYEN MOZDULATOK KISÉRETÉBEN, HOGY ENGEDJÉTEK HOZZÁM A KIS DEDEKET. LEHET HOGY KÉSZÜL ISTENI SZEREPÉRE? BORIMAMA

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Ferenc
Teljes mértékben igazat adok az a baj hogy sokan Orbánon kívül nem látnak nem hallanak
semmit.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Borbála. Az írása szoról szóra igaz. A tapsolós rendszer az a Rákosi volt akkor kellett mondani kórusban, hogy éljen Rákosi éljen a párt. És hozzá tapsolni. Na már most ezt még én is csak filmekben láttam vagy a szüleim mondták, pedig nem vagyok már mai csirke. Csak ezt nem értem, hogy a fiataloknak is vannak szülei és ha már az iskolában elferdítik a tényeket akkor ők miért nem mondják el hogy is volt az a tapsolás? Kinek és mikor? Vagy a nagy szülők, mindegy aki át élte azt a szemét korszakot, mert az bizony az volt. Borimama

Válasz

Varga Ferenc üzente 14 éve

Tisztelt Kis Endre ! Elolvastam üzenetét,amiban ŐN-magát minősiti ,akkor ,amikor általásosít ! A hírforásait olvasva megértem.A vélenényét tiszteletben tartom,de nem értek egyet vele.A mások elnémitása nem az MSZP tulajdonsága ! Orbán Viktor évértékeléséhez. Nesze SEMMI fogdmegjól ! Üdvözlettel ! Varga Ferenc ,akit az élettapasztalat irányit !

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Kedves Annamária!Amit írtál azzal maximálisan egyetértek,szeretném kiegészíteni.Attól az időtől kezdve,hogy Kádár meghirdette a 60-as évek elején "aki nincs ellenünk az velünk van" elvet,nem törődött itt senki azzal,hogy tapsol-e valaki,vagy se.Az emberek dolgoztak szorgalmasan,gyarapodtak,az intézményekben nem láttunk éhező,elhanyagolt gyerekeket.A szülőknek arra is volt erejük,hogy gyerekeiket megfelelő útravalóval lássák el.A rendszernek számos hibája volt ,és a reform kommunisták voltak azok,akik bíráltak és sürgették a változásokat.Erről ma megfeledkeznek.Én úgy látom a fiatalabb nemzedék a magyar történelmet nem ismeri,de ,hogy is ismerné,hiszem sokan közülük funkcionális analfabéták és a kereskedelmi TV-k népbutító műsorain szocializálódtak.

Válasz

Kis Endre üzente 14 éve

de érdekes hogy nem beszél a vizitdíjjról..vagy azt már teljesen elfelejtette?...család??? mit tett az MSZP a családokért a megszoritó intézkedéseken kivül?..gázár támogatás...megszünt!..bruttósítani akarják a családi pótlékot...EZT tette a családokért....behozta a multikat hogy a kistermelő ne tudja eladni a termékeit és kénytelen legyen feladni....aztán jönnek ők és mindent megvesznek hogy idegen kézre adják az ország vagyonát...a földet...ők meg a pénzüket átmentik külföldi bankokba a pénzüket...nem veszik észre hogy egy jó ideje minden reggel azzal a hírrel ébredünk hogy újabb gyanúsítottjai vannak a BKV botránynak?..ott van az ország vagyona...az MSZP-s zsebekben...a végkielégítésekben...abból a pénzből jutott volna a családtámogatásokra is vagy munkahely teremtésre is...de addig amíg a nagytiszteleű Katona Tamás azt mondja hogy nincs szükség az új munkahelyekre addig reménytelen minden...mit is remélni egy olyan párttól akinek az elnökNŐJE az idegeit kell orvosolja....vagy beszéljünk a korház privatizációról?....egerben sikerűlt a Hospinvest-nek de az egri orvosok addig tüntettek míg csődbe ment a Hospinvest...HÁLA ISTENNEK.
Gondolom csemegének egyelőre ennyi elég...önöket meg jobb útra tériteni nem tudja senki...én sem...csak sajnos hogy a tiszta valóságot nem ismerik mert nem néznek HÍR TV-t vagy ECHO TV-t...az ATV-n meg nem mondanak ilyen híreket....leszek én olyan bátor hogy tudósítom önöket ...addig míg ki nem dobnak a fórumról ...ha meg megteszik azt hogy letiltsanak akkor meg megértem önöket ...hiszen az elmúlt 60 év arról híres hogy aki megszólalt "más" hangon azt nagy előszeretettel elnémították.
Ha valakinek elrontottam a napját mivel nem olyan szájízzel beszéltem ahogy a fülük kívánta volna attól elnézést kérek....de remélem még lesz alkalmam jelentkezni..

Válasz

Kis Endre üzente 14 éve

Ha már nevet is említett az üzenetében..akkor erre azt mondhatom hogy szegény Mesterházi...először a jobboldalikén kezdte aztán tébolyodásában, tévelygésében a baloldalra szédűlt...jobb lenne ha rendet teremtene a pártjában először de leginkább a fejében..sajnálatra méltó, mivel az MSZP tudatosan föláldozza a vesztességre..ő meg beleharapott a csaliba..de így kell neki.

Válasz

Háló Lénárdné üzente 14 éve

Szépjóestét Mindenkinek! Érdemes volt ma este is "benézni" ide !! Először elszomorodtam a front miatt, aztán olvastam egy kis háborút , - ez kicsit megmosolyogtatott - de mondjátok meg, mit tegyen "szél ellen"... egy
70 éves nyugdijas ??? Már tudom is: megyek mosogatni, összetörök pár tányért, páromnak pedig megparancsolom, hogy kapcsolja ki azonnal a tv-t, ne nézzen állandóan meccset !!!! Mindezek után felolvasom Neki is az Orbán cikket... :-))))

Válasz

Pálfiné Németh Annamária üzente 14 éve

Tisztelt Kis Endre
Nem ártana kikérdezni a kedves édesapját vagy a nagypapát ha még él, pontosan ki és miért bántotta annyira, kinek kellet volna tapsolni? Abban az időben ugyanis , úgy a hatvanas évekig tényleg volt olyan helyzet, hogy tapsolni kellett, legalábbis nem ártott. De a kisemberek többsége dolgozott, annyi munka volt, hogy beleszakadhattunk. Gyarapodott az ország, ezt a Nyugat is elismerte. Ha akkor falun járt volna vályogházakat, poros utakat , vezetékes víz nélküli községeket, falvakat látott volna. A háború és 1956 újra és újra arra sarkallta az embereket, hogy előlről kezdjék és csinálták szorgalmasan, becsülettel. A családomtól mindent elvettek 1950-ben, de volt eszük, akaratuk, szorgalmuk és szépen, keresztyén hittel élték az életüket, nem csapódtak soha pártokhoz, de ettől függetlenül elmondhatom tisztességben öregedtek meg. Nem tapsoltak!!! Azt kell Önnek elmondanom, hogy az a falu ahol 1950 előtt éltünk olyan házakkal van tele, ami bárhol a világon megállná a helyét. Derék, szorgalmas emberek lakják, akik azzal foglalkoztak egész életükben ami a dolguk volt, állatot neveltek, vetettek, arattak, és gyarapodtak. A családom és Én is szeretem őket. Nincs bennem harag, miért lenne, Ők nem tehettek semmiről. A faluban 8 tantermes iskola van, számítógépes tanfolyam felnőtteknek is, híresek a néptáncukról, sportolóikról, rengeteg diplomás él és dolgozik a faluban , épül, szépül a környezetük és tesznek érte.. Tiszteletüket azzal fejezik ki, hogy nagyszüleim, dédszüleim sírjait ápolják és nem felejtették el őket. Van a jó emberek Magyarországa, de az párton kívüli . .Ha valaki azt mondja még ma is, hogy az MSZP utódpárt, nézzen már körül, Mesterházi Attila, diplomás közgazdász, több nyelven beszél, 36 éves, vagyis 16 éves volt a rendszerváltáskor. A régiek, akikre Ön gondol többnyire a Fideszben ülnek. Nem akarom meggyőzni, hiszen aki "komcsizik" nem vitapartner, csak olyanról beszél amit nem ismer. Sajnálom Önt.

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Egy kis vidámság. Hogy ne csak a bajokkal foglalkozzunk.

http://www.freeweb.hu/hitbenhat/indexvid.htm

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves KIs Endre .
Nem csókolgatom a kommunistákat se most se régen. De ha valaki becsülettel
dolgozott abból meg élt. A minimálbért ki állapította meg, ki vezette be, vagy a diák hitelt,
Nagyon sok fiatal mikor végez milliókkal tartozik ami ráadásul magas napi kamattal van elszámolva. Ez maga szerint jó tett a fiatalság meg segítésére. Nincs kereset /minimálbér,
nagy adóság / nincs család = hogy legyen lakás, gyerek, kocsi???,
Kedves Györéné Mária .
Ezt kelet volna folytatni?? Vagy nem volt elég hogy csirke, sertés. tej, még tudnám
fojtatni amit tönkre tett a Fidesz kormányzása alatt. { kis gazdaság, termesztés }

Válasz

Forgács Zoltánné üzente 14 éve

Nagyon jó és igy igaz.
2006-ban írtak a férjemnek egy gyógyszert, amit csak szakórvosi javaslatra kaphatuk meg téritéssel.A megyei kórházban fordultam kéréssel egy szakorvoshoz a válasz az volt /mivel ebben a városban ahol élek MSZP polgármester van, de a megyei kórház vezetése KDNP/
"Maguk véget tartunk ott ahol vagyunk,nem Szabadnépet kell olvasni hanem aHÍR tv nézni.Annyit tudtam felelni,ha lenne pénzem Szabadnépre akkor most nem lennék itt kérni.Ezzel kijöttem az ajtón és, hogy miért nemmentem panaszommal tovább csupán azért mert a férjem rákos beteg és rávagyunk utalva a kórházra.
Kik is kezdték azt, hogy ki nem vizsgál meg kit?

Válasz

Györéné Mária üzente 14 éve

A véleményem a következő: ha az Orbán-kormány megkezdett "dolgait "folytatta volna a következő kormány és nem a lopással,csalással ,az emberek hülyének nézésével lettek volna elfoglalva,régen EURÓval fizetnénk,már itthon is ,és nem lett volna ilyen nagy a "gazdasági fellendülés" mínuszban!!!

Válasz

Kis Endre üzente 14 éve

csak a helyzet az, hogy Orbán ilyet nem mondott....de a kedves Gyúúrcsááányotok ...az igenmit adtak ezek a hazug komcsik?...MEGSZORÍTÁSOKAT...és hogy az Orbánék kormányzása felér 40 évvel ...erre nincs mit mondjak, mert röhögnöm kell...hát igen..így színes a világ...kellenek rablók is a becsületes emberek közé...mint pl: Zuschlag, Bajnai (alias LIBÁS), BKV nyúzók..soroljam még?

Válasz

Kis Endre üzente 14 éve

nem a szomszédbácsi hülyeségeivel vagyok eltelve...hanem az apám és nagyapám elég sokat szenvedett a kommunisták által, mert nem volt kedvük tapsolni a hülyeségeiken...lehet hogy önök akkor is a komcsikat csókolgatták mint ahogy most is teszik...

Válasz

Tallászné Horváth Mária üzente 14 éve

...egy kis mosoly ...... a napokban kaptam ezt a levelet, amit most megosztok veletek.

Ha Orbán beszéde szivárgott volna ki, így hangzott volna:


Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Polgári Körök!
..nos, Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az elmúlt 2 parlamenti választást elkúrtam.

Nem kicsit, nagyon.
Európában ilyen ramaty választási kampányokat ember nem csinált, mint amit én csináltam. A két legutóbbi parlamenti választás előtt 1-1 évvel 20%-os előnyünk volt a baloldalhoz képest! De én ezt is elkúrtam! Megcsináltam! Meg lehet magyarázni. Tessék! Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó 16 évet, keresztbe tettem mindenkinek; Budapestnek, az MDF-nek, minden kisebb és nagyobb jobboldali és baloldali pártnak. Szétziláltam a kereszténydemokratákat, a kisgazdákat, az MDNP-t, az MDF-et. Elleneztem az Európai Uniót, mert ha nem én vezetem az országot, akkor ne menjünk sehova! Hazugnak neveztem Antall Józsefet a Parlamentben, majd rá néhány évre Antall József méltó követőjének neveztem magam!

Ebben a témában jogosan...

Nem szavaztam meg a 13. havi nyugdíjat, de a nyilvános vitán mégis bátran belemondtam a kamerába, hogy megtettem. 2006-ban kampányoltam a kisebb Parlament mellett, aztán a választás után azt sem szavaztam meg!

Hazudtam reggel, éjjel és este.
Voltam liberális, később konzervatív, most populista nemzeti-keresztény kommunista népvezér lettem. Mindent megtettem egyetlen drága barátom (a HATALOM) érdekében. A választásokon ötször annyit ígértem, mint a baloldal. Ez nem került semmibe. Teljesen világos volt, hogy amit ígértem, az nem igaz. Amit 1998-ban mondtam, hamis, amit 2002-ben állítottam, az hamis, amit 2006-ban, szintén az. De megígérhetem, hogy folytatom, már úgy belejöttem...

Legyen adócsökkentés, ha bele is gebedünk, legyen kolbászból a kerítés, éljek én és az imázs központ!
Készüljön film a kolbászfesztiválos munkámról, viszont ne készüljön jegyzőkönyv a kormányülésről, vegyünk 5 milliárdért újabb beengedő rendszert a stadionokba, amit soha nem használunk, építsünk újabb húszezres stadionokat Újpesten, ahova kimennek hatszázan és szétvernek mindent az MTV-t ostromló híveim!
Mit csináljak, hazudtam reggel, éjjel és este! Mit mondhatunk az embereknek két ilyen elkúrt választás után? Ellenem szavazott ez a kurva ország, nem a baloldalra! Miután 16 éve mindenki szar választási kampányokat csinál, úgy gondoltam következmények nélkül én is megtehetem. És igen (igen, igen), minden hazugságom és a választások elvesztése ellenére szűk családom, valamint szélsőjobbos- és Korlátolt Felelősségű Társaim továbbra is maximális bizalommal vannak irántam. És hiába kritizál a Kósa, ha sokáig jártatja a száját, Debrecent is elveszem tőle!
Elvégre mégiscsak én vagyok a király. Igaz, elég kis király... De ha megnövök...

Ha választásokkal, demokratikusan nem tudtam megszerezni a hatalmat, akkor megtesszük erőszakkal, nagygyűlésekkel, ultimátumokkal, zsarolásokkal, székház szétverésekkel.

Mindegy, hogyan. De enyém lesz a hatalom! Enyém lesz ez a kurva ország.
MEGCSINÁLOM!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó.. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Endre. Az igaz, hogy a fidesz 4 évig volt uralmon, mert nem kormányozott hanem uralkodott, ezt senki sem vitathatja. Aza négy év fel ért 40 évnyi hatalmaskodással. Nyugodtan onnan számolhatja az elégedetlenséget, mivel ők kezdtek zsebre dolgozni. Csak egy kérdést engedjen meg, ha olyan brilliánsan uralkodtak akkor miért veszítették el a választást? Jó volna már ezt az öszödöt el engedni, mert már nagyon unalmas folyton folyvást ezt hallgatni. Az mszp-nek ez a nagy hibája volt, hogy be merte vallani azt, hogy hazudtak, míg a jobboskák ezt soha nem tennék. akkor ki az ász? Ki a legén ya gáton? Ki mer színt vallani? Nem csak sunyékoni mint azok. Egyébbként ne tessék összekeverni a szezont a fazonnal, mert a vallási meg győződés nem zárja ki melyik pártot részesítjük előnybe kinek hiszünk jobba? Ugyan is ha már pártok vannak akkor muszály állást foglalni és eddig az mszp aki a nyugdíjasokat emberszámba veszi úgy ahogy. A többi tetü párt csak nyűgnek tekint. Ne haragudjon kedves, de az ön tapasztalata az nulla, akorához képest. Milyen 60 évről beszél a 41 évével?????????????? Nemkell ám bedőlni a szomszéd bácsi hülyeségeinek. Borimama

Válasz

Forgács Zoltánné üzente 14 éve

Még jó,hogy nem Orbánék lövettek az nagy lett volna.Hol voltak akkor még "ŐK"
és Te mikor tanultál és hol ingyen tandij nélkül?

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kis Endre gratulálok, Ön egy talpig keresztyén ember, ez jól látszik a beírásából..... Remélem a 41 évével még a szorgos dolgozók táborát képviseli, csak betévedt ide a Nyugdíjas Klubba egy kicsit osztani az észt!

Válasz

Kis Endre üzente 14 éve

Eltévedtem talán?..vagy nem egy keresztyén oldalt olvasok? Nagyon figyelmesen és érdeklődéssel olvastam a hozzászólásokat és ahogy látom, olvasom, kitünik belőle a Fidesz pocskondírozása és kiváltképp az Orbán Viktor utálata...ha megengedik lenne nekem is 1-2 véleményem...gondolom, megoszthatom...
a jelenlegi helyzetért a drága múltu MSZP a hibás ...és nem Orbán
a fidesz 4 évet volt kormányon az utóbbi 60 évben...nehogy már az elégedetlenségüket csak az a 4 év határozta meg, váltotta ki.
ha jól tudom a drága MSZP a még drágább MSZMP utódpártja akikről tisztán lehet tudni hogy Istentagadó, Istentelen, ateista bűnszövetkezet volt, van és lesz...az ilyenekkel egy keresztyén ember nincs mit osszon....kérem tisztelettel hogy gondolkodjanak el azon hogy vajon miért is jútott ilyen helyzetbe ez az ország...mert Orbán ezelőtt 12 évvel elkezdett kormányozni és négy évet hatalmon volt... az utóbbi 60 évből...ezért?...lásd BKV...milyen szép..ugye?...ez is az Orbán műve?...vagy inkább szimpatizáljunk a tolvaj és rabló társasággal?...akikről kiderűlt Öszödön hogy mennyire tisztességesek voltak és mennyi igazságot mondtak...meg nemcsak Öszödön hanem az elmúlt 60 év alatt...Rákosi és társai, Kádár és társai...népnyúzók és népnyomorgatók...kérem tisztelettel önöket hogy ne engedjenek a balodali manipulációnak ,agymosásnak...a nyugdíjjasokkal takaróznak...ezelőtt 22 millió román volt a szlogen...de ugy-e be is jött?...hazugság volt minden szavuk...a dolgozó emberek kifosztásán törik a fejüket, és aljas módon másokra terelik a felelőséget....egyebet nem lehet hallani tőlük csak hogy mit akar Orbán, mit akar a Fidesz....hogy ők mit akarnak azt nem mondják mert hiszen még ők sem tudják...kérem ..ne dőljenek be mindenféle aljas komcsi hazugságnak, nem éri meg hogy rájuk se gondoljanak, mert ők sem gondolnak ránk, csak a pénztárcánkra.

u.i. Van aki másként látja

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Tisztelt Pesti ano1964ános!A maga hozzászólásaiból a gyűlölet,a rosszindulat süt.Áruljon el nekem valamit!Miért van az,hogy a Fidesz hívőkkel értelmes párbeszédet nem lehet folytatni,nincsenek észérveik,csak durváskodni tudnak ha valaki nem a Viktorkájuk,vagy a papagáj kommandó szövegét fújja.Nem zavarja az Önöket,hogy pl.a választási programját a Fidesznek nem lehet megismerni,igaz úgy gondolják így is megnyerik a választást és legalább nem lesz mit számon kérni.A Magyar Nemzetben ugyan olvastam,hogy a panelkorszerűsítést úgy fogják megvalósítani,hogy a lakóknak semmit nem kell fizetni,a kórházi várólistákat felére csökkentik /sicc!honnan lesz rá pénz,ma is többet tudnának operálni,ha többet fizetne az OEP/3000 rendőrt állít munkába-honnan veszi,mikor most is több mint 1700 rendőr állás üres,vagy Orbánnak teremni fog rendőr.Elgondolkodik Ön ezeken néha.Ami 1956-ot illeti:hol vannak már azok akik akkor lövettek,a korosztályom tizenéves gyerek volt. és nem a tízen és huszonévesek lövettek.No de ebbe nem akarok belemenni.A politika úri huncutság,a hatalom egy olyan mákony,amiért az arra hajlamos emberek mindenféle aljasságra képesek színezetre való tekintet nélkül.Sajnos igazi hazafiak ritkán születnek errefelé,s azt aki úgy váltogatja a színét mint a kaméleon /a hatalomért még az ördöggel is cimborál-nem tagadhatja,hogy az MSZMP illusztris nagyjai Pozsgai,Szűrös,Csintalan stb..a Fideszben landoltak/ nem tudom nagy hazafiként tisztelni,Az a véleményem,hogy a hazáért valóban felelősséggel érzők nem viselkedhettek volna úgy,hogy minden jobbító javaslatot az asztal alá söpörnek.A javaslat jószerivel el sem hangzott a kormány részéről,az elutasítás nyomban megszületett még csak fontolóra sem vették.Sok hiba történt,a szocialisták nagyon elrontották a dolgokat.,De csodák szerintem nincsenek,aki tovább nyújtózkodik,mint a takarója ér megfázik.Ami a szomorú,hogy mindennek a levét a kis emberek fogják meginni,mint mindig,legyen bár ki is hatalmon.Egyet tartok nagyon fontosnak,hogy az emberek ne hagyják,hogy bolondnak nézzék őket.

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Drága Pesti ano1964ános.
Akkor jó lenne ha szét nézne mert igen sokan laknak a rózsadombon és a balatoni
úgy nevezett palotában { Fideszes } És ha szabad kérdeznem miből utazgatnak
az országban meg persze külföldre is. Ezek szerint az elfogadható nem ?
Üdv Zsóka

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves 1964ános. Maga időröl időre visszatalál erre az oldalra? Minek? Megint eltévesztette a házszámot, ez nem az az oldal. Csak egy kicsit legyen figyelmesebb. Sajnálnám ha valami baja esne, mivel itt nem az önnek tetsző írásokat olvashatja. Miért használja az ELVTÁRSNŐ jelzőt. Itt nem talál olyan embert, aki az ön elvtársa lenne.Csak az aggódás beszél belőlem mert esetleg fel idegesíti magát és bizony 46 évesen is lehet komolyan megbetegedni az erős fel indulástól. Kímélje meg ettől magát Üdv. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Pesti ano1964ános!,

Itt nincsenek a régi értelemben vett elvársak,akik e helyen véleményt nyílvánítanak egyszerű állampolgárok, hogyne mondjam polgárok,ki a Fidesz,ki az MSZP-ki mást referál,vagy senkit, mert nincs .Általában kimondhatjuk,az egész politikai elitre rámondható nem állnak a helyzet magaslatán se jobbról, se balról amely elmondható az elmúlt 20 évre,sajnos.

Szeretném kérni e stílus mellőzését,ezért egyik hozzászólását törlöm,az "Elvtársnő" nem pampong.Ne sértegessük egymást,próbáljunk normálisan beszélgetni.
Köszönöm!

Válasz

Pesti János üzente 14 éve

Önök Kedves ELVTÁRSNŐK!
Önök akik megérték az 56-ot önöknek kéne tudni, hogy nem Orbán Viktor meg a fidesz lövetett az Emberekre 56-ban ,hanem azok akiket önök dicsőitenek azok az elvtársak akik

Balatoni villában és rózsadombi palotában , és 200- ezer forintos nyúgdijjal élik a világukat!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Nem csoda, hogy nem bírjuk sokan, mert az a pökhendi arrogancia ami jellemzi az nem mindenkinek jön be. Hányni kell, ahogy úgy tesz, mintha már megnyerte volna a választást. Ilyen nagyon ökör akarja az országot vezetni? Szerintem, és remélem mások szerintsem A nép, az Isten adta nép boldogulása a célja, ezt csak a vak nem látja, hanem a saját , és holdudvara jóléte a fontos. A nagyképüségtől csak a hazugság az undorítóbb. Sajnos mindkettőbe nyakig benne van. Nem értem, hogy sokakat, mivel tud hülyíteni? Nem értem, hogy kis hazánkban az egy főre eső hülyék száma miért kettő????????????????????????????? Bori mama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Össze is zavarodnak, mert mindenhonnan mást hallanak. Nem értem miért nem lehet közös nevezőre jutni? Akik az iskolai tananyagot szerkesztik, írják, ők miért mondanak hazugságokat? Felelőtlen bagázs. Félrevezetni az mire jó? Mit várnak ettől. Az okosabbja meghallgatja a különböző álláspontokat és remélem ebből leszűri, hogy an is volt. Lázadó! Hát a mult nehézségeinek megismerésével nincs mit lázadni. Nem igaz? Ja még egy másik dolog. Ezt az utolsó mondatát ennek a fráternek nem értem. Már mint a boldogság módjának kiderülését. Meg vicces a drága, hogy aaz mszp-t elutasítja ami rendben van de a szavazóit elfogadja. Majd rá jösz kispajtás. Álmodj csak remélem az ébredés kínos lesz. Bori mama

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

De sajnos igen bedőlnek mert nem tanulják az iskolában a valódi igazságot. Csak a nagy kitalált meséket, hazugságokat, félre vezetéseket. Mert fiatal és hát úgy is lázadó.

Válasz

Pálfiné Németh Annamária üzente 14 éve

Ezt ami ránk vár már Katona József megírta, a történelem csak ismétli önmagát.
Úgy hívják Tiborc panasza:"szép földjeinkből kerteket csináltak, ott unalomból hetekig vadásznak, ő náluk vigadalom, hegyen-völgyön lakodalom, mindig csak tivornya, táncolás. Nálunk nyomor inség alatt a sziv csaknem kettészakad...."
A leggyalázatosabb, hogy az országot újra kell építeni, háború utáni állapotok vannak szajkózza Navracsics úr. Mi tudjuk milyen ujjáépiteni, kétszer is volt hozzá szerencsénk. Zsiros kenyéren, munka után hordani a romokat temetni, siratni a halottakat, a másét is hiszen anya szülte, miről beszélnek ezek? Hol élnek, vakok? Annyi a drága autó, hogy közlekedni sem lehet, akár Budapesten, akár vidéken olyan villák vannak, hogy az ember csak a száját tátja. Újjáépíteni? Tessék:itt a XI.kerületben új lett és gyönyörű a Fehérvári uti rendelő, a Tétényi uti kórház, a Fehérvári uti piac, új a Bartók B.út végig, Kosztolányi tér, egy csomó iskola, ovoda, az egyetemi kollégiumok, a parkok, a játszóterek, annyi a Mcdonalds, benzinkut, pláza, bank, de mi nem épitettünk, á csak szivárvány. Felujitott Szabadság hid, Lánchid, az országról nem szólva /ez szigoruan az elmúlt nyolc év. Az autópályákat már nem is érdemes emliteni, hiszen ettől "vöröset lát" a Fidesz.
Miért nézhetnek minket hülyének? NEM VAGYUNK AMNÉZIÁSOK!!! Lehet, hogy megöregedtünk, de tanittattuk őket is, felneveltük, és kikérjük magunknak, hogy a munkánkat, egész életünket kitöröljék a gyermekeink nek még az emlékéből is. Ez a mi dolgunk nyugdijasoknak, mesélni, mesélni a fiataloknak. Nem romlottak ők, csak tudatlanok, hát hajrá nyugdijasok, ha csak a saját családunknak elkezdünk mesélni milyen volt az életünk, talán nem dőlnek be Viktornak. Pálfi Ancsa

Válasz

Petőné Ilona üzente 14 éve

Én már nagyon sok emberrel beszélgettem, társaságban is járok, mindenhol csak arról
hallok, hogy mennyire utálják a Viktórt. Őszintén megmondom, nekem annyira ellenszeves
és nem birom elviselni az örökké gúnyos mosolyát, ha meglátom a Tv-be azonnal átkapcsolom, mert hallgatni sem bírom, látni meg pláne nem. Így az évértékelő beszédét sem hallottam. Én nem az értékelésére vagyok kiváncsi, hanem konkrétan arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy mit akar tenni a jövöbe ( ha netán hatalomra jut, remélem nem)
hogy az ország, a nép, sorsán javítani tudjon. Ne szlogeneket mondjon, hogy pl új munkahelyeket teremt, de konkrétan mondja meg hogy hol, mit ,hány gyárat alapít vagy épít .
Tételesen sorolja fel, mit tesz az egészségügy és az oktatás területén, mert szerintem itt kell ekőször rendet tenni.
Mindenkinek csak azt tudom javasolni, ha nem ért egyet a FIDESZ-el és Viktór dumáját sem
hiszi el, akkor minden ilyen ember menjen el szavazni. Nyílván nem a FIDESZ-re
fog szavazni. Most én nem mondom, hogy kire szavazzon, mindenkinek szuverén joga, de akik nem szeretnék a FIDESZT hatalmon látni, akkor el kell menni szavazni MÁS PÁRTRA

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Most, hogy nagyjából elolvastam orbán beszédét, ez a fickó nem normális, vagy akkora gazember, aki mindenkit hülyére vesz. Mit akar ez? Ország újjá építését? Elgurult a gyógyszere. Miből te majom. Persze ezzel is utalva arra, hogy tönkretették az országot és majd ő a nagy országépítő Viktorka. Építeni fog, az igaz, de majd az Orbán birodalmat. Semmi jó nem várható el tőle, már ismerjük áldásos tevékenységét, kezét azt az alkotó kezet be kell aranyozni de sza........al. Bocsi a kifakadásért de én nagyon nem szeretem Ő fennségét. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Elnézést kérek, hogy egy pár dologra reagálok.Valószinüleg ez a fickó nem egészen tiz pontos, lehet, hogy azt hiszi, hogy ő egy örökös miniszterelnök, különben igaz, hogy semmi joga nincs az év értékelésének, pláne, hogy ő és a pártja nem ,hogy jót nem tett, hanim mindíg keresztbe tett az egész országnak az örökös ellent mondásával, a kivonulásaival.Érdekes ez az értékelés mivel legtöbbször ott sem volt a parlamentbe. Lehet neki elég volt, amit az a félkegyelmü Navracsics eldadogott neki. Kedves Éva nem igazán értem, miért urazza ezt a fickót, mert szerintem a viselkedése nem ad erre okot. Aztán Mádl Ferenc és a társailelkiismerete? Hol élünk van nekik olyan? Ugyan. Remélem is, hogy örökös mumus lesz a Gyurcsány Ferenc Orbánnak én szívből kívánom neki. Kár volt annyira lefikázni, hisz a mai napig az emlékéből élnek. ( mármint a miniszteri emlékébő ) könnyen félre érthető voltam.Ha annyira nem számított nekik útálták akkor minek ez az örökös emlegetés??? Van ott majré, csak jól titikolják. Abban van valami, hogy bemagolták, mert ha megfigyeli az ember akármelyik majom nyilatkozik majd nem szóról szóra ugyanazt mondja. Borimama

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Ezt magoltak be és nem tudnak mást mondani.

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

Bennem is az az általános kérdés merült fel, hogy egy nem hatalmon lévő pártvezér milyen alapon tart évértékelő beszédet. Azon persze csodálkozom, hogy a sorokban ülő prominens emberek, hogyan tudják elviselni, hogy nem mondhatnak véleményt az elhangzottakról, és csak tapsolhatnak.
Mádl úr el tud e számolni a lelkiismeretével, miszerint ő pártokon kívüli államelnök volt? Nem hiszem. E VizI ÚR? GYURCSÁNY Ferenc örökös MUMUS lesz Orbán úrnak.
Nekem már most elegem van a kampányból és abból, hogy a FIDESZ képviselői bárhol jelennek meg a médiákban, azonnal gyurcsányoznak. Nincs más érvük?

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Nemecz Vera

Az a baj hogy az emberek egyre többen meg lepödnek { észre térnek } a politika szerint.

Kedves István.
Most kinek szólhatna ez a vers?

Válasz

Tallászné Horváth Mária üzente 14 éve

Kimondom konkrétan, amit a hozzászólások nekem sugallnak. ORBÁN NEM SZEREZHETI MEG A 2/3-OS TÖBBSÉGET!!!! ....és ehhez kell a TE szavazatod is. Mindegy kire szavazol, csak a lényeg, hogy ELLENE. - MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI!! - ha másért nem, akkor azért, hogy csökkentsük az esélyeit.
Már előre rémálmaim vannak O.V.-tól. Egyszer már megmutatta mire számíthatunk. Hát köszönöm, többször nem kérek belőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves István!

Mindig örülök,ha beteszel akár saját vagy más költő versét,mindig jókor,jó időben,de fórumtársaim mintha nem is látnák,nem érzékelik, sajnos következtetéseket nem vonnak le belőle.
Köszönöm és gratulálok verseidhez.

Szerény irodalmi tudásom miatt én "csak" egy Márai / akit nagyon szeretek/ idézetet teszek be fórumtársaim figyelmébe ajánlva.

"Csodálatos az is, mennyire érzékenyek az emberek. Mint egy rózsa. Mint egy kankalin. Oly végzetesen figyelnek minden szóra, mely hiúságukat sértheti, mint senki és semmi az élők világában. Egy hanglejtés is halálra tud sebezni egy embert, igen, már az is, ha éppen hallgatsz róla, mikor ő úgy várja, hogy dicsérjed, vagy helyeselj neki: örökké ellenségeddé változtat egy embert. S ugyanezek az emberek, akik ilyen félelmesen finom hallással érzékelnek mindent, ami személyükre vonatkozik, akik egy kézszorítás bensőségén, egy telefonbeszélgetés hanglejtésén is átérzik a személyük felé villanó véleményt vagy igazságot, ezek a mimózánál gyöngédebb és érzékenyebb emberek gondtalanul követik a legotrombább aljasságokat, szemrebbenés nélkül kegyetlenkednek, közömbösen és néha jókedvűen is. Az emberi léleknek ezt a rugalmasságát nem érdemes bírálni; csak tudni kell erről. S nem lepődni meg semmin, soha."

Válasz

Bendur István üzente 14 éve

Bendur István:

A kórus szava

Magadnak kell elszámolnod
mindenkori önmagaddal
Trója alól elvonulva
miért nem mentél a haddal,
holott tudtad: sérthetetlen
tested nem döfi át dárda,
Achillesnek a csatában
soha senki se lesz párja.

Józanodva magadnak kell
elszámolnod a lelkeddel,
Míg te nőkkel tivornyáztál,
sok- sok társad mért esett el,
Ifjak haltak alvilágba,
érthetetlen dölyföd miatt,
ha velük vagy, élükre állsz,
nyüszítenek halál-nyilak…

De így, későn, rongycsatában,
sarkadba a halál csapott,
jó barátod, Odüsszeusz
máglyád rakva elsiratott,
s harcolhatott még tíz évig,
veszítve sok nemzedéket,
Achilleusz, mondd, megérte
cserben hagyni drága néped?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Alottó nyereményre már én is nagyon régen várok. Csak a mondás az igaz, hogy a kutya is oda sz.......................ahol nagy a rakás.Ugyan ez nem vigasztaló, de sokan vagyunk hasonló helyzetben, kedves Marica. Ezzel nem törődik egyik honatya sem az ő bankszámlájukon nem látszik a gazdasági válság, ez tuti. Ha Orbán jut hatalomra még rosszabb lesz, mivel az ő bank számlája már régen kimerült, és az mire megtelik sok ember fog éhen halni. Csak úgy reszket azért, hogy uralkodhasson, de ezt önös érdekből teszi. Fütyül ő az emberek nyomorúságára csak a duma ami nem kerül semmibe. Elvetemült az egész társaság. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ujabb gyárakat lehet tervezni:
lesz uj több millió munkahely: Petróleum lámpagyárat fogunk épiteni Magyarországon.!

Petróleum lámpa, milyen szép a lángja,, aaaa.

lassan azzal fogunk, megy gyertyával világitani.
és nincs internet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Most jelenleg ugy állok anyagilag, hogy reménytelen lesz kifizetni a gázszámlámat, és a villanyszámlámat, és a vizdijat.
mind e mellett még enni is kellene valami olcsó kinai szójás vacak valamit, mert minden kinai már az országunkban.

Ha hatalomra kerül is Orván Viktor ur, nekem a gázmüvek nem fogja elengedni a dijamat, mert ők is egy hatalmas pénzéhes gőgösgunárok lettek.

Ami állami tulajdon van, vagy volt itt az országban,
ott minden vezér duskál a jóban,
nem baj, ha a kis ember meg otthon megfagy, és éhen hal.

Lassan visszatérünk a multra, 50 évvel ezelőttre,

gyertyával fogunk otthon világitani,

mert munkanélküli segélyből ami pár hónap csak, nem lehetet villanyáramot is tudni kifizetni. és még enni is.

Hol vannak a szép gyermekéveim, amikor volt egy jó meleg tüzhelyünk télen, és ott mindig meleg volt, és főzni is lehetett rajta.
ezt most már nem lehet megcsinálni, hogy , mikor nincs fa, szén,

aki egy panelben lakik, az majd hová teszi a sparhetet, szenes kályhát?

jajaj, érdekes dolgok ezek, de nagyon nagy baj lesz itt hamarosan.

igen félek tőle. szinte rettegek.
egy talán megment : a krematórium.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ha én ide leirnám most véleményemet, lehet, hogy kitiltanának innen.
Elegem van már Orván Viktor ur szájhősködéséből.

amit a 2 párt elrontot az elmult évek során, eltüntették Magyarország emlékeit, eladtak mindent, magántulajdonba került minden, csőd szélén az egészségügy,
ehhez mint irjak, kommentáljak: semmit sem tudok már.

még a csapból is ez folyik, hogy hogyan tudták a kedves vezéreink eltüntetni a magyar földet, a magyar életet, a magyar termékeket , a magyar épületeket, szőlőhegyeket.

most mit akar Orbán ur!

Ő pont ugyanolyan , mint az mszp-sek nagy szájhős, és pénzéhes,
de segiteni már nem tud az elesett munkanélküli embereken.
akik elvesztették a bankok miatt lakásukat, a gázáremelkedés miatt nincs fütés, villany nincs, stb.
ezt hogyan lehet helyrehozni?
sehogy sem.
És még ha bejut a parlamentbe, még akkor is az ő zsebe fog a bandájával együtt jól megtelni dagadtra, nem a miénk.

Éljen meg minden párt minisztere és parlamenti képviselők minimálbérből és munkanélküli segélyből!
Ezt kivánom nekik.

hogy nekem milyen fájdalmam van, senkit nem érdekel, a fiam munkanélküli, én meg lerokkant fiatal 52 éves nő. özvegyen.
hogy is tudnám elképzelni, hogy ő segit én nekem?????
jaj ugyan már!

nekem már csak egy akasztófa segit, vagy egy lottó telitalálat, de még a lottóra sincs pénzem.

Válasz

Hatlaczki Lászlóné üzente 14 éve

Orbán V. mindig eljátsza vállasztás előtt hogy ő mennyit fog adni a nyugdijasokna utánna mindha elfelejtené ezt teljesiteni Hát remélem nem lesz meg neki a 2/3-os töbség mert akkor nekünk befelegzett Eddig mindenhol csak lejáratta küldöldön a magyarországot most hogy akar jónak látszani . Nagyon kell nekia hatalom mert szerintem már annyi adósága van hogy mindent megtesz a hatalom megszerzéséért tán még a szélső jobbal is lepaktál és majd azokkal is azt csinálja mint a kisgazdákkal utánna hátba szurja mert Orbánnak csak adig kell valaki még hatalomra kerül.Még az előző vállasztási kampány /lásd Posta/ pénzét sem fizette ki. Mi nyugdijasok csak bármelyik pártnak addig kellünk még leadjuk a szavazatot

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Borzasztó egyszerü a dolog. Ha Orbán valami kicsi jót akarna az országnak a népnek akkor nem ragaszkodna a hatalomhoz. Miért? Azért mert tudja, hogy nem állunk fényesen gazdaságilag meg sehogy sem, tehát világos, hogy tojik a fejünkre, neki meg a sleppjének már nagyon üres a bankszámlája és ez a lényeg. Megtókltik, és majd széttárja a karját, hogy üres a kassza, az mszp ellopta ő nem tud varázsolni ezt előre boritékolom, hogy ez lesz. Ugyan is a varázsszó a nincs pénz. Ezzel nem lehet yitatkozni, ezzel még az ígéretei be nem tartását is meg tudja magyarázni. Gondolkodjatok. Borimama

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 14 éve

Az évértékelőhöz annyit!
O.V. nagyon biztos a dolgában. Zsebében a hatalom, miközben a slepp már elkezdte a terrort. Lásd Esztergom.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

ELVILEG ! BORIMAMA

Válasz

Polyák József üzente 14 éve

Teljes mértékben egyetértek Erzsébettel. Csak még annyit fűznék hozzá, hogy lapátra való mindegyik mert nincs köztük egyetlen egy sem amelyik az ország vagy a nép érdekeit képviselné. Tele a zsebük mindegyiknek mit foglalkozik bármelyik is a szerencsétlen szegény ember jogtalan kilakoltatásával? Szégyen, hogy embereket abból a házból dobnak ki amit a családja kétkezi munkájával épített verejtékes munkával. Szégyelje magát az ilyen kormánynak nevezett BANDA!!!

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Ha meg értéssel, más meg becsülésével hallgatjuk meg egymást és nem durván
visszataszító stílusban írunk. Mi haszna vagy öröme van abból hogy nem gondolkodik el azon hogy a másik mit ír { talán igaza van} hanem durván meg sérti még azokat az embereket is
akik esetleg egyet értettek volna vele. Elvileg kulturált emberek vagyunk. Vagy nem???
Üdv Zsóka

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 14 éve

Úgylátszik vannak még könnyen tanulók vagy nem is olyan könnyen? Hisz 2006. óta folyamatos nyilvános tanfolyamot tart a jobboldal az országban, hogyan, milyen stílusban kell "lerendezni" mindazokat, akik nem O.V. leckéjét fújják. Erről adott tanúbizonyságot. Gratulálok!!

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

A rossz kívánság vissza szál arra aki másnak rosszat kíván. Azért van itt az országban annyi
elkeseredett rossz kedvű ember.

Válasz

Táisz Gabriella üzente 14 éve

Sürgősen fogadja meg Varga Ferenc tanácsát!!!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Gabi. Milyen stílus ez? aki a marxista egyetemre járt attól nem ezt várnánk el. Egy nyugdíjas idős embertől ezt a megnyivánulást nem várnánk el. Lehet vitatkozni, sőt kell is de nem így. Fejtse ki a véleményét,azt hiszem szívesen vitatkozunk majd, hisz ezért van a fórum. Én magam is tudok ordenáré lenni de vissza kell fogni az embernek magát mivel nem a személyét ért támadás. Üdv. Borimama

Válasz

Varga Ferenc üzente 14 éve

Keresse fel gyogyszerészét,vagy kezelő orvosát !

Válasz

Varga Ferenc üzente 14 éve

Orbán Viktor megvilágosodott !? Összefogást kér az -z- emberektől az új világ megvalósitásához.. Mit tett eddig ? Megosztotta az ország lakosságát,békétlenséget szított,akadályt görditett a fejlődés urjába ! Mi következik ezután ? 2010.április hónapban eldől !

Válasz

Forgács Zoltánné üzente 14 éve

Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan is lehet értelmezni eggyes dolgokat!
Hogy is van az mikor is kellet vagy kell félnünk?Akkor-e amikor ha becsületessen dolgoztunk volt fizetés és megtudtunk élni,tervezhetett az egyszerü ember is 3% volt a kamat a kölcsönre, mikor Magunknak szültünk 460ft szülési segélyér és nem az államtól vártuk, hogy eltartsa a gyereket.

Vagy most amikor feketén muszáj dolgozni, hogy kenyér kerüljön az asztalra és ebből soha nem lesz nyugdij, amikor nem mer a beteg táppénzre menni, mert leszámoljá,
Hogy is van ez a demokráciába? Jó lenne ha valaki ezt megmagyarázná Nekem.
és utcára kerül.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Mihez tartást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Az nem tisztesség, hanem elfelejtették!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csodát nem tud tenni Orbán Viktor, de tartást adhat nekünk: Éva

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Egyet értek Gyenge András, nagyon jól látja az egészet.

Válasz

Gyenge András üzente 14 éve

A magyar nyelv mondataiban általában ALANY,-ÁLLÍTMÁNY, -TÁRGY,-HATÁROZÓ,-és JELZŐs szerkezetűek a mondatok.
A beszéd sok JELZŐT, ALANYT, viszont nagyon kevés ÁLLÍTMÁNYT, ÉS HATÁROZÓ szót tartalmazott.Született "dakotizmus" amit öcsitől "kölcsönzött,azon kívül semmi konkrétum,
csak varrótanfolyam / hímezés-hámozás, mellébeszélésel./ Voltam olyan mazohista, végignéztem-hallgattam.
Egy végkövetketetésre jutottam: AKI ENNYI IDEIG BEsZÉL, DE SENNIT SEM MOND, AZ EGYÉB ALJASSÁGRA IS KÉPES. / Mármint visszaélés a 2/3-al.
Előző kormányzásuk alatt láthattuk, kiknek a "boldogságát" tartják fontosnak:
""AZOKNAK KELL ADNI, AKIKNEK MOST IS BŐVEN VAN, MERT AZOK MEGÉRDEMLIK, ÉS TUDJÁK IS HASZNÁT VENNI "" ! (Idézet az 1999évi évértékelő beszédből). Nos ez réteg a lakosság kb. 5-10 %-a , akiket nem lesz könnyű kielégítenie, hisz olyanok, mint a cápa.
Már eddig is látszott, hogy mi az amit el akar törölni, megszüntetni,( Ingatlanadó, stb) ezek egyike sem a többség érdekeit szolgálja. ( Igaz elvenni csak a többségtől érdemes, mert sok kicsi sokra megy.
Beszélt egy keveset a munkahely teremtésről. Sajna a kapitalizmus nem arról híres, hogy állami tulajdonú, a bővített ujrateremtésben részt vevő, nagyvállalatokat hozna létre.
Én már konkrétan 60 olyan évre emlékszem vissza, mikor mindig szt ígérték, hogy jobb lesz. Nagyon kis hányadában lett igaz.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 14 éve

Nagy bajban lehet Orbán, mivel mindenáron kell a 2/3-ad, ugyanis ekkor teljhatalmú lehet, azt csinál amit akar. Az előző kormányzása alatt is erre törekedett, aljas módon használta ki Torgyánékat (ld. 2 éves költségvetés), majd menesztette a kisgazdákat. Az idős emberekkel semmit nem törődött, meg is lehet köszönni az elmaradt nyugdíj emelést, amit életünk végéig megérzünk, hiába adta vissza a 19 ezer Ft-ot Medgyessy, azzal a nyugdíjunk összege változatlan maradt. Megkíséreltek az idei költségvetés szavazása előtt olyan módosítást beadni, ami az egyik képviselő háza előtti vízelvezetésről szólt a nyugdíj alap terhére. Szerencsére a szocialisták észnél voltak. Jaj lesz nekünk, ha Viktorék kerülnek hatalomra, már most látni, hogy mindenre lesz pénz, de a nyugdíj korrekcióra biztosan nem. Az igaz, hogy annyi tisztesség azért maradt bennük, hogy most ilyesmit nem is ígérnek.

Válasz

Rózsavölgyi Erzsébet üzente 14 éve

Emlékszem én még arra, amikor politikai pályafutása kezdetén arról beszélt Orbán Viktor, hogy az időseket tartsák el a gyerekek. Miből, mikor még munkájuk sem igen van. A 14. havi nyugdíj, az meg egyenesen nevetséges. Miből? Lehet, hogy megint mi, nyugdíjasok húzzuk a rövidet? Svéd minta. Hogy lehet a mi viszonyainkat összevetni a svéd példával.Álmodozás, ígérgetés, minden áron bársony szék.Vagy ez a játék arra megy ki, hogy ki tud nagyobbat hazudni? Tele van a hócipőm az összes politikussal, az egyik 19, a másik egy híján húsz. Rózsavölgyi Erzsébet.

Válasz