[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez az intézkedés bizonyára sok kisnyugdíjast keservesen érint.
Ez is egyike azoknak a "jó" intézkedéseknek, amit az új kormány a "népjólét" érdekében tesz.
Hát igen, minden országnak olyan kormánya van, mint amit választott, azaz, amit megérdemel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönjük és akkor megnyugtató is

Válasz

Zentai Ferenc üzente 13 éve

Kedves Nyugdíjas Társaim!

Ahogy azt három hete írtam, a kormány visszavonta a nyugdíjak későbbi kifizetési dátumát. A döntésnek megfelelőan az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság is módosította a kifizetésekre vonatkozó intézkedését.

1. Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az un. postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintetteknek -
meghatározott napon jut hozzá az ellátáshoz (viszi ki a postás).

2. Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor

hónap banki jóváírás időpontja

2010. július 12. hétfő
2010. augusztus 12. csütörtök
2010. szeptember 10. péntek
2010. október 12. kedd
2010. november 12. péntek
2010. december 3. péntek.

A nyugdíj folyósításával kapcsolatban a Nyugdíjfolyósítási Igazgatóságnál, 1139 Budapest, Váci út 73. alatt lehet érdeklődni.
Telefon: 350-0155 350-2755 350-8580 270-8999 06-80-204-884

Zentai Ferenc

Válasz

Gál László üzente 13 éve

Kedves Icus:
Én bementem a bankba és még ott sincsen ,azt mondták hogy még nem kaptak utalást igy nem értem melyik rendszert állította vissza a,kormány.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen, tulajdonképpen már a számlán kellett volna lenni 12.-én, én nekem már utalták, és fel is tudtam venni belőle 12.-én 9,00 órakor.
Visszaállították a régi rendszert, decemberben viszont korábban kapjuk.

Válasz

Gál László üzente 13 éve

Szertném megkérdezni, hogy tudja-e valaki mikor utalják a juliusi nyugdijat, mert már 14 van és még mindig nincs a számlámon.

Válasz

Schulz Margit üzente 13 éve

halli Nyugdijasok..!!
miért a másik jobb volt..??
Egyik kutya a másik eb....!!!Ez van !!valaki mindig hibás..

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 13 éve

Kedves Lajos fogja még jobban is bánni, hogy erre az elvetemült hatalom éhes majomra szavazott. Nem tudom ön hány éves, hiszen a mesékbe csak gyerekkorban kell hinni. A baj az, hogy az önökhöz hasonló jóhiszemü emberek miatt mi is megszívjuk, akik jól tudtuk, hogy a gazemberség korszaka jön. Ja és ha meg éri is a nyugdíjas kort neki akkor sem kell nyomorognia hiszen ne higgye el, hogy a jövedelme annyi amennyit be vall. Hazug csirkefogó, őt nem éri utol a törvény szigora, mert ő maga a törvény, a felséges király elvtárs!!!!!!!!!!!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 13 éve

Lehet, hogy el felejtettek szólni a Bugyin működő postának, mert itt még 20-a előtt sohasem kaptuk meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Noé Lajos üzente 13 éve

Noé Lajos nyugdíjas kellett nekünk az Orbán Viktor szánom-bánom,hogy rá szavaztam remélem nem éri meg a nyugdíjas kort !?és akkor nem kell ilyen nyomorultul élnie öregkorában-elfelejtette,hogy mi tartottuk el ?

Válasz

Zentai Ferenc üzente 13 éve

A tegnapi napon a kormányszóvivő bejelentette,hogy továbbra is a hónap 12. napján fizetik ki az esedékes havi nyugdíjakat. Ezzel az intézkedéssel a kormány hatálytalanította a második félévtől bevezetésre tervezett 15-ei kifizetési határidőt.

Zentai Ferenc

Válasz

Csabay Péter üzente 14 éve

Jó lenne, ha a közüzemek is ehhez tartankk magukat, ui. egyre előrébb hozzák a számlázásokat és a befizetési határidőket!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

És ha valakinek határidöre kell fizetni,ugy kérte mert tudta,hogy 12.-én kap pénzt,az most mit csináljon?késedelmi kamatot fizet?












,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát ez szép!!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Valika. Az illetékesek biztos, hogy nem olvassák nem kiváncsiak egy szegény nyögdíjas panaszaira. Itt csak mi okoskodunk egymással, de legalább elmondhatjuk a véleményünket, még ha nem is hallatszik az égbe. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Mire ez a felszólítás, hogy VÁLASZTÁS? Teljesen mindegy, ki uralkodik anyugdíjasokat még mindíg az mszp támogatta a legjobban. A 13. havit sem viccből vették el, hanem mert a válság kényszerítette őket. Persze az igaz, hogy nagyon sok helyről lehetett volna spórolgatni nem rögtön a nyugdíjasokkal kezdeni, de be kell látnunk, hogy mi vagyunk a legjobban kiszolgáltatottak. Legalább is ez azt bizonyítja. A mór megtette a kötelességét a mór mehet! Borimama

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Éva Paula!
Igen igazad, van az átutalás mindig időben érkezett a nyugdíjfolyósító által megadott időpontokhoz képest. Csak hogy a 3-4 évvel ezelőtt ezek az időpontok 10-én, vagy előbb voltak, tavaly már a zöme 12-én volt, júliustól már 15-e lesz. Természetesen a hét végére esik, akkor hamarabb kapjuk.

Nem a közös nyugdíjkassza jár jól a későbbi kifizetéssel, hanem a költségvetés, ha mi akár egy vagy több nappal később kapjuk meg a pénzünket. Tehát a költségvetésnek nem volt elég, hogy a kormány elvette a 13. havit, tavaly nem kaptunk inflációs korrekciót, belőlünk minden hasznot ki akar hozni, amit csak lehet.

Nem hiszem, hogy riogatás lett volna amit írtam, csak nem értem az MSZP-t, hogy mért ad támadási felületet még a nyugdíjasoknak való nyugdíjkifizetésből is. Mert szerintem ha országosan elterjed, hogy csak 15-én utalnak júliustól nagy lesz a felháborodás, hiszen már tavaly, mikor már sokadszorra csak 12-én utaltak, akkor is nagy felzúdulás volt, amit a Fidesz jól ki is használt.

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

Kedves Mari!
Kiknek marad meg a többlet, a pár nappal később történő kifizetés miatt, netán a közös kasszánknak?
Talán a pénzintézeteknek kellene a határidőket módosítaniok, mert rájöhettek már eddig is arra, hogy a jól fizető nyugdíjas sem tud tartalékot képezni ahhoz, hogy a hónap elején törleszteni tudjon.
Aki pedig az áprilisi választásokkal ijesztgeti társait, az nagyon rosszul teszi. Biztosan nem emlékezik 1998-ra, a nyugdyemelés szociális kérdéssé változtatására.

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

Az átutalásos nyugdíj mindig időben érkezett meg a számlára, sőt sokszor egy nappal előbb is, ez attól függött, hogy a 12-e milyen napra esett.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Vera! Itt az a probléma, hogy kb. 1 évvel ezelőttig hónap 10--e volt a nyugdíj számlára való utalás határideje, tavaly már ha nem hétvégére esett, akkor már csak 12-én utaltak. Júliustól lényegében a 10-i banki utalást már 15-re teszik át.
Semmi probléma nem lenne, ha az embereknek volna egy havi számlakiegyenlítésre tartalékuk, de akiknek nincs azok mindig késni fognak a számlákkal.



Mivel tegnap utaltak, én is tegnap adtam fel a csekkeket, a postán 102-en voltak előttem és ennek a 80 %-a csekket fizetett be. Ebből is látható, hogy nagyon sok nyugdíjas nem fogja tudni kifizetni a hónap elejére időzített befizetéseket, csak ha megkapta a nyugdíját.

Amúgy tényleg mindegy lenne mikor fizetik a nyugdíjat, ha mindig úgy kaptuk volna, de most megint velünk kekeckednek, hogy több pénz maradjon nekik, hisz megmondták mennyi hasznot, hoz akár 1 nappal később való átutalása a pénznek. Ami az államnak megint haszon lesz, az a kispénzűeknek megint bosszúság!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt a problémát én sem értem,mióta a nyugdíjas eszemet tudom,minden év decemberében megkapjuk a jővő évi "menetrendet" minden hónap bizonyos napjára, amely mifelénk hó közepe tájékára esik.Eddig semmi csúszás nem volt,az idén sem.

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 14 éve

Én is remélem lesz annyi vér az emberek arcába, hogy normálisan szavaznak!!!! Gondolkodj már még mit tudnak elvenni! Gátlástalan mind a zsebét tömi. Az fizessen többet. munka meg sehol! A munkanélküli is csak kiadás azért a pénzért már dolgozni is lehetne! Nem kell ennyi vezér minek? kit vezet? csak duma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 14 éve

De a csekkeket 1-én már követelik mi??????????????????????????

Válasz

Kónya Valika üzente 14 éve

Hát ez csodálatos intézkedés,azt még nem értem, hogy a 12-i nyugdíjérkezéshez igazított csop.beszedési leemeléseket ki fogja majd finanszírozni????? Mert ugye ami marad azon felül nem tudjuk 1 hónapig tartalékolni a számlán,mert kell gyógyszer,talán enni is kellene!!! Eredetileg úgy szólt a törvénytervezet,hogy 12-ig minden nyugdijasnak meg kell kapnia a nyugydiját,azoknak is akiknek a Postás viszi,ezzel szemben.......???!!!! Persze akik pár 100 ezres nyugdíjat kapnak....! Jó lenne azt is tudni,ILLETÉKESEK itt olvasnak-e,vagy csak mi:KISNYUGDÍJASOK???????

Válasz

Tóth Gábor Ferenc üzente 14 éve

Aki kitalálta, hogy minnél később utalják anyugdíjakat az menjen és intézkedjen a bankoknál
és a szolgáltatóknál.Ezekből az intézkedésekből is látszik mennyire törödnek a nyugdíjasokkal. ÁPRILIS 11.-én VÁLASZTÁS!!!!!!!

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 14 éve

Valóban valószínű nem nyugdíjas aki mindezt kitalálta, de azért az a nagy igazság, hogy egyetlen munkahelyen sem kapják kézhez a fizetést az utolsó munkában töltött napon sem, csak azt követően, vagyis az aktuális hónapot követő sokadik napon. Vagyis a nyugdíjra vetítve: pld. a február havi nyugdíjat nem február 12-én vagy február 15-én, hanem március 3-án vagy március 10-én kapnánk meg. Akkor mégiscsak kivételezetten kedvezőbb helyzetben vannak a nyugdíjasok, nemigaz?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Nem értem mi a probléma. Mifelénk minden hónapban 22 25-én kaptuk meg a pénzt. Most akkor mi lesz? Szerintem ez a postán is múlik, sőt egy faluban nem is hordják ki egy napon. Kíváncsi vagyok hogy is lesz ezután. Nem érdemes siránkozni, már megszokhattuk volna az örökös spórolást ami hónapról hónapra nehezebb. Nem csoda, ha az ember begolyózik. Bizony idősebb korban egyre több gyógyszerre van szükség ami szintén nem kis megtehelés. Én pl. azon vagyok kiakadva, hogy a cukor gyógyszert egyáltalán nem támogatja a tb. Nem annyira sok, persze nem is ér semmit De régen amíg az anyukám élt akkor miért lehetett ingyenes? az Átkosba!!!!!!!!!!! Egyébbként ami bosszantó amire az előbb utaltam, semmit nem ér a gyógyszer diéta nélkül. Ez egy ördögi kör, mivel azt hiszem az köztudott, hogy a diéta csak gazdag embereknek való Mert a csirkemell és hasonló drágaságok megfizethetetlen. Zöldség, miegymás. Ezek nem panaszok, ezek tények és csak csepp a pohárban, mert vannak nagyobb gondok is sokaknak nem is szabad panaszkodni amíg egy szelet zsíroskenyérre telik addig valahogy el leszünk. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Ari. Lesz habzsi dőzsi ugye? Ha ha ha Bori mama

Válasz

Balázs Istvánné üzente 14 éve

Remélem mindenki összekapja magát és ápr. 11-én elmegy szavazni.
Szeretném ha mi nyugdijasok is összefognánk és tüntetnénk vagy demonstrálnénk
a nyugdij igazgatóság vagy a parlament előtt. Ugyanis ha a kifizetési dátumot nem állitják vissza akkor nagyon sok nyugdijas kerül bajba a csekkbefizetés hátraléka miatt.
De nekem van egy olyan érzésem, hogy legyen még mit zsebreteniük igy akarnak
spórolni, mert sok kicsi sokra megy! A MINISZTEREK is l5-én kapjáka fizetésüket,
bár nekik mindegy ők tudnak elvenni a mienkből mert az üdülésicsekk után is adót
kell fizetni nekünk ők meg a mipénzünkből karácsonykor is több százezerforint
étkezésiutalvány kaptak.

Válasz

Bedecs Aranka üzente 14 éve

Eddig az volt a szokás , megkaptuk a nyugdíjat, aznap elintéztük a csekkeket, most akármilyen nehéz lesz tartalékolni kell még egy havi csekk pénzt, hogy időbe feltudjuk adni következő hónapban nyugdíj előtt.Egyszer kell csak ezt kigazdálkodni , utánna megy magától.Itt csak az a kérdés tudunk-e annyit spórolni , mert aki kisnyugdíjas az alig. Szerintem marad a késedelmi pótlék.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Burjánné Ari! Annak mindegy, hogy mikor kapja meg a nyugdíját, aki hónap elején ki tudja fizetni a rezsit, mert legtöbb szolgáltató 10-e előtt kéri a pénzt, nálunk Dél-Pesten így van. Akinek nincs tartaléka, az csak 15-e után tudja majd befizetni. Sok a kisnyugdíjas, egyedülálló, beteg ember, akik önhibájukon kívül hónapról-hónapra élnek kicsiny pénzükből.

Válasz

HEGEDŰS LÁSZLÓ üzente 14 éve

Bocsánatott kérek hogy figyelmetlen kifelejtetm Erönnéböl az Ö betüt

Válasz

HEGEDŰS LÁSZLÓ üzente 14 éve

Kedves Taucz Ernné Lehet hogy önek hála a joistenek hogy nem kell 56800 -ft -bol gyogyszerre költenni havi 36000 - ft költeni ezért nemtudom HIBÁZTATTNI ÖNMAGAM üdv Hegedűs László öreg

Válasz

Burjánné Ari üzente 14 éve

De,most nem mindegy,hogy melyik napon kapjuk meg? Csekkek az elsők,aztán a többit eldorbézoljuk.

Válasz

Taucz Ernőné üzente 14 éve

Tisztelt háborgók!Üljenek le ,idejük van ,és gondolják végig,hogy a nyugdij összege nem változott,csak az idöpont.A pénz ugyanannyi ,bármikor kapja,Tegye félre a csekkekre valót a fiókba.NE NYÚLJON HOZZÁ!!!!mert kell a csekk befizetésre.Ennyire egyszerü.Ha erre nem képes MAGÁT HIBÁZTASSA: !!!! Érthetö???????????????

Válasz

Papp Péterné üzente 14 éve

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal. Békés , nyugodt , nyugdijas évek.????

Válasz

Vajda Judit üzente 14 éve

Na ezt jól megcsinálták.A csekkekre irt dátum elött két nappal felkell adni a pénzt, mert különben késedelmi kamatot számonak fel.Kérdezném attól aki ezt kitalálta hogyan lehet a 15-én utalt nyugdíjból 12-ei csekket feladni?Ja minnél kevesebb maradjon nálunk.GRATULÁLOK!!!!

Válasz

Zentai Ferenc üzente 14 éve

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. kormányrendeletet módosította a 266/2009. kormányrendelet, mely 2010. július 1-től hatályos.

A rendelet szövege a következő:

"74/A § Ha a nyugdíjfolyósító szerv a nyugellátás folyósítását

a.) pénzforgalmi számláról történő készpénzfizetés kézbesítése útján teljesíti, a tárgyhónap 14-éig intézkedik a tárgyhavi nyugdíjutalványoknak a kézbesítést végző szolgáltató részére történő átadásáról, amely a kifizetéseket a tárgyhónap utolsó napjáig, a nyugellátásban részesülőkhöz eljuttatott tárgyévi kifizetési naptár szerinti naptári napon teljesíti.

b.) belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára utalással teljesíti, a tárgyhavi nyugellátásnak a fizetési számlán történő jóváírására a tárgyhónap 15-éig kerül sor."

Válasz

Szabó Gyuláné Zsuzsanna üzente 14 éve

EZEK ISMERETÉBEN...... TI ELMENTEK SZAVAZNI? ÜDV: ZSUZSANNA.

Válasz

csapo ferencné zsofi üzente 14 éve

Aki a julius 15-e időpontot hozta .. az nem nyugdijas.. és szégyelje magát. Remélem azen az időponton változtani fognak... még egy- két hónap és nem is fogunk kapni nyugdijat!!!

Válasz

Kántor Aranka üzente 14 éve

Azt hiszem szabad megfogalmaznom, egy gondolatot! Aki kitalálta, annak szivesen odaadom, és vagy cseréljünk, mert akkor nem lesz probléma a határidős befizetés! Ugyanis általában 12.-ig kell a számláimat befizetni! Nos? Kérem hogy akkor cseréljen velem az az ember, aki így alkotta meg ezt a módosítást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Jelena Istvánné üzente 14 éve

Ez remek, addig is használják azt a kis pénzünket, nekik a havi milliókból marad még a következő hó közepéig - ugye.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal, és még azt is hozzáteszem, hogy újabb három napig fogják a nyugdíjasok pénzét használni, amiért mi semmit sem kapunk.

Válasz

Jakab Katalin üzente 14 éve

Ez tényleg egy nagy szemétség!!!
Most, amikor teljes gőzzel agitálják a nyugdíjasokat minden kampányban (a szavazók 40 %-a vagyunk!!!), erről egyetlen árva szó sem esik. De az ellenzék sem ígéri, hogy sürgősen visszaálítja a régi fizetési rendet! Az 50 - 100 milliós ingatlanok adója a nyugdíjasokat döntő többségét sokkal kevésbé izgatja, mint a mi forintjaink visszatartása.

Válasz

Szendrei Lia üzente 14 éve

Az a szemétség, hogy ezt az utalási, folyósítási rendet nem siettek időben és önként közre adni. Néhány ismerősöm és jómagam mailokkal bombáztuk ONYF-t míg végülis megértették, hogy ezt az adatsort és júliusi változást illene közre adni. Aztán az nagyon nem kóser, hogy rezsik fizetési határidői nincsenek összhangban nyugdíj folyósítási időpontokkal.

Válasz