Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Mária

Igazad van. De ne rendőrtől sajnáld hanem a képviselő úr/ hölgy -től inkább, mert ők aztán tényleg
felveszik a kis pénzüket és tényleg nem füzetnek be semmit. Még ha csak egy lenne
de több helyről is befolyik nekik ami nem csekély. A rendőr azért tesz az asztalra valamit.
Üdv Zsóka

Válasz

Györéné Mária üzente 14 éve

Szerintem az is jogtalan ,hogy egyes dolgozók,pl:rendőr stb,40 évesen ,teljes fizetéssel elmegy nyugdíjba.Mikor fizetett be annyi nyugdíjjáradékot,mint aki pl 43 évig fizette és 60 évesen megy nyugdíjba.?
Az előbbi,még élvezheti 40 évig a sokat,még az utóbbi jó ha 20 évig élvezi a keveset.
A 40 éves még mellette dolgozik is feketén,még a 60 éves már nem bír ,csak a nyugdíjból él.

Válasz

Kertészné Tündi üzente 14 éve

De igen ez valóban így van. De az MSZP legalább megadta néhány évig a 13. havi nyugdíjat, amit a fidesz annak idején meg sem szavazott. És még ők beszéltek 14. haviról? Azt is megmondták, hogy miből, és mikor? Ez csak szemfényvesztés. Voks szerzés az egész, és semmi más A helyzet az, hogy megöregedtem. de szerintem még nem vagyok szellemi fogyatékos. Még mindig inkább a baloldal az, akire számíthatunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Akárhogyis van én cserélnék egy svéd kisnyugdijassal,utánanéztem a minimálnyudij svédországban 216000ft.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A 13.havi nyugdij visszaállitásáról már senki sem beszél!!! Hova lettek az igéretek?

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

Igazat adok Gabriellának. Én is mindig azon bosszankodom, hogy a nyugdíjasok egy kalap alá vesznek mindenkit, azokat is,, akik pédául nem szaggatták az istrángot a befizetések miatt.
Most például valaki azt mondta, és igaza van, hogy a pedagógusok kötelezően levont befizetései finanszírozzák az egészségbiztosítási pénztáron keresztül azoknak a vállalkozóknak a gyógyítását is, akik minimálbér alapján fizetik az egészségügyi HOZZÁJÁRULÁST. PERSZE EZEKBEN A KÖRÖKBEN IS VANNAK TISZTESSÉGESEN FIZETŐK. A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST IS HASONLÓ ALAPON FIZETIK A MINIMÁLBÉRESEK., ÉS AZ ŐKET FOGLALKOZTATÓK.

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Mi volna ha a Fideszt nem is Jelöltetné magát úgy sem szeret bejárni dolgozni.
Vagy igén?????????????????

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 14 éve

Na ez vicc! mellette meg hülyére kereste magát csak járulékot elfelejtett fizetni mi?

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 14 éve

Azóta 100szorosára emelkedett minden az üzletekben és máshol is!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

de drágáim elkeserítő .....

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 14 éve

Nesze semmi fogd meg jól! Ez eddig is meg volt, akkor mi az igéret? Vagy ő mindig36 éves marad?Mert csak az nyugdíjas aki megéri a többi meghal! Azok befizetései HOL vannak?

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

V aloban elvették a 13. havi nyugdijat ,de majd megadja a fidesz a 14. et hiszen megigérték és ők az igazak.Az ő szavuk szent és igaz. Csak az a baj ,hogymás a kampány és más a kormányzás, sajnos ennek az egész kutyakomédiának mi nyugdijasok vagyunk az áldozatai.Teljesen mindegy melyik pártra szavazunk mind csak igér. Mi már ledolgoztuk az egész életünket , gyerekeket neveltünk gyes gyed nélkül hathetes szülési szabadsággal szültünk mégis azt kapjuk ,hogy megesszük a gyerekeink jövőjét. Elkeseritő nem?

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

HARC A NYUGDIJASVOKSOKÉRT

2010 . Nyugdíjváltozások

Januártól 4,1%-kkal emelkedett valamennyi nyugdíj és a baleseti járadék. A 4,1%-os nyugdíjemelés mintegy 2,7 millió nyugdíjas számára biztosít átlagosan havi közel 3450 forintos többletet. Az öregségi nyugdíjban részsülők átlagosan 3500, a rokkantsági nyugdíjban részsülők átlagosan 2850, a főellátásban özvegyi nyugdíjban részesülők pedig átlagosan 2380 forintos emelésben részesülnek januártól. Összes költségvetési vonzata 110,1 milliárd Ft. A korábbi svájci indexálás módszerét felváltja a kizárólag az inflációtól függő nyugdíjemelés. Ugyanakkor megmarad az évközi korrekció lehetősége is arra az esetre, ha az áremelkedés a prognózistól eltérő mértékű lenne.
Nyugdíjprémium bevezetése
Január 1-jével kerül sor a 13. havi nyugdíjat felváltó, GDP-hez kötött nyugdíjprémium bevezetésére. Nyugdíjprémium kifizetésére leghamarabb abban az esetben kerülhet sor, ha a bruttó hazai termék növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, ekkor az összege maximum 20 ezer forint lehet. A nyugdíjprémium összege akkor éri el a 13. havi nyugdíjnak megfelelő összeget – 80 ezer forintot – ha a gazdasági növekedés eléri a 7,5 százalékot.
Folytatódik a nyugdíjkorrekció :
Jövőre az idén elmaradt lépések megvalósításával folytatódik a nyugdíjkorrekciós program. Egységesen 2%-kal emelkednek az 1988. és 1990. között megállapított saját jogú nyugdíjak. Egységesen 4%-os emelést kapnak az 1992-1995-ben megállapított nyugdíjjal rendelkezők, mivel ezekben az években volt a legkedvezőtlenebb a nyugdíjba vonulás szabálya. Egységesen 4%-kal emelkedik az 1997-1998. között megállapított saját jogú nyugdíjak összege. Az érintett mintegy 820 ezer nyugdíjas tehát a már említett 4,1 százalékos januári emelésen felül kapja meg ezt a korrekciós emelést. A korrekció költségvetési vonzata 25,5 milliárd Ft.
2010. január elsejétől megszűnik a keresetkorlát azok esetében, akik 2008. január 1-je előtt úgy vonultak nyugdíjba, hogy nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Azok esetében, akik 2008. január 1-je után vonultak a korhatár betöltése előtt nyugdíjba és dolgoznak, továbbra is megmarad a keresetkorlát a minimálbér másfélszereséig. Tehát amennyiben nyugdíj melletti jövedelmük eléri a minimálbér másfélszeresét, akkor a nyugdíjuk folyósítását szüneteltetni kell
Németh Imre

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

A minimálbért a Fidesz vezette be és sajnos egyre több helyen ennél többet nem is lehet keresni, mert a munkáltatok nagyon jól tudják hogy meg csinálhatják ezt. Szerencsétlen emberek mikor nincs munkahelyük, ezt is vállalják. Egyre több helyen lehet hallani ha nem tetszik el lehet menni. De hová? A nyugdíj keresettől függ az csökken így a nyugdíj is.
Már ha meg éri az ember vagy egyáltalán van / lesz munkahely.

Válasz

Táisz Gabriella üzente 14 éve

Nagyszerüen leirtad az információidat és a gondolataidat.Csak nehogy elhitesd magaddal,hogy nyugdij ügyben tisztán látsz!

Válasz

Táisz Gabriella üzente 14 éve

A 27.ooo.-Ft valóban szánalmas összeg!Ebből megélni nem lehet.Véleményem szerint akkor lehetne erről érdemben beszélgetni, ha tudhatnánk,hogy miért ennyi.Van egy ismerősöm,aki mindig azt hangoztatja,hogy 38 év után, minimál nyugdijat kap.De!! hosszu éveken keresztül nagyon jól müködő cukrászdája volt /van!/Gyönyörü kétszintes lakásban él,luxus autóval közlekedik, a gyermekei hasonló körülmények között vannak.Mennyi nyugdijjárulékot fizettett ez az ember?Kérdezem én! Hát...nem annyit,amennyi a jövedelme volt,hiába hivatkozik 38 éves munkába töltött évre.Hát ilyen is van.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én is!

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

HARC A NYUGDIJAS VOKSOKÉRT

Egy sportversenyből azonnal kizárnák az MSZP-t a nyugdíjakkal kapcsolatos kijelentései miatt. A választóknak azonban fogalmuk sincs, kinek van igaza a Fidesz és a szocialisták között kitört nyugdíjháborúban.
A jelenlegi törvények szerint három év múlva megszűnik a minimálnyugdíj, és adókötelesek lesznek a 2013-tól megállapított járandóságok, ennek következtében sosem látott mértékben csökkenne az új kisnyugdíjasok ellátmánya. És ez nem fideszes vagy szocialista rémisztgetés, hanem a Horn-kabinet idején, 13 éve elfogadott nyugdíjreform következő hatályba lépő intézkedése.
Miközben ennek megakadályozására komoly tennivalója lenne a parlamentnek, az MSZP a Fidesz által bevezetendő 70 éves korhatárral, az ellátások jelentős lefaragásával, a svéd modell bevezetésével rémisztgeti a választókat. A kampány első forró témája a nyugdíj lett, ám hogy pontosan miről is van szó, miről is kezdett aláírásgyűjtésbe a két párt, azt két tucat szakértőn kívül élő ember nem érti. A Fidesz és a KDNP tagad, és visszatámad, híveik pedig azt latolgatják: ki tud-e mászni az ellenzék a nyugdíjcsapdából, vagy, akárcsak a 2006-os választások előtt, gyorsan odalesz a Fidesz tetemes előnye?
A vita tárgya a KDNP korábbi - 2007-ben a parlamentnek benyújtott, ám a szocialisták ellenállása miatt soha nem tárgyalt - törvényjavaslata. Egy teljesen érdektelen, a feledés homályába vesző indítvány került több mint két év múltán a lapok címoldalára.
Hogy tiszta képet alkothassunk arról kinek van igaza az adok - kapokban nézük csak meg, hogy mi is áll ebben a törvényjavaslatban.
Mielőtt rátérnénk a részletekre, érdemes megvizsgálni, miért látta szükségét két és fél évvel a választások előtt a KDNP egy nyugdíjjavaslat kidolgozásának. Az okot egy még korábbi törvényben, az MSZP-SZDSZ-koalíció által 1997-ben elfogadott jogszabályban kell keresni. 2013-ban ugyanis hatályba lépne a nyugdíjreform következő üteme, melynek következtében például 20 év munka után nem lenne kötelező kifizetni a jelenleg 28 500 forintos garantált (minimál)nyugdíjat. Emellett az újonnan megállapított ellátásokra adót vetnének ki.
Ezt a helyzetet szerette volna rendezni a KDNP javaslata, amely nem a minimálnyugdíjat semmisítené meg, hanem a minimálnyugdíj megszüntetését előíró szabályt, vagyis azt, hogy a korábban eldöntött dörtés 2013-ban hatályba lépjen. A kereszténydemokraták az öregségi nyugdíj legkisebb összegét a minimálbér meghatározott százalékához kötnék (értéke így nem lehetne kevesebb 40 ezer forintnál a mai 28 500 forint helyett). Ennek az is volna az előnye, hogy nem a kormány, hanem az érdekegyeztető tanács döntene a mértékéről, így nem fordulhatna elő a jelenlegi helyzet, amikor második éve nem emelkedik az összege.

Még érdekesebb a KDNP esete a 70 éves nyugdíjkorhatárral. A törvénytervezet ugyanis 62 évről ír, ám egy helyen valóban megemlíti a 70 éves kort is, ám nem korhatárként, hanem e fölött járna az általuk bevezetendő nemzeti alapnyugdíj. Utóbbi csak nevében nyugdíj, valójában alanyi jogon járó szociális juttatás - segély azoknak, akik nem részesülnek a tb-ellátásból. Egy átlagembernek persze fogalma sincs róla, mit jelent a szakértők szókincsében az alapnyugdíj kifejezés. A szocialisták viszont tudják, hogy a "ne lehessen 70 évre emelni az alapnyugdíj kifizetésének korhatárát" megfogalmazás az aláírásgyűjtő íveiken képtelenség, hiszen alapnyugdíj jelenleg nincs, ami pedig nincs, annak a korhatárát sem lehet emelni.
Az alapnyugdíj tehát egy új, garantált jövedelem lenne a nyugdíjjal nem rendelkezők számára, és a minimálbér 25 és 50 százaléka között határoznák meg az időskori szegénység enyhítésére. Vagyis jelenlegi értéken 18 400-36 700 közötti összeg lenne. Mindennek semmi köze a normál nyugdíjhoz, hiszen akik egész életükben dolgoztak, a KDNP javaslata alapján már nyolc éve nyugdíjban lennének, amikor a rászorulók az első alapnyugdíjat megkapják.
Ugyancsak oktalan az özvegyi nyugdíj megszüntetésének vádja is, hiszen a két évvel ezelőtti KDNP-javaslat az ideiglenes és a végleges formáját is megtartaná. Bonyolultabb a helyzet a boldog-boldogtalan által emlegetett svéd modell bevezetésével. Ez ugyanis olyan szintű szakmai kérdés, mintha az autópályákkal kapcsolatos úgymond társadalmi vitát nem arról folytatnánk, hogy menjen-e sztráda a Balaton északi partjához, hanem arról, hány Celsius-fokos legyen a bitumen. A nyugdíjakat jelenleg sem hasra ütve állapítják meg, hanem a kereset és a szolgálatban töltött idő alapján. A svéd modell magyarosított változata ettől két fontos ponton különbözne. Évente kapnánk értesítést arról, hogyha például minimálbérre vagyunk bejelentve, akkor milyen nyomorúságos nyugdíjra számíthatunk, amennyiben ez így megy tovább. (Az Orbán-kormány idején volt már példa ilyen értesítésre, de ezt a szocialisták megszüntették.)
A legfontosabb változás azonban az lenne, hogy az infláció mellett (ahogy ma történik) a gazdasági és a demográfiai helyzet alakulását is figyelembe vennék a nyugdíjak megállapításánál. A KDNP szerint ugyanis tarthatatlan, hogy a tízmilliós lélekszám fenntartásához szükséges gyerekszám harmada hiányzik. Ez annyit jelent, hogy minden ma születő gyermeknek 100-102 évig kellene élnie, hogy a tízmilliós lélekszámot tartani tudjuk. Alig van gyermek, ezért a KDNP az egy gyermekesek munkáltatói nyugdíjjáradékának harmadát, a két gyermekeseknek a kétharmadát elengednék, a nagycsaládosok után pedig nem is kellene ilyen járulékot fizetni. Emellett a gyermekek felcseperedve személyi jövedelemadójuk 5-20 százalékát átutalhatnák szüleik nyugdíjára. Jelenlegi értékkel számolva egy 150 ezer forintos bruttó keresetű "gyermeknél" ez havonta 1600-6500 forint, két gyermeknél ennek a duplája.
A KDNP terveinek zöme nem érinti a jelenlegi nyugdíjasokat, hiszen az MSZP legfőbb csúsztatása éppen az, hogy az elképzelések akkor is csak a 2013 után nyugállományba vonulókra lennének érvényesek, ha idén januártól hatályba léptek volna.
De persze nem léptek, és zömmel nem is fognak, mert a Fidesz nem vallja automatikusan magáénak szövetségesének elképzeléseit. Előbb a két párt szakértőinek kell kimunkálniuk a saját programot, majd ezek összecsiszolásából alakul ki a végső változat
A Fidesz a nyugdíjak értékállóságát és az állami nyugdíjrendszer stabilitásának fenntartását tekinti legfontosabb céljának. Varga Mihály nyilatkozott arról , hogy amikor kormányon voltak, a gazdasági növekedésből származó többlet egyik felét munkahelyek teremtésére fordították, másik felét viszont jóléti intézkedésre, így a nyugdíjak reálértékének növelésére költötték. Vagyis ma még nem eldöntött, hogy mit akar a Fidesz a nyugdíjakkal, az azonban bizonyos, hogy amióta 2002-ben elveszítették a választásokat, az ellenzéki párt csak gesztusokat tett az időseknek, akiknek a támogatása nélkül lehetetlen kormányra kerülni.
Ám hogy éppen a szocialisták támadják az ellenzéket a nyugdíj miatt, az annál is érdekesebb, mert a siralmas demográfiai és foglalkoztatási helyzeten úgy próbáltak az elmúlt években segíteni, hogy 62-ről 65 esztendőre emelték a korhatárt, megsarcolták az ennél korábban nyugállományba vonulókat, és visszavonták a 13. havi nyugdíjat. Vagyis csupa olyan dolgot tettek, amit a választók a Fidesztől sosem fogadtak volna el.
Németh Imre

Válasz

Nagy Zoltán üzente 14 éve

Sajnos nem jó.Azok igérnek akika jövőben mégtöbbet szeretnének lopni. Nyugjastol és nem nyugdijastól egyaránt.

Válasz

Géró Nelly üzente 14 éve

Leck Bernadette-nek!
Nem szeretek irogatni, mert lehet ütköztetni a véleményeket különböző módon és nagyon sok az erőszakos hozzászólás. Mindenki szíve joga, hogy egyes dolgokról mi a véleménye. Ha elolvasta a hozzászólásomat nem "siránkoztam" csak esetleg más a véleményem mint Önnek. Vagdolkozik, hogy xy szeret feltünni, hát jó pár hozzászólása volt!!! Hogy is van ez.

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Lovas Attiláné
Úgy kap 27 ezer Ft - ót hogy ledolgozott 38......40 évet ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt nem lehet kommentálni. Énnekem havi 27.000,-Fta járadékom, és egyforinttal sem emelték...kiváncsi lennék, hogy ők hogy jönnének ki ebből a pénzből??

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Én!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Borimama

Válasz

farkas mária üzente 14 éve

hagyjatok a szocikkal! nem volt elég még belőlük,a sok ígéreteikből? mindent elvettek amit csak lehetett még ki az aki hisz a dumájukban?

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Szép napot mindenkinek. Ezt a témát ne boncolgassuk mert semmi értelme. Csak egymásnak vannak ugrasztva a nyugdíjasok. Kár volt ezt elkezdeni, mert előre
lehetett gondolni hogy van vélemény különbség. Mindenkinek magán ügye hogy kire szavaz
vagy kitt talál színpatikusnak. Ha meg ki mondja vagy le írja, akkor tartsa tiszteletben más véleményét is, ha nem egyezik az övével akkor is. Nem vagyunk bólogató bábuk.
Tisztelettel maradok és mindenkinek szép álmokat. Üdv Zsóka

Válasz

HEGEDŰS LÁSZLÓ üzente 14 éve

Kedves Borimama ön sem egy maigyerek önis multban nötföl de nemtudom hogy magának menyit jelent apolitika mert nekem semit én az életöl tanulta aszakmámat nem adozokpézén tanultam hannem estin munkaután delelöt térdigérö sárba dlután meg aziskolapadban ezért vagyokbátor és büszke ön magamra mert komlyanvetem egem anevelöszüleim aratanitotak hogy öszitelegyek sosem hazudjak mert akor elveszek azéletben :Üdv Egyintézetis nevelöszülöknél fölnöt ma rokant ember

Válasz

Kántor Aranka üzente 14 éve

Én csak most olvastam bele ezekbe a beszólásokba! Igazán furcsának tartom, hogy ezeken egyáltalán vitáznak, ugyanis, minden kisnyugdíjast mina a két nagypárt "hülyének" néz, tehát? Én azt hiszem "ŐK" (pártok) azt akarják elérni, amit ők csinálnak! :összeugrasztani az embereket,! Egyik sem külömb a másiknál, mindeggyik ígérget a nyugdíjasnak! Én azt mondtam egyszer: nem kell nekem 13. nyugdíj, adjon annyit hogy rendesen megéljek a 12 haviból! Pedig most megint ránk számítanak,! Miért is? ezen kellene elgondolkodni! Csak ennyi! mielőtt megszóla valaki -gondolkodjon-csak egy kicsit!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves László. Nagy tévedés, mert van az mszp oldala és van a fidesz oldala ott is politikával foglalkoznak. Ajánlom, kattintson az mszp oldalra, azt hiszem a szeme szája el fog állni, olyat még nem olvasott ami ott megy . Itt ez a " vita" ahhoz képest agy halk brummogás. Borimama

Válasz

HEGEDŰS LÁSZLÓ üzente 14 éve

Kedves Nemecz Vera bocsántott kérek ÉN EGYETLEN PÁRTNAK TAGJA NEMVAGYOK ????? csak szeretem olvasni minden oldal t töb klubna tagjavagyok decsak eben klubban foglalkoznak politikával jodolog csakvan egy klik akik modortalanul lehurogják azokat akinek más a véleménye azt hakell még alpárimodonis nekem ez a véleménym havalakit megbántotam volna aztmegkövetem : Üdvözletel Hegedűs László öreg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves László! ha visszaolvasnád,ott megtalálható a Fidesz véleménye, de igazad van,őket is kiteszesz a címlapra, eddig nem volt időm rá.Jó lesz az évértékelő beszéd???

Válasz

HEGEDŰS LÁSZLÓ üzente 14 éve

Kedves Nemecz Vera Hogy ez az oldal se jobb sem bal akor bátorkodom meg kérdezni hogy akezdo oldalon miért csak MSZP??? seket mutogatják - Fidesz nek is vanak ijen gyűlései én magam semijen pártnak tagja nem vagyok deviszon azért választotam eszt a klubot hogy barátkozak ismerkedjek nyugdijastársakal de itt egyoldalu politika folyik egymás szapulása aki nemért egyet övelük eböl köszönöm nem kérek ha igymegytováb kilépek Üdvözletel :: Hegedűs László öreg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Rozália!

Igen igazad van,de a topik szó annyira elterjedt,hogy már-már "magyarnak" számít,egyébként meg hozzászólást akartam írni,hiszen nem az egész témakört akarom törölni.
Nevezz csak Verának,ugyanolyan tag vagyok én is.

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedves Nemecz Vera!
Már vártam, hogy valaki egyszer jelentkezik és ezt mondja.
A topic- angol szó, magyarul azt jelenti: téma, jó nekünk magyarul is.
Farkas L Rozália

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

KEDVES ÉS TISZTELT FÓRUMTÁRSAIM!

HA EZ ÍGY MEGY TOVÁBB,A SZEMÉLYESKEDŐ, BÁNTÓ TOPIKOKAT KITÖRLÖM,EZEKNEK SEMMI KÖZE A TÉMÁHOZ.
MÉG EGY DOLOG:EZ A KÖZZÖSÉG SEMMILYEN OLDALHOZ NEM TARTOZIK,SE JOBB, SE BAL.!!!
TISZTELETTEL NEMECZ VERA ,MINT MODERÁTOR

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igazad van. Ignorálom és kész.

Jó éjszakát kivánok!

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Bernadette.Hagyd figyelmen kívül, szerintem ez fájóbb pont.
Legyen szép napod, nyugodt éjszakád.

Üdv Zsóka

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csao!
A soha viszont nem látásra.

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves klubtársak, figyelmen kívül kel hagyni az otromba, durva be írásokat és akkor csak meg unják előbb vagy utóbb ha nem figyel rájuk senki. Most már kezdem sejteni miért van
az a sok félre nevelt fiatal. Miért kezdik újra a nácikat éltetni. Ez nagyon nagy hiba.
Üdv Zsóka

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedveseim! Mindenki, aki fenekedik rám!
Pontosan azért kell az ifjúságot nevelni, hogy ne agymosott, orránál fogva vezetett felnőtt legyen belőle, akik már nem kaptak tisztességes nevelést, és nem is látnak tovább az orruknál. Hanem a TV/ rádióból beöntött maszlag tölt ki minden helyet az agyukban.
"Miután már érvelni nem tud, hát akkor inkább sérteget. Ezzel azt akarja elérni, hogy megsértödjenek a tagok, menjenek el innen, így kevesebb az ellenfél."-írta Leck Bernadett. És nem látja, hogy önmagának mond ellent! Azt nevezi érvelésnek, hogy menjen el innen, aki magával nem ért egyet?
Már harmadszor olvasta el a honlapomat, és még mindig nem tudja, mit csinálok.( Egy darab könyvet sem árulok.)
Sajnálom, hogy ekkora vihart kavartak üzeneteim, nem tudtam, hogy a nyugdíjas klub kommunista oldal. Ha ezt tudom, soha nem léptem volna be.
Farkas L Rozália

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Imre. Igaza van hogy el csodálkozik az itt uralkodó hangnem miatt. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek van véleménye, és joga van azt leírni. A baj csak akkor kezdődik, amikor a sjátunkat rá akarjuk eröltetni a másik emberre, azt hívén, hogy csak az az egyedül üdvözítő, amit mi gondolunk. És ha nem megy akkor következik a pocskondiázás a személyeskedés, mivel az illetőnek csak ez van a tarsolyában. És akkor így gyűrüzik a dolog tovább és a végén egy nagy adag gyűlöletbe tokollik. Pedig nagy hülyeség, hiszen mi kisemberek téphetjük a szánkat senki, aki tehetne valamit nem figyel ránk, egyébbként is rafinált banda az egész nincs kivétel mert egyik tesze tosza a másik gazember és így tovább nagyon is tisztába vannak a helyzettel de magasról tesznek rá. Mindegyik csak a maga pecsenyéjét sütögeti és kész. nem Így van? Szónokolhat mindenki gyönyörködhet a saját hangjában mert eredménye nem lesz akárki is kerül hatalomra. Bori mama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerencsére mi vagyunk többen, mi akik nem elvakultan, hanem józanul gondolkodunk, s itéljük meg a helyzetet.
Szerintem a tisztelt Farkas Rozáliának egy baja van. Nagyon szeret feltünösködni. Ha nem lehet a középpontban, akkor nem érzi jól magát.
Csúnya dolgokat állít a volt rendszerröl, de bizonyítani elfelejt. Mi ez, ha nem feltünösködés?
Mi is abban a rendszerben éltünk, ezért aztán nem lehet nekünk mindent ilyen személyek által bemagyarázni!!
Miután már érvelni nem tud, hát akkor inkább sérteget. Ezzel azt akarja elérni, hogy megsértödjenek a tagok, menjenek el innen, így kevesebb az ellenfél.
Kedves Jutka! Nem szabad elmenni, mert még azt hiszi az illetö, hogy megfutamodott. Hát már nehogy ez legyen a vége!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Rozália. Sajnálatosnak tartom, hogy az említett gyerekek szülei nem informálódtak kinek a kezei alá adják a gyerekeiket. De ami késik az nem múlik. Ilyen gyűlölettől lihegő ember nem hiszem, hogy a gyerekek szellemi épségét jó irányba befolyásolja. íaz eltorzult lelkivilága nem alkalmas fiatal bimbózó lelkek kivirágoztatására. Csak elnyomorítja azokat, és ilyen felnőtt lesz belőlük. Pedig az ilyen mocskolódó erőszakosan a maga igazát másra ráeröltetni, mellesleg a törénelmet kiforgatni képes személy jobb ha távol marad az ártatlan lelkü gyerekektől. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Elolvasható minden honlapomon"- irta Ön, márpedig ez többesszám!
Tulajdonneveket pedig úgy kell írni, mint az ahogy a születési anyakönyvi kivonatba be van írva, s azt nem az Ön által védekezésére felhozott helyesirási szabályzattal kell magyarázni.
Az Ön által megnevezett honlapon igenis mesekönyveket árulnak, nem is kis pénzért!!!!!!
Célzása pedig egyérelmüen a "Leck" német név ellen irányult.
Csodálkozom egyébként azon is, hogy aki naponta 12-14 órát dolgozik, ennyi idöt tud vélemény irogatásra fordítani.

Válasz

Major Ivánné üzente 14 éve

Ez a harc /vita!/ már nem a voksok miatt van!!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Soha többet nem írok erre a lapra,sőt még be sem nézek,mert ilyen Farkas Rozália félékkel,még egy lapon sem óhajtok lenni!! Mindenkinek tiszteletteljes üdvözletemet küldöm,kedves nyugdijas tásaim,szép napot!!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

No ha Farkas Rozália ebben a szellemben,és ebben a stilusban épiti a jövő Magyarországát,mégpedig a gyerekeken keresztül akkor az egy kritikán aluli,szinte már-már ocsmány épitgetés. Amit az elmult rendszerről irt, az egy szellemi toprongy-észre vall. Már bocsánat,de megfogadtam nem irok többet ennek a nőnek a beirásaira,de ez annyira felháboritott hogy nem tudok inteligensen,csak csunyán vélekedni rólla. Hogy merészel Kádár Jánosról ilyeneket irni. Amikor ő volt,akkor legalább mindenkinek volt munkája,akkor is megtudtunk venni amit akartunk, lakáshoz jutottunk,stb. Sokkal jobban szerettem azt az időt,mint a mostanit,és rajtam kivül még sokan visszasirják. Az Ön imádott orbánja is akkor járt egyetemre,ingyen,és még KISZ-titkár is akkor volt. Amikor azt irja Kádár mennyi embert meggyilkoltatott,csak azt sajnálom,hogy önt kifelejtette.

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

Kedves Szömöreiné Huszár Erzsébet
Az illendőség úgy kivánja , hogy ezen a honlapon elköszönjek .Tekintettel arra ,hogy Ön szólitott meg kommetben , igy köszönöm a bizalmát.
Nem kivántam hittéritőként feltünni , mert a munkám amit végzek nem erről szól.
Operatőr vagyok, és kamerával ott vagyok Thürmel Gyulától - kezdve - Vona Gáborig .
Dokumentum filmesként végzem a munkámat , az objektiv és a mikrofon nem ismer pártokat.
Igy, Én sem ( Hábár sokan azt mondják, hogy ez munkahelyi ártalom. )
Adós vagyok egy-két dolog leirásában, de kérem tekintsen el ettől, kilépek ebből moziból.
Az ember családját, rokonát nem választhatja meg , de ismerőseit , barátait igen.
Igy minden jót kivánok Önnek és családjának
Baráti üdvözletel Németh Imre
artnemeth@freemail.hu

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedves Leck Bernadett!
Nem kereskedéssel foglalkozom és nem írtam, hogy több honlapom van.
Ide jutunk, hogy aki már olvasni sem tud, attól pláne nem várható el, hogy meg is értsen egy szöveget. A nevét sem írtam rosszul: a magyar helyesírás vonatkozó szabályai szerint írtam: de lehet, hogy magának már ez is rasszizmus? Van, akinek mindenről "az" jut eszébe.
Farkas L Rozália

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

Tisztelt Mindenki !

Az internetes világban úgy keveredtem erre a honlapra mint "Pilatus a krédóba " , tehát rossz helyen rosszkor.
Munkámhoz archiv fotókat kerestem Szeged város 1900-as éveire, amikor volt még tej-piac stb.
Véletlenül regisztráltam magam erre a honlapra.
Mivel ,hogy e-mailen számtalan levelet kaptam a honlapról, nem akartam addig a kéretlen
e-mailek ( Spamek ) részére tenni , amig bele nem nézek.
A kommenteket olvasva elnézést a szóhasználatért , de "siralmas látvány " tárult elém.
A pocsondiázás,tények nem ismerete, személyeskedések uralták, és uralják a kommenteket.
Nem kivántam beavatkozni az Önök ilyen irányú levelezésébe, de a fenti megszólitással
irt kommentemben éppen erre akartam felhivni a figyelmüket ,hogy az ilyen tipusú párbeszéd
nem vezet sehová. A gyülőlet - gyülöletet szül.
Szömöriné Huszár Erzsébet , megtisztelt, és megkért engem arra , hogy ne csak az elmút
nyolc éven gondolkozzunk el, hanem nézzük meg a Fidesz kormányzási ciklusát is.
Ahhoz, hogy az eredeti honlapon jegyzett " HARC A NYUGDIJASOK VOKSAIÉRT "
bárki is érdemben , tény állitásokkal tudjon hozzászolni , ami nem az acsarkodás szintjére
süllyed . A ma állapotok megértéséhez szükségesnek tartottam, hogy valamiféle áttekintés legyen hogy is jutottunk idáig .
Sajnálatos módon rá kellett döbbennem arra , hogy ez itt nem megy. Mert , - tisztelettel
Borimamának - ha az elemzésemből csak az jön le , hogy "Csak annyit áriljon már el mi köze van az adóságnak a nemi erőszakhoz? " arra csak azt tudom válaszolni , hogy "igen is"
van köze , mert ide teszem amiből tetszett szemezgetni -
"(Talán jobb nem is beszélni a legrosszabb eshetőségről és Isten ne adja, hogy bekövetkezzen de jogosan merül fel a kérdés, hogy mit jelent az adósság spirál legrosszabb kimenete, mit jelent a fizetésképtelenség? Zavargásokat, tömeges erőszakot, gyujtogatást, önbíráskodást, a bankban lévő vállalati és magán pénzek kifizetésének megtagadását, pénz totális elértéktelenedését (magyarán hiper inflációt), nyugdíjjak nem kifizetését, közalkalmazottak fizetésének leállását (tehát leáll a rendőrség, a mentők, a tüzoltók, a korházak, az iskolák stb) ez pedig rablásokat, fosztogatásokat, vetköztetést, nemierőszakot, és bizonyosan néhány ember erőszakos halálát) "
Sajnos a Világbank áldásos tevékenységéből adódóan Argenában, Venezuelában államcsőd
alakult ki , amikor is elszabadultak az indulatok , ennek következménye volt fent leirtak.
Maradjunk a tényeknél ,, Magyarország kormányát ma már úgy hivják " VALUTAALAP " hogy miért mert a Gyurcsány - Bajnai kormány a felvett hitelekért jelzálogot jegyeztetett be
Magyarország műkincseire és nagyértékű állami ingatlanokra .
Következő megvételi ország : GÖRÖGORSZÁG
"Gazdaság
2010-01-25. 14:49 Nyomtatóbarát változat
Az államcsőd előtti útkereszteződéshez érkezett a görög kormány

Az államcsőd által fenyegetett görög kormány előtt négy lehetőség áll nyitva - írja gyorselemzésében a brit pénzügyi napilap. Az eurozóna pénzügyi stabilitását is meghatározhatja Görögország pénzügyi politikájának alakulása. A brit lap szerint elemzők már komolyan számolnak az államcsőd lehetőségével.
A Financial Times emlékeztet rá, hogy a görög államháztartási hiány tavaly a GDP 12,7 százalékára emelkedett. Tekintettel arra, hogy az ország rendkívüli mértékben eladósodott, csak a hiány drasztikus csökkentésével tartható fönn az ország fizetőképessége.
A pénzügyi napilap szerint államcsőd esetén az EU és a nemzetközi pénzügyi szervezetek veszik át az ország irányítását, és ők vezetik be a szigorú megszorításokat. Ha így alakul, Athénban sokan gyarmatosítással és elnyomással fogják majd vádolni az EU-t, és akár komoly tiltakozóhullám is elindulhat. "
Hogy a " Harc a nyugdijasok voksaikért " megbeszélésétől eljutottunk az " athéni tiltakozó
hullámig " No comment !
Köszönet azoknak akik elolvasták jegyzeteimet , és ha egy kicsit is elgondolkodtak a leirtakon
akkor is megmarad a mondás , hogy a " politika egy úri huncutság " és a mi bőrünkre megy a játék, még akkor is, ha mi nem szeretjük ezt a játékszert.
Remélem politikai hovatartozásában nem sértettem meg senkit , és ha igen, akkor elnézését kérek mindenkitől azt nem szándékosan tettem .
Tisztelettel : Németh Imre
artnemeth@freemail.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Géróné!
Azt, hogy a milyen családból származom azt azért írtam ide, mert a történelemben azt tanították, hogy az oroszok ki akarták az ételmiségieket irtani, ami sajnálatos módon valóság volt, de hogy ezt kiterjesztették volna ránk is, azt nem hiszem. Erre célzott Farkas Rozália is.
Tudom, hogy mi történik ebben az országban, de azt is tudom, hogy ez többek között a nemzetközi politika függvénye is, amit sokan nem tudnak, mert csak a saját bajukkal foglalkoznak.
Én is tudom, hogy kire szavazok, bármit próbálnak is egyesek ezen az odalon nekünk bebeszélni.
A vitatott hölgy web-site-én pedig láttam, hogy ö kereskedéssel foglalkozik.
Hát a nagymamák ezért nem megvetendöek, mert szeretik az unokáikat, akiknek szivesen vesznek ajándékokat.
Vannak itt többen kisnyugdíjasok is, mint pld.Sebestyénné. Èrdekes módon ö nem siránkozik, pedig lenne szegénynek miért, azért mert ö reálisan itéli meg a dolgokat.

Válasz

Géró Nelly üzente 14 éve

Leck Bernadette-nek! Én rövid időn belül 65 éves leszek, és mégis tudok tenni valamit, pl. jó helyre teszem azt a bizonyos x-et. Nem tudom, hogy Ön hány éves, és mennyire ismeri a nyugdijasok helyzetét, össze tudja-e hasonlitani a 1998-2002. közti juttatásokat a nyugdijasoknak, és az utána lévőt. Esetleg gondolkozzon el ezen. Ha tényleg értelmiségi Ön is és az egész családja, akkor nyilván figyelemmel kiséri mi történik velünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Farkas Rozália!
Minimum annyit elvártam volna, hogy elnézést kér, mivel nevemet rosszul írta.
Visszatérve a keresztnevemre való utalásra, ez egyértelmüen diszkrimináció, söt több, rasszista kifejezés volt!!! Még egy ilyen megjegyzést nem fogok lenyelni, arra mérget vehet!
Álliítása a volt rendszerrel kapcsolatosan megkérdöjelezhetö, mert dacára annak, hogy nekem az összes fel és lemenö rokonaim értelmiségiek voltak, sehol, senkit nem gyilkoltak meg a Kádár rendszerben. Ezért állítását is kétségbevonom!
Haynau emlegetését kimkondottan izléstelennek tartom!
Nem hiszem, hogy Ön a tudásával a nyugdíjasoknak segíteni tudna, mert az a segítség, illetve befolyásolnivaló akarat, ami Önben rejlik, nekünk nem kell!!
Ha a haza érdekében olyasmikkel foglalkozik, ami köztiszteletnek örvend, akkor miért nem írja le pontosan? Homályos dolog itt az egész.
Több honlapról beszél, de csak egyet nevez meg, pedig valahol sejtem, hogy a többiekböl tudnánk azt kivolvasni, ami bennünket érdekel.

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kádár János több embert gyilkoltatott le, mint Haynau_ orosz utasításra. Elárulta az országot. Haynau azonban felmérte, hogy mit tett, összeomlott, és igyekezett a meggyilkoltak családtagjainak kárpótlást adni később. Akiket Kádárék megygyilkoltek, azok leszármazottainak nem jutott semmi ilyesmi, akiket börtönbe vetettek, megnyomorítottak, azok még ma sem kaptak kárpótlást... Sokáig lehetne ezt folytatni, mindez történelem, és tény. Én magam is mindezt átéltem, senkitől nem kellett információkat szerezni. Nem ócska TV-sorozatokat, és bóvli újságokat olvasok.
Amikor felíratkoztam a nyugdíjas klubba, arra gondoltam, itt van ez a sok nyugdíjas, aki unatkozik, nem tud mit kezdeni az idejével, talán tudok segítséget szerezni, akik szívesen tevékenykednének értelmes célokért. Most már látom, hogy ez képtelen ötlet volt. Csak az alacsony nyugdíjak miatti spánkodás és a másokra mutogatás tölti ki az idejüket.
Azért- valaki kérdezte, mit csinálok- leleplezem magam, elárulom, mivel foglalkozom, remélem nem fognak visszaélni vele és ellenem fordítani másokat. Napi 10-14 órát dolgozom, minden bevételemet erre fordítom, és , hogy mi ez? A jövő Magyarországának építése a gyerekeken keresztül. Elolvasható minden a honlapomon: www.nepmesemuzeum.com
Farkas L Rozália

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

És a fertőtlenítőben sem vakaróztatok együtt. Bocsi de ezt nem hagyhattam ki, aztán nehogy sértődés legyen ez olyan szólás féle. Már fél az ember előre, mikor szól hülyeséget. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Zsóka. Köszönöm szépen a jó kívánságokat ránk fér. Ön egy nagyon kedves ember. Persze, hogy ki jön az ember a sodrából mikor ilyen hülyeségeket ír valaki. Nem bírom az olyan leveleket, amiben azt hiszi a levél írója, csak az ő vélemeénye az egyedüli üdvözítő. Olyan erőszakosnak tűnik. Más stílusban is le lehet írni nem kell megpróbálni ráerőszakolni mindenkire, mert nekem ilyesmi jött le. Akkor pedig ha nem megy sértegeti az embert, hát én sajnos hamar elvesztem a fejem, és még így is nagyon visszafogom magam. Üdv. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Vagyis akinek nincs inge ne vegye magára. Ha ha ha Az, hogy kikéri valaki magának a tegezést, nagyfoku taplóságra vall. Hisz azt hiszem ha másért nem akkor azért is lehet tegeződni mivel majdnem egykoruak vagyunk. A tisztelet megadása nem ettől függ. Ezt mindenkinek tudnia kellene, de hát vannak még tudatlan emberkék. Ez egy bocsánatos bűn. Szerintem soha nagyobb atrocitás ne érjen senki Szívből kívánom. Borimama

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Bori mama.
Csak nyugalom, máskor olyan józan jó kedélyű leveleket írt. Bár nem csodálkozom most,
kicsit zűrzavaros lett a helyzet. Lehet hogy egyesek ezt akarják elérni? Igen csak elgondol-koztató ha bele gondolók. Bori mama és a többi kedves klub tagnak jó egészséget, békét,
meleg szobát és főleg szerető családot, ismerősöket kívánok. Üdv Zsóka

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tegezödés vagy magázódás, oly mindegy. Kinek a papné, kinek a pap.
Engem itt inkább egyesek hangneme zavar. Az ilyen személyekkel magam sem szeretnék tegezödni. Még valaki azt találná hinni, hogy a barátnöm. (Madarat tolláról, embert barátjáról.)

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Megkérdezném a T. nyugdíjas társakat, mért ez a nagy magázódás ezen a topikon, hisz ide lényegében ugyanazon korosztály írogat.

Más topikokban, olyan természetes, hogy tegezzük egymást még a gyermekeink, unokáink korosztályával is. Elfogadott szokás, hogy a neten való beszélgetés tegeződve folyik.

Lehet csak a nyugdíjas korosztály ilyen begyepesedett, már elnézést, akinek nem inge, nem veszi magára.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Farkas Rozália!
Elnézést a tegezésért, valóban nem őriztünk együtt libát hál istennek.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Rozália. Nem áll szándékomban mocskolódni ellentétben önnel aki legalább egy halottról nem kellene írni ilyen mocskos megjegyzéseket. Milyen jogon gyilkosozza le Kádárt? Maga akkor még hátulgombolós volt amikor ő gatyába rázta az országot és szerzett világszerte olyan tekintélyt, hogy még a pápa is fogadta. Nem sok SZOCIALISTA vezető mondhatja el ezt. Nem kell bedőlni annak amit a kedves felmenői vagy a hülye szomszéd asszony mond. De ha bedő azis magán ügy de ki kérem magamnak, hogy ilyen hangon nyilatkozzon a régi rendszerről. Az pedig, hogy az elvtársak mire tanítottak azzal én és sokan mások meg vagyunk elégedve, mindenesetre nem orbáni tanítás volt. Nem volt divatba az egymáson taposás a másik földbe döngölése. Az egy nyugodt békés élet volt. Kár ezen nekünk veszekedni Mert mindenki a belátása szerint értékeli az életét és eldönti, hogy meg van-e elégedve eddigi tevékenységével. Nem ön fogja eldönteni, hogy nekem és sokaknak az a rendszer milyen volt, mit adott. Egyébbként ami a mocskolódást illeti egy kicsit nézze vissza az írását amelyben hazugnak Meg még nemi s emlékszem rá minek nevezett minket. az nem mocskolódás. Mikor fogott meg, hogy hazudtunk? Mindenki másképp látja a dolgokat, és hazudni csak a hinatyáinknak van értelme hisz ez nekik sokat hoz a konyhára. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megjegyzését köszönöm, de azért nem haragudnék meg, ha megtanulná a nevem, mert bizony elírta.
Bizonyára tudja, mint értelmiségi, hogy a legnagyobb sértés az, ha valakinek a nevét, akivel kapcsolatban állunk ,nem tanuljuk meg. Lehet, hogy készakarva tette? Ha igen, az akkor annál nagyobb bün!!!
Egyébként arra nagyon kiváncsi lennék, hogy 62 évesen hogyan akar az ország helyzetén javítani? Írja meg nekünk kérem, kiváncsiak vagyunk rá mindannyian.
Az sem bün, ha valaki kimegy külföldre, hiszen imádott ideálja Orbán Viktor is ezt tette, mégpedig a szocializmusban, s az akkor "gyilkos" állam pénzén!!!

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedves Sebestyén Miklósné!
Bár nem nekem címezte a sorait, véletlenül megláttam azt a mocskolódást,amit rólam írt. Pontosan erről beszéltem. Ez az a szint, amire az elvtársai sikeresen eljuttatták magát, és a magához hasonlókat.
Farkas L Rozália

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Zsóka. Bocsánatot kérek, de nem bírtam megállni, hogy bele ne dumáljak Imre nagyszerü előadásába. Hetet havat összehordott, ráadásul egy regényre valót. Én csak ebből szemezgettem de nem akartam az ön nevében valahogy rosszul sült el a dolog. Bocs még egyszer Borimama

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Bori mama. Bocsánat de én kérdeztem Németh Imrét Hogy ne csak az Mszp-röl
mondjon el minden rosszat hanem sorolja el amit a Fidesz is csinált. Nem gondoltam hogy
egy történelmi össze foglalót ír. De türelem majd össze szedi és tájékoztat a Fidesz
dolgai felől is. Azért kértem mert szerintem pl: Farkas Rozália félék talán jobban elhiszik a
szám szerű tényeket. Mindenkinek szép napot kívánok. Szömöreiné
szom490@freemail.hu

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedves Leck Bernadett!
Ha ilyen nevem lenne, én is talán fontolgatnám, hogy más országba menjek.
Így azonban minden erőmmel Magyarország felemelkedéséért dolgozom.
Kedves Kné Mari! Nem őriztünk együtt libát, hogy tegezzen!
Egyébként megértem, hogy fáj, amit írok. Az igazság fáj: Pontosan erre gondoltam, mikor a hozzászólásaimat írtam: akik megszavazták ezt a kormányt. Ha a lakosságnak egy kicsit is több esze lenne, és tudnák, hogy azért mennek ölre, akik kutyába se veszik, és mélységesen lenézik őket, akkor nem itt tartanánk.
Farkas L Rozália

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Imre. Csak annyit áriljon már el mi köze van az adóságnak a nemi erőszakhoz? Az Orbán kormány alatt kezdődő gyors életszinvonal emelkedés csak bizonyos körökre jellemző. Orbán köreire egészen biztos. De mindez már a múlté minek kell folyton rágódni rajta. Talán nem ártana a jövőbe tekinteni. Nincs értelme örökké körbe mutogarni, ki volt a hibás. Nem hiszem, hogy ettől megszépül az életünk könnyebben halunk lassan éhen. Szerintem mnem kellene elvenni a történészek kenyerét had magyarázkodjanak, dolgozzanak meg a pénzükért, a sok éhenkórász még munka nélkül marad. Bár ezen a szinten akkor is jár fizetés. Bori mama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Kné Mari. Olyan remekül megírta a választ Rozáliának, hogy sajnos nincs mit hozzátenni. Milyen gyilkosról kukorékol ez a szerencsétlen? A Kádár rendszerben nem volt mit egymásra írigykedni, nem is voltak az emberek ilyen csökött agyuak. Mindenki éldegélt szerényen kinek mire tellett, jobban segítették egymást az emberek, több volt a türelem megérteés. Mostanra fejlődtek ki az ilyen szerencsétlen sajnálni való manócskák, akik minél kisebbek annál nagyobb a szájuk. Azt ugyan nem tudják mit beszélnek de valahol hallotta és akkor ezt kell mondani. Nem érdemes az ilyen szellemi toprongyokkal vitázni, inkább sajnálni kell őket szegény félrevezetett hazánkfiai, lányai. Halvány lila fingja sincs mi volt akkor de fröcsköli az igazságot tépi a száját. Ha azt mondom egészségére, akkor rosszat kívánok neki? Ám legyen. És mit kívánok magunknak? Még 62 évet mert még nem az igazi a hazug dumánk. még van mit hozzátanulni. Had pukkadozzon Rozália!!!!!!!!!!!!! Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves K.Mari!
Levelének azon részére szeretnék reagálni, ahol az Euro bevezetésével kapcsolatosan áremeléseket emleget. Ezt 100 %-ban aláírom.
Én megtapasztaltam egy ilyen Euro-bevezetést a volt NDK-ban. Szinte majdnem minden árunál bevezették az 1:1 átváltást, azaz, ami addig 1 Márka volt az lett 1 €.
Ezért én nem sürgetném az € bevezetését annyira.

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

Kedves Szömöreiné Huszár Erzsébet !
Már Mikszáth óta tudjuk , hogy a politika " egy úri huncutság ".Az oszd meg és uralkodj elvét is ismerjük, és annak jótékony hatása a kommentekben is visszaköszön.
A szembeszökő különbségek ellenére valamennyi kelet-közép-európai új demokráciában rendkívüli erővel jelentkeztek a „tömegek lázadásának" és a populista mozgalmak aktivizálódásának heveny tünetei, amelyeket mi sajátos magyar jelenségként élünk meg
Minél messzebb vagyunk a rendszerváltás kezdetétől, a nyolcvanas évek végétől, annál inkább kitűnik, hogy a most folyó események magyarázatához egyre távolabbra kell visszatekintenünk. Minél messzebb vagyunk a rendszerváltás kezdetétől, a nyolcvanas évek végétől, annál inkább kitűnik, most brutális erővel bukkannak a felszínre olyan tényezők, amelyeket számításon kívül hagytunk vagy alig vettünk figyelembe a rendszerváltás sikertörténetének csodálatába elmerülve
A visszapillantó tükörbe tekintve a rendszerváltás egész történetét úgy láthatjuk, mint felülről levezényelt változások történetét, amelyek megtörténtek az emberekkel, de amiről senki nem kérdezte meg őket, és most, húsz év után „megcsalatva és elhagyatva", az egészből elegük lett. Ez a túláltalánosított kijelentés éppúgy nem áll meg önmagában, mint a szokványos triumfálás az elmúlt húsz év vívmányairól. De ha meg akarjuk érteni, hogy mi sodorja a lakosság többségét a populizmus irányába,még nem szabadulunk meg két alapvető ténytől: attól, hogy az emberek nagy többsége úgy élte meg a rendszerváltás történetét, mint ami vele akarata ellenére történt, s hogy ugyanez a nagy többség húsz év után elégedetlen annak a „végeredményével".
A végeredmény, azaz a mostani helyzet gazdaságilag és politikailag egyaránt „megfosztottságként" vagy „kizártságként" jellemezhető. A társadalom nagy többsége egyrészt úgy látja, hogy megfosztották vagy kizárták őt a rendszerváltás eredményeiből, mivel annak hasznából a kettéhasadt társadalomban csupán egy csekély kisebbség részesedik. Másrészt két évtized után sem épültek fel a sokszereplős, részvételi demokrácia intézményei, amelyeken keresztül az érdektagolt társadalom a szervezett társadalmi közép intézményein keresztül beleszólhatna a politika világába, mivel az embereket a gazdaság után a politikából is kizárták. A nagy társadalmi türelem első évtizede után ezért a türelmi időszak a második évtizedben hirtelen véget ért, és a közép-európai társadalmak tüntetési üzemmódba mentek át. Még mindig nincs tagolt és szervezett társadalmi párbeszéd, így aztán vége a társadalmi türelemnek is, de a feltáruló új helyzetre a közéletben továbbra sincs válasz vagy magyarázat a lakosság számára .
A társadalmi rendszerváltás nagy igazságtételéhez azonban radikális reformok kellettek volna. A radikális reformok elmaradása és az egymást követő kormányzatok eredménytelensége 2006-ig főleg abból adódott, hogy a megöröklött és továbbgörgetett óriási konfliktustömeg a választásokra koncentráló kormányokban konfliktuskerülő magatartást váltott ki. A magyar kormányzati politikát a kilencvenes évek elejétől az uniós típusú partnerségi viszonyok kiépítése, a fejlődéshez szükséges konfliktusok vállalása
a csalódást felfokozta az Orbán-kormány alatt kezdődő és a Medgyessy-kormány alatt tetőző gyors életszínvonal-emelkedés, hiszen mindenki annak a folytatását, a gyorsan megérkező jóléti állam kiteljesedését várta, de helyette kemény konvergenciaprogramot és keserves reform-menetrendet kapott. Az életszínvonal felfuttatása nem volt hiba önmagában, hanem csak a konkrét formájában, hiszen begyógyított régi sebeket és feloldott jövedelmi aránytalanságokat, de jóval meghaladta az ország gazdasági teljesítőképességét. Ezért a makrogazdasági egyensúlyvesztés révén a költségvetési korrekció és a reformok összekapcsolódtak, ami a legszerencsétlenebb történelmi találkozás, vagyis a radikális reformok éppen a legrosszabb feltételek között indultak.
A Fidesz erre a tömeges csalódásra építette a politikai légvárát, a „rosszabbul élünk" kampányát. De jóllehet a negatív kampánnyal kétszer is elbukott a 2002-es és a 2006-os választáson, a 2006-os választás utáni megszorító intézkedések és reformkavargások együttese már meghozta számára az áttörést a válságdiskurzus sikeréhez. A közvélemény átbukott a pesszimista irányba, mivel az ország rossz helyzete általánosan elfogadott bölcsességgé, mindennapos közhellyé vált. Nálunk manapság ezt a pesszimista szemléletet szinte mindenki elfogadja a jobb- és baloldalon egyaránt, legfeljebb arról folynak a viták, hogy ki mennyire felelős ezért a helyzetért.
A reformok megtervezése és lebonyolítása nagy koalíciós családi perpatvar közepette történt, s az önmagával társalkodó koalíciót nem zavarta meg sem a társadalom morajlása, sem a szervezett érdekcsoportok dörömbölése. Így a kormányzati sokkterápia még azokat is felingerelte, akiket a reformok közvetlenül nem érintettek negatívan.
Márpedig az emberek a bizonytalanságot utálják legjobban, ezért ez az a tényező, ami leginkább aláássa a politikai intézményrendszerbe, a pártokba és a kormányba vetett bizalmat.
Amikor a felhalmozott nehézségek miatt a fejlődés elakadt, a Gyurcsány-kormány „elfelejtette" a lakossággal közölni, hogy a reformok elmaradásáért az ősbűn az Orbán-kormányt terheli, mert 1998-ban kedvező körülmények rendkívüli együttállása volt a radikális reformok végrehajtásához. A Bokros-csomag sikere után a kiegyensúlyozott gazdaságban megkezdődött a fellendülés, s ekkor lehetett volna a legkönynyebben radikális reformokat bevezetni, illetve a részben már megkezdett reformokat - mint a nyugdíjreform - erőteljesen folytatni. Ennek azonban éppen az ellenkezője történt, és ezzel elszállt az a nagy történelmi lehetőség, ami a „magyar modell" továbbvitelét lehetővé tette volna. 2000-ig még lebegtették a reformok lehetőségét - például olyan régiókat is terveztek, amelyeket aztán 2006 júniusában csúnyán leszavaztak -, de a ciklus második felében még a reformok tervezgetésével is teljesen leálltak, és megkezdték az osztogatást. Az Orbán-kormány hátrahőkölt, amikor meglátta a reformok végrehajtásának nehézségeit, de a meghátrálás fő oka mégiscsak inkább a pártpolitikai építkezés volt. A Fidesz mindenekelőtt széles gazdasági és társadalmi bázist akart magának kiépíteni, mert nem az ország versenyképessége érdekelte, hanem az, hogyan betonozhatja be magát több ciklusra a hatalomba. A 2002-es választási kudarc ellenére ezt a törekvést végül is siker koronázta, hiszen a Fidesz a kormányzás négy éve alatt nagyot kaszált, mélyen beépült a gazdaságba, és beágyazta magát a társadalomba, aminek az ára az ország kettészakítása és a nemzeti konszenzus perspektívájának a kiiktatása volt. Ezen az erősödő gazdasági és társadalmi bázison ugyan, de a Fidesz legnagyobb sikere mindmáig a politikai kommunikáció és a médiakormányzás területén van .
Magyarországon politikai, szociális vagy erkölcsi válság, ahogy manapság a belpolitikai küzdelmekben elhangzik, de van egy súlyos, elmélyülő és tartós strukturális válság. A 2006-ban bevezetett konvergenciaprogram és a 2007-ben bekövetkezett életszínvonal-csökkenés nem vezetett szociális válságra, bár nagyban hozzájárult a Fidesz által szponzorált válságdiskurzus sikeréhez.
A jelenlegi úton, a rendszerváltás törékeny vívmányai mentén vakvágányra szaladt a „gazdasági" fejlődés, és zsákutcába rohant a „politikai" demokratizálás
Szükségesnek tartottam, a fentiek leirását ahhoz, hogy a Fidesz és az Mszp kormányzását
politikai háttérbe helyezve szembesitsem. Az tényszerű összeállitás megirásáig türelmét kérem.
Üdvözlettel : Németh Imre
artnemeth@freemail.hu

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Németh Imre. Sok mindennel egyet értek, de ha ennyire rosszul állunk miért nem fogadták el a parlamentben hogy a képviselőknek is kel jegyet venni a vonaton, vagy a jutalék felét hányan adták vissza. Az a helyzet hogy nem csak MSZP -én múlt hogy így állunk.
Azért van, vagy is lenne az ellenzék hogy { parlamentben } támogassa vagy tiltakozzon . De semmi képen nem azt hogy be sem megy, vagy ha igen ki vonul.
Kedves Németh Imre ha ennyire tudja az adatokat akkor a Fidesz 4 évéröl is legyen szíves
tájékoztatni bennünket. Mert úgy látom / olvasom hogy mink csak arra emlékszünk,
ami személyesen érintett bennünket. Mezőgazdasággal, kis állat tenyésztéssel foglalkozó területen lakom, hát bizony úgy mond a béka feneke alatt van mind a két ágazat. Sajnos ez igaz. Maradok tisztelettel. Szömöreiné

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Rozália!
Csak egy szösszenet a beírásodból! " A jó öreg kommunizmusban megtanálták, hogy utálkozni kell és irigykedni. De vajon tudják-e, hogy szeretett "röhögő gyilkosuk, Kádár János kormánya: a hőn szeretett szocik (akiknek ma is köszönhetjük a tragédiát) az utolsó fillérig elherdálták az általunk befizetet nyugdíj-járulékokat, s azért kell a most dolgozóknak fizetni a mi járulékunkat. Jobb országokban a befizetések adják adják a nyugdíj alapot. "

Az átkosban nem irigykedés és utálkozás volt a munkahelyeken, az emberek között. Ez a rendszerváltás után kezdődött, folytatódott aztán az Orbáni ország kettéosztásával.

Az átkosban a nyugdíjalapba befizetett pénz el volt különítve, rendszerváltás után az MDF és csatlósai /nem sz MSZP/ csapta hozzá a közöshöz!

Orbánotok még életében nem dolgozott, nem vállalkozott, nem is értem mért kell Gyurcsány vagyonához hasonlítani az övét. Gyurcsány számtalanszor kockáztatta a pénzét, azt hiszem volt mikor csődbe is ment.

"szeretett "röhögő gyilkosuk, Kádár János kormánya" írod, hát ennek a gyilkos kormánynak volt Orbán Viktor drága papája, mamája tevékeny oszlopos tagja, sőt Viktor is tevékeny részese, mert ugye KISZ titkárokat nem az ellenzék soraiból választottak. A fél Fidesz egyébként tele van a volt rendszert 100 %-osan kiszolgáló pártkatonákkal, érdekes azok nem csípik a szemeteket.

Nem lett Euró bevezetve, ez igaz. Azonban ilyen szemét, rohadék ellenzék mellett és a nagy gazdasági világválság mellett nem is lehet csodálkozni. Majd a nagy Orbánotok bevezeti! Nem is baj ha ő vezeti be, mert ha Gyurcsányék bevezették volna, akkor az lenne a baj, hogy mekkora áremelkedéssel járt az Euró bevezetése.

Imádjátok használni az agymosott jelzőt a más nézetűekre, ezen csak röhögni tudok már, tudod mit, nekünk legalább van agyunk......

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Farkas Rozália!

Elkezdtem a hozzászólását olvasni, de annál a mondatnál, hogy amikor "szeretett, röhögö gyilkosuk Kádár János kormánya stb." - hoz értem, akkor abba kellett hagynom, mert ezt nem lehet elolvasni.
Kritikán aluli, hogy milyen kifejezéseket mer használni!!!
Egyébként akkor nem kommunizmus volt, hanem szocializmus. A kommunizmus fogalma azt teljesen más. Utána lehet nézni!
Ha ennyire nem tetszik Önnek az ami most itt van, akkor nyugodtan ki lehet vándorolni egy másik európai országba. Talán majd ott jobban érzi magát. Csak aztán ne csodálkozzon azon, hogy ott sem fog mást látni, mint itt, mert kapitalizmusban élnek azok is, s ezek a jelenségek a kapitalizmus jellemzöi, amit Magyarországon az emberek megszavaztak!!!!!! Feltehetöen ÖN is!
Mértéktelenül fel vagyok hozzászólásán háborodva.

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Kedves Borimama és kedves Marika!
Tehát nyilvánvalóan Kaya Ibrahim és Josip tot , meg az egyéb személyek voltak azok akik az orrunk előtt tapsolták el a milliárdokat és vitték csődbe az országot., ugye ők azok akik a Máv és a BKv százmilliós végkielégítéseit eltették, és ugye azért vagyunk most ilyen bajban. Azt nem tudom, Orbán Viktornak mekkora földje volt Tokajban, de az biztos, hogy 1. neki is lehet magántulajdona, 2. Gyurcsány birodalmát, amely legalább 50-szer nagyobb, akkor mért nem kérik számon.?
A jó öreg kommunizmusban megtanálták, hogy utálkozni kell és irigykedni. De vajon tudják-e, hogy szeretett "röhögő gyilkosuk, Kádár János kormánya: a hőn szeretett szocik (akiknek ma is köszönhetjük a tragédiát) az utolsó fillérig elherdálták az általunk befizetet nyugdíj-járulékokat, s azért kell a most dolgozóknak fizetni a mi járulékunkat. Jobb országokban a befizetések adják adják a nyugdíj alapot.
Ha már itt tartunk: az ország bármelyik pillanatban gazdasági csődbe kerülhet: már rég nincs miből fizetni a nyugdíjakat: vajon akik ezt tették velünk, alkalmasak-e arra, hogy az országot továbbra is vezessék?
Az Orbán-kormány idejéj- még akkor Medgyesi is elismerte, hogy olyan jól áll az ország gazdaságilag, hogy 2007-re bevezethető lesz az euró. Na, innen jutottunk el ide, hogy Gabonnal állunk egy szinten, hogy tökéletesen lenullázták az országot.
Nem tudom, ki az agymosott, de szerintem az, aki mindent bevesz,a mit a médiában hall: mert hazudni, mert rágalmazni már kiválóan megtanultak, volt rá 62 évük!
Farkas L Rozália

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

Sajnos már tapasztaltuk azt is milyen az orbánizmusi megszoritás adoemelés csalások sorozata Kaya Ibrahim Josip Tot országimázs központ lábrekámrakidobott pénzek elherdált állami gazdaságok Tokaji földek benzinszőkitési botrány titkositás stb hosszu a sor nem vagyunk mi sem ostobák .Látjuk a másik oldal hibáit is bőven, nekik is hosszu a sor, de ha drágán is épült egy sor jo dolog is.És ne akarja bedumálni senki hogy kevesebb a nyugdijam mert nem igaz.De számon kérjük Orbántol a 14 . havit mert megigérte. Ugyhogy ne tömjénezze nekem senkimert egyik kutya másik eb

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

Kedves Szömöreiné Huszár Erzsébet !
Igaza van, ne csak az elmúlt nyolc évről beszéljünk.
Sokan nem tudják mit jelent, hogy alakul ki és a hatása mi lehet az államadósságnak. Kezdésnek szeretném leszögezni, hogy a Magyar államadósságot a Kádári szocialisták 1972-ben kezdték nyakra-főre felvenni. Fekete egy időszaka ez a Magyar nemzetnek. Eladósították a gyermekeinket is... Persze eleinte a temérdek hitelből meg lehetett tölteni az áruházak polcait áruval, de a nyolcvanas évek derekára a tragikus eladósodás a politikai rendszert, a hatalom gyakorlók székeit is megrengette. Életképtelen volt az állam. 1989-re a szocialisták államcsőd közelbe navigálták az országot. Ezért voltak kénytelenek átadni (időlegesen átengedni) a hatalmat. Ezért következhetett be a rendszerváltásnak nevezett eseménysor.
Magyarországon a Kádári szocialisták lényegében 1972 és 1990 közötti időszakban adósították el a nemzetet. Ez 18 év volt.
Azután rendszert váltott az ország. De megint szocialisták vannak hatalmon. Ma megint eladósítják az országot. Ma megint a csőd közelébe navigálják az országot. Ma, mint 1980-től minden évben megállapítják, hogy baj van. Ma ezt úgy mondják "elkurtuk". Ma, mint 1980-től minden évben a szocialisták megígérik, hogy most már Istenbizony tudnak majd kormányozni. Mea culpa, mea culpa mondják... Idáig valóban rosszul csinálták, de most már jól fogják kormányozni az országot.
Az un.rendszerváltás óta 20 év telt el .
Az ország már recseg - ropog az adósság terhe alatt. Az állam normális működését jelentősen veszélyezteti helyenként el is lehetetleníti az adósságszolgálat. Nem jut pénz másra csak az adósság kamatainak fizetésére. A szocialista hatalom ezért zár be intézményeket, ezért bocsát el embereket, ezért kótyavetyéli el a nemzet vagyonát, ezért emeli esztelenül az adó és járulék terheket (amivel csak azt éri el, hogy fojtogatja az embereket és gazdálkodó egységeket, következéskép azok tönkremennek és már képtelenek adót fizetni).
Szó sincs reformokról. Pedig valódi változtatások sora kellene de nem az történik. Ami történik az dilettáns, rossz kormányzati lépések sora. Amit a szocialista hatalom művel az nem reform, pusztán felszámolás, bezárás, pénz kivonás. Teljesen hibás gazdaságpolitika ez... Az elmúlt 8 esztendő rossz kormányzásának kárát terhelik rá az emberekre most és azt is rosszul, át nem gondoltan. Se hatástanulmány, se koncepció, se hozzáértés, se egyeztetés... Van konvergencia program ,megszoritás , meg válság kezelő kormány
A szocialista barát sajtóorgánumok pedig elvakítják az embereket, elterelik a figyelmüket
Ez a feladatuk. A feladatuk annyi, hogy az emberek ne arról beszéljenek, hogy milyen dilettánsan vezeti az országot a szocialista hatalom, hanem rágódjanak mű dolgokon, és főleg gyűlöljék nagyon a szocialisták politikai ellenzékét ugyanis, így nem váltják le a szocialistákat az emberek. A szocialista barát sajtó, tehát bűnrészes az eladósítás miatti következmények eltusolásában, az emberek védekező reflexeinek elaltatásában, az emberek gondolkodásra biztatása helyett az elkábításában, amit annak érdekében végeznek, hogy az emberek a dilettáns (vagy szándékosan az ország vesztét előidéző?) szocialista hatalom ellen ne tüntesenek, a csődbe kormányzó szocialista hatalmat ne rázzuk le egyszerűen magunkról. A szocialista barát média a szocialisták hatalmon maradását szolgálja. Teszik ezt annak ellenére, hogy a szocialisták rettenetesen eladósították az országot és akkora károkat okoztak és okoznak minden perccel amit a hatalomban töltenek, hogy még a gyermekeinknek is fizetni fognak miattuk. A szocialista barát sajtó egyetlen célja minden áron megakadályozni a hatalomváltást. Egyetlen irányba kritikusak: a szocialisták ellenzéke felé. Ez különösen betegesen groteszk amikor ez az ellenzék nincs is hatalmon...
Az emberek figyelem elterelését, a szocialisták ellenzékének lejáratását, magyarul az orrunknál fogva vezetést "média kormányzásnak hívják". Ez folyik ma Magyarországon. Akik ebben résztvesznek vagy ennek a népbutitásnak bedőlnek, akik nem lépnek fel az eladósító szocialista hatalom ellen, azok épp annyira felelőssek az eladósításért, mint azok akik az eladósítást effektíve művelik velünk.
Az államadósság alakulása az utolsó 8 évben vett drámai fordulatot. Épp mióta a szocialisták vették kézbe az országot.
Az államadósság öszesen:
1990 - 2002 (12 év, 3 kormányzati ciklus alatt):
8.000 milliárd forint.

2002 - 2007 (4,5 év alatt 7.000 milliárddal nőtt):
15.000 milliárd forint lett az államadósság
Mit jelent ez?
A szocialisták kevesebb, mint 5 év alatt több mint 7.000 MILLIÁRD forinttal adósították el az országot. Ez azt jelenti, hogy a szocialisták kevesebb mint 5 év alatt annyi hitelt vettek fel, hogy a teljes ország adóságot megduplázták (összesen tehát 2007 év végéig 15.000 Milliárd forint lett az államadósság)
Következmény?
Az ország egy évben 1.200 Milliárd forint kamatot kénytelen fizetni. Csak kamatot!
Ez több mint amennyi összes személyi jövedelem adó befolyik egy évben az államkasszába. Elgondolkodtató az is, hogy az egészségügyi reform címén összesen 40 milliárd forint megtakarítást remélt a szocialista kormány a korházbezárásokból, mútéti kapacitás leépítéséből, korházi ágyak megszüntetéséből, alkalmazottak elbocsájtásából. 40 Milliárdot sporolnak ezzel, és 1200 milliárd kamatot meg fizetünk mert eladósítottak...
Az állami és önkormányzati cégek/intézmények bezárása illetve a működésükhöz szükséges pénzek drámai elvonása ismét csak az intézményeknek bedolgozó/beszállító magánvállalkozásokat sújtják, hiszen az ellehetetlenülő állami és önkormányzati cégek nem tudnak rendelni beszállítást (munkát) az alvállalkozóktól, következéskép alvállalkozók sora kerül a tönk szélére, vagy megy tönkre. Értelmetlenül. A dilettáns eladósító, pénz elvonó kormányzás eredményeképpen. A tönk szélére került vállalkozások azután kevesebb adót fizetnek (ha tönkremennek akkor meg már semennyit se fizetnek, sőt a munkanélkül maradtaknak az állam segélyeket fizet) és a csökkenő állami adóbevételek a dilettánsan kormányzó szocialisták által alkalmazott módszer szerint további megszorítást eredményez, (tehát újabb pénzelvonást bár majd ők reformnak mondják) és ezért azután még több vállalkozás megy majd tönkre (vagy el az országból) és ez a negatív spirál az állam átmeneti vagy tartós fizetésképtelenségét eredményezheti. Ha a fizetésképtelenséget el is kerüljük az adósság kamatait akkor is fizetnünk kell! Az ország eladósítása, gyermekeinknek (és talán még azok gyermekeinek is) adósság láncot köt a nyakába. Adós rabszolgák lesznek. Illetve már azok is. Gyermekeink és unokáink kénytelenek lesznek a szocialista rezsim eladósítása miatt adósság szolgálatot fizetni, következéskép jövedelmeiket tartósan agyon fogják adóztatni, boldogulásuk külföldön könnyebb lesz. Sokan elhagyják és el fogják hagyni az országot ezáltal biztosítanak maguknak és gyermekeiknek jobb életkilátást. Aki pedig itt Magyarországon akar megélni valahogy, az a fekete gazdaságba menekül, nő a bünözés a korrupció és az adóelkerülés. Következéskép romlik a morál, az erkölcs és a nivó.
Ügyeskedés, seftelés, balkanizálódás, igénytelenség, flusztrált emberek, türelmetlenség, átláthatatlan és bizonytalan élet, terjedő erőszak.
Ez a fajta szocialista politika szándékos lenne vagy csak dilettáns? És ha szándékos akkor mi a célja? A Magyar emberek elüldözése? Az eladósítás az emberek munkájának elvesztéséhez, vállalkozások tönkremeneteléhez, emberek (sőt komplett családok) és cégek elvándorláshoz vezet. Ez a szocialista politika kinek jó? És miért nem erről folyik a közbeszéd, miért álproblémákról? ( pl. Svéd nyugdij rendszer )Miért nem a kormány tragikus ténykedéseit kritizálja a sajtó, miért a hatalmon nem is lévő ellenzéket?
(Talán jobb nem is beszélni a legrosszabb eshetőségről és Isten ne adja, hogy bekövetkezzen de jogosan merül fel a kérdés, hogy mit jelent az adósság spirál legrosszabb kimenete, mit jelent a fizetésképtelenség? Zavargásokat, tömeges erőszakot, gyujtogatást, önbíráskodást, a bankban lévő vállalati és magán pénzek kifizetésének megtagadását, pénz totális elértéktelenedését (magyarán hiper inflációt), nyugdíjjak nem kifizetését, közalkalmazottak fizetésének leállását (tehát leáll a rendőrség, a mentők, a tüzoltók, a korházak, az iskolák stb) ez pedig rablásokat, fosztogatásokat, vetköztetést, nemierőszakot, és bizonyosan néhány ember erőszakos halálát)
No , a fent felvázolt viziót az államcsőd elkerülése érdekében tragikomikus miniszterelnök keresés és SZDSZ - es lélegeztető gépen lévő Bajnai kormány titokban olyan hatalmas IMF és
Eu. hitelt vett fel , hogy az Országot a pénzügyi világnak teljesen kiszolgáltatottá tették.
Megjegyzem , nem vagyok egyik pártnak sem elkötelezettje, csak a munkámat végzem és
sajnos dokumentálom az Ország szomorú sorsát, hogy idáig jutottunk.De, ha reálisan nézzük
a dolgok mai állását, ebben a szocialista pártnak jelentős felelőssége van .
Nyilván való, hogy mindenkinek vélt vagy valós sérelmei vannak a számára nem szimpatikus
párttal szemben , de ne felejtsük el ,hogy az elmúlt 28 évben Magyarországnak csak négy évig volt polgári kormánya.
Üdvözlettel : Németh Imre
artnemeth@freemail.hu

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Rozália. Nem tudom emlékszik- e a fidesz már volt hatalmon. Annyi elég is volt belőlük. Remélem sokunknak!!!!A kortesbeszéde első részében gondolom tudja, hogy a szellemileg zokni embereket szólítja meg. Ki az a hülye aki meg van elégedve? De ki az a hülye aki a fidesztől vár jobb életet? Nem akarok ujjal mutogatni. Nem tudom megéri-e a fideszt ennyire magasztalni, de szívesen venném ha ők győznének mert akkor majd az ilyen magafajta szemellenzős szegény agymosottember rájönne a gazságaikra amennyiben már elfelejtette, csak a baj, hogy mi is megszívnánk. Na remélem ez nem fog bekövetkezni. Gondolja végig a dolgot. Borimama

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Farkas Rozália.
Csak arra válaszoljon nekem hogy ki állapította meg a minimálbért?????? Mert Én már akkor 60 ezret kerestem és hála annak 2008-ban ugyan ott sokszor kevesebbet kaptam
kaptunk és így számolták ki a nyugdíjamat is. Hogy is van ez????
Üdv Zsóka

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Szerintem mindenki, aki meg van elégedve a nyugdíjával, aki úgy érzi, mindaz, ami most van, jó. Aki úgy gondolja a lehető legnagyobb rendben mennek a dolgok. Aki meg van győződve róla, hogy nap, mint nap igazat mond neki a kormány, hogy jó a gazdaság, az ország virágzik, mindenünk megvan, van munkánk, pénzünk dögivel., és szeretné, hogy mindez így maradjon,..... az szavazzon továbbra is az MSZp-re. Aki pedig úgy gondolja, hogy a nyugdíjakat csökkenteni kell, felemelni a nyugdíj korhatárt, be kell vezetni újra a tandíjat, a vizitdíjat és az ingatlanadót..., az szavazzon az MDF-Bokros tákolmány pártra.
Hogy a jelenlegi ellenzék mit mond, és mit hogy csinálna, azt csak akkor tudjuk meg, ha hatalomra kerülnek. Aki tehát szeretné, ha dolgok másképpen mennének, aki nincs megelégedve a nyugdíjával, a fizetésével, akinek nincs munkája, aki nem akar újabb megszorításokat... az szavazzon a Fideszre. Ha majd hatalmon lesznek, akkor lehet őket kritizálni, de addig..? Hogy mi lenne ha...? Egy próbát csak megér!!
Farkas L Rozália

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

vALOBAN AKÁR JO IS LEHETNE A FIDESZ RENDSZERE ,DE TESSÉK ELMONDANI AZT IS HOGY MI LESZ A RENGETEG MUNKANÉLKÜLIVEL ?EGYSZER AZOK IS MEGÖREGSZENEK ÉS ELLÁTÁSRA SZORULNAK. SAJNOS NAGYON SOKAN VANNAK ÉS SOKNAK ESÉLYE SINCS A MUNKÁHOZ. MILESZ A BETEGEKKEL A FOGYATÁKKAL ÉLŐKKEL? MI LESZ AZZAL A SOK VALOS MINIMÁLBÉRÉRT DOLGOZO EMBERREL AKINE IGY IS AZT MONDJÁK HA NEM TETSZIK MEHET MERT SORBA ÁLLNAK A HELYÉRE? MINDÉG AZT HALLOM HOGY A TÖBBI PÉNZT ZSEBBE KAPJÁK DE EZ AZ ESETEK TÖBBSÉGÉBEN NEM IGAZ. NEM JO NEKÜNK ÉS NEM IS LESZ JOBB SAJNOS AKÁRKI LESZ HATALMON A KISEMBER CSAK ADDIG KELL AMIG LEADJA A VOKSÁT.

Válasz

Buruzs Pálné Erzsike üzente 14 éve

Kedves nyugdijas társaim:! Én minden nyugdijassal egyet értek..Mert amit mi kapunk az csekéj.nyugdijat mi az ?39-év-226 napot dolgozta kapok 58000ft Mert a politikusok csak a ő zsebükre játszanak.Meg a nagyfejesek csak elég nézni TV.hogy lopnak csalnak.Jönnek a VÁLATÁSOK már tele apostaláda egyik másik párt kampányolással.Mindenkinek magán ügye a választás de én biztos sem MSZP- FIDESZRE nem szavazok mert ezek egy mást csak ocsárolják pedig egyik kutya-másik ebb!Meg mit akkarnak hogy 70-évre emelni a nyugdijt van ott éssz.?Csak gyermekeinket és unokáinkat lehet sajnálni milesz velük...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

3 hete Mészáros Istvánné Margit inditott egy új topikot, A svéd rendszerben, alacsonyabb nyugdíjakban gondolkodik a Fidesz címmel.

Úgy érzem ez idevaló,lássuk mit mondott a Fidesz.: / amit már azóta igyekeznek cáfolni, "megmagyarázni"

"A Fidesz kormányalakítása esetén felelevenítené azt a virtuális tőkésítési nyugdíjmodellt, amelyre az ezredfordulón tett már elvi kísérletet, ez adná az induló nyugdíj összegét, rendszerszinten pedig az éves nyugdíj-kifizetések megegyeznének a járulékbefizetésekkel - olvasható a Figyelő című gazdasági lap csütörtöki számában.

A lapnak nyilatkozó Varga Mihály, aki a párt gazdasági kabinetjének vezetője - és a pénzügyi csúcsminiszteri poszt várományosa - kifejtette, hogy a befizetett nyugdíjjárulékot egyéni számlákon vezetnék. Amikor eljön a nyugdíjba vonulás ideje, a járadékot (a nyugdíj összegét) az addig befizetett összeg alapján állapítanák meg. Ezért nevezhető a rendszer virtuálisan tőkésítettnek. (Egy valós tőkefedezet melletti rendszerben a meglévő tőke adja ki a járadék összegét.)

Az új modell továbbra is felosztó-kirovó rendszerű lenne, tehát a gazdaságilag aktív népesség befizetéseiből fedeznék a nyugdíjasok havi járadékát. A virtuális tőkésítés csak a nyugdíj összegének - a havi járadéknak - a megállapítását szolgálná. A rendszer azonban alapvetően különbözne a mai felosztó-kirovó rendszertől: az adófizetők pénzét nem lehetne átcsoportosítani a nyugdíjkassza - évente akár több száz milliárd forintos - lyukainak a betömésére. A kifizetett nyugdíj nem lehetne több, mint a befizetett járulék. Ez a modell Svédországban kiválóan működik, igaz ott a szuficites nyugdíjkasszát alakították át ilyenné - írja a lap.

Varga Mihály úgy vélte, hogy a nyugdíjat mindenképpen hozzá kell igazítani a gazdaság állapotához. A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy a már megállapított nyugdíjak változatlanok maradnának, viszont az újonnan nyugdíjba menők járadéka akár 10-20 százalékkal is kisebb lehet a mainál, ami későbbi nyugdíjba vonulásra ösztönözne.

A svéd modell tehát átlátható, a politika által kevésbé manipulálható, viszont a járulékbefizetés csökkenése a nyugdíjak csökkenésével járna. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy politikailag ezt miként vállalja a következő kormány - írja a hetilap.

Forrás HVG 2010 01 07"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A szavazatok 40 %-a a nyugdijasoké, ezért a harc. Nem megvetendö mennyiség ez!
Ha aztán lezajlottak a választások, akkor már mi vagyunk a senkik.

Válasz

Major Ivánné üzente 14 éve

Remek ez a harc a nyugdijas voksok miat !!!

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Németh Imre.
Miért csak az elmúlt 8 évre emlékezzünk, miért nem 12 évre ? Mert az jobb volt, vagy azért
mert a Fidesz ha nincs hatalmon akkor ki vonul, lázít, uszít, csak nem csinálta a dolgát
amit vállalt. Választás után a postának mennyivel is maradtak adósak? Miért mondana
valaki igazat { ki zárás a pártból } azt úgy is csak meg büntetnék. Nem igaz? Orbán Viktor
míböl utazgat külföldre? Ócsárolja a Magyarokat én szerintem az ilyen ember nem való
a Magyar kormány vezetésére. Meg lévő kormány ellen tüntet, mert nem ő volt a miniszter.
.

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

a MEGOSZTÁST NEM A KORMÁNY KEZDTE EL HANEM A VESZITETT VÁLASZTÁS UTÁN ORBÁN MONDTA AZT A HIVEINEK HOGY ÉN MEGVÉDELEK TITEKET. NEM TUDOM MITŐL ÉS FŐLEGKITŐL? A GÁRDÁTOL? A KORMÁNYTOL? HOGYAN HA KIVONULGATTAK ? A HÁTTÉRBŐL PEDIG MINDENT CSAK AKADÁLYOZTAK. A NYUGDIJASOKATNEM KELL MEGOSZTANI MEGVAN A MAGUKHOZ VALÓ ESZÜK. SAJNOS NINCS AZ ORSZÁGBAN OLYANPÁRT AKIRE NYUGODT LÉLEKKEL LEHETNE SZAVAZNI. MIND LESZEREPELT DE NAGYON.

Válasz

Németh Imre üzente 14 éve

Tisztelt Mindenki !
Nem akarok senkit megsérteni, de blog beirásokat elolvasa szomorúan tapasztaltam, hogy
a tájékozatlanság, és vélt vagy valós sérelmek - ki tudja kinek mi - uralják a kommenteket..
" Harc a nyugdijasvoksokért " vita felvetésére nem arror kell irnunk, hogy kinek milyen a széklete,
meg, hogy Orbán Viktor egy patás ló.
Tény, hogy a jelenleg regnáló kormány felkivánja használni a nyugdijasok megosztását, rágalmakkal azért, hogy az elhibázott gazdaságpolitikáját, nemzetellenes intézkedéseit nem a saját hibájaként, hanem az ellenzék nyakába akarja varni
Gondolkozzunk el az elmúlt nyolc éven !
Tisztelettel : Németh Ime
artnemet@freemail.hu

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

Majd akkor legyen nálunk svéd nyugdijrendszer ,ha a jövedelmi viszonyaink és az életszinvonalunk is svéd rendszerü lesz. Tudja mindenki ,hogy ez igy nem maradhat, de mi is ledolgoztuk az éveinket, nem volt gyes .meg gyed, meg olcso bérlet stb. egy gyerek után családi sem járt nemhogy táppénz.Mindenki ugy oldotta meg ahogy tudta .Mégis volt gyerek. Pedeig szombaton is dolgozni kellett és asok ugymondkommunista szombat ami kötelező volt és ingyen dolgoztunk. Ez kéne a sok nagyszáju kövezelődző fiatalnak csak egy fél évig , majd meggondolnák mit beszélnek. Vihetnék a gyerekeiket szülés után hat héttel a bölcsődébe és utána rohanás dolgozni. Megtudnák mi a magyarok Istene. Persze ez a sok nyámnyila fiatal ki sem birná.A villamosra buszra nem engedtek fel a babakocsival , a boltba sem mehettél be a kacsival ,és sorolhatnám a végtelenségig,.Semmi másért nem irtam ,csak azért mert a nyugdijas mindenkinek csak nyüg,pedig mi igazán megszenvedtük a fiatal éveinket,és csodálkoznak hogy sok a beteg rokkant az országban. 1968 tol volt gyes attol kezdve volt egy kicsit könnyebb ,de nem sokkal.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Rengeteg az igazság ebben az írásban kedves Jutka. Bizony nagyon unalmas állandóan a külföldön élő magyar testvéreink nyomorúságát hallani. Egy szó mind száz. Oda születtek kutya kötelességük az ottani törvényeket betartani úgy élni, ahogy azt ott meghatározták. Rengeteget hazudnak ezt onnan tudom, hogy egy rokonom is él ott és az ő elmondása szerint nincs semmi baj azzal, hogy magyar. Dolgozik rendesen és meg is becsülik. Ennyi az egész. Nem kell várni a sült gesztenyét, hanem tenni a dolgunkat, mint ahogy itt is. Mennyivel jobb nekünk? Semmivel, sőt!!!!!! Itt is az ország jelentős része az átlagon alul él. Minket ki pártol? Na ezekkel kell vigyázni, mert rendkívül rafináltak. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Erzsébet. nem kell lebeszélni róla hadd higgyen. Sajnos vannak ilyenek akik az orruknál tovább nem látnak. Valószínüleg egy szomszédasszony mondta neki és azért ez a harcias amazon stílus. Egyébbként olyan aranyos ahogy ijesztget a gyerekeim jutnak az eszembe amikor kicsik voltak lepedővel a fejükön. Ők tudtak ilyen hitelesen ijesztgetni. Jól zárja be mindenki a kaput mert itt van a tájékán a veszély. Aki elolvasta az írását az ne sajnálja, mert meg is érdemlik a fidesszel egymást. Sok ilyen magasan kvalifikált, amnéziás beteg van legalább hasonszőrü társak között lesz ott hülyithetik egymást, miközben a banánt majszolgatják. Egyébbként remélem mindenki örül, hogy a széklete rendben van. Tudom ez is fontos dolog de én nem igem foglalkozom a máséval, így nem vagyok kíváncsi rá. Azért mentségére az írását nem az ész, hanem a szív diktálta. Az övé arra hajlik magánügy de szerintem nagyin illeni fog rá a nóta, ( ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát) Lelke rajta. Borimama

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Kedves Fülöp Úr!! Ön,és az Önhöz hasonló emberek,a saját környezetükben tegyenek előbb rendet. Milyen jogon avatkozik bele a mi életünkbe,milyen jogon mond rossz véleményt a mi politikusainkról. Önnek semmi köze a mi választásainkhoz szerencsére nem szavaztuk meg,hogy a románok is szavazhassanak.Ön ne Magyarországgal foglalkozzon,hanem azzal az országgal,ahol él. Elég baj az nekünk,hogy már fél Erdély ide települt,és elveszi a munkát,lakást,stb a mi rászorulóinktól. Érdekes módon más országokban is vannak szegény magyarok,de sosem ajnároztatják ugy magukat,mint az Erdélyiek. Én voltam tavaly ott,bánatomra,mert azért azt mindenki látta, hogy sok helyen milyen nagy a piszokság,rendetlenség,és ez nem pénzkérdés,hogy valaki rendet rakjon a portáján. Mindemellett hagyja a magyarokra az ügyeiket. Semmi köze hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

KMETYÓ ISTVÁNNÉ üzente 14 éve

Minden csak arra jó hogy magukról eltereljék a figyelmet a politikusok.közben az emberek nincstelenné válnak.miért van az hogy ők gazdagodnak az emberek meg se dolgozni se élni nem tudnak.már itthon is jóval több lehetne a minimál bér a nyugdíj.én is 41 évet dolgoztam de nem sokat értem el vele.nem vagyok borúláto egyészen .de nálunk soha nem lesz semmi rendben amíg ezek fosztogatják az embereket.az egész bagást lekéne cserélni talán akkor sikerülne kilábalni minden rosszból

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves K.Mari!

Nem tudom, hogy hol lehet olyan könnyen rokkantnyugdíjasnak lenni, de az én tapasztalatom ennek az ellenkezöje.
A hugom fél szemére teljesen megvakult, magas vérnyomása és kisebb szivelégtelensége van.
Rokkantsági fok: 30 %!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera!

Nagyon helyes, hogy törölted azt a kritikánaluli hozzászólást.
Én is olvastam, csak akkor nem volt idöm rá reagálni, ma akartam ezt megtenni. Te cselekedtél helyettem is, nagyon köszönöm.
Hihetetlen, hogy manapság még ilyen felfogású emberekkel találkozunk.

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Már kezdheti is a pártja kiírtását,mert egyfolytában,folyamatosan becsapják a hazugságaikkal,igérgetéseikkel az embereket.Mindenki tudja,miket igérgetnek,mocskolódnak,csak hogy ők kerüljenek a hatalomra,és ez az orbán király.Talán a parlamentnek ki kellett volna utalni Önnek havi apanázst,hogy jobban éljen?? Ejnye ejnye miért nem figyeltek jobban oda Önre,egy kis összeggel, Talán azt kellene tennie a parlamentnek,hogy nézzünk körül kik hogyan élnek,és utaljunk nekik pénzt,mert talán a FIDESZ talán ezt fogja csinálni kedvesSzolyákné Marica??? Téved,sokkal rosszabb lesz,bár ne legyen igazam,de akkor én is segitek a kiírtásukban!!

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Szolyákné Marica!
Látom a betegségedért, az özvegységedért is a politika a felelős. Remélem akire szavazol az mindezekért kárpotól.

Én meg nyugdíjasként azt várom a mindenkori kormánytól, hogy mikor a nyugdíjasokról van szó, méltányolja, honorálja számomra a 43 év ledolgozott éveimet a nyugdíjemeléseknél. Ne mi legyünk hátrányban csak azért, mert sokan inkább a rokkantságba menekültek, de még is tudnak dolgozni, vagy otthon süttették a hátsójukat, nem dolgoztak, most meg sírnak mily kevés a nyugdíjuk.

Hazudni az egész díszes társaság hazudik a parlamentben. Orbán még most is hazudik, igaz azzal, hogy Ő semmit nem mond, hallgat, mint hal a vízben, a bérencei hazudoznak helyette.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Fülöp József !
Majd maga ad tanácsot nekem a határon túlról, hogy kire szavazzak, röhejes! Felszólalására nem is reagálok, mert nem érdekel. Csak csendben megjegyzem viszont, hogy nem a kínaiak veszik el az itt élő emberektől a munkahelyet, hanem a határon túli magyarok. Saját munkahelyemen volt tapasztalatot gyűjtenem a magyarkodó, besúgó románokról. Menjenek haza, ha nem tetszik itt. Igaz azt sem értettem igazán, mért kellett az én adómból nektek templomokat, iskolákat, stb. építeni, működtetni. Ma is százmilliárdok vándorolnak hozzátok, számotokra már természetessé vált, hogy mi pénzeljünk titeket. Bíráld, javasolgass, törődj a román politikával, hagyjatok már békén minket, Magyarországon. élőket. Ne szabd meg mit gondoljak, kire szavazzak, hogyan éljek!!!!!!!!

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 14 éve

Kedves Marica Ha jól tudom Dr Torgyán József A Fidesz kormányban volt miniszter .
Úgy hogy nem kel sajnálni őket sem, ők is hazudnak, lopnak, csalnak { minimálbér, diák
hitel, állat tenyésztés } ezt mind a Fidesz rendezte el. Úgy hogy nekik sem szabad hinni.

Válasz

Buruzs Pálné Erzsike üzente 14 éve

A nyugdíjjal foglalkozni kell nem kampányolni.Mert van elég sok alacsony jövedelmű nyugdíjas.Azok is meg dolgoztak érte attól,hogy az állam nem becsüli meg őket. Megszorításként elvették a 13.nyugdíjt 2002-be ezzel kampányoltak elfelejtették de mi nem.Meg mit akarnak Gyurcsány azt mondta hazudtunk reggel délbe este szégyelljék magukat pofátlanok. Tudjuk míg ilyen nagy a munkanélküliség nincs bevétel akkor miből adnának az övekéből biztos nem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

most jutott eszembe:

ki vette el a 13. havi nyugdijat is?

nem én!!!!

de a parlamentben folyik a pénz pocséklás, mint a Duna vize.
Mindenre telik.
Mindenre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És nincs APEH ellenőrzés sem. Hisz a parlamentesek mind álllami tulajdonu autóban utaznak, laknak, üdülnek, kirándulnak. üzleti utak Ciprusra? hahahahahaha


emlékezzenek vissza: dr. Torgyán József képviselő urunk, kit is képviselt:

hát nem a parasztokat, kisgazdákat az biztos.

elment Braziliába üzleti tárgyalásra cseresznyét vásárolni decemberben.
hahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!
vigyázat! Jön a veszély ránk!
Már itt van a kapunk táján!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

üdv mindenkinek!

Jó lenne már lezárni ezt a témát, én már alig hiszem, hogy eljöjjön a választás ideje.
és kiirtani minden MSZP-S HAZUDOZÓT a parlamentből.
Ezeket csak a lopás, a hazudozás, és a maguk jóléte érdekli.

ki vezette be a 300 Ft-os vizitdijat is?

nem én!!!!!!!!!!

és ki töröltette el? nem az MSZP!!!!!!!!!!!

épp ideje lesz, hogy a nyugdijajsokat békén hagyják, van nekünk éppen elég bajunk.
nem elég, hogy betegek, korosak, özvegyek, kispénzüek vagyunk,

a nyugdij felét a gyógyszertárban kell hagyni, mert annyiféle betegségünk van, de nem telik narancsra, banánra,citromra, mert az meg igen drága.
én pld. C- vitamin helyett hordóskáposztát eszek minden nap, isteni finom, és a beleket, gyomrot, székletet rendben tartja,
és nem kell H1N1 virus ellen injekció, mert a C vitamin véd a nátha elkapásától, csak ne fázzunk meg.
De a parlament aljasságaitól nem véd meg sajnos.

Ezek az MSZP-sek még most is át akarnak vágni bennünket.

Én 52 éves rokkant nyugdijas vagyok, 11. éve özvegy nő. 2 gyermekkel árván itt maradtam, munka nélkül, betegen, az MSZP -t nem is érdekelte, ha éhen halunk, még akkor sem. sőt még belénk rugtak még jobban, a nagy bankokkal együtt.
Sajnos olyan betegségem van, hogy le kellett rokkantositani, mert majd nem meghaltam, s most iszom a levét a drága gyógyszereket meg vegyem meg, ha élni akarok még. De nem C vitamint!!!!!

Méghogy nyugdijkorhatár emelés!
Mire elérném a nyugdijkorhatárt, már nem is fogok élni, ime a férjem 48 évesen elhunyt, ő már soha nem lesz nyugdijas, és egy szorgos járulék fizető dolgozó volt pedig.

EMBEREK!

NAGYON FIGYELJETEK HOVÁ SZAVAZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉN TUDOM HOGY KIRE FOGOK SZAVAZNI AZ BIZTOS, CSAK AZ A PÁRT IS BE NE CSAPJON, MERT AKKOR ÉN FOGOM ŐKET KIIRTANI.

Válasz

Fülöp József üzente 14 éve

Elnézést kérek azoktól a nyugdijasoktól,és azoktól ís akík áldozat báránynak képzelték Magyarországot .Ez sikerült nekik több alkalomkor már a választások alkalmával.Nem volt elég 63esztendő tanulní a komunista fenhatóság alatt,nem szenvedtek eleget akkor,még a jelen ídőben ís eltudják ámíitaní a sok mesébe íllő szöveggel.Aszt azért megjegyzem,hogy mégsem olyan buták a komunisták,mert tudják hogy melyik tömeget kel megszolitaní,kík azok akík még mindig hisznek eggy hazug világba.Engem peddig eggy, dolog boszantott,éspedig,az hogy miért az én nemzetem aolyan maradí,amely még ennyí szenvedés útán ís még míndig a komunistáktól várja a mannát.Körbe kel nézní melyik posztkomunista ország bizott a Komunista Párt útodjaiba.Ez a nyugdijas tömeg akí ísmerí a multat,szenvedett benne,és még a maínapig ís ínnen várja a megváltást,és szavazataíval eltudja döntení egy ország sorsát,ez meggondolkoztató kedves nyugdijas bajtársak.Van eggy igazmondás?mínden ember,megérdemlí a sorsát,és ugyanígy,minden ország megérdemlí a vezetőjét,de sajnos ezért k.b.50%-a még szenved,söt azokból is 25%-a akik ílyen vezetésre szavaztak.Míkor ébred már fel ez a nyugdíjas magyar társadlom?Olyan jellemtelen párt ís mint az MDF, Ibolyka édessel az élen,amely azért nem szavazott,hogy ne kerüljön a pápai gyerek a tronra,na ilyen politikával ís létezhet párt a Magyar hazába,ennek ís van támogatója,élő példa a jelen magatarásuk,na ebből a pártból mégcsak Fodor Gábor hiányzik,de nekí különben ítt ís lenne a helye.Egy fizikaí tövényt azért szem elött kellene tartaní,egy országot csak nemzetben gondolkodó szellem tudja magasba emelní.Mílyen az a tíz gyermekes család akí a gyermekeí köszt különbséget tesz?( ez csak példa),mílyen az a családfő akí a barátait, ísmröseit tőbbre értékelí mínt saját gyermekét? Ellenörizní kel az előjogait a kinainak,és atöbbí magyarokon kívülí bevándorlónak,kérem,hát ettől a vezetőí rétegtől mít lehet vární,hát ígen amít kapott az orszság, kedves nyugdijas társak.Itt nincs mit ellemezní sokat,meg kel nézní azokat a periodusokat,amikor nem a komunisták voltak úralmon,nem sereg hajtó volt Magyarország,akkor felnéztek rája,most viszont semmízik,ide jutott a magyar szellemí vagyon. Én egy leszakadt orzságrész szenvedő alanya vagyok,Erdélyből,66-ik évemet töltöm,részem volt,és van az aljas életformából,jobban érdekel a nemzetem helyzete mínt bármí más.Nem kel félní nyugdijas társak,nem fogunk elvenní egy tányér levest sem senkínek az asztaláról,mí külhoníak,ahogy a nemkívánatos Kovács László őnagysága elhitette,ha volt kível.Nem fogjuk mí ítt hagyní a szülőföldünket,mert az őseink sírjait nem víhessük magunkal.És mí még ara ís gondolunk,hogy a történelem kereke forog,níncs lehetetlen a történelembe,lehet hogy ere a földre még szükség lesz.,amít mí jelenkoruak bisztos nem fogunk megérní,de lehet hogy az únokáink,vagy dédúnokáink ígen.Köszönöm a türelmüket,ha netán elovasná vkí. Jóegészséget mínden szavazní vágyó magyar állampolgárnak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilyen hangnemű hozzászólás /Balázs Zoltán/megengethetetlen, ezért töröltem.

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Ugyanugy igérik a 14.havi nyugdijat is, most is,évekkel ezelőtt is,de nem az MSZP. Az év külömben is csak 12 hónapból áll,ugy tudom. a 13.hóra nem vontak tőlünk járadékot. A FIDESZ is elvett a nyugdijasoktól 19 eft-ot amit aztán az MSZP -nek kellett kifizetni. Az akkor mi volt?? Ilyen vastag bőr volt az ő képükön is nemde???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ki hisz még az MSZP-nek?

Válasz

Hutter László üzente 14 éve

Megint, ujra és ulra csak IGÉRGETNEK. Az MSZP mindig hazudik, nem hiszek nekik! Korábban is szépeket igrtek. és csak egy példa: ELVETTÉK A 13. HAVI NYUGDÍJAT! Van a képükön megint bőr? SZÉGYELJÉK MAGUKAT!

Válasz

Galó Józsefné Rózsa üzente 14 éve

most nagyon fontosak vagyunk, de minden választás előtt így van és utána elfelejtkeznek rólunk. Nem is tudom kinek lehet hinni. Igéretekből teli van a padlásunk. Amikor a nyugdíj minimum 30 000 Ft alatt van / ez öregségi, nem járadék / akkor nem fontos a nyugdíjas ?????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Most nagyon fontosak lettünk, de mikor elvették a 13.havi nyugdijat akkor valahogy nem voltunk fontosak. Ez csak üres igérgetés. Az a baj, hogy sok nyugdíjas elhiszi. Most jöttek rá, nyolc évre, hogy a "nyugdíjasok nem játékszerek...." nevetséges.

Válasz

Bendur István üzente 14 éve

Klubtársak! E téma kapcsán állandóan Ady Endre versei jutnak az eszembe. mondjuk ez:

Történelmi lecke fiúknak

Hóditották ez országot
Derék, lelkes, úri szittyák,
Jóttevői szegény népnek:
Iskolában így tanitják.

De nem így volt ezer évig,
Munkás embert ág is húzta,
Egy-két ezer úr kötötte
Millió jobbágyát gúzsba.

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja.

Csak a gazdag, csak a zsarnok
Élt föl minden földi jókat.
Megláncolták, butitották
A dolgozó milliókat.

Ma már a szivek bátrabbak,
Sápadtak a gyermek-orcák,
Ha összeszakad Ég és Föld,
Mégis más lesz Magyarország.

Ez az ország mindnyájunké,
Hol bilincset urak vernek:
Háborura készüljön föl
Minden sápadt munkás-gyermek.

Van e földnek áldott Napja,
Pirosító levegője
És ha lefogja az úr-had,
Munkával elvesszük tőle.

Föl, gyermekek, tanulásra,
Háborura, egészségre:
Ti lesztek majd e rab ország
Megváltott és boldog népe.

Válasz

Spák Imre üzente 14 éve

Ennek és az ilyeneknek már senki nem hisz !!! Miért hagyjuk mi nyugdíjasok bolondítani magunkat ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Remek "dolog, hogy legalább négy évenként fontosak vagyunk a politikusainknak, ilyenkor az eszükbe jutunk.

Válasz

Marosvölgyi Piroska üzente 14 éve

Kellenek a szavazatok,ide is oda is.

Válasz

Pandur Bálintné Magdolna üzente 14 éve

Csak a Miniszter úraknak kellene 80-éves korukban nyugdijba vonulniuk hiszen nekik csak akkor lenne meg a szükséges munkaviszony .Majd megtudnák ,hogy milyen jó lenne kevés pénzböl fáradtan dolgozni még 65-évesen .Mert aki 40-évet ledolgozott és szült 1,2,3, gyereket és nem tud elhelyezkedni mert egy 55-éves nö vagy férfi már a kutyának sem kell az mit csínáljon a Miniszter urak eszt nem tudják elképzelni mert ök csak a hatalomért veszekednek ki mennyit tud el csalni a szegényektöl ,na hájrá igy épitjük az országunkat .És lehet kampányolni a nyugdijasokkal ás a nyugdijhoz közel állokhoz ,és a vállasztás után mindent vissza voni ez nagyon tiszteséges dolog.

Válasz