Eichkern Ferencné üzente 14 éve

Gyenge Andrásnak Teljesen igaza van! Helyettem beszélt, ill. írt. A mai szülők ,tisztelet a kivételnek, ilyenek. Nekem van egy keresztfiam, aki tanár. Nagyon sokszor úgy mennek be a tanáriba a kolléganői, hogy teljesen kikészítik őt a felsőtagozatos gyerekek. Mivel szinte csak kereszt fiam volt a férfi tanár, a szünetben elkapta a srácot, és megmagyarázta neki, hogy kell viselkedni az órákon és a szünetben is. Mivel vele is pimaszul viselkedett, keresztfiam, megfogta a füle mögött a haját, picit meghúzta. Nem is volt belőle különösebb ügy. Mikor hazament, akkor az apjának előadta, hogy a tanárúr megtépte a haját, ami nem úgy történt.Ekkor az apa berohant az iskolába és cirkuszolt. Behívatták a k.fiamat az igazgatóiba, és a gyerek mindent letagadott amit a tanárnővel csinált. Arra akarták kényszríteni, hogy kérjen bocsánatot a keresztfiam. Aki természetesen nem kért. Mivel a felesége is ott dolgozott abban az iskolában, Ő felszólalt a férje mellett, és a másik tanárnők is. Ettől eltekintve keresztfiam figyelmeztetésben részesült, a feleségét, pedig a következő évben már nem alkalmazták többet. 2 évig munkanélküli volt, mert a gyerek édesapja, valami polgármester, vagy valami mszp-s valaki volt. Mivel nem kapott munkahelyet keresztfiam, ezért neki is el kellett mennie máshova tanítani, ahol a feleség is munkát kapott. Sajnos a mostani szülők, !tisztelet a kivételnek/ azt hiszik, ha pénzt,számítógépet és lakáskulcsot adnak a gyerekeiknek, úgy gondolják törődnek a gyerekeikkel. Sajnos nem így van ! Nem az államé csupán a felelőség, hanem elsősorban a szülőé, azé aki iskolába küldi a gyerekeit.

Válasz

kissné edit üzente 14 éve

Gyenge András hozzászólásával,pontosabban a Józan Ész haláláról szóló levélben megfogalmazottakkal teljesen egyetértek. A Bölcsek Tanácsa ajánlásai, megállapításai is igazak,de nem mutatnak kivezető utat , vagy ebből a "részbletből" nem tűnik ki. Szerintem a követelmények teljesitéset, nem követi megfelelő ellenőrzés, számonkérés,ékelés sem a diákok, sem a tanárok körében! Mióta felszámolták a szakfelügyeletet sokan nem értek meg a helyzetre és a szabadságot összetévesztették a szabadossággal. A mai diákok/ hallgatók nem fogják fel mennyivel nagyobb követelményeknek kellett megfelelni a 20-25 évvel ezelőtti kortársaiknak.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 14 éve

Kedves Gyenge András!Messzemenőkig egyet értek az Ön által megfogalmazottakkal.Azt gondolom azonban,hogy mégis meg kellene próbálni a halottakat feltámasztani,mert az ilyen eszement társadalom halálra van ítélve.Talán még nem túl késő.No nem Bölcsek Tanácsában gondolkodom,hanem a józan,erkölcsi értékeket tisztelő emberek összefogásában.Igenis vissza kellene adni a pedagógusok társadalmi megbecsülését,a ma megalázott tanítóknak a lehetőséget,hogy legjobb tudásuk szerint oktassanak,neveljenek.S itt jön be a politika.Ha továbbra is lehető lesz,hogy a parlamentben üljenek olyan képviselők,akik fittyet hánynak az ország törvényeire -lásd. kordonbontás-sok jó nem várható,hogy Petőfit idézzem:a nemzet életet nem érdemel. /A magyar nemzet 1845/

Válasz

Gyenge András üzente 14 éve

Bölcsek Tanácsa, Bölcsek Köve, Józan ész, drága, kedves Madarunk, mint legfőbb hadúr, a Magyar Honvédsereg Főparancsnoka már a "bánáti rózsa" miatti vándorlása során bizonyságot tett arról, hogy hozzáértése határtalan és színvonaltalanul alacsony.
- Már akkor Ő is tudta, hogy a légtérbe berepülő gépeket a mai lokátorrendszer "csk" Paks elhagyása után észleli.Csak az al és kaida meg ne tudja, mert még a végén valami csúnya ajándékot pottyantanak oda , és akkor nagyon nagy környezeti.kár éri a balkáni bazsarózsát,- is.
Legalább akkora kárt szenvedett a magyar oktatás akkor, amikor az ombudsmani gyermekjogi charta lehetetlenné tette a tanulók, diákok KÖTELESSÉGEINEK számonkérését.
ez ügyben az alábbiakban csatolok egy régebben kapott levelet:
KEDVES MINDENKI !


Kaptam egy továbbküldött levelet,itt, ott kicsit belenyúltam/
OLVASSÁTOK EL /legalább / ! Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk:

a Józan Észét,

aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása,- csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni .

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetséges anyaggá vált, némely egyház üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé: Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké: Ésszerűségé.

Elérkezett a szép, új, szabad világ!
Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok.. .

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról, hogy elment.

Ha még emlékszel rá, küldd tovább ezt a levelet.

Ellenkező esetben csatlakozz a többséghez... ne tegyél semmit...




ENKI !

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

SAJNÁLOM, HOGY AZ ELŐBBI HOZZÁSZÓLÁSOMBAN GÉPELÉSI HIBÁT VÉTETTEM. Barfátai helyett barátait kell érteni. A többi hozzászólást csak később olvastam el, de majdnem mindegyikkel egyetértek.
Mindig azt a példát hozom fel, hogy én is tanítottam 49 gyermeket harmadik osztályban ( a bontás 51 tanulótól volt ) és a tanév végére kettő kivételével mindenki elsajátította a tananyagot.
Büszke vagyok arra a 14+2 ÉVRE, AMIT AZ OKTATÁSBAN TÖLTÖTTEM, és a most zajló osztálytalálkozók bizonyítják, hogy az akkori kis tanítványim,ma már nagymamák és nagypapák, szívesen emlékeznek vissza az ált. iskolában eltöltött évekre.
Az írásos értékelésre csak annyit, hogy elhibázott döntés volt. A legtöbb pedagógus sablon alapján tölti ki az űrlapot, és érdekes módon az egyik éveben az akkor másodikos unokám a róla szóló vélemény két pontjában is ellentmondást vélt felfedezni, és igazat kellett neki adni.
A felsőfokú oktatásról most nem akarok véleményt alkotni. Talán csak annyit, hogy a tanítóképzést más alapokra kellene helyezni, mert ott van a kulya elásva. Az lenne a jó, ha ismét tanító nénik oktatnák az alsósokat, olyan igazi tanító nénik, mint az én első tanítóm volt, akit egész életemen át példaképemnek tekintek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez a tanulmány mint sok elődje pénzkidobás!
Ezeket a megállapitásokat egy " átlagember" is megtudta volna fogalmazni.
Igaz nem tudományosan.
De érthetöbben !

Válasz

Mazalin Éva Paula üzente 14 éve

Jó lenne tudni, hogy kik ennek a tanácsnak a tagjai. ŐK TARTJÁK MAGUKAT BÖLCSEKNEK, VAGY VALAKI, NETÁN SÓLYOM lÁSZLÓ ELNÖK ÚR VÁLASZTOTTA KI ŐKET BARFÁTAI KÖZÜL?
AHOGY ELOLVASTAM A FENTI SZÖVEGET AZT TAPASZTALTAM, HOGY EZEKHEZ A MEGÁLLAPÍTÁSOKHOZ EGYSZERŰ SZÜLŐI KÖSZÖSSÉG, VAGY A NAPI OKTATÁSI INFORMÁCIÓKBAN JÁRTAS EMBEREK IS MEGFELELTEK VOLNA
Az elmúlt húsz évben kik hozták a döntéseket? Azok honnan jöttek, ők nem voltak bölcsek?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

A BÖLCS AZ MÉG KÜLFÖLDÖN, SŐT TOVÁBB MEGYEK MÉG A SÍRJÁBAN IS BÖLCS A HOZZÁÉRTÉS PEDIG BENNE VAN A NEVÉBEN B Ö L C S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves István. Mint köztudott a BÖLCSEK -et A szeretve tisztelt, bár általam nem annyira Sólyom László állította össze tuti. hogy a haveri körből. És, hogy kit képviselnek? H át saját magukat a temető meg üres, ezt muszály oda írnom mert pont öreg bölcsek lévén nem szabadna ilyen pofátlan állatnak lenni. Borimama

Válasz

Gyuricza Marika üzente 14 éve

Nem is tudom, hogy mi a véleményem a bölcsek tanácsának anyagáról. Sajtóban a bővitett anyagot is olvastam. A KE jobban tette volna, ha a milliókat más , nemesebb célokra forditotta volna. Ilyen általánosságokat, más is meg tudott volna fogalmazni. A szerencsétlen pedagógust marasztalják el, aki örül, hogy aznap nem kapott valamelyik felháborodott szülőtől verést.
Lényegében azt sem értem miért kellett ehhez bölcsek tanácsa. A fenti témákhoz szakemberek kellettek volna, akik értenek hozzá és benne élnek. Egy külföldon éló bölcs, csakis, nem a helyzetnek megfelelő, általános tanácsot tud adni. Ez a rongyrázás is jellemző a KE-re, pedig itthon nagyon sok jó szakember van.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Teljesen igazatok van,a cikk csak azért "érdekes",mert Sólyom László megint "alkotott" valamit,mintegy megmutatva ténykedésének fontosságát,országunkért való tenniakarását, úgy érzem valamiféle kompenzációt az eddigi megnyílvánulásai kiváltása képpen.Talán poziciója erősítése miatt,talán tovább szeretne elnökölni, ezt nem tudni.
Lényegében amit a Bölcsek Tanácsa megállapított, mind igaz, csakhogy ezt már vagy kb 10 éve mondják,de érdemi változás nem történt.Lehet itt százféle ilyen-olyan bizottság, szaktanácsadás,pedagógus,civil ember, szülői vélemény stb ha nem hallgatnak az okos szóra ,és nem történik érdemi változás.Magyar Bálint,Hiller István "megtették a magukét" ennek isszuk a levét,sajna....

Válasz

zsanko istvan üzente 14 éve

Egyetértek az elttem szólókkal, itt mindenki lehet tanácsadó, ráadásul jó pénzért, aki valakinrk a haverja. Csak ki kell találni egy jól hangzó elnevezést, és a semmiért már dől is a pénz. Azt sem tudom hogy a hangzatos nevü idsek tanácsát ki a fene választotta, és kit képviselnek, mert a nyugdijasokat nem. Knnyen beleegyeznek minden megszoritásba, igaz nekik nincsenek mindennapi megélhetési gondjaik, mint az átlag nyugdijasoknak.Csak felmarkolják a pénzt, atbbivel nem trődnek, mert nekik megvan a jóléti alapjuk mximálisan, kinevezték magukat, vagy csak összeálltak páran, és közölték, hogy ezután ők képviselik a nyugdijasokat. Közröhely!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Minden hozzászólóval egyetértek, és kibővítem azzal, hogy MIÉRT ÖNTÖTTÉK KI A GYEREKET A FÜRDŐVÍZZEL???? Az oktatási-nevelési rendszerünk szuper-jó volt a rendszerváltás előtt, jeles embereket nevelt AKKOR... Most is, de sokkal-sokkal kevesebbet... És az a sok-sok tanács- és tanácsadói szervezet és hasonló tett-e valamit le az asztalra???? Persze ők is kapnak valamit (juttatást) azért, mert ott vannak, ezek csak kiadások a költségvetésből, de nem tudom minek????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

...sajnos van példa arra is amikor a mai tanárok mondják,egy konkrét helyzet is van egy veszprémi iskolából egyöntetűen ki kérték maguknak amikor már sokadjára elverték a kislányunkat,kedvesen bementünk és kértük a tanárokat ne engedjék ,csak azt vettük észre hol ezt a gyereket vitték másik iskolába,hol azt s egy nap amikor a tanáriban akik bennt voltak,vagy 8 tanár,mind közölte velem ők ma nem érnek rá nevelőnek is lenni jó lesz ha végre megértem!!??????????Erre elmentem a Polgármesteri hivatalban az Oktatási irodába" körülnézni"mit gondoltok aki olvassa ez mit mondott-először kérdezett-az ott dolgozó hölgy?:"Melyik iskola ez..??"elmondtam és a válasz:"Ó,igen-szóltak fáradtan és elkeseredetten...-róluk tudjuk sajnos...".....mi is elvittük erre a kislányunkat egy másik általánosba.....

Válasz

Kántor Aranka üzente 14 éve

Kedves Vera! Én azt hiszem hogy tényleg nagyon nagy baj van az oktatás körül! Valamikor az "átkosban" tisztelték a pedagógust! Az ő feladata a tanítás+oktatás+nevelés volt! A szülők pedig segítették a munkájukat, és támogatták az oktatás minde4n jól bevált módszerét. A "böcseket" kik tanítoták? Ők nem abban az iskola rendszerben tanultak? És azok akik ott "fent" ülnek őket nem pedagógusok tanították meg? Az biztos hogy a magyar oktatás a világon elismert volt, sajnos csak VOLT! És most hogy szétesőben van, miért nem állítják vissza a jól bevált rendszert, vagy legalább is valami hasonlót, miért nincs a pedagógusnak fegyelmező eszköze, (nem verésre gondolok) miért nincs tekintéje? Ezt a "bölcsek" meg tudják-e mondani? Miért nem tudnak a mai fiatalok helyesen írni? Miért nem szeretnek olvasni? Erre a "bölcse" mit mondanak? Szóval sok mindenre szeretném a "bölcsek" tanácsát! Ők tudják? Miért van olyan sok írás-olvasás nehézséggel küzdő fiatal? NOS?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Vera. A nagyon hülye azért kerülhet be, mert van a papának pénze. amást nem tudok elképzelni. Egyébbként én nem tagadom én visszasírom!!! Az élet sokkal kiegyensúlyozottabb nyugodtabb olt, Ja és én akkor is szegény voltam most is az vagyok, De mégis a levegő is más volt, nem volt ez a sok mihaszna a parlamentbe. az akkoriaknak volt állása és valamennyi tiszteletdíjért terpeszkedtek olykor olykor a parlamentbe. Nem azért melegedtek, és égették a villanyt, hogy acsarkodjanak egymásra, és az országot külföld előtt nevetség tárgyává tegyék. Akkor nem mindenki volt politikus, ma akárki lehet és a semmittevésért növessze a bank számláját amit a polgárok fizetnek. Jó nagyot fejlődtünk, de a bölcsek tanácsa az kell! Komolyan mondom röhögő görcsöt kapok még az elnevezéstől is. Ezt is csak a Sólyom találhatta ki, rá jellemző. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Először is amilyen az ajánló olyan az ajánlata. Majd pont a bölcsek tanácsa fog rendet rakni. Ha ha ha. Ez olyan mint az indiánoknál. Csak aki vén az nem biztos, hogy bölcs, aki bölcs aznem biztos, hogy az élethez is ért. A Solyom úr Haverjainak kevés a nyugdíj? Egy kis kereset kiegészítés jól jön nekik. Ezért tartunk itt ahol tartunk, mert számos ilyen semmit érő tanácsadó van picinyke országunkban. Igyekeztem visszafogottan írni, mert sokkal alpáribban tudtam volna kifejezni magam. Még, hogy Bölcsek tanácsa! Hát itt már minden elő fordul? Én is tudnék a Bölcseknek ajánlani valamit, de vissza fogom magam. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A cikket azért tettem be,mert sok igazságot tartalmaz,szétesett a felsőoktatási rendszerünk,veszélyben a jővő generációjának képzése,megfelelő tudásszintjének bíztosítása,A bolognai rendszer,a mostani felvételi rendszer szerintem is elhibázott ,az egyetemekre tudás nélkül mindenki bekerülhet ,csak az nem, aki nem akar.
Fiam, aki egyetemre jár,most éppen informatikát tanul,olyanokat mond, a hajam égnek áll tőle: olyan gyerek is jár,aki jrá az alapvető matematikát sem tudja,pl mi fán terem az egyismeretlenes egyenlet !?!és még sorolhatnám.
Szerencsére az orvosi és jogi egyetemek még válogatnak,mércét adnak.
Az átkost nem sírom vissza,de ahhoz képest a mostani oktatási rendszerünk a béka .... alatt van,nem csoda, hogy bizonyos felmérések alapján MO nagyon hátul kullog a képzés, képzettség foka alapján,tisztelet a kivételnek.

A másik dolog sokféle Tanácsot, Bizottságot, Tanácsadói micsodákat hoztak létre, némelyik okos gondolatokkal,de én még nem láttam, hogy valamelyik is érdemben érvényesült volna.

Válasz