[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Sebestyén Miklósné!

Szent István emlegetése teljesen felesleges ebben a vonatkozásban. Hagyatkozzunk csak a közelmúltra. Különben, ha kevesen vagyunk becsületes emberek, az annak tudható be, hogy megölték, elüldözték honfitársainkat és helyükre betelepedtek.
Az ember nem sírja vissza azokat, akik tönkretették szület, s főleg nem az eszmét védik, hanem a zsákmányt. Látja, itt keresheti a becsületet, ami nemhogy elveszett, de meg sem volt eredendően.
Az, hogy kik jönnek a helyükbe rajtunk múlik, de annak is rajtunk kellene múlnia, hogy legyen elszámoltatás, felelősségre vonás. Volt itt felelősségre vonás? Ugye nem? Ugyan miért nem működik a visszahívhatóság rendszere? Kinek jó ez? Persze a jó öreg sztálini faragvány sokaknak megfelel.
Gondolom, majd a Fidesz kormányrakerülése utáni sztrájkoknál is, - ha lesz, - ilyen vehemensen fognak a kormánypárt mellé állni, mint most. Ezt abból gondolom, hogy Ön szerint azok is ugyanilyenek, mint ezek.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Samu úr. Nem értem , hogy a gerinc törést szenvedteknek mi köze a sztrájkhoz,? Azért mert valaki nem megy az utcára minden kis sérelemért óbégatni attól az még egy gerinces ember. Talán használja az eszét nem gondolja? Ami a becsületes embert illeti egy népszámlálás könnyen összeírná őket olyan kevesen vannak. Ha István király élne igen sok félkaru ember szaladgálna az országban. Nem hiszem,hogy olyan naív, hogy ne tudná, hogy ami nincs odacsavarozva, az megy haza. Aztán feljebb pedig a ceruza fog jó vastagon. Ez már nem újkeletü dolog. Hol van már a becsület!!! Abból nem lehet megélni, így aztán akinek alkalma adódik az nem szégyenlős, akinek nem az velem együtt rágja a küszöböt. Félre nem kell érteni nem dicsőite az ilyen dolgokat csak ez a tapasztalat, sajnos már az ember lassan ezt fogadja el természetes dolognak Kár!!!! Nem kell itt szemlesütve prédikálni a becsületről. Majd elgondolkozom, a tanácsán miszerint nem kell annyi tv-t nézni. Köszönöm az engedélyt, hogy továbbra is a gazembereket támogathatom, lehet, hogy még ön is visszasírja ezeket a gazembereket,mert lehet, hogy nagyobbak jönnek, sőt biztos!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Marika. Természetesen osztom a véleményed ami a felfordulás utáni igényt illeti. Be kell ismerni, hogy ez egy ilyen nép lett, akinek a lételeme, hogy káosz uralkodjon mindenhol. Egyesek nem értik meg, hogy ezezn az alapon mindenki sztrájkolhatna hiszen kevés ember lehet elégedett a jelenlegi életvitelével. Nagyon könnyen nyúlnak ehhez az eszközhöz. És igen a szakszervezeti vezetőket kellene jól felrúgni, mert nekik semmi veszteni valójuk, csak ülnek e jó melegben és jól érzik magukat. Senki ne merje állítani, hogy ezt a melósért teszik. Kifejezetten a szereplési vágy hajtja a fickókat. Ha nem így lenne nem lenne irreális a követelésük és hamarabb megállapodnának. És senki ne merje közülünk mondani, hogy ismeri a pénzügyi kereteket miből mennyi van ezért talán el lehet hinni, hogy nem lehet mindent teljesíteni, csal módjával. Miért kell állandóan minden vezetőt gazembernek nézni, jóllehet igen sokan vannak akik szemét módon kihasználják a beosztásukat. És ez nem pártfüggő. Majd rájönnek a fidesz talpnyalói ha azok kerülnek hatalomra. Egy fikarcnyit sem lesznek jobbak, hiszen már bizonyítottak. Csak rövidebb idő alatt kevesebbet lehet ellopni! persze, hogy politika az egész, csak sokan nem képesek megérteni. Ami még érdekes, hogy lehet az, hogy a metró villamosvezető egyes buszsofőrnek elég a mostani fizetés nem hiányzik a kollektív szerződés átdolgozása? Érdekes! Akkor lehetne hihetőbb a történet, ha mindenki egyesülve sztrájkba lépne. De így?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Sebestyén Miklósné!
Valóban, az évtizedek megtörték sok ember gerincét és láthatjuk, tapasztalhatjuk őket nap,-mint nap. Ám nem igaz, hogy a helyükre is ilyenek kerülnének. Maradtak éppen elegen becsületes emberek, de azokat nem a TV-ben mutatják. Kevesebb TV-t kellene nézni és többet tapasztalni.
Egyébként semmi akadálya, hogy Ön továbbra is a jelenlegi "gazembereket" támogassa.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Kné Mari! Nem kellene annyit Orbánoznia. Tudja Ön hány évig volt hatalmon a "baloldala"? Tudja, hogy 4 évig volt alig 50 %+-os parlamenti többséggel az Orbán kormány?
10 Orbán nem tudná felülmúlni azt az ember és országrombolást, amit a "baloldal" tett és tesz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megfordult a világ! A baloldal addig támogatta a szakszervezeteket, amig ők vezették. Most már betiltanák. Tessék már megérteni, hogy ha egy dolgozói csoport sztrájkol, akkor annak oka van. Higgyék el, hogy azok is szeretik a munkájukat és nem az Önök bosszantására sztrájkolnak. Már sokkal előbb kellett volna! Persze a valódi munkástanácsokat felszámolták, vagy nem emlékeznek?
Mi még sztrájkolni sem tudunk a saját megdolgozott nyomorult nyugdíjunkért.

Válasz

nagy denes üzente 14 éve

SZivembol sajnalom azt szegeny munkasokat akiknek csaladjuk van hogy a szakszerveti vezetok tudtak hogy fizetestelen lesz aBKV TARTSATOK KI

Válasz

nagy denes üzente 14 éve

A leg nagyobb hibas a szak szerveti vezetok

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Kálmán. Minek mondjon le a főpolgármester és a többi talpig becsületes úriember? Miböl gondolja, hogy akik a helyükre lépnek nem folytatják- e ugyanazt? Sőt azóta már tanultak újabb trükköket. Nem vezetőváltás lenne, hanem gazember váltás. Tök mindegy, nem úgy van ez ahogy mi a kis agyunkkal elképzeljük. Orbán talán különb volt? Vagy lesz? Egy frászt. Itt mindegyik csak a feneketlen zsebét tömi, még csoda, hogy van miből. A sztrájnál is már régen nem a dolgozókról van szó. Ők csak az eszköz amivel a saját érdekeiket képviselik, nem a melósét. Nem kell a beetetés. Attól függetlenül én nem értek egyet a sztrájkolókkal, hisz egy kicsit nekik is össze kell húzni a nadrágszíjat nem minden esetlegesen kicsit rosszabb változásra nem dolgozni. Nagyon megy ez már nekik. Nem veszik észre, hogy a szakszervezeti vezetők milyen jól járnak, lásd a Máv-tól Gaskó nevü szélhámost akinek a csekélyke fizetéséből AUDI-ra is telik. Ezt mind a melósok harcolták ki neki. Jól meg van fizetve.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Való igaz. sohasem lesz itt rend és nyugalom. Pedig ettől az örökös hacacárétól nem lesz sem több pénz, sem nagyobb megbecsülés. Ezek mesterségesen szított ellenségeskedések, tuti, hogy ebből is profitálnak emberek, ha azoknak lehet őket nevezni. Az a baj, hogy mi senkik hiába tépjük a szánkat nem hallatszik a magasba. Borimama

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Kedves Borimama!
Ha elolvastad a cikket, abból egyértelműen kiderül, hogy politikai taktika ez az egész sztrájk, csak ezért másoltam be a metróvezetők véleményét.

Meggyőződésem egyébként, ha ennek a sztrájknak vége lesz, akkor lesz más, csak jó felfordulás legyen az országban, mert Orbán királynak rendet kell teremtenie....

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Kedves Marika. Nem sofőrnek kell mondani a magunkét, hanem annak a mocsok kis patkány szakszervezeti vezetőnek most nem jut szembe a neve, aki a jó melegben ücsörög jó fizetésért kávézgat, múlatja az időt, időnként mint egy celeb a tv-ben hazudozik össze vissza. Nem a dolgozók érdekeiért megy a harc, hanem saját kis pecsenyéjüket sütögetik ami majd egyszertalán kiderül, de addig sok embert vezetnek félre ezek a férgek. A másik dolog pedig, hogy mindig azt emlegeti mindenki, hogy a fél lábuk itt meg ott van. Ezen az alapon sok szakmában lehetne követelni sok munka van amit ha elszúrnak emberéleteket követel. Orvosok, bár ott már ez is bocsánatos bűn, De akár egy gázszerelő is ha a tömítés nem jó akkor bumm, mindjárt ritkul a nép, de szinte nincsis olyan szakma ahol nincs veszély. Igen kell a tisztességes fizetés, de a szakma szeretete is kellene. Ez ugyan dogmatikusan hangzik, de igaz.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Mi kell a sztrájkolólnak? Támogatás? Két jó nagy karóval azt érdemlik. Nem veszik figyelembe, hogy nem a munkáltatóval tolnak ki, hanem az utasokkal akik ott fagyoskodnak az utcán, míg ők tömik a nagy fejüket a melegben. Nem akarnak dolgozni, nem féltik a munkahelyüket mint más ember.Miért hiszik, hogy csak ők vannak nehéz helyzetben? Más ember amúgy is nehéz helyzetét milyen jogon nehezítik még jobban? Szemét népség!

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Kedves Sáfárné Éva és Samu Kálmán . ! Végre két emberhez méltó hozzászólást is olvashattam,nemcsak gyűlöletbeszédeket . Nem fityiszezést akar olvasni a klub egy része , hanem reális talajon álló emberek normális hozzászólásait .Köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bármely más országban a sztrájkolók támogatást kapnak a lakosságtól, a saját népüktől.
Nálunk szétverték a civil szférát és különféle médiák befolyásolása alatt élünk.
Nem sztrájkolunk, még csak tüntetni is alig merünk és már eladták az országot alólunk.
Az elmúlt 8 év gyalázat, de az előtte állók sem voltak dicsőségesek. Szégyelljük magunkat!
Szétlopják az állami vállalatokat, a külföldi cégek dolgozói mégjobban ki vannak használva, és szolgáltatva!
Nem vesszük észre, hogy itt már a sztrájk is kevés? Miért nyulkálunk a BKV-sok zsebébe? Ők tudják, hogy mennyire kizsigerelik őket a sokszor 11 órás műszakokkal és összesen, a köztes 20 perces pihenőidővel és tele van a vállalat Eleonórákkal. Nem azt kellene követelni, hogy mondjon le a főpolgármester és az összes állami vállalat vezérkara?! Hiszen lopnak, csalnak! Volna dolga a bíróságoknak éppen elég.
Szörnyű hozzáállás az, hogy "én még kevesebbet keresek, még sem sztrájkolok". Ennyire gyarmatsorban lennénk máris? Ez ugyanaz az álláspont, amikor nem szavazták meg a magyarok állampolgárságát, mert a saját zsebét féltette. Milyen ember az ilyen?
Nyugodtan vegyünk példát más országoktól, ahol működik az emberi szolidaritás! Tanulni kéne, amig nem késő!

Válasz

Sáfárné Éva üzente 14 éve

Kedves Andás!

Teljesen osztom a véleményedet! Kezdetben még én is elhittem, hogy ebben az egyre durvuló játékban valóban a kisemberek érdeke a tét. Ha így lenne, bármilyen furcsa, de egyetértenék vele. Közlekedési vállalatnál dolgoztam 25 évet, tudom, hogy milyen keveset keresnek a gépkocsivezetők. Így leírva, kimondva nem kevés a bruttó 240.000 Ft, ami nettóban kb. 150.000 jelent, és a népesség nagy többségének jövedelméhez viszonyítva ez az összeg -SAJNOS! - valóban nagy pénz. De ezeknek az embereknek a felelőssége óriási. Én inkább úgy fogalmaznák, hogy minden nap, mikor beülnek az autóbuszba fél lábuk a börtönben, fél lábuk a temetőben van és e mellett a mögöttük ülő, álló 60, időnként több ember életéért felelnek folyamatosan. Tudom, mert vezetőként részt vettem bér és kollektív szerződést tárgyaló egyeztetéseken, hogy nagyon kemény kűzdelemben lehetett elérni már annak idején is azt, hogy ezek az emberek egy kicsivel is több béremelést kapjanak, mint amennyit a vezetés javasolt. És tudod mi volt az elutasítás alapja már akkoriban is? Ami most is - ezek az emberek képzetlenek, nem kereshetnek annyit mint egy főiskolát, egyetemet végzett vezető,akiknek hajdani bére is már a gépkocsi vezetők bérének több mint tízszerese volt - mekkora különbség lehet most? A vezető milliós, esetleg több milliós fizetését, több milliós prémiumait pedig ezek az emberek termelik ki azzal, hogy naponta veszélyeztetik az életüket. Tervezhetünk ugyanis bevételeket, megszervezhetjük a szállítás folyamatosságát,de a toll és papír önmagában nem termeli meg a bevételt, a jövedelmet. Annak tényleges realizálásához a kis rabszolgák munkája kell nemcsak a közlekedés, de a gazdaság bármely területén. Ahogy húzódik a sztrájk, és jönnek a különböző hírek - szakszervezeti vezetők a miniszterelnök segítségét kérik, a Volán esetleg átveszi a BKV feladatait - magam is kezdem úgy gondolni, hogy ez az egész sztrájk egy színjáték, amibe a dolgozókat csak belerángatták és sajnos ők fogják megszívni, erről majd akkor vesznek tudomást, ha a fizetési borítékaikban lényegesen kevesebb pénzt találnak, hiszen a sztrájkalapból valószínű csak az alapjuttatások fedezetére futja, hiányozni fognak a különböző pótlékok, amik munkavégzés esetén még járnának. Vesztesei lessznek továbbá a főváros lakosok, de nemcsak ők, az ország gazdasága is, és ha valóban igaz, amit úgy látszik most már nem csak egyedül érzek, hogy más okok, célok motíválják a sztrájkot, akkor nem is akarom minősíteni. Hogy mi a tényleges cél, hogy ki mozgatja a szálakat valamikor majd tán kiderül, de lehet, hogy örökké titok marad. NE LEGYEN IGAZUNK!

Válasz

Kő László üzente 14 éve

Ne haragudj Kedves Kozma Attiláné az "Értünk "szón én jót mosolyogtam.De hát a sztárjk lényege mindig bérharc, vagy valamilyen juttatásért való harc.Ha "Értünk"a lényeg akkor az politika.Szerintem a sok sok utazni akarónak más a véleménye.Ezt is figyelembe kellene venni!!

Válasz

Kozma Attiláné üzente 14 éve

Hát nagyon kitartóak. Ilyen hosszú elnyuló sztrájkra én nem emlékezem. A taxis blokád is hamar véget ért.
Viszont most ezt a sztrájkot egyrészt magukért, de értünk is teszik.

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

A BKV. felügyelő bizottságában ülő fityiszes fullajtárok hol voltak eddig? Ők nem láttak semmit,? Akkor minek ültek ott nem kevés pénzekért? Igy lehet is lopni nagy pénzeket kiutalni saját részre . Nem látta ezt senki,? Tudjuk ,hogy a jegyekből befolyo pénz nem fedezi a BKV költségeit de ezek után nézzék meg hányan vesznek bérletet miután már igy is nálunk a legdrágább.

Válasz

Gyenge András üzente 14 éve

Azt hiszem, hogy a MÁV, és most a BKV-s sztrájkoknak sokkal mélyebb, és más rejett oka van.
Ez az a két MÉG állami nagyvállalat, amit a közeljövőben valakiknek privatizálni kellene,-DE AHHOZ ALAPOSAN TÖNKRE KELL TENNI, hogy meg lehessen indokolni a privatizációját.
Emlékezzetek vissza a a 90-es évek elejére. Pl.: Kismotor és Gépgyár gyáregységei,-ahol 20-30 cm magasan álltak a megrendelések , a válasz az volt a megrendelőnek, hogy nem tudja a gyár vállalni a megrendelést . Az elbocsátásra kerülők azt az indoklást kapták, hogy megrendelés hiányában .....
Mivel ez a módszer a közlekedési vállalatok esetében nem alkalmazható, más módszert kell keresni .... Az évi 16-22 Millát zsebrevágó szakszervezeti vezetők benne vannak ebben a játékban, és a havi 220-240 eft.-t kereső /bruttót/ , évi nettó 1,2 Mft kb. busz, villamos vezetők,-/ kiknek egyik lába a gázon, másik a börtönben/ , és nincs sem számvieli, sem közgazdasági ismeretük, rávehetők ilyesmire. / Vagy valaki komolyan elhiszi, hogy Gaskó komolyan gondolta, hogy majd 300 ezret kap minden vasutas? / Azért ennyire Ő sem SÜSÜ. Remélem mi sem . A jelenlegi ajánlattal a dogozók jpbban járnának sokkal, mint a az összes többi dolgozó, és nyugdíjas ebben az országban.
A következő hatalomra kerülő gárda már nagyon éhes, és 8 évük volt felkészülni, megtervezni, mit hogyan, mi módon lehet kivitelezni. No meg oly sokat nem is járnak, jártak be a munkahelyükre,/parlamentbe/ volt /van/ elég idejük.
Így lehet tönkrevágni egy közlekedési vállalatot.
A hatalmas végkielégítések, csalások olyan vállaltoknál történhetnek meg, ahol az ellenőrzés csak a legalsó szinteken működik, /ott is csak alig-alig/. A Vállalati felső vezetést meg a kutya sem ellenőrzi, vagy ellenőrizheti. Lehetőség szüli a tolvajt, csalót, -a zavaros vízben lehet halászni !
BÁRCSAK NE LENNE IGAZAM !

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

Azt nem értem miért kell olyan sok igazgato annak helyettese annak is egy pár lotifutija nem annyi fizetésért mint amit a dolgozok kapnak .Talán kevesebb nagyfőnök kellene és több jutna a dolgozoknak.Az aki utazni akar csak a jármü vezetőjét látja annak mondja a magáét pedeig a szerencsétlen ő nem is sztrájkol de kinek is mondja ha elbujik az igazgato?Persze az is igaz hogy a BKV. dolgozok hozzászámolhatnák a jövedelmükhöz az ingyenes bérleteket is.Mi mennyit is fizetünk havonta a gyerekekével együtt? Ezt is kéne számolni.

Válasz

Kő László üzente 14 éve

Sztrájk valóban egy demokratikus módszer .Csak már nem úgy használják.A BKV Pénzügyi igazgatója mondta hogy a BKV dolgozók átlagkeresete havi 250-270 ezer forint.A személyi jövedelemadó változása miatt amely csökkent január '-től ez 12%-al növekszik.De a kollektív szerződés még biztosított ezen kivűl pénzügyi juttatásokat.Úgy hívták hogy pulykapénz.Ezért megy a küzdelem.Ennyit tudok a tényekről.De azért rossz nézni a fagyoskodó mérgelödő utazni vágyó utasokat és a meleg helyen ultizó söfőrőket ,akik fenyegetően lépnek fel.Na meg itt vidéken nem nagyon hallottam ilyen átlagkeresetekről.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Foglalja a helyet megyek én is. Hátha csurran cseppen valami nekünk is. Ha más nem az orrunk. Borimama

Válasz

Spák Imre üzente 14 éve

Mi nyugdíjasok hová menjünk sztrájkolni ? Én már veszem is a kabátom és szaladok, hátha visszaadják a 13. havi nyugdíjat. Lehet, hogy a "100 milliós" elvtársnő már vár bennünket a BKV pénztár ablakánál Budapesten ?!!!!

Válasz

Sági István üzente 14 éve

Elhiszem én is,hogy érzékenyek a megvonások a BKV. dolgozóitól, de ugyanezzel a módszerrel
az ország dolgozóinak több mint 3/4-e sztrájkolhatna,hiszen nagyrészüket jóval érzékenyebben
érintik a különböző megvonások,nem beszélve a nyugdijasokról most. MI LENNE HA
MINDENKI sztrájkolna. Nem lenne igazságos,.ha a dolgozói szféra csak egy része részesülne
nagyobb kedvezményben. Nem veszik figyelembe,hogy a sztrájk alatt óriási veszteségek érik
az országot, de a többi dolgozói szférát is,hiszen a veszteségeket őnekik kell kifizetni,amit
a sztájk okoz. ÉRDEMES lenne ELGONDOLKODNI ezen is.
Szerintem nagyobb figyelmet kellene forditani a sok jogtalan privatizációra, - áron aluli vétel,stb. - továbbá az egyéb cimen felvett jogtalan kifizetésekre. Pl. mi indokolja a nasgyon
sok,többmilliós havi kereseteket ? STB.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én elhiszem,hogy érzékenyen érinti a bkv dolgozóit a megvonások,de ök nem a legrosszabban keresők közé tartoznak én viszont igen 2000 ft ért tudok bejutni a munkahejemre naponta és 2600 ft keresek,hanem megyek kirugnak,erre is kellene gondolnia a tisztelt bkv.és társaságnak.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

" Nem tartják korrektnek a sztrájkoló busz- és villamosvezetőket sztrájkra buzdító szakszervezeti vezetőket a sztrájk idején is dolgozó metróvezetők. Szerintük épp a kollektív szerződés hiánya miatt lett jelenleg 20-30 százalékkal alacsonyabb a bérük. A sztrájkhoz nem fognak csatlakozni, mert szerintük a BKV elfogadható kompromisszumot ajánlott. Riport a Kőér utcai metrótelephelyről."

http://www.origo.hu/itthon/20100114-bkvsztrajk-riport-a-metrovezetokrol.html

Válasz

Farkas Éva üzente 14 éve

Két gondolatom volna:az egyik,ha kompenzálnák a bérleteseket,azt a pénzt kifizethetnék a sztrájkolóknak is.A másik,mi nyugdíjasok,s akár az összes munkahelyen sztrájkolhatnának az emberek,kivéve a divatos állásokat!Vannak olyan munkahelyek ahol még esély sincs a sztrájkra, mert nincs szakszervezet.Gondolok itt nyugati érdekeltségű munkahelyekre,ahol jól kifacsarják az embereket,s ha a haszon nem üti meg a mértéket,nyomban kivonulnának az országból!

Válasz

Sáfárné Éva üzente 14 éve

Véleményem szerint, a sztrájk egy végső megoldás akkor, amikor más lehetőség nincs a megegyezésre. A BKV dolgozói esetében, úgy gondolom, bár mindenki számára fájó, de a BKV. dolgozók érdekében szükséges. hiszen az általuk követelt jutatások Kollektív szerződésben történő rögzítése, garanciát nyújtana a szerződés érvényességi ideje alatt arra, hogy a jelenleg követelt juttatásokat megkaphassák. A kollektív szerződésnek egyébként megvannak a meghatározott tartalmi követelményei, ha emlékeim nem csalnak, amennyiben bérjellegű kitételeket konkrétan nem tartalmaz, külön, a szerződés mellékleteként kell szerepeltetni a bérrel és bérjellegű juttatásokkal kapcsolatos megállapodásokat, ezek a kollektív szerződések szerves részét képezik. A munkáltatói oldal hivatkozása, mely szerint a bérjellegű juttatásokról bértárgyalások keretében kellene megállapodni igaz, de az sem felejthető, hogy mivel ezeket a megállapodásokat a kollektív szerződés is rögzíti, a bértárgyalásokat a kollektív szerződés tárgyalása és aláírása előtt már le kellett volna folytatni. Véleményem szerint ezeken lett volna óriási jelentősége a szakszervezetek érdekérvényesítő képességének, a "kisember" dolgozó követelésein túl, a vezetői bérekről és a számukra meghatározott külön juttatásokról történő megállapodás tekintetében. Gond, hogy bár folyamatosan figyelemmel kísérem a híradásokat, egyetlen esetben sem hallottam arról, hogy a szakszervezeti vezetők kompromisszumos megoldásként, legalább az átlagosnál rövidebb időtartamra szóló, de legalább egy éves felmondási idő kiszabásával megkötött kollektív szerződés megkötésére tennének javaslatot annak érdekében, hogy a kialakult kaotikus helyzet minél előbb megszünhessen.
Egyébként Bernadettel egyetértek abban, hogy sztrájk után a nagyszájúaknak valószínű menniük kell majd. A megválás indokait olyan finoman fogja megfogalmazni a munkáltató, hogy abban a legügyesebb munkaügyi kérdésekben járatos jogász sem talál majd kifogást. Sajnos, egy nem megalapozott, de kellően indokolt munkáltatói felmondáshoz manapság sztrájkolni sem szükséges.

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Egyáltalán nem helyeslem a sztrájkot,mert valóban a kisemberek isszák meg a levét. Akinek időpontja van orvoshoz,és nincs autója,bizony nehezen tud eljutni. De ez csak egyetlen példa a sok közül. Az őrült tömeg a több órás várakozás,a fázás,őrület. Nem helyeslem azért sem, mert ha belegondolunk a mostanság kipattant sok milliós pénz osztogatásra a BKV nagyjai között ,és a dolgozók 60-70 ef-os jövedelme ,, hát a kettő között fényévnyi a külömbség. Kínában ezeket a csaló BKV-s embereket már rég kivégezték volna. A dolgozókat meg belekényszeritik a sztrájkba,ahelyett,hogy megskalpolnák az egyes "vezéreiket"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerencsére nem vagyok érintett a kérdésben.
Nem helyeslem a sztrájkot, mert a legérzékenyebben a kisembert érinti.
A cégek rendelkeznek egy bizonyos sztrájkbiztosítással, ami azt jelenti, hogy a kiesett kereset nagyrészét megtéríti a biztosító. Ez legalábbis más kapitalista országokban így van.
Csak, ha nagyon hosszú ideig tart a sztrájk, akkor van hatása.
Külföldi páldákból tudom, hogy a cégvezetöség aztán valamit enged a szigorából, s miután lecsendesült a hangulat, elkezdik a leépítést. Elsöként azoknak kell menni "üzemi okokból", akiknek a legnagyobb szájuk volt. Ez a megindoklás még jogos is, még csak megtámadni sem lehet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mit szóltok hozzá?

Jogos,célszerű-e???

Válasz