Miltaller Judit üzente 14 éve

Kedves Bözsi! Csak azok a nyugdíjasok mennek el dolgozni, akik nem fáradtak bele a 40-45 év ledolgozott évekbe. Aki ledolgozta a heti 5 napon keresztül a napi 8-10 órát ( mert nem mindíg volt szabad szombat, de volt -kötelezően- felajánlott szombati, vasárnapi műszak is) és 3 műszak mellett, az biztosan nem kívánkozik a nyugdíjas évei mellett dolgozni. Ismerek olyan jó karban lévő, magasnak mondható nyugdíjjal rendelkezőt aki csak azért megy el dolgozni, mert nem tudja mit csináljon odahaza. Hát én ezért vagyok felháborodva, mert arra a munkakörre inkább fiatalabbat vegyenek fel (csak sajnos annak magasabb a fizetése utáni járuléka, amit a munkaadónak kell befizetni), s ne nyugdíjast. Én 2000-ben mentem nyugdíjba az egészségügyből 41év után 28.000.-Ft-al, s most van 65.000.-Ft-om. Egyedül élek egy bérlakásban (30m2), de a nyugdíjamat bizony jól be kell osztanom, hogy elég legyen a következőig. Ezt nem panaszképpen akartam leírni, de ismerek olyan nyugdíjast aki soha életében nem dolgozott, még munkakönyve sem volt, s a férje után kapott (özvegyi) nyugdíja jóval magasabb mint az enyém, vagy a velem hasonlóké. A közös állami kasszába a saját kezemunkája alapján egy fillért sem fizetett be. Tudom a házimunka, a család ellátása is nehéz feladat, hiszen én is felneveltem 2 gyermeket, de a munkám mellett. Az özvegyi nyugdíjkiegészítés miért van? Annak a másik nyugdíjasnak aki szintén egyedül él a rezsi, a gyógyszer talán ugyanannyi, csak a nyugdíja kevesebb. Hát én ezt nem találom igazságosnak! Sajnálom a mai fiatalokat, és megvetem azokat a nyugdíjasokat akik elveszik előlük a munka lehetőségét. Kívánok jó egészséget a munkájához (ha van).

Válasz

Miltaller Judit üzente 14 éve

Kedves Ilona! A nyugdíjkorhatárt fokozatosan vezetik be 1998 óta. Én 1945-ben születtem és az ekkor születetteknél emelték ELŐSZÖR 55 évről 60 évre. 2000-ben elmehettem 55 évesen nyugdíjba, mert volt 41 év és 93 napom, az előírt 33 év helyett. 37 év esetén a kiszámított (utolsó 10 év) nettó átlagának a 75%-val és minden további év esetén + 0.5% emeléssel. Így akkor az egészségügyből 28.000.-Ft lett a nyugdíjam. Most már a 65.000.-né tartok. Sajnos ismerek olyan (nálam 5 évvel fiatalabbat) akinek ugyan megvan a 37 éve, de kb.8-10 évíg 50%-os rokkant? volt és 3 éve amikor nyugdíjba ment 88.000.-Ft lett a kezdő nyugdíja, mert az utolsó 10 évet csak úgy tudták kiszámolni, hogy a szakmájának megfelelő munkakörben lévő átlagfizetést vették figyelembe. 2002 óta a keresetek is másként alakultak, egy kicsivel talán többek lettek, mint előtte. Remélem, hogy a nők esetében továbbra is megmarad az előrehozott öregségi nyugdíj lehetősége, amivel Ön is élhet majd. Én is ezzel a lehetőséggel mentem el 55 évesen.

Válasz

Csipesz Csipesz üzente 14 éve

nem említik azt, hogy aki 40 éve dolgozik már és 54-ben született vajon annyival több nyugdíjat kap, amennyi évvel többet dolgozik? ez hogy van? mire nyugdíjba megyek 63,5 évesen, (mehetek?) addigra lesz 48 év munkaviszonyom (!!!!) Szuper!!!! és az én nyugdíjam garantáltan a legkevesebb nyugdíj lesz akkor is és most is, miért is kell addig dolgoznom?

Válasz

Prohászka Béláné üzente 14 éve

Szia!
Az előrehozottról nincs itt szó, azaz ha betöltjük az 59-et elmehetünk!!!!! Szerintem. Mert ez a tényleges nyugdíjról szól. Az 52-esek a 2011 második félévében mehetnek, eddigi tudomásom szerint.
Ha változtatnak ezen, LÁZADOK!!!!

Válasz

Erdész Sára üzente 14 éve

Mindig voltak és lesznek is olyanok, akik ügyeskednek. Van, aki megteheti, és jól jön ki belőle, van, aki ha akarnák sincs rá lehetősége, hogy valamit variáljon egy kicsit több pénz reményében. De ez nem is fog változni, amíg nincs se a munka, se a nyugdíjas megbecsülve.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Valóban munkahelyeket kell teremteni, de nem kell minden eltúlozni, azért a fiatalok és nem fiatalok csak kis százaléka nem dolgozik. Ledolgoztam én ténylegesen 2 hónap híján 44 évet, sokszor betegebben, mint akik leszázalékoltatták magukat. Lehet köpködni engem, de igen el kell dönteni, hogy rokkant-e valaki, vagy tud dolgozni és akkor nem rokkantnyugdíjas. A 90-es évek elején vígan rokkantosították le magukat rengetegen, büszkélkedve milyen ügyesek, mikor mi minden nap rettegtünk másnap lesz-e még munkahelyünk. Ez az állapot tartott 89-től 2004-ig, a kutya nem sajnált minket, pedig az a munkanélküliség sokkal nagyobb volt mint a mostani.
Természetesen az akkori leszázalékoltaknak sokkal kevesebb munkaviszonyuk volt, azért a nyugdíjuk is kevesebb lett. Aztán munkát is találtak, két fizetésért a nyugdíjasság mellett dolgoztak tovább. Na ez a munkalehetőség pár éve lecsökkent, most sokan sírnak milyen kevés a nyugdíj. Tisztelet a kivételnek, akik tényleg betegek, de kedves rokkantnyugdíjasok talán dolgozni kellett volna mikor még volt munkahelyetek és nem azt lesni, hogy mivel tudjátok leszázalékoltatni magatokat.

Más téma: két emberre ráismertem itt a klubban, akik égre-földre siránkoznak, mennyit dolgoztak és milyen kevés a nyugdíjuk. Hát az egyik fodrász volt, 10x annyit keresett mint én, a másiknak kis üzlete volt, neki 5x több volt a havi jövedelme mint nekem. Persze a minimálisat adóztak, ezért kevés a pénzük. Na most verik a nagy szájukat a mindenkori kormányt hibáztatva, pedig saját magukat kellene....

Lehet szidni engem, nem vagyok burzsuj, kisnyugdíjas vagyok én is méghozzá egyedül élek, minden fillért be kell osztanom, hogy a rezsi és a gyógyszerek kifizetése után még meg tudjak élni. Az aránylag kevés nyugdíjamért soha nem a kormányokat okoltam, hanem a munkáltatómat, aki kihasználta a rendszerváltás óta fennálló mindenkori munkanélküliséget, kizsákmányolta a dolgozókat, béremelés helyett fityiszt kaptunk a szemünk alá.

Még egyszer hangsúlyoznám, az igazán beteg, leszázalékolt embereket nem akartam bántani, de nekik is, és az életüket tisztességesen végigdolgozó nyugdíjasoknak is sokkal több jutna, ha csak az lenne rokkantnyugdíjas, aki tényleg beteg és nem tud dolgozni!!

Válasz

Szalai Lászlóné üzente 14 éve

Nem az idős embereket kellene dolgoztatni,akik már így is dolgoztak eleget,hanem a fiataloknak kellene munkahelyeket biztosítani. Ők már nyugdíjat sem kapnak,mi után kapjanak hiszen munkahelyük sincs,így dolgozni sem tudnak.

Válasz

Csordás Béláné Bözsi üzente 14 éve

Miért nem a fiataloknak biztositanak munkát ,akik mégtudnak dolgoznicsaládot kéne alapitaniuk .Miért az öregeket betegegeket megfáradt embereket akarják még dolgoztatni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bocsi! Nem értem az egészet!1952-ben születtem.1995-98.rokkant 67%,elvették,50%-ra.Orvosi MŰHIBA miadt,nem tudom használni a jobbkezem.Egy kézre és a külőnbőző műtéteim miadt nem kapok munkát.A szociális járadékom nem számít bele a ledolgozott évekbe,eddig ezért nemkaptam volna nyugdíjjat,most vissza tették,az évek ledolgozott számát,de elveszik az 50%-ot?!-És még hány éves koromig szórakoznak velem!? Judit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

már megint kitaláltak valamit ami nekik jó már 60évesen elég nehéz dolgozi nem 65 évesen

Válasz

Erdész Sára üzente 14 éve

Ezt vajon hogy sikerült kisütniük?? Komolyan érdekelne a logikai háttér! Hátha megértem!?

Válasz

Keindl Ilona üzente 14 éve

Nemtudon miért nem akarják az 1952 benszületetteket elengedni nyugdíjba
mindig ő elöttük húzzák a mézesmadzagot

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Betettem én is egy nagyon jó összefoglalást:

A Nyugdijemelés 2010 jan, 1 től Vannak akik, kórosan önteltek. c. fórumtémába. :)

Válasz

Farkas Györgyi üzente 14 éve

NO KOMMENT 1952-BEN SZÜLETTEM

Válasz