Minárovics Ivánné üzente 14 éve

1996 és 1997 közöttiek mit kapnak? Náthát?

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Kedves Huszár Gézáné! Leveléhez csak annyit szeretnék hozzáfüzni,hogy akinek sok a nyugdija,az sokat is fizetett be a közösbe.Nem gondolhatja, hogy aki sokkal többet fizetett be,az is annyit kapjon,mint aki jóval kevesebbet,mint pl én is. Üdvözlettel

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

100%-ban egyetértek Huszár Gézáné gondolataival.Csak hát nem rajtunk múlik. Mindenesetre jó egészséget kívánok!

Válasz

Huszár Gézáné Etelka üzente 14 éve

Kedves nyugdijasok! Ez a százalékban meghatározott nyugdijemelés már aktiv koromban is bosszantott. Nem értek vele egyet, sajnos a mai napig sem. Már igaz nyugdijas lettem közben és még mindig nemértem, hogy miért kell százalékos emelés adni? Netalán azért, hogy akinek több százezres nyugdija van az valóban jól járjon, azokhoz képes akik kisösszegű nyugdijat kapnak. Mert ugye az nem kérdés, hogy hány Ft-nak mennyi a százaléka?!Akárhogy számolom ez az emelés csak egy töredéke a 13. havi nyugdijnak különben is.

Válasz

Horváth Irma üzente 14 éve

Jó lenne!

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves nyugdíjas társaim !
Kiegészítésül hozzáteszem, hogy az Országgyűlés jóformán egyhangú szavazással döntött, hogy a nyugdíjasok korhatár és keresethatár megkötése nélkül dolgozhatnak 2010-től.
Úgy érzem ez is fontos információ.
Kassai Györgyné

Válasz

kiss mária üzente 14 éve

Hitelből vagy a kifizette BKV pénz böl ?Mire vissza perlik akkora éhen halunk.

Válasz

Mészáros Istvánné Margit üzente 14 éve

Nyugdíjkorrekció 2010: kinek, mennyi
Mintegy egymillió, az ún rossz években nyugdíjazott részesül nyugdíjkompenzációban 2010-ben.
A kormányzat nyugdíjkompenzációs programja keretében jövőre azok kapnak pluszemelést, akik 1988. január 1. és 1990. december 31., 1992. január 1. és 1995. december 31., vagy 1997. január 1. és 1998. december 31. között vonultak nyugdíjba - mondta Korózs Lajos államtitkár. Mint hozzátette, erre fedezetet nyújt a büdzsé tervezetében szereplő 2934,4 milliárd forintnyi 2010-es nyugdíjkassza, amelynek összege 9,4 milliárd forinttal haladja meg a 2009-es keretet.

Korózs Lajos emlékeztetett arra: a kormányzat azt vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. Ebben a helyzetben valamennyi nyugdíjas 4,1 százalékos emelésre számíthat január 1-jétől.



Ugyanakkor közlése szerint folytatni kívánják azoknak a nyugdíjasoknak a kompenzálását, akik - miközben szerencsésebb társaikhoz képest hasonló szolgálati idővel rendelkeznek - akár több tízezer forinttal is alacsonyabb nyugdíjat kapnak, mert úgynevezett "rossz években" vonultak nyugállományba.
Ennek megfelelően az a 320 ezer ember, aki 1988. január 1. és 1990. december 31. között ment nyugdíjba, a rendes emelésen felül plusz 2 százalékos emelésre számíthat.


Az a 490 ezer idős, akinek 1992. január 1. és 1995. december 31. között állapították meg a nyugdíját, plusz 4 százalékos emeléssel számolhat.


Ugyancsak plusz 4 százalékot kapnak azok, akik 1997. január 1. és 1998. december 31. között vonultak nyugállományba. Utóbbi rendelkezés 160 ezer embert érint a büdzsé tervezete szerint - sorolta a politikus.


A nyugdíjkassza szintén tartalmazza a szépkorúak jubileumi juttatását. Ennek megfelelően 100 ezer forintot kap jövőre minden 100 éves vagy annál idősebb nyugdíjas, ők jelenleg 1135-en vannak. A juttatás összesen 11.600 embert érint. Ugyanis 95 ezer forintot kapnak azok, akik betöltötték a 95. életévüket, de még nincsenek 100 esztendősek - mondta Korózs Lajos.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igen kedves Imre!
A mi Békés megyei Népújságban is pontosan ezt olvastam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Borimama!

A szomorú az egészben csak az, hogy rajtunk kivül ezt az izléstelen modort senki nem kifogásolta.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Tisztelt uram Nem bírom szó nélkül hagyni ezt a mocskos illetlen levelét ami Leck Bernadetnak írt. Maga akarja elhitetni mindenkivel, hogy egy tanult úriember? Hogy van képe egy nőnek ilyen tiszteletlenül írni. Valamikor az ön fénykorában még tanították az illemet. Nos ezzel a levéllel árulta el magát , hogy szó sincs egyetemi végzettségről, mert a régiek bizony soha nem sértettek volna meg egy nőt. Ne gondolja, nekem semmi közöm a Bernadetthez, nem ismerem, de mégis felháborít, hogy teszi veszi magát mint egy jól szituált úriember, közben pedig a kapa kilóg a szájából. Szégyelje magát ez nem méltó egy férfihez. borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Azon lehetne vitatkozni, hogy ki itt a primitiv. Úgy döntöttem azonban, hogy Önt a jövőben ingorálom, mert ez a szint amin Ön tartózkodik, nem az én szinvonalam DOKTOR ÚR!!????? " „Bolond lukból bolond szél fúj“.
A legjámborabb ember sem tud békességben élni, ha az egyeseknek nem tetszik."
Egyébként megkérem, hogy ne Bernadettezzen engem, ezt én Önnek nem engedtem meg. Lehet, hogy amikor ezt tanították, akkor hiányzott az iskolából, ugyanúgy, mint az ikesigék ragozásánál is?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

idézet Leckné kommentjéből:

"Zárás elötti pánik"? Miért pánikolnék, nem vagyok elvált, engem nem hagytak el."

Igen - vannak ígénytelen férfiak, és a régi mondás szerint: 'nincs gusztustalan, primitív nő,
csak a rum lehet kevés"

Bernadett - észtevette, hogy riposzt próbálkozásai egyre szánalmasabbak ?

Egyébként többek kérésére jöttem vissza, ha ez megnyugtatja.

elnézést, kérek

TG

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

kiegészítésül az előbbiekhez.
mint a bemutatkozó levelem szervere mutarja - a Svéd Noorköpingi Egyetemen is lehet infprmációt kérni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szőke Imre Úrnak!

Kérdezte a véleményemet a nyugdíjemelésről:
Nem vagyok közgazdász, de annyit tudok, hogy adni valamit csak onnét lehet, ahol van valami.
Származásom ellenére középbaloldali vagyok, bár ez manapság már nem divat.
Ezt az országot 1998 óta a szó szoros értelmében szétlopták, pártoktól függetlenül.
A sorozatos nemzetközi pénzügyi melléfogások /szerintem ideértve az idejekorán realizált eu belépést/ + világválság, oda vezetett, ahol vagyunk.
A kesergés, az egymás vállán való sirdogálás nem vezet sehová.
Én rokkanrnyugdíjas vagyok, a napi 14-16 óra munka, a munkaszerzéssel járó stressz /8 alkalmazottamnak kellett munkát szereznem/ 12 éve agyvérzéshez vezetett.

Betegségem ellenére dolgozok, mint az a munkavállaláshoz használt bemutatkozó levelem mutatja és a mai napig vállalok az egyetemnek zárthelyi feladatok készítését, vizsgáztatást.
/aki a végzettségemet kétségbe vonta - információt kérhet a BME dékáni hivatalanál és az Ybl főiskolánál - a félreértések elkerülése érdekében a nevem helyesen: Töreky és nem Törökey -
Valaki említette a nemi életemet - ez tényleg befolyásolja a nyugdíj témát - gratulálok a visszavágási próbálkozás szinvonalához - nem barátnők Leck Bernadettel ?
ismételten bemásolom a fentebb említett munkavállalási oldalamat az esetleges infókérés érdekében:
http://outpost.hgo.se/~webstream/gergely_vajda/Toreky/index.html
várom az újabb esetleges köpködő kommenteket, immáron öltönyben - mosolyogva
üdvözlettel
dr.(?) Töreky

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Töreky Úr!??

Azt mondta, hogy kilépett, vagy talán mégsem? Akkor most mi az igazság? Mègsem bírja megállni, hogy ne kötözködjön???
"Zárás elötti pánik"? Miért pánikolnék, nem vagyok elvált, engem nem hagytak el.
Ön mondja ezt nekem, Ön a 68 azaz majdnem 70 évével, hogy oda ne rohanjak!
Miután én Önt blokkoltam, ezért nem irhatott nekem mail-t, ha mégis megtette, az hozzám el nem érkezik, mert a rendszer eleve még a megérkezés elött szelektál.

Válasz

Floris Margitta üzente 14 éve

Kedves Szőke Imre!!! Köszönöm a tájékoztatását a nyugdijemelésről..... Azt viszont szomoruan állapitom meg , hogy a nyugdijemelés lehetősége egy dolgot sosem mérlegel::::: Nevezetesen:-- ha valaki egyedül nevelte fel a gyerekét, mert a férje 20 éve meghalt. Tudom....arra adták a családipótlékot, meg az árvaellátást, amig a gyerek tanult.De az édes-kevés ahhoz, amit az egyedülálló szülőnek fizikálisan, és / de/ lelkileg "Túl kell élni!" és tul kellet élni., hogy a gyermeke/gyermekei/ felcseperedjenek... Elismeri a nyugdijtörvény - a fegyverestestületben töltött időt , stb...., mert korkedvezményt biztosit a nyugdijbamenéshez. ... Méltatlannak tartom, hogy az egyedülálló szülők miért nem kahatnak korkedvezményt? - Vagy a nyugdijemelésnél miért nem differenciálják ezt vagy az ehhez hasonló szerencsétlen helyzetet????? Üdv. MArgitta

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Kassay Györgyné!
Köszönöm, hogy írt, kaptam az 'illetlen' viselkedésemre jópár több pozitív és Leckmétől negatív e-mailt.
Lecknének válaszoltam, enneklényege - vajh mi köze ahhoz, hogy elvált vagyok és mint írtam neki, a legritkábban öltözöm szmokingba Floridában. - Dehát megértem az Ő korában a zárás előtti pánik állapotát csak súlyosbíthatja egy félmeztelen férfi látványa. /ez gonosz volt - bocsánat/
Szőke Úrtól ezuttal bocsánatot kérek !
Lecknének még annyit - nem az öltözék teszi az embert, kisestélyiben, is lehet valaki neveletlen, még egy Humboldt Egyetemet járt is.
Mégegyszer bocsánat, ha megbántottam Valakit, igyekszer nem zavarni az itt folyó közös zokogást.
üdvözlettel
dr.Töreky
Én azt a bizonyos'átmenni a piroso' dolgot humornak szántam, ne feltételeztem, hiogy besavanyodott /tisztelet a kivételnek/ emberek olvassák.

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Tisztelt Leckné!
Töreky úr fényképeit nem láttam, családi állapotát nem ismerem. Egyébként azzal értek egyet, akivel akarok és ez Önnek is jogában áll.
Kassainé

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves Imre !
Meg se fordult a fejemben, hogy Önön gúnyolódjak. Kínomban azon gúnyolódtam, hogy milyen jó lesz 90-100 évesnek lenni és ennyi sok pénzt kapni jótéteményként. Egyébként most suhant át az agyamon, vajon hány kilencven-százéves ember él Magyarországon?
Én már ezt a megtiszteltetést nem fogom megérni.
Kérem még egyszer, ne haragudjon, távol áll tőlem mindenféle gúny, ha normálisan gondolkodó emberekkel levelezek. Üdvözlettel:Viki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Kassainé!
Ha Önnek dr. Töreky (elvált) annyira tetszik, lehet magán úton is levelezni. Igenis megismétlem, hogy közönségesen fejezi ki magát. Kifogásolom bizony azt is, hogy pucér képet tesz fel magáról, ez a közösség lebecsmérlése. Ha én valahova elmegyek, akkor is ha csak az interneten van, felöltözöm tisztességesen, ennyivel tartozom az ott levö közösségnek, egyáltalán mindenkinek.
Ha azonban vannak egyesek akiknek ez megfelel, akkor áldásom rájuk. Nekem az ilyen "úr" ! ???? nem társaság.
Mindenkinek más az igénye.


Leckné

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Tökéletesen igaza van szórol szóra úgy van volt ahogy itt elkesergi. Én szerettem akkor élni, biztonság, nyugalom(nagyobb mint most) szerény de biztos megélhetés. Nem hiányzott a nyugati cucc, a külföldi nyaralás. Türelmesebbek voltak az emberek jól tudjuk, miért. Nem kellett ennyi ingyenélő szemét politikust eltartani, és pedig nem is akárhogyan. Nagyot fordult a világ de sajnos nem előnyére. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Ja. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Ja, kérem a rendszertelen nemi élet ezt hozta ki az EGYETEMI TANÁR úrból, micsoda lelki fínomság tükröződik az írásából. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Nem veszitek észre kedves nyugdíjas társaim, hogy ez a dr Törökey, ha egyáltalán úgy hívják egy jellemtelen nyuszika, mert jól összeugrasztott egyeseket, aztán kilépett. Nem bírom az ilyen alakokat, igenis mindenki mírja le a véleményét nem kell, hogy azok egyezzenek, hiszen mi sem vagyunk egyformák. A vitatkozás és az egymás mocskolása két nagyon eltérő dolog. Nem hiszem, hogxy ezt ne tudná mindenki. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Kassai Györgyné!
Köszönöm, hogy az utóbbi hozzászólásaival,ugy foglalkozik a nyugdijemeléssel, ahogy az azt megérdemli.
Elnézést kérek, ,de emlékszik,hogy hogyan kezdte?

Igy :

Sem gúnyolódni, sem szitkozódni nem állt és áll szándékomban. A nyugdíjasokon ez az adomány nem segít.Ez csak porhintés.

Ezt irta..Most már egészen más, hangot üt meg.

Dr Törökey is hasonlóan kezdte, csa k

a dr.-hez " méltó" szinten. Igenis, gunyolódott dr Törökei. És, mikor megtette kirohanását,
Struccot csinált magából, bedugta fejét, a homokba.

Lehet,ha az utóbbi teljesen reális hozzászólsok előbb hangzanak el, a kérdés, nem jut idáig

A nyugdijjal kapcsolatban. szerintem, ne hogy azt gondolja valaki, hogy más pártok, jobban szeretik a nyuugdijasokat.

Emlékeznek? Mikor a Fidesz a nyugdijemelés ellen szavazott,?Sőt, mikor ő hatalomra került
Törvényt módositott hogy a nyugdijasok keveset kapjanak.Igy is lett.
Mi nyugdijasok sokan vagyunk, de, teljesen szervezetlenek. Reprikázunk azon,hogy meglátjuk mennyi lesz a nyugdijemelés. Vagyunk 3 millióan és annyi felé huzunk.

Ha össze tartanánk, mi lennénk, a legnagyobb erő, ebben az országban.

Kedves Kassainé!
Volt még egy mások hozzászólása is. Emlékeztetőül, azt is ide hoztam.
És jogosan, vettem ugy, hogy személy szerint engem gunyol.

Hurrá hát éljen mindenki 90-100 évig, akkor majd minden nyugdíjas meg lesz becsülve, ha megéri. Ám úgy érzem, hogy a mostani politikai gondolkodás abban az irányban halad, hogy inkább ne érje meg senki a nyugdíjkorhatárt, mert akkor nyugdíjat kell nekik fizetni és nincs miből. Még dolgozni se lehet mellette, mert megtiltották. Tehát a jövőnk: vagy tengődünk a pénzünkből, vagy öngyilkosok leszünk. Méltó életre, megbecsülésre és szép időskorra itt ne számítson senki, vagy legalább is 90 éves kor előtt ne !!

Egyébként, nincs senkivel semmi, bajom de én is megirhatom a véleményemet és meg is irom

Köszönöm, mindenkinek a hozzászólását.

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves dr.Törökey Gábor!
Én is sajnálom, hogy így magának ugrottak. Valóban, nekem is kétségeim támadtak, hogy érdemes-e itt leírni az igazságot, amennyiben valaki mégis megpróbálja, trágárnak, rendszerellenesnek kiáltják ki.
Próbáltam - és nemcsak a magam gondja miatt - felvázolni, hogy milyen rossz idő vár ránk 2010-től, amikor már dolgozni se lehet, de többen csak lehurrogtak. Próbáltam megírni rokkantnyugdíjas munkatársnőm gondját, arra egy szó választ se írt senki.
Szóval valóban itt is csak elbeszélünk egymás mellett, mint a süket sógorok. Mi lenne, ha tényleg segítséget kérnénk ?
De én akkor is meg fogom írni a véleményem, gondolataim.Nem ijedek meg !
Az én életem is sokkal jobb volt az előző rendszerben, mint ebben a kavirnyáltban. Pedig és is és szegény férjem is dolgoztunk, de örültünk, hogy van miért. Na nem Bali-szigeteki nyaralásért, kacsalábon forgó palotáért és nem szuper-csodás külföldi autóért, csak hétköznapi örömökért.
Persze, értem én, hogy a régit nem lehet visszahozni, ugyanabba a folyóba se tudunk kétszer belelépni.De, azt nem értem, hogy miért nem hagynak bennünket élni és tisztességed munkáért, tisztességes bért keresni ? Kinek árt ez ?
Csak írjon bátran. Várom. Üdv: Viki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves dr.Törökey Gábor!
Sajnálom, hogy megfutamodsz! El kellene ebbe a fórumba az olyan ember, aki nyíltan kendőzetlenül, nem más befolyásoltsága alatt, írja le őszinte véleményét!
Egyébként a véleményünk egyezik. Valóban lehet szidni az 1 párt rendszert, de akkor lehetett tervezni, volt jövőkép. Ma, úgy az aktív dolgozók, mint a nyugdíjasok, egy kiszámíthatatlan világban élünk. Úgy rossz ahogy van. Aki szerencsés, olyanok a körülményei, hogy tud nyugdíj mellett dolgozni, annak könnyebb, de nem érezheti magát biztonságban!

Kedves id. Molnár Vilmos!
"Miért nem lehet felső határt szabni a nyugdíjnak?"
Ilyen rendelet, az ÁTKOSBAN sem volt! Úgy vélem, azért illik figyelembe venni, a szolgálati időt, a végzettséget és nem utolsó sorban azt az egyszerű tényt, hogy mennyi volt a jövedelme, az érintettnek, nyugdíjba vonulásakor!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mária !
Köszönöm , hogy leírtad . Úgy érzem , ez az igazság . Nem szabad hagynunk , hogy " eltartottként, a társadalom nyűgjeként " kezeljenek bennünket . Sőt alattvaló sem szeretnék lenni egy királyságban ! Bővebben is leírnám a véleményem , mert ugye már lehet (??? ) de nálam nem csak ez jelenti a demokráciát !
Üdvözlettel : Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gábor ! Nagyon sajnálom , hogy megfutamodtál . Nem Neked kellene kilépned innen ! Tökéletesen igazad van . Sajnos az a helyzet , hogy vannak , akiknek olyan
" csoda " köpönyege van , aminek nem csak két oldala , hanem több is van . Könnyen lehet arra forgatni , amerről éppen neki süt a nap , vagy neki fütyül a madár ...
Remélem , visszatérsz !
Üdvözlettel : Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mária!
Véleményedet teljes mértékben osztom. Dr. Töreky úr tanulhatna ebböl a hozzászólásból, mert lehet véleményt nyilvánítani úgy is, hogy nem írunk be ocsmány kifejezéseket.
Hiába promovált, nem látszik meg rajta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm, hogy mindezt le irta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bizony, ha valaki most tud épitkezni, azt a szorgalmat, kuporgatást el kell ismerni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én a nyugdijemelést, tájékoztatás képpen tettem fel.Sajnos, egy nem kivánatos vita lett belőle.
Kedves Mária, emlékei előtt tisztelgek, Ez bizony teljes mértékben ugy, van ahogy leirta

Válasz

Nagy Józsefné Mária üzente 14 éve

Kedves Nyugdijasok! Hát tényleg nem illik, mert bizony onnan ettünk. Volt munkánk, előbb utóbb kaptunk lakást, sőt ingyen telket, ahol mára kertváros lett. Csak a magunk példáját tudom, hogy üdültünk jó kis helyeken, a gyerekeim minden évben nyaraltak a Balatonon, én pl. tanulhattam, diplomát szereztem, segiteni tudtuk öreg szüleinket - akiknek nem volt rózsás a tsz nyugdija, aztán lett autónk - nem részletre, hanem egy jó kis használt - és tudnám sorolni. Nem bántott bennünket senki. Ma pedig mi nyugdijasok segitünk a munkanélküli gyerekünknek, segitjük az unokákat, mert egy ballagási öltöny 3o ezer. Vigyázunk, hogy ne legyen pl. fütéselmaradásuk, mert akkor itt a vég. Hogy még jó hogy tudunk segiteni, igen mert mi takarékosan éltünk régen is.
Ha nincs igazam nyugodtan irjátok meg. Egy végtelenül szomoru nyugdijas

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Elnézést, kérek, de nem csak a diplomás embernek fák az éhség. Borimama Egyébbként gratulálok a szegény pedagógusi fizetésből élöknek az éőpitkezéshez.

Válasz

zsanko istvan üzente 14 éve

Tisztelt dr Töreky ur. SSajnálom, ha félreértette hozzászólásomat, én önnel ellentétben világ életemben fizikai munkát végeztem, és nemtudok láb nélkül az eszterga mellé állni. Gondolom önt egész jól megfizetik a nyugdija mellett azért amit aszámitogpén csinál, de semmi közöm hozzá. Én az elmult husz évröl irtam, de ez bizonyára elkerülte becses figyelmét. Ja, és nem siránkoztam, csak a véleményemet irtam le. Atöbbi megjegyzéséröl /szexuális, másokat kioktató, stb/ pedig az a véleményem, hogy mindenki magábol indul ki.Nem szidtam senkit, de az ön nyugdijával, ha ohajtja, szivesen elcserélem az enyémet, és nemtudom utána pár hónappal is ilyen kioktató hangnemben irna,vagy ön átkozódna a lejobban?üdv.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jóreggelt, legyen szép napotok ma is !

Többek megnyugvására: töröltem a regisztrációmat, mert egyrészt nem szeretnék
önsajnálkozó és önsajnálatomat világgá kürtölő, és önmagukat és önmagukat felhatalmazottnak
másokat kioktatására érző /ne adj Isten: szexuális kielégítetlenségüket itt kiélő// tisztelet a kivételnek/ emberek közé tartozni, másrészt, ha egyszer már anno egy olyan rendszerre, pártra, kormányra szavaztam, ami hozta amit hozott, nem sirdogálok, panaszkodok, hanem -saját példám, és nem vagyok egyedül: akár tolókocsiban is vállalok munkát - számítógépen végzem eredeti építészmérnöki munkám, lakásomon vállalom egyetemi tanárságom által a vizsgáztatásokat, zh feladatokat írok az egyetem számára fillérekért - DE NEM SIRDOGÁLOK -
ezt vegyétek végre tudomásul.
és ami a kormány inztézkedéseit kritizálva a véleményem: Szidjátok az 'átkost' - illik abba a tányérba szarni, ahonnét régen kanállal ettetek ?
ennyit búcsúzóul és ha valakit megbántottam - (Szőke Imre) kérek bocsánatot
jőegészséget kívánva
dr.Töreky

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Márta.Erről sajnos nincs hivatalos információm.
Én ugy gondolom, hogy jár a korrekció is.
Ha megtudom, értesitem.

Üdv. Imre

Válasz

Ranovszky Juliana üzente 14 éve

Kár egymást bántani,sajnos az igazság az,hogy a nyugdij emelés semmit sem ér mert az árak is úgy emelkednek,hogy az ember csak a fejét kapkodja vásárláskor.A 13-ik nyugdij nagyon hiányzik mert az pótolta a karácsonyi bevásárlást.Hát minekünk kis nyugdijasoknak mindig összébb kell huzni a nadrág szijjat,csak azt nem értem miért mindig a nyugdijasoknak kell meg fizetni az állam vezetők butaságait,bezzeg ők a milliókkal ugy dobálóznak ahogy akarnak.Na elég a panaszból.Majd csak lesz valahogy.Üdv mindenkinek.

Válasz

zsanko istvan üzente 14 éve

Sajnos, minden emelkedik, a nyugdijon kivül, akarácsonyomat már elszurták, szerintem a politikai "elit"-töl kellene elvenni amit gyüjtögettek husz év alatt, és lenne elég pénz a nyugdij emelésére, de az urak csak magukra gondolnak, anyugdijas meg örüljön, hogy van mit ennie, most még. Nem vagyok egy pártnak sem tagja, sem szinpatizánsa, az egyik kutya, a másik eb. Őt éve levették mind a két lábam jövőre járna egy rokkantkocsi, de már az sem biztos, mert az "urak" csak a nyugdijon, és a rokkant nyugdijon tudnak sporolni, magukon nem.Elnézést kérek mindenkitől, akit véletlenül megbántottam, de sajnos én és még sokan vidéken igy érezzük, és sajnos a tények minket igazolnak.

Válasz

kocsis marta üzente 14 éve

Én 1997 január 1-től lettem rokkant nyugdíjas, akkor ezek szerint 4+4% nyugdíj emelést kapok? jól gondolom, vagy csak a nyomor miatt képzelődöm?!

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

És azt nem mondta az államtitkár, hogy miből adják ezt az ún. emelést?
Valójában ez is csak a 13. havi nyugdíj helyett morzsa lenne az asztalunkra, abból a kenyérből, amit elvettek tőlünk.
Lehet, hogy megígérik, de az igazság az, hogy a választások környékére várhatóan teljes csőd lesz. Bárki kerül utána kormányra, aligha lesz módja nyugdíjemelést adni.
Farkas L Rozália

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt dr. Töreky Úr!
Hozzászólásain megdöbbentem. Nagyon megkérem, hogy ha lehet tárgyilagosan irjon erre az oldalra, a személyeskedésnek itt nincs helye. Érvelni biztosan tud, akkor miért nem teszi?
Szöke Imre csak egy információt tett fel erre az oldara, hogy ebböl ez lett, nem hittem volna.
Sáfárné Éva hozzászólását csak dicsérni lehet, mert ö érvel, s nem sértegetéssl próbál másokat kiütni erröl az oldalról. Példát lehet venni róla.
Azért lenne még egy kérdésem, miért látható félmeztelenül a fényképen?

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves Éva !
Azt, hogy az állam (bármelyik), hogyan és miből tud működni és is tudom. Egyébként ebben a szektorban, ahol én dolgozom csak megvonások vannak évek óta, béremelésről szó sincs.Valóban diplomás emberek, különböző korosztályúak viseljük ezt tisztességgel, mert belátóak vagyunk. Itt már valóban csak szenvedélyből végzi a munkáját minden gyógypedagógus, aki értelmi fogyatékosokat szeret, nevel, oktat, gondoz és a lelkét adja minden egyes gyermekért.
A nyugdíj nem az állam jótéti adománya, azért dolgoztunk sokan sok évig, hogy nyugdíjat kapjunk. Azért dolgozunk most mi nyugdíjasok a munka mellett, mert a nyugdíjból nem lehet megélni. Sajnos. Jövőre és azután is dolgozni kell, mert nem akarok az állam nyakán élősködni, mert a munkám az életem, hivatásom. Amíg dolgozom, addig hasznot hozok az államnak és a körülöttem lévő embereknek. Érted már ?
Na most megyek az unokámért, mert ezzel a lányomékon segítek. Na nem mulatnak,építkeznek. Pedagógusok.
Üdv. Viki

Válasz

Sáfárné Éva üzente 14 éve

Kedves Viki!
Én is, mások is örülnénk, ha nem pár ezer Ft-ot kapnánk, hanem pár tízezret, de ha pár tízezret kapnánk, akkor az lenne a kevés, mert az árak sajnos valóban az égbe szöknek manapság. Úgy láttam, Te még a korábbi munkahelyeden dolgozol. Láthatod, hogy a körülötted dolgozó aktív pedagógusok, fiatal alkalmazottak is pár ezer Ft fizetésemelést kapnak, ha egyáltalán kapnak, amiből adóznak, járulékot fizetnek. Én sem dúskálok a pénzben hidd el, és a körülöttem élő családtagok sem. Csak meg szeretném említeni, hogy képben legyél, hogy az öcsém, aki születésétől fogva fogyatékosként élt, mivel nem tudott dolgozni egyetlen percig sem, rokkantsági járadékot kapott, amint tudod ennek összege 33.000 Ft körül van havonként. Mivel egyedül élt, bizony nekem kellett segítenem a saját nyugdíjamból, ugyancsak támogatnom kell a gyerekeimet és azt hiszem nagyon sokan vagyunk így nyugdíjasok. Ezért, bármilyen súlyosak is a terhek, nyugdíj mellett kénytelen vagyok én is dolgozni. Morgok én is, de teljesen jogosnak tartom, hogy aki dolgozik, igenis járuljon hozzá az állami bevételekhez, mindegy, hogy nyugdíjas vagy aktív. Ha így gondolkodna a lakosság többsége, valószínű nem lenne olyan üres az államkassza amilyen és valószínű több jutna többek között a jóléti kiadásokra is. Ha az aktív munkaerőket nem minimálbérre jelentenék be a magánszektor foglalkoztatói, hanem a ténylegesre, illetve, ha minden alkalmazottat bejelentve foglalkoztatnának, jóval kisebb lenne a baj. Gondolj bele! Ebben az országban kb. 5 millió ember aktív korú, ebből kb. 3 millió a foglalkoztatott, mondjuk 500.000 a munkanélküli. A többi miből él? Valahol dolgoznia kell, hiszen valamiből ennie, laknia, ruházkodnia, gyereket nevelnie kell, az önkormányzati segély, családi pótlék ezeket a kiadásokat nem fedezi. Ha az a hiányzó létszám is, aki legalább is időnként "feketézik" - mármint a munkában, mert rákényszerül megfizetné az adót, a foglalkoztatója pedig a járulékokat nem lenne ilyen nagy baj a nyugdíjkasszában sem, hiszen amíg mindenki rendszeresen dolgozott és fizetett, nem volt ilyen óriási hiány. A tőlünk levont adót és járulékot mindannyian "tengernyinek" gondoljuk, de ha nem lenne az államnak ilyen "tengernyi" bevétele, nem lenne miből finanszíroznia többek között a mi nyugdíjunkat,az orvosi ellátásunkat, az egyéb szociális kiadásokat, az államilag működtetett intézményeket, fzetni az állami alkalmazottakat stb. Mielőtt azt hinnéd, hogy kioktatásnak szántam a leírtakat, szeretném hangsúlyozni, hogy nem!
Csupán csak szerettem volna elmondani az én személyes véleményem és ezzel egyáltalán nem kötelező egyetérteni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gábor,

Megtisztelsz aggódásoddal.
,komolyan nyiltan őszintén szivből.

És komolyan, mi a véleményed a nyugdij emelésről? Én csak tájékoztatás céljából tettem fel.

Üdv. Imre

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Imre ! még csak annyit, ha megbántottam Szőkeséged, bűnzudattal kérek bocsánatot !
Csak azt nem értem,miért van minden fórumon egy kötözködő, savanyú, okostojás ?
sorry, hogy erre tévedtem, máskor nem fordul elő
üdvözöl mindenkit
http://outpost.hgo.se/~webstream/gergely_vajda/Toreky/index.html

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Imre !
Megtisztelnél, ha kioktatnál egy volt egyetemi tanárt, de a humorérzék hiányod neadj Isten, még komoly gondokat okozhat
sincerely

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

És Kedves Nagy "okos".
Ott mennyi egy öltöny ruha, Vagy hasonlitsuk az árakat bármihez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerintem, többre kellene hogy fusson, abból a dr-ből.Nem Kedves Gábor?

Válasz

Botos Jánosné Ica üzente 14 éve

A nyugdíj prémium, egy mézesmadzag elhúzás, ami a 13-ik nyugdíj helyett lenne. De ez csak egy " nesze semmi, fogd meg jól".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

KÖSZÖNÖM VAJON EZ IGAZ ??MERT MÁR ERRE AZ ÉVRE IGÉRTÉK A KOMPENZÁCIÓT ÉS ELVETTÉK SZABADOS GIZI

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves Éva !
100000 Ft esetén 4000 Ft az emelés, az infláció pedig hány %.Persze örüljünk ha kapunk valamit 40 és még több év munkaviszony után.
Igen ma még - ha tudunk - dolgozhatunk, de jó nekünk, meg az államnak a tengernyi levont adóból és egyéb járulékokból.
Üdv: Viki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

további kedvezmények a nyugdíjasok számára:
december 31.-ig ingyen átmehetünk a piroson,
sőt január elsejétől kötelező lesz (-

Válasz

Sáfárné Éva üzente 14 éve

Kedves Imre!
Bocsánat, de a hozzászólásomból lemaradt valami oknál fogva a megszólítás! A végződésről azonban gondolom, hogy vetted, hogy Neked címeztem az első mondatomat! Mégegyszer bocsánat, 13-a van és péntek, úgy látszik, játszik a gép velem.

Válasz

Sáfárné Éva üzente 14 éve

re!
A szándékod jó volt, hiszen tájékoztatni szeretted volna azokat a tagtársakat, akik még nem értesültek a hírről, ami mindannyiunkat érint majd. Egyébként várható volt, hiszen ez az intézkedés törvényben szabályozott. Mondhatnátok erre, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj is az volt, de az egy plusz juttatás volt. Az alapnyugdíjakat eddig még nem bántotta senki és reménykedjünk abban, hogy nem is fogja.
Én úgy gondolom, a mai körülmények között, minden plussz forintnak örülni kell. Aki a kicsit nem becsüli......Tudom, sok embernek nem jelent jelentős összeget a 4,1%-os emelés, mert alacsony a nyugdíjuk, viszont ők kapnak plusz kompenzációt. Dolgozni egyébként ma is lehet nyugdíj mellett, annak aki bír és annak akinek a mai körülmények között, amikor több diplomával vannak fiatalok munka nélkül - sajnos -, sikerül nyugdíjasan is elhelyezkednie. Amit úgy gondolok talán reális lenne, ha átgondolnák a "nagyok", akiktől ez függ, az az, hogy
el kellene törölni a keresetkorlátot. Így mindenki jól járna, azok is, akik még bírják szuflával és alkalmazzák is őket, és az állam is, hiszen több adó, járulék folyna be az államkasszába.
Ami meg a kilencven, száz évesek jutalmazását érinti, nagyon helyesnek tartom! Ha valaki megéri ezt a kort, meg is érdemli!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Te alulinformált tündérke! OTT nem ennyi a nyugdíj!
Ha az enyém annyi lenne mint ott az átlag, befogném a pofámat és örülnék. hogy "sakkozhatok a parkban".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Véleményem szerint, az a főbaja ennek a százalékos nyugdíjemelési rendszernek, hogy a "nagynyugdíjasok" (ki-ki értelmezze ezt belátása szerint) így mindíg távolabbra kerülnek a "kisnyugdíjashoz" képest.
Miért nem lehet felsőhatárt szabni a nyugdíjnak?
Egy bizonyos összeg felett úgy sem tudja felélni a nyugdíjas a járandóságát. A másik véglet meg ???????? Nekik a 4,1 % 1-2 ezer Ft.-ot jelent, a másikaknak pedig 20-30 ezret, ha nem még ettől is többet. Gondoljanak csak bele. Egy kisnyugdíjasnak ennyi a nyugdíja!!!! Hol van itt az igazság?
Ja odaát. Hát igen egszer mindnyájan ODA kerülünk és ott megoldódik ez a problémánk is.

Válasz

Tóth Zsigmond üzente 14 éve

Csak az áramszámla jobban emelkedik, mint a nyugdíj.
És még mennyi minden más.
Ugráljunk örömünkben?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez most igaz??? Vagy csak "blöff"!?

Válasz

Mészáros Istvánné Margit üzente 14 éve

A nyugdíjemelés szabályainak változása
(azaz nyugdíjindexálás a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése mellett)

A nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését szem előtt tartva, sávosan eltérő arányban lehet
figyelembe venni a nettó keresetkiáramlás növekedését és az árak emelkedését, a gazdasági
növekedés tervezett mértékétől függően.

3%-nál kisebb GDP növekedés alatt:

árkövető indexálás;

3-4%-os GDP növekedés esetén:

80%-ban ár-, 20%-ban bérkövető indexálás;

4-5%-os GDP növekedés esetén:

60%-ban ár-, 40%-ban bérkövető indexálás;

5% feletti GDP növekedés esetén:

svájci indexálás (50%-ban ár, 50%-ban bérkövető) lesz az éves nyugdíjemeléseknél.



Folytatódik a „szépkorúak” jubileumi juttatása



2006-ban a Kormányprogram az Idősügyi Tanács kezdeményezésére rögzítette, hogy

vizsgálni kell a legidősebbek, a 90., 95., 100 évesek erkölcsi és anyagi elismerésként, jubileumi juttatásban részesítésének lehetőségét.

A társadalom idős tagjainak megbecsülése és tisztelete jeleként a Kormány olyan döntést hozott, mely lehetővé teszi annak hivatalos kifejezését, hogy a legidősebbek, a „szépkorúak” a család és a szűkebb közösség mellett a Magyar Köztársaság megkülönböztetett figyelmét élvezik. Ennek jeleként hivatalos köszöntésében részesülnek a magas, kerek évszámú születésnapjukat betöltő állampolgárok.

A magas életkort betöltők köszöntése mellett az ünneplést anyagi megbecsülés is kíséri.2009-től a 100., 95., 90. születésnapját ünneplők a „szépkorúak” jubileumi juttatására jogosultak. A juttatás bevezetése 3 év alatt fokozatosan történik.



Bevezetés éve


Juttatásban részesülő korosztályok


Juttatás összege

2009. év


100 évesek és idősebbek


100 ezer Ft

2010. év


95 és 96-99 évesek


95 ezer Ft

2010. év


100 évesek


100 ezer Ft

2011. év


90 és 91-94 évesek


90 ezer Ft

2011. év


95 évesek


95 ezer Ft

2011. év


100 évesek


100 ezer Ft



Nyugdíjprémium

(a nyugdíjasok számára lehetővé tesszük, hogy részesedjenek a gazdaság bővüléséből)



Bevezetésre kerül a nyugdíjprémium intézménye, mely a következő módon valósul meg:

a költségvetésben tartalékot kell képezni arra az esetre.

Ha a GDP várható értéke 4%-5% között van:
1 heti nyugdíj kiegészítés jár,

ha 5-6% között van:
2 heti,

ha 6-7% között van:
3 heti,

ha 7-8% között van:
4 heti nyugdíj-kiegészítés jár év v

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Kedves Jakab Katalin !
Egyrészt a tájékozottságról: igen lehet dolgozni a nyugdíj - jövőre a minimálbérért. Sajnos én vállalkozó nem lehetel, mert a foglalkozásom iskolatitkár. Képzettségeimmel és tapasztalataimmal egyetlen egy diplomás munkanélküli helyét nem foglalom el. Közalkalamazotti munkakörbe, Kjt.szerinti fizatéséért nem kapkodnak egy ilyen állás után. Bocsásson meg, ezt tapasztalatból tudom. Itt senki se lehet menedzser, menedzserasszisztens, meg hasoló. azt, hogy ebben a nehéz gazdasági állapotban, mi a helyzet Magyarországon és Európában, nagyon is jól tudom. Ugyanis egy SNS-is és hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő iskolának vagyok a titkára, eért a való életből tudom, milyen helyzetben vannak ma az igazi szegény emberek.
Van egy gyógypedagógus (diplomás) kolléganőm, akit 19 éves korában leszázalékoltak mert gyógyíthatatlan beteg, elvégezte a főiskolát, mint nyugdíjas. Sajnos ez év júliusától csak a minimálbért kereshet, mert megvonják a nyugdíját - 30000 Ft - és nem kapja a saját maga után járó családi pótlékot , ha fizetése két forinttal is meghaladja a 71500 Ft-ot Tehát, fenn kell tartania magát és lakáskáját havi 100000 Ft-ból. Se családja senkije sincsen, 30 éves. Csoda, hogy elégedetlen és hangulatkeltő, valamint egyszerűen felháborodott vagyok ? Tetejébe ki is merem nyilvánítani egy közösségi lapon :? Ön valóban semleges ? Hát én nem ! Üdv: Viki

Válasz

Jakab Katalin üzente 14 éve

Kedves Kassainé!
Egyrészt Ön tájékozatlan. Nem tilos dolgozni, de maximálták az alkalmazottként megkereshető összeget. Ha belegondol, hogy 400 ezer ember munkanélküli, akkor ez méltányos. Ha van képzettsége, akaratereje és szorgalma, egyéni vállakozóként nincs korlát a nyugdíjas keresetében sem. Sajnos a mi korosztályunk reménytelenül hibás szemléletű, mindig, mindent az államtól vár, követel. Nézzen körül - nem a világban -, a gazdag Európában! Ott is tombol a válság! Diplomás fiatalok évekig nem tudnak elhelyezkedni. Ön tényleg nem érti, hogy ilyen hangulat keltéssel, elégedetlenséggel semmit nem lehet megoldani. (Egyébként mielőtt bármivel megvádolna, abszolút pártsemleges vagyok, minden politikus egykutya!). Jó egészséget, és főként derűt!
Üdv, Katalin

Válasz

Jeneiné Terike üzente 14 éve

Bocsika de Én szeretném ha feltennétek a http//egyesület .network Pajzsmirigy Betegek Egyesülete Fórumjában. Nézzük a sok beteg hogy reagál erre. Köszönettel Jenei jánosné Vezető Megyei egyesület elnöke.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Visszagondolok nagyanyáinkra, anyáinkra. Sokkal rosszabb körülmények között éltek, mint a mai legszegényebb nyugdíjas. Sokuknak még nyugdijuk sem volt.
Nem sírtak, nem szitkozódtak, tették a dolgukat.
Tanulhatnánk tölük. Az állandó elégedetlenség nem vezet jóra.

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Sem gúnyolódni, sem szitkozódni nem állt és áll szándékomban. A nyugdíjasokon ez az adomány nem segít.Ez csak porhintés.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én valahogy nem értem ezt az egészet. Miért kell szitkozódni állandóan? Tudjátok-e, hogy nálunk gazdagabb államok sem tudnak nyugdíjemelést adni.
Itt van például Németország: Közölték, hogy minimum az elkövetkezö 2 évben nyugdíjemelés, dacára az emelkedö kiadásoknak, nem lesz, de örüljenek a nyugdíjasok, mert nyugdíjcsökkentést sem terveznek.
Ha Magyarországon ezt valaki így hivatalosan kijelentette volna, akkor kiváncsi lennék, hogy mi lenne a reakció.
Magyarország anyagilag Németországgal össze sem hasonlítható, ezért nagyon tisztességes dolognak tartom, hogy mégis próbál a nyugdíjasokon segíteni. Tudom nem sok, de a nyugdíjasok nincsenek elfeledve.

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Gondolja, hogy ez gúny és nem a szomorú valóság ? Nézzen a lelkébe, hány 90, 100 éven felüli ember fogja ezt e valóban jó hírt elolvasni ? Szemfényvesztés.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt ide látogató.Én azért tettem fel ezt a tájékoztatást,hogy aki ide, benéz, lássa.Nem azért,hogy gunyolódjanak.rajta.

Válasz

Kassai Györgyné üzente 14 éve

Hurrá hát éljen mindenki 90-100 évig, akkor majd minden nyugdíjas meg lesz becsülve, ha megéri. Ám úgy érzem, hogy a mostani politikai gondolkodás abban az irányban halad, hogy inkább ne érje meg senki a nyugdíjkorhatárt, mert akkor nyugdíjat kell nekik fizetni és nincs miből. Még dolgozni se lehet mellette, mert megtiltották. Tehát a jövőnk: vagy tengődünk a pénzünkből, vagy öngyilkosok leszünk. Méltó életre, megbecsülésre és szép időskorra itt ne számítson senki, vagy legalább is 90 éves kor előtt ne !!

Válasz

Kő László üzente 14 éve

Én azt gonolom sokan várták ezt a hírt.Akiket érint jó szívvel veszik biztos.Én egyetértek vele ,hiszen egy 5 éves korrekciós program teljesítéséről van szó.Nem szabadna a nyugdíjba vonulás feltételeit gyakran változtatni,kíszámíthatónak kellene lennie hosszú távra.Nem annak kellene döntőnek lenni, ki melyik tárgyévben megy nyugdíjba.Méltánytalan ha valaki ezért hátrányba kerül.Az élete végéig kiséri!Ez az emelés sem pótólja azt amit elvesztettek,és sokan meg sem érték.Az pedig egy gesztus hogy egy egyszeri összeget kapnak akik a magas kor megérik.Ez nem nyugdíjemelés.Tőlük sem sajnálom sőt kívánom minél többen érjék meg ezt a kort.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Isten éltesse.
Ha a többi, nem tetszik, fel kell háborodni.

Válasz

Vaszilinecz Maria üzente 14 éve

Nagyon tetszik a 100 és 90 évesekre vonatkozó nyugdíjemelés!!!Most már van célom:100 évig Akarok Élni!!!!!!!

Válasz