[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera,Köszönöm,hogy tisztázhattam magamban, ezt a kérdést, mert eddig, foglalkoztatott.
Igen, valőban egy vékonybél gyulladásom, volt, melyből tökéletesen kigyógyultam .A gyulladás megszünésével az izületi problémáim is elmultak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera!

Miután lelkiismeretes szakembernek ismertelek meg, biztos vagyok abban, hogy Te más vagy.
Hozzászólásaidat csak megköszönni lehet, mert a tudásából egy másik orvos biztos, hogy pénzt csinált volna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Márta ! nem vettem személyeskedésnek,hiszen írtam, hogy vannak olyan orvosok is akik... de nem akarom ismételni magamat.

Ezt viszont újra beírom/másolom/ lásd sz egyetértésemet.

"Valóban érzékenyek vagyunk arra,ha a beteg "okoskodik",de az elv:mindig meg kell hallgatni a beteget,megosztani vele a mi véleményünket,részletes kikérdezés, vizsgálat után.Magam mindig így csináltam,gondolom sokan mások is, de vannak akik nem,mert vagy sok a beteg, nincs idejük,vagy egyszerűen nemtörödömségből/ kontraszelekció! ,sajnos/,valamint a ami e.ü-i helyzet áldatlan állapota.
A fő elv :mindig meghallgatni a beteget.!!!

Bizony van olyan, amikor a beteg megmondja mi lehet a baja,nem kell szégyelni, utána kell járni,bizonyítani kell,én magam ilyen voltam,Kedves Bernadette akkor most találkoztál egy ilyen orvossal is :)" Ha hozzám került volna az a házaspár valószínűleg hamar rendeződött volna a dolog.

Szívesen válaszolok ,reagálok mindenre,köszönöm a bizalmat,igyekszem jó válaszokat, hozzászólásokat adni.

Mivel e blog a H1N1 vírus témáját indította,erre is fogok reagálni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igen, van magyarázat Kedves Imre ,bizonyos gyulladásos beteségek esetén/ pl urológiai,krónikus hörghurut / előfordul a hosszabb ideig való szedés,akár 1 évig is.Aki ezen megbotránkozott szakmai hiányossága van.A Sumetrolim különösen alkalmas erre, az izülezi fájdalmad meg azért szünt meg,mert a valamilyen gyulladásod góc volt, amely izületi fájdalmat okozhat.
Ez nem kivétel,hanem egy terápiás forma! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera!
Biztos voltam, hogy elmesélhetem !
Hogy 12 évvel ez előtt ,15 év alatt 20 kg-ot fogyta m Igaz volt miből 105-ről.Csak az zavart,hogy időközönként hőemelkedésem volt.
Több helyen voltam vizsgálaton,végül a pécsi klinikán, tettek pontot, az ügy végére.A kezelésen, minden orvos megbotránkozozz. A volt háziorvosom, még mindig emlegeti, "hogy aztán az volt valami" hogy a klinikai orvos, azt javasolta, fél-egy évig szedjek sumetrolint.
Igy is történt. szedtem, a sumetrolint fél évig.Tökéletesen rendbe jöttem.Sőt "mellékhatásként" az addig nagyon kellemetlen izületi fájdalmaim is elmultak.
A kivételek erősiti a szabályt, vagy van erre, más magyarázat.?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Márta!

Válaszomat részben megtalálhatod Lászlónak írt üzenetemben.
Arra kérlek ne adj tanácsokat mit nézzek meg, mit tanulmányozzak, tételezd fel ,hogy tájékozott vagyok!

Komment nélkül:
A diagnosztika és a kezelés terén elért eredmények azt jelentik, hogy a valaha halálos gyermekkori leukémia az esetek közel 90 százalékában hamarosan gyógyítható lesz, állítják amerikai szakemberek.
Egyre jobbak a gyógyulási mutatók, hála a genetikai alapú diagnosztikai eljárásoknak és kezelésnek, a meglevő gyógyszerek hatékonyabb alkalmazásának, valamint az új betegség-menedzselési stratégiáknak.

1962-ben a betegek mindössze 4 százaléka gyógyult meg, ma azonban az orvosok már képesek azonosítani azokat a betegeket, akik nagy valószínűséggel nem reagálnak a hagyományos kezelésekre, és agresszívabb terápiát igényelnek. Lehetővé vált egyedi gyógyszer-fajták és -adagok megállapítása is.

A kutatási eredményeknek köszönhetően a kezelések hosszú távú toxikus hatását is egyre jobban csökkenteni lehet, valamint elkerülhetővé vált bizonyos, a főbb szerveket roncsoló vagy másodlagos rákot okozó gyógyszerek vagy sugárkezelések alkalmazása.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy kis Mindentudás Egyeteme:

Gyógyszerek hatása:

Tüneti:pl láz-fájdalomcsillapitás

Oki : a betegségre hat pl :értágító a magasvérnyomásra, koszsorúérbetegségre,fertőzésben antibiotikumok stb

A két dolgot külön kell választani,de együttes adásakor csökkenthető a betegség, a beteg szenvedése!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mint már írtam máshol mindenki maga dönt sorsáról, életéről, betegsége kezeléséről,te úgy gondolkodsz,befolyásolni nem akartalak,de nézeteidet ne nagyon terjesztesd,mert megtévesztő lehet mások számára.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera!

Hozzászólásodat nagyon szépen megköszönöm. Semmiesetre sem akartam mondanivalómmal személyeskedni. Csak épp röviddel ezelött történt az az eset az Alföldön, amire céloztam, az arzénmérgezéssel kapcsolatosan.
Tudvalevö dolog, hogy a magyarországi vizek nagyrésze a talajmüvelés miatt, arzénos.Jelenleg 1 millió 3000 ember fogyaszt fertözött vizet. Ez akkor válik tragukussá, ha valaki az Alföldön, tanyán él, ahol az ivóvíz a kútból jön. A legfertözöttebb rész országunkban Szeged környéke. Ez nem titok, s mégis, amikor az arzénmérgezés tipikus szimptómáival jelentkezett egy tanyasi (svájci) házaspár az orvosnál, s a vizvizsgálat eredményét is bemutatta, ahol ötszörösen annyi arzén volt a vizben, mint amennyi megengedett, az orvosok nem voltak hajlandók ezt tudomásulvenni, s nem is végeztek semmiféle olyan vizsgálatot, ami ennek az ellenkezöjét tudta volna bizonyítani. Ekkor voltam én kénytelen az ottani tisztiorvossal beszélni (mert a svájciak sajnos nem tudnak magyarul), s kérni, hogy végezzenek egy olyan vizsgálatot, amiböl egyértelmüen kimutatható, hogy van-e arzénmérgezés vagy sem (hajból, vizeletböl stb.)
A tisztiorvos úr nekem szünet nélkül, szinte levegöt sem véve magyarázta, hogy én ezzel nem foglalkozzam, mert én "hülye" vagyok (na nem így mondta, de ez volt az értelme) hozzá.
Ez háborított fel engem annyira, mert a 70 kg-s férj már csak 52 kg volt, az 52 kg-os asszony pedig 40. Alig álltak a lábukon.
Én mondtam nekik, hogy azonnal hagyják abba a kútból való vízivást, de még fözni se vegyenek onnan, mert szerintem ez betegségük oka. Ezt nekik egy orvos sem mondta!!
Nem okoskodni akartam, csak attól tarttam, hogy lassan nem élik túl az orvosi büszkeséget. S nem fogod elhinni, nekem lett igazam.
Kènytelenek voltak külföldre menni az ügy tisztázása végett. Igaz, hogy most már nem fertözik magukat naponta, de az arzén a szervezetböl magától nem távozik el. Erre kaptak kezelést, s máris jobban vannak.
Mégegyszer megköszönöm hozzászólásodat, amit a jövöben is, mint szakembertöl szivesen, söt hálásan fogadunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Bernadette és Imre!

Kicsit összefüggnek hozzászólásaitok, ezért reagálok egyben mindkettőtöknek,elnézést!

Azt hiszem félreértettél, én a "mindenre jó csodaszerekre" mondtam, hogy a beteg eldönti mit szed,azt amit az orvos a betegségének megfelelően felír,javasol,vagy valamelyik csodaszert.Később kiderül mi volt a hatásos,vagy megyógyul, vagy súlyosabbá válik az aállapota, netán kórházban köt ki.
A beteg saját döntése,ebbe beleszólni lehet, de nem biztos hogy eredményes Sajnos ellenhat a sok sok reklám, "alternatív" weblapok, a szomszédok,ismerős beteg stb.

Természetesen, egy beteg nem kérhet gyógyszert,erre nem lenne szükség, ha az adott orvos lelkiismeretesen kikérdezi, megvizsgálja a beteget, tudni fogja mit írjon fel,ide kapcsolva,a hívatástudattal rendelkező lelkiismeretes orvos azt is tudja, milyen vizsgálat szükséges,ebben az esetben persze,hogy érzékenyen érinti az orvost ha megmondják neki milyen vizsgálat, gyógyszer kell.

Valóban érzékenyek vagyunk arra,ha a beteg "okoskodik",de az elv:mindig meg kell hallgatni a beteget,megosztani vele a mi véleményünket,részletes kikérdezés, vizsgálat után.Magam mindig így csináltam,gondolom sokan mások is, de vannak akik nem,mert vagy sok a beteg, nincs idejük,vagy egyszerűen nemtörödömségből/ kontraszelekció! ,sajnos/,valamint a ami e.ü-i helyzet áldatlan állapota.
A fő elv :mindig meghallgatni a beteget.!!!

Bizony van olyan, amikor a beteg megmondja mi lehet a baja,nem kell szégyelni, utána kell járni,bizonyítani kell,én magam ilyen voltam,Kedves Bernadette akkor most találkoztál egy ilyen orvossal is :)

Antibiotokum kérdése: én is úgy tudom, szigorúan tiltva az állatok etetése, hogy mennyire tartják be, az más kérdés.
Sajnos egyre több olyan antibiotikum van, amely hatástalan,melynek oka a fentiek mellett, a nem megfelelő alkalmazása,értem alatta: minden csip-csup megfázásra bekapkodnak a megmaradt gyógyszerből,1-2 napig,össze-vissza, vagy az orvos rögtön felírja,holott lehet, hogy nem lenne rá szükség., vagy: kell az antibiotikum , de a beteg nem kellő ideig, mennyiségben szedi.
Így alakul ki az un. baktérium rezisztecia= vagyis nem a szervezet szokja meg, hanem a baktérium válik ellenállóvá a gyógyszerrel szemben.,magyarán nem pusztítja el.

Itt írom:az antibiotikumot mindig kúraszerűen, rendszeresen kell szedni, az előírásnak megfelelően,amig a tünetek fennállnak,persze az függ attól is, hogy milyen betegség áll fenn.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera doktornő!
Véleményem szerint nem összeesküvés elméletrőlnincs szó. A lényeg, menj el egy kínai, japán, indiai vagy fülöp-szigeti orvosegyetemre és nézd meg, hogyan tanítják a több ezer év alatt felhalmozódott gyógyítói eljárásokat és gyógyítói gyakorlatokat, s nemcsak a gyógyszeres kezelés a fő cél, hanem az ősi tudás hasznosítása is. Azok a gyógymódok beváltak az évezredek, évszázadok során! Miért dobja ki a nyugati orvoslás ezt a tudást a kukába és úgy csinál, mintha nem is létezne? Mi orvosaink miért tiltakoznak pl. a rákbetegek alternatív gyógymódja ellen? Az onkológia 2-3 féle terápiára fókuszál. A kemo a sugár terápia testileg lelkileg, szellemileg ronccsá teszi a betegeket. Mit mond az orvos a betegnek? "Téged most nagyon beteggé kell tenni ahhoz, hogy meggyógyulj." Ez egy őrültség!!! Angliában tudósok készítettek felmérést, melynek eredménye, a rákbetegek 27% nem rákban hal meg, hanem a hagyományos kezelésben. Az orvosok honnan veszik a tudásukat: az egyetemekről, orvoskongresszusokról. Az alternatív gyógymódról mondhatni semmi tudással nem rendelkeznek, hol ott, vannak sikeres, alternatív kezelések, gyógymódok, Pl. Lothar Hirneise, bioelektró terápiája, stb.... Az említett országokban a DOKTOR nem azt jelenti, hogy orvos hanem TANÍTÓ!!! Igen vannak korszerű gyógyszerek, de a növény alapanyagú gyógyszernél is a vivő anyag, szintetikus! Az élőlények, csak a szerves anyagokat tudják hasznosítani.Tehát az orvos felírja a törvényes drogokat, aztán még több drogot. Állítólag felgyorsítja a gyógyulásomat, valójában csupán csökkenti a tüneteim.Nem szólva a mellékhatásokról!
A betegség egy jel, hogy valamin változtatnom kell, az orvosságok arra jók, hogy benn tartsák a "birkát az akolban" Én jámbor HÍVŐ leborulok az egészségügy oltára előtt, és várom, hogy "lemészároljanak"! Az egészségügy megvetette a lábát, rengeteg jövedelmező üzleti lehetőség tárul fel számára, ami egy csomó pénzt hoz.
Én hangsúlyozom, csak a tapasztalataimat írtam le, minden összeesküvés elmélet nélkül!
Lehet velem nem egyetérteni, attól még így gondolom!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Bernadette és Imre!

Írtam, de ügyetlenségem miatt elszállt, este bepótolom.:(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Márta!

Azt nem egészen értem,kitől szerezzek be információkat?Úgy gondolom,azok az ország világ által elismert tudományos folyóíratok/ angol, amerikai is/ valamint saját gyakorlatom elég támpontot adnak véleményem kialakításához.
S mégegyszer leírom:aláhúzva :Félre ne értessék, nem vagyok ellene bizonyos gyógynövényeknek, gyógytermékeknek,ha annak hatása bizonyított és nem káros,nekem is az az elvem minnél kevesebb gyógyszer,de ami kell az kell és abból is a leghatásosabb, nem a legdrágább, hanem amely a legmegfelelőbb az adott betegségre! !
Hozzátéve ami elvult az elavult,,és hagyjuk az összeesküvés elméletet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Bernadette!
Abban vagyok biztos,hogy nem tartják be.De ennek az a veszélye,hogy a laboratóriumi vizsgálatok kimutatják.És jöhetnek, a szankciók.
A tömegesen tartott állatok husának ize, elsősorban, azért más,mert a halliszt és husliszt erősen befolyásolja.Beltartalmi értékei,nem térnek el a természetes takarmányokon nevelkedett állatokétól.
A nagytömegben tartott állatok, sertések100 kg elkészülnek 6 hónap alatt.
A kukoricán hizlaltak 12 hónapra.
jelentős a gazdaságossági külömbseg.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztos vagy Te abban, hogy ezt a rendelkezést mindenhol betartják?
Nem egészen értem, miért van az, hogy a nem táppal, hanem a szokásos takarmánnyal táplált állatok húsának ize, egészen más. Azaz finomabb.
Egyébként a rendszerváltás elötti szabályok egycsapásra az új rendszerrel megszüntek, szerintem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Bernadette!
Már a rendszerváltás előtt néhány éve, nem volt szabad a takarmányba, antibiotikumot tartalmazó, Takarmánykiegészitőket etetni.
Volt antibiotikumos kezelés, beteg állatoknál. Injekció és gyógyszer formájában.
A hozzászokásról, annyit, hogy ebben a korban?
Külömben ugy van ,ahogy mondod.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az orvosi társaság nagyon érzékeny.
Tapasztalatból mondom, hogy még utalni sem szabad arra, hogy az ember mit sejt, ha valami baja van, mert akkor megsértödnek. Írhatnék én erröl egy szép történetet, ismeröseimmel történt, majdnem belehaltak abba, hogy az orvos nem volt hajlandó elhinni, hogy feltehetöleg arzénmérgezésük van. Biztos vannak kivételek is, csak én még nem találkoztam velük.
Az antibiotikummal nagyon vigyázni kell, mert hozzászokik a szervezet, s ha nagyobb baj esetén kellene, akkor már nem használ. Nem csak ezért nem használ, hanem azért is, mert tudvalevö, hogy az állatokat, sertéseket, sz.marhákat , csirkéket is antibiotikummal etetik, - belekeverik az ételükebe - megelözés szempontjából. Mi meg ezt a hús esszük, meg az antibiotikumot, amiröl nem is tudunk.
Ez külföldön most már tilos, nem tudom, hogy mi a helyzet a hazai állattenyésztés terén. Bár hozzá kell füznöm, hogy ha nincs komoly ellenörzés, akkor hiába a rendelet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Bernadette!
Szerintem ez ugy igaz,ahogy irtad.
Ugy gondolom,az orvost erősen befolyásolja, a gyógyszertárak által jól fizetett ügynökök -akik pedig, jól képzett, orvosok, vagy gyógyszerészek- ajánlásai, nem csak szóban.
A befolyásolás természetesen arra irányul,hogy milyen gyógyszert irjanak fel.Egy kis epizód: Kértem az orvost,utaljon be,reumatológiára. Inkább beutalom, csontsürüség vizsgálatra.. Ennek eredménye lett, a sok gyógyszer mellé, még kettő.Ki is váltottam.Aztán mikor reggel be akartam venni, az összes gyógyszeremet,ugy gondoltam, hogy a két ujat, nem veszem be,mert akkor már nem tudok reggelizni.
A következő találkozáskor a Dr. szedi az uj gyógyszert?.Nem szedem doktor ur, mert, most el kellene mennem szemészetre, meg urulógiára, és ha még ott ot felirnak 2-2 akkor, már ebédelnem sem kell.
Meg akkor már, kenyérre sem lenne pénzem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Nagy Vera.
Azt olvastam -többe k között- Öntöl,hogy "mindenki maga dönti el,mit szed" én természetesen a gyügyszerekre gondoltam.
Még, sohasem volt ugy,hogy, ha az orvos megvizsgált, és diadnosztizált, én mondtam meg,hogy mily,en gyógyszert szedek.Legfejebb a kérdésre, hogy erre allergiás vagyok? felelhettem. Egyszer kiséreltem meg,hogy azt kértem a háziorvostól,adjon nekem, sumetrolint, amit fél, egy évig szedhetek, az izületeimre..Felháborodott. Azóta is fáj a derekam.
Hogyan is kell értelmezni a fentieket? Mikor mondhatom, meg,hogy mit szedek? /Legfeljebb azt mondja az orvos,hogy én magával, többet nem foglalkozom/

Lehet, az antibiotikumot, nem csak kuraszerüen szedni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tudtommal felhívták az orvosok figyelmét arra, hogy a generikus gyógyszerreket iráják fel a betegeknek, mert az lényegesen olcsóbb, s nem terheli meg annyira a betegpénztárakat. Ez külföldön már rég így van, annyira így, hogy az orvosok kapnak egy bizonyos keretet, s ha azt túllépík, mert mindig a drága gyógyszereket írják fel, akkor megbüntetik öket.
Ezért nagyon csodálkozhom, hogy a háziorvos által felírt nem hogy olcsóbb lett volna, hanem még a dupláját is meghaladta.
Az én háziorvosom nem szereti a javasolt gyógyszereket felírni, csak a jó Isten tudja, hogy miért. Pedig nekem semmi kifogásom nem lenne ellene. Ha az egyén bírja az új gyógyszert, s nincsenek kellemetlen mellékhatásai, akkor feltétlenül az lenne mind két fél számára a jó. Vagy nem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerintem ezt a H1 N1 oltoanyag kérdést, már tökéletesen lejárattak.
Nem mi -én biztosan nem, mert abszolut laikus vagyok.
Hanem lejáratták az orvosok, nyilvános vitái, ellentmondó nyilatkozatai.
Én már eldöntöttem, hogy a mellélhatásoktól-amit nem ismer senki- nem fogok megbetegedni.

Nem pontosan ide illik, de ha már itt vagyok. a gyógyszert szedő társaimnak adok egy uj információt.
Uj generikus, gyógyszerek jelentek meg a piacon.Onnan tudom,, hogy ma egy olyan meglepetés ért, hogy egy bizonyos gyógyszert ami eddig 2500 Ft ba került ki akartam váltani és most 6000 Ft-ba került volna.
Felhivtam telefonon a háziorvost,aki elnézést kért, mert van ugyan olyan hatóanyagu gyógyszer,amelyet más néven, más gyárt és az ára, 1650 Ft
Azt javaslom akik érintettek, tájékozódjanak a háziorvosnál.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Vera!

Nem érdemes a Monárnéval vitatkozni, mert ö ugyis mindenkinél okosabb, még az orvosoknál is, mint a példa mutatja.
Kár az idödért!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Nagy doktornő!
A legtöbb embernek már kezd elege lenni a többnyire hatástalan orvosi módszerekkel, amiknek több a káros mellékhatása, mint a hangoztatott hasznos hatása. Ezért olcsó, könnyen beszerezhetõ, de legfõképpen hatásos szerre vágynak, ami jobb mint a hivatalos terápiák. Azt persze nem lehet az ezüstkolloid vízre mondani, hogy szuperszer, de azt sem lehet letagadtatni, hogy vannak bizonyos rendkívüli tulajdonságai. Azt sem lehet elvárni tõle, hogy mindenkinél eredményes lesz, de azt sem lehet letagadni hogy már vannak/voltak olyanok, akiknél az volt. . A kutatást számos igen becsületre méltó kutató végzi önerõbõl. Tõlük szerezze be az információkat!

- "Az ezüstkolloid diadalmenetét a gyógyszeripar érdekei megállították, ui. a szintetikus antibiotikumokkal többet lehetett keresni…" : Tipikus összeesküvés-elmélet. Milyen értelemben lehet ilyesmit megállítani? Nem adnak TB támogatást? Sok mindenre nem adnak. No meg ehhez gyógyszerként engedélyeztetni is kéne. Esetleg vadásznak azokra, akik ilyet árulnak?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Folytatás :Ezüst-kolloid

Nehogy már visszamenjünk a középkorba, valaha jó volt, mert nem volt más,ha csak ezt használnánk antibiotikumok helyett több millió ember halt volna meg egy "egyszerű" gyulladásos,baktérium és más kórokozó okozta betegségben.Mamár inkább helyileg használjuk,kis sebfertőzések kezelésére.

De álljon itt egy cikk:,mellyel teljes mértékben egyetértek:

"Mi ébressze fel kételkedésünket?

"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak, kifejezéseknek, amelyek olvasásakor meg kell szólalnia a szkeptikus vészcsengőnek. Nézzük ezeket végig...

mellékhatása nincs : Nos ez az első pont, amikor elkezdhetünk gyanakodni. Ha valaminek van hatása, akkor bizonyos esetekben, bizonyos embereknél, bizonyos adagokban biztos lehet mellékhatása. "No free lunch" (nincs ingyen ebéd) mondja a tapasztalt angol.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az ezüstkolloid diadalmenetét a gyógyszeripar érdekei megállították, ui. a szintetikus antibiotikumokkal többet lehetett keresni… Tipikus összeesküvéselmélet. Milyen értelemben lehet ilyesmit megállítani? Nem adnak TB támogatást? Sok mindenre nem adnak. No meg ehhez gyógyszerként engedélyeztetni is kéne. Eetleg vadásznak azokra, aik ilyet árulnak?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
... napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett az ezüstkolloid Az antibioikumok kudarca??? Az antibiotikumok sikerét mutatja minden adat az elmúlt egy évszázadban.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A kollodiális ezüst katalizátorként működik a szervezetben... Katalizátor. Kitűnő tudományos szakszó, amihez a köznyelv valamilyen pozitív érzetet köt, pedig vannak pusztító katalizátorok (lásd pld. az ózonréteget katalizátorként csökkentő freon gázokat).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
... hatására a testnedv – víz – átrendeződik, szervezetünk pedig ezt a kiváló struktúrájú vizet használja fel feladatai ellátásához "A víz speciális struktúrája" - többek közt a homeopátia fő "szakkifejezése" is. A víznek természetesen lehetnek különféle struktúrái, de ezek túl labilisak és rövid életűek ahhoz, hogy bármi hasznos információt hordozhassanak. A víz, mint valamiféle misztikus anyag mindig vészjelzés kell hogy legyen az ilyen hirdetések olvasásakor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az ezüst elektromágneses tulajdonsága zavarja a kórokozókat, kitaszítja azokat. Huhh, ez már nagyon feltűnően badarság. Az elektromágneses, mágneses tér érdekes módon egyrészt pozitív mágikus erőt is sugall, másrészt meg sokszor halálosnak is kikiáltják.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szinte mindent gyógyít, legyen szó vírusos agyhártyagyulladás, tbc, gyermekbénulás, szemölcs, bélféreg stb. kórokozójáról. A "mindent gyógyít" formula megint egy fontos vészjelző. Ilyesmi sajnos nincs.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spirituális hatás: Az ezüst az élet vitalizáló erőivel áll kapcsolatban, emiatt képes az energiablokádok feloldására, az elektromos egyensúly helyreállítására. Kulcs kifejezések: "spirituális hatás", "vitalizáló erő", "energia(blokád)", "elektromos egyensúly". Ez az egyetlen mondat definiáltalan fogalmak és tudományos fogalmak értelmetlen zagyvaléka.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gyors kereséssel is temérdek hasonló magyar weboldalt lehet találni. Az Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid internetes cikk szerint a szer gyakorlatilag mindenre jó: AIDS, herpesz, gombásodás, candida, szifilisz, pattanások, ótvar, skarlát, bőrrák, szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések, égés, fagyás, napégés, szemölcsök, herpesz, szénanátha, allergia, tüdőgyulladás, megfázás, influenza, Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések, légzőszervi, orrüregi megbetegedések, vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás, gyomorfekély, Lyme-kór, szifilisz, cukorbetegség, horzsolás, nyílt seb, ekcémára, szúnyogcsípésre, körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba. A cikk természetesen előveszi a tipikus gyógyszergyári össeesküvéselméletet is.

Az ezüstkolloid tulajdonképpen mikroszkopikus (atominál nagyobb) méretű ezüstrészecskék oldatát jelenti. Az ezüstkolloidot az antibiotikumok felfedezése előtt (!) használták. Ekkor a főleg orrcseppekben használt ezüstkolloid kiterjedt ezüstmérgezésekhez vezetett. Az ezüstmérgezés során az ezüstsók a bőrben, szemben és a belső szervekben rakódnak le és a bőr ezüstszürke színűvé válik. Amikor ezek a mellékhatások (úgy bizony, mellékhatások!) nyilvánvalóvá váltak, akkor az orvosok befejezték a szer használatát. Az amerikai gyógyszerkönyv 1975 óta nem tartalmazza az ezüstkolloidot.

Az FDA (az amerikai élelmiszer és gyógyszer termékeket engedélyező szervezet) felmérése szerint a vizsgált ezüstkolloid szerek hatóanyagtartalma a csomagolásukon feltüntetetthez képest 15.2% és 124% között mozgott. Az ezüstmérgezést kiváltó dózismennyiség pontos értéke nem ismert. Az FDA álláspontja szerint az ezüstkolloid által okozott károsodások semmiképpen sem indokolhatók a kétséges pozitív hatással. Hivatalos szervezetek publikációi alapján tucatnyi halálos ezüstmérgezésről tudok én is a szerrel kapcsolatban.

Az Ezüstcsepp nevű oldal hivatkozik a termék KERMI engedélyére. Ez egy újabb vészcsengő! A KERMI nem ellenőrzi semmilyen gyógyhatásúnak mondott szer hatékonyságát! Az oldal ugyancsak hivatkozik egy németországi ISO 9001-es minősítésre. Itt ugyan nincs pontos hivatkozási szám, de az ISO megintcsak nem igazol semmilyen gyógyhatást, legfeljebb gyártástechnológiai szabályok betartását stb., de még ez is az adott ISO minősítéstől függ. E bizonyítványok legfeljebb (és ez azért önnmagában nem hátrány) azt igazolhatják, hogy a termék csomagolásán feltüntetett összetevőlitának megfelel a forgalmazott termék.

A szer magyarországon (és valószínűleg a legtöbb más országban sem) nincs gyógyszerként törzskönyvezve. Táplálékkiegészítőként forgalmazzák, ami egyébként igen furcsa dolog, mivel az ezüst nem esszenciális szer (esszenciális szernek az olyan anyagot nevezzük, amely a szervezetnek szükséges, de önmaga azt nem tudja előállítani).

Szeretném leszögezni, hogy nem állítom, hogy az ezüstkolloid nem hatásos bizonyos (!) esetekben. Azonban mellékhatásai miatt ma már használata nem javasolt. A tudomány nagy eredménye volt a biztonságosabb, sokkalta hatékonyabb szerek (elsősorban antibiotikumok) felfedezése. Az ezüstkolloid nem lett "elfeledve", illetve nincs "eltitkolva", csupán egyszerűen elavult."

Kedves Márta Anna tiszteltetem a háziorvosodat,de úgy gondolom, ha valami nagy baj van ő is a gyógyszerekhez fordul,vagy kórházba küldi a beteget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Molnárné Varga Márta Anna! / nem lehet valami rövidebb nevet írni ?:)

Azzal, hogy a cikkben benne van a link,valamint részletes leírást adtál az ezüstkolloidról,a grapefrit-készitményről már reklámot csináltál és befolyásolhatsz embereket,betegeket.
Viszont egy másik topikban már leírtam,szerintem is mindenki maga dönti el mit szed és mit nem,kire hallgat,kinek a tanácást fogadja el,de lehetőleg ezt ne úgy terjessze,hogy mennyire jó,mennyire hatásos.
MINDEN EMBER ,MINDEN BETEG MÁS ÉS MÁS,A BETEGSÉGEK NEM EGYFORMÁN REAGÁLNAK.!
Nektek jó volt ,de nem biztos ,hogy másnak is,és félő, hogy hiszékeny emberek eszerint "kezeltetik"," kezelik" magukat.

Van két mondás:
Ami mindenre jó, az semmire sem jó!
Annak a gyógyszernek ,amelynek nincs mellékhatása, hatása sincs.!

Félre ne értessék, nem vagyok ellene bizonyos gyógynövényeknek, gyógytermékeknek,ha annak hatása bizonyított és nem káros,nekem is az az elvem minnél kevesebb gyógyszer,de ami kell az kell!

Valóban a grapefurt jóhatású,de felsorolhatnék még egy pár gyümölcsöt, zöldséget,egyéb növényeket stb,de minek csepp,"gyógyszer formájában szedni, miért nem lehet naturan, "nyeresen " elfogyasztani? Ugyanis az átalakításnál a hatóanyagok mennyisége, minősége csökken..
Az ára: 8ezer valamennyi, 1 kg Grapefurt 7-800 Ft egy hétre elég, 1 hónapban "csak" 3000 Ft körül van,akkor mi drága és mi az olcsó???

Ezüstkolloid,a következő ablakba.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt olvassátok!
Egy német szakértő szerint a vakcina rákkeltő anyagot tartalmaz, és sokkal többet árt, mint használ.

A tüdő specialista Wolfgang Wodarg arra figyelmeztet, hogy a H1N1 elleni vakcina állati rákos sejteket is tartalmaz, ami megnövelheti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét az emberekben.
Ráadásul egyre több súlyos mellékhatásra derül fény az oltóanyaggal kapcsolatban.
Az ellenkampányoknak köszönhetően az Egyesült Államokban az emberek többsége ma már úgy gondolja, hogy a vakcina veszélyesebb lehet, mint maga az influenza, míg a brit orvosok és nővérek többsége megtagadná a H1N1 oltóanyag beadását a mellékhatások miatt.
A sertésinfluenza egyre több, az egészségre kockázatos tulajdonságára derül fény. Többek között riasztó az olyan betegségek gyakoriságának megemelkedése, mint a Guillain–Barré-szindróma, ami az agyi idegeket érinti, vagy az olyan alkotórészek jelenléte, mint a higany és a squalene, ami autoimmun betegségek kialakulásában játszhat szerepet.
És most a német specialista még egy veszélyre felhívta a figyelmet. Dr. Wodarg szerint a vakcinában található állati rákos sejtek hatásairól nem készült felmérés, és súlyos allergiát válthatnak ki, amellett, hogy még a rák előfordulásának esélyét is növelhetik.
Szerinte a járvány miatti pánik kialakulása a gyógyszergyáraknak éri meg legjobban.
Egyre több tanulmány kerül napfényre, ami a vakcina biztonságosságát cáfolja. Egyes orvosok szerint míg a sertésinfluenza eddig enyhe lefolyásúnak bizonyult, és csak pár napot töltöttek ágyban a betegek, addig az oltóanyag sokkal súlyosabb és maradandóbb károkat okozhat.
Sokak szerint nem pontosak a megbetegedések számát illető adatok, mivel nem laboratóriumi tesztek, hanem az emberek válaszai adják az alapot.
Egyes szakértők szembeállítják a gyógyszeripart a legújabb tanulmányok eredményeivel, és felteszik a kérdést, hogy maga kinek fog hinni?
Problémás lehet az autoimmun betegség kialakulásában kimutatni az oltóanyag szerepét, mivel lehet, hogy csak évekkel később jelentkezik a probléma, és ki emlékezne egy jelentéktelen oltásra több évvel korábbról? És még ha bizonyítani is tudná, nem érhetne el sokat, hiszen a gyógyszergyártó hatalmasok szinte sérthetetlenek.
Nemrégen brit tudósok felhívták a figyelmet a Tamiflu és a Relenza víruselleni gyógyszer készítmények mellékhatásaira is, sőt egyenesen nem megfelelőnek minősítették influenzás felnőttek kezelésére.
Gondolja végig: megéri-e kockáztatnia, hogy később súlyos egészségügyi problémái alakulnak ki, vagy inkább fekszik egy nappal tovább az ágyban? Már bizonyították, hogy ezek a készítmények csupán fél nappal rövidítik le a betegség lefolyását.
Az amerikai televíziócsatorna vezető orvosszakértője, dr. Nancy Snyderman nemrégen kijelentette, hogy: „Az embereknek nem kellene hinniük a nevetséges összeesküvés-elméletekben az oltóanyag biztonságának kérdésében: bízzanak a kormányban, és oltassák be magukat!”
Ne dőljenek be az ilyen manipulációknak, ne hagyják magukat megtéveszteni, inkább tájékozódjanak minél több helyen és formában!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Nagy Vera doktornő!
Semmi olyan szándék, gondolat nem vezérelt, hogy étrend kiegészítőket reklámozzak!
A két terméket azért bátorkodtam bemásolni, mert a családommal kipróbáltuk, használt.
A mi háziorvosunk orvos-természetgyógyász (Dr.Forrai Márta)rengeteget tanultam Tőle. Ő elsősorban a gyógyhatású készítményeket ajánlja az antibiotikumok helyett. Hangsúlyozom, a 2 terméken kívül, többet is kipróbáltunk. Használt! A másik előny, nem méregdrága. Mindenki maga dönt, melyik az általa járható út!
Se természetgyógyász, se orvos, se termékterjesztő nem vagyok!

Válasz

Mosányi Imre üzente 14 éve

Tökéletesen egyetértek azokkal,akik arról írnak,hogy a reklámokat a lehetséges legkisebb mértékűre kellene csökkenteni,mert a legtöbbjükre senki sem kiváncsi, csak elveszik,elfoglalják az értékes gondolatoktól a helyet,van éppen elég belőlük egyéb helyen,ahonnan menekül a jó érzésű ember.Tehát ha lehetséges, akkor moderálni kellene.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szóval itt is egy" csodadoktor "reklámja látható,mint a Barcsai Gabor BIOTERAPEUTA esetében,ott leírtam véleményemet./ Stressz, fájdalom stb/
Jó lenne ha moderálna is valaki,reklmának itt nincs helye.

Ha valaki hisz az ilyesmiben,megtalálja a módját az "elérhetőségeknek".
Mindenki elmondhatja saját baját, tapasztalatát, de meggyőződésedet reklám formájában ne akard rá erőltetni egy másik beteg,netán egészséges emberre.

MINDEN EMBER MÁS ÉS MÁS!!! Kedves Szoleczki Éva neked bevált,bár kétlem, hogy az orovosok,gyógyszerek nélkül vagy ilyen jó állapotban,amit szedsz csak kiegészítő lehet,nem hinném ,hogy attól gyógyultál meg ill. javult az állapotod, de szíved joga milyen therápiát veszel igénybe.Csak ne terjeszd,ezt mind orvos mondom!

KEDVES BERNADETTE én szívesen beszélgetek akármiről ,csak az ne legyen főzés-sütés,háziasszonykodás, "tipikus nyugdíjas témák",az adatlapomon láthatod az érdeklődési körömet:)

KEDVES VÁRADY FERENC..nem ismersz rám ? :))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Aztán, a *
Grape Vital Grapefruit Mag-Kivonat & Highland L- lizin 1000 mg >>
*
Grapefruit Mag-Kivonat & Highland Quercetin nettle plus >>

Ez egy teljesen természetes anyagokat tartalmazó, a grapefruit magjából sajtolt kivonat, amely sejtregeneráló, antioxidáns hatású, vírus és gombaölő, sterilizáló és immunerősítő, táplálék kiegészítő készítmény! Ezeket a hatásokat, klinikai és egyetemi laboratóriumok tesztjei is igazolják!

Minden napi életünkben, egyre többet találkozunk, a vírusok, baktériumok és gombák okozta fertőzésekkel, amelyek egyre több súlyos betegség kialakulásának alapvető forrásai. Ezek megelőzésében, és ha már megtörtént a baj, a műtétek utáni sejtregenerálódásban, segít ez a nagyszerű kivonat! Pl. kezdődő stádiumban lévő daganatok, Influenza A vírus, szalmonella fertőzés, körömgomba, kandida, gombás elváltozások a bőrön, bakteriális bélfertőzések stb. Műtétek utáni szedésével, a sejtek gyorsabban regenerálódnak, és az immunrendszer hamarabb megerősödik!
A Grape Vital® grapefruit mag hatásai:

*
Erős antioxidáns hatása - semlegesíti a szabadgyököket az agyban, a vérben, a sejtekben és a sejtmagban.
*
Megvédi a sejteket egymástól elválasztó membránokat és a lipideket a szabadgyökök károsító hatásától.
*
Lassítja az öregedést, fokozza a csontvelő felnőtt őssejt produkció képességét, ezek véráramba jutása után a belső beteg és sérült helyre való eljutását.
*
Antidepreszáns hatású.
*
Javítja és frissíti a vérkeringést.
*
Elősegíti és javítja az oxigénszállítást szervezetünkben.
*
Javítja és támogatja belső szerveink működését, főleg a máj és vese méregtelenítő működését.
*
Elősegíti a koleszterin leépítését.
*
Támogatja a karnitin szintézist, (Karnitin, L-karnitin, L-carnitine).
*
Elősegíti a vasfelvételt min. + 50% -kal a táplálékból.
*
Erősíti az immunrendszert.
*
Erősíti a kötőszövetet, csökkenti a stresszhatásokat.
*
Támogatja a hormonháztartást, a neuro-transmitterek képződését, a noradrenalint és a dopamint.
*
Kontrollálja a hisztaminkoncentrációt, csökkenti az allergiahajlamot.
*
Lényeges szerepet játszik a kollagén-produkcióban.

Grape Vital® csepp a TÜV-SÜD-Kermi által bevizsgált és certifikált termék!

KERMI engedélyszám: E-98/001979-6 OETI szám: 2349/2007

Bővebb információ >>

Használati tájékoztató:

Mielőtt elkezdené a roboráló sejtregeneráló táplálékkiegészítő készítményt alkalmazni, olvassa el az alábbi tájékoztatót.

Ez a készítmény csak természetes alapanyagokat tartalmaz, orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e készítmény körültekintő és szakszerű alkalmazása. Tartsa meg a tájékoztatót, mert a benne szereplõ információkra a késõbbiekben is szüksége lehet. További kérdéseivel forduljon orvosához, gyógyszerészéhez vagy cégünkhöz.

Alkalmazása:

Grape Vital® csepp szembe nem kerülhet, a nyálkahártya megóvása érdekében óvakodjon a tömör oldattól! Ne használja hígítatlanul. Ha a szembe vagy nyálkahártyára hígítatlanul került, 10 percig langyos vízzel öblíteni.

Tartalom:

30 ml

Adagolás:

Nincs korhoz kötve az alkalmazás. Kisgyermekek és kismamák egyaránt alkalmazhatják. Általában 10 kg testsúlyra 3-4 cseppet, egy pohár gyümölcslébe, vagy tonikba csöpögtetni, mely az egésznapi szükségletet fedezi. Naponta 2-3 adagra is osztható. Ajánlatos 10 cseppenként oldani, így nem annyira keserû. Ez az adagolás kisállatainak is alkalmazható pl. szalmonella fertõzés esetén. További értékes információkat és felhasználási tippeket “A GRAPEFRUIT CSODÁLATOS GYÓGYÍTÓ EREJE” című könyvünkben találhatnak. Túladagolás az elõírt mennyiség 1000-szeresénél fordul elő. A készítmény jótékony hatását, különbözõ szakirodalmak, klinikák és egyetemek tesztjei támasztják alá.

Mellékhatás:

Ne alkalmazza a készítményt, ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára, vagy bármely segédanyagára. Nem ajánlatos citrusérzékenységnél a termék alkalmazása. Ez nagyon ritkán fordulhat elõ, ebben az esteben kérjük forduljon orvosához további kivizsgálásra. További mellékhatás nem ismert. A Dr. Chen Patikája termék ára, minősége jó!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mindenki!
Az alternatív gyógyászat tárháza igen nagy. Ha valaki aszerint dönt, hogy nem védőoltással védekezik a Sertésinfluenza vírus ellen, akkor nem fontos a legdrágább készítményt választani, hiszen van az olcsóbb kategóriák közt is hatásos és legalább olyan jó!
Pl: Ezüstkolloid * képes megsemmisíteni több mint 650 féle kórokozót,
* gyorsan és hatékonyan pusztítja el az antibiotikumokkal szemben ellenálló mikróbákat,
* a betegség lefolyása alatt tökéletesen működő, helyettesítõ immunrendszert alakít ki,
* fertőtleníti és enyhíti a gyulladásos tüneteket, csillapítja a fájdalmat és a viszkető érzést,
* nem károsítja a bélflórát,
* nem irritálja a nyálkahártyát,
* elősegíti a sérült sejtek regenerálódását,
* aktivizálja a szervezet méregtelenítő mechanizmusát.



* megfázásra,
* influenzára,
* náthára,
* köhögésre,
* torok- és arcüreggyulladásra,
* légcsőhurutra,
* mandulagyulladásra,
* granulocita és coccus fertőzésekre,
* hosszan tartó gombás megbetegedésekre (bőr, láb, köröm, bél, candida-fertőzés, hüvely, a tüdő gombás fertőzése),
* korpásodásra,
* pikkelysömörre,
* nehezen gyógyuló sebekre,
* égési sérülésekre,
* napozás okozta égésekre,
* herpeszre,
* pattanásos bőrre,
* felületi bőrsérülésekre,
* ételmérgezésre,
* hasmenésre és krónikus fáradtságra.
Az ára 250ml-es 2300,-Ft. Napi 2 x 1 müa. teás kanál

Válasz

Várady Ferenc üzente 14 éve

Hát igen mert a nyugdijasokra mindent rálehet tukmálni!!! Ideje lenne már az adminisztrátornak rendet csinálnia az oldalon!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szomorú vagyok, hogy egyre gyülnek a
tisztességtelen, átverö reklámok.
Lassan nincs már más ezen az oldalon más, mint videó, vagy reklám.
Ha valaki egy komoly témátról ír, arra vagy nincs, vagy csak 1, maximum 2 hozzászóló. Lassan már ott tartok, hogy keresnem kell egy másik oldalt, mert itt úgy látszik beszélgetni nem nagyon lehet.

Válasz

Kné Mari üzente 14 éve

Ez itt a reklám helye!!!!!!!!! Pedig nem kellene annak lennie!!!!!!!!!!!
Látom minden közösségedbe betetted a hirdetésed. Pumpold csak drága pénzért a nyugdíjasokat!

Válasz