dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Olvasva az eszmecserét valamit nagyon nem értek,jelesül Bözsöny urat nem érdekli a politika -ez rendben is lenne -mégis jogot formál magvas vélemények megfogalmazására,ezek szerint meggyőződés nélkül minősít baromságnak,hülyeségnek dolgokat.Én azon a véleményen vagyok felelős döntés csak tájékozott,gondolkodó embertől várható,aki polgárnak tekinti magát nem "díszpintyként "vesz részt a közéletben .A fanatikusokat nem szeretem ,ők azok akik éljeneznek minden megalapozottság nélkül.Az érvek ellenérvek ütköztetése,a kulturált eszmecsere viszi előbbre a dolgokat.Annak aki szeret tanulni nincs ellenére a bírálat csak az önfejű,beképzelt ,kevés talentummal rendelkező ember nem tudja azt elviselni.A bírálat miért lenne egyenlő gyűlölettel?A jobbító szándék a bírálót nem vezérelheti?Az is igaz,hogy aki sok hibát követ el azt sokan bírálják.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Bőzsöny úr. Irtózatosan nagy értelmezési gondokkal küszködik..De ez inkább a szokásos mellédumás csúsztatásos értelmezés öntől. Nehéz lehet önnek... Abban a kijelentésében is téved, hogy a politika igenis beleszól az éltébe. Önnek is. Nekem is. Mindannyiónknak. Ez a dolga nekije. Csak a buta emberek azok, akik nem akarnak erről tudomást venni. Most helyre kell igazítanom kicsit. Nem vagyok nagyobb hazafi, mert tudok kottát olvasni, zenélni, és sokkal szélesebb az érdeklődési köröm,- csak társadalmilag és szellemileg aktívabb. Viszont kertemben nem szokott a szél, mint önnél évi több zászlót "elhasználni", mert a hazafiság nem a külsőségekben jelenik meg nálam. Rockot meg mp-3-assal is nyomathat a fülébe, mert ez a mai divat. Mert zenét tanulni fáradtságos és melós dolog. Ön csak épp fogyasztó, viszont miért irritálja ha más meg tudja is csinálni ?
Nem értette meg a két idézett aforizmát sem. Avagy NEM AKARTA ! F.D, Roosewelt volt az USA egyik legnagyobb hatalmú elnöke. Talán tanulnia kellett volna róla..És demokrata maradt. Míg a fent említett m.elnök már nem. És NEM csak szerintem !
Se nem gyűlölöm, sem nem szeretem se Orbánt, se társait, sem más politikust, hanem : - tisztelem, vagy nem, becsülöm, vagy nem, és tisztességes szándékú és rendes embernek tartom, avagy nem. (Tiszteletet meg nem kikövetelni kell(ene) hanem kiérdemelni). Gyűlölni meg senkit nem gyűlölök. Valahogy nem az én habitusom, nem fér bele.
Szeretni a családot, barátot, rokont szoktak EGÉSZSÉGES GONDOLKODÁSÚ-érzelmű-értelmű EMBEREK. Mint például Thomas Paine, aki a hazafi fogalmát definiálta. Olvassa el az aforizmáját újra.(Csak értelmezési okok miatt.)
Jó szórakozást kívánok ! Csak vigyázzon, hogy a borozgatás közben a sok részeg le ne tapossa az ujjait, mert utána nem tud hónapokig csak egy szót, vagy mondatot beírni.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Gyenge úr az én életembe biztos nem szól bele a politika nagyon sok család és barátság ment tönkre miatta és ebből én nem kérek.Egyébként ha belegondol bárki van hatalmon a saját embereit nyomja , ez régen is igy volt ezután is lesz.Azt értékelem ha valaki tud zenélni .Nem hiszem hogy ön nagyobb hazafi attól mert gyűlöli Orbánt és nem gondolom kisebb lennék mert nem gyülölök senkit. Egyébként tökéletesen megfeleltem a társadalomnak soha nem szól a társadalom hogy ejnye bejnye.Sőt kaptam jutalmul egy tányér bablevest mert raktam a homokzsákokat Nagymarosnál.nem hivott senki. Most sajnos mennem kell vár Rock and Roll és a vörösbor.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Bőzsöny úr, szíves invitálását köszönöm, de én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha zenét akarok, - akkor csinálom,- és tudok kottát is olvasni,- meg értelmezni is. (de mostanában csak blattolok., emlékezetből, memóriaerősítés okán).. Nem csak a zenét. A szöveget, az írást is. És mivel mindennapjainkba betolakodott a politika,- annyira, hogy már nem csak ELŐRE, de sok esetben is VISSZAMENŐLEGESEN is beleszól az életünkbe,- ajánlanám önnek szíves meggondolásra az alábbi idézetet:
"Az igazi hazafi legfőbb kötelessége, hogy megvédje az országát a saját kormányától". Thomas Paine. Ez az I. sz. alapszabály.
És egy másikat is:
"Nincs biztonságban egy demokráciának a szabadsága ha polgárai eltűrik, hogy akkorára nőhessen a magánhatalom, hogy erősebb legyen mint maga a demokratikus állam. A kormányzati hatalom birtoklása egy személy, csoport, vagy bármely korlátlan ellenőrzést birtokló egyetlen személy által,- LÉNYEGÉBEN FASIZMUS." Franklin Delano Roosewelt
Ha valaki polgárnak érzi magát viselkedjen a társadalma iránt olyan felelősséggel, mint egy polgártól azt a társadalom elvárhatja,- van kötelezettség is a jog mellé....

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Valóban nem néztem az ajánlott irást mert nem érdekel.Azért még polgárnak tartom magam mert nem érdekel a politika.A visszhangokkal úgy vagyok minden nézőpont kérdése ki mit akar bele magyarázni Érdeklődési köröm sok rétű az hogy a zenét imádom legyen az én problémám igy nőttem fel.A hét végén Zebegényi napok lesz szivesen látom egy politika mentes napra ahol a szeretet a jókedv a főszereplő.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Bőzsöny úr.. Kottát nem tud olvasni...latin betűs írást meg igen.Nem vagyok mindentudó, csak az érdeklődési köröm és tájékozottságom kicsi más, mint az öné..Nem kell a tv előtt ülni. Nekem is csak itt van mellettem. Viszont reméltem, hogy a maga beállítottságával legalább a Tusványosi NAGYESEMÉNYT megnézi. A mindenoldalú tájékozottságot a jól válogatott, olvasott és megértett média ismeretek megemésztése szolgálja. .. És már az ókori görög demokráciában azokat a polgárokat, akik nem vettek részt a politikai életben rendszeresen és aktívan,-azokat megfosztották a polgárjoguktól. Remélem valaha azért ezt tanulta. Manapság sem ártana valami hasonló jog alapján válogatni kicsit. És mindazt azért tették, mert úgy ítélték meg, hogy a passzívak és inaktívak teszik lehetővé a demokráciájuk megszüntetését,- és autokrata, vagy egyeduralkodó színrelépését, hatalomátvételét.. Fogadni merek, hogy az "ajánlott" média írását sem olvasta a posványosi Bálvány megnyilatkozásának visszhangjairól..

Válasz

Jantsky László üzente 9 éve

Nem kell ahhoz médiafüggőnek lenni, hogy valaki felismerje: a miniszterelnök úr a maradék demokráciát is el akarja tiporni, és Putyin a példaképe. Jó ez nekünk?

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Igen, kedves mindent tudó professzor úr inkább vagyok koncertfüggő mint médiafüggő A média csak bomlasztja az agyat.Nem azért mentem nyugdijba hogy egésznap a Tv előtt üljek igy is csökkentem a rezsit. Egyébként nem vagyok hivő semmilyen szinten.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Igen Bőzsöny úr. Igaza van. A hülyeség határtalan, kivált ha valaki érdeklődési köre megáll a rock koncerteknél, és a többi csak hit. (tévhit.)
Amennyiben épp nem "kocertfüggőségét" elégíti ki szörfözzön kicsit a neten, a külföldi visszhangok után a posványosi Bálvány igehirdetésével kapcsolatban. A keresőszavakat magától is kitalálja ugye ?
Ugye mindenki más hülye, csak ön nem, és aki azt hiszi amit ön... Bravó.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Akinek van szeme a látásra,füle a hallásra meg tudja különböztetni az ocsút a búzától.-

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Kiváló hangulat keltő baromság már aki beveszi .Hiába a hülyeség határtalan.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Most kérem mindenki arra gondoljon : EZ A BARÁTI LENGYELORSZÁG VEZETŐJÉNEK MONDANIVALÓJA , véleménye Orbán Viktorról.. NEM hazánkról. Egyes egyedül CSAK Orbánról.
És a kevésbé barátiak véleménye akkor milyen lehet ?

beres san dorné véleménye aztán meg ugyan kinek és mit is számít...

Válasz