Gyenge András üzente 10 éve

Kedves László. (nem teszek felkiáltó jelet, mert még indulatjelnek értékeli)...
!-felkiáltó jel !! felkiáltás,- !!! kiabálás,- !!!! üvöltés...
Bár nem sok kapcsolódása van a fenti cikkhez a mondandómnak, de tisztességes választ érdemel a reagálása. Egyébként komolyan gondolkodtam azon, hogy a Paks I. vázlatát, működését, és paramétereit egy cikkben felteszem. Nem mondtam le róla, csak most annyi a teendő, -mással kell foglalkoznom.Ami még 5 éve seeperc alatt ment, ahhoz most valahogy sokkal több idő kell... De ha megírja email címét az adatlapomra szívesen bescannelek önnek pár tucat oldalt az "ATOM"-ról meg az erőművekről, a "haváriákról, a fokozatokról, és az USA eltitkoltjairól is esetleg.. és arra elküldöm.
Mivel tudom, hogy nem megy el válaszom a a megengedett karakteren egyszerre, ezét több részben teszem fel.
Nem szokott senki bejegyzése sem indulatokat kiváltani belőlem.. Amúgy sem vagyok indulatos típus. A Nagybetű csak a a jobb helyen-alkalmazásokban alkalmazható kiemelés, -olyan, mint a félkövér, vagy dőlt..ill. Underlajt...
Informatikusok nem oly régóta képződnek, hogy ez lenne az alapképzettsége. Még anno, amikor "COCOM" listásak voltunk, s talán ha pár száz matematikus foglakozott vele, -abban az időben a közvetlen főnököm volt kint egy világkiállításon, ott a kiállított terméket eladta, hozott haza egy akkori legmodernebbnek számító személyi számítógépet..a Commodore II.-t. És mondta, mivel te folyamatosan tanulsz, -műszaki is vagy,- nem lesz nagy dolog megtanulni a kezelését-használatát. Itt a hozzávaló cucc. Van egy heted.. És utána felállítjuk a kis tanácsteremben, és aki csak az alkalmazotti állományból érdeklődik, annak megmutatod hogy kell rajta játszani...2 év se kellett és a gép végezte a bér,SZTK és készletnyilvántartást, valamint nyomtatta a bérlapokat, miken egy hónap múlva már nem látszott semmi..
Őszintén megmondom mértéktelenül megutáltam a számítástechnikát...mert amellett el kellett látnom a saját nem kevés munkámat is,- kötetlen munkakörben . ugyan...
-Egyik néhai nővérem néhai férje IS volt hosszas "üdültetésen" a SZU-ba. Az utolsókkal jött haza. Apám az I.VH.t,15-től,- és utána Hortit szolgálta 25-ig.. mint sorozott a Piávei áttörés, és a Dolomit fennsíki események és a 19 es Cseh kiverés és Román front után...Ugye a jobboldal egyik nagyon nagy bűne volt mindez, meg Trianon is.... A sógor legalább tisztességes volt. Elmondta, hogy senki se hívta házibuliba őket a Don mellé... és azt is, hogy mint partizánvadász kinek a parancsnoksága alatt, és miket tettek (az önéhez nagyon hasonló nevet említett).. És örül, hogy velük nem ugyan azt cselekedték a szovjetek. Ahhoz képest roppant olcsón megúsztuk..Mi lett volna, ha Hitler győz? Elképzeli? És az a mentalitás sajnos a mai napig nem változott. Rejtetten-- jelen van.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

II. rész..- Aztán már a hatvanas években ugye az ország legnagyobb részének sokkalta jobb lett, bár már tagadják, de tény.. mint a derék Horti barát korszakában. Nekünk is. A rendszerváltáskor szerencsére Apátfalván nem kaptuk vissza az ősi birtokot, mit Trézsi néni a 48-asság miatt részben elkobzott, és a többit derék ükapám a művészekre (inkább festőkre) költötte és a maradékot meg apám 10 éves "Hazaszolgálata" vitte el.. De azt tapasztaltam, és láttam is,- mint filozófiát is (kényszerből) tanult , hogy az ország NAGYOBBIK részének egyre rosszabb és rosszabb lett.. A VAD kapitalizmus, meg a magára talált jobboldaliak miatt .. Mellékesen megemlítem, hogy itt Baja mellett van Érsekcsanád, ahol a rendszeváltáskor a Horti idők nagyjai (thyak-ssyak, meg egyéb népség, meg a volt nagygazdák) összejöttek megbeszélni, mi lesz. Osztoszkodás közben a kis teremből kihallatszott a nagyhangú vita.. Sok sok hallgatójuk akadt..Mikor kifelé jöttek, egyikük megkérdezte a "vezért" Gazduram, oszt hogy képzelik? - Úgy, te senki, hogy majd gyüttök tik könyörögni napszámér egy köcsög aluttejér is! -volt a válasz.
NO. NEM IS ALAKULT ÉRSEKCSANÁDON SEMMIFÉLE KISGAZDA PÁRT. A mai napig sem..
- Orbánék azt a Hortista restaurációt viszik végbe, amiben nem az akkori urak és gazdagok, hanem olyanok mint ő, meg a Kövér (kinek diplomája 19-es vöröskatona nagyapja okán vagyon úgy 11 év kínkeserve után, Orbáné kinek akkor pártitkár apja, és Fejér megyei PB dolgozó anyukája jogán lehetett 9,0 (!) ponttal bekerülnie az egyetemtre), és Simicska, Mészáros, Fíler, Tiborc, és a többi KLÁN tag lesz a felső réteg... Ha eddig nem vette volna észre. Nem a tehetség, a kitartás, a munka és a tudás, hanem a kapcsolat, a maffiakötődés a lényeg.
Nem tudás, tehetség, hanem a csatlósság okán. Aki nem lép eccerre, nem kap-hat hét-nyolc... három-kettő egy-semmi semmi babám semmi...
A maga gyerekeinek-unokáinak nyugodjon bele, akkor sem lesz jobb hogyha 20 évig lesz orbanizmus, hacsak be nem állnak csicskának..Ahhoz meg, khmmm... jellem(hiánya) gerinc(nélküliség), megfelelő hosszúságú nyelév és jó gyomor kell... Ugye azért a piszkos kommunisták alatt valahogy a papa dicső háborús és azt megelőző "tettei" ellenére csak-csak valahogyan lett magából valaki.. Most majd nem lesz csak azokból, kik beálltak a sorba.,- cvagy ha kivándorol...Így lett Amerika sikeres, mert a kivándorlók a népesség legkreatívabb része,- amiből mára olyan 5-5,5 százezer kiment a határon..
És ez nekem egy közelítő vég, egy hamarosan bekövetkező katasztrófa ekőjeleit mutatja. (semmilyen párt, -szövetség-szervezet tagja nem vagyok! Már 4 éve a Horgászegyleté sem !) Abból van nagyon elegem, hogy ez a nemzet soha nem tud új csapásra állva megújulni, nem tudja feldolgozni-megérteni történelmét, és annak az ok-okozati összefüggéseit, következményeit, (mint azt a Németek kivűlóan megtettek),- mert a mi jobboldaliaink soha nem tanulnak a saját hibáikból, a TÖRTÉNELEMBŐL, és mindíg csak ugyan azt a dágvány tapossák, ami egyre csak MÉLYÜL..mélyül... A jobboldaliakból két féle van. A genetikailag integrált, és a hívő. Racionális értelemmel gondolkodóval még nem hozott össze a véletlen sem.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

--harmadik rész... Azért azt mindketten tapasztalhattuk, hogy mindennek ellenére azért csak csak jobb lett az ország népének nagyon nagy %-ának sorsa a 60-as évektől.. Bár milliárdos nem lett senki sem, csak szépen épült és gyarapodott az orzág. Csendörtiszthelyettes apósom megállapítása volt 1984-ben, mikor elmondtam neki, hogy már rossz az irány, és látom előre a közeli "buktát",-"Fiam, ez a Kádári korszak volt ennek a népnek a legnyugodtabb és legszebb időszaka"...mikor gyarapodni tudott aki akart, és tanulni, ki nem akart is....és ezért Kádár minden elismerést megérdemel. (Nem vol komcsi az öreg picit se..és asztalosként dolgozott Csurgón..)
Mivel a privatizációkor hálistennek nem akarták visszaállítani a feudalizmust Antallék, (kinek apjának törzsszázadában sokáig szolgált apósom mint csendőr tiszthelyettes, és hatalomra jutásakor úgy káromkodott, mint azt tőle addig azt soha senki nem hallotta. ) Kérdésemre kifejtette véleményét. Mint aki "kölökkutya kora" óta ismeri a "házőrzőt"..
És igaza lett. Azt mit cselekedett mint jobboldali politikus, a világon senki sem tudta volna rendbehozni. Bokros megpróbálta..Nagy sikerrel. Majd Orbánék újraindították az Antalli vadkapitalizmust. Nekem csak olyan 15 milla kárt okozott egy frissen alakított fideszes gabonás vállakozás..-ami az árúátvétel után nyomban megszűnt jogutód nélkül.És töbszáz károsultból a fele beperelte a néhai céget,-azok még a bukott per költségeit is nyögik.. A nejemnek meg azzal, hogy elküldték nyugdíjba korkedvezménnyel 98-ban azza, hogy amíg el nem éri a kort, addig 10%-al kevesebb lesz a pénze, de ha majd eléri megkapja. Mire ezek a nők elérték volna, addigra módosították a jogszabályt, és így már akkor eleve csak 11 havit kapott meg, sőt annyit se. Meg ráadásul nemár akkor lenyúlták a nkötelező emelés felét.. Látták az emberek, hogy újra tombol a vadkapitalizmus éa a szaabadrablás, nem szavaztak újra folytatására bizalmat. Ezt követte volna az ismételet gazdasági restauráci-helyreállítás, de Orbánék mikor rossz felé indultak, két kézzel megszavazták, mikor jófelé, akkor meg állandóan a féket taposták. (mert akkor még voltak fékek és ellensúlyok, amik mára valahogy eltüntek) Ezzel sikerült nyerniük.. Óriási károk okozásával, és rengeteg emberi élet tönkretételével.. Most épp a középkori feudalista rendszert ötvözik a maffairendszerrel.. Már halnak is az áldozatok...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Azért részletezze,hogy a fidesz miért is tett feljelentést az E.U-nál magyarország ellen,hogy vonja meg a támogatások folyósítását magyar országgal szemben, ami igazán hazaffiass tett a fidesz részéröl.ha nem emlékezne az I. fidesz kormány idején.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

De HA HÓ én vagyok a gyerek. 64 éves vagyok,és még gyerek,de van két felnőtt gyermekem nem tudom meddig fogok élni. De nincs időm több kísérletezésre ezért nem szeretném ha az én életembe valaha is hatalomra kerülne bár melyik baloldali párt.
Mert 4 éve az ország ellen dolgoznak a baloldaliak. Sajnos mindig találnak egy újságot hogy az általuk előre megírt csúsztatásokkal teli cikkeket leközölje valamelyik haszontalan újságíró. Az Európai unióba rendszeresen feljelentik az országot a baloldali képviselők.

Válasz

Apáthy László üzente 10 éve

Kedves Gyenge András!
Nem gondoltam hogy rövid hozzászólásom ilyen indulatokat vált ki Önből és még kiabálni is fog (a nagybetű kiabálást jelent). Biztos vagyok benne hogy Ön hozzáértő Én csak egy Nyugdíjas informatikus vagyok. Így képzettségemnél fogva nem értek a közgazdaságtanhoz, nem értek az atomerőművekhez sem. Csak azt tudom ha nincs áram akkor internetezni sem tudok. Minden esetre a számokat nézve igen jól informált. Csak az a baj hogy már vagy 4 éve folyamatosan azt hallom hogy a kormány döntései személy szerint Orbán Viktor miniszerelnök Úr döntései elhibázottak mindent elloptak tönkretettek. Antiszemiták vagyunk és fasiszták. A Zsidó világ kongresszus mégis itt tartja az ülését már második alkalommal. Akkor mégiscsak biztonságos ez az ország? Békében élhet mindenki.
Édesapám orosz fogságba volt mikor hazajött azt mondták neki nem beszélhet arról ami vele-történt, becsületes volt meg megfélemlített és nem beszélt. Aztán 40 évig azzal hitegették hogy most azért rossz egy kicsit hogy a gyerekének majd jobb legyen az élete. De HA HÓ én vagyok a gyerek. 64 éves vagyok van két felnőtt gyermekem nem tudom meddig fogok élni. De nincs időm több kísérletezésre ezért nem szeretném ha az én életembe valaha is hatalomra kerülne bár melyik baloldali párt.
Mert 4 éve az ország ellen dolgoznak a baloldaliak. Sajnos mindig találnak egy újságot hogy az általuk előre megírt csúsztatásokkal teli cikkeket leközölje valamelyik haszontalan újságíró. Az Európai unióba rendszeresen feljelentik az országot a baloldali képviselők.
És ebből nekem nagyon elegem van. Írása szerint Ön is ezt képviseli. Tegye ez egy szabad ország mindenki elmondhatja szabadon képviselheti a véleményét. Ez egy kicsit hosszúra sikerült.
Tisztelettel
Apáthy László

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Apáthy ! Ma a leamortizálódó félben lévő ( főkönyvi érték alapján a 0 -hoz közelítő) értékű eszközállománnyal rendelkező Paks I. az áramot cirka 12 Ft/Kw. áron állítja elő. Attól függ, milyen a Dunai vízjárás, és mekkora az a hűtővíz mennyiség, amit kénytelenek pluszban, szivattyúzással beemelni...
A Paks II. ma (!) mát cirka Három ezer hatszáznegyven milliárdba van. MÉG EL SE KEZDŐDÖTT .. A pénzt még át se utalták Már ennyi : azaz 3,64 forint x 10 a 12 . hatványon...
Azt amit el tud adna az erőmű külföldre, azt HAT forintért tudja... A Németek a sok házi napelem rendszerrel már lassan megoldják a nappalit, meg az éjszakait is.. Mert a nap ingyen süt...akarjuk-nem akarjuk...
Tehát : NEM LEHET OLYAN OLCSÓN TERMELNI A MÉG EZTÁN FELÉPÜLŐ rektorokkal, mint a NAPPAL, MERT AZ INGYÉ SÜT !! Talán most már ""kapisci"" kérdezné az udvarias Olasz !!
És ha Orbán bármit is tesz, ez sajnos nem lesz kevesebb, de ha tesz, akkor sokkalta több lesz !!
MIVEL A A KORMÁNYUNKBAN NEM, ÁMDE A PRAVDÁBAN BÍZHATUNK! A napvilágra hozott részletek szerint szar van a palacsintába ! Nem kevés ! EZEK SZERINT MIRE A PAKS II.-T VISSZAFIZETNÉNK, AKKORA ANNAK KI KÉNE TERMELNI 96-USZKVE- 120 EZER MILLIÁRD FORINTNYI khmmm.. befektetést..(ugye tudod mi az ?) és az addigi termelési és amortizációs és járulékos költségeket... Ugye ez má sok.. mi ?Mi az hogy ! ESZMÉLETLEN MENNYISÉGŰ LÓVÉ !!!!!
És akkor HOGYAN IS lehetne olcsó a "záram..."
Na ennyit az eszetekről...hívek......simaagyú, önállóan gondolkodni nem képes csapata...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Apáthy úr!
Érdemes szerintem ezen kicsit elmélázni,tipikusan ide illik:
"Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra." - Sir Winston Churchill, brit konzervatív politikus

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Apáthy úr!
Ha nem tévedek semmi sincs ingyen ,az árat valakinek mindig meg kell fizetni ha nem most akkor később többszörösen.Csak emlékeztetem néhány éve még a csapból is az "ingyen hitel"folyt és láss csodát akik bedőltek annak a "rizsának" igen megszívták.Eddig úgy tudtam azért van a nyakunkon a fejünk,hogy gondolkodjunk és nem azért,hogy az inggallér ne csússzon fel.Gondolkodás=hangulatkeltés?Furcsa megközelítés.Nagy baj ám az ha valaki magát mindentudónak hiszi és a pillanatnyi haszon jegyében beáldozza a jövőt de azokat sem tartom sokra akik ezt támogatják.Azt nem tudom jó vagy rossz döntés-e Paks,de azt nagyon nagy bajnak tartom ,hogy a hozzáértők sem tudják,mert a döntést nem előzte meg alapos vizsgálat és tervezés.
Akik bedőlnek a rezsicsökkentésnek olcsó Jánosok ,nem is volna ezzel semmi baj ha a következményeit is csak ők viselnék.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Megsúgom kis buta,nálam akkor emelték az áramszámlát mikor a a lakás hosszú időre lakatlanná vált ,havi 250Ft-ról havi 1500ft-ra pedig van villanyóra és onnan ellenőrizhető
a valós fogyasztás,ja és ugye Bős Nagynarosról is a tények ismerete nélkűl szavaztál?
hogy ne kelts hangulatot.

Válasz

Apáthy László üzente 10 éve

Nem baj csak háborogj meg kelts hangulatot neked is olcsóbb lesz.

Válasz