Árkosi Zsolt üzente 9 éve

Tisztelt Hedrich Úr!
Ismerjük egymást? Más: Orbán nem égett le,Ön max azt sérelmezheti, hogy O.V. nem használ trágár szavakat, miáltal önnek így Orbán mondanivalója érthetetlen.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 9 éve

No most taglald értelmesen, kik a posztkommunisták.Talán azok,akik a fideszt erősítik amióta úgy látják hasznosabbnak.Emlékezz a Gyurtyán Orbán vitára,amiből Orbán leégve bukott iskolásként jött ki

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Árkosi úr!A Biszku bejegyzését törlöm,mint nem ide illőt.

Válasz

Árkosi Zsolt üzente 9 éve

Okok, amiért Orbán tart a vitától
Az ember se szélsőjobbosokkal se posztkommunistákkal ne vitázzon. Van szint ami alá kár süllyedni!

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Nem nyerne kedves Bőzsöny úr. Mert az első 300 méterével egyidőben lekocognám a százast.. Én csak tornázom és kocogok..ifjúkori sérülésem misatt nem focizok, meg elvből..mert ami itt a foci ürügyén az elmúlt 35-40 évben folyt, az kivételesen mocskos..
- Azt hiszem, és nem csak én, hogy a gyűlöletkampányt a hazai politikában a Mr Finkelstein és Mr Bimbaum házaspáros vezette be, kik a fidesz kampánytanácsadóiként tevékenykednek úgy jó 10 éve.
Ezt NEMZETKÖZI szakértők és a házaspáros nemzetközi eredményei igazolják. Pl. levezényeltek olyan homofób kampányt, amit fölényesen meg is nyert támogatottjuk, annak ellenére ugye, hogy ... Ők a gyűlöletkampány legjobb szakértői..
Azt hiszen ebben a bagoly mondja...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Arkosi úr!Ennek mi köze a cikkhez vagy az itt kommentelők párbeszédéhez.Ha erről akar párbeszédet akkor indítson vagy fórumtémát,vagy tegyen egy új blogbejegyzést.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Kedves Gyenge úr. Biztos én nyernék mivel hetente egyszer focizok.Ez egy nagyon rossz kifogás. Gondoljon bele lehet akármilyen törvény szabály és bármi.ha elmegy 5 millió baloldali kész.. Rengeteg embert visszatartott ez a gyűlölet kampány .De ha kormányváltó hangulat van ami csak egy hangulat keltés és nincs.akkor hol voltak a tömegek.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Kedves Bőzsöny úr ! Van egy javaslatom. Bár idősebb is vagyok, meg 3 discus hernia és három stroke után vagyok, - de versenyezzünk.
Én a 100 méteren indulok, önnek meg ott a 3x400 méteres gát...
És utána várom őszinte gratulációját...
Nagyjából ez volt a "versenyhelyzet...."

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Én is így gomndolom, csak az alapállás tisztázásához nem árt ha számvetést csinálunk.
És aztán meg szépen és következetesen az 1989-es választásoktól végigfésülni sűrűfésűvel a politikát a politikusokat és az eseményeket és következményeket..
Nagy valószínűséggel oda jutna az elemző, ahová Gyurcsány jutott, és Sukorón "belehevült."
Vagy rosszabb.
Oda, ahová az országból Kanadába üldözött Kertész Árpád.
Vagy kis különbséggel közvetlen melléjük. Jobbról-balról. Mindegy. Csak az nem, hogy kiknek van nagyobb sara benne.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Kedves András én azt gondolom érdemesebb lenne az okokon meditálni az ellenzéknek és főleg az MSZP-nek önkritikusan önvizsgálatot tartani.Ez az eredmény nem véletlen,és nem csak-sőt szerintem elsősorban nem a rossz törvényben keresendő mely lehetővé teszi egy kisebbség uralmát a többség felett.A távolmaradók nekem azt üzenik ,hogy elegük van a hiteltelen politikusokból,senkiben sem látják annak garanciáját,hogy a "haza mindenek előtt".Sőt az is el kell ismerni,hogy az ellenzékre szavazók között is sokan szavaztak befogott orral pusztán annak felismerése okán,hogy a kormányváltás még mindig jobb,mint a folytatás. Alea iacta est! A jövő nem biztató és súlyos ára lesz .

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 9 éve

Jó ez a számháború de minek.Csak fel kell nézni az eredményjelzőre.Ha nem lett volna olyan visszataszitó az összeomlás kampánya biztos többen elmennek. Egy politikus sem beszélhet igy az ellenfeléről még ha utálja is nem beszélve a gratulációrol ez modortalanság.

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

És a számok alapján megvalósult a kisebbség teljhatalma a többség felett.
Nem is biztos, hogy ők hajtanak jó felé, mert arról már rég behajtani tilos tábla van. De teljhatalmukkal visszaélve eddig sem vették figyelembe ezeket a dolgokat. Majd újfideszül és unortodoxul módosítják ezt is, és akkor az lesz a kötelező haladási irány.
Csakhogy a környezet nem arra tart ! És nem simán lelépnek, hanem "elszállnak" mellettünk, mert mi visszafelé haladtunk egy feudálkapitalista maffiotikus jeleket mutató autokráciába,- véleményem szerint. És mind a 4 definíciót megvitathatjuk, mennyire helytállóak..

Válasz

juhász nagy sándor üzente 9 éve

egyetértek veled

Válasz

Gyenge András üzente 9 éve

Kedves Károly !
Úgy emlékszem, hogy az elektromos szakik is komolyan veszik a tényeket mutató számokat..
Tehát: 2,1 milla valamilyen okból a regnáló fideszkdnp szövetségre szavazott. 0,64 miilát vesztve.
De azért 2,6 milla meg ellene. ...... És ami a legelgondolkodtatóbb :
bizony- 3,3 milla meg senkire... a 8 milla választásra jogosultból.
Így jutottunk el oda, hogy a választók 1/4-ének döntése alapján a 2/3-os többséget megszerezte a fidesz, egy olyan VTV. alapján, ami még hatálybalépés és próba előtt 254-szer lett módosítva, farigcsálva. (Természetesen felvetődhet a kérdés, hogyha ketten olyan játszmát játszunk, aminek szabályait én határozom meg, akkor mennyi lehet az ön nyerési esélye ? Pláne úgy, hogyha nekem a kibicek is besegíthetnek..)
És mintha itt látszana meg az az ellentmondás, amit nem nagyon értettek meg a közvélemény kutatók az elmúlt időszakban. De sajna az ellenzék se.
Nagyjából 80 %a a lakosságnak kormányváltást szeretett volna.. és akik az ellenzékre
szavaztak volna, azok csak cirka a legjobb időben is csak 3 milla közelien voltak...pedig a 8 milla 80 %-a az 6,4 milla.. És miért maradtak otthon olyan sokan ?
Most akkor kik mennek szembe a forgalommal ?
Viszont szívni azt nyugodt kehet, egyformán fogunk....Bárkire, vagy épp senkire se szavazók EGYÜTT. Ugye szokott a pénztárcájában leltározni ?
Így csak emlékeztetőül: ..."folytatjuk!"

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 9 éve

Károly azért a szavazatra jogosultak 27 %-a nem mindenki.Aki elszenvedni kénytelen a következményt igazából az a többség.Az más,hogy olyan a választási rendszerünk,hogy ez elég a kétharmadhoz.A távol maradók nem az elégedettséget inkább a kiábrándultságot üzenik mindegyik politikai elitnek-megjegyzem nem véletlenül. .Hogy ez hová fog vezetni?Már aligha fogom megtudni de gyermekeink és unokáink inni fogják a keserű levét bár ne legyen igazam.

Válasz

Humayer Károly üzente 9 éve

Látja Borika! Mindenki szembe jön az autópályán!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Nos kedves Károly!
Lehet,hogy naiv vagyok,nem vitás mindig mindenkiben előbb a jó szándékot feltételezem.Azt nem szeretem,ha hülyének néznek.
Az "Orbán kormány nem megszorításai" című írásban felsorolásra került 50 tétel közül melyik sújtotta a multikat megnevezné?
Paks:kell vagy nem nem hiszem,hogy bármelyikünk is autentikus lenne ennek eldöntésére.Lehet,hogy én nagyon bután gondolkodom,de én azt hiszem felelős döntés bármilyen kérdésben is csak akkor hozható ha azt hozzáértő szakemberek megvizsgálták, meg hányták-vetették elejét utolját , nem pedig én a "laikus" akarom megmondani nekik a tutit./ez alól a miniszterelnök sem kivétel/Azt megtapasztaltam,nem sok jó jött ki soha abból ha a gombhoz varrták a kabátot,
Egyébként a vitatott kérdés a döntés módja elsősorban egy ilyen nagy horderejű kérdésben./Számomra a cikk egyértelműen fogalmaz./
"Természetesen vannak az Orbán kormánynak is nem tetsző kilengései, de ez mind eltörpül a fő cél mellett. Kicsit hosszabb távra kell gondolkodni."-írja.Ha csak kilengések lenének üsse kő,hiba nélkül nincs kormányzás.A fő cél:maga szerint mi?Szerintem egyre inkább kirajzolódó diktatúra s ez nem tetszik.Egyre inkább a Rákosi rendszerben érzem magam-arra emlékszem mivel nyíló értelemmel éltem meg .A hosszabb táv :az az ország tragédiája lenne.Diktatúra még mindig előbb vagy utóbb de csúfos véget ért a világon mindenütt . Gondolja itt másképpen lenne?.Még talán a 24.órán nem vagyunk túl,hogy ez az ámokfutás véget érjen és vissza lehessen térni a jogállami keretek közé.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Károly.
Tehát a cél szentesíti az eszközt? ? Mintha a Világtörténelem tele lenne ilyen rossz példákkal.
Melyik ember tisztességesebb ?
-Aki hazudott, tévedett,- és beismeri? Hisz az ember nem tökéletes gépezet.
-Aki magát igazmondónak beállítva folyamatosan hazudik?
Melyik az az ember a kettő közül, aki KÉPES JAVÍTANI
Aki belátta, beismerte annak káros és veszélyes hatását a társadalomra?
Lehet e jó célt ROSSZ eszközökkel elérni ? (edigi példák :Hitler, Sztálin.Csau.. Milose...)
Vagy az, aki folyamatosan fenntartja és intézményesíti a társadalomban a a hazugságot ?
Egyébként Európai unióban mondott beszédében még a maga által követett Orbán V,. is elismerte, hogy Bajnai eredményesen és jól vezette az országot. . És pozitív (!! eredménnyel adta át neki. Ezt egy csomó jegyzőkönyv (!) is bizonyítja (átadás-átvételi !) (igaz itthon híveinek mér nem..) De ez is hazugságához tartozok.
És ismét megkérdezem. Ön szerint szükség van e egy társadalomban MORÁLRA ?
Emlékezek régi válaszára...

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves Borbála!
Csodálom az Ön naivitását a Bajnaival kapcsolatban.
A Gyurcsányban felfedezett tisztesség pedig maga a csoda!
Orbán megszoritásai elsősorban a multikat érintette, jogosan!
Erre méltó példa az ELMŰ közgyűlés határozata az osztalékról!! Ez magáért beszél.
A Paks ügyről pedig az a véleményem, hogy arra szükség van. Csak ez a megoldás ad olcsó villamos energiát. Ez ellen való tiltakozás, csak a laikus emberek megtévesztése!
Természetesen vannak az Orbán kormánynak is nem tetsző kilengései, de ez mind eltörpül a fő cél mellett. Kicsit hosszabb távra kell gondolkodni.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Károly !
Anno középiskolás korban mmég nagyon sokszor csodálkoztam azon, hogy a tanár a kérdésfeltevés után azt mondta a delikvensnek . "Hülye vagy fiam,- ülj le, és maradj csöndben é inkább figyelj!" (naiv gyerekként azt hittem csak okosodni akar..)
Aztán mikor később a Zypernowszkysokat estin konzultáltam,- nagyon hamar rájöttem, hogy a kérdésfeltevés elmond a delikvensről mindent... Sorry ... Károly..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Károly!Igen Bajnai miniszterelnök úrra gondolok.Az egy év alatt az országot növekedési pályára állította ezt még akkor Orbán is elismerte Brüsszelben.Ha nem hiszi nézzen utána,keressen rá.Ami pedig Gyurcsány urat illeti:az öszödi beszéd "érted haragszom és nem rád" minden ellenkező híresztelés dacára..A beismerés valahol a tisztesség jele ami előrevetíti a változtatás szándékát,nem úgy aki folyvást hazudik akkor is ha kérdez ,mint Orbán.Maga szerint miért nem áll ki vitázni?
Hogy tetszik "Orbán nem megszorításai"?-vagy valótlan?
Írtam a napokban is egy blogbejegyzést amiben felsoroltam egy csomó konkrét kérdést amire kielégítő választ vártam volna de senki nem méltatott válaszra.Pedig a hívek,így ön is cáfolhatta vagy indokolhatta volna .Ez párbeszéd lenne nem igaz?

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves András!
Én csak szerény kérdéseket tettem fel, nem de bár?
Üdv!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Károly-Károly ! Csalódott leszek magába. Reméltem, magasabb EQ és IQ kellett a munkájához...mint amit most prezentál..

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves Borbála!
Csak nem Gyurcsányra, vagy Bajnaira gondol esetleg? Ezt még Öbről sem feltételezem!
Kíváncsi lennék, ki és mit bizonyított!?
Üdvözlettel.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Károly!
Úgy gondolja a nácik között keresném a megfelelőket?Nem hiszem ,hogy az idézett mondatban megfogalmazottaknak bármiben is megfelelnének.Különben is egy a kuckó a kemencével még ha nyíltan nem is ismerik el..Attól.hogy Vona most kicsit visszafogja magát gondolja megtéveszt?No nem. A kormányváltást zászlajukra tűzők között azért -ha nem is ideális a helyzet .találni olyanokat akikre inkább rá lehetne bízni a kormányzást,Van ott olyan aki már bizonyított is.

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves Borbála!
Akkor Ön most a Jobbikot várja?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Eszter kedves!
A te tudatlanságod az elképesztő,Ezek mind olyan kérdések amelyek megalapozottak -vagy azt állítod,pl.,hogy nem építtetett a kertje végébe Felcsúton foci stadiont?-és amikre illene egy miniszterelnöknek válaszolni ha a választópolgár igényt tart rá -és igenis igényt tart rá.Ideje lenne konkrétumokról beszélni a propaganda szöveg helyett.Ez nem ám kegy hanem kötelesség .

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Ferenc!
Maximálisan egyetértek ezzel a mondattal:"Tiszta erkölcsű becsületes határozott kemény rendet fegyelmet betartó vezetőkre van szükség akik ténylegesen a népüket szolgálják!!"Ilyeneket tud mutatni a Fidesz tájékán ha már annyira dicséri őket?Megvallom én nappal lámpással sem találok.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Na ez a fő baj...ha Pistike rosszalkodott akkor bizony lehet ilyen más is.Szomorú amikor valakinek csak nyugdíjasként arra futja,hogy elmúlt nyolc évezik,mert valójában amit az elmúlt nyolcévesek elkurtak azok megkapták a jussukat,és akkor aki most kurt el?Ja az kivétel,ja annak lehet.Ha valaki nem tud realista lenni az baj.
Az utolsó mondat pediglen egy nyugdíjas...álomvilága..Talán ebben a korban a hallgatás jobban festene,tanulván az ugyan ilyen vehemenciás őseinktől akik 47-50 között pont így reakciósoztak,aztán meg bemondók lettek...és láss csodát ma is ugyan úgy bemondják a másikat.Nem kell Orbán urat ennyire védeni mert egy szinten ez neki kellemetlen.Atettei alapján ér el sikereket,eredményeket az ember,nem egy két ember dörgölődzése,vagy ártalmasodása miatt.Én úgy gondolom nekünk nem kellene ilyen harcosnak lenni

Válasz

beres san dorne üzente 10 éve

Honan szeditek eszt a sok marhaságot Orbánal kapcsolatba nincs dolgotok? elképesztő

Válasz

Mészáros Ferenc üzente 10 éve

ezeknek hibáknak a többszörösét csinálta az a 8 év amit szocik csináltak 200-300% os rezsiárnövekedés nekem is fel kellet adnom a panel lakásom és több tizezer embernek..új kormánynegyed építése ami nem valósult meg 50 milliárd forint veszteség! most tele gazzal !hól vannak a beépitett fészek a betegeknek?? ? mennyi milliárdba került..EURÓ kerék ..ott rozsdásodik ..vaskefe 35 millárd ..ki nézi meg..milyen emlékmű..3.5 milliárd 1km autópálya a világ legdrágább autópályálya ..stb és ki felel itt ebben az országban a tetteiért a kis ember aki ellop egy csokit az igen ..miért félelmitették meg kis hazánkban a magyar népet 22 millió románnal....itt akik már kormányoztak mind lejáratták magukat mert nem a népüket szolgálták hanem a saját és rokoni baráti társaságuk zsebeit!! mit számít ezeknek az embereknek hogy pár millió magyar éhezik!! Tiszta erkölcsű becsületes határozott kemény rendet fegyelmet betartó vezetőkre van szükség akik ténylegesen a népüket szolgálják!!

Válasz