Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Császár István !
Annyira igaza van, hogy remélem még a Fazekas Zoltán Drnózseli polgármestere is megérti.
Megértjük mi, hogy a "hűséget" bizonyítani kell, viszont nem valószínű, hogy a falu ezt a polgármesterük javára írja, hogy nem veszi észre ezeket a mindenki (!) számára egyértelmű, és nyilvánvaló dolgokat !

Válasz

CSÁSZÁR ISTVÁN üzente 10 éve

Nos ennek a cikknek az írójának egy kis matek....Ugyanazt játsszák a nyugdíjakkal Orbánék, mint tavaly....
Anno a 70 es évek végén mikor a január 01 től "féltek" az emberek, mert akkor jöttek a drágulások-áremelések, volt egy sziveszteri kabaré ami megmutatta hogyan kell számolni illetve hogyan is számolnak %-ot odafenn. Akkor történt, hogy január 01-n a szegfüszeg árát csökkentették 50%-al kb 30 termék árát emelték (élelmiszer) 1-1,5 %-al és ezek után bejelentették, hogy átlagban abban az évben csökkent a megélhetési költség.....ÁTLAGBAN.... de mennyi szegfüszeget meg kellett volna ehhez venni. Mint előző kommentben írtam, most is ez van egy -két dolgot csökkentek és kihangsúlyzom, és mélyen hallgatok a rengeteg emelésről. Jaaa hogy a bankadó meg a többi miatt átterhelt kiadásokat nem az állam csinálta? Dehogy nem sőt tudta, hogy ez lesz, csak közvetlenül nem merte megtenni, az adóztatást inkább bevont egy "közvetítőt"

Válasz

CSÁSZÁR ISTVÁN üzente 10 éve

Érdekes akár hogy is csűrik csavarják és magyarázzák meg a dolgokat nem érzem, hogy többet érne a nyugdíjam. A "nagy" rezsicsökkenésből havi 2000 ft om marad, ha emelte volna x % al a nyugdíjam akkor kb 5000-el emelkedik tehát én buktam havi 3000 ft-ot. Rezsicsökkentésről nyomják a rizsát minden hol, de arrol kussolnak, hogy az egyéb ilyen olyan adókkal, díjakkal és ezek bevezetése miatt emelkedett tételek miatt további havi 3000-4000 ft-ot bukunk. Zehát kaptam 2000 et elvettek kb 8000 et. Köszönöm a havi mínusz 6000-et havonta

Válasz

Nagy Ibolya üzente 10 éve

A kormány a szolgáltatók terhére csökkentette az inflációt, ha ez nincs úgy a kormánynak kellett volna a nyugdíjakat a magasabb inflációnak megfelelően emeli.Tehát kijárt jól? Úgy-e a kormány? A szolgáltatók előbb-utóbb valamilyen módon be fogják nyújtani a számlát, senki se gondolja, hogy nem, csak idő kérdése. Ahogy mondani szokás, nincs ingyen ebéd. Tehát nem szabad annyira örülni.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Fazekas Zoltán úr !
Örömmel észleltem, hogy önt nem vitte el az árvíz. Viszont konkrét "úriemberi" igéretének betartását mind a mai napig nagyon várom. Tudja! az a sok megválaszolatlan kérdés, amire azt mondta,-az árvízi helyzet javulása után válaszol.. Felénk már rég elmúlt! Várom adósságának törlesztését !
Idézem önt! " Miért ez a hatalmas ellenszenv a polgári kormányzat ellen." Most ezt ugye szimplán kijelenti? Mert kérdőjelet nem látok, bár kérdés os lehetne! NO, én úgy fogom fel.
Először is: Mi az hogy polgári? Az össznépi (!) állampolgári, vagy a jobboldali értelmezés, amit OV., amíg a riporteri kérdésre válaszolt is, nemcsak "megnyilatkozott" ,- így definiált. A polgári osztály az olyan, mint a pornó. mindenki tudja, hogy van, nézik is, csak kevesen értik és csinálják.
Igazából jelenlegi kormányunk sem az OV.-i definíciónak sem az "összállampolgári" képviseletnek nem felel meg.
Örömmel dicsérnénk OV.-t és kormányát, csakhogy nincs miért.
Mégpedig a következők miatt: Tevékenységük úgy definiálható, hogy KLEPTOKRATIKUS, ÉS MAFFIOTIKUS a kormány.
Kleptokrata = kényszeres tolvaj autokrata .(öntörvényűen uralkodó)
Maffiatikus, mert az ÁLLAMOT BELÜLRŐL, demokratikusnak álcázott választáson, ám sok apró-nagyobb csalással elfoglaló SZŰK csoport, kik egymásnak elkötelezettek, egymástól erősen függenek, átvéve az állam feletti hatalmat, azt a saját-és érdekkörük hasznára maffiaszerűen, PIRAMIS RENDSZER SZERINT működtetik.
A piramis rendszer szerinti azt jelenti, hogy ahhoz, hogy egy ember JÓL JÁRJON, ahhoz bizony NÉGY másiknak kell ROSSZABBUL JÁRNIA.
S EZÉRT OMLANAK ÖSSZE A PIRAMIS RENDSZEREK, MERT A VÉGÉN MÁR NEM LESZ, KI ROSSZUL JÁRJON !
Igaza van. Volt portás és udvaros, hiszen ők a rendet voltak hivatottak fenntartani valamilyen szinte, Most van biztonsági őr, pisztollyal a derekán + mellé "recepciós".
Az udvart és az irodát meg külön e célra "felfogadott" cég tartja 3 profitért rendben.
Volt postázó-irattáros-fénymásoló, mert nem volt még drótposta, és minden asztalon PC, és mellette scanner és nyomtató...Ráadásul abba nem kellett "patron" ...
És még eegy dolgot kérdezek.

Mi a megfejtése Kövér László úr híres mondatának: ""KOMMUNISTA KUTYÁBÓL NEM LESZ DEMOKRATIKUS SZALONNA ! "" Erre kérem reagálását a ALÁBBIAK
ISMERETÉBEN !

-->mivel a karakterkorlát miatt nem fér ide, a következő szakaszban olvasható-->

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Fazekas úr !
Emlékezetfrissítés okon azért olvassa át, és gondolja végig. Ráadásu nem teljes. Csak ici-pici része...

"Igazi Jó komcsik

Egy kis segítség a gyenge memóriás Fidesznek: A Szocialista Magyarországért kitüntetést kapták: Dr. Schmitt Pál elvtárs, a MOB elnöke, több évtizedes szocialista sportvezetői munkájáért és nemzetközi érdeklődést kiváltott tudományos munkásságáért Kövér László elvtárs, az MSZMP Párttörténeti Intézet munkatársa, két évtizedes ideológiai kutatásaiért Tarlós István elvtárs, tanácstag, a III. kerületi tanács városfejlesztési bizottságában kifejtett munkásságáért Bakondy György elvtárs, az Országos Védelmi Bizottság párttitkára A Munka Érdemrend arany fokozatát kapták: Semjén Zsolt elvtárs, az Országos Egyházügyi Hivatal titkára Demján Sándor elvtárs, a Gorsium ÁFÉSZ elnöke Csányi Sándor elvtárs, az OTP V. kerületi fiókjának vezetőhelyettese Áder János elvtárs, Csorna város pártbizottságának másodtitkára A Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapták: Széles Gábor elvtárs, az Ikarus üzemi pártbizottságának tagja Orbán Győző elvtárs, a Gánti Ércbányák nyugalmazott párttitkára Pokorni Zoltán elvtárs, a Pedagógusok Szakszervezetének főtitkára Pozsgay Imre elvtárs, a Hazafias Népfront elnöke Rogán Antal elvtárs, a Sárvári Gimnázium KISZ-bizottságának titkára A Munka Érdemrend bronz fokozatát kapták: Hoffmann Rózsa elvtársnő, gimnáziumi tanár Lázár János elvtárs, Hódmezővásárhely város tanácsának tagja Kósa Lajos elvtárs, a Debreceni Városi Tanács előadója Szíjjártó Péter elvtárs, Győr város tanácsa ifjúsági bizottságának tagja Matolcsy György elvtárs, minisztériumi előadó Vona Gábor elvtárs, az ELTE KISZ-alapszervezet titkára Selmeczi Gabriella elvtársnő, a Budaörsi Szocialista Nőszervezet tagja Deutsch Tamás, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója"

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Fazekas úr!
"Nem régi esemény: elvették a 13. havi nyugdíjat. Na ki vette el? Emlékszik még valaki erre a húzásra? "Természetesen emlékszünk de még arra is ki vezette be.Na ki?Elárulom:Meggyesi Péter kormánya 2002-2004 között.És ki vett el több mint egy havi nyugdíjat-nem 13.havit- Orbán Viktor első kormányzása idején amikor nem adta meg a törvényben előírt emelést,azt csökkentették 9 %-al.Ez igazi érvágás volt .Erre a húzásra is illene emlékezni ha már cikizi a nyugdíjasokat.
Kissé hányavetin és hebehurgyán fogalmaz mikor azt említi ki mit vitt el a közösből.Bizony ez megérne egy misét.A rendszerváltás óta eltelt 23 és félév juttatta az országot oda ahol most van ebből 11 és félév akárhogyan is számoljuk a jobb oldal levese és a nagy privatizáció Antal idejében történt.Azt hiszem nagyon meglepődnénk ha igazi elszámoltatás számon kérné kinek miből is származik a vagyona?-mondjuk Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere aki 3 év alatt közel 7 milliárdos vagyonra tett szert és csak 2013-ban 800 millió osztalékot vett fel.Nem szokta böngészni a nyilvános vagyonbevallásokat?Érdekes dolgokra lehet bukkanni,csak az a baj azt nem árulják el,hogy hogyan lehet mondjuk akár milliós havi jövedelem mellett több mint 13 milliót megtakarítani!Vannak nagyon ügyes fiatalemberek.
A kormányok sok hibát elkövettek.Egy dolgot viszont nem tettek a korábbi kormányok:nem teremtettek jogbizonytalanságot,tiszteletben tartották a magántulajdont,nem alkottak párt alkotmányt amit ahogyan kényük kedvük diktálta nem módosítottak,tiszteletben tartották az ellensúlyok fékek rendszerét-a demokrácia alapjait nem verték szét,nem törtek kizárólagos hatalomra.Az nem zavarja,hogy a civilizált világ lassan nem áll szóba Orbánékkal?
Abban igazuk van a nyugdíjas is mint bárki más ne csak a készet várja,maga is járuljon hozzá,hogy több legyen.Csak az a baj,hogy ez véges,mert ha megéri eljön az az idő amikor már nem bírja fizikailag és minden nyavaja is eléri.Akkor is léteznie kellene.

Válasz

Fazekas Zoltán üzente 10 éve

Kedves Terike! ismeretlenül is igazat adok Önnek. Sok sok dolog mellett egyet aztán igazán nem értek. Miért ez a hatalmas ellenszenv a polgári kormányzat ellen. Emlékszem arra, amikor a választások előtt néhány nyugdíjas klubos Antal József képét köpdösték az egyik nyugat-dunántúli városban a sétálóutcán hangos megjegyzések mellett, de az alanyi jogon adott nyugdíjukat egyik nagymama sem küldte vissza! Nagyon jó lenne, ha a velem korbéliek és az idősebbek elgondolkodnának mit is szidnak, azt szinte le sem merem írni, akarva, de inkább akaratlanul megint kinek akarnak rosszat: a fiataloknak, a közép korosztálynak, "Mert nekünk mindent aztán!" "Nekünk az évek után ez jár!" Igaz, de a hitegetésből kijutott a magyarnak bőven. s mi ebbe nőttünk bele. 1945-ig a végső győzelem az biztos, 1945 után vas és acél országa leszünk, vagyon (oszt szépen bele is mentünk az alsónadrágunkba), és lehet érvelni, akkor volt munka, most nincs, mert a közmunka az csak duma. Ige, akkor volt portás, udvaros, postázó 1,2,3, ... 101, akiknek tényleg volt munkahelye, de effektiv munkája semmi. s közben szépen föléltük a háború után még megmaradt kincseinket, szüleink nagyszüleink erejét. Igen volt baklaton, SZOT üdülő, s most miért nincs? Hol vannak a szakszervezetek? Kedves baloldal tessék már utána nézni, mit vittek el az elvtárból lett urak a közösből?
Nem régi esemény: elvették a 13. havi nyugdíjat. Na ki vette el? Emlékszik még valaki erre a húzásra? és most ezeket sírjuk sírják Önök vissza?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az egész világ :

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

az egész ország egy diliház.....mi jók összetartunk ...mert különben együtt,rengetegen mehetnénk öngyilkosságra........olvassuk a Bibliát és értjük mi történik itt!Az Úr pedig minden nap ad erőt,hogy várjuk azt a napot amikor a jelenlegi rendszert eltörli és megöröklik a jók az új,a helyre tett világot .

Ámen !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

az pedig orvosi műhiba és gondatlanságból elkövetett de meguszták mind a ketten levélben ha érdekel holnap elmondom

Válasz

Jeneiné Terike üzente 10 éve

Arra is és a gyerekeidre is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Beletörődtünk annyi tragédia ért már bennünket,hogy kicsordul már rég a pohár de az iskolára kérdezed a nyomozást????

Válasz

Jeneiné Terike üzente 10 éve

Marika, én ezt nem értem. Csak volt nyomozás nem,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

De biztosan ,nem tudjuk a veszprémi polgármesteri hivatal adott hozzá ingyenes jogászt !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Vannak olyanok is biztosan de mi azokból,akikkel rengeteg rossz történt,együtt felépítjük a lelkünket újra inkább !

Válasz

Jeneiné Terike üzente 10 éve

Tessék?? és a rendőrség nem nyomozott, okokért?

Válasz

Jeneiné Terike üzente 10 éve

Ez butaság. Én soha nem voltam olyan helyzetbe hogy azt feltételezzem" KOLBÁSZBÓL LESZ A KERÍTÉS" és kikérem magunknak még a feltételezését is ennek. Mi megdolgoztunk a kis nyugdíjunkért. a manna nem hullt az ölünkbe soha. Örömmel dolgoztunk, mert több jutott az asztalra. azt meg hogy a tizenharmadik nyugdíjat elvették az előző ciklusba, nem kifogásoljátok????de biztosan örömmel vennétek kedves hozzászólók ha ez a bolond Orbán kormány visszaadná???!Sokan meg sem érdemlik a sok mocskolódásaik miatt.A gazdasági helyzet meg meg sem engedi!Csak olyan jó szidni valakit!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Egy új iskola rengeteg,pontosan 400 gyermeket felvett majd az osztályvezető úrtól tudtuk meg,hogy nem is kaptak engedélyt

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tudod ami kislányunk már csak azért is jó kislány mert mire 10 éves lett 2 testvérét meggyilkolták .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kérdezd meg a veszprémi,Kormányhivatal osztályvezetőjét,hogy vicc-e ??Miben lenne az ilyen vicc???????

Válasz

Jeneiné Terike üzente 10 éve

No ez vicc ugye?? mert az én nyolc unokámból az egyik két helyre jelentkezett, egyiknél Olyan szakot nem indítottak mert nem volt jelentkező, a másik helyre fel vették hozza a 4,7 átlagot és jó ösztöndíjat kap.A szigorítással meg egyetértek, mert sokan csak azért jártak iskolákban a felső oktatói intézetekbe is!!! csak hogy csináljanak valamit 2.es osztályzatokért.
Ne legyünk már ennyire elfogultak a mai ifjúsággal, nem igazán lehet őket semmibe befogni, és semmit nem akarnak csinálni, majd anyu, apu.
Azt meg hogy mért nem szülnek, hát mi semmit sem kaptunk , nem az állambácsinak szültünk, hanem magunknak,dolgoztunk gyerek mellett házért, azután a bútorért, nyaralni sem voltunk, taníttattuk a gyerekeket stb.ők meg önzőek, és először ház, autó. stb kell.azután sem kell gyerek, mert nem lehet szórakozni.Inkább a felfogás más a mai ifjúságnál.Mi fogjuk lakni e hazát! Mert szívet cseréljen az aki Hazát cserél! Van itt sok példa a német, a külföldi munkával kapcsolatba, éh bérér dolgoznak a magyarok!!Ott sem jobb mint itthon. Csak valahogyan jobb okolni Kormányt, és mindenkit mint tenni magunkért.Mellesleg három gyereket neveltem nyolc unokám, van, és kis nyugdíjam harminc év után.De kertet művelek, és a felesleget eladom. Ezzel pótolom a nyugdíjamat.
és nem halok éhen, tele a kamrám és élek 62 000 ft-ból.Lehet szidni, de ne essünk már át a ló túlsó oldalára. Mert ez a menő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mi keresztyének nem politizálhatunk de bennünket se hagy hidegen ami itt történik :

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szerintünk csak 3 féle megoldás létezik itthon azoknak,akik nem mennek el külföldre élni,ezért vagy azért ,de maradnak ! : édesanyák szeretete - pedagógia és újságírás !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Már csak és halkan egy kérdésem maradt...Ha a szűleink korabeliek megpihentek,kik fognak itt lakni e hazában ????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

De ez se volt elég !!! 400 hallgató az utcára került tavalyi évben ,drága utolsó élő gyermekünk is!!Pedig csak tanulni szerettek volna egy szép szakmát,több féle indítva lett....és csak nem kezdődött el míg egyszer csak minden más iskolából kiszorultak,csak nagyon kevésnek sikerült elhelyezkedni másikban mert nem maradt idő minden új papírt elintézni,mi van ebben az országban hát ??Bolondok háza?????Tényleg csak magunkra számíthatunk......ezért nem mernek szülni kislányaink manapság pl.-ul......

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mit jelent,hogy kg-ra megvették ????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Azután elvették ,harmadszor is a munkámat ,egyszer , 5 fogammal voltam egy hónapig táppénzen, 3 kemény évi munkám alatt egyszer !!!Mire mentem végre újra dolgozni KITETT a vezető.....amikor megkérdeztem ,hogyan képzeli és Emberségesnek tartja - ezt mondta halkan : " Hát , sajnálom ,miért nem teljesítettél múlt hónapban ??? "...........Nem csak a politikusainkkal van baj az Emberek is itthon inkább már - csak - emberek........

Válasz

Kántor Aranka üzente 10 éve

András igaza van!!!!!!!!! A baj csak az, hogy ezt nem mindenki érti, mert ha jól körbe nézünk sajnos sok-sok nyugdíjas társunkat megvették "kilóra" , tudom ez borzasztóan hangzik, de sajnos így igaz! Hiszékeny idős ember társaink tényleg azt hiszik, hogy ezután majd kolbászból lesz a kerítés is (mint ahogyan meg lett ígérve)!!!!!!!!!!! Mert ha jól körbe nézünk akkor a nyugdíjasok serege választotta meg a "királyt", ---vagy az "istent"???????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Aztán még egyszer elvették a munkámat amikor kapaszkodtam az uborkafára : 5 év alkalmazott státusz után ,sok éve tudja azóta már a törvény de senkit,még se érdekel...kitettek bennünket KÉNYSZER VÁLLALKOZÓIRA !!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ebben a hónapban van már 2 szomorú éve,hogy O . m. e . úúúrrr...megírta levélben a férjem nyugdíjára : "Nemzeti érzésből..." és azóta khm...khm...."NEMZETI ÉRZÉSBŐL" havi : 30 000 FT-ot elvesznek . Utolsó élő gyermekünk életét veszélyeztetve !!!!!!!
A férejem,17 éves korától keményen tanult,dolgozott és védte a hazát!Amit tőle ,tőlük vártak el,ők teljesítették,akkor ??

Tőlem pedig GYES alatt - !!! - vették el a munkahelyemet !!!ILYEN VILÁG VESZ KÖRÜL BENNÜNKET és még mindig tudják rombolni....??????

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Csak az a hiba, hogy mesterségesen leszorított az infláció a rezsikamuval, amit kétszeresen mindjárt vissza is vesznek. Viszont a nyugdíjas kosár meg "régen "elveszett"!
Nem az alapján mérik a a reálértéket. Úgyhogy a cikk utolsó bekezdése csak papíron valós, valójában, a mindennapok valósága szintjén nem igaz !
November óta hónapról-hónapra többe kerül a szinte minden élelmiszer.Gyógyszernél meg ugyancsak, vagy épp hiánycikk, és nincs helyettesítője.

Válasz

varga Éva üzente 10 éve

Szóval,...Nesze Semmi,Fogd Meg Jóóóóóól ! Politika!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz