Jakab Katalin üzente 10 éve

Még jó, hogy az eredeti cikk Vajna milliárdos adó elengedéséről szól!!! Szánom bánom, ha én vittem félre a vitát, de az öt perce hallott hírre asszociáltam. Kár volt.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Eszemben sincsen senkit sem megsérteni Borbála. De a tipikus van kalapja,- nincs kalapja esetét láthatjuk. Ha úgy írtam, hogy "kifejtettem" a gondolatot , hogy bárki megértse, akkor a Katalin szerint "sok a duma.". Ha meg nem, akkor nem érthető, ellentmondásos. Persze. Mint minden az, és relatív is.
Ezt a mentős ügyet is nyugodtan besorolhatjuk az Orbáni intézkedések kesze-kusza tömkelegébe, ahol a lézerblokkolós Lázár szavai világosítanak fel:.."mindenki annyit ér, amennyije van." És itt jön a képbe a Bogár László féle tudományos értekezés kivitelezése a gyakorlatban.
És Ernőt se értette senki. Csak talán a Juhász Nagy Sándor.
Pedig bármilyen keszekusza, kapkodó, értelmezhetetlennek tűnő és zagyvasággá minősített az orbáni tettek tömege,- az bizony EGY irányba mutat. Meg kell szabadulni a lakosság "lemaradó" részétől. És ebbe a késői, a rossz, avagy a késleltetett, "időpontra gyógyítás" is beletartozik. És itt az ellentmondás, amikor "gyarapodó népességszámról, meg a születések számának növelésérők halljuk a hivatalos szövegelést.
-És van még ilyen "sajátos" történetem. Konkrétak. Papír is van róluk.
Tehát: - a gazdag gazdagodik.A szegény meg szegényedik. És szelektálni kell a Bogár elméletet szerint.A gazdag megfizeti a luxus és extra gyógykezelést, meg a szállítást is megoldja..(természetesen írtam is a baleseti kivételt is ha jól emlékezem).
És ha az a szegény nő nem várt volna közel 2,5 órát, hanem beviszik "rögtön" (szomszéd-taxi, bárki) "sajáterőből", lehet, ma is él...
Ennyi.Csakhogy ezt a gondolatmenetet legelőször direkt nem írtam le...Számítva a reakciókra....
Viszont lehet, hogy nincs igazam, de ezt harmadik éve tapasztalhatjuk. Minden csak a "körülmények" szerencsétlen összeesése miatt van? És sokadszor mondtam, azért nem akartam a legelső posztban leírni, mert akkor sokallják valakik...
Ennyit a rövidség okán..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

András sajnálom,hogy a saját enyhén szólva ellentmondásos beírásod nem képezheti kritika tárgyát.Nem arról beszéltem amiről te most is és korábban is írtál.Kár így felhúznod magad,nem árt néha egy kis higgadtság attól nem lesz ám senki kisebb ha belátja:egye fene kicsit pontatlanul fogalmaztam és nem viszi más irányba a dolgot,csak,hogy neki legyen igaza.De ha megnyugtat,hogy kiadtad a haragodat akkor tedd máskor is engem nem sért.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Borbála, sajnos ez nem a semmi ragozása, hanem a valóság. Neked lehet. Nekem nem.
Három "stoke-ot" sikerült sikeresen átvészelnem. Abból az elsőt "a szabályok szerinti" eljárásrend alapján majdnem NEM ! Rosszullét-hányinger-220/160 feletti és tenziominnel nem csökkenthető vérnyomás. Ügyeletes orvost kihívtam. Kijött. Megnézett. Szombat délelőtt. Utasítása: Csak nyugodtan szopogassam a tenziomint..-majd később, délután ismét megnéz. Nincs javulás. Sőt. . Délután ismét telefon az ügyeletesnek. másfél óra múlva megjön. Hmm.Hmm. Jó. majd szól a mentőknek. Este. 21-kor én hívom a mentőket.. 21:30-kor kiértek.(mind "esetnél volt). Bevittek 21:36-ra az SBO.-ra,. A vezető főorvos volt műszakban. Akkorra 280/220 volt a vérnyomásom. Odaadtam neki az ügyeletestől kapott "zárójelentést". Az épp akkor lépett be az SBO-ra. Amíg nekem nyomatták a "koktélt" infúzióban addig az ügyidoki "megkapta a magáét". Utána meg én. "Uram, ön felnőtt ember. Miért várt eddig? " Azért főorvos úr, mert az ügyeletes..."Figyeljen. Ha valaki kimegy magához megszerelni a gázt. De az továbbra se jó, szökik a csőből.. Akkor ugye nem hagyja annyiba?" Nem, mert.....No. Akkor miért várt eddig? Nincs a környéken autó, vagy taxi? Legközelebb cselekedjen. Én most bármi áron kihúzom ebből a gödörből, de legközelebb lehet, hogy nem lesz szerencséje." Megtette. Hálásan köszönöm ma is neki! A letolást is. Mert a következő két alkalommal a fiam vitt be a fityóval és 4 perc kellett csak. Bocsi, de ez a tapasztalatom.
Igazad van. A rendszert ette meg. Az egész Egészségügyi rendszert. Nem a fene.
A Rendszer ette meg. És ez nem ellentmondás. Valóság. És nem rege.
Az a rendszer, ahol Andy "csak úgy" kaphat 1,5 milliárdot, Mások, pl. Gíró Szász cége, vagy épp a Fekete meg többet. A fociklubok adósságátvállalást. (jó, benne van néhány nem labdarúgó szakosztály is. De még nem nyilvános a "végösszeg"..)
Az Egészségügytől, meg az oktatástól meg elveszik. Csak úgy.. Mert. Azért. Csak.
A Felcsút-KKmét meccsen ma volt olyan 100 néző. Összesen. Fizető tán a fele, de ha mind fizetett, az is semmi.
De lesz "Cafetéria utalvány" tán adómentesen meccsnézésre... De nincs az OMSZ.-nek mentőkre..
Az idősebbik menyem a KKméti megyei kórházban műtős aszisztens már 28 éve. Nem "regélek" a tapasztalatairól, pedig vannak...mint "belsősnek"....
Pl. 8 hónapja kész az Uzsoki úti kórházi rekonstrukció. Az új épületet fűtik. Őrzik.
Az átadás? A VÁLASZTÁS ELŐTT KÉT HÉTTEL ! Fogadunk?
Ügyi...Mi meg fogyi....ügyifogyik.
Tegnap du. temettük a "délvidék költőjét. S Nagy József volt munkatársam, -barátom.
70 évet élt. Hétfőn reggelre nem ébredt fel. Dec 15-re kapott "időpontja volt"...a belgyógyra...
Két kiadatlan kötete van otthon. Egy épp nyomdában..Itt pl. Baján 2 évig "altatták a Bajnai által intézett belgyógyászati új épület építését. Most ősszel elkezdték. Éjjel nappal nyomatják.
Ugye fogadni mernél rá, hogy mikor lesz az átadása az új épületnek? Én meg arra is, hogy ha Bajnait megemlítik, az csak negatív lehet...
Ez a rendszer ette meg az ALRENDSZEREIT...Munkaügy. Oktatás. EÜ. Szoc. háló. Nyugellátások..stb...
Andy meg köszöni a másfél milliárdot...

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

16.35 |
Hősök tere: Inkább Orbán, mint a mentők

A mentősök egy idős nőt kísértek a Műcsarnok mellett álló mentőautóhoz, mert leesett a vérnyomása, és rosszul lett. Éppen ekkor kezdte azonban beszédét Orbán Viktor, és amikor ezt a nő meghallotta, nem akart beszállni az autóba, szembeszállt az őt tessékelő mentősökkel, mondván hogy ő meg akarja hallgatni a miniszterelnököt. A helyzetet végül úgy oldották meg, hogy az idős nő beszállt az autóba, a mentősök pedig nyitva hagyták neki az ajtót, hogy hallgathassa Orbán beszédét.

csak az jutott az eszembe,hogy lehet valaki meg várta ...
http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20131023-az-oktober-23-i-esemenyek-percrol-percre.html

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kár András ragozni a semmit.Nem erről írtam amit itt regélsz,hanem az előző beírásodról.A jelenlegi helyzetet nagyon jól ismerem és szomorúan igaz. Erre utalt Katika is amikor megkérdezte hány mentőt lehetne venni azon a pénzen amit a Vajnának elengednek.Egy beteg sorsa nem csak attól függ,hogy milyen gyorsan érkezik a kórházba hanem attól is,hogy szállítás közben hogyan látják el és szakszerűen szállítják -e.Jól néz ki pl. egy gerincsérült gyanús vagy combnyak törött beteg akit egy személyautóba betuszkolnak.Nagy baj,ha egy rendszer esetlegességre alapozott,netán szomszéd emberségén múlik,hogy időben bejut-e a kórházba a beteg.Megette a fene ezt a rendszert ami itt van.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Borbála! Ha a fiam itthon van,és jó a Fiat,-mert általában jó.. eszembe sem jut mentőért telefonálni(tatni).. Mire elindulnak, ott vagyunk vele a sürgősségi ajtajában...Kipróbált ! Kb. 4 - 5perc. (bár nem vagyunk "gazdagék")
Sajnos. És nálunk NINCS orvos csak egy mentőkocsin....Csak ápoló...EGY orvos van egy műszakban. És HAT kocsi....ha mindegyik jó...Egy egész járásra.
És talán ezért nem láttam gazdag embert mentőben, mert ezt ők is tudják. És ha nem közúti baleset, -nem eszméletlen,- akkor jobban jár, ki sajáterőből megy., ha tud, van mivel és kivel... Pláne, ha azt a választ kapja,- véletlenül :..egyenlőre minden mentőkocsink "esetnél van, amint lehet, küldjük..." Mert nem mindig "hadrafogható" mind a hat. Kinek csak biciklije van, az persze megvárja.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Katalin kedves.. Az csak látszólagos ellentmondás. És az is, amit állít. Mert a látszat csal, így az sem igaz, hogy a fidesznek 2/3-a van. Még csak nem is a választáson résztvevők 2/3- a szavazott rájuk. Ugye emlékszik? De ez már lerágott csont lenne..(Úgy cirka 1,675 milla. De most "csak 1,3-al számolnak úgy hallottam...biztosra ?)
Akinek hadrafogható autója van, az jobban jár, hogyha azonnal viszi a beteget. Mert a régi rendben a helyileg legközelebbi OMSZ-hez futott be a hívás. Most központosítva van. És onnan mégegyszer kell a legközelebbit riasztani. (Erre a múltkor 5 percet hallottam valamelyik szóhordótól ) Ennyi idő alatt ha nincs 10 km-nél távolabb a kórház, akkor már félúton van a beteg a kórház felé.És még a mentő el sem indult ugye, csak odaért a riasztás. Mentők indulnak. 2 perc. 10 km. oda. 6 perc. És saját erőből épp akkor van a sürgősségi osztály ajtajában....Sajnos sokat jártam be az ambulanciára. És láttam, hogy legtöbben behozták. És sok 12 milla feletti autót(st) a főorvos , és betegszállító várta a beállóban.(közvetlen mobil a főorvoshoz.) Nem én találtam ki, hogy így gyorsabb... Kipróbált. És még a rendőrök is továbbengedik egyenlőre azt aki közli : : "SÜRGŐSSÉGGEL KÓRHÁZBA VISZEM A BETEGET."
És azt kérdezi, hogy hány mentőt lehetne az Andy 1,5 milliárdjából venni. Úgy hallottam, hogy a legutóbbi beszerzések kicsivel maradtak 10 milla alatt / darab. Hogy miért? Azt nem tudom. Talán attól függ kik alakítják át, és mit.
De természetesen sokkal jobb helyen lenne az pénz az OMSZ.-nél, mint Andy Vajnánál...Ugye van aki földeket és aszfaltozást kap "móringba. Van aki "támogatást".......

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Kedves András! Vegye észre az ellentmondásait.
"A mentőkocsira szorulók azok nem az Orbán kormány támogatói..."
" Én még nem láttam gazdag embert mentővel szállítani"
Ugye azt még maga sem gondolja komolyan, hogy a szavazó lakosság 2/3 gazdag? Tény, hogy ilyen arányban kaptak legutóbb szavazatot.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

András!Ez aztán nagy badarság amit írtál! Még nincs tudtommal magán mentőszolgálat esetkocsival,orvossal ,vagy egy jómódú ilyenre nem is szorulhat?Mi az,hogy csak az alsó rétegekből visz a mentő?Elszálltál de nagyon.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Katalin.
Én még nem láttam gazdag embert mentővel szállítani. Max közúti balesetkor. akkor meg helikopterrel.Pedig elég közeli ismerősöm is van a mentősök közt. De ő se szállított még csak az alsó régiókból...(az elmúlt tíz évben.) Lehet, hogy csak a véletlen játéka....

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 10 éve

Szegény Vajna. Kell neki a pénz, hiszen fiatal nőt vett feleségül, és tudjuk, az bizony sok pénzbe kerül. Bezzeg az államot gyarapító nagyberuházás már a bögyében volt ennek a kormánynak, mert nem ők kezdeményezték. Vajon miért. Talán mert nem lett volna nekik személyes hasznuk belőle??? Nagyon kilóg a lóláb. Apropó, hallott valaki sikereket az elmúlt 3,5 évben a filmszakma területéről, amit Ez az ember irányít? Mert Én nem.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Kedves András! Mindig elhatározom, hogy nem vitázom, de nehézzé teszi a dolgomat. Ugye nem gondolja komolyan, hogy nem szorulhat mentőre bárki 2 hónap és 99 év között? Baleset még a legelvakultabb fidess rajongót is érheti, mert pl. valaki nagyon nyomta a gázt. A hozzászólásomnak egyébként alig van köze a Vajnához, de napok óta hír, hogy meghalt egy 38 éves fiatal nő, mert késve, orvos és megfelelő gyógyszer nélkül jött a mentő. Tíz perce hallom, hogy a belső vizsgálat szerint ők mindent Ok-ésan csináltak!!!! Ez van.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

A mentőkocsira szorulók azok nem az Orbán kormány támogatói...Ha szavaznak, legtöbben ellene...

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Sajnos azok akik ez ellen tudnának tenni azok már mindenbe belenyugodtak,elfogadták az új uralmi rendszert..jön egy két évtized, aztán kezdődik minden előröl ,hogy ki kit nem számoltat majd el.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Meg tudja valaki mondani, hogy másfél milliárd Ft-ból hány mentőkocsit lehet venni? Adókedvezmény az egyiknek, minősíthetetlen eü ellátás másoknak, egy fiatalasszony halála a mentőkocsi hiánya miatt.

Válasz