juhász nagy sándor üzente 10 éve

Ezek sajnos mindig ilyen módszerrel dolgoznak.Minden fórumon megjelennek, mindenütt vezér szónokok,igyekeznek az ott levő társasághoz megfelelőnek feltüntetni magukat,nyugdíjas,munkanélküli,pap, stb,,,tehát igyekszenek az ott levők szemszögének megfelelő propagandát kifejteni.Ez önmagában nem baj,csak az,hogy ezek automaták,lehülyéznek,de nem vitatkoznak.Nem tudnak érvelni és öröm tölti el őket ha irtok...nem nekik a fontos,hanem a hallgatag szédíthető többségnek,pl akik itt is vannak jelen mint bogarászók,és ennyi hozzászólása után már hőssé válik a szemükben,anélkül,hogy tudnák sorstársuk-e vagy nem.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Katika! Csatlakozom,remélem az urak is kibírják,hogy nem veszik a lapot.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

" Hát ha úgy gondoljátok, csak továbbra is engedjétek ezt a stilust "
EGÉSZSÉGETEKRE.........
...mi is annak a betegségnek a neve, amikor valaki elképzel valamit, azt igaznak hiszi, és ahhoz mániákusan ragaszkodik: mint például: " kamu regisztrált", stb. elképzelések.
Meddig tűri még a klub tagsága ezt a stilust?
Szégyent hoz az egész klubra.....

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Igazságtalan vagyok,hogy csak Ernő írását jelölöm meg, mint előző üzenetet, de muindenkinek szólok!!! Már egyszer ígéretet tettünk az elvakult, erőszakos Fidesz propagandát terjesztő tag negálására! Én is. De a jövőben én betartom!! Kár az időért, az energiáért. Ráadásul a nagy közfigyelemmel csak lovat adunk alá, újra, meg újra hajtogathatja a magáét, abszolút figyelmen kívül hagyva azt a témát, amiről vitázunk. A mi válaszaink teszik fontossá és érdekessé, pedig ugye mennyi sokkal értelmesebb dolgot is tehetnénk helyette?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Most, és soha többet. ("a félreérthető mondatokat javítottuk" )
Nem tegeződöm csak a barátaimmal, és más mindenkivel, akár tizen-huszon,vagy bár akárhány éves, AKI MEGÉRDEMLI. A HJ. néven a kamu regisztrált nem érdemli meg. Még az önözést sem. . Hazugokkal, mellébeszélőkkel, kérdésre nem válaszolókkal, bugyutákkal nem tegeződök. És nem kommunikálok . Nem vagyok hajlandó lesüllyedni a hazug, dezinformált, tudatlanul okoskodó se nem amerikai, se nem hazai senkivel.
TÖBBI AZ ALÁBBI LINKEN :
http://www.heretacsko.hu/index.php/videok/item/24450-soha-ne-vitatkozz-idi%C3%B3t%C3%A1kkal-les%C3%BCllyedsz-egy-r%C3%B6vid-aranyos-kisfilm?fb_action_ids=764357013591456&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22764357013591456%22%3A681443238555243}&action_type_map={%22764357013591456%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

HOGY "NAGYTUDÁSÚNK" RÁTALÁLJON. :Egérrel kijelölés. Jobb gombbal rákatt. Megjelenő ablakban: Megnyitás új lapon. Rákatt bal egérgombbal. --> és ott az oldal.
Tanulságos.
Ennyi.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Látom a kicsiny csapat nem bir magával, és továbbra is a személyeskedésben éli ki magát.
Hát ha úgy gondoljátok, csak továbbra is engedjétek ezt a stilust / Gyenge és társai/ - / a kulturáltság helyett......
Akarjátok, hogy az a stilus uralkodjon el ebben a szerintem tiszteletre méltó klubban????????
Gyenge: állitsd le magadat: bármennyire is erőlködsz, toporzékolsz, akaratoskodol és tudálékoskodol: elképzeléseid nem valósak, = az igazság nem az, amit te gondolsz, ---- bármennyire is szeretnéd/.
Nagyon sajnállak, és úgy gondolom, hogy mindenki számára sajnálatra és megvetésre méltó vagy ezen viselkedésed miatt!
Az angol tegeződő nyelv.
A vita a vélemény cserék kulturált eszköze / másutt, más emberekkel/ : - kivéve azt az egy két élőlényt, akik saját emberségüket a trágárságukkal e klubban már többszörösen is lejáratták.

A kulturális közmunka program, amiről itt irnak = nos ilyen van A-ban is.
Ott ingyen végzik azt a magasan kvalifikált , nagytudással, esetlegesen több diplomákkal rendelkezők.
Miért:
Ezt a formát használják arra, hogy a pár évig náluk önkéntesként dolgozókból választják ki majdan azt / v. azokat/, akiket egy következő megüresedett munkára felvesznek. Azalatt a pár év alatt pedig alaposan megismerik az adott személy szaktudását, munkához való viszonyát, munka intenzitását, rátermettségét, stb.
Ingyen, fizetség nélkül végzik napi 4 v. több órás munkájukat, semmiféle mellék térités sem jár, nem kapnak.

Itt: másnak tünik, ki tudja, mi lesz belőle, mire fejlődik majd ki. Minden esetre
/gyenge pozitivum/, hogy itt valamicskét fizetnek érte........
Meglátjuk........

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

András,tudom ,hogy irritáló H.J. mindenáron vitázó szándéka,sajnos engem is,én a magam
részéről úgy döntöttem,nincs értelme a további vitának,tőlem már megkapta a válaszokat,állításaira kérdéseire,ha nem tudta értelmezni azokat hogy tiszta képe legyen az itthoni állapotoklat ,úgy valószínűleg nem is érdeklődik irántuk,valószínűleg a betanult rögeszméi szerint éli a világot és a szerint itéli is meg.Tegye ha kedve úgy tartja,de ne akarjon arról vitatkozni,hogy ki,és miként mit rontott el,vagy járult hozzá sanyarú sorsához,hisz honnan tudhatná,neki elég a "békés" békemenetről harsogott hírek és a "magyaroroszág jobban teljesít" kormányzati szlogen.Lehet,hogy ilyesmiknek bedőlve hazavágyik,mert elege van az Amerikai álom nyújtotta közmunka státusábol.Hát akár jöjjön,De ne kérdezze,hol a Zene akadémia az Erkel színház,és az Opera.és ne akarja elmondani, mi hallható és látható ott.így hát magam részéröl beszüntettem az ismeretséget és a vitát vele.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

1. Nem tegeződünk. Pláne olyannal nem aki már többször ellentmondott saját magának. Magyarán hazudozik össze-vissza. Saját posztjaiban ! Elég csak összevetni az írásait...
2, Nemrég a facén összefutottam egy "azonos sorványú", (korú), és Liszt F. -et végzettel, kitől bizonyos HJ. után érdeklődtem. Mivel eléggé kis létszám, és azonos, vagy közel azonos évfolyamon kellett volna végezni, ,,- nem tud a HJ. nevű hölgyről.
A minimális zenei képzettséget igénylő kérdésemre HJ.-től 0--> azaz NULLA válasz érkezett.
Tehát nincs olyan irányú ismerete. Csúnya és rossz ízű bukta..de megette, - benyelte..
Pont olyan, mintha egy matematikustól megkérdezné valaki, hogy gyök három per kettő az micsoda... És az hallgatna, mint aki beszart, vagy 50 éves rutinú sofőrtől, hogy a STOP tábla az hány szögű..és az nem válaszolna.
3, Lóval nem kártyázunk. Ez lebutítva HJ. szintre úgy hangzik, hogy konkrétumokat megkerülő, állandóan mellé, és félre beszélő, magyarázó, hadoválókkal nem vitatkozunk, mert a minimális szabályokat sem képesek egy kommunikációban betartani.
Nem mi vádaskodunk.
Nem mi pofázunk bele a kaliforniai, vagy bármely más államban élők ügyes-bajos dolgaiba, hanem onnan pofázik bele ide valaki. No ki is lehet az?
Tehát a KIBIC KUSS nagyon is jogos.
Ismeretségem nekem is van Kaliforniában is.. Többek közt az is zenész, és zeneszerző.
Ő sem hallott ott sem HJ.-ről.
Nemrég költözött onnan haza egy ifjúkori munkatársam, mint nyugdíjas az óhazába, aki ott az építőiparban vitte valamire, és veje még most is ott, és abban a bizniszben működik, viszi a céget. A Jóskát én segítettem hozzá, hogy anno 1967-ben Jugón keresztül disszidáljon. Ezért egész jó a kapcsolatunk. Ők sem hallottak HJ.-ről, ki a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett volna és ott abban a szakban tevékenykedne. (bár nagy hely, de azért kellett volna talán.
Attól még hogy ők nem hallottak-lehetne.
Hogyha arra a kérdésre, és AKKOR megkaptam volna a választ. De nem kaptam. És azóta is nagy csend övezi a kérdés körüli teret..
Ezért állítom, hogy a HJ. nem az, akinek regisztrált. Nincs profilképe a "jól élő "ámerikai" " hölgynek...Hmmm. Nem fussa sem neki, sem barátai közül valakinek egy fényképezős mobilra, vagy egy 120 dolláros digitális fényképezőgépre, a "kínai" szériából..
Majd akkor tűröm el ezt a dumát, és hangnemet, meg a bugyuta belepofázást, hogyha én is ugyanezt megteszem ODAFELÉ !
És nagyon szeretném az állítólagos HJ.-t itt az országban valahol látni, mint közmunkást neonsárga láthatósági mellényben, a hátán a felirattal : Én........ dolgozom.
A kipontozott részre az illetékes település neve írandó be ...
Számolja össze a felkiáltó jeleket ebben a posztban. Talál 1-et.
A többi mind csak egyszerű, de helytálló KIJELENTÉS.
Végeztem.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!Ha már mindenáron vitatkozni akarsz koncentrálj a "kulturális közmunkaprogramra" amiről a cikk szól.Mindenről beszélsz csak a konkrét kérdésről nem.Ha a begyakorolt fixea ideától eltér a téma megáll a tudományod?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

" több "kártya csatát" megnyert már: itt is, ott is , itt is......"
Az első " itt is" = hogy azon állitásod, hogy "NEM TETTÉL SOHA SEMMIT" = nem valós, = hazugság, = a te kitalációd, - A TE KITALÁCIÓD, amely teljes mértékben nékülözi a valóságot !!!!!!!!
NEM TARTJÁTOK MÁR KICSIT UNALMASNAK EZT A SZEMÉLYESKEDÉST, VÁDASKODÁST???????

" "A tetőt már eladták a fejünk fölül," = ez ugye az elmúlt 20 év eredménye? !!!!!!

Akkor én nem itt éltem, jóllehet ismerettségeim révén voltak információim, - amik nem mondhatóak 100-osnak, mivel lehet , hogy tükröztek személyes tartalmakat is, lehet......
Tehát ezért: az ELADTÁK - ra kellene koncentrálnunk........mindnyájunknak....
inkább.....
személyes, megalapozatlan feltételezések, vádaskodások, hazugságok gyártása helyett.........
A nyugdijas klub méltóságának és hitelességének megőrzése érdekében...........
Aki nem igy gondolja és tovább is a jelenlegi alpári trágár vagy alpári , vádaskodó, a valósat teljességében nélkülöző stilusban kivánja folytatni = úgy gondolom, hogy nagyrészt önmagukat járatják le......
minimum................
Talán inkább a tényre = eladták -ra / akkor: a 20 év során/ kellene koncentrálnunk..........

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

" nem ismerem a konkrétumokat, nem itt éltem."
Te magad ismerted el, NEM TETTÉL SOHA, SEMMIT ezért az országért. Máshol éltél, ott adóztál, gyarapítottad magad és azt a közösséget. Miből gondolod, hogy egy parányit is meg tudod ítélni - akár csak 20 év távlatából is - az itt történteket? A nagyon durva, becsmérlő, mindenkit kioktató és lenéző írásoknak te vagy a nagymestere!!
Ami most van, szorosan összefügg a neked teljesen ismeretlen, (esetleg hamis információk alapján megismert) elmúlt 40- 60 évvel. Csak ostoba, elvakult provokáció minden szavad, aminek a legkevesebb köze sincs a cikk témájához. Igenis elkeserítő a munkanélküliség! Nem vagy hajlandó felfogni, miről írnak!!! Közmunkás bérből legfeljebb kenyérre telik, még ruhára sem, nemhogy utazgatásra!! A munkaközvetítő portálok nagyrésze hasonlóan alacsonybérű állást kínál. Miből gondold, hogy az Audinál az a
automatizált gyártósor mellé több diplomás, nyelveket beszélő munkást keresnek? Olvasd el mégegyszer figyelmesen a nyelvésszetet tanuló közmunkás szavait!! Valószínűleg nem szórakozásból teszi amit tesz. Nem használsz, de legalább ne árts!

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ha, ha, ha, = most aztán gyengébb vagy, mint valaha......
Nem kamu regisztráció,
nem kivül álló,
nem kibickedik,
van érdekeltsége és kötődése, -
több "kártya csatát" megnyert már: itt is, ott is , itt is......
Szerény javaslatom: ha nem TUDSZ valamit biztosan = csak feltételezel, vagy csak szeretnéd, hogy úgy legyen igaz a valóságban, amint azt te gondolod, = hát jobban teszed, ha előbb ismereteket szerzel: feltételezgetések, vádaskodások, rágalmazások káromkodásaid és mocskos kifejezéseid helyett.
Ugyanis: a durva, trágár, mocskos kifejezések, amiket most már állandó jelleggel használsz itt ebben a forumban = gondolom: nem válnak hasznára ennek a tisztességes nyugdijas klubnak. !!!!!!
It's enough! = elég volt !
Ne árts, ha használni nem tudsz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Nem leszek olyan finom, és nőies, mint a Borbála .. Nem érdemli meg !
Az szégyellje magát, aki kamu regisztrációval, kívülállóként, -ismeretek teljes hiányában,- jó messziről KIBICKEDIK. Se köze, sem pedig a legkisebb érdekeltsége és kötelezettsége sincs a "hazához" ! Se amerikai, sem "magyari" kötődésű. . Senki. Semmi.
Nem érintik azok a dolgok, amikbe belekotyog, amikről bugyuta és értelmetlen véleményeket alkotva MINŐSÍTI azokat, aki "MARADTAK A VÁRTÁN" ÉS MINDENT MEGTETTEK ÉS MEGTESZNEK AZÉRT, HOGY "UNOKÁINKNAK" is JOBB LEGYEN.
Tehát megismétlem: "Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"!
És az ilyen "belekotyogósok" számíthatnak arra, hogy határozottan és keményen megkapják, ami jár nekik.
Azaz amit a komolyabb "kártyacsatákkor" ahol tétre megy a játék, és nem babszemre,- a kívülről "belekotyogósok" szoktak kapni , minden kellemkedés, nyájaskodás, és nyálaskodás nélkül - a la nature:
""Kibic,- kuss !" ( és kérem ezt a rövid, de velős és mindent kifejező felszólítást a "derék békeidők" nagyreményű polgári-nagypolgári osztálya ((akkor még volt)) "alkotta" meg ! )
És akkor még finomak és nőiesek vagyunk !

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy látod ebben van a lényeg:"nem ismerem a konkrétumokat, nem itt éltem."Azt tartják:"aki nem tud arabusul ne beszéljen arabusul."

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

"A tetőt már eladták a fejünk fölül, most az anyaföldet fogják és a külföldi tőkéseknek fogunk éhbérért dolgozni! "
Mindez az elmúlt 20 évben történt - nem ismerem a konkrétumokat, nem itt éltem.
Azon érdemes lenne elgondolkodni: kik azok az: eladták?
Tettetek akkor valamit is azért az itt notoriusan és mániákusan irogatók, hogy az ne , hogy ezek ne történjenek meg?
Most igy utólag emlegetni: " eső után köpönyeg" - nemde?
A hozzá szólásaim nem provokációk, nem is mocskolódások a magyar emberek iránt, - , csak egyszerű tény megállapitások., észrevételek a külföldön és itt tapasztalt példák, megtörténések alapján.
Látni-meglátni, érzékelni-elfogadni, értelmezni-megvalósitani / vagyis legalább mélyen elgondolkodni/: mindenkinek a saját szive-joga: a dolgokon, a történéseken.
Ha valaki nem ért egyet a másikkal = nem baj.
- de senkinek nincs joga ahhoz, hogy ilyen kifejezésekkel éljen itt ezen a fórumon, hogy "gágogni", " süket liba" , "egyem a szétzilált lelkedet", ne irogasson marhaságokat", " baromságait", " öregcsaj", " nem volt komplett", pofacimerét", " szenilis vén hülye", " kotyogj bele", " kotyogj ha tudsz", stb.
Igen, az ilyenek: nem emberek!
Szégyeljék magukat!
Saját magukat járatják le a tisztességes nyugdijasok előtt, akik itt tagok, akik természetesen aggódnak a sorsukért, a jövőjükért, - és azt is tudják nyilván, hogy lehet, hogy köztük is van, aki esetleg részt vett annak idején a Páneurópai piknik-ban, talán a berlini fal lebontásánál, akik sziveit kirobbanó örömmel tölti el, hogy mi történt a közelmúltban pl. a debreceni klinikán: hogyan adtak életet az ujszülöttnek, akinek az édesanyja 3 hónapja már agyhalott volt.
Sorolható lenne a sok pozitivum.
Meg is jelennek hasonló cikkek ezen a fórumon, melyekhez nincs semmi hozzászólás......
Hát????

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Tibor!
Egyetértek,szégyen az a stílus amit egyesek megengednek maguknak.Magam is úgy gondolom ez a stílus akkor sem engedhető meg ha van olyan klubtársunk aki folyton csak provokál .

Válasz

Dancsó Tibor üzente 10 éve

Uristen-Emberek!

Bocsánat, hogy az Ember jelzőt használom Rátok, nem érdemlitek meg!
Mocskolódásra használjátok az oldal kinálta lehetőséget.
Egymás bemocskolására!
Miért nem foglalkoztok inkább az itt élő emberek sorsával.
A tetőt már eladták a fejünk fölül, most az anyaföldet fogják és a külföldi tőkéseknek fogunk éhbérért dolgozni!
Szégyellem, hogy ilyenek a honfitársaim.
Üdvözlök minden hozzászolot a más bajához.
Kiváncsi vagyok, hogy mikor a gyerekeitek-unokáitok elmennek itthonról, mert nincs számukra munkahely. pedig igérték. mivel lesztek elfoglalva, mint nyugdijasok.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
Neked csak egy srófra tud járni az agyad?Az még véletlenül sem fordul meg a fejedben,hogy azokat az intézeteket ahová a kulturális közmunkaprogramokat szervezik az államnak mégis csak működtetni kellene megfelelő képzettségű és tisztességesen megfizetett szakemberekkel és nem pedig lehetetlen helyzetbe hozva őket arra kényszeríteni,hogy megalázó módon alkalmazzanak szellemi foglalkozásúakat lebecsmérelve a tudást?Nyugodj meg aki ilyenre kényszerűl csak átmenetileg teszi míg normális megoldást nem talál.

Válasz

Queen 1000 üzente 10 éve

Sok-sok évig dolgoztam egy kis cégnék, digitalizálást és minden egyéb munkát végeztem távmunkában.
Jelenleg olyan követelményeket támasztottak velük szembe, hogy nem tudnak azon a területen érvényesülni.
Valamint az is világos, hogy miért is pályáznak eredménytelenül ezekre a munkákra.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Kis túlképzett,három nyelven diplomázott,hisz már az anyanyelveden sem tudsz rendesen gágogni,Egyébként úgy,hogy már 1 hónapja el volt rendezve az Izzónál az állásom,mert volt
aláírt munka szerződésem,hogy tudjad 560 ft-helyett,1100 ft-ra.És azért mert 56éves voltam.és te süket liba,még 60 évesen mentem nyugdíjba,nem menekűltem Hanem utána még a MALÉVNéldolgoztam,egyem a szétzilált lelkedet.Egyébként nem siránkozom,nics túl nagy nyugdíjam de 15o000 ft-al mentem nyugdíjba éa van spórolt pénzem, most vettem az érettségiző fiamnak lakást,és képzeld mind a 4 gyerekem lapott
lakást a pénzemből ami tőled a 3 diplomádból sem tellett ki az írásod szerint,mert közmunkás vagy ami Amerikában nem egy nagy kunszt állami fizetésből.És tudod Amerikai rokonomtól tudom,hogy ottsem egyszerű dolog lakhelyet váltani a munkahely végett.De mivel már 90 éves,már ez nem gond neki.Úgy hogy ne írogasson marhaságokat,mert ki az aki elhiszi a baromságait.Pihenjen inkább és szedje a cavintont.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ernő! Ez az öregcsaj akkor se volt komplett, akikor megszületett. (ha egyáltalán az, akinek nevezi magát.) Mert ugye arra nem képes, hogy pofacímerét is kitegye. Mint kinek nincsen "digitális" belőle.. Vagy épp szégyenli ? (másét kirakná, akkor meg képmással való visszaélés bűncselekményét követné el..)
Gyanús nagyon, hogy nem az, akinek regisztrált, mert csak egy egyszerű zenei fogalmat kérdeztem valamikor tőle, de erről aztán hallgatott. De nagyon. Azóta is.
Pedig aki csak a Kodály módszerrel tanult általánosban, az is tudja azt, amit kérdeztem.. Neki meg abból van fő...izéje.
Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy Hódos. Az se, hogy Judy. . Megboldogult sógorom nejem nővérének férje) Hódos András volt, és alkoholista szegény, de azért ennyire nem volt hódas...
Ezek után kár belé minden kósza elektron..
Elamerikaiasodott renegát senki. Aki sem ott, sem itt nem találja helyét.
Ez a megalapozottnak tűnő véleményem.
Kisegítő pótsegéd fogalma sincs már mi is a valóság, csak a piár dumából ért, és a "job" oldali szélsőségesek szócsöve. ..
Az ilyenek terjesztik hazánk "job" hírét, -segítenek azt rombolni a jelenlegi vezetésnek, és a "job" oldali szélsőséges szerveződéseknek,amiről mostanában a mértékadó nyugati sajtó is csak rossz véleményt formálva,- rossz hírünket kelti.
Hú de szeretném, ha megkóstolná a közalkalmazotti közmunkás kenyerét, aki pl. nemrég a rosszul címzett polgármesteri hivatali levél okán csengetett be hozzánk.,- mert olcsóbb "velük" hordatni a leveleket, mint azt postázni...Erre jó a 2 diploma, és egy felsőfokú nyelvvizsga...
Csakhogy ez az úr nem akar szívet cserélni, a haza lecserélésével..és onnan kibickedni.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Hedrich: én tőled csupán bocsánat kérést fogadok el a ronda alpári mocskolódó stilusod miatt.
Még egyszer és utóljára mondom: hülyézd a közeli-eidet és azokat akik ezt megengedik neked!
" szenilis vén hülye" = talán az, aki ilyet irogat......mert már látszik a stilusodon is, hogy nincs elegendő koncentrálásod, stb.......
Szóval magyarul: megfutamodtál, mert "egyre durvább lett a pestiek gyülölete", az Egyesült izzó pedig Kinába költözött.
Akkor számodra megállt az élet, bele menekültél a nyugdijba.
Most pedig nyafogsz, siránkozol, uszitol más rendes becsületes embereket, rájuk kényszeritve a saját mocskaidat, amiről csakis te tehetsz önmagad.
Miért?
Hol engedhet meg magának valaki is külföldön, hogy azért, mert " egyre durvább lett a pestiek gyülölete", stb. feladjon állást.
Van neked fogalmad arról, hogy milyen eszméletlen nehéz körülmények között kell külföldön az embereknek megalapozni az életüket, hogy ott milyen eszméletlen " kenyér harc folyik: ha nem teljesitesz a legeslegmagasabb szinten, akkor AZONNAL kint vagy, mert legalább 800-an várnak a te helyedre: lehet, hogy százszorta jobb munka erők mint te? !!!!!
Mit is tudsz te az igazi valóságról: munka ügyben, ami zajlik a világban körülöttünk, -
amitől egyre jobban NEM tudja, nem is tudhatja függetleniteni M.o-sem önmagát, ami munka erkölcs szabályszerüen és megállithatatlanul begyürüzik M.o-ra is.
Annak ellenére, hogy az Hedrich-nek, vagy Gyenge-nek, vagy másoknak tettszik-e.........
Ez a jövö utja = látod-e, vagy nem akarsz tudomást venni róla, vagy éppenséggel: toporzékolsz , vagy netán uszitasz ellene...... ellene.
Remélem, nem süllyed odáig ez a nyugdijas fórum, hogy az ilyen hülyézőket, alpári hangnemben irogatókat , a mocskolódó stilust hagyják kivirágozni? ............

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

No judi hogy tudjad:Én kilenc évig dolgoztam az Olasz Ansaldó- nál vidéken,ahol szintén nem volt munkahely Tápiószelén a környéken az utazási költségemet is fizették és az albérletemet is.Így már tistában lehetsz azzal kinek irogasd hülyeségeidet.Nem beszélve arról,hogy 200 munkást tanítottam be az ottani munka végzésére,de eljöttem 9 év után mert
egyre durvább lett az pestiek gyűlölete,pedig a gyár a törzsdolgozókkal költözött le,aztán lassan megszűnt,pedig a törzsdolgozók ott vettek új házat maguknak hitelből.Most már se
gyár,se munka ,Tápió szelén.Nekem pesten van a lakásom,családom,érted?Szenilis vén hülye.Abba kotyogj bele amihez értesz.Amit írogatsz a magyarországi helyzet értetlensége.Persze itt Pesten az Egyesül Izzóba mentem dolgozni ahol már vártak.Ám az új tulaj a G.E.kivitte a gyártást Kínába,mert ott olcsóbb a gyártás én pedig
elmentem nyugdíjba,most kotyogj,ha tudsz.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Figyeljetek Hedrich és Gyenge:
mindenki a saját élete kovácsa: hogy mennyit tesz meg önmagáért: a jobb életéért az évek során.
Önmaga felelőssége: hogyan, milyen körülmények között él önmaga és családja.
"job" = munka, munkalehetőség / nézzetek utánna, ha valamit nem tudtok, ne csak hadováljatok össze-vissza, mint különben mindig is szoktatok./
Konkrét esetet emlitettem: Győr: Audi / ki is nem tud olvasni, és értelmezni ???? / és a Győrtől kb. 1 órányi vonatozásra lévő helyeket.....
Kifogásokat keresgélni és találni nagyon tudtok, - de a dolgok jobbitására ösztönző dolgokra nincs cselekvő készségeketek, mert ahhoz ész, értelem és akarat szükségeltetik = ami ugye se bennetek, se ez ország nagyobbik részében nincs.
Menetrendek, vonat és busz költségek, stb = bla-bla, mert nem tudjátok, hogy hivatalosan téritik. Ha a munkahely közelébe költözöknek a lakbért nagyobbik részét is téritik / megintcsak a nem tudásotok domborodik elő ebben is/.
Igen, tudom hol van M.o. - vagyok itt , - igy szerencsém van látni, tapasztalni dolgokat többfelé az országban folyamatosan közvetlen élet közelben is. / ti mikor mozdultatok ki a saját "vackotokból" legutóbb????
Hedrich ÷ Gyenge: hülyézd le a közvetlen rokonságodat és " barátaidat" / ha vannak/, másik embertársad lehülyézéséhez pedig nincs és sohase lesz jogod ! Tanulj etikát és etikettet = ráérő szabad idődben, - jobban jársz vele, és ha publikálni akarsz, akkor szükséged is van rá !!!!!
Ezzel és az ilyen alpári, modortalan stilussal önmagatokról állitjátok ki a negativ bizonyitványokat, és csak közröhely tárgyává teszitek önmagatokat a többi rendes, becsületes, intelligens ember előtt.
Ja, ki mint él, úgy itél ! / igen: a sárból és mocsokból nagyon nehéz felemelkedni: sok, sok erőfeszités kell hozzá. ami pedig nektek: nincs.
További "kellemes" siránkozásokat, panasz áradatokat, nyafogásokat kivánok: ha ti igy és abban a stilusban érzitek csak jól magatokat..........
Ha viszont valaki mégis csak jobbitani akar az életén, akkor arra a megoldás a 9 órával ezelőtti hozzá szólásom tartalma a megfelelő, / nem azért, mert én irtam/, hanem azért, mert: az a jövő útja = nézve és ismerve a m.o.-i és a külföldi tendenciákat.......
Mindenki a saját életének a kovácsa !

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

"Itt van, megjött Bagaméri, aki a fagylaltját magaméri"!
A cikket meg nem érti, vagy el sem tudja olvasni, mert --> hosszú !
És magaméri a hülyítő propaganda dumát, meg a "job" csak így egy b-vel, reklámozását, ahol hasonló baromságok olvashatók..
Empátia = 0. Fogalma sincs, hogy itthon 1-2 óra vonatozással még "sebesvonattal" (!) sem lehet Bajáról pl. Bpestre érni, mert a közvetlen "sebesjárat" menetideje 3 óra és 20 (ha nem késik, de mindig késik) perc. 165 km. Oda! És vissza is ennyi ! Busszal (!) sem gyorsabb a 168 km.Nem beszélve a költségekről. mert a jövedelem 1/3-a nem lenne elég a havi közlekedésre..sem.. (Google. Menetrendek. És ott megtalálható mindkettő. És az árak is.) -"Ámerikábú" . Bú-bá-bű....nem tudja a nagyeszű! (gyerekmondóka!) -is..
"Bolond lukbul bolond szél fú..." mondja a "Hangerien" "szabály"..(szólás-mondás )... Amíg be nem dugul !

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Mi lenne,ha idétlenségeit hem itt szórná zakkant fejjel,1.)Magyarország se nem olyan hosszú,se nem olyan széles,hogy széltében hosszában 1-2 órás utazást venne igénybe,akár
a legtávolabbi munkahely,főleg,ha arra gondol,hogy a vasút őskorában a Budapest-Vác útvonal-70-km,teljes menetidő 1 óra,és ma is 1840-2013ban,az állomásig és onnan vagy 1 órás út a munkahelyig.Ha nem ismeri a munkahelyi és lakás viszonyokat, akkor csak olyasmiröl mondja a hülyeségeit amit ismer.Egyáltalán tudja merre és hol van magyarország?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Azok, akik azt gondolják, hogy nincs munka, azok óriási téveszmékben ringatják önmagukat.
Tessék megnézni a különféle "job" portálokat, újság és internet hiretéseket, szakmai fórumokat is !
PL: Győr: Audi gyár: munka lehetőségek = DE: az emberek még 1-2 órás vonatozásra SE hajlandóak, hogy jobbitsák életüket......
KÜLFÖLDÖN teljesen TERMÉSZETES, hogy napi 2 órákat autóznak egy irányba / napi 4 óra vezetés/, hogy jobb munkával megfelelőbb életszinvonalat teremtsenek önmaguk és családjuk számára.
Pedig a munka egyre inkább nem fog az emberek lakóhelyére menni: képtelenség is lenne.
Az embereknek kell a munkahelyekre utazni, - sőt, ha kell / és egyre inkább kell majd/: akkor a munka helyhez költözni..
Ez egy természetes jelenség, természetes életvitel a világban.
Aki ezt nem vállalja, - hanem csak magyar módra siránkozik = hát az szó szerint is : a hideg vizet se érdemli!!!!!!
Pláne, ha valakinek több diplomája is van, és nyelveket is beszél / nemcsak nyelv vizsgája van........./
Ha az egyén nem dolgozik önmaga életének jobbitásán, akkor milyen jogon vár el másoktól, a társadalomtól: anyagi vagy egyébb jellegű segitségeket is???????
Ja, ha valakik jobban érzik magukat akkor, ha siránkozhatnak, hogy nekik csak közmunkájuk van: = akkor önmaguk hibásak önön sorsukért.

Válasz