Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Tudnék hosszú listát sorolni a pozitiv dolgokról,"akkor próbálja elkezdeni,mindjárt vidámabbak leszünk, a magunk problémáit ey kis erőfeszítéssel,megoldjuk

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Miről beszélgethetnénk?
Talán az élet napos oldaláról, mert bármennyi gondunk, problémánk adódik is, - mindig van pici vagy nagyobb jó, öröm is minden történésben.
Ha a jó dolgokra, örömökre koncentráljuk az életünket , mindjárt kissebbnek tünnek a bajok, problémák is, - mindjárt több energiánk támad a rossz oldal felnagyobbitása, középpontba állitása helyett, - annak megfelelő helyre tevéséhez.
Tudnék hosszú listát sorolni a pozitiv dolgokról, amik több helyet érdemelnének az életünkben.
Csak dolgoznunk kellene rajta.
Esetlegesen = politika mentesen is...........
Mindjárt jobban érezhetjük magunkat........

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ez ahozzászólo ismeri tán a háztartási gazdaságtant?Kétlem."A gyűlölködés és a gyűlölet keltés nem az én stilusom,"megszokásból gyakorlom,mert így tanultam.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Miről beszélgethetnénk,mint a gondokról,bajokról,mert az van bőven,ezt hozza ha valaki nyitott szemekkel, fülekkel jár.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Borika ! A HJ. név alatti regisztráció lehet, hogy nem valós adatokat tartalmaz.
Én már rákérdeztem olyanra, amit az ott megadott végzettséggel rendelkező meg tudott volna könnyedén válaszolni.
Fogalma sem volt róla, hogy a kérdés miről szól... Ugyanúgy nincs, mit legtöbbről, amiről írogat.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

László kérdés feltevése provokativ, vagy - nem tételezek fel ilyent mégsem - naivitást
. A politikai gazdaságtan tantárgy erről szólt, szól, és ha valaki nyitott szemekkel, fülekkel jár = tudhatja a választ rá.
A gyűlölködés és a gyűlölet keltés nem az én stilusom, - sose volt, - de a gyülölködés és gyűlölködés mindazon emberek stilusa, akik folyamatosan és fennhangon orditoznak Orbán és a kormány leváltásáról, / akit/akiket mégiscsak annak idején M.o.2/3-os többsége szavazott meg !!!! / - igen : gyűlöletkeltés volt Heller svéd televiziónak adott szövegei, Alföldi bécsi útja soráni nyilatkozatai,
- gyűlölködés és gyűlölet keltés mindazok az irások és hozzászólások amik itt
sorjában megjelennek mindenki ellen, akik másképen gondolkodnak, mint ti.
Egyébként Hellert már a régebbi M.o-on se szerették, Alföldi pedig egy nagyképű pozőr. / emlékezz a Szörényi beszélgetésre.
Az ilyen-olyan felmérések pedig tudjuk mindnyájan, hogy mennyit érnek, csupán hangulat keltési eszközök.
Sokszor érezhetjük úgy itt ez oldalon, hogy ez nem a nyugdijasok oldala, hanem egy politikai kibeszélős oldal.
Ez az igazi célja ennek a klubnak?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
Bár azt ígértem nem válaszolok most mégis megszegem:Szerinted válaszoltál László kérdésére?Írsz most is minden félét csak arról nem amit kérdeztek.
Más:a párbeszéd:kérdés és arra adott adekvát válasz és nem mellébeszélés.A saját tetteidet pedig ne kend másokra,a gyűlölködés és gyűlöletkeltés a te stílusod.Egyébként pedig szeretnél te olyan szégyenfoltja lenni Magyarországnak mint Heller Ágnes és Alföldy Róbert.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

" mi demokráciát - igazi demokráciát! - akarunk? "
Ki az a "mi"?
A baloldal?
A balliberális?
A DK?
Bajnai és csoportja?
Heller és Alföldi?
és a többi önjelölt: " futottak még" csoportosulások.......
Hogyan és kitől fogják MEGTANULNI ezek / azok, hogy mi is az " igazi demokrácia "
MIKOR VOLT MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA ?????????
S O H A
Hol van demokrácia? / én egyet tudok: benne éltem közel 21 évig, nagyon jó, biztonságos érzés volt.
Borbála: a te párbeszédeddel csak az a baj, hogy azt ti úgy képzelitek, hogy = egyetérteni veletek. / ha valakinek más véleménye van = mert élete során szélesebbkörű tapasztalatokat szerzett, / és szerencsére nem csak ezen országban / azt ti már képtelenek vagytok elfogadni / mégcsak meghallgatni is - akkor jön a "töröltem"........
Azután pedig érvek hiányában vaskos mocskolódásba kezdtek..........
" de ha jót akar magának " : mi ez?
Ide kivánkozik szintén: a félelemmel kapcsolatosan.....
Nos, ha ebben az országban olyan nagyon félni kellene, mint azt Heller és Alföldi hangoztatták külföldön, - akkor már ez a két szégyenfoltja Magyarországnak nyilatkozataik óta börtönben csücsülnének........mindazokért a kemény hazugságokért, igazság elferditésekért, az ország elleni rágalom hadjáratért, hamis országkép festésért, amit külföldön elkövettek Magyarország ellen.
Akkor valójában - szerintetek - ki fog kitől demokráciát tanulni ?????

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves László!
Már elnézést,hogy belekotyogok,de ha jót akar magának a kérdést nem forszírozza,a hölgy úgyis csak arról beszél amit ő jónak tart,párbeszédet még soha nem lehetett vele folytatni csak olyat mint a süketek párbeszéde.

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Én komolyan kérdeztem, hogy a világgazdaságnak mi köze van ahhoz, hogy mi demokráciát - igazi demokráciát! - akarunk?

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Ellenzék? Van nálunk ilyen szerintem nincs.állítom csak hatalmat akaró valami pártok vannak Tipikus XX. sz elejei állapotok uralkodnak ma is.1919-1945 között a Magyar közigazgatást, országgyűlést politikát két jobboldali beállítottságú párt uralta. Igazinak látszó ellenzéki vezetők is a 30-as évek végén ezek közül kerültek ki akik a külföldi -konkrétan a Német veszélytől - féltették az országot.Az ilyen vezetők nem szocdemek,nem kommunisták hanem jobboldali vezetők voltak::Bajcsy -Zsilinszky,Eckhardt T,vagy Szegfű Gyula.Fenn áll a veszélye annak,hogy ma Magyarországon igazi baloldal nem létezik.A magát balnak most vallók sem akarnak mást mint ami most folyik.Ha valójában komolyak lennének a szándékaik a váltást illetően akkor bizony nem kellene messzire menni az összefogás modelljét megtalálni csak 1940-ig ahol a kapitalizmus egyik típusa szövetkezett a szociknak mondott valamivel a váltásért.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

László és András: nos ti biztosan jobban tudjátok.....ha ti mondjátok, minden biztosan úgy van........
de ha "véletlenül" mégsem, .........akkor esetleg más az élet törvénye és igazsága = függetlenül mindannyiunk véleményétől........

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Igazad van László.
De lám, ilyesfajta "világpolitikai-világgazdasági szakértőink is vannak, kik keverik a Gizikét a gőzekével, a szezont a fa...

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Mi köze a gazdasági helyzetnek a demokráciához? Ez a választás arról fog szólni, hogy marad-e a maffia hatalmon, vagy sikerül végre a pokolba küldeni az egész kártékony bagázst.
Jelen pillanatban azért "üvöltözik" az ellenzék, amit Orbán tett, és amit hazudott.
Dupla indok a leváltására!

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

....." akkor jöhetnének a pártok saját programjaikkal....."
Teljesen mindegy, hogy milyen pártok milyen programokkal állnak elő.....=mitől függ a programok megvalósithatósága???
A világ gazdaság akkori helyzetétől.
Mert a világ gazdaság, : az országok gazdasági helyzete állandóan és folyamatosan változik = természetesen nem egymástól függetlenül, - hanem egymásra hatva, - sőt esetleg kölcsön hatva.
Az sem elfelejthető, hogy amikor Gyurcsány kormány volt, - akkor mindenki az
ő fejét akarta / napjainkban is/, azután Bajnai idejében: a Bajnai fejét akarták, - most Orbán - t akarják leváltani.........
M.o-on általában két dologért szoktak valakit utálni és leváltásért üvölteni: ha az a valaki csinál valamit, - vagy: - ha az a valaki nem csinál semmit se / csak hazudik és átvágja az országot...........

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

A jelenlegi helyzetet én a következő képen látom:a választópolgárok zöme a felmérések szerint úgy ítéli meg,hogy rossz irányba mennek a dolgok és tavasszal változást akar.Így nem csak a baloldali pártokhoz kötődők vélekednek hanem a legkülönfélébb orientáltságú de gondolkodó .józan polgárok is.A kormányváltás csak akkor képzelhető el a csillagok kedvező állása mellett is-ha sokan az urnákhoz járulnak és van kire adni voksukat./A józan konzervatív pl.soha nem fog az MSZP-re szavazni és így tovább sorolhatók a példák-.Eleve elhibázottnak tartom az Együtt és MSZP kőbe vésettnek vallott egyezségét.A valóság mit mutat?Amikor Bajnai 2012 ökt.23-án összefogást hirdetett népszerűsége nagyot nőtt amit mostanára szépen sikerült leamortizálni a kirekesztő megnyilatkozásokkal.Az MSZP semmit nem tanult nem változott.maradt egy tutyi mutyi párt harmatgyenge pártelnökkel az élen.mást sem tudnak mint ígérgetni.Ma is úgy viselkednek mintha a bölcsek kövének kizárólagos birtokosai lennének/Tehát a lényeget abban látom:Legyen kire adni a voksokat.Ezt csak úgy tudom elképzelni,hogy a legkülönbözőbb,de változást akarók összeállnak,megállapodnak a mindenki által elfogadható minimum programban.A helyzet nagyon nehéz mert minden szét van verve,mindenek előtt helyre kell állítani demokratikus alkotmányos rendet,a jogbiztonságot,a befektetői bizalmat,a közigazgatás politika mentességét ,önkormányzatok önállóságát stb.Ha helyre áll a rend csak akkor jöhetnének a pártok a saját programjukkal egy szabad választáson megméretve.Addig minden párt egyéni próbálkozása csak a Fidesz malmára hajtja a vizet.Azt gondolom fordítva ül a lovon az a párt amelyik meg akarja mondani a választópolgárnak miről mit gondoljon.Az ugyanaz lenne mint amit a Fidesz most tesz.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Köztudomású, hogy a politika egyetlen államban se működik önmagában, önmagától, egymás kormányaitól függetlenül.
Mint láthatjuk, a gazdaság helyzete az egyik fő meghatározó. Minden országban is /.
Ezért van az, hogy NEMCSAK a mai Magyarországon, hanem a világ minden államában NŐ a munkanélküliség, a szegények aránya, a fiatalok kilátástalansága a munkaerő piacon.
Lehet ezen rágódni, sopánkodni, a különféle politikákra kenni= nem igy működik.
Egyik állam kormánya, kormányzata se tud csodát tenni, gazdasági felemelkedést produkálni. Sem napjainkban, sem pedig az elkövetkező 4-5-több éveken keresztül.
A gazdasági jobbulás csak akkor várható Magyarországon, is,= amint a többi államoknak is sikerül jobbitaniuk gazdaságuk helyzetén.
Addig pedig - más külföldi országokban is - a gazdasági kontingensek az iránymutatóak / a politikaiakkal szemben.
Addig is: lehet rágódni rajta, szidni a kormányt, szidni a pártoknak egymást, ujjal mutogatni egymásra, szebbnél szebb "programokat" felállitani, kidolgozni......TV kommentátorokat beállitani, videókat és különféle hireket szerkesztni különféle újságokban, TV-ben, rádiókban, mindenütt.........
És a hazugságok, rágalmazások nagyja még csak most kezdődik majd: a " dögöljön meg a szomszéd tehene" elv alapján....
Hajrá Magyarország...........

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Jó. Tegyük fel igaza van az ügyvéd úrnak.. Tegyük fel a választáson szépen, zökkenő mentesen,-(hű-ha!)-nyer a "zanzásított ellenzék." (nem könnyedén, nem zökkenőmentesen. )
És?
Hogyan , meddig , miben, miért, ki-kivel ?
Szóval. A politika sem nem tárgyalóterem, sem pediglen nem patika.. És már régen nem piactér, vagy városi főtér a helye. Olyan,-amilyenné vált-amilyenné tettük.
Program kell. Mégpedig nem is akármilyen. PATIKAMÉRLEGEN KIMILLIGRAMMOZOTT.
Bizony. Mert különben a meg sem alakult nyertes kormány megbukott. Előre. És ki lehet írni a fejfájára: Nem élt 60 percet sem...
Nem értem a türelmetlen és sürgető, meg sokszor már hebrencsnek tűnő ötleteket. A médiamunkásokat sem..Pláne magukat "politológusnak" mondókat. A Havat meg inkább ne is említsem..
Nem értem, hogy ma miért azzal akarják - akarnánk elvonni a "szürkeállományt, hogy nekik is -nekünk is magyarázzák már meg, hogy miért nem borulnak egymás nyakába, ahelyett, hogy "engem vigyen fel a padlásra".. !bocsi JA. !)
Nyugalom. És racionális gondolkodás. Ez az amit egy magát demokratának valló legelőször is magára parancsol. Mert az ön uralom az bizony nem csak látszólag hiányzik az ellenzékben. Aztán meg tájékozódás.
Amíg "odaát"-nyugodtan leírhatom, hiszen a miniszterelnök kampánybeszédében már rég ellenséggé minősítette a demokratákat. És ő ott a mai napig is megteremti
( bármilyen aljas és mocskos eszközzel is) a "rendet és a nyugalmat" . (nekik nem kell tájékozódniuk, csak Orbán szavát hinni).
Ezt nekünk ellenzékben SAJÁT MAGUNKNAK kellene megteremteni. Már az is elég volna, ha csak a viszonylagosat! Ne olyat, mint Orbánék,. Isten ments. Demokratikusan. És azzal nem adnánk muníciót, és lehetőséget arra, hogy az alakulgató összefogás vezetői arra pazarolják az energiát, és a rendelkezésükre álló,-. nem kevés szürkeállományt, hogy a fidesz rafinált csapdái-rágalmai mellett még a sajátjaik által felállított gereblyéket is kerülgetniük, és magyarázniuk kelljen.
Aki érti, csinálja. Aki meg nem...inkább hallgasson. Meg lesz az összefogás. Tessenek elnézni a Tárki honlapjára, és ott nyugodtan, és racionálisan értékelni a legújabb felmérést.
Jó böngészést...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

hiába no, a remény marad utóljára

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Nagyon jó írás, tényleg reményt nyújt a változáshoz.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Mindig újra éled bennem a remény, amikor ilyen cikkeket olvasok. Talán van egy apró esély, ha még sok, sokmilyen gondolkodó társunk van, lesz.

Válasz