Táncos Dénes üzente 10 éve

Nagyon köszönöm...igen megható, sőt megrázó-ha igaz volt, ha kitalált. Köszönöm!

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Megszegem az ígéretemet, de utoljára! Vegyük valamennyien tudomásul, hogy az ellenvélemény "csak rosszindulatú rágalmazási hangulat keltés" egyetlen ember mond igazat, az Hódos.
(Kis magyar nyelvlevcke: "igaz valóság" badar szóösszetétel. Nem létezik hamis valóság, legfeljebb HJ agyában.)

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

" Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja, mit gondol, a
másiknak vannak barátai és érvényesül. "

Azt hiszem: eltévedtem. Én a nyugdijas klubot keresem, - de csak Dr.Bakai, Gyenge, Hedrich, Juhász Nagy, Jakab klubot találtam. / akik rendre mindig megmondják a véleményüket: igaz, vagy nem igaz, - tükrözi-e az igaz valóságot, vagy csak rosszindulatú rágalmazási hangulat keltés.
Ha valamelyiknek nem tettszik valami = hát jön a radir: Bakai és volt-nincs renitens, - megint helyreáll az ő rendjük.

Emberek, hová lett a NYUGDIJAS KLUB ??????????

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Bátorkodtam kb. két hete javasolni már...

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Csatlakozom a klubhoz, már régen ezt kellett volna tennünk! (Kérdés, hogy a grafomán urak is betartják-e aaz ígéretüket.) Meggyőződésem, hogyha valakit levegőnek néznek, teljesen figyelmen kívül hagynak, az sokkal hatásosabb, mint a reménytelen győzködés. Fanatikusokkal nem lehet vitázni.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ez nooooormális?
Felvette az inget! Passzol is !

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Nem szükséges provokálni, gyenge dolog, gyenge.
Nem fogok személyeskedni, nem visz sehová.
Ha valaki nem birja magában tartani negativitásait, kikiabálja a világba, egyre inkább és egyre jobban lejáratja önmagát.

Miért irom le másirányú, akár külföldi tapasztalataimat ?
Úgy gondolom, hogy nem árt szétnézni a világban, hogy ki/kik mit és hogyan csinálnak. Felajánlva gondolkodásra, közös gondolkodásra esetleg - nem pedig azért, hogy valaki/k mocskolódjanak, szitkozódjanak, fenyegetőzzenek.

Ha valaki útálja Amerikát, vagy külföldet, a külföldiek elért eredményeit, tapasztalatait = saját szive joga. /tipikus magyar szokás: " dögöljön meg a szomszéd tehene/.

Átvitt értelemben és szimbólikusan kifejezve: inkább átmegyek a szomszédnak segiteni, - mert lehet, hogy legközelebb nekem lesz szükségem segitségre, = ki az, aki leghamarabb segithet / mert legközelebb van/, nos a szomszédom az, akitől és is kaphatok segitséget.

Nézőpont kérdése.

Egymás lekicsinylésével, szitkozódással, fenyegetőzésekkel = sehová se jutunk, sehová se jut az ország.
gyenge, gyenge, gyenge.........

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Szerintem meg szükség volt rá. Nem kicsit. Nagyon. Még csak nem is minősítés, nem is vélemény, hanem két egymásra "hajazó szólásmondást" írtam le, idéztem, ami közszájon, közkézen forog. És kinek nem inge az bizony NEM VESZI MAGÁRA.
Mert az alábbi , a legutolsó írásán is látszik a HJ.- nak, hogy fogalma sincs semmiről. Értelmezési alapgondjai vannak. Önismerete és önkritikája -->0. És amit neki szabad, azt úgy tartja, senki másnak nem szabad..
Magyarságát már rég elvesztette, de az "Ámerikásságból" csak a rosszat és negatívat tanulta meg.
-A nagyképű, kivagyi, kekk, erőszakos, érzelmek és értelem nélküliséget.
(sok amerikai dokumentum filmet láttam már, ami a mentalitást tükrözi, sajnos ezt láttam.)

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

András!Erre semmi szükség nem volt,töröltem.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Savanyú a szőlő, ugye? Nagyon savanyú.
Honnan derül ki, hogy valakinek a létező legalacsonyabb a vita kulturája: onnan, hogy tehetetlenségében elkezd ledegradálni másokat, szitkozódni, fenyegetőzni, csúnya, megengedhetetlen szavakat használni, stb.
Aki pedig "hülye"-zi az embertársát = önmagát teszi le a szemét legaljára = tesz bizonyságot saját önmaga szellemi negativ-ságáról. Tesz bizonyságot arról, hogy mennyire 0 / nulla /= szellemileg, és emberileg.
Gyenge a lehető leggyengébbnél is.........

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ez "hedrich"-izmus, és totálisan távol van a valóságtól.
Magyarul: nélkülözi a valóság alapot, - kitaláció, találgatás, - óriási adag rosszindulatoskodás, vádaskodás alaptalanul, félremagyarázgatás, fontoskodás, és magamutogatás, = mint az már megszokott Hedrich-től.
/ azaz: majd ő megmondja , kinyilvánitja az igazságot - amit ő gondol igazságnak, - ex katedra, = de valójában fogalma sincs a sejtelemről......./.
Ebben a konkrét esetben : pláne nincs.....
Hajrá, most megint csak kiállitott önmagáról egy nagy negativ bizonyitványt.....

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Csatlakozom a véleményhez,értelmetlen a fáradtságot pazarolni rá.Amerikai,sem azt a viágot nem érti,sem azt az országot amiről írogatni akar,az egyiket meg sem isnerte,sem az a világot nem ismerte meg sem amiben él.Sodródik és a helyét keresi.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Az általam felsorolt konkrétumokban azok az emberek degradálják le önmagukat, vonják ki saját magukat, családjukat, esetlegesen helyi közösségeiket a társadalomból, önmagukat teszik társadalmon kivülivé.
Süketek párbeszéde azért, mert ti néhányan szándékosan nem akartok a megtörtént és megtörténő valóságokat elfogadni, - csak általatok kiforditott, félre magyarázott formátumokban.
A valós élet történései: tények.
az emberek felelőssége az, hogy azokat hogy fogadják el, hogyan élik meg.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Az előzőhöz még csak annyit:Az emberi méltóság mindenkit kivétel nélkül megillet. Kriminalizálni senkit,vagy senkiket sem lehet,még azokat sem akik ezért vagy azért,de képtelenek saját sorsuknak kovácsa lenni.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Tipikus süketek párbeszéde amit folytatsz,Nem leszek továbbra vevő rá,nem fogok reagálni.Te tényleg ennyire korlátolt vagy?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

" az emberek, a közember tesz dolgokat saját boldogulásáért..."
Más országokban, mert itt a bal oldaliak az Orbán szobor -t döntik, és minden pozitivumot negativra forditanak át, szándékos félre magyarázkodásokkal.
Mit tesznek M.o-on az emberek a saját boldogulásukért? /Kapnak szerszámokat, vetőmagokat, facsemetéket, arra, hogy termeljenek = nem teszik
Kapnak kisállatokat nevelésre, szaporitásra = nem teszik.
Kapnak Ócsán házakat a bajba jutottak, de ahelyett, hogy élnének az adott lehetőséggel: hőbörögnek, útlassitanak, Bp-re vonulnak , stb.
Na ezek az emberek NEM érdemlik meg a segitséget.
Vagy: Ahelyett, hogy tovább képeznék önmagukat, esetleg második eltérő szakmába, ahol van munka lehetőség: inkább siránkoznak, segélyekért futkosnak, szégyen szemre el is fogadják azt, ahelyett, hogy beállnának az önmaguk megsegitésére adott lehetőségek megvalósitásába. Találhatóak nyelvtanfolyamok is az önkormányzati képzési lehetőségek között!
Ha és ahol megszünnek munkahelyek: ahelyett, hogy az emberek keresnének máshol MÁSHOL munkalehetőségeket, - azok megintcsak az állam felé nyújtogatják alamizsnáért a kezüket. / és kifogásokat gyártanak arra, hogy : mit, miért nem tesznek meg.
Mikor vesszük már észre, hogy minden egyes Ft, amit segélyekre fizetnek ki, annyival kevesebb pénz jut a tisztességesen dolgozó emberek tisztességesen való bérezésére. Mert nézd csak: minden vállalkozó köteles kb. 14 Ezer Ft-ot fizetni a szegényeknek / nem tudom a hivatalos megnevezését ennek/, - nem felháboritó????
Ha én, vagy te, vagy bármelyikünk akar segiteni valakinek, akkor tudjuk a személyt, személyeket, akiknek adunk.
Majd mi eldöntjük önmagunk, hogy kinek, vagy kiknek akarunk / vagy NEM AKARUNK adni !
Ha adunk, akkor csakis olyanoknak, akik azt meg tudják becsülni, és a kapott összeget/segitséget az önmaguk továbbképzésére, a megtanult szakmában való munkálkodásra, - a saját javaik megtermelésére forditják.
Azok, akik nem képesek önmaguk érdekékében pozitiv dolgokat tenni, alkotni, - azok nem érdemlik meg közösségeik, a társadalom segitségét sem.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Nagyon sokat gondolkodtam már, hogy milyen ember lehet az olyan ember, aki a szomszédnak meg akarja mondani, hogy mit hogyan tegyen,, mi hogyan legyen ottan a szomszédba, és még nem is elégszik meg a belepofázással, hanem dönteni (!) is akar a szomszéd sorsában. (szavazni, meg választani nekik!)
Vonatkozik ez a tengerentúlon "beilleszkedett" és élő néhai hazánkfiára is.
Elképzelésem van. a "szomszédos JánoskaGizike, meg meg Horvátbercik bejegyzései alapján a "szomszédokról is, meg a Senki J. szövegelése alapján a tengerentúliakról IS.
Nem hízelgő, és nyomdafestéktűrő változatát sem nagyon akarom leírni. (Mármint a belepofázókról, nem a többiről)
Nekem, és talán itt a legtöbbünknek bizony eszébe sem jutott soha, hogy belepofázzon vagy épp dönteni akarjon az ő életükről, sorsukról, vagy sepregessünk az ajtaik előtt.
Van nekünk saját portánk, saját ajtónk,saját gondunk. Nekik is, és seperjenek ott.
Általában azzal (!) és nem az övékével foglalkozunk, és bizony szeretnénk MI magunk megoldani. És saját magunk urai lenni a Honban, és nem másodrendűek, "gyámság alattiak"!
Más dolog a jó szándékú tanács. Na -olyannal még nem találkoztam.
Azaz se jó (!) szándékkal. Se tanáccsal...
Viszont ha van közös probléma, akkor azt szívesen megosztjuk...de belepofázást és döntést csak annak engedek, aki annak következményit is viseli !
És csak annyit, amennyit mi -oda ! Osztjónapot.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Valahogyan én úgy vagyok vele,hogy nagyon jól megvagyok az ilyen amerkás okos tojások nélkül.Ez Magyarország és nem Amerika, mi itt magyarok vagyunk a szó szoros értelmében és nem kintről észt osztók.Mi Magyarországon szeretnénk mind emberi életet élni,polgárok és nem alattvalók lenni saját hazánkban.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

....mint irtam, Amerikában ez a trend: igy élték túl 9/11-et, igy élnek túl terrortámadás tervezeteket....igen, ebben éltünk, élünk, élnek....
...ahol amikor válság van, örömmel dolgoznak kvesebbet: kevesebb pénzért, ha kell, csak hogy fennt tudják tartani a gazdaság müködő képességét, a saját munka helyeiket, stb.
Nem siránkoznak segélyekért / mert nincs - hála Istennek.... nincsenek lehetetlen óhajaik, hanem tesznek az országért, az államért.
Nem huzakodnak a pártok / a mostani leállást kivéve, - hanem tesznek az ország érdekében.
Magyarul az emberek, a közember tesz dolgokat saját boldogulásáért....
/We are the people.....kezdődik az eskü szövege a minden hónapban egybegyülő városi vezetők, szolgáltatók, vállalkozók, stb. havi megbeszélésén, ahol értékelik az elmúlt hónap pozitiv, negativ történéseit, - tervezik a havi tennivalókat, stb.
Saját maguknak , és a közösségüknek tartoznak felelősséggel a történésekért.
Mosdó/törülköző elv: amilyen a mosdó, olyan a törülköző.
Nem ismered, - vagy csak nem tudsz asszociálni?

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Roppant kíváncsi lennék rá, Te magad tettél már valami igazán segítő gesztust, akár egyetlen ismeretlen embertársad felé is? Az eddigi reakcióidból, kommentjeidből, gyermekekkel kapcsolatos elveidből, erős rasszizusodból, sértegetéssel teli hangnemedből nem ez következtethető. (Mellesleg mi a csuda az a mosdó-törülköző ELV????? Nálunk ilyenkor közmondást használunk.)

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Már évek óta kering országokon keresztül,"Magyarosan,már évek óta kering több országban.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Szép megható történet.
Már évek óta kering országokon keresztül, - most ide is eljutott.
Van egy igaz közmondás Amerikában: ki kell, hogy legyen a legjobb barátod? Hát: a szomszédod, hiszen ő van közeledben, ő tud segiteni neked, amikor bajban vagy és sűrgősen szükséges.
Igy igaz, ezt mi magyarok is követhetnénk: tetteinkben is.
Mennyire más, biztonságosabb lenne az életünk , ha tudnánk egymásra figyelni, készek lenni a segitség nyújtásra, amikor a másik embernek szüksége van rá.
Habár ha valaki képes ezt bevezetni saját élet terében, akkor nagy eséllyel : amikor jót ad, kaphat is vissza jót. / mosdó-törűlköző elv.
Csak az elhatározás és az első lépés megtétele nehéz..........

Válasz