Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Sajnàlom, hogy nem olyan környezetben él, ahol megtanult volna argumentàlni, intelligens modon véleményt nyilvànitani. Szàmomra ez kijutott, ugyhogy tényleg szerencsésnek mondhatom magam!"ne tegye,naivitás.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Sajnàlom, hogy nem olyan környezetben él, ahol megtanult volna argumentàlni, intelligens modon véleményt nyilvànitani. Szàmomra ez kijutott, ugyhogy tényleg szerencsésnek mondhatom magam!

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Svàjcban a minimàlbér kb. 621000 Ft (ami nem azt jelenti, hogy ezt mindenki meg is kapja). Nemrég bukott le egy épitöcég, amelyik magyarokat alkalmazott 5 Fr-ért/ora kb. 1100 Ft. Hogy abbol hogy lehet megélni, arra még mindig nem jöttem rà. A fent emlitett minimàlbér egy 3-4 szobàs lakàs lakbérének felel meg. Kisebb lakàs sem kerül sokkal kevesebbe, de kisebbet ki sem adnak gyerekes csalàdoknak. A svàjci lakossàg csupàn 30 %-a lakik a sajàtjàban, mig Magyarorszàgon 90 % körül.
En budapesti vagyok, a bajai körülményeket nem ismerem. Azt viszont tudom, hogy az élelmiszer Magyarorszàgon joval olcsobb. Az àrakat viszont nincs értelme àtszàmitani, azokat a keresethez kell viszonyitani. Ha autoja van az embernek, nem csupàn a benzin kerül pénzbe, hanem ugyebàr az autot meg is kell venni, aztàn rendszeresen vinni szervizbe. Emberéletbe kerülhet az elhanyagolt gépkocsi. A magas parkolàsi dijakrol még nem is beszéltem. Nekem azért nincs autom, mert mindez szàmomra nem éri meg. Ha valakinek a munkahelyére kell eljutnia, az jobb ha bérletet vesz. A négytagu csalàd aligha dolgozik egy helyen. Egyikük elviszi a többieket a munkahelyükre, aztàn parkol valahol egy csomo pénzért, aztàn ismét begyüjti a csalàdot.? Ezzel el is megy a napja, dolgozni meg még nem is tudott. Kerékpàrral vidéken lehet karikàzni, én Budapesten inkàbb nem probàlnàm meg, nem vagyok életunt.
Nem arrol van szo, hogy mit hiszek az almaszedéssel kapcsolatban. A dolog lényege, én arra vàlaszoltam, amit valaki irt, hogy egy illetö, akinek ugyan nincs pénze, de ö ugyan el nem menne 5000 Ft-ért gyümölcsöt szedni. Felejtsük el az összeget, arrol van szo, hogy én elmennék kevés pénzért is, mikor a gyerekeimröl van szo, akik fàznak és éheznek.
Mit ért langyos viselkedésen? Miféle hülyeségröl beszél?
Szerintem mindenki volt élete soràn vàlsàghelyzetben. Az irigykedés nem szép dolog különben sem! Lehetne példàt venni az amerikaiakrol. Ott, ha pl. valaki vesz egy klassz autot, a szomszéd jön gratulàlni hozzà, együtt örülnek, majd megjegyzi, ö is fog sporolni, hogy neki is legyen ilyen "csodaautoja". Erre mondjàk, mindenki a maga szerencséjének a kovàcsa.
Nekem nagyon "könnyü" életem volt, hisz a kerités kolbàszbol van, az égböl hullanak a javak. Hàrom gyereket felnevelni és tanittatni semmiség.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves hölgyem. Míg Svájcba a kereskedelmi multiknál a minimálbér forintra átszámítva cirka 1 millió,addig itthon, hála a kormány tevékenységének az lecsökkent 65 ezerre. Most akkor saccolja meg, Mennyi is a napi nettó jövedelem, ha átlagban 25, de van hogy 28 napot is dolgoznak ? Ugye napi max. 2600 forint. (és elhitte a 5 ezret almaszedésért..)
Számítsa hozzá, hogy Baján is cirka annyi az élelmiszer ár, mint Kanton-Zugban. És hála Széles G. buszos cégének, olyan a menetrend és a közlekedés, árban is, meg menetrendben is, hogy aki 06-ra megy dolgozni, az vagy kerékpárral megy, vagy vesz egy öreg autót, és akkor ha már 4-őjüknek nem kell buszjegyet venni, akkor olcsóbban jönnek ki, mert a vonaljegy 270 Ft, és ha át kell szállni, az 2x4x270 =2160 forint ! Azaz KÖZEL 5 LITER BENZIN ÁRA, amiért olyan 7-8 km.-t buszozhatnának, csak ODA, de még ugyanennyiért VISSZA is kéne menni ! Akkor az 10 liter épp nem olcsó benzin! A 4 összbérlet meg 32 800 ft-azaz 73-azaz hetvenhárom liter benzin. Persze, olcsóbb, mert egész hónapra szól.. De 73 liter benzinnel cirka 1000 km.-t lehet autózni !! De 800-at a zsigulival is.
Ráadásul a menetrend miatt legtöbbször 2 (!!) órába telik ez az buszozás..Akár jeggyel, akár bérlettel. Egy 20 éves roncs autóval meg akkor indul, megy ,-amikor akar..
ÉRTI MÁR?
Ön mit tenne?
Mert kerékpárral viszont NEM ÁTJÁRHATÓ a város. Pontosan a közepéről, KI VANNAK TILTVA A LASSÚ JÁRMŰVEK ÉS A KERÉKPÁROK. OTT büntet a rendőr, ha az úttesten halad, és büntet, ha a járdán... BICIKLIÚT NINCSEN, de csináltak sokmillióért Vaskút-Baja közt kerékpárutat...amin nemigen jár más, csak a kósza mezei nyúl...
Pedig a Fidesz a kerékpár út építéssel kampányolt. Épült is. Baja és Vasút közt, de a városban egy centiméter se ! Elhiszem, hogy van gyereke. Bár akiket én ismerek, azok biz nem ilyen langyosan viselkednének, mint ahogyan leírta. . Szerintem maga se. Csakhogy még nem volt válsághelyzetben. Nem kellett 65 ezerből élnie, gyereket nevelnie, meg rezsit és közlekedést fizetnie...Vagy éppen 22 800 Ft.-ból...
És megértem Heidrich Ernő véleményét, maximálisan...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Nem a nem létező kocsijával,hanem saját dumájával szennyezi a levegőt.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Az 5000 Ft-ért gyümölcsszedést szàndékosan értette fére. En valaki hozzàszolàsàra vàlaszolva jegyeztem meg, hogy én elmennék bàrmi becsületes munkàt csinàlni, nem hagynàm hogy a gyerekeim éhezzenek és fàzzanak. Ha arrol volt szo, ki vàllalja el a külön munkàt, ki jön be vasàrnap dolgozni, én rögtön jelentkeztem." Nem szándékosan értették félre,mert a valóságban nincs napszámban 8 órában,5000 ft-ért gyümölcs szedés,ne hazudjon legalább saját magának, mert akkor a napszámmunka több mint 100 000-ret érne.S akkor bizony minden napszámos elégedett lenne.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Én abszolut nem beszélek mellé! Maradjunk a tényeknél. Kis emlékeztetö: felhivtam a figyelmet, hogy a különbözö mérgekkel kezelt butorok fütésre nem alkalmasak. Nem csak a sajàt egészsséget veszélyeztetik, hanem a környezetet is szennyezik. Erre kiderült rolam, hogy én szerencsés vagyok, meg hogy a nemlétezö autommal én is kiveszem a részem a levegöszennyezésben. Meg hogy biztos nincs gyerekem, stb. Normàlis dolog az ilyen? Biztos, hogy nem! Hàrom gyerekem van, és el kell àruljam, én veszem magamnak a fàradtsàgot és tényleg csak a szemetet dobom a szemétbe, minden ujra felhasznàlhato anyagot elviszem a gyüjtöhelyre - auto nélkül. Ilyenkor többen ugy néznek ràm Magyarorszàgon, mintha nem lennék normàlis.
Az egész vilàgon, mindenütt vannak szegények meg jomoduak is. Vannak akik hibàsak a szegénységben, pl. elittàk a vagyonukat, vannak akik nem. Vannak akik megérdemlik a jomodukat, megdolgoztak érte, vannak akik csak beléptek a pàrtba.
Afrikàban is naponta rengeteg gyerek hal éhen, természetesen kellene valamit tenni, hogy mindenkinek jol menjen a sora Magyarorszàgon is.
Az 5000 Ft-ért gyümölcsszedést szàndékosan értette fére. En valaki hozzàszolàsàra vàlaszolva jegyeztem meg, hogy én elmennék bàrmi becsületes munkàt csinàlni, nem hagynàm hogy a gyerekeim éhezzenek és fàzzanak. Ha arrol volt szo, ki vàllalja el a külön munkàt, ki jön be vasàrnap dolgozni, én rögtön jelentkeztem. Igy az én "fizetési boritékom" kicsit vastagabb volt, mint a korosztàlyomnak, de biztos nem azért, mert szerencsém volt.
A levelekböl itélve, ha nem ismerném Magyarorszàgot, azt hinném, hogy nyomortanyàrol van szo. Ne nyavalyogjunk, hanem tegyünk valamit, hogy jobb legyen a helyzet. Azokkal az élen, akik hibàsak abban, hogy idàig jutott az orszàg!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Hölgyem! Csak hogy legyen egy kis ismerete az itthoni helyzetről ::
http://muon.hu/on-line-tartalom/1608-ketten-mar-kihultek-figyeljunk-egymasra

"Október első napjaiban Magyarországon két ember fagyott meg. Egyikük fűtetlen otthonában, a másik pedig a szabd ég alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán.

Ők az első áldozatai az őszi fagynak.

Tavaly október eleje és március vége között közel háromszázan veszítették el életüket kihűléses halál következtében. Körülbelül fele-fele arányban a szabad ég alatt, és saját fűtetlen otthonukban, illetve kórházba szállításuk után, ahová végzetes állapotban kerültek – emlékeztetett rá az emberi jogokért, az életért és a megélhetésért küzdő mozgalom, amely évről-évre regisztrálja a szomorú tényeket. "

Nézzen a naptárra. Még csak (!) X.hó09.-e van...

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Hölgyem csak ott a gond,hogy ön elmegy 5000 ft-ért gyümölcsöt szedni, rendben de arról halgatni tetszik,hogy az emberek átlaga 300 ft/ h bérért dolgozik azon embereknek akikmár Horváth tengerparton levő üdülőiket sem igazán kedvelik, olyan embereknek akik 800 millió osztalékot vesznek fel,amíg a 225 alkalmazottat foglalkoztat, az erre fordított bérköltség 157 millió forint, azaz a saját osztalékának körülbelül az egyötöde.
Nos ilyen bérek mellett valahogy úgy van mint 1941-ben Leningrádban..ha fáznak fűtenek a maga meg és leszólására való tekintet nélkül amivel tudnak.ha nem futja a 3000ft/q fára akkor hulladékkal.
Talán az ítéletek előtt a körülményeket is figyelembe kellene venni.Egy bagatel megjegyzésére csak annyit válaszolok,hogy 20 km távolságra egy négytagú családnak olcsóbb a kocsi -még akkor is ha az ön szótárában csórók- mint a busz. Bizony ne feledje az emberek pártállástól függetlenül élni akarnak.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves hölgyem.
Talán napirendre is térhetnénk a mellébeszélése a tévedései, és az önellentmondásai felett. Hogyha ezek nem pontosan olyanok volnának ok-okozati szempontból is és az ellentmondások természetének szempontjából is, mint amivel pártunk és kormányunk operál. Csak épp a témák picinykét mások.
Ön mellébeszél. Keveri a szükséghelyzetet a válsághelyzettel. Úgy látszik, azon szerencsések közé tartozik akik sose kerültek válsághelyzetbe.
Itt a VÁLSÁGHELYZETBEN LÉVŐ emberekről és családokról esett szó a fenti cikkben és és a véleményekben is. Amikor MÁR A LÉT A TÉT . ...Nem pedig az, hogy kenyeret-haját-bélit -azaz, három félit eszek e, hanem az, hogy vagy eszek, vagy egy nappal közelebb kerülök az éhhalálhoz. ÉS VAGY BEGYÚJTOK VALAMIVEL A SPARHELBA, VAGY REGGELRE MINDANNYIAN KIHÜLÜNK..Higgye el kéremszépen, hogy még én se voltam válsághelyzetben. De én tisztában vagyok vele, hogy sajnos rajtam kívül lévő okok miatt bármikor lehetek ! És a ma Magyarországán sajnos nagyon sok családnál ez az alapkérdés.. sajnos .
És mindez akkor, amikor a budapesti önkormányzat szippantós autói SZERVEZETTEN ÉS KÖTELEZŐEN ÖNTIK KI A KÖRNYEZETRE VESZÉLYES (fokozottan veszélyes) szennyvíziszapot. A szent profit és prémium nevében...Amikor egy környezetvédelmi témában interpelláló képviselőnek az az Illés Zoltán, kinek mindeddig csak nagyhangú-nagyképű, és szakértelmetlen dumáját hallottuk magából kikelve azt ordítja: ..."és Orbán Viktor miniszterelnök úr nevét ön a szájára ne merje venni!"" És ez az ember a környezetvédelemért felelős államtitkára a jelenlegi kormánynak.(akkor miért foglakozzon a megfagyni nem akaró azzal, hogy egy pöttyet káros anyagot pipál a kéménye ?!).Mikor állami szinten NAGYBA CSINÁLJÁK, ÉS NEM IS SZÜKSÉGBŐL !?
--Vagy öntől tanulták a mellédumálást, a kerülő politizálást, vagy ön sajátította-tanulta ezt meg a hivatalos kommunikációkból. És remekül átveszi a kecskeméti fideszhívő hölgy süketelését, amiben 5 (!) ezer forintos napi munkabérről dumál itt. NEM IS IGAZ ! Van közeli hozzátartozóm, ki Kecskeméten lakik. Már 2000 !! forintért is dolgoznak sokan, és nem idény, meg alkalmi munkát ! Aki 500 forintos(nettó) órabérért dolgozik, az mennyit keres? Maga meg elhitte az 5 ezret...Még a minimálbérből is alkudnak a vállalkozók és lefelé!! És ezt úgy teszik, hogy NÉGY órás munkaszerződéssel 10-12 órát dogoztatnak ! És azt mondják, ha nem tetszik, akkor mehetsz 22800-ért közmunkásnak.. mert azok annyit kapnak a napi NÉGY ÓRAI munkájukért.. HIVATALOSAN!! Persze ezt nem Kanton-Zugban teszik... bár a profit ott is profit. Csakhogy itt a jogszabályi környezet, mint a fenti cikkben is olvashatja az ILYENEKET TÁMOGATJA, míg Svájcban ha "lebukik ilyenért, akkor ott keményen büntetik...(ez a jogszsabály csak egy a sok közül..)
A kecskeméti Mercedes gyár KI AKARTA FIZETNI A KECSKEMÉTIEKNEK IS A NÉMET MINIMÁLBÉRT , az 1570 €-t! Ámde a város FIDESZES ÖNKORMÁNYZATA A POLGÁRMESTER INDÍTVÁNYÁRA EZT a gyárnak megtiltotta..és ledumálták róla ! Persze a szent profit érdekében nem volt nehéz!
És most erre vargyanak gombot kedves fidesznyikeink...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Elmondhatom magamrol, én nem a szerencsés emberek, hanem az igyekvök közé tartozom. Nem sirdogàlok, hanem megyek dolgozni."-érdekes mindannyian ezt gondoljuk magunkról, és vannak akik méginkább.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Amire ön gondol, azok a tehenek az összetett gyomruk miatt. A tüzelöanyaghoz viszont nekik sincs semmi közük."-kérdezzen meg egy állatorvost a tényekről !!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

No ebben nagyon is tévedett,ha volt valaha kutyája,gondoljon rá ."A tüzelöt is vettük, nem szeméttel fütöttünk"-.Ez a legvadabb melléduma, Ha ismeri a mondást:'Az angyalok is esznek babot" és gondoljon arra,hogy az emésztés a leggyakoribb égési folyamat,ami folyamatosan termeli az égés termékeket,ezt illene tudnia,és csak az után vitatkozzon.
"Ezen az oldalon a beszélgetések legtöbbször olyan fordulatot vesznek, hogy az ember haja az égnek àll."- ez bizony igaz.mert, kellemetlen sokaknak,ha a valóságot kendőzetlenül elébük tárják.A legnagyobb hazugság a valóság tagadása.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Amire ön gondol, azok a tehenek az összetett gyomruk miatt. A tüzelöanyaghoz viszont nekik sincs semmi közük.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Ezen az oldalon a beszélgetések legtöbbször olyan fordulatot vesznek, hogy az ember haja az égnek àll.
Azért, mert a levegö màr ugyis elég szennyezett, nem azt jelenti, hogy semmi gond, nyugodtan szennyezhetjük tovàbb.
Elàrulom, hogy nincs autom, és nem is szàndékozok venni. Nem annyira a szennyezése miatt, hanem mert egyszerüen nem éri meg a fenntartàsa. (Szàmomra érthetetlen, hogy kifejezetten csoro csalàdoknak miért kell auto pl. Budapesten)
Nem talàlta el! Hàrom gyerekem, meg unokàm is van, akikért mindent megteszek. Én abba a kategoriàba tartozok, aki elmegy 5000 Ft-ért gyümölcsöt szedni vagy bàrmi ahhoz hasolo becsületes munkàt elvàllal, amig nincs jobb megoldàs. Ezeket csinàlnàm addig, amig nem talàlok jobbat. Ezt otthon làttam - a szüleim is keményen dolgoztak, hogy a négy gyereküknek legyen mit enni, ami szükséges, meglehessen venni. A tüzelöt is vettük, nem szeméttel fütöttünk. Nyugodtan szidhattàk volna a rendszert, mert igazuk lett volna! - de abbol nem lehet "harapni".
Elmondhatom magamrol, én nem a szerencsés emberek, hanem az igyekvök közé tartozom. Nem sirdogàlok, hanem megyek dolgozni.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Sőt elárulok egy kellemetlen titkot önnek mikor eszik,az emésztéssel Ön is termel káros gázokat,és csak óvatosan azok zaj nélküli légtérbe engedésével!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

MINDEN (!) fűtőanyagból szabadulnak van egészségre káros anyagok. Legkárosabb a CO. Már elég alacsony koncentrációban is halált okoz...DE a földgáztermékekből is a kéndioxid is, a szénből szintén.. Talán legtisztább a tűzifa...mert az fenntartható, hisz újratelepítve visszaveszi a légkörből a terhelő anyagokat, még a Co2-t is.
Ugye VAN AUTÓJA ?
Hiszen Svájcban mindenkinek van !
Most szólok, hogy még akkor is, ha az az autó hibrid, vagy elektromos, akkor is van káros anyag terhelése !!
Aki mindenfélével fűt, annak nincs autója.. Az nem terheli azokkal a káros anyagokkal a környezetét amivel ön... És ha jól megszámítom, lehet, hogy ha ön 10-12 ezer km.-t autózik akkor több káros anyaggal CO, Co2, SO2 és ezek vizes oldatával, azaz savakkal támadja elég tetemes mennyiségben a környezetét, és azokat, kiknek nincs gépkocsija. Mert még a legmodernebb katalizátorokkal felszerelt autóknak is van káros anyag kibocsátása.. Én csak figyelmeztetek !!
Viszont azt megállapíthatjuk, hogy nincs gyereke,se unokája, mert egy gyerekéért az anya, az unokáért a nagyi BÁRMIRE KÉPES !!

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Az egészség a legnagyobb kincs! Nem tenném kockàra olyan "fütöanyag" elégetésével, melynek égetésénél mérgezö anyagok szabadulnak fel. Plàne ha unokàmrol vagy gyerekemröl van szo. Ez az én véleményem. Ha valaki màsképp gondolkozik, arrol nem tehetek. Én szoltam, mire kellene ügyelni. Biztos, hogy vannak néhànyan, akik örültek, hogy valaki felhivta erre a figyelmüket, mert erre nem is gondoltak.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

tessék örülni annak,hogy ön azon szerencsés emberek közzé tartozik akinek nincsen anyagi gondja,futja tüzelő anyagra,no meg a többire.de ez az egész egy óriás kerék...egyszer fenn, egyszer lenn..és méltósággal lehet sok mindent elviselni jó szándékkal, megértéssel..
Egy dolgot azonban már megkellet tanulni""soha ne mond azt,hogy soha...vissza üt..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judit kedves minden szavaddal egyetértek.

Válasz

Miltaller Judit üzente 10 éve

No most már erre is rátette a kis kacsóját az állami szolgáltató! Hát ennyire szegények a hulladékszállító cégek, hogy már a kidobott szemét is kell nekik? Nagyon sokan vannak, akik innen szerezték be a szükséges holmikat, mert még a "lomis" piacon sem tudták kifizetni érte a kért árat. Arról nem is beszélve, hogy néhol kevesebbet is kellett elszállítaniuk, az újrahasznosításról (papír, vas, rongy stb.) nem is beszélve. Az igaz, hogy sokszor szétdúlják a kirakott konténereket, no meg a melléjük lerakott dolgokat (már ami a konténerbe nem fér bele), de ezt nem így kellene büntetni, hanem rá kellene szoktatni a gyűjtögetőkre, hogy a helyet a turkálás után tegyék rendbe. Ami másnak nem kell az még nem jelenti azt, hogy egy másik szegényebb embernek éppen arra lenne szüksége. Egyébként szerintem a felesleges bútorokat, stb. használható egyéb dolgokat fel is lehet ajánlani karitatív szervezeteknek. Én is a régebbi szobabútoromat, szőnyeget, TV-t mindíg egy ilyen szervezetnek ajánlom fel, a Ők tudják hova, kinek adják, kinek mire lenne szüksége. A hulladékszállítók meg a zúzdába viszik, vagy a hulladéktemetőbe. Sok használható dolog megy csak kárba. HAJRÁ MAGYAROK, hajrá szegény Magyarország!!!!!
Ennél lejjebb már nem lehetünk, mehetünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Csak kis empátia : -Ha a gyereke-unokája lázas betegen reszketne a takaró alatt, és nem volna semmi mása, csak ""kezelt" faanyag,- akkor vajon mit tenne?
Befűtene vele..
Hagyná a beteget tovább reszketni..
Próbálna "mint Munkácsi "Rőzsehordója" tüzelőt szerezni, ami akkor "engedett", de ma már tiltott, és "bevarrják" érte akár 6 hónapra is..
Vagy írna még egy ilyen hozzászólást? Kanton-Zugból....

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

En biztos, hogy nem fütenék be semmilyen kezelt faanyaggal. Soraim kizàrolag annak szol, akinek fontos az egészsége. Ha fütésre nem alkalmas anyaggal füt be valaki, rögtön ràjön, miröl beszélek, mikor légzési nehézségei lépnek fel, a szeme ég, köhögési rohamot kap, stb. Igaz, a szemetet is elégetik, de ott szüröberendezések kapnak szerepet. A lakàsban nem hiszem, hogy valakinek van ilyen berendezése.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

mint előzőleg írtam,én ezt úgy oldom meg,hogy a kapun belöl rakom le és akit arra érdemesnek tartok oda adom neki,normális körülmények között. Az utca közterület,ott tárolni raktározni a lakosnak csak díj fizetés ellenében szabad,egyébként pedig a tulajdonos elszállítja mint tulajdonába átszállt terméket.

Válasz

Yosa Miklós üzente 10 éve

nem hiszem hogy nem lenne egy butor alkalmas tütezelésre, ezt csak a kapzsi faárusok védelméb en állítják, de ne feledjük, hogy a bútorgyárak hulladéke, amelybe jócskábn kerül kezelt faanyag is, bizony tüzelőanyag.

Válasz

Yosa Miklós üzente 10 éve

Szerintem ami az utcára kerül nem közvagyon, ez tévedés, vagy vicc lehet, Mert mi van, ha kihívom a házból a tulajdonost és megkérem, hadd vihessem el? Akkor nem loptam kérem, mert a tulajdononak már csak van joga nekem adcni? vag már azt sem? nehogy már ekkora hatalma legyen egy szemételszállító klikknek.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!Ennek a gyűlölettől fröcsögő szövegnek semmi köze a cikkhez és semmi szükség rá.Töröltem.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

olyat kérdezel amit tudsz..sajnos az ilyen párt aktivisták részét képezik a nép butításának.Én emlékszem pont ilyen szövegre a kádári kor elleni vétókra.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

És vajon a hadgyakorlatokon,az öböl és egyéb háborúkban hány ezerszeres mértékű sokkal károsabb anyag kerül(t) a levegőbe??
Ha utánna nézünk minden káros a villamos áram az elektro szmog ,miatt a troli a rézvezeték ívhúzásakor direkt ózon károsító.Egy érdekes adalék a gázos járművekhez..teli szájjal harsogtuk,hogy nincs széndioxid,nincs korom kibocsájtásuk..ez igaz,de nagy mennyiségű a kén (mint a savas esők atyja) kibocsájtás.
Alapjában véve a szegény ember tehát fagyjon meg mert nem tudja a bió tüzelő anyagot megvenni.Mellesleg a bió -ról évek múlva ismét kiderül nem is bió.
Talán ha a Nemzeti levegő szennyezési kvótánkat jó pénzért nem adnánk el..A föld szén készlete tény,hogy állandó(talán kivétel az a pár deka ami meteorit formájában jön )tehát nem növekszik,nem csökken csak megjelenési formája változik ami nem tőlünk függ főleg.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Tessenek már mondani, ez nooooormáliiiis ?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Sajnos a hőmérsékletnél az 1-es lemaradt. Helyesen 1200 C. fok !

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Gondoljunk arra', hogy az éghető anyagokat, és a szemét, meg a hulladék éghető részét ÉGETŐMŰBEN használják fel. Távhő, vagy energia termelésre. Tökmindegy, hogy az én kályhám tűzterében ég az a polivinilkloridos izé, vagy a kazánban. Mindkettőben lehet 200 C fokos hőmérsékletet gerjeszteni, ahol már egészen más, nem olyan' káros égéstermékek keletkeznek. Minden égéstermék egészségre ártalmas anyagokat tartalmaz, még a legtisztábban égő éger fa is...
Az is alacsony hőfokon sok káros anyagot bocsát ki..
És gondoljunk arra, hogy még a legveszélyesebb veszélyes hulladékot is legtöbbször égetéssel semmisítik meg...már ami éghető.
Viszont a tényleg öreg bútorok azok még TERMÉSZETES ANYAGOKKAL kezeltek. Lenolajkence,. Selakk. Viasz...stb...
A bútorlapok kötőanyaga sem veszélyes anyagnak minősül...Csak a felületkezelő anyagok egy része az..
Viszont aki fagyoskodik, annak lehet tiltani, hogy gumihulladékkal, vagy egyéb,pl PET palackokkal fűtsön egy kicsit be...
Harmadnapon már kiskegyed is megtenné...
Az állami vezetés feladata nem a kamurezsiátverés lenne, hanem OLYAN JÖVEDELMET KELLENE BIZTOSÍTANIA, AMI MELLET NEM SZORUL RÁ a "zembergyereke" arra, hogy két dolog közt válasszon: Jelesül: Vagy szennyezi a közrnyezetét, VAGY BEFAGY A FENEKÉN A LUK...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Az öreg megunt jó állapotú bútorokat viszik el a lomisok és nem tűzrevalónak .

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Bocs,megint nem megfelelő világításnál írtam,ezért sok az elütés.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Igaza van.de gondoljon a füstelvezető csövekre is,amik ha jó állapotban vannak,és a tűztér funkciójában megfelelően működik és nem a zárt helységben a lakásban műkódik,mert a fa és a szén is szénmonoxidot ternel ami a levegőbe jutva jutva mérgez.még a kezeletlen fa
égetésekor is.ezért alkalmaznak füsttcsöveket,és magas kéményeket,amik elvezezetik a káros égéstermékeket.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ellenőrzésként újra olvastam,az általam írottakat,és utána számoltam,az biztos,hogy indulatból nem érdemes írni,mert indulatos ember a számolásban hibát vét és az így kapott
eredménnyel hibás következtetést von le ami hitelét, veszi az általa írottaknak.Igaz,a napszám nem 8 óra munkát takar ,és ennek tudatában érdemes viszonyítani az egy napra fizetett bért is,mert ugye,ritka kivételekkel ez a munka,gyakorta a munkaviszony bejelentés nélkül,és az azzal járó juttatások,és kifizetési garancia nélkül történik.attól az olvasótól akinél a napszám nem így történik,attól elnézést kérek. Ennek a "munkaadói"szemléletnek ideje már véget vetni,mert aki idegen munkát vesz igénybe, az
az alkalmazottak munkája nélkül,a vállalkozásával önállóan, a vállalt feladatait sem tudná
elvégezni.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 10 éve

Gondoljunk arra, hogy az öreg butorok nem alkalmasak fütésre. Meggyujtàsukkor különbözö mérgezö anyagok kerülnek a levegöbe, ami rendkivül kàros a melegedésre vàgyok egészségére. Fütésre kizàrolag kezeletlen faanyag alkalmas!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Ernő felénk napi3200 ft/nap ért hagymát szedtek a 40 fokos kánikulában...

Válasz

Koos Jozsefne üzente 10 éve

igen ,lehet ez is céljuk,mert mint ahogy számtalan előkelő hölgy a jó áruk között turizik-talán m,ajd ezt a termékeket is ők akarják szelektálni,természetes a maguk hasznára.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

És ha minden nap elvégezné az 30x5000 forint,maga menne ilyen munkára?
pl. gyümölcs szedés napi 5.000,- Ft akkor azt mondja, hogy Ő ennyi pénzért a tanyát nem járja körbe.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

bori !
Igazad van teljesen, de mivel én vidéki lány vagyok,bizony tapasztalom,hogy a hulladékomat barbár módon szét dúlják,az árokba borogatják,műanyagot széttörnek a vasért.A jövőben amennyiben kirakom a hulladékot és ami kell valakinek az a kirakáskor kulturáltan elviheti,de a barbár válogatásnak ideje volt véget vetni.
nekem van fotóm arról,hogy a legmodernebb mercivel jött a főnök,hogy a kazánt adjam oda a szegény dolgozójának.hát nem aki saját részre viszi az megkapja,de a milliomos és szemtelen begyűjtök nem.
Az utolsó lomtalanításkor azt csináltam,hogy a kapun belülre raktam mindent és jött a hívataos autó,a rajta dolgozók készségesen segítettek kihordani a lomokat.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Nagyné!
ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI-vagy nem?

Válasz

Nagy Pálné üzente 10 éve

Én felháborítónak tartom a lomtalanításkor a kincsre kereső cigányokat ......stb.
Igaz büntetni kell őket, mert a kitett holmikat, melyek nylon zsákba teszi az ember bicskával járnak és szétnyírják csak ami tetszik neki azt viszi el és a rendbe tett zsákból semmi sincs.
Ha munkát ajánl neki az ember pl. gyümölcs szedés napi 5.000,- Ft akkor azt mondja, hogy Ő ennyi pénzért a tanyát nem járja körbe. Sajnáljuk ne egy fillér segélyt se senkinek.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Ez ahogy van úgy gyalázatos.Ha valami nálam felesleges és úgy látom,hogy még használható soha sem dobom a konténerbe hanem mellé teszem külön csomagban saját akaratomból azzal a céllal,hogy aki még használni tudja valamire vigye el,vagy ha neki nem kell de a zsibón még kap érte pár forintot tegyen úgy legalább a vacsorára valót megkeresi .A szervezett lomtalanításkor az emberek a feleslegessé vált holmit ugyanilyen szándékkal rakják ki. Ezek a holmik nem a "szemét" kategóriájába tartoznak miért kell elsajnálni a szegény emberektől akik ebből élnek.Ami a válogatás után visszamarad az már szemét,a köztisztasági cég azt takarítsa fel,ez a dolga mert ha nem tévedek azért tartjuk őket az adóforintjainkból.Igaz az is megfordult a fejemben,hogy lehet a lomizás nem is olyan rossz üzlet,érdemes lenyúlni mint a trafikot,földet stb. Amilyen éhes a hatalom ez is kitelik tőle.

Válasz

Koos Jozsefne üzente 10 éve

ugy legyen,elsők között a MIniszter -urak akik ezt a jog szabályt alkották!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ezek az emberek nem mehetnek az iparba dolgozni, mert nincs ipar. Nincs munkahely.
Nem mehetnek a mezőgazdaságba, mert nincs munkahely, mert a fél határt két ember és két gép beműveli.
Nem mehetnek az építőiparba, mert az sincs, meg még szolgáltatás sincs.
AKKOR?
Majd megoldja pártunk és kormányunk. Büntet. Természetesen nem fog fizetni a lomis, mert akkor mit eszi a gyereke?
Akkor leüli! De le ám. Mert RENDNEK KELL LENNI. Meg gazdagok vagyunk!
Akkor majd napi 8768 ft / fő / nap (!) költségből majd TELJES ELLÁTÁST KAP A FELNŐTT.
A gyerek meg ?
Jobbat én se tudok kívánni nekik, mint a cikkíró. Nagyon hamarosan saját bőrükön tapasztalják meg e KERESZTÉNYI FELEBARÁTI SZERETETÜKET

Válasz