Hódos Judy üzente 10 éve

Az egész idézet, - kommentár nélküli idézet: = értelmezésre, információként azoknak, akiket érdekel, akiknek szüksége lehet rá.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Sándor!Ennek a cikknek itt semmi helye áttettem önálló blogbejegyzésként.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

" Milliárdok munkahelyi képzésre".....
" Vannak még nyitott humán programok is" az elsikkasztott 1000 milliárdokra gondol?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ide vonatkozik még Dr. Bakai Borbála : 3 héttel ezelőtt irt blogja: Állásbörze megváltozott munkaképességüeknek Budapesten.
0 hozzászólás = jelent érdektelenséget?
Csak panaszkodni, siránkozni tudunk, --- utánna menni és intézni saját dolgokat = nem?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Álljon itt egy példa :
" Milliárdok munkahelyi képzésre".....
" Vannak még nyitott humán programok is
A kisvállalkozásoknak konzorciumi partnerként lehetőségük van részt venniük egy gyakornoki programban is (TÁMOP-2.3.4.A-13/1.), mely során kilenc hónapon keresztül teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatásra, egy cégen belüli segítő mentor bérpótlékára, illetve az új munkahely tárgyi feltételei kialakítására is nyerhető támogatás. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás minimum 460 350 forint, maximum 30 millió forint lehet.
Elérhető még a TÁMOP-2.3.6.B-12/1., amelyben azok a magánszemélyek által alapított vállalkozások pályázhatnak, melyek részt vettek a program korábbi részében (TÁMOP-2.3.6.A) is. A konstrukció alapvető célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése, e során pedig többek között a cégalapítás, illetve az ahhoz kapcsolódó egyéb költségek (pl. ügyvéd, kötelező engedélyek) támogatására is nyerhetnek támogatást, ahogy eszközbeszerzésre, -bérlésre, technológiafejlesztésre, képzéseken való részvételre, tanácsadó igénybevételére vagy éppen képzésen való részvételre is lehet pénzt nyerni.
A kkv-k számára lehetőség van ezeken kívül a duális szak és a felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatására a TÁMOP-2.2.7.B -1-13/1, illetve a TÁMOP-2.2.7.B-2-13/1 program keretében. A tenderek célja többek között, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően a munkaerő versenyképességét, a szakképzettséggel rendelkezők foglalkoztathatóságát, illetve munkahelyi kompetenciáit javítani tudja, illetve növelje a vállalkozások versenyképességét, a technológiai fejlődéshez való alkalmazkodását, és ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére. Ezen kívül ugyancsak cél a gazdasági és társadalmi hátrányok megyei szintű csökkentése, a tőkevonzó képességének javítása, illetve a befektetések ösztönzése a gazdaságfejlesztéshez szükséges humánerőforrás bázis megteremtésének megalapozásával. "

Nincsenek munka lehetőségek ?????
Az asztal teritve.....................
Akik nem élnek ezekkel és a hasonló lehetőségekkel = egyáltalán nem érdemelnek semmit se a társadalomtól........

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

".....az Orbánékat le kell váltani az tuti......"
na, akkor jönne majd egy fantasztikusan " jó" világ, ugye? - majd megcsinálja a baloldal, akik arra nem képesek, hogy valódi összefogást csináljanak, akik között csak a megamániás hatalmi harc folyik, akiknek elképzelésük sincs a jövőről /
- de akik már vastagon bizonyitották alkalmatlanságukat az elmúlt 8 ill. az elmúlt 20 évben....--ugye?-----
Azután megintcsak: esetleg kölcsönök felvétele és majd azokból csinálják vissza az adórendszert, a korkedvezményes nyugdijat, stb, stb......

Én egyetlen párt, politikai csoportosulás szimpatizánsa se nem vagyok.

Az a tény, hogy szegénység van más országokban is, létbizonytalanság van más országokban is, biztonságos munka körülmények nincsenek más országokban se, nélkülözés, éhezés, sztrájkok, tömeges tüntetések vannak más országokban is.
A családok, az emberek az adósságokat önmaguknak csinálták, mert ők vették fel a kölcsönöket = senki a kormányból nem kényszeritett senkit a kölcsönök felvételére.
Szegények, hontalanok, éhezők, munka nélküliek , - és szemben velük gazdagok: minden más országokban is vannak.

De: ne hagyjuk figyelmen kivül a valós lehetőségeket a munkára, , tegyenek már pozitiv dolgokat azok is önmagukért, akik csak siránkoznak a szegénységük miatt.
Tessék felkeresni az önkormányzatokat, munka hirdetési portálokat, kiirt pályázatokat, ----mindent: az állam által szervezett és havi fizetéssel támogatott tanfolyamokra, szakmai képzésekre, melyek között még nyelv tanfolyamok is fellelhetőek.
Önmagától semmi sem történik, az embereknek kell jobbitani a saját sorsukon, -- a mély szegénység , a szegénység csak azok által fog megszünni, csökkenni, ha azok az emberek lépnek önsorsuk javitása érdekében: megkeresve, felkutatva a lehetőségeket. Ezt mások nem fogják megtenni helyettük.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Mivel úgy látom itt nagyon sok rétű és változatos a hozzá szólás. Igen ez igy helyes, hogy a véleményét mindenki el mondja, de: a vélemények között is sok a nézet külömbség amint látom.Abban viszont mint civil párton kivüli ember én is csak a saját véleményemet irom le, amely szintén ad embereknek nézet külömbséget.
Természetesen mindenkinek elege van már ebből a mély szegénységből, a folyamatos ár emelésekből a lét bizonytalanságból, az emberek többségének a szét zilálásából, stb,stb.Már túl sok az áldozat a Magyar emberekben, ami ebben az országban történik, a fidesz miatt! Nem ezt akartuk és nem ezt akarjuk! Ki számítható és biztonságos munka körűlményeket a családoknak, és kiegyensúlyozott szép boldog nélkülözés és éhezés és addósság mentes családi életet. Ha dolgozna minden ember jobb lenne a családok mindennapi meg élhetősége, ki fizetnék a rezsiket, a családoknak könnyebbülés lenne mindenképpen , mert nem tehet sok ember arról,hogy ez a politikai helyzet alakúlt ki a fidesz miatt, az emberek többsége nem ezt kérte és nem ezt akarta, csak a felső tizezer akinek most is jó, és nagyon jól megy , nem érzik hiányát semminek sem, és elsem tudják a nélkülözést képzelni ők!!! Tehát ettől az élettől mindenképpen csak jobbat tudok én is ,és sok ember el képzelni.Tehát minden képpen az Orbánékat le kell váltani az tuti!!!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Katka.tehát te úgy gondolod,hogy az új kékvér csak úgy biztosított,ha Orbánék maradnak? Ma más nem megy csak a szegénység fokozása és egy elit felső tízezer létrehozása ami természetesen azt jelent ,hogyha kialakul,hogy nincs polgári élet nincs demokrácia hanem vannak kegyelmes Mészárosok,Tótok, Jellasics stb akik majd rotációsan váltják egymást a hatalmi rendszerben mint az ország fő urai.Majd Lázármécs lesz az ellenzék máskor meg Kovácsoviács.Ez nem más mint a Horti rendszer feudális állama ahol csak úr és elnyomott szolga van .

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Kedves Katka!
Sok igazság van abban,amit írsz, de akkor szerinted az a megoldás, hpgy Orbánáék maradjanak???? Mert ők képesek összetartani?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Katka!
Osztom a véleményed.A legfontosabb most az lenne.hogy azok az emberek pártszimpátiától függetlenül akik az Orbán kabinet bukását szeretnék egy táborba tömörüljenek.Így lehetne csak esély ,hogy békés úton ezt a diktatórikus rendszert le lehessen váltani.Nem hiszem,hogy ígérgetésekkel és nem nyílt,őszinte beszéddel bárki is a tömegeket maga mögé tudná sorakoztatni.Pedig ha marad az Orbán rezsim annak előbb vagy utóbb tragédia lesz a vége amit senki sem kíván..

Válasz

Polyák Katka üzente 10 éve

Én maradnék az eredeti témánál. Nem mondanám, hogy nagy Gyurcsányista lennék. De azt valóban nagyon jól látja, hogy a fő és közös ellenséget kellene először kiiktatniuk. Erre pedig lényegesen nagyobb az esély összefogással. Ha szétforgácsolódnak, a szavazatok is szétforgácsolódnak. Kiváló szabad terepet adva az ellenfél sikeres befutásának. De érdemes tovább is gondolni. Ha már most képtelenek a legfőbb cél érdekében megegyezni, mit tennének ha valami csoda folytán hatalomra kerülnének? A sok energiát és időt pazarló belső villongásokra ugyanis most nem szabadna időt fecsérelni! De képtelenek lennének az országot vezetni ha még maguk felett sem képesek uralkodni.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Katika!
Természetesen semmi.Valóban végig ki kellett volna törölnöm és nem válaszolnom.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Mi köze van ennek a vitának a Gyurcsány levélhez???
Attól még senkinek sem lesz igaza, hogy a korukkal sértegetik egymást!
Mellesleg a Hódos nevű hölgy pont két hete megígérte, hogy nem kíván a vitáinkban rész venni. Eddig bírta?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
No comment! Nem szeretem a mellébeszélést!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Judí néne-"Nos, erről irok - ha tudsz olvasni ill. értelmezni. / a cigányság óriási többsége nem ilyen, de nem is akarnak ilyenek lenni = ez a társadalom baja velük !!!!!!
Nagyon "érdekes" felfogásod van, amit még az Auswitczi segéderők is megirigyelhettek "
Ragyogó!!-végre volt szíves szíves, valódi értékrendjét tisztán kendőzetlenül,leírni.Most már tudom,ki Vona és Zagyva szellemi nagymamája.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Mi a fontosabb Magyarországnak?
Az, hogy 20 egynéhány / vagy ki tudja hány / fogyatékos sétálgasson kézenfogva a gyönyörű VILÁGÖRÖKSÉG részét jelentő Szilvásváradon, leamortizálva az ingatlanok, és a város értékét?
Vagy inkább az Magyarország érdeke, hogy továbbra is érintetlen tiszta gyöngyszem maradhasson Szilvásvárad, tovább növelve belföldi és külföldi értékét, hogy továbbra is megőrizhessék és fejleszthessék töretlenül az ott élők emberi értékét, elismertségét, az ingatlanok és egymás megbecsülését !!!!!!!
Ózd-ra ugyan ez vonatkozik. Nem kérnek azokból, akik NEM AKARNAK beilleszkedni, tanulni, dolgozni, - pedig ha bármilyen országba mégy és ott akasz maradni= akkor ott dolgozni kell. Szóval: Ózd se kér abból, hogy ingyenélők / segélyesek / ezrei vigyék el az ő megérdemelt, megdolgozott javaikat, a város becsületét.
Szövegértés, hogy megy? Ernő bá.........

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

"Ózdon rengeteg bányász dolgozott már 1945 előtt" = azok a cigányok, akik dolgoznak = hasznos tagjai a társadalomnak. Nemrég találkoztam egy festőmüvész-tanár-ral, aki joggal megbecsült, elismert tagja M.ország társadalmának. Ugyan csak jogosan megbecsült tagjai egy kisfalu 2 asszonya is, akik szintén dolgoznak.
Nos, erről irok - ha tudsz olvasni ill. értelmezni. / a cigányság óriási többsége nem ilyen, de nem is akarnak ilyenek lenni = ez a társadalom baja velük !!!!!!
Úgy érted, hogy ÓZD, SZilvásvárad / Bélapátfalva lakossága + vezetősége = / szerinted !/ az Auswitcz lágereiben dolgozó női segéderőkkel??????????
Csak azért, mert önmaguk akarják / merik/ irányitani a saját sorsukat! Külsö betelepitettek nélkül!
Nagyon "érdekes" felfogásod van, amit még az Auswitczi segéderők is megirigyelhettek volna.......

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Gondolom,ha már csökönyösen írogat Szílvás várad,Bélapát falva és Ózd tisztaságárol csak úgy megjegyzem,hogy hasonló tiszta lelkű nők nők működtek segéderőként Auswitcz lágereiben.Hasonló gondolatokkal terhelten.Azt híve,hogy ,tiszta,árja feladatot hajtanak
végre.Pedig nekik is voltak gyermekeik,de ellentmondás nélkül hajtották végre feladataikat.Egyébként Ózdon rengeteg bányász dolgozott már 1945 előtt,és képzelje azok akkor már ott laktak,és zömmel cigányok voltak.Igaz Judy néne?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Tehát akkor magyaritva: egész Szilvásvárad lakosságát + vezetősége - valamint Bélapátfalva egész lakosságát + vezetősége = / szerintetek ! / ":az ordas eszméket vallók és sugallók az emberiség szégyene és igen is pellengérre kell állítani őket."
Valamint egész Ózd lakosságát és vezetőségét / szerintetek: szintén = " az ordas eszméket vallók és sugallók az emberiség szégyene és igen is pellengérre kell állaitani őket. Tehát szerintetek Szivásvárad / Bélapátfalva + Ózd egész lakosságát és vezetőségét.............
Talán inkább azokat kellene pellengérre állitani, akik agyament módon kitalálták, hogy Szilvásvárad /Bélapátfalva + Ózd tisztaságát megszüntessék.
Mert : maradjanak ott azok a fogyatékosok, ahol eddig voltak, - valamint Ózd esetében a beköltöztetésre szánt cigány /roma népség is.
Mi a fontosabb Magyarországnak?
Az, hogy 20 egynéhány / vagy ki tudja hány / fogyatékos sétálgasson kézenfogva a gyönyörű VILÁGÖRÖKSÉG részét jelentő Szilvásváradon, leamortizálva az ingatlanok, és a város értékét?
Vagy inkább az Magyarország érdeke, hogy továbbra is érintetlen tiszta gyöngyszem maradhasson Szilvásvárad, tovább növelve belföldi és külföldi értékét, hogy továbbra is megőrizhessék és fejleszthessék töretlenül az ott élők emberi értékét, elismertségét, az ingatlanok és egymás megbecsülését !!!!!!!
Ózd-ra ugyan ez vonatkozik. Nem kérnek azokból, akik NEM AKARNAK beilleszkedni, tanulni, dolgozni, - pedig ha bármilyen országba mégy és ott akasz maradni= akkor ott dolgozni kell. Szóval: Ózd se kér abból, hogy ingyenélők / segélyesek / ezrei vigyék el az ő megérdemelt, megdolgozott javaikat, a város becsületét.
Összefoglalva: rajtatok, néhányotokon kivül SENKI NEM háborodott fel a Szilvásváradiak /Bélapátfalvaiak + az Ózdiak közösségi döntésén: csak ti, néhányan.
Ami szerencsére elenyésző és jelentéktelen, ha azt vesszük, hogy csak e klubnak több, mint 5000: ép, normálisan, egészségesen gondolkodó tagjai vannak.
Egészségesen gondolkodó és cselekvő lakossága és vezetősége van továbbá Szilvásváradnak / Bélapátfalvának + Ózdnak is !!!!!!!!!!!!!
/ ha nektek ez nem is tettszik...../,,,,,,,,,,,,,

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

A leírt gondolatokkal fenntartás nélkül egyetértek.-Judy néne-leírt sorai sajnos erről szolnak:
Summázva:az ordas eszméket vallók és sugallók az emberiség szégyene és igen is pellengérre kell állítani őket.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
Ha nem vennéd észre ebben a kérdésben nem arról van szó,hogy egy közösségnek joga van-e dönteni,hanem arról,hogy szabad-e a gonosz lelkű Kainok mögé felsorakozni ,azok mögé akik meggyőződése szerint származása vagy betegsége okán embereket a társadalom kirekeszthet? Úgy véled aki nem tetszik ezért vagy azért azok létét meg lehet kérdőjelezni mert mi mást sugall a te elképzelésed?Azokat meg kellene netán semmisíteni?Mert mit is jelent,hogy jogos ha nem engedem beköltöztetni?Azt jelenti,hogy akár sehol sem tűröm meg őket és már ott is vagyunk a hitleri ordas eszméknél amit minden jóérzésű ember elutasít,csak a hozzád hasonló Káin lelkűek nem.A társadalomnak megoldást kell találni a beteg emberek problémájának rendezésére éppúgy mint a társadalom szélére sodort emberek sorsának rendezésére származására való tekintet nélkül./Amíg volt hol megkeresni a betevőt nem megfértek -e békességben egymás mellett? Nem inkább ebbe az irányba kellene lépni?/ Még az állatvilág is különb a te fajtádnál mert az is segítségére siet bajba jutott társának és nem felfalja .
Summázva:az ordas eszméket vallók és sugallók az emberiség szégyene és igen is pellengérre kell állítani őket.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Látom, hogy az egész Szilvásvárad / Bélapátfalva, Ózd lakósságát is pellengérre állitod a "Szomorú" kezdetű blog-oddal. Megszégyenited magyarország lakosságának egy részét, csak azért, mert mernek ellene tenni annak, hogy bizonyos szervezetek le akarják járatni, meg akarják bontani békés, nyugodt közösségüket, az ott élő emberek életét.
Jogos kérdés lehetne,, hogy aki ezt szomorúnak találja, esetleg miért nem költözteti be saját területére azokat, akiket Szilvásvárad / Bélapátfalva, és természetesen Ózd is elutasit! Bizony, érdekes kérdés lehetne........mit szólsz hozzá "Dr"?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Mrs. !
Vannak nekünk itthon SAJÁT fasisztáink. Az USA nem kívánt fasisztáiból NEM KÉRÜNK MI SEM . Ott se kérnek.
ITT se kérünk. Ha nem voltam elég egyértelmű, akkor még egyszer : NEM KÉRÜNK KÜLSŐS FASISZTÁKAT. Pláne Wolfy féle bemásolósokat.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
Még csak annyit:"A bejegyzésnek semmi köze a cikkhez ezért töröltem."Nem lenne egyértelmű mondat?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!Fejezd be a mocskolódást,ha érdemben nem tudsz hozzászólni a témához maradj magadnak. Ha folytatod ki foglak tiltani.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ki vagy te?"hivatalos radir"? Cenzura főnök = Aczél elvtárs beépitett utóda?
Gyenge "elvtárs" is nagyon gyenge, mert ugye éppen az összefogásról irtam, ami történt Ózdon = elutasitották a cigányokat, - valamint összefogásról Szilvásvárad-Bélapátfalván, = ahol elutasitották a gyengeelméjüeket.
VAN ITT ÖSSZEFOGÁS, csak az NEM TETTSZIK az "ELVTÁRSAKNAK" sem nem tettszik a "hivatalos radir Dr"-nak, azaz Aczél elvtárs utódjának.
Kedveseim: Úgy tünik a tények / magyarországi történések alapján, / , hogy más igazság is van ezen országban / hála Istennek/, nemcsak amit ti hisztek, vagy szeretnétek hinni......

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy!
A bejegyzésnek semmi köze a cikkhez ezért töröltem.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Visszavonom az ÁMEN-t !!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Gy.F. 95 percet beszélt. mindenről. tabuk nélkül. Önként. de körülbelül 25 ször hangsúlyozta ki, hogy ÖSSZEFOGÁS KELL. Nem csak a pártok közt, de az emberek közt is. És itt a lényeg.
Ez a levél nem kiszivárgott. Ez arra készült, hogy "kiszivárogjon"! ! Egyébként MINDEN TAGNAK ÉS SZIMPATIZÁNSNAK NEM TUD LEVELET KÜLDENI. Így meg eljutott ! Ez a DK tagoknak és szimpatizánsoknak készült, és azt hangsúlyozza, amit GyF is ma itt Baján, hogy nem egymás ellen kell feszülni. Még a választás napján 16:00 óráig bármikor megegyezhetnek.
A kiszivárogtatás meg jó módszer. Meg a hármas felállás is. megosztja a fidesz figyelmét-erejét. És még sok "furfangos" taktikai lépése lesz a demokratikus ellenzéknek mondta GyF.
Orbán V. meg már el se jött a beharangozott "rezsiháborúra" Bajára, mert sok csúnyaság derült ki a jelöltjükről. Amúgy se voltak 250-nél többen akik várták. Ennyivel lett zsúfolásig tele a Bácskai Kultúrpalota.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Épp most értem haza a Gyurcsány Ferenc lakossági fórumáról, ahol a bajai 3.sz vk. lakosainak Teket Melindát a helyi összefogás közös jelöltjét tá,mogatta sz Mszp és az E14-pm el közösen.
Nem ott lakunk, csak kíváncsi ember vagyok, és elmentem.Nagyjából 5 perccel a kezdés előtt értem oda. Kívül ellentüntetők voltak. Most számoltam meg a fényképezőgépemen pontosan 19-en. Hosszas mutogatásomra néhányan kelletlenül felemelték a kezükben lévő tacepaót, de volt olyan is, aki gyorsan leült a kerítésalapra.
A kampányautóból az ÖSZÖDI BESZÉDET VOLTAK KÉNYTELENEK VÉGIGHALLGATNI AZ ELLENTÜNTETŐK.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Tessék mondani, mi történik Gyurcsány körül, hogy mindig, minden "kiszívárog"? Így kell egy politikust teljesen lejáratni.

Válasz

Kertész Gáborné Mária üzente 10 éve

Köszönöm! Olvastam!
Nincs határozott intézkedés!

Válasz