dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Táncos Dénes úr!Ez nem a reklám helye!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Borika!
Azt hiszem, én annál kicsit messzebb mentem, mert beillesztem azt a sort, ahol véleményt írtam magamról:
"Teljes egészében elhittem, hogy 30-as korosztály...Én marha...."
-Nem szeretek(nék) olyan országban élni, ahol mindenkinek minden szavát ellenőrizni kell(ene).
Sem olyanokkal nem szeretnék gondolatokat cserélni, kik folyamatosan és levegővétel nélkül hazugságokat mondanak, mint épp most itt a tv-ben mellettem, a Csepel "munkáskerületének" polgármestere.. (akit érdekel majd nézze vissza az Atv weboldalán a ma reggeli interjúját, és utána menjen el a boltba és hasonlítsa össze az árakat a tavalyiakkal..)
És ha azt hiszem-gondolom, hogy nem hazugság, -amit hallok.olvasok, -hanem félreértés-helytelen értelmezésből adódó tévedés, -akkor mielőtt még én is teljesen elhinném-elfogadnám, -utána nézek, és az eredményt jóhiszeműen, jó szándékkal közlöm! Hátha nem csak én vagyok ki bizonytalan lett abban, hogy mi is a korosztály értelmezése most éppen. Mert ha rákérdezek, tuti nem lesz válasz ! És mit értem vele? Semmit.
Lehet, nem volt egyértelmű, mikor azt írtam," ....elhittem. Én marha "? talán ez több, mint "elnéztem".... s nem is akarok ILI asszony bejegyzéséről többet írni, ezen is elég sokat gondolkodtam, tegyem e, de úgy értelmezem, hogy félreértetted szándékomat is.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Megsúgom a vélemények sora elmegy,el is felejti a marx-i ,ép csak megkapaszkodó ,meg sem ,tanúlt,i,közgadaságtan álításai melett,megjelent 1847,amit természetesen nem is ismer,ami ugyan nem említi a kommunizmust,csupán a megerősödő kapitalista gazdaság kezdeti,és már akkor is észrevehető hibáit kritizálja,nem is "kommunista" elvek alapján.az még akkoriban nem is létezett.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

--(ha a Parszt nem szarik akkor az Úr-ak nem eszik-esznek )"---Gyönyörű szép,csak hamis évszázados szólás mondás,a paraszti suttyó hagyományokból.Ezek szerint a bányász,kovács,kohász is "úr" volt.

Válasz

nagy lajos üzente 10 éve

??HA MÉGIS MEGTENNÉ ,KIKELL TAKARÍTANI E SZÉP HAZÁBÓL MINDET !! MI 60-75-ÉVESEK SZENVEDTŰNK A LEGTÖBBET ,AMÍG EGYESEK CSAK :DŐZSÖLTEK-TANÚLTAK VIGYOROGVA ,MÍG A ?? PARASZT ÍZZADT,HOGY KENYÉR LEGYEN MINDENKI ASZTALÁN ! ((ha a Parszt nem szarik akkor az Úr-ak nem eszik-esznek )

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves András!
Mégis mi történne ha egyszer,csak egyszer azt mondanád bocs elnéztem és nem akarnád bizonygatni a semmit.Szerény véleményem szerint -a nem is kicsit zavaros írásból-azért az kiderül.hogy nem lehet a szó szoros értelemben vett 30-s korosztály,mert akkor ő most lenne abban a korban amikor gyermekét taníttatnia kellene és nem beszélhetne múltról.Azt nem tudom igazán mit is akart mondani,talán érdemesebb azt megkérdezni,mint tette Ernő.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Utánanéztem a "korosztály" szónak.
Nem születési évet jelent. Legjobban az Aradszky László "NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG" c örökzöldjével lehet meghatározni, megmagyarázni-megérteni !
Azt jelenti, hogy ténylegesen ki hányadik évében van ,- egy 10-es skálán..
Ténylegesen aki abban a korban van. A húszévesek, korosztálya az nem 1920-ban, vagy 2020-ba született-(ik) meg, a hatvanasok-hetvenesek se abban az évben születtek, hanem most 60-70-nel kezdődik az éveik száma !!. Az ILI akkor nyolcvanas, és nem harmincas....
Az azonos évben születettekre van egy csúnya katonai szó, a "sorvány" Csak a KIEGEN volt használatba, meg néha a seregeben...
A cikk meg a ma nyugdíjasairól, és rajtunk keresztül a jövő nyugdíjasainak- a mai 30-asoknak-40-eseknek is szól, pláne a kiegészítés, hiszen ők az a gerinc, amelynek fenn kell tartania a rendszert...aki esetenként (némelyik) hőbörög a nyuggerek miatt, és kétli, hogy neki valaha lesz e nyugdíja...

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Már sokadszor kell rájönnöm, hogy nem lehet hinni a nőknek! Itt a bizonyíték !
Illetve CSAK KEVESEKNEK.És tisztelet a kivételnek !!
A drágicám ( kedves bunyó szomszédom szavajárása) úgy kezdi: "Én is 30-as korosztály vagyok, tehát nagyon "....és így tovább! !
Természetesen megnézhettem volna az adatlapját. De mi a biztosíték arra, hogy OTT nem hazudik drága? Semmi.
Ezzel az erővel...én is felrakhatnám akár apám képét is, és beírnám, hogy születtem 1896. nov.06. Mert már láttam olyan adatlapot, hogy 111, meg 133 éves ....
Vagy bármelyik fiamét...DE NEM teszem !
Teljes egészében elhittem, hogy 30-as korosztály...Én marha....
Amennyiben az adatlap az igazi, és ITT hazudik, akkor meg sajnos azt kell neki írnom, hogy:
---> ILI ! Szégyellje magát! <-- De nagyon ! Még csak nem is miniszterelnök, vagy alantasabb politikosz, hogy valami haszna legyen belőle!! PFUJ!
Úgy látszik, kevesek maradtunk, kik igazat szoktunk írni is meg mondani is!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

András!
Egy kis gond van.Ilike kora saját bevallása szerint 82 év,azaz született 1931-ben. Akkor?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Sándor !
Nem akarom én megvédeni a Pásztorné ILI véleményét, hiszen nézd meg az életkorát. Odaírta nagyjából... maximum tizenpár éves gyerek lehetett 69-ben...
Amiről ő ír, az a 90-es évek vége felé és a 2000-es évek lején-közepén lehetett!
Sok korabeli nem is figyelt oda az akkori viszonyokra, mert vagy bele se vonta a család, vagy nem is kellett neki, mert igényeit a szülők kielégítették, nem úgy, mint nekünk, kinél igény lett volna, lehetőség, és "tehetősség" meg nem.
Két-három állásról ír, amit egyszerre (gondolom vagy összevont munkakörök, vagy részmunkaídős munka keretében) végzett.
Most nem 2-3, hanem egy se könnyen kerül nagyon sokaknak és nagyon sok helyen.
Ebben és a többiben meg igazad van....

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Ja még csak annyit,a annyiszor bebizonyosodott az,hogy mindenki sorra kerül,tartok tőle és ne legyen igazam,de katasztrófa fog bennünket érni a választások után.
Bizony 2010 egyik nagy tette volt több ezer nyugdíjas,rokkant kidobása a rendszerből...és az ön jövője sincs biztonságban a jelenlegi dolgok állása szerint.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

tévedni tetszik, nem is kicsit..akkor emberi módon éltünk,nem voltunk gazdagok,de sok mindenre futotta.Ha van munka akkor van munkabér,ha van munkabér abból van nyugdíj alap ..stb..stb..Nos amit mi és ön is három állásban alkottunk az ma bizony ott van az uborkafára mászott magánszámlákon,,,tudja,hogy hogy került oda?? na pont úgy.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Kedves körűlírná mit ért lóellenzőn?Csak nem az oldalrol behatárolt nézőszöget?

Válasz

Pásztorné ILi üzente 10 éve

Én is 30-as korosztály vagyok, tehát nagyon sok mindenben egyetértek a levélíróval, mivel nekem is annyiért adják a kenyeret és mindent. Gyógyszerre 25/e körül költök.

Egy dologban viszont nem, mégpedig: akik ma döntési joggal élnek, ugyanúgy ingyen tanultak, mint a mi fiatal korunkban, ( ha volt módja egyetemre járni) tehát nem kellene mindig ezen lovagolni és az "akkori" marha nagy jó létnek az "adóját" viszont most fizetjük meg. Csakhogy nem ezt sulykolják az emberekbe, nehogy nyitott szemmel nézzék a világot. Nekem szép fiatal éveimben 3 állásom volt, hogy meg tudjunk valahogy lenni és nevelni, taníttatni egyetlen gyermekünket. Nos tehát akkor sem volt tejföl az élet.
Szeretem ezt az oldalt, csak ez az egy kifogásom van ellene ( és ez nem most gyúlt össze bennem), hogy mindent lóellenzőn keresztül néz.
Egyébként, sok hasonló levélre lenne szükség, nyitott és igazságos szemmel.
Üdvözlettel Pásztorné ILi

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Még mindig nem akartam elhinni, amit ma reggel a füleimmel hallottam és saját szemeimmel is láttam !!
Orbán megint orbitálisan nagyot hazudott. És a szokásuk szerint mindazt amit ők csináltak-csinálnak-csinálni akarnak egy huszáros rohammal az ellenzékre fogta-kente.
És mindazt képes volt egyszuszra elmondani, hogy a Bajnai elvette, és nem emelte, és bezzeg ők fölötte emeltek.
Ebből CSAK egyetlen egy szó igaz. A 13. havit elvették. Az nem "JÁRT", hanem adható volt, a lehetőségek alapján. De a lehetőség megszűnt, jött a világválság. Viszont azt ami jár SZOCIK IS MEGADTÁK, AZAZ AZ ÉVI EMELÉSEKET, SŐT azoknak, kik az I Orbán uralkodás alatt csökkentették a törvények ellenére a nyugdíját, KIEGÉSZÍTETTÉK, ÉS MÉG + EMELÉST IS ADTAK.
Viszont ők (fideSS) akarják bevezetni a Svéd modellt, ami viszont ténylegesen JELENTŐSEN CSÖKKENTENÉ a nyugdíjakat.
Ők voltak, kik büntetik (!) a plusz munkáját a nyuggernak. Meg megtiltották.
Ők azok akik a rokkantnyugdíjasokat ellenséggé tették, csaló hazugnak nevezték, és önkényes új előírásaik alapjánlegtöbbször akár 50 (!!) %-al csökkentik a legtöbb súlyos beteg, és mozgáskorlátozott, lábatlan, kezetlen ember "kvázi nyugdíját! Mert már nem is nyugdíj azok nyugdíja, hanem"JÁRADÉK". Amit akkor szüntetnek meg, amikor eszükbe jut, hogy még kellene a nagyon gazdagoknak valahonnan pénzt szerezni !
Azok, akik a jogszabályok-rendelkezések alapján korengedményes nyugdíjasok lettek, az Orbán 2,0 kormánya lecsalózta azokat, és 16 %-os jövedelemadóval csökkentették azok nyugdíj járandóságát IS.
Ez az igazság.
Mellette még ugyancsak egyszuszra lehazudta a csillagot az égről!
A Tiborcút (sic !!) kátyúzását. Azt állítva, hogy az kommonista hazugság, abból egy szó sem igaz. Tibörcút = a lakadalmas Tiborc tanyához vezető 6 km.-es út, ami sehová máshová nem vezet !
NYILVÁN NEM AKADT OLYAN BÁTOR-BOTOR EMBER, "AKI MEG MERTE VOLNA NÉKIJE MUTANIJA SOK FÉNYKÉPET RÚLA ! "
Mostantól fideSSnyiki igazság : AMIT FÉNYKÉP-videófelvétel BIZONYÍT, AZ MIND HAZUGSÁG !!
Igaz é Bankó uram ?

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Mi megcsináltuk, ők ellopták

Válasz