juhász nagy sándor üzente 6 éve

Azért a 2/3 ért mi nyugdíjasok nagyon bűnösek vagyunk.A józan eszünket elvesztjük azért,hogy valakinek milliárdjai legyen,hogy valaki külföldön élve vigyorogva szavaz majd itt a hajdani majdani nyugdíj reményében,Vajon kitől fogják azt elvenni amit odaadnak a Temesváron, vagy Zágrábba élő Magyarnak ?
Tőlem lehet valaki Magyar állampolgár semmi gondom,jöhet ide közmunkásnak,vagy a szerencsésebb trafikosnak mindegy.De az nevetséges,hogy sosem él itt egy percig sem,de abban leli és fejti ki Magyarságát hogy az itthoni általa évtizedeken át lenézett magyar testvérének miniszter elnököt választ.helyettük is szégyellem Magam

Válasz

Gyenge András üzente 6 éve

Kedves Nagy Attila Árpád !
Mivel speciális a helyzeted, "belhoni is meg "külhoni" is, amit azt az írásod alapján megállapíthatjuk. Kevés "normálisan gondolkodó" újkori kettős állampolgár szokott itt megnyilatkozni. Kevéssé, vagy épp ab,- annál inkább
Éppen ezért értem is meg a helyzeted, mint első generációs belhoninak. Hiszen ugye "Haza ott van, hol bölcsőm ringott, és altatódalt dúdolt fölötte halkan jóanyám" ! Ezért nem is botránkoztam meg az otthon, meg itthon viszonylatán, hiszen előfordulnak a bürokrácia miatti ilyen afférok. Viszont most már nyugodtan mehetsz a Magyar személyi igazolvánnyal, hiszen Románia is EU tag.
Az érdekelne igazából, hogy mit szólsz ehhez a "be" vagy ÁTSZAVAZÁSHOZ.
Szavaztál e mióta itt élsz a Román szavazásokon?
Egyet értesz e azzal, hogy onnan mondják meg neked-nekem-nekünk, hogy itt hogyan-miként-kivel , milyen kormány alatt éljünk?
Egyetértesz e azzal, amit Orbánék "odaát" művelnek ? És itt az ottaniak MEGOSZTÁSÁRA GONDOLOK. Az ellentét szításra, a pispek támogatására az Rmdsz - el szemben?
Azzal, hogy az itteni kicsinyes hatalmi érdekeik miatt újjáélesztik az el sem hamvadt ellenségeskedés parazsát a Román-M?agyar ellentéte ?
Nem oly régen volt mikor félig agyonverték Sütő Andrást....
Azért volna jó, ha válaszolnál, mert egymás megértéséhez, a vélemények, érvek elmondása szükséges... Nagyon régóta nem akadt senki, aki normálisan nyilvánult volna meg. Pl. a Horváth Albert, vagy Benedek házaspár CSAK MOCSKOLÓDÁSRA VOLT KÉPES. (van másik weboldalon is pár született gyűlöletkeltő odaátról..) Sajnos. Nagyon hiányzik egy normális, korrekt emberi vélemény ebben a kérdésben...IS. Mert ez az átszavazás, meg ennek érdekében kinyomott (legtöbbször érdemteleneknek) milliárdok ISMÉT KIÉLEZHETIK a be
el és "kül"-honiak közti ellentéteteket.
Érdeklődéssel várom válaszod...

Válasz

Jakab Katalin üzente 6 éve

Ráadásul olyan szomszéd, aki soha nem fizetett adót, nem ezt az országot gyarapította a munkájával, és ami a legszörnyűbb, a választások eredménye, bármilyen következménye nem befolyásolja a további életét. Végig gondolta ezt mindenki?

Válasz

Jantsky László üzente 6 éve

Teljes mértékben igazat adok Önnek!

Válasz

Kné Mari üzente 6 éve

Egyébként lépten nyomon azt hallani, olvasni a határon túli magyaroktól, hogy már saját magukat különbnek tartják tőlünk, nem mi, ők az igazi magyarok. Mélységesen megvetem azokat, akik anélkül, hogy itt élnének - sokan még a lábukat sem tették be Magyarországra - szavazni akarnak arra, hogyan is éljünk hazánkban, kiket szeretnénk 2014-től országunk vezetésével megbízni.

Válasz

Kné Mari üzente 6 éve

Ez így igaz!

Válasz

Kné Mari üzente 6 éve

Kedves Attila!
Szerintem kicsit leegyszerűsítette mondandóját.. Nem tudom mit jelent, "itt már végleg letelepedett külföldiként tartottak számon" kifejezése, mert ha így lett volna, akkor útlevelet is kaphatott volna. Igaz azt sem értem, hogy egy régen lejárt útlevéllel, állampolgárság, személyi igazolvány, magyar iratok nélkül, esetleg csak tartózkodási engedéllyel mért gondolta, hogy Ön már végleg letelepedettnek számít Magyarországon. Szerintem bármely országba, ha valakinek a papírjai nincsenek rendben nem engedik be az illetőt. Az meg, hogy 10 évig nem volt ideje kimenni rendezni útlevele érvénességét, ne már más hibája legyen!

Válasz

Nedoroszkiné Radó Zsuzsanna üzente 6 éve

Biztos sokan örülnek ,hogy állampolgárságot kaptak.
A szavazásuk számomra azt jelenti- a szomszéd mondja meg hogy éljek a saját lakásomban.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 6 éve

A leírtakkal kapcsolatban én is mesélhetnék sztorit.Pl,1947-ben születtem Budapesten, anyám is itt élt, mégsem voltunk magyar állampolgárok, nagyapámat 1947-ben kitelepítették családja nagy részével, még az 5éves gyerekkel is,1964 ben,nagyapám halála után 1évvel kiengedték anyámat,de nélkülem,így anyám hazajött.A magyar állampolgárságot,csak 1968-ban kaptuk meg.Ugye érdekes.

Válasz

Jakab Katalin üzente 6 éve

Kedves Nagy úr!
Őszintén sajnálom a kacifántos helyzetét, az Ön számára biztos fontos, esetleg szomorú a történet. Nekem más a kicsengése. 35 évig élt Magyarországon, "végleg letelepedettnek" számítja a bürokrácia, és azt írja, hogy HAZA MENNI, (Romániába!!!!!!!!!). Talán megértik a külföldön élő magyarok is - állampolgárság ide vagy oda -, miért vannak rossz érzéseink a választásokon való részvételük miatt.

Válasz

Nagy Attila Árpád üzente 6 éve

Én székely vagyok.Román állampolgárként éltem - hivatalos engedéllyel - több mint 35 éve Magyarországon;több mint tíz évig nem tudtam hazamenni elfoglaltságom miatt.Nem hosszabbítottam meg a román követség által adott útlevelet,de itt már végleg letelepedett külföldiként tartottak számon.Sürgősen kellett volna Székelyföldre utaznom,családi ügyben,de meglepetésemre a román követség ügyintézője közölte,hogy nem vagyok román állampolgár!!! De nem engedtek be a határon Erdélybe,mert nincs útlevelem!(a románok anulálták,a magyarok nem adhattak.A magyarok az Eu-ban,a románok még nem,tehát nem mehettem haza.Kacifántos világ!!!!!

Válasz