Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Nos: az a baj, hogy Te, Ti kedveseim állitotok dolgokat, amikről valószinűleg nincs 100 % megbizható biztos hirforrásotok, csak az újságok , persze magyar-ból."Igen,Ön biztosan látja,onnantól,a ritkuló üzleteket a piacokon,az egyre jobban ritkuló vásárló közönséget,

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Nem sok időt élhetett Magyar országon,ha még azt a szólást sem ismeri-"Hogy tanulj fiam,Úr
lesz belőled!"Pedig ez Magyar országon igen közismert szólás.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

..."módot" = egy T-vel."Csodálkozom,hogy a magyar helyes írást ,az írott eszmefuttatásai alapján,még hellyel közzel ismeri,itthon még magyart is taníthatna.Pedig még "hazájában" sokan élnek akik,anyanyelvüket sem tanulták meg rendesen,de új "hazájuk" nyelvét sem.
Tudja én sokszor éjfélkor írok,s mivel a családom ilyenkor még alszik,sokszor a villanygyújtást is mellőzöm,tekintettel rájuk.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

..."módot" = egy T-vel.
Na, csak lassan a testtel. Az előző 1000 év alatt is jelentős számú szegénysorsú tanult, szerzett diplomát, csinált jelentős karriert itthon és külföldön egyaránt.
Az átkos-ban is sok-sok értelmiségi gyerek tudott előbbre jutni, - noha a felvételiknél is óriási arányban részesitették előnyben az "F"-eseket / fizikai munkások gyerekei.
Vagy már elfelejtődtek ezek az igazságok? Tessék bemenni az archivumba és kutatni = persze sokkalta könnyebb az össznépi siró-panaszkodó kórust beinditani. Ugye ?????

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ebben az országban 1000 év alatt sem volt lehetőség megtanulni a pozitív gondolkodás módott,mert az ország történelme nem adott rá módott,mivel az ország felső tízezre,rablásból fosztogatásból,hazugságokból,tartotta fenn önmagát.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"szeretném, ha mielőbb megfelelő pozitiv nézet szemléletek mennének végbe a fejekben már végre: felismerve, hogy a dolgok csak akkor lesznek jobbak ha mi mindnyájan jobbat csinálunk,"-No ez az az álszent duma,hogyan legyen bárki jobb,ha nem engedik,ha meg sem tanították rá?-Önt sem,mert írásaiból ez alaposan kiolvasható!

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Micsoda tévedéseitek vannak. Látod kedves Borbála, állitasz valamit, amiről fogalmad sincs.
Nos: az a baj, hogy Te, Ti kedveseim állitotok dolgokat, amikről valószinűleg nincs 100 % megbizható biztos hirforrásotok, csak az újságok , persze magyar-ból.
Ha valaki közületek kapott volna trafikot, most nem itt énekelné a kantátát és nem irigykedne.Az, hogy Mészáros Lőrincnek cége mennyi osztalékot fizetett = az adóhatóság dolga, nem az enyém, egyébként a falvakban pl. a negyedéves önkormányzati beszámolókra is az önkormányzati vezetők is nagyon vázlatosan vesznek részt, a szavazás módozatáról meg nem is érdemes szólni.Tehát a falvak lakosságait se nagyon érdekli, mik folynak ott.
Ha olvasnátok külföldi sajtó orgánumokat is akkor tudnátok, hogy országokban bevett jó gyakorlat a munkahelyek megtartására az, hogy vissza vesznek a fizetések nagyságából, kevesebb órákat dolgoznak, stb. / tudatosan összefognak/, - itt meg csak a széthúzást, irigykedéseket, a sárdobálásokat lehet látni.
A módi: mindent megmagyarázni, hogy mit miért nem = ahelyett, hogy a legmegfelelőbb megoldást találnák meg.
Tájékoztatásul közlöm: egyetlen párt szimpatizánsa sem vagyok, csak nagyon szeretném, ha mielőbb megfelelő pozitiv nézet szemléletek mennének végbe a fejekben már végre: felismerve, hogy a dolgok csak akkor lesznek jobbak ha mi mindnyájan jobbat csinálunk,

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Sándor!Judy nem itthonról kapja a nyugdíját és egy kibicnek semmi sem drága.

Válasz

Ari Zoltánné üzente 10 éve

Szia!

Nem veszteseket akartál írni?

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

A 2012-es évre 800 millió forintos osztalékot fizetett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek a saját, illetve felesége tulajdonában álló cége – adta hírül a Nol szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett adatokra hivatkozva.

A Mészáros és Mészáros Kft. által kifizetett osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével szavazták meg. A jegyzőkönyv szerint Mészárosné Kelemen Beatrix lemond az osztalékról Mészáros Lőrinc javára.

A korábbi szakmája szerint gázszerelő polgármester cége a kormányváltás éve óta több mint ötszörösére növelte bevételét. 2010-ben 853 millió forint volt a forgalma, tavaly pedig 4,6 milliárd. A vállalkozás tavaly több közbeszerzésen futott be: ők végzik a Tápió menti csatornafektetést, és a Strabaggal közösen nyertek egy másfél milliárdos tendert is hulladékgazdálkodási területen.

Mészáros Lőrinc cége 225 alkalmazottat foglalkoztat, az erre fordított bérköltség 157 millió forint, azaz a saját osztalékának körülbelül az egyötöde.

Asszonyom talány az ön szellemi gondolkodása.vajon ha 2014-ben az ön nyugdíját is megnyírják lesznek öröm ódái ?M?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ha a Miskolc környéki tejet meg tudnák venni akkor drágább sem lenne,Miskolc és környéke eléggé lakott terület,ésmég a szállítással sem kéne bajlódni.

Válasz

Kné Mari üzente 10 éve

Mi az, valamelyik rokonod is kapott trafikot, vagy kezet csókolhattál Orbán királyodnak, hogy ennyire véded őket??
Egyébként a gépíró példád sántít, mert most sem maguktól íródnak levelek és jutnak el a címzettekhez, adatok milliói nem maguktól íródnak, hanem emberek írják, sőt van ahol már az emberi beszéd is elég. Most máshogy írják őket, bár szerintem még mindig van gyors-és gépíró beosztás. Vénségedre neked savanyú a szőlő, ha imádott kormányodat bírálni próbálják!

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Mi van? savanyú a szőlő?
Régen ugye rengeteg gépirónő volt, - de a világ változásával ez a szakma eltűnt.
Mindaz, ami a cikkben szerepelt: előre látható volt a lehetséges át és újra rendeződés.
Az is természetes, - más országokban is, hogy a pályázatokon egyesek nyernek, egyesek veszitenek / de ebben az országban a nyertesek ahelyett, hogy feltalálnák a más egyébb lehetőségeket a saját megélhetőségükre, - nos itt kórusban sirnak, és okolnak fűt,fát, de leginkább a kormányt / milyen jó, hogy van ki szidni, no meg az is, hogy más, más kormányok esetében más-más emberek alkotják a siránkozók kórusát/.
Amig Vas megyében - ahol néhány éve még nemzetközleg elismert tejgyár müködött = manapság tejporból vagy abból se - készült sajtokat gyártanak - kiváló tehenészetek termelték a friss tejet - manapság ott Miskolcon készült tejfölt árúlnak, - addig: nincs mit mondani !
Az emberek meg siránkoznak az árak magassága miatt, / drága a szállitás Miskolcról/. Talán, ha senki nem venné meg ott a miskolci tejfölt = de eddig az ottlakók arra nem jöttek rá....... hát itt tart Mo.

Válasz