Varga Judit üzente 10 éve

Természetesen... most IS lesz csalás, mint -gondolom- mindig.
Pl. 2002-ben, SZINTÉN Werber úr segített, Pintér úrnak IS tetszett: belügyminiszter volt akkor IS, csak ő tehetett volna ellene. De nem. Semmit. Nagykoalícióban csaltak.
A Pannon rádióban még hetek múltán is megtöltötte a műsoridőt élő, egyenes adásban a hallgatók számtalan személyes története: hol, hogyan csaltak.
Sosem felejtem el, a XV. kerületből önkormányzati szavazatszámláló mondta el: sehogyan sem akarták hagyni, mégis elérte, hogy az ÖSSZES szavazatot megszámlálta: 20 Fideszest talált az MSZP-sek, 8 MIÉP-est az SZDSZ-esek között. Én is számláltam akkor: ez kb 5% volt.
Másik hallgató mesélte: délután mentek a feleségével szavazni. Látták, hogy a velük együtt lakó, egész nap ki nem mozduló szülők neve mellett már jelölve volt, hogy szavaztak. Így lehet -így is csak hajszálon, és kevesebb szavazattal- választást nyerni, ha Werber úr is segít.
Azóta is elmegyek szavazni, minden párt mellé teszek X-et, hogy legalább ne használhassák a nevem.
Másféle választási CSALÁS:
1994-ben eredmény hirdetésig fújta az MSZP, hogy fogalma sincs, ki lehetne a miniszterelnök jelöltjük. Eredmény hirdetésig fújta az SZDSZ, hogy semmiképpen nem koalíciózik az MSZP-vel, ha Horn lesz a miniszterelnök jelöltjük. Aztán megszámolták a szavazatokat, na, ki lett a jelölt?, na, kivel lépett azonnal koalícióra az SZDSZ...?
És hallotta más is, hogy a kampány program NEM kormányprogram?
Pár napja a rádióban hallottam az aggodalmat: Nyugaton terjed a távolmaradás az urnáktól. Nem mindenki hülye, úgy látszik: eszükbe jut, milyen sokféle demokrácia van: én még rabszolgatartó demokráciáról is tanultam: demokrácia a szabadoknak, diktatúra a rabszolgáknak -nem ismerős mostanában is?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kovács úr !
Annyiszor írt már be maga mindenféle buta szöveget, de egyetlen egy alkalommal sem volt korrekt, hogy valami tényt, adatot, bírósági ítéletet is "mellékelt volna. ÉN csak 4 olyan esetet konkrétan (!) leírtam, ami megtörtént, bizonyított, nem olyan szőkeszóvivői hülye alaptalan szöveg, amit maga itt mindig benyom.
Megtenné már végre egyszer, hogy bunkó droid duma helyett tényekkel és adatokkal alátámasztott, valós dolgokról írna, nem csak a képzeletében létezőkről?
Ezek a mocskolódó beköpései jellemzőek az ön féle jobberekre.
Kulturált módon, tények-adatok-érvek szintjén viszont pont annyira képtelen megnyilatkoznia, mint a sok fidesznyik hazugszóhordozó !!

Válasz

Kovács István üzente 10 éve

A csalás a baloldal kedvenc módszere! Ja!- és még a lopás, és a hazudozás, többek között!
A FIDESZ sem egy makulátlan párt, de jelenleg a legjobb! Neki áll a zászló, az újabb 2/3 megnyerésére! A többi megy a lecsóba, mint Pl. a szadesz.....

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

"NEHÉZ" körülmények közt mindig sikerült azért a cél érdekében összefogni a népnek. Így volt ez 46-tól, és így volt ez 57-től...Viszont ez a nép azért jobb vezetőket érdemelne.
Nem silány hordószónok populáris szövegének kell bedőlni, hanem a "csendes erő", az összefogást és nem a széthúzást segítő államférfit, avagy a jelöltet kell támogatni, mert ismét sikerült LEHARCOLNI FORRADALMI HEVÜLETTEL A NÉPET ÉS GAZDASÁGOT RENDESEN EZ ALATT A BŐ HÁROM ÉV ALATT. Meg az elmúlt 24 -ben is...és valahogx mindig a Jobboldal volt az, aki "rárontott" a nemzetre....ellenzékben IS, meg kormányon IS.
A CSALÁS SOROZATOT csak a NÉP állíthatja meg, azzal, hogy elmegy szavazni mindenki, és utána IS kiáll az érdekeiért !

Válasz

Szabó Imre Lajosné üzente 10 éve

És lesz aki ezt a csalás sorozatot meg állítja ? Nem hiszem. Nincs ma az országban ember ki szembe szállna velük. De náluk jobbat nem is érdemlünk.
Még 10 -évet O. Viktornak és meglátjuk hová vitte az országot. Szerintem mindenki a másikra vár, hogy kaparja ki a gesztenyét.Magyar nép nem volt híres az össze fogásról sohasem.

Válasz

Koleszár József üzente 10 éve

Más téma: A fidesz vádolja a szocikat, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat. Ők adták kényszerűségből ők vették el. 1999-ben nem volt kényszer az 1 havi nyugdíj elvétele, azonban az un. differenciált nyugdíj emeléssel mindazoktól elvett 1 havit akiknek 30 ezer forint fölött volt a nyugdíja. Erről sok nyugdíjas megfeledkezik!

Válasz

Koleszár József üzente 10 éve

A hatalom megtartása mindenek előtt! Ez lebeg a fideszesek előtt és ezért minden aljasságra képesek!! Én azt üzenem a határon túliaknak, ne legyenek Orbán hatalmi játszmájának játékai. Döntsenek a Magyarországon élők, ne mások, hogy milyen színű kormányunk legyen! Döntésünkért csak mi legyünk a felelősek

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Bori beharagudj te ezt a fórumot továbbra is magadként zárt körű klubként kezeled és egyetértek a régi véleményekkel, nem nagyon bírod ha más belemer szólni a játékaidba.Én sosem írtam,hogy 47-ben átéltem.. ezek szerint nem igen szabadna a népnek 1848-ról beszélni mivel akkor szerinted nem élt.A fényesítést nem én kezdtem mondjuk úgy a Badarság stb..a te szókincsed..
Te azt nagyon jól tudod az ember sok mindent átélt és nem szerencsés az emberekről azt állítani nincsenek és nem lehetnek emlékei,tudomásai véleménye sőt tanulmányai amelyek nem biztos,hogy az általad gondolt 8 általánosba merült ki.attól,hogy nem dicsekszik az ember mindennel,mint,hogy itt egyesek teszik vezető pozícióik 5-6 diplomák...stb-.. nem biztos,hogy nincs is .
Csak annyit,hogy a szakdolgozati záró témám a munkásosztály helye és szerep 1945 után címet viselte,de erről nem kívánok továbbiakban nyilatkozni magán ügyem...ismerem a dicsekvő Varga mesét.
Az,hogy te az én véleményemmel nem értesz egyet az rendben van,elfogadom,hiszen minden embernek saját hite és véleménye van ,de hidd el nekem is.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Nos Sándor!Mi tagadás a memóriám már nem a régi.De ha úgy gondolod fényesebb leszel,ha nem engeded meg magadnak,hogy elismerd rosszul fogalmaztam,természetesen nem személyes tapasztalatról van szó,de így tudom hallomás vagy tanulmányaim okán.Nevetséges,hogy most is emlékeidet bizonygatod.Minden esetre csoda gyerek lehettél az 1947-es emlékeiddel .nem zavar,hogy meg sem ért az a petesejt amiből születtél?Úgy igaz 1956-ban is a 6 éves gyerekek álltak sorba kenyérért.Tudod úgy kellene írni,hogy az világos legyen és azt ne értelmezni kelljen: talán így gondoltad.Részemről befejeztem.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Teljesen igazad van Bori de a tény az tény,Valóban 63 éves vagyok...rossz a memóriád mert abban az időben bizony az óvodába köszönteni illet Rákosi pajtást.Azután Bp-en volt szerencsém megismerni a legvéresebb szájú Rákosi támogatókat, r4öviden mondván nyilasokból-kis katonákból- lett pártagokat..ne részletezzem aki ismeri a történelmet az tudja mit írok.
Nehogy azt gondold,hogy a gyerek semmire sem emlékszik...sokan szeretnék ma elfelejteni,hogy 56-ban sorba kelett álni melaszért meg kenyérért és bizony amikor megérkezett a kenyér nem kaptunk mert ment a katonáknak...jobbra is balra is ha érted.
Mielőtt badarságosnál ! előtte értelmezd írásomat ,hogy mit és miért írtam,,ne törölj le az általad vélt idősebb bölcsességével.
A kék cédulás választás csalás volt,a későbbi uralkodó párt követte el akit vagy akinek utódpártját???ma elítélik azok akik ugyan azt akarják tenni.

Csak emlékeztetőül :::


Az 1947 -es választások eredményének hitelessége kétségbe vonható, ugyanis a szavazójegyzékból a választásra jogosultak kb. 10%-át kihagyták. Ők többnyire kisgazda- vagy ellenzéki pártiak voltak, akiket mondvacsinált ürüggyel, vagy '45 előtti tevékenységük miatt "felejtették ki" a jegyzékből.

"Kékcédulás" jelzővel azért illetik a '47-es választást, mert aki a választás napján nem tartózkodott a lakóhelyén, az a választási bizottságtól elkért névjegyzék-kivonat (ez volt kék színű) segítségével bárhol leszavazhatott az országban. "A visszaélés ott történt, hogy az MKP vezetése. felhasználva a Belügyminisztériumot és a Gazdasági Főtanács forrásait, nagyszámú hamis cédulát nyomtatott ki, s ezeket kiképzett aktivisták segítségével - egy ember általában 10-20 szavazatot adott le - fel is használta a választások napján.[24]

Na most mielőtt ismételten támadnál vagy személyeskednél csak említem ,hogy az előzőekben András is erről írt.
Ha nem téved az emlékezeted akkor bizony 60-as évek elején még szép számmal éltek azon személyek akik mindegy milyen pártot csak pártot támogassak elvet vallottak.Van személyem ismerni olyan személyt aki 47-ben hős volt!!! ma a legvadabb fideszes és oknak öregkorában is csak egy dolgot hoz fel....mert akikkel egy sorban volt azok meggazdagodtak...neki semmi sem jutott.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Pereiné!
Ugye csak költői a kérdés a büntetésről?
KOCSIS MÉTÉ !!!! apját ? Áááááááááá, dehogy büntetik meg, hiszen nem is ő volt a "valódi" tettes....ő csak "nyert". Símán.
Miért, a Sz..Ferenc, alias "Szőke" épp hogy csak megúszta, majdnem életmentő kitüntetést nem kapott a tettei miatt...amiért "kirángatta" a garázda lányt az omladozó épületből !

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Van valaki, aki figyel is.... -de nem Katalinnak szántam ezt a "hibát". Van számológép a háznál több is, (gondolom mára mindenhol szinte) de a programban is van a gépen, remélem elhiszi, hogy kiszámítottam?
Pontosan139,5061728 %. Ez tény.
A "címzettektől" vártam rá reakciót.- valamit..ha egyáltalán lehet remélni..de szerintem reménytelen, ezek után meg pláne....
De azért köszönöm ....

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Gyenge úr!
Ha 81 választó 113 szavazatot adott le, az 139,5 %-os választási eredmény. Egyetlen, 5 másodpercig tartó osztással meggyőződhet róla. EZ TÉNY!!! (amit maga úgy szeret)

Válasz

Perei Jánosné üzente 10 éve

Te jó ég! És persze nem lett jogi következménye ugye? A figyelmeztetés ebben az esetben csak egy Na - na -val ér fel! Meg miért is lett volna komolyabb következménye a mai érában?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Eszesné, és Humayer úr!
Még mindig türelmesen várom az önök válaszát!
Addig is, hogy ne unatkozzak, beírok ide egy nem régrn történt időközi választási eseményt.

-Van egy kis település, honnan az egyik "nagyember" származik, ahol a lakosságból az teljes választói névjegyzék 81-azaz 81 sorból áll, mert annyinak van ott választó joga.
Pógármajsztert kellett oda választani...
Most kapaszkodjanak!
AZ URNÁBAN TALÁLT LEADOTT SZAVAZATOK SZÁMA 113-azaz- egyszáztizenhárom darab volt ! Ez bizony 113,5 %-os szavazási eredmény !!
A nagyember neve: KOCSIS MÁTÉ, pártigazgató,-Fradi elnök, meg B közép biztonsági erők szervezője..Aki ugye becsületről, igazságról, igazságosságról, jogról stb ugat nap mint nap a televíziókban...
A jelölt pedig az APJA VOLT......Aki az "üres" falusi házakba, és a saját házába a választás előtt pár nappal egy csomó embert bejelentett lakónak...És mindezért kapott a bíróságtól igen, kapott ,- "szigorú" figyelmeztetést....
NO. Ez már négy .
Várom a magukéit !

Válasz

Koleszár József üzente 10 éve

A fidesz 2010-ben is csalt!!! Szavazóköri delegált voltam, láttam a láncszavazást, jeleztem is a szavazóköri elnöknek, de nem csinált semmit.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Az MSZP az nem csalt soha. Az mindig a szin tiszta igazat mondta." sajnálom akik nekik hisznek."-azokat is,akik az elhangzott és leírt szám adatoknak hisznek ?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Borika,sajnos megjegyzése valós, valójában 3000 milliárdot lopott el az Orbán kormány,sajnos ha nem ellenőrizzük,hogy a gépbe mit ütöttünk be,az sajnos megbosszulja magát.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Eszesné !
Amennyiben VAN valami bizonyítéka, LEGYEN OLY KEDVES AZT ELŐVEZETNI !
Mert addig csak hülye szóhordozói hülye duma, alaptalan és bizonyítatlan hazugság amit írt, amíg NINCSEN BIZONYÍTÉK.
Mivel én csak hármat soroltam fel, (de van ám több is a fidesz rovásán) megelégszek három olyan bizonyított, vagy bírósági ítélet alapján alapuló állítással, ahol a szocik csaltak...
Tehát : Hajrá!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Sándor!
Ekkora badarságot!"Én emlékszem milyen bázis támogatta Matyit mindezen csalások ellenére,és ezek a támogatók most a leghangosabb nyugdíjas ellen-harcosok."Azt mondod 62 éves vagy.Rákosi korában éppen,hogy megszülettél,bizony sok emléked lehet.Rákosi támogatói ,a kék cédulás csalók pedig régen az égi mezők lakói és nem a ma "nyugdíjas-ellen-harcosok."

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Márta!
Ha választási csalásra gondolsz igazad lehet.legalább is azt nem tudták bizonyítani a Fideszesek,pedig ha igaz lett volna nem hagyták volna annyiban.Ami az igazmondást illeti az sántít.Gyurcsány Ferenc az öszödi beszédben ennek ellenkezőjével szembesítette párttársait akik ahelyett,hogy ezzel szembesülve mögé álltak volna az egyéni érdekeket előtérbe helyezve hátba döfték.Gyurcsány miniszterelnök úr veszte:"szólj igazat betörik a fejed"Az emberek úgy általában nem az igazságra kíváncsiak inkább szeretik hallani a fényezést amit elhisznek még akkor is,ha saját bőrükön mást tapasztalnak.Az igazmondás nem politikusi tulajdonság csak abban van különbség szerintem,hogy ki hazudik többet és nagyobbat.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Ernő!
Nem 1000 hanem 3000 milliárd forint,a többi stimmel.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

biztos nem csinált olyan dolgot,hogy bárki kitöltheti a választási ívet,aki ennek hisz az magára vessen..Sajnálom,hogy a párt vakságban ez eltörpül a harcosok szemében...valójában értem őket,hiszen nekik egy a cél,hogy nyerjen kedvence ..bármi áron.A kérdésem pediglen,milyen erkölcsi alapon vonják felelősségre a kétcédulás korszak hőseit az őket utánzók.Én emlékszem milyen bázis támogatta Matyit mindezen csalások ellenére,és ezek a támogatók most a leghangosabb nyugdíjas ellen-harcosok.

Válasz

eszesne dobos marta üzente 10 éve

Az MSZP az nem csalt soha. Az mindig a szin tiszta igazat mondta. sajnálom akik nekik hisznek.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Pótlásként;-Magyarországon 19t3óta működik.A M.o.n "20000 körül hozták létre a "magánnyugdíj pénztárakat" amikre az állam 2010-ben tette rá a mancsát,az oda befizetett
összegek (1000 milliárd ft.)ami ellenörizhetetlenüll eltünt!?,ezzel eltüntetve a dolgozók levont és munkabéréből kötelezően befizetett és nyugdíjas éveiben kifizetendő nyugdíjalapjának alapja.Nos, mi ez,ha nem lopás?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Hölgyem tájékoztatom,hogy a nyugdíjat,1860-70 tájékán találták ki,méghozzá az egyesített
Német országban,méghozzá német ország első kancellárjának Bismarknak a javaslatára.És az ötlet akkor valósult meg.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Az, hogy nyugaton is ez van egy nagy..nagy.....valótlanság.Lehet itt Angliában is ,hogy van akinek olyan nyugdíja van,hogy egy ipari szektorhoz tartozó és azt ellpják az bizony nem az amit ön ír.Konkrétan a pár évvel ezelőtt az acélipari nyugdíj alapot síbolták el.
Valójában a Magyar kormány nem azt írja le nyugatról ami valós, hanem azt amit lépni akar és hazugsági előkészítőt végez. Konkrét példa..az EU-ban értelmet az életnek akció ami lehetővé teszi,hogy nyugdíjas dolgozzék, fontosnak, fittnek érezze magát,igaz kevesebb pénzért de dolgozhat minden megkötés nélkül,míg ez a hír itthon úgy lett Gabriellázva,hogy nyugaton 70 évesen is dolgozni kell.Talán nem ártana eredetiben elolvasni a híreket ami itt kinn megjelenik,mert bizony a kettős beszéd itt is működik más van az Angol és más a Magyar szövegben.
Minden egyetemen anno tanították,hogy a kapitalizmust csak a profit érdekli, és ha nincs konkurencia,nincs a tőkés részéről félelem,hogy valamit elveszíthet akkor bizony nem ad semmi szociális juttatást..és mostani módszerrel arra tartunk.Valamikor 89-ben volt a Népköztársaságnak vagyona amiben benne volt a nyugdíj vagyon is ami ma mind szépen átvándorolt a mutyik által a magán bank számlákra.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

+0,00
-5,0

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves JUdy!
Ha nekem szántad bejegyzésed -a tartalomból arra következtetek-azt minimum elvártam volna,hogy jelezd már csak azért is,mert én megtiszteltelek azzal,hogy megszólítottalak.."az "állam nyugdijfizetési kötelezettsége"....a kivülünk lévő országokban is u.ez van: senki nem tudja, hogy lesz-e nyugdij, amikor elérik azt a kort" blöff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A munkavállaló és munkáltatója is az elmúlt évtizedekben is és jelenleg is tetemes összeget fizet az államkasszába azért,hogy ennek fejében ha megöregszik nyugdíjat kapjon.Igaz,hogy a Fidesz kormány ezt adók módjára szedi be azért,hogy jogilag ne lehessen kötelezni nyugdíj fizetésére.Abban azért nem vagyok biztos,hogy nemzetközi bíróság előtt pert nyerne,sőt.
Nyugdíjalapot a magánnyugdíjpénztárakban gyűjtöttek amit Orbánék 3000 milliárd forint értékben elsajátítottak. Fer eljárás nem?
Tandíj:igaz erről én nem beszéltem,nagyon is helyeslem,legyen bizony amit a korábbi szo-lib kormányok is akartak de ösztöndíj rendszerrel együtt.Mit tett a Fidesz talán emlékszel a népszavazásra vagy nem?Magam részéről én úgy tudnám elképzelni,hogy a tandíj tanulmányi eredménytől függően eltérő összegű legyen sőt a legjobbak lehessenek tandíjmentesek.A legjobbak kapjanak ösztöndíjat is.3 alatt emelkedne drasztikusan a tandíj.Aki megengedheti magának,hogy évekig lébecoljon ott fizessen a papa.Tanulmányi szerződés:jó lenne ha lenne itt is rá mód,egyenlőre nem tudok róla,hogy cégek ilyenre áldoznának.Tanulmányi kölcsön:ott van létjogosultsága ahol van arra remény,hogy lesz munkája,tisztes bére és megélhetése amellett ,hogy törleszt.Nálunk megélni sem tud a fizetéséből .nem,hogy családot alapítani ,még törlesszen is?Az igaz,hogy ami könnyen jön könnyen is megy.Állást sehol a világon nem kínálnak tálcán mint ahogyan nincsen ingyen ebéd sem.Nem az a baj,hogy végezzen a segélyért közmunkát,hanem az,hogy csak ezt a lehetőséget kínálják számára és régóta már nem csak azok kényszerülnek közmunkát végezni akik nem akartak dolgozni-ilyenek is vannak-hanem azok is akik soha nem voltak munkakerülők.Azzal értek egyet,hogy halászni kell megtanítani az embereket nem pedig halat adni.Épen ezért lenne nagyon fontos,hogy növekedés induljon a gazdaságban ezt eredményező gazdaságpolitika mellett.Abban az országban ahol minden területen csak elvonni tudnak ez nehezen járható út.
A jogbiztonságot összekevered a közbiztonsággal!Amit a közbiztonságról írsz az úgy van s ez a mindenkori belügyminiszter felelőssége.
A jogbiztonság más. Jelenti:hogy szilárd törvényeink vannak amelyeket nem lehet egyik óráról a másikra megváltoztatni akár visszamenőleges hatállyal is.A törvények mindenkire egyformán érvényesek pl.:ha nyugdíjfolyósítás mellett kereső foglalkozás nem folytatható akkor ez vonatkozzon a képviselő urakra is.Vagy :egy adótörvény ne változzon ahogyan a szél fúj,különben hogyan tervezzen egy gazdálkodó,de vonatkozik az egyéb gazdaságot befolyásoló törvényekre is.Miért kerülik el a beruházók az országot?Mert bizonytalan a jogi környezet.Mi várható ott ahol elvehetnek bármit,legyen trafik,patika,takarékbank stb.
A hazaszeretetről másként vélekedem amellett,hogy egyáltalán nem mindegy,hogy a külföldön dolgozók milyen hírünket viszik.erről majd máskor.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

...."az állam nyugdijfizetési kötelezettsége"....a kivülünk lévő országokban is u.ez van: senki nem tudja, hogy lesz-e nyugdij, amikor elérik azt a kort.Ezért azután saját maguk csinálnak havi spórolással nyugdij alapot maguknak.
Igen, munkahelyek teremtése: kellene.
Diákok a tanulmányaik befejezése után visszafizetik, amibe került = természetes. Külföldön több lehetőség is van: eleve már akár 14 éves / és fölötte/ korban szerződést kötnek a leendő munkahellyel, akik azután fizetik a tanitás diját, vagy eleve tanulmányi kölcsönt vesznek fel, amit azután visszafizetnek. Igy is, úgyis fizetnek, mert csak annak van értéke, amiért az emberek megdolgoznak. Ami ingyen, vagy majdnem ingyen / alanyi jogon/ jön, azt nem becsülik meg / lásd különféle segélyek. / Svájcban pl. - de másutt is- aki kap valamilyen támogatást, ahhoz rendszeresen közmunkát kell végezniük.
Igen is helyes, hogy a munkavállaló kutatja fel a munkát, és megy utánna - ha kell külföldre is.
Az a réteg, amiket pl. többgyerekesek -ként emlegetnek, évszázadok óta nem akar se dolgozni, se tanulni. Hiába kapják rendszeresen az állam/ok/tól a vetőmag, szerszám, facsemete, kiskacsa, kiscsirke, kisdisznó stb. támogatásokat, azokkal se élnek. Nagyon kevég kerül csak közép ill. főiskolára, egyetemre.
Erről jut eszembe: milyen a tanulás/i/ lehetőség becsülete azoknál, akik éveket halasztgatnak, és azután 2-es, 3-as eredményeket tudnak csak produkálni.
Igen, meg kellene teremteni a tudás becsületét a jövő generáció érdekében = akik 4-es szinvonal alatt teljesitenek= mit keresnek a tanulási intézményekben????
Akik kiváló eredményeket produkálnak: azok kapjanak ösztöndijat / mint külföldön is.
Jó lenne VALÓDI jogbiztonság, ahol az öreg embereket nem támadják meg a falubeli más-ságú emberek / akik mindent megengednek maguknak, mert un. kisebbség? Hány, de hány ezer ilyen falu van. DE: ismerősöm gyereke Miskolcra ment úszó edzésre: szinte ki se mertek menni, mert a város hemzseg a kétes elemektől / az se mentség ha azok /is/ magyarnak vallják magukat. Sok évvel ezelőtt a Mátra gyönyörű kirándulási paradicsom volt . Manapság? Kerüld el nagy ivben, ha nem akarsz szamurájkardba ütközni. Hallomásom alapján az ország keleti részében, néhol a Duna-Tisza közében is érdekes helyzetek uralkodnak. Jogbiztonság? / egészségetekre. Azonfelül mindenki, a támogatja ezt a helyzetet: sziveskedjenek oda költözni és együtt élni velük. Esetleg ugyanannyi bevételből, mint azoknak van: persze jó hosszú huzamosabb ideig.
Tisztelet persze azon nagyon pici számuaknak: akik tisztességesen dolgoznak!
Hazaszeretet: tesz-e a hazájáért, akik végigbukdácsolják és halasztgatják a tanuló éveiket? Akik a szüleiktől és nagyszüleiktől várják, hogy eltartják, vagy segitsék őket? akik nem mennek utánna a valós munka lehetőségeknek / akkor is, ha azért el kell hagyniuk átmenetileg a jelenlegi otthonukat? akik gáncsoskodnak és demagiógiát szavalva mondják a maguk igazát, - gátolva az előre haladást, akik nem tanulnak nyelveket- hogy bárhol a világban tisztességesen meg tudják állni a helyüket????? Hmmmmmmmmmm
Igen, sokunk tapasztalata: az igazi hazaszeretet egyik erős formája: ha és amikor magyar származású ember külföldön a munkájával kivivja az ottaniak elismerését / függetlenül attól, hogy takaritónő, baby-sitter, kiváló professional: Akik külföldön azzal szereznek tiszteletet a magyarságnak, hogy jót, jól, kiválóan, különlegesen magas szinvonalon teljesitenek: napról napja.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Judy!
Jó szokásodhoz híven biztosan nekem nem fogsz válaszolni úgy mint eddig sem tetted.
Egy kis számtan:Az elmúlt 23 évből 11 évig jobb oldali kormánya volt sz országnak,vagy nem?A bal -liberális oldalon mind a 20 évet számon kérni nem furcsa?
Arról hallottál valamit,hogy amíg a Fidesz kétharmad meg nem változtatta az alkotmányozáshoz négyötödös törvény kellett amivel egyik eddigi kormány sem rendelkezett.A Horn kormány a kétharmaddal nem élt vissza mint Orbánék.A valódi alaptörvényről akkor beszélhetnénk,ha az társadalmi egyetértéssel született volna nem pedig egypárti törvényként.Ha valamit az alaptörvényt népszavazással kellett volna hitelesíteni,vagy nem?Kiállta volna a próbát?Valószínűen nem ezért is nem merték népszavazásra vinni.
Még egy apróság az alaptörvénnyel kapcsolatban:azt tudod,hogy nem szerepel benne az állam nyugdíjfizetési kötelezettsége.Vagy ez nem számít mert te nem itthonról kapod a nyugdíjadat a többit meg egye meg rossz nyavaja?Vagy nagyon is jól tudod mi itt a helyzet és ezért is biztatod másik hozzászólásodban a fiatalokat arra,hogy mielőbb tanuljanak nyelvet és úgy,hogy már lehetőleg a diplomát is idegenben szerezzék,hagyják el mielőbb hazájukat.Tudod mit?Aki szereti a hazáját ilyet nem mond.Vagy úgy gondolod az a jó ha a nép minél butább,ostobább műveletlenebb,mert akkor igényli,hogy "vezessék a bölcs vezetők"őket,a diktátoroknak paradicsom.Szép magyarság tudat nem mondom ha ezt kívánod hazádnak ha egyáltalán annak tekinted.
Én olyan országban szeretnék élni ahol jogbiztonság van és nem joggal való visszaélés.Ahol az emberek a munkájuk után tisztességesen meg tudnak élni,ahol nem az a vezérelv,hogy "akinek nincs semmije az annyit is ér"/Lázár János/,ahol a magántulajdon nem lehet szabad préda/MANYUP,egyéni érdekből történő kisajátítás stb./,emberek megélhetését nem lehet egyik napról a másikra elrabolni/trafik ügy/.ahol egy gyermek sorsa mikor megszületik nem dől el eleve azért mert nem jó helyre született hanem nevelkedhessen úgy hogy rajta múlóan bármi is lehessen belőle stb. Olyan országot kívánnék,ahol az országot államférfiak vezetik akik a nép érdekében munkálkodnak és nem pedig saját és klientúrájuk hasznára szabad prédának tekintik azt. A jelenlegi helyzet nem ilyen irányba mutat vagy tévedek?
Még annyit is megjegyeznék:a hibákat azokon kell számon kérni akik azt elkövetik.A jelen hibája nem a múlt bűne.Aki képtelen belátni a tévedést az korrigálni sem tud.

Válasz

Tóth Miklósné üzente 10 éve

Kedves Judy
Én csak annyit kérdeznék, hogy a Fidesz első regnálása idején rendesen megkurtította az éves nyugdíjemeléseket. Utána felháborodottan kérte számon a következő kormányoktól, hogy megszüntették a 13.havi nyugdíjat. Ki is okozott nagyobb kárt a nyugdíjasoknak??

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Humayer uram!
Duma... az van.! Morál , tisztesség, konkrétum, tény, adat nincs.
Ez = Békamenetes brekegés....
Még csak figyelembe se hajlandók venni a tényeket adatokat?
Mivel a kormány szervei szolgáltatják azokat az adatokat, amivel lehet viszonyításokat végezni!
Hiába tartják önök "komenista" furfangnak a tényekkel és adatokkal történő érvelést,- ezzel csak növelik a hazugsághalmazukat, hiszen akkor a kormánya HAZUDIK?
Vagy "komenista"?
Jobban belebonyolódtak mára a hazugságaikba, mint "bolond kotlós a madzagba!"

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves Judit!
Ők nagyon elvoltak foglalva a sját lientura kiéptésével, piros bársonos szünyeget szövögettek annak érdekében,hogy úgy gazdasági, mint oktatésügyi, mint egészségügyi vonalona a nemzeti érzelmű lakosság lehetőleg minnél előbb leépüljön.
A nagy hangon számonkért dolgokat az ö regnálásuk idején mesze elkerőlték.
Ők nem ismernek sem nemzetet, se Istent. Csa a mammonnak áldoznakÍ

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 10 éve

Kedves Judy!
Nem sűrűn írogatok, de be be nézek és el el olvasom amit írnak az emberek.
Kérdésedre a válaszom hogy keményen, becsületesen dolgoztunk és
neveltük a gyerekeinket. Nem kellet azon törni a fejünket hogy miből fizetem ki
a villanyt, kenyeret, ruhát ne agy isten esetleg a gyerekem szeretne kirándulni
a barátaival. Szerinted ez most mind lehetséges? Nagyon sok embernek nem!
Fiam is végzett a szakközép-en és nem győzi a ( napi kamatos) diák kölcsönt
vissza fizetni. Ezt a jó döntést a FIDESZ hozta létre! Na és most mit csinálok
sokad magammal megint csak segítenem kell a felnőtt gyerekemet esetleg
unokámat is mert nincs munkahely. Mikor a FIDESZ hatalomra került még
sok, sok munka lehetőség volt de szépen csődbe mentek, bezártak.
Most én kérdem te vagy tik mit csináltok hogy ne így legyen? Ne segélyből,
alamizsnából tengesse magát sok ember?

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Akik demokráciát emlegetnek: ugye tisztában vannak azzl, hogy ott nem tilthatnak be semmit, mindenki vélemény a platzra kerül= megtorlások nélkül.
" az alaptörvénynek nevezett tákolmányban" = kedveseim : miért nem tettétek a dolgotokat az eddigi előbbi 20 években? Irigykednek, mert most volt affinitás / nem csak kiegészitésekkel és azok kiegészitéseivel megtüzdelt alkotmányra, hanem valódi alaptörvény megalkotására.
Kiváncsi lennék, hogy az állandóan " véleményező" és mindig mindent tudó, mindig mindent mindenkinél - főleg a Fidesznél és a kormányzásban résztvevőknél- jobban tudó, ötleteket, javaslatokat és memorandumokat osztógató , hamisan éenklő kórustagok mit is csinálnak valjában a nap többi szakában, amikor nem irogatnak? Mindent a mostani vezetéstől kérnek számon, amit ők megtehettek volna az előző 20 év során.
Miért is nem tették?????? jujjjjjjjjj, de kiváncsi lennék - gondolom, sokan mások is még rajtam kivűl...............

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Tiborczunk !
Annyira remek ez az "újmagyar út...
A lakásépítés most épp ott tart, mint volt 1921 (!)ben. Nem tévedés ! A Horti éra második évében ...
Mert "Magyarország jobban teljesít"...
Ez ma azt jelenti, hogy cirka 650 év alatt cserélődne le a lakásállomány, hogyha ilyen ütemben épülne újjá...(ugye, ha 1 % új épül évente, akkor kell 100 év !!
Az IPARI beruházás pedig szintén az olyannyira vágyott hortizmusban van!
Az ipar beruházási rátája az 1926 (!) -os esztendő beruházási rátájával egyenlő!!
Lehet itt ködösíteni hazafiaSS szólamokkal, dumálni a "hazáról", mit ellopott az "új JOBB oldal", úgy is mint fogalmat, és úgy is mint mint megfogható anyagi javakat!
DE végül is mindig minden kiderül. Mint a föld, a trafik, az offschor cégek támogatása EU pénzekből, és az egyéb mutyiknak nevezett bűncselekmények, és lenyúlt milliárdok.
Mindenféle szólamok és hatalmi trükközések helyett TISZTESSÉGES ÉS KORREKT GAZDASÁGIRÁNYÍTÁST KELLETT VOLNA CSINÁLNI AZ ELMÚLT HÁROM ÉV SORÁN, és akkor lenne gazdasági növekedés, munkahelyek, befizetett adómilliárdok, és nem lenne ADÓSSÁGNÖVEKEDÉS ( most épp 82,4 %-on áll (!! Nem kellene külföldre menni és onnan blöffölni a felesleges előtörlesztéssel, hülyíteni szegény romániai "honfiainkat", kik mit sem tudnak ezekről pontosan !! Elég lett volna a LE NEM HÍVOTT 2,75 %-os iMF hitelt FEL SEM VENNI a MOL megvételére, amin aztán azóta is buktunk hatalmasat a tőzsdén. (NO MEG UGYE AZ ÜZEMANYAG ÁRAK IS HOGYAN ALAKULTAK? 300 FORINTNÁL kik VISÍTOTTAK, HOGY A KORMÁNYON MÚLIK A BENZIN ÁR? MOST NEM ?)
Nem beszélve, hogy ez a blöff 13,4 milliárdba kerül, közvetlenül. A napi 8,5 milliárdos folyamatos államadósság növekedés mellett, ami a dupla-tripla PIACI FINANSZÍROZÁSÚ KAMATOK miatt van !! ( mert a kötvény is hitel.)
Ha most az INA felvásárlás miatt kikérik a a vezérigazgatót, akkor aztán még többet fogunk bukni! Ha igaz a vádja a Horvátoknak, akkor meg valószínű a MOL csőd...
S. Johansson írta: "A gazember utolsó mentsvára a hazafiasság! Amit pajzsként és egyben pallosként használva fedezi saját kicsinyes és aljas bűneit "!
Érdemes lenne gondolkodni !
Bár tudom, olyan fejjel elkötelezettséggel nehéz...

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Humayer úr !
Igen, látszik, hogy ön saját magából indul ki.
Csak emlékeztetnék arra, amikor a téma a klub blogjában a MORÁL volt.
Ön szükségtelennek (!!) vélte, és írta, -hogy az nem kell, nem szükséges.. EMLÉKSZIK ?
Saját magából, vagy a fideszcsalád gyakorlatából indult ki akkor?
Roppant "TISZTA KEZŰ" TÁRSASÁG TAGJA", amit az mai napig történtek alátámasztanak. .
Hiszen minden vád, és rágalom ellenére CSAK A FIDESZ HÁZATÁLYÁN VAN bizonyított választási csalás.
Bírósági ügy, majd ítélet is igazolja állításomat.
Az elkövető Dr. Papcsák , aki most épp Kőbánya polgármestere. Netán ön is segített ilyesmiben? És netán találva érzi magát?
De csak a klubvideók közt megtalálható, és nyilván fideszes KUBATOV videókat említeném a "befolyásolás, és a láncszavazás" ügyében.
Megemlítem még, csak hogy nehogy megsértődjön Kiskúnfélegyháza jelenlegi polgármesterét, kit bizonyítottan a "láncszavaztatás" módszerével sikerült hivatalba emelni.( az ügy még folyik, ám több tanú vállalja a láncszavazásának tényét.)
Igencsak VAN az ön által képviselt csoportosulásnak gyakorlata már benne, hogy amit megtesznek, azt nagy hangon másra , az ellenfélre fogva kommunikálják. És akkor a "hosszított nyitvatartást" nem is említem, ami ugyancsak jogszabályellenes volt., és nem a "cucik" szervezték a körzetbe a fideszes "átszavazókat".
Ha van önnek valami bizonyítéka, akkor kérem, hogy az általam felsoroltakkal szíveskedjen szembeállítani...
De tartok tőle, hogy nincs, és mély hallgatásba fog burkolózni!
Mint eddig mindig, miután állított valamit, és a konkrétumokra rákérdezett valaki.
Ám ha nincsen, akkor nagy tisztelettel felszólítom általánosított VÁDJAINAK VISSZAVONÁSÁRA, és a bocsánatkérésre!
Mert amint látom a minimális MORÁL alaposan hiányzik önnél.

Válasz

Humayer Károly üzente 10 éve

Kedves Tiborcz!
Ne legyen kiakadva! Mindenki magából indul ki.Már jó előre választási csalást kiabálnak, hisz az nekik természetes. Vannak hagyományaik. El sem tudják képzelni a tisztakezűséget. Nincs benne gyakorlatuk. Amibe gyakorlatuk van, az a saját fészekbe piszkítás!
Üdvözlettel!

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 10 éve

watch-v=hixhvatLZqI&feature=youtu.be : Klikeljetek ide és hallgassátok meg az igazi magyarok hangját . Mert az igazi magyarság a határon kívül is létezik és joga van beleszólni a magyar politikába, mert a hajónkról még nem tűntek el a patkányok és a haza árulók !
Kíváncsi vagyok meddig hagyjátok fenn ezt a Videót , mert ez a lelki ismereteteket fogja bizonyítani. Az én szám akkor fog sírásra állni, ha véletlenül a szocialista és liberalista milliárdosok jutnának újból hatalomra. Mert mást sem akarnak, mint tönkre tenni a nemzetet. Mert az új szocialista kormány végleg feláldozná az országot az egész magyarságot, mert nekik nem a haza kell, hanem a hatalom, mely olyan édes, mint a Szögedi polgármesternek, aki cirkuszt csinál a közgyűléseiből, mert ki egyezett a Képviselők több mint felével.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Tiborczunk !
Mennyire állna sírásra a szája, ha a "külhoni " Magyarjaink segítségével hatalomra jutó kormány csak úgy, mivel az itthoniak NEM magyarok, azoknak csak Fideszes része az,- csak úgy, és csak azért, mert az "alaptörvénynek nevezett "tákolmányban" megszűnt a nyugdíj fizetési kötelezettsége a kormánynak,, úgy döntenek, hogy CSAK azok kapnak nyugdíjat, akik "honosodtak"? Mert csak arra van pénz. Mint mondotta Viktor, "amire akarjuk" !
Csodás marhaságok vannak abba a klaviatúrába, ott Szögedébe!
MINDEN , még JOBBOLDALI gazdasági szakértő azt állítja, széles Európában, hogy a Fidesz Európa kártékony betegsége, a gazdasági unrtodoxiája meg tömény hülyeség...MINDEN tettük csak KÁRT okozott.
Még olyan IS , AKI az I. uralkodás alatt gazdasági minisztere volt I. Viktor helytartónak....
Mondja kedves? Tud még tízig számolni?
Melyik szám a TÖBB
A . :5 vagy a 6?
B.: 3, avagy a 9 ?
Mert akkor baj van, ha a MAGASABB KAMATOT VÁLASZTJA VALAKI, CSAK AZÉRT, HOGY TÖBBET LEHESSEN LOPNI BELŐLE....tőlünk, ugye, amit a "külhoni" meg nem is érez, és észre sem vesz, mert minket terhel !
Tiborczunk ! Nem szabad a Simicska féle "alanyi joggal" ennyire visszaélni !

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 10 éve

Nem vagyok kiakadva Dr.Bakai Borbála cikkén, hanem azon,hogy magyar országi nyugdíjas honlapján, a szoc-liberális kormányzat alatt ilyen cikkek nem jelentek meg. Ami annyit jelent,hogy a hazugságnak soha nem lesz vége, amíg a magyar nép nem emeli fel a szavát és be tiltsa ezeket a politikai szervezeteket, akik kirabolták a magyar népet, az egész országot és a hatalmi törekvéseik érdekében képesek mindenre,mint a tisztességtelen polgárok- renegátok ! De azt sem tudom elfogadni,hogy a nyugdíjas blogon, mindenki azt ír amit akar, ha igaz meg ha nem igaz. Talán nem azt akarjuk,hogy az egész életünk hazugság legyen, mint a fél évszázad , ami mögöttünk van !
Más nemezeteknél, nem áskálódnak a ez emberek, mint mi nálunk. Német országban, Angliában és még Orosz országban sem , nem sértegetik a saját fajtájukat. A magyar ember magyar ,még ha a Trianon által le szakított részben él, mert annak eszébe sem jut saját fajtáját lejáratni. Hol van a magyar identitás, s mikor leszünk szolidárisak, magyar a magyarral ! A FIDESZNEK nem kell csalnia , mert a normális emberek, tudják, hogy ha elveszti FIDESZ a választásokat, akkor vége ennek az országnak, akiért százezrek adták életüket, mert itthon és Szibériában is sokan elvesztek, mert a saját fajtája marta, és gyilkolt a hatalomért .

Válasz

Perei Jánosné üzente 10 éve

Egyetértek veled. Ráadásul még azért SE szavazzanak itthon, Magyarországon, mert semmivel sem járultak hozzá semmihez, nem itt dolgoztak, nem is itt adóztak! Sokuk Magyarországon él és ITT veszi fel FORINTBAN a nyugdíját! Ez a választás már előre le van zsírozva! Már csak a Jóistent kérhetjük az Angyalokkal, hogy NE engedjék meg!!!

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Teljesen egyetértek Katalinnal. Akkor is csaltak, amikor még erre a választási "soklukú" törvény nem adott többféle lehetőséfet. Eddig CSAK a dr. Papcsák úrnak van jogerős végzése arról, hogy csalt,- és ezt a bíróság meg is állapította. És mi történt? -Semmi..
Vagy az ő találmányuk, -amiről 2kiváló" oktató-bemutató videó IS készült, a LÁCSZAVAZÁS

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Kétsége ne legyen senkinek, a Fidesz csalni fog a választásokon, mindent elkövet a hatalom megtartásáért. Már eleve felháborítónak tartom (és a demokratikus ellenzék erőtlenségének), hogy a válassztásokon olyanok is szavazhatnak, akiket NEM ÉRINT ANNAK AZ EREDMÉNYE. Persze, támogassuk a külhoni magyarokat, legyen autonómia, ahol csak lehet, de az itthon élők mindennapjait meghatározó választásokon ne a kibic dönthessen!!!

Válasz