Jakab Katalin üzente 10 éve

Tudja Juhász úr, ez gyenge duma! Sikkes dolog arra hivatkozni, hogy nem mehettem egyetemre, mert.... Aki igazán akart tanulni, az tudott, lett légyen akármilyen származású. Saját példámon tudom, munka, család és gyereknevelés mellett tanultam, mert esti -esetleg levelező - tagozatra mindenkit felvettek, aki TELJESÍTETTE A FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEKET!!!! , akár "átlagemberi státuszú" volt (Öntől idézem), akár nem. Csak az orvosegyetemet nem lehetett így elvégezni, minden más pálya nyitva állt. A memóriája néha megtéveszti az embert.

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Szerintem a kutyának sem hiányozna, ha visszamenne oda, ahol magas pozícióban volt...
Ezért kár volt hazajönnie.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Tiborczunk !
Adok egy kis gondolkodni valót ! Igaz, az nehéz dolog...különösen úgy "túliskolázottan"...
-Van egy fiatalember, aki "proli" családból egyetemet végez.
-Onnan "beesik" a politikába.
-Sose végez-végzett értékteremtő, vagy egyéb munkát, -csak politikus.
-MÁRA AZ ORSZÁG ÖT LEGGAZDAGABB EMBERÉNEK EGYIKE ! (titokban persze! )
Ki ő ??
És vajon hogy csinálta !?!?
Ezt az egyszerű kérdést kéne megfejteni, és akkor világossá válik az is ami eddig sötét volt.....
Várom a megfejtést !!!!
Békamenetelőktől is....

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Most ismét nagy marhaságot írt,-ebben az oszágnan,soha nem volt együtt 2452 000 milliárd dollár.
De nincs gond,majd jönnek az ápolók.

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 10 éve

Györöi Mariann, inkább arról írna, ki lopta el a 142 000 milliárd Forintot, amikor nem volt hatalmon a mai kormány és Orbán miniszter elnök úr ! Ki vitte ki az országból a 2452 000 milliárd dollárt, az adó paradicsomokba. Miért nem kér bocsánatot az MSZP, a sok lopásért és a fkete pénzért amit ettől a szenvedő magyarságtól lopott el. Van szívük, a Jobbikot emlegetni, aki minden harmadik mondatában az E.U. szapulja és mondja ,hogy lépjünk ki. Kérdezem, az MSZP, LMP, DK ÉS A LIBA TOVAJOK, MIÉRT NEM RUKKOLNAK KI TELJES TERVEKKEL, HOGY A LOPÁSON KÍVÜL MIT TUDNAK. MERT EZT AZ ORSZÁGOT, NEM HÁROM ÉV ALATT TETTE TÖNKRE AZ ORBÁN KORMÁNY, HANEM AZ A TI ÖRÖKSÉGTEK.! 16 éVEN KERESZTÜL NEM CSINÁLATTAOK MÁST CSAK LOPTATOK, NEM BESZÉLVE ARRÓL, HONNAN LETT TÖBB EZER MILLIÁRDOS A PROLETÁROKBÓL. ÉN AKI EGYTEMET VÉGEZTEM, KÜLFÖLDÖN MAGAS POZICIÓBAN VOLTAM, NEM GAZDAGODTAM MEG, , MOST MEG SZÉGYENLEM MAGAM ,HOGY HAZA JÖTTEM ÉDES HAZÁMBA, S HA TUDTAM VOLNA MENNYI BUNKÓ VAN ÉS MENNYI HAZA ÁRÚLÓ MARADTAM VOLNA IDEGEN HONBAN, AHOL NEM MARJÁK EGYMÁST A POLITIKUSOK , MEG A BUNKÓK. tIBORCZ

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Az a baj Bankó úr, hogy sziporkázó két szavát nem lehet tudni, kinek szánta, és miért írta ide le.
A kulturált, művelt ember társalgádkor arra néz, és a szemébe néz,- akihez szól.
Az írott társalgás,-levelezés-blogbejegyzés esetében pedig vagy megszólítja, nevén nevezi,- ám ha ez néki zsenánt, akkor minimum kihasználja azt a gondoskodást, amit a weboldal készítői a számára felajánlottak, azaz RÁKATTINT A VÁLASZ kék ablakára ott, akinek a bejegyzésére reagál.
EZT már az általános iskola IV. osztályában tanították, a viselkedés elemi szabályai között.
Most vasutaséknál lehet, hogy hogy nem, ott másként van ?
-Vagy épp mint Békamenetelő a nagy tisztelet és a szeretett vezér iránti áhitat és hűség okán felejtette el ? (szar dolog szembesülni azzal, hogy a király meztelen?)
Minden esetre csúcsot döntött. Sikerült KÉT szót leírnia hibátlanul....

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Elvagyok szörnyedve,hogy mekkorát fordult a világ.Csak bele gondolok,hogy a hatvanas években én nem származtam olyan káder családból,hogy egyetemre mehessek.És ma ott tartunk,hogy legtöbb alpári viselkedő a Kádár érában szerezte a diplomáját,ami véleményem szerint nem baj!!!de végig kell gondolni,hogy aki nem jutott be az egyetemre az ,hogyan gondolkodik azokról akiknek ez megadatott.Vajon ,hogyan lehetett nekik oda bejutni és nekünk az akkor is átlagember státuszúnak pediglen nem.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Bankó úr!Ugye ezt önértékelésnek szánta?

Válasz

Bankó Mihály üzente 10 éve

Normális vagy?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Sándor, nekem erről szemernyi kétségem sem volt, hogy a 2 %-os "kuszaszem" hitelt saját családbarát elgondolásuk szerint fogják szétosztani.
Ezzel váltották ki a magasabb kamatozású, és esetleg CHF hiteleiket a család barátai, -mármint a Fidess család barátai. Meg szereztek alaptőkét kivásárlásokhoz. Meg trafikbeindításhoz. Stb.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Vajon mikor robban az olcsó hitel bomba ?A mai Délmagyarország írja,hogy kisvállalkozó jelentkezett a hitelre,regisztrálták!!!majd mikor érdeklődött közölték vele a hitel elfogyott.Vajon ezt a 2,5%-os hitelt ismét a párt döntése alapján arra érdemes káderek kapták...tud erről valaki bővebbet ???

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

"Nagyon komcsis stílusa van a leírt förmedvényednek!! Brrrrrrrr- Fúj"Ha jól meggondolom még a csapból is a kormány önfényező propagandája folyik ami a valóságtól fényévnyi távolságra van.Tükörbe nézni a hazug nem szeret a valóságos képet bizony förmedvénynek látja.Csak az az igazság,hogy a valósággal előbb vagy utóbb szembe kell nézni mindenkinek.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Nagyon komcsis stílusa van a leírt förmedvényednek!!"Hát talán,igaz a jobbikosok anyanyelvünket ékes formában használják,és a tudomásukra jutott adatokat templomi szentbeszéd formájában adják elő.Gondolom ön a szent beszédüket hallgatni jár templomba.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kovács úr ! Ugye aki a tényeket, adatokat, számokat, konkrétumokat "komenista" furfangnak tartja, az lehet, hogy trafikos? Vagy éppenséggel a játékgép koncesszióra hajt?
Vagy csak egyszerűen buta. vagy zsigeri jobbszélső, no nem a fociban, hanem a politikában.
Per pillanat sajnos a "komenista" trükkök, és furfangok, valamint a TAGOK (!!) ESETEIBEN MAGASAN A FIDESZ-KDNP VEZET.
Szoros versenyben követi mindazt nemzeticucilista köntösbe, és fajgyűlöletbe öltözködve a Jobbik.
MERT A GAZEMBER UTOLSÓ MENTSVÁRA A HAZAFISÁG ! Mondotta S. Johansson....És én még hozzáteszem. Meg a komcsizás, azokra, akiknek ahhoz közel-s távol semmi közük, mert nem azok...Csak tisztán látják a helyzetet..
Fújolni meg a legközelebbi békamenetbe kell. Majd ha elmennek kendtek gyalog Brüsszelbe...

Válasz

Kovács István üzente 10 éve

Biró Marianna/ Népszava
Nagyon komcsis stílusa van a leírt förmedvényednek!! Brrrrrrrr- Fúj

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Történelmi ismereteit frissítse fel .Magyarország utoljára független Mátyás idejében volt,gondolom nem akarja átírni ezt a dolgot.Gazdája szabadságharcát már egy ország sokalja mostmár Májusban végzett reprezentatív közvélemény kutatásból most került napvilágra,hogy a párt katonák kb 70 %-nak van elege a pávatáncos szabadságharcból Értui egyszerűen elég.Jelenleg nincs történelmi helyzet arra,hogy mi fél Európát magunk alá gyűrjük,de az sem adatik meg,hogy mi kis független determináló ország legyünk.Ez csak álom a jelen politikai helyzetben.Olyan hatalmas a globalizáció,hogy lassan sajnos a határok eltűnése történelmi tény lesz.
Csak egy példával emlékeztessem a mezőgazdaság átszervezésének korszakára.A tsz időben kivágtak minden fát, eltüntették a tanyákat mert a mezőgazdasági gépek olyan teljesítményűek lettek,hogy 100 méterenként nem foroghattak.Hiába lett Antal kormány,Orbán kormány..nem állt vissza a kisüzemi mezőgazdaság és miért ? Mert jelenlegi helyzet nem megfelelő a kisüzemi termelésnek, és ennek őn én mi vagyunk az oka mert szívesben veszük a nagyüzemi módon termelt paprikát paradicsomot a piacon mint a Julis néni kiskertjében termett sokkal finomabbat,mert ma nem az íz hanem a látvány a fontos.
Sajnos így vagyunk Európával is..a Magyar ipar valamilyen minőségű árút termelne az biztos,de a felső tízezer meg aki tehetné menne nyugatra nyugati árúért,,,,mint ahogyan tették a szocializmusban kacérkodott hőn szeretett rendszert kiszolgáló művészek, tudósok, professzorok,,mert ettől lettek különb elvtársak,,,minek csinálnánk ilyet inkább maradjunk most a lehetőségeink keretén belül.Nem azért lett rendszerváltás mert volt egy hősünk egy nagy ...hanem azért mert megengedte a világ nagyhatalmi politika.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Viktória!
A memóriáddal nagyon nagy baj van.Mikor privatizálták az állami vagyont?A rendszerváltás után az első kormány-Antal ,Boros kormány- idejében.Az Antal.Boros kormány nem szoci volt tudtommal vagy igen?
Orbánt szerény ismereteim szerint az EU-ban a demokratikus intézményrendszer felszámolása miatt támadták,ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád a jelentést meggyőződhetnél,hogy sehol sem szerepel benne mindaz amiről a kormány regél.A kettő-Orbán beszéde és a Tavares jelentés olyan mint a süketek párbeszéde:ha emlékszel még gyerekkori mondókára:"Jó napot néni!Krumplit kapálok.Nem azt kérdettem köszöntem.Sok volt a gaz de kiszedtem.Bolond maga néni?Ez a sor itt végig.stb."

Nyugdíjügyek:
"12 éven keresztül nem emelték a nyugdíjat és az elmúlt évek alatt kétszer is emelték!"mondod.Ekkorát hazudni!A nyugdíjakat minden kormány emelte a nyugdíjtörvényben előírtak szerint kivéve az Orbán Kormány 1999-ben amikor bizonyos összeghatár felett.ha jól emlékszem ez a határ 30 ezer körül volt,11%-al kisebb mértékben emelt,mint amit a törvény előírt.Tudsz számolni?Ez több mint egy havi nyugdíjat vett el évente ami máig hiányzik azoknak akiket érintett.A Meggyesi kormány /szoci/ 2002-ben erre egyszeri 19 ezer Ft-os kompenzációt adott és fokozatosan -4 év alatt-bevezette a 13.havi nyugdíjat.1975-ben fogadták el azt a törvényt mely szerint az 1980 és 90 -es években nyugdíjba vonultaknak akiknek a nyugdíja fokozott mértékben értéktelenedett el soron kívüli emeléseket hajtanak végre a rendszeres emeléseken felül.Ezt az emelést az érintettek rendre meg is kapták,az utolsót a Bajnai kormány idején.Ezek szocik voltak vagy nem?Nem tudom te hol vagy nyugdíjas,de sem tavaly sem az idén rendkívüli nyugdíjemelés nem volt hacsak a csókosok suttyomban Júdás pénzt nem kaptak amit azért kétlek,mert nem maradt volna titokban.Az igaz,hogy a gazdasági válság hatására a 13-ik havi nyugdíjat megszüntették,de a jogos járandóságokat -nem nem úgy mint Orbánék a korengedményes,rokkant,fogyatékos ,munka melletti nyugdíjakat stb- nem kurtították.
Amit a demokráciáról és a kapitalizmusról írsz nélkülöz minden tudást.A NET-en bőven található ide vonatkozó irodalom nem ártana utána nézni mielőtt bármit is mondasz.Hozzászólásod további része halandzsa.
"Hogy is mondta GYurcsány?-- hazudtunk a népnek! "Legalább egy gerinces aki be is vallotta,vagy nem?Orbán és bandája meg úgy hazudik,hogy a szeme sem rebben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

...és ha idő előtt???...

Válasz

czihaki viktoria üzente 10 éve

JA és még valami! Akkor halnék meg nyugodtan, ha Magyarország senkihez nem tartozna és Független lenne végre ebben a nyomorult életben, nem pedig mindig valakinek a kiszolgálója, szolgája, rabszolgája, kurvája! Akkor nyugodtan lecsuknám a szemem, mert tudnám hogy az unokáimnak talán még is lesz jövőjük, emberséges életük!

Válasz

czihaki viktoria üzente 10 éve

Azért húztak el a fenébe a EU tőkések és zárták be az üzemeket, mert amikor ide ette őket a fene, nem kellett adót fizetniük! aztán az ólcsó magyar dolgozok munkájával megszedték magukat, most viszont emelt adót vetettek ki minden üzemre.
Az E-útdíj-- hát igen az egy kemény a magyar fuvarozóknak de azt is hozzátette a kormány hogy (nem emlékszem pontosan milyen módot is mondtak) visszaadja a magyar fuvarozóknak. Viszont valamivel meg kell fékezni ezt az őrületet, mert mióta kinyílt a határ, azóta átjáróházzá váltak az útjaink, és minden tönkre megy-- ugyan akkor a MÁV fuvarozása lelassult, holott régebben azzal fuvaroztattak, -- ja persze, az drágább volt, és többlet munkával járt!! az autópálya és út az kényelmesebb és eddig legalábbis olcsóbb volt a szemét nyugatnak!

S felesleges benyalni továbbra is a nyugati államoknak mert ott épp az a helyzet ami nálunk, magas a munkanélküliség, naponta vannak sztrájkok, és ha kimegy egy magyar... munkát kap? hát persze, de jóval kevesebbet mint a helyi lakósoknak kellene fizetni. Kimennek a magyarok? hát persze kicsalják őket és sokuk vagy prostituáltként, vagy rabszolgaként ragad ott!

Amit nagyon lehet sajnálni, hogy a szemetek kicsalták az orvosokat is, mert egyiküknél sincs olyan szellemi elit mint nálunk-- de miért, mert hiába fizetett még vizit-pénzt is a népünk, az orvosoknak, főleg a kezdőkké egészen adjunktusig,- nem emelték a jövedelmüket az elmúlt 14 évben! De az ápolókét se!

Hogy is mondta GYurcsány?-- hazudtunk a népnek! Mit is mondott Horn? -Valamit hagyjatok már a népnek is!!
EZ VOLT A IGAZSÁG- NE feledjétek!

Válasz

czihaki viktoria üzente 10 éve

az-az ákos rendszer olyan rendszer volt ahol Kádár, szent Ferenc volt a mostani hipozott fejű tőkés szocialistákhoz képest, akik a 12 éves uralkodásokkor kiárusították nyugatnak az országot és a nyugati tőkések csődbe vitték. csak 11 cukorgyárunk volt ma egy van az is osztrák kézben! az EU egy szemét korrupt sumák tőkés horda! azért támadják Orbánt mert szembeszállt velük és mert nem hajlandó az EU szoci tőkéseknek kihasználgató rabszolgának eladni magyarországot, mert megmerte adóztatni a bankokat akiket minden EU politika kiszolgál seggüket nyalva, holott a világ leghatalmasabb tőkései és uzsorásai a bankárok.

12 éveb keresztül nem emelték a nyugdíjat és az elmúlt évek alatt kétszer is emelték! én legalábbis igénybe vettem tavaly tavasszal is ezt a lehetőséget, akkor 10 ezret emeltek és most 15 ezer lett plusz. Hol kaptatok emelést az elmult szoci kormányok alatt? sehol- de megvonták a 13 havit is. Mikor csökkentették az energia árakat egyszer se CSAK EMELTÉK. Mikor adóztatták meg a tőkéseket az energia szolgáltatókat a kereskedelmi cégeket? -- egyszer se, csak úgy gyarapodtak az adó mentességükből.

Miért ne lehetne demokrácia-- ha egyáltalán a kapitalista rendszert demokráciának lehet nevezni?!!
Talán azért mert Orbán eltörölt több mint 100 bigottat, gyülekező félbolondot? Mi a fenének annyi bigottság annyi eszement gyülekezés? Ha Isten felfogja"" egyáltalán az ember létezését, akkor ahhoz még egy templom se kell elég ha kimész a szabadba és megszólítod!

Tehát ha hisz Orbán hanem hisz a KDMP - párttal való társulással amelyik eléggé bigott, még az EU eszement vallásos őrületének is eleget tett""
REmélem épp olyan buldog marad mint eddig volt és újra meg újra elmarja az EU és az amcsik tökeit, ha már belemásztunk ebben a sz.r tengerbe .. a eddigi eszement nyugatnak benyaló kormányoknak köszönhetően.

Nem kellett volna leszavazni annak idején az Orbán kormányt és megválasztani a szocikat, akkor ma a gatyánk a derekunkig érne nem látszana ki a segedelmünk!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Boros úr!
Úgy kell értsem-hogy aki nem hiszi el a tündérmesét,inkább szereti a tényeket az mind MSZP-és?Kissé fura megközelítés nem gondolja?Szerencsére azért ennél sokkal színesebbek vagyunk.
Én inkább úgy fogalmaznék.hogy vannak nyugdíjasok akik nem veszítették el józan ítélő képességüket,meg tudják különböztetni az ocsút a búzától a valót a hazugságtól és mert vannak gyermekeik és unokáik ezért nem mindegy számukra miként alakul a jövőnk.
Ez nem lenne saját problémája mindenkinek?De bizony nagyon is az.A kaszást hagyjuk utoljára addig legyen csak mindenki aktív, gondolkodó,a hazugságot elutasító felelősen dönteni képes idős ember.

Válasz

boros albert üzente 10 éve

Ti nyugdijasok mind MSZP-ések vagytok?Jobb lenne ha a saját problémátokal foglalkoznátok.Nincs unokátok?Kivel jatszodjatok?Hiába politikáztok a halál ugyis elvisz mindenkit.Pláne az idös nyugdijasokat.Persze engem is mikor eljön az ideje.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

András !
Kár vitatkozni ez is apccsik beírás.Csak nem komcsi,de a módszer ugyan az.Tudod a rózsák háborúja vagy ahogyan Nagyapám mondta::bagoly mondja verébnek..

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Gratulálok Bankó uram! Ezzel a két beírással hűen bemutatja a Cöf. magjának szellemi képességeit, politikai és társadalompolitikai, valamint gazdaságpolitikai ismereteit. Remélem, ön is a "szellemi békeharcosok" frontját erősíti !
A második szólása két mondatában is sikerült gyönyörűen és nyelvtanilag roppant kiválóan teljesítenie. Csak abban csinál négy szarvas hibát.
A továbbiakban is várom-várjuk felvilágosító, tényeket, számokat és bizonyítékokat felsorakoztató hozzászólását,- amit most sajnos kénytelenek vagyunk nélkülözni !
Ja. Majd elfelejtettem. A Rezsikamu nekem eddig már - 15750 forintomba került,-és ebbe még nincsen benne AZ e ÚTDÍJ HATÁSA.
Nekem megvannak a számláim visszamenőlegesen mindig 10 évre !!
Önnek meg elmenőben az emlékezete...
Nem emlékszik az ""ákos"" rendszerre se már....

Válasz

Bankó Mihály üzente 10 éve

Maga már elérte a butaság kritériumot, jó adag ko munista beútéssel. Már elfelejtette az ákos rendszert? Kár!

Válasz

Bankó Mihály üzente 10 éve

Túlzottan ellfogult a cikk' akár a képviselt sajtója. Gyarmatosításról szó sem esik, hiszen szinte csak piacnak kellettúnk az EU_nak. Fizesse tovább a multiknak kedvezó magas energiaárakat, nem érdemel mást.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ma, éppen ebédeltünk, mikor valaki rátenyerelt a csengőnkre. Mondta a nejem, na, megint a jehovák jöttek téríteni. Nem hiszem, mondom, mert a múltkor kemény fenyegetések hatására "leíratkoztam" a listájukról.
Lenyeltem a falatot, mentem.
Kilépek az ajtón, -hát olyan ismerősen neonsárga izében , mint a közmunkások, egy kalácsképű fiatalember nyomja a csengőt, mint süket az ajtót.
Meglát, meglepődve mondja: "Jónapot! Kérem én az EU határozata ellen, és a rezsicsökkentés megvédése érdekében gyűjtök aláírásokat.!
Legyintettem egyet, és mondtam : "gyűjtsön.."
Úgy látszik nagy tapasztalata volt már e téren , mert már abban a pillanatban el is tűnt...
Még azt se tudtam megnézni, hogy a hátára vajon rá volt e írva, hogy "Bajáért Dolgozunk"...
Mint a tények mutatják, tovább tapossák a biciklit....de nyilván közpénzen...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Nos Mária!Reméljük egyre többen ébrednek narancsos álmukból és a fától is látni fogják az erdőt.

Válasz

Kozma Sándorné Irén üzente 10 éve

Az a baj hogy sok talpnyalója van aki rájuk szavaz

Válasz

Polyák Katka üzente 10 éve

Nagy Mária, Te nem magyarországi nyugdíjas vagy?

Válasz

Nagy Mária üzente 10 éve

Ebredjetek mar fel magyarorszagi nyugdijasok!!!!Nem latjatok a fatol az erdot.

Válasz

Dorogsághyné M. Ildikó üzente 10 éve

egyetértek

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Igaza van. Van élet az EU-n kívül is.
A NYOMOR.
Rögtön a "schengeni" kerítésen kívül leszünk.
Rögtön mindenért vámot kell pluszba fizetni, ami "bejön" meg "kimegy. minden drágább lesz.
Elmennek a multik, mert az ő árúikra is rakódik most már az E útdíj.
Akkor még majd a a vám is.
Elmennek a GDP-nket termelő Audi-Suzuki-Merci, és a többi, mert a schengeni határ és a vám megdrágítja a termelésüket.
Marad a mi drága Lajosunk, a Simicska.....Nyerges, és társaik....csakhogy nem lesz mit és honnan lenyúlni...
Az orbáni hülye duma az csak arra jó, hogy a buta embereket még butábbá tegye....
Mert a hülyeség ragályos betegség lett ebben az országban...

Válasz