Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Arról viszont érdemes lenne elgondolkodni , hogy Önök, kedves hozzászólók milyen szinten veszik ki a részüket abban, hogy a mai, holnapi M.O. élhetővé válhasson???????"---És ön?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Orbán álma nő, vagy az a bizonyos küszöb csökken, annyira, hogy már talán nincs is, és bármi(!) de tényleg bármi megtörténhet ma a Magyarországnak nevezett határokon belül ?
Miért kérdezem? Mert ez amit olvastam, mindennek a non plusz ultrája..
Állapotfrissítés
Készítette: Gábor Dániel Szabó
Kedves barátaim, ismerőseim...

Szeretném, hogy a ma megtörténtek minél több emberhez eljussanak...

Jól megérdemelt pihenésemet töltve egy Balaton parti településen – nyolcad magammal – a SAJÁT (nem hencegés, de a történet szerves része) nyaralónkban... mikor is egy kedves hölgy sétál be a kapun egy hatalmas mappával a kezében...
„Az adót jöttem beszedni...” – mondta.
Kissé meghökkenve tettem pihenőre a fűnyírót, és a következő (szerintem indokolt) kérdés hagyta el ajkaim fogságát:
„Milyen adót?”
„Az idegenforgalmi adót!” – közölte, majd sietve hozzá tette:
„Szeretném elkérni a VENDÉGKÖNYVET...”
Ahaaa, tudtam..., ez a Kész Átverés... Reméltem, hogy Balázs hamarosan előugrik, de addig is mentve a menthetőt:
„Kedves Hölgyem... Vendégkönyv?! Ez egy magán nyaraló, nem hotel!”
Azonnal kaptam hirtelen választ...
„Akkor azok ott kik?” – mutatva a kertben reggelijüket fogyasztó barátaimra
„Barátok, kollegák...”
„HÁT EZ AZ!” – harsant fel a válasz!
Itt szerintem észrevehette meglepődésem nem csekély mértékét és egy laza mozdulattal a lentebb csatolt hivatalos dokumentumot tolta orrom alá, melyből egy kis részt most itt is szeretnék idézni:
„Az adó beszedésére kötelezett ... az a) és c) pont alá nem tartozó helység üdülés céljára történő bérbeadása ingyenes használatra átadása ... idegenforgalmi adot kell fizetni még akkor is, ha az ingatlan tulajdonosa szivességből (ellenszolgáltatás nélkül, baráti, rokoni alapon) látja vendégül őket...”
Itt már volt egy kis mosoly arcomon, bár nem őszinte…
Lefordítva emberi nyelvre a fenti idézet: Ha a bárkit meghívsz a magántulajdonodba, akár a SAJÁT CSALÁDTAGJAIDAT… fizess adót…
Reméltem, hogy ez egy vicc, de a hölgy felcsapva a mappát már a sárga csekket lobogtatva, elkezdte a jegyzőkönyvet felvenni… majd azonnal rátért, a “BEVALLÁS a 2013. évben beszedett idegenforgalmi adóról” fejlécű papírra…
Ez egy 2013 áprilisától érvényes helyi adórendelet, melynek mértéke 390,- Forint minden egyes személyre minden eltöltött éjszaka után…
Azaz egy nyolc fős kis csapat kifizet egy hétre 21 840.- Forintot… a SEMMIRE…
Szándékosan a település és a Hölgy neve nélkül irtam le kis elbeszélésem, de szeretném leszögezni, hogy a Hölgy végtelen kedves és segítőkész volt… Maga az elv ami bosszant és mélységesen felháborít…
Ha érdekelnek valakit a további papírok és részletek keressen meg engem bizalommal…
Szabó Gábor Dániel
06 20 400 2482
Judy asszony. Ennyire azért a JAVÁT (javait) akarni "a pógárnak má kicsit sokk !!( ha nem hiszi , hívja fel !

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Judy asszony! Egy kis adalék arról, mennyire a "javát" akarja ez a kormány a népének:
Tételezzük fel, hogy van 100 000 forintom. Nem akarom a pénztárcámban őrizgetni, meg elkölteni sem, hanem "nehezebb időkre", szükségletre félrerakom.
Beteszem a "Magyar" bankba", vagy a Takarékszövetkezetbe és lekötöm két hónapra.
Az MNB szerint legjobb kamatra, 4,5 %-ra.
Ezalatt kamatozik 752 forintot.
Kamatadó (16 %) = -120,33 forint
EHO (egészségügyi hozzájárulás ( 6 % ) = - 45,12 forint
Marad a tőkével együtt összesen: 100 000 és 586.55 forint .
Felveszem, mert betyarta magát a mosógép, és kell a gyereknek nyári táborra is egy kicsi...
Tranzakciós illeték ( 0,6 % ) - 603,52 forint.
KEZEMBE LESZ KÉT HÓNAP UTÁN MINDÖSSZESEN: 99 983 FORINT
És beraktam 100 000-et...
Ugye ez a nemmegszorítás ..Csak lopás...
Hát kérem tisztelettel ennyire szolgálja népe javát Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya.....
ÉS VAN EZ AZ ÚJDONSÁG, AMIKOR MINIMUM 5 MILLÁT KELL LEKÖTNI 5 ÉVRE, NEM NYÚLHATOK HOZZÁ, ÉS 5 ÉV MÚLVA GARANTÁLTAN 5 %-OS KAMATOZÁSSAL ÉS MINDEN LEVONÁS, ADÓ NÉLKÜL FELVEHETŐ( MÁSNÉVEN A "PÉNZMOSÁST LEGALIZÁLÓ TÖRVÉNY) Ugye ezzel is a népe hasznát szolgálja ő meg a Matolcsy is ?

És még egy rossz hírem van. Alakul a közös platform...Ne a Kossutot, és Hírt-Echot hallgasson-nézzen, néha mást is.
.
Cáfolat ?!
Várom....

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ha egy madárféle úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik-repül és hápog mint egy kacsa, akkor az bizony kacsa. Ha az úton egy rakás gömbölyded valamin egy csomó veréb tolakszik, közelről úgy néz ki, mint a lószer, állaga olyan, szaga is, akkor bizony azt lehet na narancsnak is nevezni, de az akkor is bizonnyal lószar maradna. És a PR marhaságok össze-vissza ismételgetése, érvek, adatok nélküli süket duma körítéssel, azt nevezhetjük szabad versnek is, de akkor se lesz az. Hanem az mi. Marhaság-zagyvaság.
És voltam olyan tisztességes önnel szemben, hogy mellébeszélés nélkül közöltem véleményemet.
Én elviseltem már mindenféle mocskoszsidóbolsi, meg egyéb remek jelzőösszetételeket az ön párttársaitól-elvtársaitól.
Egy dolgot ajánlok a figyelmébe,- nem megsértődni kell, hanem gondolkodni, érvelni, adatokkal-számokkal,-összefüggések- összevetések ok és okozat egymás mellé állításával.
A többi csak süket duma, hülyítés, parasztvakítás.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"Ki tud egy olyan emberre tisztelettel, megbecsüléssel figyelni, "-aki egy tömör mondattal képes ingyenélőnek titulálni mindazokat akik a valóban létező társadalmi gond szenvedőit,egy kalap alatt szándékos munka kerülőnek minősíti?Talán ha jobban el tudna gondolkodni,sommás kijelentése előtt.Mert megszólalása sem kulturált vita kezdete.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ki tud egy olyan emberre tisztelettel, megbecsüléssel figyelni, aki kulturált vita helyett le"marhaság"-ozza a másik ember véleményét? Kellemes önelégültséget kivánok !

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

ez nem érdemel kommentárt..párt duma.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Ha két nagyész Mesterházi és Bajnai tudnának nagyok lenni..de sosem lesz hiszen Magyar ember nem tud egyezséget kötni.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Judy Asszony ! Tényleg ""lefaragták" . DE EZ CSAK EGYETLEN EGY (!!!!!) mutató. Ezt is úgy érték el, hogy minden más ROSSZABB LETT !! És nem nagy öröm !! Mert simán elég csak az árát nézni! MIBE IS KERÜLT EZ AZ ORSZÁGNAK, A NÉPNEK, A GAZDASÁGNAK. Amiket leírtam, azok sajnos IGAZI adatok! Ráadásul az állam hivatalos szervei-Államadósság Kezelő központ, KSH-hogy értse : Központi Statisztikai Hivatal ADATAI. Gondolja, hogy ezek a KORMÁNYhivatalok "rezsimellenes adatokat" adnak közre?
Bocsássa meg, de mivel mindig, a hivatalos adatok alapján , és a nemzetközileg elismert hírügynökségek adatait tartalmazza amit írtam, szomorúan kell megállapítanom, hogy amit írt, marhaságok és hivatalos "lózungokból" álló vegyesfelvágott." Mivel volt szíves minden adatot és érvet gondosan kerülni, kihagyni, mert nincs is mivel alátámasztani a mondandóját, csak a hiánycél eléréssel, aminek MINDEN HOZZÁÉRTÉST NÉLKÜLÖZŐ KIERŐSZAKOLÁSA TETTE TELJESEN TÖNKRE A GAZDASÁGUNKAT !! (Akkor ugyan mi a túrót örvendezzek neki?? Hogy most a bejövő EU-s pénzeket is lenyúlják ? ) Annyira, hogy a lefelé zuhanó gazdasági spirál pillanatnyi állásának jellemzésére csak egy számot írok ide: 14-max-16 % ! Ez pedig az úgynevezett beruházási ráta (ebben benne van a ""jóljártak"", -az államtól extra pénzeket lenyúlók beruházása is, -ezért képzelheti milyen lehet azoké, kik "nem kedvezményezettek"!) Ha egy hozzáértő megismeri ezt a számot, akkor kétségbeesik. Mert a SZINTENTARTÁSHOZ KELLENE 22 % os beruházási ráta, ami az elhasználódó termelő berendezéseket épp hogy pótolná. Akkor még FEJLESZTÉS NUKU ! Ahhoz minimum 26 % körüli kellene !! Asszonyom, sajnálom, de amit írt, az minden szempontból egy nagy semmi. És ha korrekt és őszinte értékeléssel akarom megtisztelni, akkor nem más, mint marhaság. Közgazdasági dolgokban rengeteg ismeret és tudásanyag pótolni valója van.
HITE mellett erre is kellene egy kis erőfeszítést tennie....Igaz, Ángyán professzornak IS kellett három év !

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Kedves Judy!
Miért nem veszik észre már a gondolkodó emberek, hogy itt szisztematikus ellenségkép kialakítás folyik? Kiáltsunk ki néhány ismert embert bűnösnek, éjjel nappal üvöltsük, szajkózzuk, sulykoljuk, hogy mindenről ők tehetnek. Ez a politika azt eredményezi, hogy két-három-öt táborra szakad az ország, és a hatalom röhög a markában." Divide et impera" állítólag a Habsburgok jelmondata volt, de ma is működik. És sajnos egyre jobban ellenségeskedünk, mindenki hülye, aki nem a mi véleményünket osztja. Vette a fáradtságot és oda figyelt? Bajnai kb. 9% deficitet vett át (akkor pattant ki a világgazdasági válság, nagy bankok tucatjai dőltek be), de már 4 %-ra csökkentette. Ezt a 4%-ot nyomták most 3 alá. Ön szerint melyik a nagyobb teljesítmény? "Élni és élni hagyni" írja. Ebben csak az a baj, hogy nagyon szűk réteg él jól, és egyre nagyobb a nélkülözők tábora.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Kedves Hozzászólók és Ellendrukkerek, miért is nem hallani egyetlen öröm kifejezést sem amiatt, hogy M.O. kikerült a "túlzott deficit...."-ből? Hmmmm? Élni és élni hagyni, - nagyjából ez a kapitalizmus elgondolása. A hozzászólók nagyrésze még mindig a más / Orbán és társai/ portáján sepreget/ne/. A "mi lenne, ha"-val nem érdemes szót vesztegetni, arra senki se figyel....Áskálódások tömkellege: az már izgalmasabb + vélt, vagy ilyen-olyan sajtó orgánumban olvasott cikkek valósága alapján. Juj de nagy tévedésben vannak azok, akik a sajtóinformációkra alapoznak, sorolnak fel " adatokat", mint bizonyitékokat a saját igazuk mellett. / Isten mentsen meg az un. "jólértesültektől" ! Arról viszont érdemes lenne elgondolkodni , hogy Önök, kedves hozzászólók milyen szinten veszik ki a részüket abban, hogy a mai, holnapi M.O. élhetővé válhasson???????

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Zisztelt Hódos Judy,eddigi hozzászólásait szívesen olvasgattam,úgy véltem vannak még értelmes egyének,akikre Orbán és Kövér Laca félék hazugságai nem hatottak,de most úgy
veszem észre,egyre rosszabbodó élet kilátásai kissé zavarosabbá tették gondolat világát.Vagyis, igaz a mondás a"lét határozza meg a tudatot /V.I.Lenin/"

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Az Uniónak történő megalázkodásról csak annyit: van az a pénz, amelyért a Vezér is képes megalázkodni... Tudta azt, hogy sokkal több pénzt kapunk az Uniótól, mint amennyit befizetünk? A Vezér azt szeretné, hogy akitől a pénzt kapjuk, ne akarja tudni, mire is költi el a kormány. Ilyesmibe ki az a lökött, aki beleegyezik? Maga beleegyezne, hogy ne arra fordítsák a maga által meghatározott célra adott pénzt? Nem hiszem...
A rabszolgasorsról pedig NEM az Unió tehet, hanem az a címeres ökör, aki kitalálta a 16%-os jövedelemadót, és volt pofája a tákolmányban rögzíteni. Mibe is szólt bele a demokratikus világ? Hogy nem kellene az AB jogkörét csorbítani, nem kellene a legfőbb ügyészt, a médiahatóság elnökét - és még sorolhatnám - kormányzati cikluson túl bebetonozni. Tudja, a demokrácia nem így működik - viszont, ha a rendszer így működik, az nem demokrácia. Erről a szerencsétlen trafikosok, akik mindenüket elveszítették, mesélhetnének, mint ahogy azok a szerencsétlenek, akiktől a Vezér és bandája ELLOPTA a megtakarításukat. Ezt is a baloldal csinálta?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Zsuzsa!
Ajánlom figyelmébe Gyenge András hozzászólását .ha azt cáfolni tudja igazat is fogok adni.Egy dolog a hit,más dolog a tények.Az elmúlt 23 évből 11 évig jobb oldali kormányunk volt,ebből 7 évig az Orbán kormány regnált_ akkor hogyan is vagyunk a kártétellel?

Válasz

Perei Zsuzsa üzente 10 éve

Hódos Judy: Egyet értek Önnel.!!! Nekem meg az olyanokkal van tele a bugyellárisom mint Bakó Istvánné.Nem tudom felfogni a gondolkodás módját az olyan embereknek akik nem tudják felfogni kik tették tönkre az Országot.:Minden ami rossz ,szerencsétlen O. V. -ra próbálják rákenni.Azon mindenki átlép,hogy ki árúlta ki - és el az országot. Csak a szocialisták és elvtársaik alázkodnak meg az UNIÓnak, nem veszik észre a NAGY OKOSOK,hogy már teljesen rabszolga sorsba kényszerítenek bennünket,lassan már levegőt is az ő engedélyükkel vehetünk,a világon mindenbe beleszólnak,mindenhez az engedélyük kell,rosszabbak mint az Oroszok voltak,azok hagytak dolgozni,hagytak termelni.Most meg mi van ??? Nem értem az embereket. Azért reménykedem,hogy az olyan felfogásuak lesznek többen mint Ön,akik nyitott szemmel járnak.Csak lehet mi nem szeretünk annyira kiabálni ?

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Igen. Kedves Judi asszony. Igyekszik. De mégjobban igyekszik saját, Simicska, és társaik életét "jobbítani. Mondjuk akár 500 trafikkal is, amint a dohánytörvényt "alkotó" Sánta evtárs köreit gazdagítja évi cirka 6 milliárddal. Vagy akár ezer hektárokkal meg 10 trafikkal a Mészárosokat, vagy 10 milliárddal a "házi" fogorvosáét...aki aztán megvette nagy bánatában a Malév Erportot...a "fogturizmus" helyett... Most kéne hozzá még 3 repülőgép a kormány "személyes" használatára is..
Piszkosul helyre tette az ország dolgát a derék Vezér. Olyannyira, hogy még be sem indult a qvadrága ,- a 6-10,5 %-os állampapírok visszafizetési határideje, DE ISMÉT A LEGMAGASABB SZINTRE EMELKEDETT AZ ÁLLAMADÓSSÁG. ( a 6 %-os 10 év alatt megduplázza(!) a tőkét !! ) Ezt az állam hivatalos (!) oldalán megtalálhatja. ( ha "jóváírnák" mint ígérték egyéni számlákon a lenyúlt Manyup pénzeket, akkor az államadósság ma 96 %-os Gdp arányban lenne....EZÉRT nem tudnak mit kezdeni az ígéreteikkel.(ötletük sincs rá még..) Mert ugye az nem más, mit a KÖVETEL rovatot szaporító összeg.
A 3 év alatt MINDEN SARC és lenyúlás ellenére 6 azaz hat milliárddal emelkedett az állam KÜLSŐ adóssága. Nálunk készült a világ legdrágább vasútfelújítása. Szajol-Szolnok 3x annyiba került, mint Berlin-Drezda. No és akkor a távolságról nem is beszélhetünk ugye... Mindezt 1,2 secundum menetidő (!) csökkenésért.... Mindemellett
600ezer forintba kerül kishazánkban EGY stadionülőhely..(TERVEZETT, de túllépése várható!). A reál Madrid (pici cég ugye?), ezért a pénzért 50 (!) stadionszéket/férőhelyet tudott kihozni... A belső adósságnál talán elég, ha azt megemlítem önnek, hogy csak egy gyógyszerforgalmazónak -a Hungaropharma nevű magyar nagykereskedőnek"csak 106 milliárd forinttal tartoznak az államosított kórházak.... CSAK.. és csak ennek az egynek. DE van több IS.A Hf. már nem is szállít egyenlőre semmit...
Emellett a részleges államcsőd küszöbén állunk, per pillanat. Amennyiben a bankok nem írják alá a kormány zsaroló "egyezségét" és netán inkasszót nyújtanak be az állam ellen, akkor bizony "részleges államcsőd" következik be, amit a teljes (!) szokott a kapitalista gazdaságban követni..L: Görögország.. EZÉRT volt annyira égető az az egy (!) teljesítése, ( a hiánycélé !) hogy az EU-s pénzek bejöhessenek ! (bár ""NEM LESZÜNK GYARMAT"" ugye, csak a bákamenet szlogenjére emlékeztetném... ha netán elfelejtette volna..akiktől rengeteg pénzt várunk..
Lehet, hogy nem egy országban élünk?
Ha nem itt él, ( talán a matolcsysta tündérországban) akkor milyen alapon akarja mások magyarságát kétségbevonni? Mert annak más a véleménye, hite, elképzelése mint önnek? Más a szeme-haja színe? ("milyen magyar voltunkra....) Egyébként az E--Onnnak pl Orbánék adták el azokat, amiket most visszaveszünk. (eladáskor IS, vételkor IS van ugye ami visszajár? Pl. : MR 20 % nak is nevezik a begyüjtőjét..) Vagy a 92 millió € a Gripen vásárláskor ?!?! (nem én állítom, hanem a Svéd és az Osztrák államügyészségek!)
Jut eszembe ! MINDEN (!) országvesztő, nemzetvesztő, emberek millióinak halálát okozó ""eseménybe"" a JOBB oldaliak vitték-hajszolták-kényszerítették bele az országot. Arról még nem értesültem, hogy a történelemben ezt a fejezetet is átírták volna már...Ha netán ön írja át most, akkor talán jobban utána kéne nézni, mert ahány vész csak volt, mindig a jobboldali urai vitték bele ezt a népet..( a 100évestől a II. VH.-ig) Hacsak Hortiékat nem tekinti baloldaliaknak...
Az élhető ország nem úgy néz ki, hogy van 1/10-rész, ki dőzsöl, van 0,5 tized, aki elboldogul, és van 0,8-0.85 %a a népnek, akik meg a létminimumon, vagy sokan,- ebből olyan olyan 4,5-4 millióan,- bizony alatta élnek! És mindez van ma egy olyan gazdaságpolitika miatt, amit a legkisebb iskolai végzettséggel rendelkező öreg sváb ember is sokkal különbül csinálna... Ha NEM HISZI, akkor járjon utána.. Mert még olyan világ nem volt, hogy tisztán spórolásból, csökkenő jövedelem mellett valaki-vagy akár csak egy ország is kimenekült volna az adósságcsapdából !! De családok SE ! Egyébként nyilván nem vallunk önnel egy elvet. Ezért csodálkozom az elvtársak megszólításon... Talán még az értelmesebb fideszesek sem vállalnák önnel az elvközösséget, bár mindaddig támogatják a rendszert, míg valami leeső koncra rátehetik a kezüket. Vajon lesz NEMZETI Italoda ? vagy Ivoda ? Mert az italbolt olyan komcsi maradványszó...Majdcsak kitalál a fidesz rá valamit, mint a "nemmegszorító és adócsökkentés kormánya" arra 42 új adóra, meg sarcra... ugye, amivel annyira igyekeznek ennek a népnek élhető országot ""csinyáni E "" !
CSAK MEGEMLÍTEM: pl: JAPÁN államadóssága cirka 175 %-a a nemzeti összjövedelmüknek, és azok mégsem harcolnak ellene,-köszönik, jól elvannak...
Minderről mi a véleménye?
Nem csak "szövegelés" szintjén, hanem tények és adatok felsorakoztatásával...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Kedves Judy!
Aki annyit sem tud hogy az államkötvény -melyre busás kamatot fizetnek,és azt sem tudja melyik több a 2% vagy a 8%- is államadósság arra kár szót fecsérelni.Az igaz,hogy Orbán és csapata igyekszik az országot élhető országgá változtatni,csak az a gond,hogy igen szűk rétegnek teszi élhetővé és nem is akárhogyan ,a többi 90 % meg lehet a kegyelmesek szolgája.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

"élhető országgá változtatni" ? "elvtársak" azt a kocsit már eljátszottátok az előző sok-sok években. Az, hogy ki lesz a miniszterelnök: abszolút nem mindegy= lásd: Gyurcsány, Bajnai, stb.
Az fáj, hogy Orbán végre igyekszik= az ország dolgát helyére tenni= nem kell kölcsön, - energia árak csökkentése, stb. Az fáj, hogy Orbán és csapata igyekszik az országot élhető országgá változtatni?
Még jobban is menne, ha nem kapnának állandó gáncsoskodást, ellenséges cselekedeteket a baloldal-tól. Jut eszembe: milyen " magyar voltunkra" is akar a baloldal büszke lenni? Arra, hogy eladta az energia szolgáltatásokat külföldnek? Arra, hogy szétfecsérelte az ország javait? Na, ne............

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Ha erre magától nem jön rá valaki, annak kár is magyarázni...

Válasz

nagy lajos üzente 10 éve

?? EGYIK =KUTYA -MÁSIK EB ?? MI A KÜLÖMBSÉG ??

Válasz

Bakó Istvánné üzente 10 éve

Reméljük, hogy lesz annyi Sütnivalójuk, hogy Orbántól csak így tudunk megszabadulni. Az most szerintem sem érdekel senkit sem, hogy ki lesz a miniszterelnök. Ha már voltak olyan hiszékenyek, hogy képesek voltak Orbánnak adni 2/3-ot, akkor most legyenek olyan okosak, hogy vissza tudják venni!
Szerintem a magyar népnek Orbánnal van tele a bugyellárisa, Orbánnak meg azzal amit a néptől engedély nélkül elvett!
Jó lenne már az ország dolgát helyre tenni és élhető országgá változtatni, hogy büszkék lehessünk magyar voltunkra!!!

Válasz