Gyenge András üzente 10 éve

Mivel nem voltam ezer százalékban biztos benne, megkérdeztem egy olyan valakit egy másik oldalon keresztül, akinek papírja is van róla, és tanítja a nyelvet és az irodalmat, -felsőfokon.
A válasz megnyugtatott. A "ság", "ség" képzőkkel egy főnevet magasabb szintre helyezünk, magasabb dimenzióba kerül. Csak példaként : -rét,.-rétség, és domb,- dombság vagy erdő,- erdőség, nő,-nőiség/nőiesség....i tak dalje ,-gavarity Ivan Ivanovics...
Valamit hozzá egy szólást: Rossz az, ki rosszra gondol.
Akkor lenne/ lehetne pejoratív, hogyha még jelzővel túlzó módon fokozná-"megemelné" valaki, mondjuk a hortista világban dívó módon.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Kedves Asszonyom / Hölgyem!
Bár sértőnek nem tudom miért érzékeli a megszólítást, egyáltalán nem annak szántam.
Ne legyen ennyire mimóza, hiszen már nem tini. Amennyiben "kisasszonyt" írtam volna, szerintem akkor is megsértődött volna.. Feltételeztem, hogy van/volt férjnél, ám ha nem, akkor Kedves Kisasszony! A három közül remélem van, ami nem sérti önt.
Szándékomban sem állt a sértés.
SAJNÁLOM.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Gyenge úr!
Szánalmas ez a sértegetés, amit Ön megenged magának. "asszonyság" a rokonsága, vagy a baráti körének tagjai, én kikérem magamnak a pimaszkodó hangnemét. Magától eltérően én soha nem szólítottam meg bántó hangnemben, minden nem tetszésem ellenére.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

És nem egészen jól tetszett értelmezni, amit önnek írtam. Minden szó, mire "ugrott" alapos megfontolás után került a hozzászólásba... nem véletlenül. Lehet, hogy nem elírás volt öntől a merkatán se..? Csak leellenőrizni akarta, hogy gondosan elolvasom e, és értem e amit írt...

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Katalin asszonyság!
A nincs harc, csak van egy troll, ki nyaranta unalmában , -és 28 éves létére magát 68-nak feltüntetve,- "idejár" TROLLKODNI.(szemtelen, modortalan, hazug és smittelő.) Készülök kicsit móresre tanítani. Le van töltve a tavalyi összes " gyöngyszeme." Amit idevetett elénk, és terveim vannak ezekkel kapcsolatban. Lehet, hogy ő is "kétszámjegyű", de akkor minden adatlapján hazudik sokszorosan...
Inkább csak tényleg trollkodik, mert nyáron nem tudja mivel eltölteni idejét....

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

El kell ismernem,bizony igaza van !

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Ez egy rémálom, harmadszorra talán sikerül helyesen leírni: Váncsa István

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Bocsi! Az idézett urat Vncsa Istvánnak hívják, csak én gépelek hibásan.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

T. Hedrich úr!
Határozott vélemyényem szerint van egy szint, ami alá saját önbecsülésünk érdekében ne süllyedjünk. A P.J.-né féle hittérítés és süketelés ennek is mélyen alatta van. Ugye egy pillanatra sem gondolja komolyan, hogy az ilyen elvakult emberek ezen a fórumon meggyőzhetők? Tiszteletem a fórumozóknak, de azért ez nem egy olyan széles nyilvánosság, ahol bármilyen ideológiát hatékonyan terjeszthetnénk. Aki ilyen módon meggyőzhető, az szánalomra méltó, a hirdetővel egyetemben. Tapasztalatom szerint ha valakit figyelembe sem veszünk, levegőnek nézzük és úgy is kezeljük, az sokkal hatásosabb, mint a hosszú mondatokban kifejtett reagálás, ellenérvelés. Ma a legvadabb és legszélsőségesebb vélemények, hitek, eszmék, hozzászólások olvashatók a net száz és száz fórumán. Azért ettől még remélem, a józan többség a saját hitét, véleményét, ideológiáját saját tapasztalatai alapján alakítja. Ugyan plagizálom a Vácsát, de a kétszámjegyűekkel nem lehet vitatkozni.

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Gyenge úr!
Betű szerint idézem az Ön írását: "A metángáz= mocsárgáz... A természetben leggyakrabb előfordulása nem a "laboratóriumi lombik", hanem a mocsár... " Ebből az állításból semmi nem igaz. A metán NEM mocsárgáz, (ami számtalan anyag elegye), hanem egy vegyület, és nagy "gáz" lenne, ha a mocsárgázból kellene szeparálni. Igaza van, Hedrich úr írt a "penetráns pöce szagról", de ez talán nem volt akkora sértés, szorgalmasan olvassák egymást. Kivételesen belemegyek a maga által kezdeményezett "Ki mit tud?" dicsekedésbe, a kémia szigorlatom ugyan csak négyesre sikerült, de petrolkémia ágazaton végzett vegyészmérnökként hátha egy ici-picit értem amit leírok.
Tessék mondani itt valami harc folyik? Miért kell bárki számára "szerszámokat " kihegyezni? Mindenki elmondja a véleményét, elolvassuk. Ha valaki Így vagy úgy gondolta, lelke rajta, de ez az örök csatározás riasztó.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Tisztelt Jakab Katalin

Ha a Pereiné féle tudományoskodásnak szabad utat engednénk,úgy járnánk mint a jobbikos
ideológiával,ha figyelmen kívűl hagynánk megjegyzéseiket,akkor meggyőződnének sajátos
nézeteik igazságában.És elszabadúlva az önkontroltól,már másokra kötelezőnek
hírdetnék az általuk tökéletesnek nyílvánított világ eszméit,mint ahogy azt Vona is hiszi,a többi farkassal együtt,mert a hülyeség egy tőröl fakad a jobbik nézeteivel.Ha ezt kétli,javaslom szörfölje végig a jobbiktól megnézhető oldalakat,úgy a " tudományos ismertető",és más egyébb jellegű megnyílvánulásaikat, a vida.hun,mint a You Tubon.
a hülyeség mellett nem kell fejet rázva elmenni,hanem igenis határozottan el kell utasítani,hogy ne hódítson teret magának,még akkor is, ha tisztában vagyunk vagyunk ismereteink hiányosságaival,de kétség esetén azt könnyen kontrolálhatjuk,emberi józan
szándékkal,én is azt szoktam tenni.P.l. a Perei Jánosnénnak állítlagosan küldött üzenettel,mivel cukorbetegségem nincsen,így nem is értek a gyógyításához.

Íme:com/hu/amirol-a-gyogyszergyarak-nem-szivesen-beszelnek/ Ítélje meg

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Hú ! Katalin ! Nem önnek szántam, viszont TUDOM! Mert jelesem volt kémiából pl. Egyébként a büdösítő anyag az merkaptán. A tiolok csoportjába tartozó szerves vegyület. A bennük található hidroxilcsoport O. atomját S-re cserélve kapjuk meg. Ugye meglepő, de a vereshagyma is tartalmazza.....többen közt.
Egyébként egyik szóbeli kérdésem is volt az érettségin kémiából, csak kissé bonyolultabban.. Ráadásul a szarvasmarhafélék emésztésének is mellékterméke..stb stb stb. sőt, fagyott állapotba is rengeteg megtalálható a permafrostban is... Veszélyessége pont a szagtalansága, mert a "bányalég" legfőbb összetevője IS..
Viszont egyetlen egy szóval sem írtam annak "szagáról ! Egy pici szót sem.
Nem is értem, hogy honnan veszi, és miért akar e tárgyba kioktatni, mikor abban a kettő mondatban szó sem esett a szagáról ! Sajnálom, hogy elrontotta az alaposan kidolgozott tervemet...
A "gereble" a Mr. W.J számára lett kihelyezve... és mint látom, jól.....

Válasz

Jakab Katalin üzente 10 éve

Gyenge úr!
A metán a világ legkülönbözőbb pontjain hatalmas mennyiségben kitermelt FÖLDGÁZ egyik fő alkotó része, ez a természetben messze ez a legyakoribb előfordulása. Egyébként színtelen, szagtalan, robbanásveszélyes, mérgező gáz. (Továbbá igaz ez az etán, propán, bután molekulákra is.) Sem a mocsár, sem más nem lesz tőle büdös, talán hallott róla, hogy a fűtésre és főzésre használt vezetékes gázt SZAGOSÍTANI KELL, hogy megelőzzék a baleseteket, a gázömlés észlelhető legyen. (nálunk pl. merkatán származékkal érik ezt el.) Továbbá metán keletkezhet a szervesanyagok bomlásánál is - pl. akár az emésztőgödörben -, lévén ez a gáz a legegyszerűbb alifás vegyület.
Őszintén nem értem az urakat. Az ilyen elvakult hozzászólókat (mint a kedves P.J.-né) egyszerűen figyelmen kívül kellene hagyni, a butaság nem orvosolható, a fanatikus észérvekkel nem meggyőzhető. A sok kommentárral csak adják alá a lovat, fontossá teszik a lényegtelent. Ráadásul homály fedné, hogy a kioktató is ismerethiányos itt-ott. Megjegyzem ez nem baj, olyan ember nincs a világon, aki mindent tud, de csak arról írogassunk fölényesen, amit jól tudunk.
Nota bene a Húsvét szigeti szobrokkal kapcsolatosan igazolatlan elméletek tucatjai jelentek és jelennek meg, egyszerűen érdekességként kellene kezelni, slussz.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Ernő! Ez a gyerek csak trollkodni akar. Javaslom, mától ne vegyük észre a trollkodását...Ez a típus élvezi a trollkodást, viszont a semmibevétel idegesíti az ilyesfajta "semmiembereket", kik alapvető, és ellenőrizhető dolgokban kapásból hazudnak adatlapjukon.

Válasz

Gyenge András üzente 10 éve

Mr. WolfY ! A metángáz= mocsárgáz... A természetben leggyakrabb előfordulása nem a "laboratóriumi lombik", hanem a mocsár...Gyerek, maga összekeveri a szezont a fazonnal. Szava egyébként is egy nagy 0, mert ki adatlapján hazudik, az sosem mond igazat...talán ha véletlenül...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Wolfy!

Ha lenne szíves logikus érvekkel cáfolni az ajánlott videóban elhangzottakat,vagy a hozzászólások felett olvasható Mészáros Istvánné Margit által leközölt cikkben írtakat.Ha nem,úgy nem tartom vita képesnek

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"három darabba törve, a mélyben felolvadt metángázok miatt tűzben és gázkitörések, földrengések közepette, az iszonyatosan elfolyósodott agyagos földjével elsüllyedt a Csendes Óceánban. 60 milliós fővárosából és a kontinens népéből csak kevesen menekültek meg, akik az iszonyatosan háborgó óceánon eljutottak a MU-ból megmaradt szigetekre. Ősi sapirituális kultúrájukból a mai napig sokat megtartottak, így a sugaras Napot, amely Őket, az Isten fiainak népét jelentette, akik Isten JELKÉPEKÉNT tisztelték a Napot, n e m istenként!!! Ők tudták, hogy a Nap élteti őket, mint Isten Szeretete, Éltelő melegével termést ad, gyümölcsöket, gabonát, élelmet a népnek. MU földjén a Naacal írások szerint soha nem volt tél, így évente kétszer arathattak. Itt együtt éltek a fehér, a bronzbőrű, a sárga és fekete bőrű népek nagy egyetértésben és Szeretetben, megbecsülésben. NEM volt tagadó szavuk sem, éppen úgy, mint kicsit később az Atlantisziaknak sem. Világos, érthető, tiszta beszédükre is ritkán volt szükség, mert szavak nélkül is megértették egymást."
Idemásoltam Pereiné észérvekkel vitathatatlan tanulmányának részletét,tanulmányozza alaposan.
Én vettem a fáradtságot,és utánanéztem:igen a metán szintelen,szagtalan,apoláris szénhirogén származék,csak felhasználás céljából szagosítják,hogy jelenléte azonnal észlelhető legyen mert a levegővel robbanásveszélyes.De Pereiné tanulmánya minősítése előtt arra is vettem a fáradtságot,hogy állítása cáfolatára feltöltöttem a Húsvét
szigetekröl egy vídeót,ide a nyugdíjas portálra


/video/hedrich_erno_videoi/husvet_szigetcsinalt_legendak_nelkul

Tegye,hogy józan ésszel azt is megnézi,és a látottak alapján értékeli a téveszmékkel zsúfolt Pereiné által írt tanulmányt:ugye abszolute cáfolhatatlan.No ennyit a vitárol.

Válasz

Wolfy Joe üzente 10 éve

Gyengécske sikeredett az tudományos értekezése Andráska!

Azt sajnos senki sem tudja megerősíteni, hogy "ön" nem hülyének született, már elnézést a közönséges kifejezés használatáért, e helyen "ön" hozta forgalomba.

Nagyon nem tetszik a megfogalmazása, ahogyan ismeretlen embertársa tájékoztatónak szánt írását ócsárolja. Talán, ha logikus érvekkel cáfolná az állításokat, tiszteletet ébresztene. De ez az útszéli stílus önnön magát minősíti. Nem éppen hízelgőn.

Válasz

Wolfy Joe üzente 10 éve

Csak halkan jegyzem meg, hogy metán apoláros, színtelen, szagtalan gáz.

És köszönöm az önvallomását, amely szerint "ön" csipás szemmel ébredve is tud kapásból marhaságot írni, mert legalább ezt az utolsó betűig igaz állítást senkinek sem kell "hatalmas és fénylő" orcája elé terjeszteni.

Ugyancsak halkan jegyzem meg, hogy a tudás olyan érték, amit az ember büszkén tár minden társa elé, és ha az a tudás történetesen valaki számára nem érthető, az bölcsen teszi, ha hallgat. Mert az állítás, mely szerint a tudásnak nincsenek korlátai, helytálló.

Ernő, mennyit fizetnek, hogy íly' alpári módon hirdesse szellemi toprongyát?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Kedves Pereiné:A metángáz amúgy gáz halmazállapotú,így annak nem kell megolvadnia,és ha a Maorik valaha kontinensnyí földjét ez a metángáztömeg tartotta volna fenn az óceánon,
még a vízi élőlények is kipusztultak volna a penetráns pöce szagtól,
ami a metánra jellemző.
Sugaras nappal ékített szobrok a Maorik transzcendális jövőbelátásának alkotásai,melyek
Orbán több ezer év utáni reinkarnácioi,mert az Algol csillag szkafanderes népe,mejósolta nekiek,hogy évezredek távlatából jön egy "isteni" lény ,aki vállain hordozza majd a föld összes bűneit,de ő majd isteni hatalmával megszabadítja majd azoktól a sárgolyót.
Igaz most ébredtem fel, és a szememből sem töröltem ki a csipát,de marhaságot én is tudok kapásból írni.Egyébként amit Istenről,Jézusról tudok az,hogy Jézust "isteni"atyja MU földjének hatalmas uralkodója volt,és Jézust MU pusztulásakor nemzette egy szkíta hercegnőnek a Kárpátok lágy ölén, aki a Vértesek világ szívcsakrájának tiszteletére felvette a magyar nemzetséget,hogy megmentse sokat szenvedett népét a sors viharától.
2013.május.1. 0 óra 0perc Ezt viszont több tízezer éve írt tibeti szerzetesek által írott papírusz tekercseiből olvastam.És a tudásnak nincsenek korlátai.

Válasz

Kertész Gáborné Mária üzente 11 éve

Köszönöm szépen!
Tartalmas volt az információ.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Pereiné !
Ez annyira "tudományos", hogy a "szittya akadémián" hamarost akadémikussá nevezik ki !
Mivel miden tudománnyal ujjat húzott ebben a röpke két perces értekezésben. A geológiától kezdve a vulkanológián keresztül még az antropológiával is kötözködik rendesen!
Egyébként minden amit a leírt sajnos úgy marhaság, ahogyan azt leírta .
Egyedül a kötőszavai igazak,...
Egyébként az éhezést háromszor olyan hosszan kibírja az ember,mint a szomjazást. Azon az éghajlaton meg legalább négyszer annyi ideig. Tehát az emberevés jó szokása, mely az egész földgolyón elterjedt vala valamikor hajdanán, nem A HALFOGÁS tudományának hiánya miatt volt....
Ha már ön ennyire megvilágosodott, hogy semmibe veszi azt a hatalmas tudáshalmazt, amit a felsorolt tudományokban a sok-sok tudós összegyűjtött, akkor tegyen meg valamit!
Legalább azokat ne nézze hülyének, akik nem annak születtek...
Vagy legalább ne tudassa velünk ezt a véleményét!!

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

A régészek menjenek el egy Spirituális Tanfolyamra, ahol meditációban megláthatják a saját szemükkel", hogy azok a szigetek egy hatalmas Ősi Spirituális földből MU kontinenséből megmaradt szigetek. Amikor MU, ahol még hegyek sem voltak /erről szól több egyházi ének is/
három darabba törve, a mélyben felolvadt metángázok miatt tűzben és gázkitörések, földrengések közepette, az iszonyatosan elfolyósodott agyagos földjével elsüllyedt a Csendes Óceánban. 60 milliós fővárosából és a kontinens népéből csak kevesen menekültek meg, akik az iszonyatosan háborgó óceánon eljutottak a MU-ból megmaradt szigetekre. Ősi sapirituális kultúrájukból a mai napig sokat megtartottak, így a sugaras Napot, amely Őket, az Isten fiainak népét jelentette, akik Isten JELKÉPEKÉNT tisztelték a Napot, n e m istenként!!! Ők tudták, hogy a Nap élteti őket, mint Isten Szeretete, Éltelő melegével termést ad, gyümölcsöket, gabonát, élelmet a népnek. MU földjén a Naacal írások szerint soha nem volt tél, így évente kétszer arathattak. Itt együtt éltek a fehér, a bronzbőrű, a sárga és fekete bőrű népek nagy egyetértésben és Szeretetben, megbecsülésben. NEM volt tagadó szavuk sem, éppen úgy, mint kicsit később az Atlantisziaknak sem. Világos, érthető, tiszta beszédükre is ritkán volt szükség, mert szavak nélkül is megértették egymást.
Amikor MU elpusztult, az életben maradt emberek a szigeteken találtak menedéket, ahol azonban nem volt ivóvizük és élelmük sem, de eszközük sem amivel megfoghatták volna a halakat. Végül az éhhaláltól az emberevésre vetemedés mentette meg őket. Így lettek kannibálok, nem eredettől fogva voltak vadak, mint ahogyan a magukat tudósnak képzelő emberek előadták!!! Írásukat nem tudták még megfejteni, mert nem úgy gondolkodnak, ahogyan kéne - az ősök fejével". A hatalmas szobrokat ALGOL terasznak nevezték el, mert bemérték, hogy a szobrok szemei mind a horizont egy pontjára néznek, ahol Az ALGOL csillag heliakus felkelése van. Az Algol csillag lényei mentették meg őket a Mu elsüllyedése utáni JÉG-KORSZAKTÓL. Ezek agresszívak, egészségtelenül versengők, durvák voltak, és NEM tiltották meg az emberevést! Sziklarajzaikon szkafanderes alakokat lehet látni.

Válasz