Pethő Attiláné Szerencsés Veronika üzente 11 éve

Kívánom, hogy legyen ereje az " 1/3 "-nak / ami már most sem annyi / összefogással menteni a menthetőt, és kijuttatni az országot ebből a mély kátyúból, ahová süllyedt!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves András!
Lehet,hogy észre sem veszed amikor kioktatsz és ez bizony sértő!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Borbála. Sajnos nem vagyok gondolatolvasó, és olyan nevelést és oktatást kaptam, mint gépész, hogyha nem egyértelműen írt-beszélt valaki, akkor azt kirúgták a vizsgáról. Ilona bármire gondolhatott...És sajnos rögződött, , vagy szerencsére rögződött. Erre a kis időre meg minek megváltozni ?
Meg amúgy is a közélet rákfenéje az ilyesfajta kimondott, de ki NEM mondott, kifejtett de mégsem ... beszéd. Amikor lebegtetem amit mondanék, és értse mindenki a szájaíze szerint.
Egyébként SEMMI sértő nem szerepel abban amit írtam.
Bár vannak mimóza és mimózább lelkületűek köztünk. Abban az esetben ..:sajnálom,- elnézést kérek. !

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves András!
Ne haragudj!De erre mi szükség?Te is tudod mire értette.

Válasz

Harsányi Lajosné üzente 11 éve

Kedves András!
Soha nem késő a hibánkat beismerni!Őszintén kívánom,hogy maradjon ilyen gerinces
ember!!Mikor láttam művészeket a fides-dobógon tapsolni,megdöbbentem.Akkor is mikor az EDDA , vezetője,Attila felemelte a hangját a devizahitelesekért!Még örültem is, hiszen a gyerekem érintett! De, elnémult, és soha többé nem emlegette, hogy zászlót bontott a hitelesekért !Számomra Ő már nem létezik,! Nem hiteles többé! Minden jót kívánok Önnek!Őszinte tisztelője:miskolci panelproli

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Ilona kedves !
Karinthy Frigyes az alábbi módon mutatta be, hogy a magyar nyelv mennyire kifejező.
Petőfi S. írta. ... és ott haljak meg én a harc mezején !
Karinthy féle : ...és ott halljak meg én a harc mezején.
Második: ..... és ott halljak meg én a harc mezején ?
Mit is írt ide az előbb ? És mitől, vagy kitől ? Vagy épp miért ?
Remélem érti a dilemmát... hogy egy többértelmű mondatot nem lehet csak úgy a levegőben lógva hagyni,- le kell azt egyértelműen zárni.
Nem úgy mint Szájer, ki "csak a Kölcsei F. mondatának csak felét írta bele a tákolmányba. ""Isten álld meg a Magyart! ""
Mivel?
Kivel?
Kölcsei ezt befejezett mondatként írta meg: "Isten álld meg a magyart, jó kedvvel s bőséggel!" Még csak tisztességesen idézni sem tudott a Szájer...
Tetszik már érteni ?

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 11 éve

Óvja Isten Magyarországot!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Anti !
És ez a mostani törvény igazságos? Nem nagyon lejt a pálya a Fidesznek? Ki ellenőrzi a számlálást? Mert csak Fidesz Kdnps a Választási Bizottság. Nem lehetnek ELLENŐRÖK. Nem lehet ellenőrizni HÁNY szavazat, és KIRE érkezett külföldről! Úgy lett átszabva a körzethatár, hogy csak a Kubatov lista érvényesülhessen.
Ez egy olyan focimeccs, ahol a Fidesz 22 játékossal, saját bíróval, saját partjelzőkkel és saját ellenőrökkel áll fel , szemben az ellenzék 11-ével...
Vagy mindezt rosszul tudom ?
Véletlenül nem a Fidesz módszere a ""láncszavazás "" , Mert eddig is csak(!) fidezes volt bírósági ítélettel büntetve választási csalásért...
Vagy ezt is rosszul tudom ??
Nem kell eltitkolni semmit ezeknek a szabályoknak alapján.Megmondta Viktor: ""Egyszer kell nyerni,- DE NAGYON""!.
ezt is rosszul tudom ?

Válasz

Csordás László üzente 11 éve

Kedves András !
Egyidősek vagyunk, ezért a tegeződés mellett tennék javaslatot. Voltam én már nálad, amikor polgármester voltál, könyved éppen akkor érkezett a nyomdából, irodádat teljesen kitöltötte.
A könyv, a humoreszkek, vidám írások - ez a te asztalod.Neked ahhoz adott tehetséget a Jóisten, hogy a tolladdal és az írásaiddal szólj az emberekhez. Úgy szólj az emberekhez, hogy szavaid, mondataid feltörjék a butaság, az ostoba lojalitás megkövesedni látszó burkolatát. A tények és a számok makacs dolgok, - mondják.Akkor a tényeket és a számokat lehet csak eredményesen az emberek elé tárni, de ki kell egészíteni a szívhez és a szellemhez alkalmas , tartalmas szép magyar mondatokkal. Csak egyszerű tő, legfeljebb bővített tőmondatokkal. Hogy mindenki megértse. Biztosan látod és hallod az utca egyszerű polgárainak szépen és kevésbé szépen megfogalmazott szidalmait , amit például egy szépkorú hölgy mondott oda a fidesz székháznál a kulturáltan , sőt fegyelmezetten tüntető fiataloknak. Szerinte épül az ország, aki ezt akadályozza az szégyellje magát. Ennek a derék magyar asszonynak és sokezer hasonló korú hölgy társának is, az uraknak is valamit mondani kell. Én úgy látom, nincs arra alkalmas ember, aki úgy szólna hozzájuk, hogy feleszmélhetnének, tágra meredt szemmel és nagyra nőtt fülekkel hallgatnák az egyszerű és hiteles érveket, és igazságokat.Ki is lehet itt hiteles? A pártok politikusai azt hiszem nem. Ha arany tallérok potyognának ki a normális, demokratikus, élhető Magyarországot akaró politikusaink szájából, az sem volna hiteles. Bajnai, akit őszintén tisztelek, olyannyira a foglya az ostobaságnak a rágalmaknak, hiába mentette fel a bíróság többször is, hogy nem tud a butaság falán áttörni. Gyurcsány Ferenc , akit ugyancsak alkalmas vezetőnek tartok, őt meg a saját pártja néhány aljas tagja eladta a fidesznek kilóra. Az öszödi beszéd úgy ment át a köztudatba ahogy azt a fidesz megkomponálta.Az azt követő októberi események végképpen kitörték a nyakát .Meg kell hagyni, jól megszervezték, igaz a labda is magasan volt.
Mesterházi pedig még fiatal, még nem volt állami vezető, neki még meg kell meritkeznie az állami szolgálat hol jéghideg, hol tűzforró medencéjében. Bárki is jön, vért kell izzadnia , mert ez a rezsim már a második , sőt a harmadik szintet is teljességgel behálózta, itt ebben a pókhálóban a legügyesebb rab is biztos halálra van ítélve. Ez a háló a fidesz hálója, jól összerakott, minden eleme jól érzi magát ebben, nincs gyenge lácszem, hacsak az ország szellemi elitje tisztességes maradéka össze nem fog és meg nem találja ezt a gyenge láncszemet.Ady írta valahol, hogy ebben az országban vagy úrnak vagy bitangnak szabad csak lenni. Hát ez most nagyon igaz. A baj nem a 2010.-es kormányváltással kezdődött, hanem a nem kellően elő- és felkészített rendszerváltással. Nem az ügynöktörvénnyel, hanem az átgondolatlan átállással a szocializmusból a kapitalizmusba.. Nézd meg mi is történt az ország gazdaságával, különös tekintettel a vidékkel.Ez nem olyan egyszerű, hogy itt és most, de csak vedd a fáradságot és tekints vissza erre. Antallék kiagyalták a kárpótlást, mi lett belőle? A privatizáció, mi lett belőle? Az európai uniós kvóták? mivé tették az országot? Folytathatnám.
Nem az Európai Únióval van bajom, hanem a hazai politikai osztályok / lehet nincs is ilyen , vagy a kifejezés hamis /bűnös magatartásával. Felelős azért amit elkövetett és azért is amit elmulasztott elkövetni! - hallottam nemegyszer amíg katona voltam./ 25 évig /
Midegyik politikai érdekcsoport hibás volt kormányon.Ma mégis ketté szakította az országot ez a hatalom mániákus, aki úgy fogalmaz, vagyunk mi és vannak azok. Ez bizony hazaárulás, csak még ez sem tisztázott fogalom. Mára az ellentét ellenséggé formálódott és az ellenségek közötti harc kibékíthetetlen. Egyik sem érezheti magát igazán biztonságban, bármennyire is a parlamenti többség a legmeggyőzőbb , leglátványosabb. A legnagyobb veszély a jobbik által képviselt politika. Hogyan ne változzon át a fidesz a jobbik formációjába? ez itt a kérdés. A koncok állandó bedobálása az arénába vajon meddig tartható ? Most kaptak Táncsics díjat , Kossuth dijat és más díjakat az országházban néhányan az elveteműltek közül. a miniszter csak vigyorog mint a hintaló és mossa kezeit, " visszavonni díjat nem lehet ...." Alkotmányt felszámolni, fidesz alaptörvényt íratni , majd ahányszor csak a miniszterelnöknek kell , újraíratni, azt lehet.
Szóval, írni kell. Olyan írásokat, amelyek először talán itt - ott majd felhördülést okoznak, de otthon a konyhaasztalnál újra olvasva elgondolkodtatnak.
Az nem lehet, hogy minden írástudó fideszes legyen, az nem lehet hogy minden író, költő, színész fideszes legyen! Ha mégis így lenne, mitől vagyok én ilyen ostoba, hogy nem látom be, nekem is azzá kell lennem... Vagy nem látom hogy ha nem leszek azzá szétverik a családomat, a munkámat, az igyekezetemet hogy ne szoruljak másokra, hogy ne segélyekért ácsorogjak valami hivatal előtt és ne soroljak be meleg ételért valami adományt nyújtó sátorhoz.
De ha egyszer nem látom be hogy nekem is istenítenem kell miniszterelnökünket, a magyar haza szabadságharcosát, a magyar nemzet vezérét. Előttem más hazai, európai vezető egyéniségek szelleme él, akik megtették amit a kor számukra engedett. Következetesek voltak, okosak voltak, kompromisszumkészek voltak, tisztességesek voltak. Olyan is volt közöttülk, akik a becstelenséget nem vállalva inkább saját keze által adta életét.Talán nem voltak hiba nélkül valók ők sem. A haza minden előtt ! Ez most kinek a jelszava? Vajon tudják e a most éppen regnálók hogy mit tesznek a hazával? Szerintem ők sem tudják már. Sodródnak a saját őrültségeik okozta lavinában és még mindig úgy gondolják nő a fidesz szimpatizánsok száma, mert nőnie kell.Szinte nincs más hír mint a közvéleménykutatók jelentései, amelyek lakáj módjára azt állítják össze, amit a vezér hallani akar. Szabadságharc az Európai Únió ellen? Minden módon újrajátszani a Horthy alatti revansista, irredenta politikát? Bűnöst keresni idebenn a zsidók és a kommunistákra mutogatva, odakinnt pedig Izraelt és az amerikaiakat gyalázva közvetett eszközökkel mint például Szaniszló Ferenc hangjával ? Olcsó és aljas játék ez, mégis elolvadnak a bús magyar hazafiak ettől. Tipikus eset, ezt már sokszor lejátszotta a világ azon a bizonyos lemezjátszón. Nem szabad engedni tovább a lebutulást!
Ezt kellene az olvasók elé tárni. Egyszerűen, becsületesen, manipulációktól mentesen.
Ez a Te dolgod Kedves András és mindazon barátaidé, akik képesek és hajlandók erre. Ha lehet és képes leszek erre, én is továbbítom gondolataidat, mondataidat, mert erre talán még alkalmasnak gondolom magam.Optimista vagyok, hiszem jön a kijózanodás majd egyszer. Addig pedig egy idézet " fiataloat fegyverbe, öregeket a tanácsba ! "
Tisztelettel üdvözöllek, jó erőt és egészséget kívánva.

Válasz

Foldes Anti üzente 11 éve

Rossz irányba dolgoztok.
H a a válsztást eltitkolják és olyan eredményt közölnek, ami nekik jó, vége van.
Az igazságos választási törvény a cél.

Válasz

Hoksza István üzente 11 éve

"Igen , Isten óvja Magyarországot !
Orbán Viktortól és a kitervelt eszméitől", a diktálmány ellen tüntető fiatalokat savval arcon önteni akaró, kurva anyjukba küldözgető, narancsos seggecske nyalásától megüdvözülést
kapó szépkorúaktól. Nagyon benne lehetsz az aktuális frankóban!
Egy szintén szépkorú nyugdíjas.

Válasz

Tulok Teréz üzente 11 éve

Én kétszer lettem munkanélküli, és mindig a Fidesz kormányzás alatt. Mindenki gondolja meg elmegy-e szavazni? A végén úgy is a számítógép dönt. Egy eddig becsületes szavazó.

Válasz

Joóné Bene Aranka üzente 11 éve

Igen , Isten óvja Magyarországot !
Orbán Viktortól és a kitervelt eszméitől.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

"Hol van a 242000
milliárd USA dollár, amit a múlt vezetői loptak "Bartus úr beszorozhatná,már a 242000 milliárd dollárt,akkor nem és rájönne,hogy az még 75 forintos árfolyamon is durván
18 150 000 "trilliárd" dollár,annyi pénz magyar országon sohasem volt még, 200 év alatt sem,összesen.
Úgy,hogy mielőtt elkezd írni,szedje be a Cavintonját és friss aggyal gondolja át megkora ökörségeket írogat.Aki irományait olvasgatja,annak olyan érzése lesz mintha valami őrült
agyszüleményeit olvasná.Legalább unokáira ne hozzon szégyent.!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Tiborczom ! Kimaradt a Kárpátalja, meg az Őrvidék . A Gyurcsány Bajnai volt, akik összefogdosták a gyerekeket, és eladták a Törököknek, és janicsárok lettek belőlük, meg még a II. hadsereget is ők vitték ki "rokonlátogátogatóba" a Don folyó kanyarulatához, csak nem tudtak tovább menni a félázsiai rokonokat megkeresni... Ők az okai, hogy lebombázták Pesten azt a házat, amit drága jó szüleid vérrel és verejtékkel téglánként hordtak össze és építettek fel a saját két kezükkel ugye..És miattuk voltak itt ideiglenesen 50 évig a felszabadítók... Igaza van Hofinak, mikor azt mondta: "Némelyik hülye 60-70 éves korában született ide". Mikor volt az a disszidálás??
Egyébként ha figyelnéd Orbán Bánt, akkor tudhatnád, hogy az EU-ban mindenhol vannak piszkos komcsik, csak a Fideszben nem. Ugye ,
Mos figyelj :
A teljesség igénye nélkül, és ez csak a legfelsőbb szint
Kövér László -Kisz titkár, és a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi bizottságának Társadalompolitikai Intézet főmunkatársa.
Mikola István - Hazafias Népfront elnök
Fónagy János Mszmp-- tag
Vonza András Mszmp--
Szabadi Béla Mszmp tag-Munkásőr századparancsnok.
Varga Mihály - Kisz titkár
Orbán Győző (apa) Mszmp párttitkár
Orbán Győzőné (anya) Mszmp tag a Fejér megyei Pártbizottság I. Titkárság vezető titkárnő
Orbán Viktor-gimnáziumi, majd egyetemi Kisz titkár
Pozsgai Imre Bkk.m agit-prop titkár, és Mszmp Központi bizottsági tag
Szűrös Mátyás _Mszmp KB tag
Stumpf István - Mszmp tag, Horváth István volt Belügyminiszter veje majd hazafias népfront Elnök.
Járai Zsigmond -Mszmp tag, Kormánytag, III/2 ügynök.
Matolcsi György -Mszmp tag,- III/2 ügynök / fedőneve: hülyegyurika/
Martonyi János kormány tag és III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc Mszmp tag
Pintér Sándor Mszmp párttitkár
Chikán Attila -Mszmp tag
Erre kéne valahogyan gombot varrni Tiborczom.
Egyébként miénk a MOL, és ismét emelkedik az üzemanyag... 250 helyett már 500 felé ballag...És vesztettünk a megvételen 250 milliárdnyi magyar forintot...
A gazdasági világválság közepén Bajnai idejében 260 forint volt az €.
Ma már megint 308 felett van az €.
Immár harmadik éve nem a földbe rakjuk az EU pénzeket. Simicska Lajos kapja, és osztja el a maffián belül, egy nagyon bonyolult céghálón keresztül, amiben Orbánné Lévai Anikó a legfelső harmad felső harmadában van, mint tulajdonos...
Ezeket kéne valami jó összeesküvés elmélettel megmagyarázni kedves Tiborczom.
Idő van, klaviatúra van, -úgyhogy várom az értekezést !

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Bizony Tiborcz igaza van!Gyurcsány és Bajnai vitték bele az első világháborúba Magyarországot és eladták Délvidéket,Erdélyt és a Felvidéket.Kárpátaljával mi van?Azt nem adták el?

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Hetven éves koromban hata jöttem édes hazámba, mert magyarnak érezte és érzem magam. Itt élnek gyermekeim, unokáim boldogok, hogy nem kell félelemmel menni az iskolába,hogy magyarul beszélhetnek.De sajnálom gyermekeimet és unokáimat, mert ennek a mi tűásadalmunknak a megosztottsága kétségbe ejtő. Vannak magyar emberek polgárok, akik azért szidják a kormányt, Fideszt és a miniszter elnök urat, mert dolgozni kell a segély helyett és nem lehet a piros könyvecske árnyékában lopni. Hol van a 242000
milliárd USA dollár, amit a múlt vezetői loptak el és ki vittek a keleti pénz paradicsomokba.
Kinek a kezébe kerültek a gyárak, bányák, a feldolgozó ipar és a közműves szolgáltatók.
Hol vannak a szocialisták, amikor a munkás és a nép érdekeit kell védelmezni a nyugati Bankoktól és a Pénz maffiától. Miért vagyunk olyan maflák, hogy nyolc éven át az EU. támogatást a Földbe tettük, szennyvíz csatornák, ívó víz vezetékek, dísz téglák kövezésére a városokban , falvakban. Miért nem munka helyeket nyitottunk. Azért mert a liberális barátaink tudták, hogy így még jobban tönkre lehet tenni ezt a legősibb népet itt a kárpát medencében.Kérdezem, ki aszisztált nekik, Gyurcsány, Bajnai, vagy az Orbán. Kit kell pellengérezni, azokat akik a nemzetet akarják meg menteni, vagy azokat akik el adták szép hazánkat és testvéreinket Délvidéken, Erdélyben, Felvidéken .ki adta el a magyar népet, hogy ugyan azért a munkáért Ausztriában, Német országban,Angliában 6 szor többet fizetnek és nem osztják a társadalmat két részre. Ideológiailag , nincs bal oldal, mert ha volna , nem az Aranyborjú imádókat támogatnák és képviselnék itt a hazánkban.
Ha a bak oldal és a Ludmila jönne hatalomra, vége lenne ennek az országnak, gyermekeink és unokáink jövőjének. Mehetnének koldulni ...

Válasz

Huber Éva üzente 11 éve

Szomorú, de sajnos igy igaz!!

Válasz