Jantsky László üzente 11 éve

A véleményem a "jóemberrel" kapcsolatban az, hogy ha kevésbé fertőzött lenne, elég lenne csak "karanténba" zárni, írásaira nem reagálni, mintha ott sem lennének. Ez időnként (ha az illető még nem túlságosan agymosott) sikeres.
Ellenben, ha a kór már elhatalmasodott, akkor nincs mit tenni, fel kell venni a kesztyűt, és le kell oltani a hőzöngőt.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Borika. Jó. Simogassuk meg fejecskéjüket, és simogató szép mondatokat mondjunk, amit nemhogy lepereg róluk, mint a falrahányt borsó, hanem még jól ki is osztanak minket és jót röhögnek. Az rendszerváltás előtti munkahelyemen, akár érdekelt voltam, vagy sem a fegyelmi ügyekben, -hogyha kissé "rázósabb" ember került a fegyelmi bizottság elé, minden alkalommal ott kellett lennem. (mielőtt odahelyeztek volna, sok esetben tettlegesség is előfordult ).Csak azért, mert tudtam velük bánni. Tudom még most is, hogy mikor kell szőrmentén, és mi az a helyzet amikor már keményen kell fogalmazni.
Pontosan azért, mert valaha mi is megharcoltuk a magunk harcait, és legtöbbször saját magunkkal is. Az első alkalommal szépen és tényeket közölve közeledtem ehhez az emberhez, akinek belépésekor megnéztem az adatlapját, és megállapítottam, hogy 90 %-ban jobbikos a fiú. Viszobt nekem már nem is reagált, nemes egyszerűséggel nem vett tudomást a véleményemről, viszont csak Ernőt támadta, eléggé modortalanul. Egyébként minden új belépőnél odanézek, hiszen azért van, és nyilvános is, hogy tudjuk kiről van szó. Eddig még sajnos minden alkalommal bejött a megállapításom, hogy ő csak reklámozni fog, ő meg hálózatot szervez, ő meg nagy valószínűséggel szélsőjobbos...Viszont az a mentalitás tapasztalataim alapján nem befolyásolható szép szavakkal...Addig-addig fogunk finomkodni, míg a végén már meg sem szólalhatunk.... Remélem nem lesz megint igazam...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

"Lehet ,hogy én naiv vagyok ha azt hiszem,hogy a szép szó is használhat ."Sajnos a valóság az,ha valaki ellenvéleményét,normális módon igyekszik megfogalmazni,kerülve az indulatból fakadó szavakat,sokan hajlamosak azt gyengeségből eredő gyávaságnak,és hajlamosak rájátszani indulatokból formált mondatokkal,hogy bizonyítsák vélt igazságukat,és felsöbbrendü,rendíthetetlen mindent, még a valóságot is elsöprő bátorságukat.
Ha az ember nem veszi a lapot,úgy vélik most aztán jól megmondták,és erősíti bennük,a mindent megoldani tudó "szuper ember"cáfolhatatlan igazságát.Mert elordított szavaik meghunyászkodásra késztették a velük vitatkozót.Hisz nem mer tovább vitatkozni,holott csak nem kíván velük tovább vitatkozni.
Ezért hát a szép szó nem elég,mert növeli sokuk elharsogott "igazságának" tudatát.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Ernő!
Dehogy sértett meg.Lehet ,hogy én naiv vagyok ha azt hiszem,hogy a szép szó is használhat .Személyes tapasztalatom nem sok van a szélsőségesekkel kapcsolatban,mert az én értékvilágomtól annyira távol esik,hogy a felületes tájékozódás is nem,hogy elég még sok is volt.Elkeserítő amilyen világban élünk.Aggódom.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

"Ingyen élsz, kapod a havi nyugdíjat és gondod nincs. Az se tudod mi van az országban csak a nyugdíj meglegyen."
Kedves Borbála,ha nekem valaki ilyen szöveget ír,azzal nem vitatkozom empatikus,megértő módon, mert az illető minden leírt szavából süt a gyűlölet,a boldogan elfogadott neonáci hülyeség amitől " Az ember önként,kéjjel ől"ha a fensőbbség behúnyná a szemét.Két éven át vitatkoztam velük,szinte minden leírt szavuk után már fejből tudom mondani a következő sértő szavukat amit leírni készülnek.Ez már nem a gondoktól való elkeseredettség,hanem,az élvezettel ,önigazolásként, továbbgerjesztett gyűlölet,amivel szerintük az elszenvedett "sérelmeiket" óhajtják megtorolni.indulattal és élvezettel,és a valóságban fizikailag is,ha nem tartaná őket vissza,az orbáni képmutatás rendőrsége, mert mutatni kell,hogy itt még jogállam működik.
Bízom abban,hogy a leírtakkal, véletlen sem sértettem meg.Hisz első önnek szóló írásommal lelkesen gratuláltam az ön által feltett cikkhez,bátorságához amivel elutasítja
a politika és az embertelenség összefonódását.Igaz a cikk írója nem ön volt-mint azt megírta-De magában a cikk közzététele, is bátorságra,emberséges gondolkodás módra
vall.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves András és Ernő!
Talán nem így kellett volna,talán több türelemmel többre lehetne menni.Én azt látom,hogy ezeknek a fiataloknak kétségbeejtő rendetlenség van a fejükben.Véletlen ez?Bizony nem.Itt állnak fiatal felnőttként kilátástalan helyzetben függetlenül attól,hogy milyen végzettségűek,felkészültségűek .Miért?Mert nincsenek evidenciák ,nincsenek társadalmi rangra emelt erkölcsi elvárások amelyek igazodási pontul szolgálnának.Mivel szembesülnek nap int nap?Minden hazug,hamis,korrupt.Társadalmi rangra emelik a bűnöket és bűnösöket .Csak a gyűlölködés,egymás sárral dobálása.Keresik a helyüket,mint annak idején mi is tettük.Sajnos sodródnak és nem véletlenül kerülnek szélsőséges nézetet vallók hálójába,mert ők meg tudják szólítani őket.A legegyszerűbb megoldás az ha ellenséget gyártanak nekik mint minden baj okozóját legyenek azok akár a nyugdíjasok,cigányok,zsidók ,bankárok ,másképpen gondolkodók stb.Nevelés és szülő?Hiába plántálták bele a legjobbakat ha felnőttként azt tapasztalja ezek hazugságok,mert farkasok közé került és csak farkasként tud létezni. A társadalom romlottá vált kár lenne szépíteni.
Azzal tudom én is csak zárni amint Nagy Bandó András is:Isten óvja Magyarországot!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

A helyzet az,hogy tudok mondatot értelmezni,ezt a nem tudsz mondatot értelmezni dumát a jobbikos fejtágítón szedted össze?,.S csoda,hogy nem kezdtél el "zsidóbuzicigánybolsevikliberálisozni,csak úgy automatikusan,de akkor valószínű
más hangnemben válaszoltam volna.Ha netán élnek még a szüleid, őket boldogítsd ezzel a dumával:"Ingyen élsz, kapod a havi nyugdíjat és gondod nincs. Az se tudod mi van az országban csak a nyugdíj meglegyen."

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

András,kár minden szó ennek a valószínűleg rokkant nyugdíjas szellemi nyomoréknak egrinek,szellemi fogyaték,okán lehet most nyugdíjas,a műlábasokat és félkezűeket,vakokat megfosztották rokkant nyugdíjuktól.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Egri Úr!
Ön nem csak bunkó, tiszteletlen , és buta, ismerethiányos, hanem mindezt gondolkodás nélkül teszi, úgy, hogy a szülei helyett az utca, vagy a B közép nevelte. Nem hiszem, hogy köze van az Erdély magyarjaihoz... Én kérek elnézést a tisztes Székely nemzetség, és az erdélyi magyarok nevében,- ön helyett . Mint székely felmenőkkel rendelkező Magyar ember visszautasítom ezt a hangnemet az Erdélyiek nevében !
Amennyiben szülei erre nevelték, kérem jelentkezzenek önök nálam egy ki nevelési instrukciókért...

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

András !!!
Vedd elő a szerződét. Olvasd és értelmezd !! Ott van benne, hogy VALUTA ALAPÚ, és a DEVIZA alakulástól függ a valuta átszámítás. Magyarul lineáris függvénykén függ össze !!
Legalább most (!!) elolvashatnád, ha anélkül aláírtad. Mindegyik szerződésben ott van. A nagyfiamék először azt gondolták felvenni az átépítéshez. Miután elég sokat magyaráztam és mutogattam nekik a szerződésnek ezt a részét,- rájöttek, hogy akkor szabad felvenni, ha abban kapod a fizetésed, vagy nagyon BIZTOS ÉS ERŐS GAZDASÁGBAN élsz, ahol a gazdaságod erősödik, a hazai fizetőeszközöd nem romlik a valutával szemben. Csak a MOHÓ , és meggondolatlan emberek írtak alá hosszas számolás és GONDOLKODÁS NÉLKÜL !! Viszont az enyémek inkább fizették a Járai féle magasabb forint kamatokat, -DE AZOK MA IS CSAK AKKORÁK,- törlesztőrészletben IS.
Kértél hozzáértő kívülállótól tanácsot? Vagy BANKSZAKEMBER VAGY? NEM? Akkor ??
ESŐ UTÁN KÖPÖNYEG !!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Egri András.
Tegnap kétszer is elolvastam az írásod. Ma reggel még egyszer, azért, hogy ne első blikkre ítéljelek meg . Kár . Még rátetettél egy lapáttal...Bocs, de az unokámmal nagyjából egykorúnak bemutatkozó fiatalembert nem fogok önözni, -ha igen akkor azt viszont utálatból fogom tenni. Mert minden zsigeri indulatból és gyűlöletből ítélkező embert utálok.- alapból. És ennek nagyon alapos oka van.
Mivel adatlapodon nem tüntetted fel végzettséged, szakmád,- arra támaszkodhatunk hogy talán a VIII. o.-t elvégezted. Azonban ismereteid is nagyjából ezt igazolják. Lehet, hogy van szakmád, feltételezem azt tudod. Azonban sem a közgazdasági, sem a társadalmi ismeretekkel nem vagy picinykét sem tisztában, a történelemről ne is beszéljünk, pláne ne a közelmúltról. Gazdasági és társadalomfilozófiai képzettséged meg az abszolút nullához konvergál.
Ami neked történelem, azt mi átéltük, végigcsináltuk. Ezért kezdem a cigánykérdéssel. A cigányok FEL VOLTAK 80-90 %ban ZÁRKÓZVA A 80--as évek végére.Munkakörömnek köszönhetően nagyon sokat ismertem belőlük előbb fémipari, majd faipari üzemben. Többen sokkal jobban teljesítettel és megbízhatóbbak voltak, mint a "nem" cigányok egy része.Majd jött a rendszerváltás, és ők voltak a legelsők, akik a 30-40-es évek színvonalára lettek VISSZASZORÍTVA. Ha netán jársz az országban erre-arra, akkor látnod kellett volna, HOGY MINDAZT, AMIRE A TE FAJTÁD NEM HAJLANDÓ, AZT ŐK VÉGZIK, A BITUMEN TERÍTÉSTŐL KEZDVE SZIPPANTÁSIG...ÉS SZEMETESEMBERIG. A Mostanra már melléjük került olyan KÉTMILLIÓ nem cigány..IS. Amit a Borbála leírt, az mind úgy van. Hiába nem tetszik neked.Mostanra már a "nemszeretem" munkákból is kiszorulnak, mert rákényszerült arra sok ember.
Az Eu kérdése. Azért írtam, hogy a köz és társadalomismeretekkel bajban vagy, mer bődületes módon féli-negyed igazságokkal érvelsz, és hazugság csúztatás a többi része. Az a silány szöveg, amit a Jobbikos álhazaffyass oldalakon olvasok.. Egy alig 10 millás, nincstelen-kincstelen nemzetnek, ahol CSAK a TUDÁS a LELEMÉNY az ami vagyonunk,- mert mára az éghajlattal se nagyon dicsekedhetünk,- hát annak nincs más lehetősége, hogy csatlakozik olyan társulathoz-szervezethez, ahol van létszám, amire érdemes termelni, aminek van gazdasági és politikai ereje-hatalma. Mivel Árpádék itt álltak meg- hát nem maradt más lehetőség mint az EU. Csinálj nekem 100ezerért egy darab egyedi színes televíziót! Egy millióért se tudnál, még ha szakmád lenne is. Azonban 50-100 milliót már lehet 80 ezerért is gazdaságosan. Nem mindegy, hogy 10 tonna, vagy 10 milliárd tonna nyersvasat veszek a gyártáshoz ugye? Társadalmilag az előnye már István király által is ismert volt, erről többet nem is mesélek neked,- nézz utána. Hogy miért ilyen szar a gazdaságunk? Egyszerű Antallék elpocsékolták az előző ingó és ingatlan vagyon mellett a PIACOKAT IS, AHOVÁ LEHETETT ADDIG TERMELNI, és így a gazdaság behalt. Horn-Bokros emelkedő pályára kényszerítette (!) a gazdaságot. Orbán "jól elkormányzott" és közben gazdagodtak-pazaroltak. Amikor a Meggyesi átvette, akkor döbbent rá, hogy olyan örökséget kapott, hogy elképzelhetetlenül megterhelték az utolsó hőnapokban a ""JÖVŐT " Orbánék...És rákényszerült az ígéretek betartására, és még az Orbán EÜ-i-közigazgatási bérrendezési ígérete,- betartására is. Nem bírta a gazdaság. Jött Gyurcsány, kinek minden lépését gáncsolták. Hol ez, hol az. JÖTT A VILÁGVÁLSÁG !! És 6,5 %-ot zuhant a gazdaság. jött Bajnai. Egy évre, ami alatt 1,5 %-ot emelkedett a gazdaság a válság ellenére! Ez bruttó 8 % !! egy év alatt . Jött Orbán. Nem volt más elképzelése, csak az, hogy miként ragadhatja és tarthatja meg a hatalmat. Célja is ez. Ezért MIVEL NEM VOLT GAZDASÁGI KONCEPCIÓJA, A JOBBIKÉT (!!) MAJDNEM TELJES EGÉSZÉBEN LENYÚLTA, ÉS AZT VALÓSÍTJA MEG !!
A jobbikos gazdasági elképzelés édes hatásait élvezzük...ma is, meg még holnapután is.
Amennyiben EU nélkül akar az ország létezni, akkor nem 4,5, hanem 8,5 millió nincstelen lesz ebben az országban,, és ráadásul el se tud menni máshová hivatalosan, mert a schengeni határokkal MINKET zárnak be az országba, és a vámokkal, AMIK MOST A TAGORSZÁGOK KÖZÖTT NINCSENEK,- megfojtják a még meglévő gazdaságot IS.
És a hét unokám nevében, kikből a legkisebb 4 éves teljes erőmből tiltakozok a kollektív hülyeség terjesztése ellen.Az Ő érdekükben, meg a tiédben, mert ha szüleidtől nem hiszed el, akkor talán mástól meggondolod az ismeret elfogadását. Azt az ismeretet, amiért mások már már megszenvedtek, nektek csak megismerni és alkalmazni kéne...
Azt javaslom, hogy tanulni sosem késő. Még pénzügyi-monetáris és fiskális politikai és banki ismereteket sem. Én csak 58 éves koromig tanultam állandóan...
Viszont a hülyeség, meg a tudatmódosító szerek, meg elméletek hatása az jobban meglátszik a jobboldal, meg a Jobbik által elbirkásított embereknél.
Egyébként te vagy nagyon szánalmas, mert az Ernő nem csak korban, de tudásban-tapasztalatban is oly magasan áll feletted, amit talán 50 év múlva értesz majd meg, ha megéred...

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Ja, hogy te megdolgoztál a nyugdíjodért?? Elmondom Papi mi fiatalok lehet többet dolgozunk nem napi 8 órát mint anno ti. Fizetjük a nyugdíjat mi is és közölték velünk nem biztos, hogy ennek ellenére is fogunk kapni majd. Az csak a szerencsén fog múlni ha igen kapunk nyugdíjat plussz meg is kellene azt élni. Ilyen körülmények közt biztos vagyok benne, hogy nem fog sikerülni.

Na még egyszer búcsúzok tőled! Várd a postást sok szeretettel!

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Csak szánalmas vagy! Sajnos nem tudsz mondatot értelmezni és sajnos látszik, hogy nyugdíjas vagy. Ingyen élsz, kapod a havi nyugdíjat és gondod nincs. Az se tudod mi van az országban csak a nyugdíj meglegyen. Amúgy meg a komcsik szokták mondogatni akik nem értenek egyet az emberekkel, hogy jobbikos vagy. Ez az egész topic egy propaganda sz.r!! Papi! A kedvedért elmondom amit oda leírtam az a valóság! Ne a tv-t bámuld hanem gyere le sétálni is néha! Nem én akarom, hogy azok a birkák dolgozzanak csak hanem így van valóságban. Ezt teszik meg az emberekkel! Sajnos a meszecske játszik az agyacskádba és nem tudod felvogni amit írtam!

Írta volna azt ki főcímnek! Rájöttünk Erdélyiek, hogy Magyarországon sincs kolbászból a kerítés ezért most már örülök, hogy Románokhoz tartozunk.

Én befejeztem az eszme cserémet a nyugdíjasokkal. Továbbra is nézzétek a tv-t és várjátok a nyugdíjt!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

" Azok a birkák meg dolgozzanak csak két kezű munkát."Andriska egy arctalan 27 éves nyugdijastól,köszi de nem igénylem a szánalmat,nem szorulok rá,föleg ha olyan a "gondolat világa" a kétkezi munkáról,mint neked.Valaha végeztél "kétkezi"munkát?

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Üdv.

A majmok bolygójáról!

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Kedves Ernő!

Jelentem tisztelettel szánalmas vagy!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

"Van egy Bankár ismerősöm "-Akkor kihasználhattad volna ismeretségét és tájékozodhadtál volna tőle a valuta alapú hitel buktatóiról.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

De bizony jobbikos vagy,csak még van benned annyi szégyenérzet,hogy tagadd.Soraidból sugárzik a jobbikos maszlag,a néphülyítő slapaj duma.Nem mondom,hogy a devizaalapú
hitel törlesztése,az nem átverés,mert azt te nem is ismerted,mert szándékosan igyekeztek távol tartani annak menetének ismeretétől,s a leírtak alapján távol is maradtál az ismerettől,mint Makó Jeruzsálemtől.Tehát igyekezz ne népnemzeti ismeretekkel tömni a fejed és Vonátol tanulni,mert megeshet,hogy gödörbe húz az elnehezedő fejed ,a sok "tudományod"

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Tisztelt Dr. Bakai Borbála!

Tessék szíves lenni még megengedni egy gondolatot utána befejezem. Szeretném hozzátenni nem vagyok jobbikos bár sok dologban egyet értek velük és vannak olyanok amikben nem.

Igen, vállaltuk azt mikor felvettük a hitelt közel Magyarország 70%-a, hogy a felvett összeget amit a kezünkbe adtak azt vissza fizetjük, de egy forinttal sem többet. Megmondták nekünk mennyi lesz a havi törlesztő. Szépen végig volt vezetve és ki volt számolva. Mindent megbeszéltünk és alá is írtuk. Ennek ellenére a havi törlesztő a megbeszéltek ellenére duplája lett illetve a felvett kölcsön összege is duplája lett és még nem látjuk azt sem, hogy hol a vége. Azért nem látjuk mert még jön egy Görög meg Ciprus azt a Forintot seperjük az utcán. Rabszolgák lettünk! Viszont tegyük össze a kezünket mert EU tagállamok vagyunk és kapunk tőlük támogatást. Azt is azért kapjuk mert tudják nem rossz helyre megy az újítgatás mert egyszer az övéké lesz. Lehet már nem is nagyon sokat kell rá nekik várniuk. A jelzálog amit beatunk hitelfedezetként nem ér annyit amennyi hitellel tartozunk már a mai napon. Pedig saját zsebből tettem hozzá annyit amennyit kaptam a banktól. Ha nem tudnám fizetni akkor elveszik alacsony áron és amit én hozzá tettem a két kezem munkáját azt is. Ez még nem elég még mindig tartoznék nekik mert ez sem elég nekik. Nem is Svájci Frankot adtak a kezembe hanem Forintot, de ők Frankot kérnek. Bocsánat Forintot kérnek, de Frank áron!! Nincs is Magyarországon frank akkor, hogy kérheti??

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Tisztelt Dr. Bakai Borbála!

Van egy Bankár ismerősöm aki azt mondta nekem, hogy a bankok már a válság előtt tudták, hogy a deviza pénznem ennyire fel fog menni. Egyszerűen nem is lehetett mást felvenni mert a Forint alapú hitelt nagyon megszigorították. Nem is adtak vagy ha igen akkor sokkal rosszabb feltételek mellett. Ez az egész ki volt találva! A bankok, hogyan mennének már csődbe mikor a kizsákmányolt emberek azaz a többszörös haszonból már az állam is adót kér. Pont a középosztályt próbálják tönkretenni, hogy kevesebb konkurencia legyen. Szeretnék itt visszatérni arra, hogy a bankok olyan pénzt adtak kölcsön ami nem is létezett. A levegőből állították elő. Olyan deviza pénzt adtak saját esetemben svájci frankot amit nem is láttam. Tehát svájci frank címszó alatt adtak Forintot (sosem volt nekik frank). Itt teszem hozzá munkából nem lehet megélni, de így annál inkább!!! Gondolkodtam én is nyitok egy bankot. Lenne egy kis tőkém és 10x-esét adnám ki hitelbe az embereknek uzsorára és imádkoznék, hogy ne egyszerre vegyék ki a pénzüket. Bár egy év alatt az uzsora kamat miatt nem lenne ez sem probléma és még a törvény is mellettem állna. Majd legfeljebb adók belőle Viktornak is adó címszó alatt, hogy befogja a száját. Azok a birkák meg dolgozzanak csak két kezű munkát. Én addig lábamat lógatnám. Na ez a gyalázat!! Pont ezért akarják a középosztályt kiiktatni, mert mi tudjuk mi folyik Gyöngyösön!!! Unióról szeretném Önt felvilágosítani, volt legalább 4 cukorgyárunk az országban. Az Unió hagyott ha jól tudom egyet majd ő hoz címszó alatt. Na de nem ilyen egyszerű ez csak. Úgy zárta be, hogy felvásárolta majd tönkre vágta vagy bezárta. Azért fizet egyes embereknek az Unió, hogy a földjükön ne termeljenek semmit sem. Ezt a gazdák mondták! Mondok egy egyszerű példát itt a tojás. Tessék szíves lenni megmondani miért lett 45 Ft a tojás. Mert a külföldi tojást nem tudták eladni mert a magyar lényegesen olcsóbb volt. Majd az Unió behozta a törvényt, hogy hány m2-es ketrec kell a tyúknak homokfürdő jaccuzzi illetve ilyen olyan táp. Már bocsánat egyes Magyar embereknek nincs olyan dolguk mint a rossz tyúknak. Na ezek miatt 45 Ft a tojás is a 20Ft helyett. Az Unió add támogatást! Ne tessék már viccelni!! Minden EU tagnak be kell valamennyi pénzt fizetni a közösbe majd a EU tagállamok megmondja ki mennyit kap. Nekünk ebbe beleszólásunk semmi sincs ki mennyit kap. Pedig a mi pénzünk is. Tehát a saját pénzünket kapjuk vissza az Uniótól amit befizettünk. Ezt a pénzt nem lehet másra költeni mint épületek felújítására közterek felújítására stb... Ezeket az újításokat megcsinálják papírom mondok egy példát 100M Ft-ból közben megvan 30M Ft-ból. A másik az, hogy nincs mit ennünk de a főtéren van térkő húú de jó. Ha bármelyik EU tagállamnak van valami baja ( csőd közeli állapot) akkor a Magyar Forint mély zuhanásba kezd nézd most Ciprus! Mi köze van a mi gazdaságunknak Ciprushoz. Semmi!! Cigány kérdés. Az én adófizető pénzemből egy forintot sem adok a felzárkóztatásukra. 20 éven át próbáltuk őket felzárkoztatni sikertelenül. Mind csak pénz pocséklás volt. Itt is ugyan az volt a helyzet, hogy a rá szánt pénz felét elsíkasztották akik a kosárba voltak. Még mindig jobb helyre ment az a pénz úgy is. Egyszerűen a cigányok nem is akarnak felzárkozni még egy kis szikra sem látszik rajtuk. Ha 20 év alatt nem ment nekik nem is fog a büdös életben sem. Azért nincs a cigányoknak munkája mert nem is akarnak dolgozni aki meg akar azt meg nem veszik fel. Már a wc takarító néninek is Angol nyelvtudás kell meg érettségi. Szó-szó nagyon nem értünk egyet Kedves Bakai Borbála, de nem vagyok tudatlan sőt! Eleget loptak már itt azok akik!!

Maradok Tisztelettel: Egri András

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Egri András!
Nem tudom megállni,hogy ne válaszoljak,mert nagyon elszomorít a nagyfokú tájékozatlanság.
No de menjünk sorba.Hogy a fiataloknak is elege van abból ami Magyarországon zajlik nem csodálom.A fiatalok jogos elvárásának tartom,hogy olyan országban akarnak élni,ahol a jövőjük nem ködbe vész,nem kilátástalan,nem tervezhetetlen.Olyan országot akarnak ahol a jog mindenki számára ugyanazt jelenti.A tisztességes munkáért tisztességes bért kapnak amiből a családjukat emberhez méltó módon el tudják tartani.Ahol nem kell félni sötétedés után kimenni az utcára,ahol a bűn egyértelműen bűn az erény erény,ahol emberi jogait tiszteletben tartják.Igazat adok a fiataloknak abban is ha a sorsuk alakítását saját kezükbe akarják venni,csak attól óvnák őket,hogy egy álnok propaganda áldozatául essenek.A bűnbak keresés nagyon rossz irány,a bajok gyökere nem ott van.
"Elegünk van az Unióból."-írja.Az indokai nagyon sántítanak,valóságtartalmat nélkülöző ma divatos szélső jobboldali propaganda szöveg.Röviden:A rendszerváltással 1990-ben a magyar társadalom a kapitalizmus mellé tette le a voksát.Az ipart és mezőgazdaságot rendszerváltás első kormánya az Antal kormány 1990-1994 között vitte padlóra,megszűnt több mint 1000 000 munkahely és ezt a sokkot máig nem heverte ki.Az Unióba 2004-ben léptünk be 14 évvel később!Az UNIO-tól jelentős támogatás érkezett az országba és ha nyitott szemel jár nagyon sok ilyen feliratot lát:Épült az UNIO támogatásával.Nyertesei és nem károsultjai vagyunk!Utána kellene olvasni.
Azt árakat a kapitalizmusban a piac alakítja,nincsenek hatósági árak,illetve az állam támogathat árat az adófizetők pénzéből bizonyos árú féleségeknél szociális célzattal.
A munkabér:bizony nagyon alacsonyak,tudja-e miért?Mert az állam nagyon mohó,a munkabért nagyon magas állami elvonás terheli a munkáltató és munkavállaló esetében is.100 000Ft nettó bér a munkáltatónak több mint 200 000ft.-jába kerül A kizsákmányoló az állam.Ráfizetéssel nem működhet azt hiszem ezzel egyetért.Az állam pedig ahelyett,hogy csökkentené az étvágyát csak sarcolja a vállalkozót,dolgozót egyaránt maga után vonva újabb és újabb munkahelyek megszűnését és a sarc árakban való megjelenését.A révészt valakinek mindig meg kell fizetni és sohasem az aki az ostort fogja,hanem az aki az ostor végén van sajnos.
Előre csak akkor juthatnánk ha a gazdaság növekedésnek indulna,mivel a kormánynak nincs normális gazdaságpolitikája így nehéz ügy.
Bankok:Nagyon leegyszerűsítve.A pénz is árú,csak nem a boltban árulják.A banknak nincs saját pénze amit kihelyezzen,hanem a betétesek pénzét forgalmazza.A bankba behelyezett pénzért a betétesnek kamatot kell fizetni és garantálnia kell a visszafizetést,ezért felel.Tehát ha hitelt ad,olyan mértékű kamatot kell felszámolnia amiből fizeti a betéteseknek a kamatot,a fenntartási költségeket,béreket.jelentős adőt és némi hasznot is produkálnia kell.ha nem így tesz csődbe megy.
Cigány kérdés:nem így vetném fel.Magyarországon az elszegényedés katasztrófális méreteket öltött melyben egyaránt érintettek nem cigányok is.Az emberek nem kapnak munkát!Nincs jövedelmük.A közmunka nem munkahely,ha az lenne legalább minimum bért fizetni kellene érte és egyéb munkához kötött jogok is megilletnék a dolgozót.Amit szociális juttatásként kapnak amellett éhen lehet halni.Gondoljon csak bele:Mit tenne ha sír a gyermeke ,éhes és nincs betevő?A szegények ellen nem uszítani kellene hanem kezelni a szegény kérdést,
Elmenni innen:nagyon szomorú tény,hogy kényszerből nagyon sokan választják ezt az utat.Csak azt nem tudom hová gondolja menni ha az Unio egy gyalázat?Az országai nem?
Mennyit ér az euro, a forint?Ezt a piac mondja meg,illetve a piac szereplői.Van-e bizalom,vagy eljátszottuk.Ha jól működik a gazdaság ,van bizalom akkor erősödik a forint,ha nem gyengül..
Felbomlik az UNIO vagy sem?Az volt a szlógen a szocializmusban:a kapitalizmus döglődik,halálán van,majd mi megmutatjuk!Az eredmény?
Egy ami biztos:Magyarország kis ország,kis gazdasággal,jelentős importra szorul energia hordozókból,alapanyagokból és ezer szállal kötődik elsősorban a német gazdasághoz.
A MAGYAROKNAK SAJÁT MAGUKNAK KELL ÉLHETŐ ORSZÁGOT TEREMTENI HAZÁJUKBAN!

Válasz

Egri András üzente 11 éve

Nekünk fiataloknak is elegünk van ami itt zajlik Magyarországon. Elegünk van az Unióból. Meg is mondom miért. Tönkretették a gazdaságunkat az ipart és úgy mindent. Árakat felvitték az Unió áraihoz úgy, hogy a fizetés maradt a régi. Elegünk van abból, hogy a külföldi bankok uzsora kamatra kizsákmányolják az embereket és ezt a törvény engedi. Elegünk van abból, hogy a cigányokat eltartsuk és közben félnünk kell tőlük. Mi fiatalabbak más rendszerbe nőttünk fel mint az idősebb emberek és mi nem tűrjük el, hogy megmondják nekünk mit csináljunk a saját országunkba és azt hogy hogyan. Elegünk van az elnyomásból. Sok fiatal ismerősöm mondja, hogy inkább elmegy Magyarországról mert egyszerűen nem tud megélni. Külföld majd megmondja hasra ütésre, hogy mennyit ér a Forint. Mi jogon? Majd megmondjuk mi mennyit ér az EURO! Sz.rt sem!! Menekülne az Unióból már szinte mindenki. Görög, Spanyol, Ír, Anglia, Magyarország és ha sokáig ez a helyzet áll még fent akkor nagy valószínűséggel mennek is. Az Unió meg ennyi volt akkor! Az meg hogy azt írod, hogy örülsz, hogy Erdély nem Magyarországhoz tartozik szégyeld el magad. Ha így gondolkodik minden Erdélyi Magyar akkor oldjátok meg a gondjaitokat egyedül. Majd mi is megoldjuk egyedül a miénket.

Válasz

Egri András üzente 11 éve

gg

Válasz

Csányi Lászlóné Ildikó üzente 11 éve

Mind igy igaz.O.K.

Válasz

Szepesi Zoltánné üzente 11 éve

Kedves Dr. Bakai Borbála!
Ide illőnek és aktuálisnak tartom Karel Havlíček szavait: „csak az egészséges és művelt nemzetnek lehet a szabadsággal párosuló jó kormányzata… a műveletlen nemzet, vérezzen is el érte forradalmakban, a szabadságot és jogot el nem nyerheti, hanem újra meg újra megcsalatják s az önkényuralom alá hajtják. Az erkölcsileg romlott nemzet, még ha akár művelt is, romlottsága az önkényuralom újra szerencsétlen állapotába juttatja."
Hálásan köszönöm az idézetet. Sajnos úgy tűnik mi "műveletlen és erkölcsileg romlott" nemzet vagyunk.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Tiborczunk!
Ezt nem szabad kihagyni. El kell olvasni. És nem FWD, hanem igaz !!
http://atlatszo.hu/2013/03/13/kozpenzbol-is-epul-a-fidesz-erdelyi-hatorszaga/

Másnak is érdemes. Főleg azoknak, akik azt hiszik, hogy erdély "Fideszmentes övezet" !

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Tiborczunk !
Ez itt nem a mindenféle baromságokat tartalmazó lánclevelek helye. Itt általában témakörök vannak, amihez szeretettel várjuk mindeni VÉLEMÉNYÉT !
De a baromságokat tartalmazó FWD FWD leveleket inkább ajánlatos törölni, mert bizony az azokban lévő hülyeségvírusok fertőzőek.
Egyébként az Intergalaktikus Federáció nevében nagy szeretettel üdvözöllek itt a Föld nevű sárgolyón, a Magyarok országában !!
Mindezeket csak azért pötyögtettem be a billentyűzeten, hogy ne érezd magad diszkrimináltnak!
Sok szép tavaszi FWD levelet és javuló egészséget kívánva, maradok elnyűhetetlen tisztelettel : András.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Tiborcz!
Ki hagyott ki és mit,ha szabad kérdeznem?

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Kihagytátok a Tiborcz kommentárját, ami mintha Diszkrimináció volna !

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Kaptam, én is barátsággal és szeretettel küldöm!!!
Kedves barátaim, fogadjátok ezeket a szép tavaszi képeket, amelyek
gyönyörű virágokat visznek kedves otthonaitokba.Elétek terítenek, gyönyörű
patakokat, ligeteket, amivel prezentáljuk egymásnak a gyönyörű természetet,
amivel megajándékozta Isten az egész emberiséget. Azokat akik hisznek a
teremtő Istenben, meg azokat is akik nem látják ezt a gyönyörű teremtett
világot, mert lelkük sötétben él, és lelkük nem világíthatja meg, azt ami
legszebb ebben az életben itt e gyönyörű bolygón.
De azt is tudnotok kell, hogy nem csak a tavasz van itt a kertek alján,
hanem az emberi tudat emelkedés megkezdődött ,mert erről a tudati síkról
fel kell,hogy emelkedjenek gyermekeink, unokáink, hogy készek legyenek egy
teljesen új életre, ahol nem a pénz világ, a fogyasztói társadalom fog
dominálni, hanem az emberi szeretet és a mindenható lélek. Mely mozgató
eleme a világ - az Univerzum fejlődésének, amelyek a kapuikat megnyitják,
hogy minden megváltozzon ezen a gyönyörű bolygón. Ahol az emberi értékeket
nem a pénz, vagyon és a kapzsiság ,gyülőlet,irigység fogja meghatározni,
hanem a mindent harmonizáló szeretet !
2012.december 21.- ke elmúlt, d mondhatjuk megnyíltak a Dimenziók közti
kapuk, úgy,hogy a bolygónk, a mi részünkre ,nyitva marad ,hogy kapcsolatba
legyünk a z Inter Galakticus Federáció vezetőségével. Azok akik hisznek a
Teremtő Istenben, a Szentlélek igazságában és a mindent összekötő
szeretetben. Mind azok, akik a materialista- sötétség és az Ateismús
deklarálják, életformájukkal támogatják, nem lehetnek részesei a szerető
és önzetlen világ egységnek.Lelkileg készüljetek fel egy szebb világra,
amelyet nekünk kell megvalósítani, a világűri missziók segítségével. Tiborcz








--
Bartus Tibor
E-mail : tbartus9@gmail.com



--
Bartus Tibor
E-mail : tbartus9@gmail.com

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Szepesi Zoltánné!
Osztom nézeteidet.A kérdést,hogy ki a magyar és az miből állapítható meg korábban én is feltettem nagy magyarkodóknak.Természetesen választ nem kaptam,mert megválaszolhatatlan.A gyűlölet akárcsak a szeretet minden ember sajátja s abban , hogy melyik érzés dominanciája érvényesül nem csak az életszínvonal romlásának van szerepe szerintem hanem annak is,hogy meglovagolja e a politika,uszít-e,kelt-e gyűlöletet,Nálunk a politika tökélyre vitte az uszítást és beteggé tette a társadalmat.Fel kell tenni a kérdést:Akar-e meggyógyulni?Ha akar a rossz szellemet vissza kell parancsolni a palackba ami nem lesz egyszerű és nem fog menni mindaddig míg a hibákat el nem ismerik.Lehet,hogy naiv dolog de hiszek benne,hogy még ma is több a jóérzésű ember aki bízik embertársaiban és a gyűlöleten úrrá tud lenni.Vagy annyira romlottak lennénk erkölcsileg?
Ide illőnek és aktuálisnak tartom Karel Havlíček szavait: „csak az egészséges és művelt nemzetnek lehet a szabadsággal párosuló jó kormányzata… a műveletlen nemzet, vérezzen is el érte forradalmakban, a szabadságot és jogot el nem nyerheti, hanem újra meg újra megcsalatják s az önkényuralom alá hajtják. Az erkölcsileg romlott nemzet, még ha akár művelt is, romlottsága az önkényuralom újra szerencsétlen állapotába juttatja."

Válasz

Szepesi Zoltánné üzente 11 éve

Kedves MAGYAR kommentelők!
Ki állapította meg, hogy ki a magyar? Ezt az országot leigázás után szereztük, éltek itt avarok, szlávok, kunok, tótok, rácok, németek sorolhatnám tovább. Sokszor néptelenedett el ez a terület,(Magyar haza) amit különféle nációk letelepítésével tettek újra élhetővé. Mi mindig keveredtünk a különféle népekkel. Tehát ki a magyar?
Kedves Dr. Bakai Borbála! Az ellenségeskedés, a gyűlölet természete a "magyar embernek", hiszen a történelmünket visszanézve, nekünk két királyunk, sőt három is volt, nézzük meg azt is mikor fontuk szorosra a barátságot Erdéllyel? Ha szükségünk volt rá. A gyűlölet, a megosztás, az ellenségeskedés mindig akkor jelentkezik, ha az emberek többsége sokkal rosszabbul él, mint a "kiválasztott kevesek"." Kevesek " mindig voltak (Fáraók, földesurak, hercegek, párttitkárok, államtitkárok stb) és sajnos lesznek is.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kovács úr!
Ön szerint jól van az ami ebben az országban zajlik?A magyar ellensége a magyarnak,vagy nem?Miért -e gyűlölködés?Miből gondolja,hogy ön magyarabb annál a honfitársánál aki azt mondja,hogy ő nem kér a gyűlölködésből.A gyűlölet rossz tanácsadó!Akik csak gyűlölködnek nagyon sivár lelkű emberek,mert képtelenek meglátni valakiben az "embert" és ez nagy baj.A hatalom a gyűlöletkeltést,megosztást szándékosan teszi:oszd meg és uralkodj!Nem ezt próbálják exportálni Erdélybe is?Igazuk van ha nem kérnek belőle.1974-ben a Szent Anna tónál mondta nekem egy idős bácsi,hogy mi anyaországi magyarok nem tudjuk mit jelent magyarnak lenni.Ezt igazán csak azok tudják akiknek naponta meg kell küzdeni magyarságukért.Megértettem és meg is jegyeztem.Nem bűnt követ el velük szemben az aki egymás ellen és a románok ellen próbálja uszítani őket?De igen,mint akkor is amikor olyan helyzetet teremtenek itt Magyarországon amikor a "nem tetsző honfitársainknak " kell naponta megküzdeni magyarságukért.
"Ha ennek nem lesz vége, Magyarország fel fogja számolni önmagát. Az a nép, amely nem képes beismerni a hibáit és állandóan másokra mutogat, elveszi magától a gyógyulás lehetőségét." Ez bizony nagyon is valós megállapítás.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Ez a nemzet,igaz mikor baj volt,igen megtette,hogy segítséget igyekezet nyújtani a bajban lévő erdélyieknek,ám a segítségért cserébe "rátehénkedtek"a magyarságukat oly fennen ordítozó Fradi,és Újpest B közép huliganizmustól sem mentes drukkerei ,akik a idemásolt
linkben:------- http://indavideo.hu/video/Olyan_fess_es_ertelmes ---------alakok produkálják
a maguk hülyeségét,ezzel szítva a román,magyar ellentétet,nem csoda,hogy az Erdélyi magyaroknak is kezd elege lenni az ilyen és hozzájuk hasonló alakok "vérmagyaros" magyarkodásától,akik elsőként bozgorozták le az erdélyi magyarságot idehaza.Jó lenne,ha a látott megnyílvánulás alapján,első indulata által leírt szavait, alaposan átgondolná.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Ez a cikk kicsit "magasra tette a lécet"! Kevesek értelmezik ezt a dolgot a helyén. Ez a cikk pontosan azt próbálja megértetni, hogy az ÉRZELEM nem több, hanem kevesebb mit az ÉRTELEM !!
Az írója az értelemre próbál hivatkozni, mikor e kishazában az érzelem és a HIT , meg az indulatok vezérlik az emberek, a polgárok nagy részét. És észrevette az írója azt, hogy pontosan ezekre játszik rá a jelenlegi hatalom,- aljas és ocsmány módon, meg szándékkal,- és a negatív tendenciákat fokozza.Tudom, hogy kissé bonyolult összefüggéshalmazon kellene átverekednie magát Kalapos Ilonaanna, valamint Kovács és Csepreghy uraknak, kik kisajátítják maguknak a kizárólagosságát annak a jognak, hogy megmondják -kinek mit kell tennie, mondania-és hogy kell viselkednie, milyen oldalra kell állnia ahhoz, hogy valaki magyar ember lehessen. Felmenőim II . András óta biztosan itt élnek a Kárpátok medencéjében és Magyarok, és NEM VAGYOK HAJLANDÓ SE ORBÁN. SE VONA kedvéért, se máséért bizonygatni, hogy magyar vagyok. Csak azért, mert egyesek kisajátították maguknak a hazát, és az országot. És nem kell hozzá nagy empátia, hogy valaki beleérezze magát a cikkíró helyzetébe.
Csak értelmezni a szavakat és a mondatokat tudni kell,- úgy, hogy az írásjeleket is figyelembe vesszük,- nem csak a szavakat egyenként, vagy sajátos összefüggésben értelmezzük.! Két példát szíveskedjenek ez ügyben végiggondolni :
1: Karinthy F. a Petőfi S. versének egy során bebizonyította .
Petőfi ezt írta ...és ott essek el én a harc mezején !
Karinthy változata: ...és ott essek el én, a harc mezején ?
2. A HIMNUSZ első mondata: ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART, JÓ KEDVVEL BŐSÉGGEL !
És a Szájer féle változat a tákolmányban : Isten áldd meg a Magyart!
No, -mivel is?
Az áldás szó egy általános tevékenységet meghatározó ige mindaddig, míg azt a tevékenységet konkrétan meg nem határozza KÖLCSEY : -jó kedvvel, bőséggel!
Aki ezek után sem érzi, érti a különbséget, az talán nem is magyar...és nagyon tetszik neki a Szájeri , immár negyedszer módosított , gránitba vésett tákolmány...mert nem tudja értelmezni a különbségeket.

Válasz

Koleszár József üzente 11 éve

Nagybetűs Magyar "úr"!Nekem is vannak erdélyi barátaim, de ők ugyanúgy gondolkoznak mint a levélíró, akinek én sokmindenben igazat adok! Engem módfelett idegesít, hogy örökösen harcban állunk, nem vagyunk hajlandók tudomásul venni, ha egy közösséghez tartozunk, akkor illik az elfogadott szabályokat betartani!!!!!

Válasz

Papp Irma üzente 11 éve

Akármennyre is vannak igazság morzsák az irományba, ez akkor is szembeköpése azoknak, akik az elmúlt 40 évben sokszor erejükön felül is segítséget nyújtottak. Szégyellheti magát aki ezt leírta, szándékosan szítja a feszültséget, pedig anélkül is van itt bőven. Mindenesetre engem sikerült nagyon elszomorítani, és sajnálom, hogy ilyesmire sor kerülhetett.

Válasz

csepreghy pál üzente 11 éve

Ez egy aljas provokáció. Aki írta úgy Magyar mint én bantu néger! Szégyellheti magát az ilyen magyarokat gyalázó ember. Egy szemét provokátor. Én éltem Erdélyben , ott valóban élnek igaz Magyarok,de nem ilyen szemetek mint a cikk írója. Lehet , hogy csak térképről ismeri Erdélyt.

Válasz

Kovács István üzente 11 éve

"Hálát adunk"....- aki ilyen gondolatokkal érzi magát magyarnak, az nem lehet más, mint egy bozgor!!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Ilona !
Nem bántani akarlak,de azt kell mondjam nem értetted meg amiről a levél írója beszél és amit kifogásol,ami miatt nem kér az "anyaországi" viszonyokból.Kérlek olvasd el még egyszer ezt a levelet és rá fogsz jönni,hogy írójának ha nem is mindenben ,de nagyon sokban igaza van.Talán nem igaz,hogy az embereket Magyarországon a politika végzetesen megosztotta,szembefordította egymással oly annyira,hogy normális párbeszéd sem lehetséges a két oldal között? Nagyon sokunk számára elfogadhatatlan ,hogy csak az a magyar aki magáénak vallja a Fidesz-Jobbik eszméket,utálja a többieket,/legszívesebben megszabadulna tőlük/, a bajok okaként bűnbakokat keres/zsidózik,cigányozik,szidja a bankokat stb/,visszamutogat,letűnt korokban akar jövőt építeni ,vagy ne adj isten nem ért egyet azzal a politikával,hogy a szegény még szegényebb,a gazdag még gazdagabb legyen.Nálunk ha valaki szól ezek ellen a legdurvább szitokszavakkal illetik,amelyeket mint az eszelősök ismételnek függetlenül attól,hogy van-e valóságtartalmuk.A rossz szellemet a palackból Orbán szabadította ki 2002-ben a választás elvesztése után amikor 3 szor hívta utcára az embereket és uszítani kezdett a bal oldal ellen és mára ide jutottunk és félő,hogy a rendezés nem lesz egyszerű.
A cikk írójával azonban azzal nem értek egyet,hogy mindenkit egy kalap alá vesz.Hála egyre többen lesznek azok akik gyökeres változást akarnak.

Válasz

Papp Irma üzente 11 éve

Majd ezt akkor se felejtsétek el, amikor a szavatokat be kell tartani! Ha nektek elegetek van az anyanemzetből, higyjétek el nekünk meg az erdélyi "menekültek"-ből van elegünk. 40 éve mást sem hallok, minthogy segíteni kell "szegény" erdélyieket. Örömmel olvasom már nem kell. És nagyon jó lenne ha valóban otthon maradnátok akkor is amikor a Békemenet hív benneteket és fizet nektek, és akkor is otthon maradnátok, amikor majd szeretett "vezéretek" kerül bajba és a szavazataitokkal akarja magát megmenteni. Tényleg jobb ha akkor otthon maradtok! Nem kell bele okoskodni senkinek a szomszéd gondjaiba. Igen sokféle baj van, de valamennyiben ott vagytok ti is. Ugyan kijött el Székely himnuszt énekelni a magyar fővárosban, magyar nemzeti ünnepen. Ha valóban magyarok vagytok miért nem a magyar himnuszra indultatok? Mert magyarabbnak érzitek magatokat a magyaroknál. Jobbnak, különbnek. Nem mi rekesztünk ki titeket, hanem ti magatokat. És most azért adsz hálát, hogy Romániához tartoztok? Akkor eddig miért nem örvendeztetek? Vagy már nemigen tud mit adni az anyanemzet, most már lehet ellen támadni? Baj van? Igen, Az emberek egymás ellen támadnak, mert el vannak keseredve, de ti ebben nem vagytok vétlenek. Úgyhogy én is hálát adok Istennek, hogy Romániához tartoztok, de akkor ott tartsátok a markotokat, elég volt amit lehúztatok rólunk a sok sirás-rivással. Most már jobban álltok, hát becsüljétek meg, szavazzatok azokra akinek a "jóléteteket" köszönhetitek, és a legközelebbi segély konvojt fordítsátok vissza: köszönjük, de már nincs szükségünk rá. De gyanítom elég lesz 2 ezer Forint és máris jönnek tömegestül a "honleányok és a hazafiak", még akkor is ha közben örülnek, hogy Romániához tartoznak.

Válasz

kalapos ilonaanna üzente 11 éve

Én MAGYAR vagyok Magyarországon születtem és itt éltem és fogok élni. Szeretem Hazámat! Szeretem azErdélyi Magyarokat,és szeretek minden Humánus embert,de Tisztelet a kivétenek az Én tapasztalatom egészen más .Megbescült és minden segitséget megadott a Mi Szegény kis országunk!,volt aki megérdemelte volt ki nem.Én úgy tapasztaltam ,hogy semijen hátrányos megkülömböztetés nincs SŐTT Kettős Állampolgárságot is megkapták,és ezzel már is több lehetőségük van.vagyis (ha itt nem jó akkor haza mehet) Tehát jöhet mehet míg az itteni Magyarnak bekell tartani minden szabályt és alkalmazkodni az itteni törvényekhez. Nagyon felvagyok háborodva ezen cikken ugyanis sok ERDÉLYI MAGYAR BARÁTOM VAN! ha én Erdélyben EBBEN Acsodálatos világban születtem VOLNA soha SEM HAGYTAM VOLNA EL A Világ Legszebb Tündér kertje!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

N, Horváth Berci ! Erre varrjál gombot,.De megpróbálkozhat ezzel a a Benedek Jánoska-Gizike is, kik közelebb élnek Bukaresthez, mint a Magyar határhoz, de valamiféleképpen ingerenciájuk van beleszólni PONTOSAN A CIKK ÍRÓJA ÁLTAL ROSSZNAK, megosztónak, fasisztának, nem kívánatosnak nevezett pártok-csoportok-emberek MELLETT... Horváth Alberten NEM csodálkozok, hiszen őt láttam menetelni az I. Békamenet soraiban, és hallottam, hogyan üvöltözik felfelé az emeletekre, hogy zsidózik, komcsizik, cigányozik, meg mocskos libsizik.
Azt tapasztalhatjuk, hogy ezeknek a hatására egyre inkább csökkent az Erdély magyarjainak szimpátiája az utóbbi időben. Inkább átment meghökkent csodálkozásba.
Sajnos meg is értem őket, sőt, MÉG EGYET IS ÉRTEK VELÜK. A nagyon rossz ITT akkor lesz, ha már ők elkezdenek sajnálni bennünket.Pedig ezIS bekövetkezhet, ha sokáig hagyjuk ezt a megosztó és folyamatosan pofánkba hazudozó korrupt maffiakormányt a nyakunkon élősködni .
És most szabad lesz mocskospiszkosliberálbolsikimmunistabérencmagyatalanhazaárulókommunistaidegenszívűnek nevezni, mint mindazokat, kik nem értenek egyet az ordas mocskos megosztó eszmékkel. Hiszen Orbán és a kormány ezt várja el,-inkább követeli meg a híveitől....

Válasz