Jakab Katalin üzente 11 éve

Kedves Borika!
Egy Radnóti töredékkel fejezném be részemről ezt az eszmecserét. Persze ez tragikus korban, végzetes körülmények között született, és egy költő zseni írta.

Eddig úgy ült szívemben a sok, rejtett harag,
mint alma magházában a négerbarna mag,
és tudtam, hogy egy angyal kisér, kezében kard van,
mögöttem jár, vigyáz rám s megvéd, ha kell, a bajban.
De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,
hogy minden összeomlott s elindul mint kisértet,
kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,
annak szép, könnyüléptű szivében megterem
az érett és tünődő kevésszavú alázat,
az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,
az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

AZ IDŐ PECSÉTJE:
Hannah Arendt írta. " Az idő a maga pecsétjét sokszor abba égeti bele a legérthetőbben,akit a legkevésbé maga vésett,sőt aki távol áll tőle és ezért a legmélyebben szenved általa" Ebben az idézetben megfogalmazódhat a jövőhöz való viszony, vagy a múltra való visszatekintés.A mi életünkben, társadalmunkban van kontinuitás? Lehet, hogy a huszadik században többször is kilyukadt a magyar történelem ideje? Lehet, hogy a többféle kultusszal egyesek megpróbálják a ledöntött és már meghaladott bálványokat újraéleszteni? Nem fordulhat elő, hogy a múltidézés ma szembefordulhat velünk? Kezd vagy már kialakult egy zavaros szellemvilág hazánkban. Már jó ideje az értékekről meditálok. Szóvá kell tenni mert nagy a csönd. Nem azt állítom, hogy tudom a válaszokat, de nagyon félek, hogy a nekünk szánt időben, az idősek csoportjához tartozván a fiaink, lányaink egyszer csak rájönnek, hogy mi a múlt olyan örökséget hagytunk rájuk amihez a gyermekkoruk okán semmi közük nem volt és mégis őket fogja anyagilag, erkölcsileg terhelni, vagy tönkre tenni.Gondoljunk csak az ország és a személyek, önkormányzatok eladósodására. Magyarul " Az idő a maga pecsétjét sokszor abba égeti bele a legérthetőbben ,akit a legkevésbé maga vésett, sőt aki távol áll tőle és ezért a legmélyebben szenved általa"

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

Kedves Borbála! Néha kerülhet az ember olyan helyzetbe ,hogy félre értik a jó szándékú szavait. Néha korán fogalmazunk meg egy gondolatot, vagy mivel sok negatívum is rárakódhat egy kifejezésre hát el kell viselni a kritikáját annak aki ezt leírta. Köszönöm a nagyon pontos és nekem fontos hozzászólását.
Azért írtam az alázatról mert azt gondoltam, hogy néha nem csak a témáról kell beszélgetni, vitatkozni hanem meg kell próbálni azt is hogy elmondjuk egymásnak ,hogy mi lehet az oka annak, hogy egyre nehezebb lesz az egyetértés az életünk legfontosabb kérdéseiben . Tudatosítani kellene még jó néhány kifejezésünk igazi tartalmát is. Természetesen nem alázatoskodó, Uram -Bátyám világból előszedett az emberi tartást, méltóságot sértő szóra gondoltam.A sok nyilvánosságot kapó gyenge politikus és erőszakos ,gyűlöletbeszéd ellen emelem fel a szavamat mert ilyen félművelt politikusoktól emberektől hangos a média. Azért veszélyesek mert igenis tudják és akarják befolyásolni az embereket. mégpedig úgy ,hogy nem tekintenek bennünket partnernek, Értem ám Andrást és Katikát is de talán ők is megfognak érteni engem is. Természetesen az öntudatos, de korlátait ismerő emberekhez tartozónak érzem magamat és egész életemben igyekeztem másokért végezni a szolgálatomat igen azzal az alázattal amiről mi ketten beszélünk

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves Katika és András!
Egyetértek azzal amit írtatok ha figyelemmel vagyok arra ,hogy a ma az alázat, mint tulajdonság, pejoratív értelemmel bír, mert nem teszünk különbséget alázat és alázatoskodás között.Én úgy gondolom Ferenc nem az alázatoskodásról,hanem arról az alázatról beszélt,melynek ellentéte a dölyfös,büszke,arrogáns viselkedés. Ahhoz,hogy egy bírálatot vagy dicséretet természetes módon tudjunk fogadni alázatra -a szó jó értelmében-van szükség,vagy nem?Ez a fajta alázat nem jelenti azt,hogy nem vagyok én tudatos,értelmes,gondolkodó ember.Ferenc is ezt írja:"Ha van realitásérzetünk, önértékelésünk ,igazságérzetünk helyes akkor a valóság talaján meg tudunk állni"Magam is azt gondolom ,hogy az alázat ebben az értelemben erény szemben a másokat semmibe vevő dölyfös büszke,pökhendi ,arrogáns viselkedéssel.
Ha valamikor,ma igazán nagy szükség lenne,hogy az emberek ne azt keressék ami elválaszt,hanem ami összeköt hisz,egy csónakban evezünk mindannyian s ha már a kapitány és csoportja gyalázatos,legalább a legénység lenne észnél,hogy a csónak ne sűlyedjen el.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Ferenc!
Már a szót, hogy alázat sem szeretem. A fogalmat, mit takar azt sem. Alázattal lehet szolgálni egy ügyet, egy népet. De mást nem. Viszont ebben is inkább Jakab Katalinnal értek egyet. Nem alázatos, és hívő, hanem értelmes, ön és éntudatos emberek összessége tud erős, haladó és gazdag népet alkotni. Az alázat az erőtlenek, a megalkuvók erénye. Sose voltam alázatos, és sosem szerettem, ha valaki velem szemben az..Sok negatív tapasztalatom van ezen a téren. Sok beosztottam volt, és egy időben felnőttképzésben is közreműködtem. Ott szereztem. Személy szerint tartok az alázatos(kodó) embertől, mert az a legelső alkalommal hátbaszúr, ha teheti... ( nem szeretném, ha az " ALÁZATOS SZOLGÁJA" köszönés ismét kötelező lenne...
Maradjunk inkább az empatikus és elfogadó szavaknál... Meg a véleménynyilvánításnál.

Válasz

Jakab Katalin üzente 11 éve

Kedves Kozma úr! Minden betűjével egyetértek az alábbi részletben:
"Nagy dolog ám ha eltudjuk fogadni, hogy a világ nem mindig úgy működik ahogyan szeretnénk. Nagy ajándék ha ennek fényében képesek vagyunk felülvizsgálni eddigi nézeteinket az igazságról alkotott gondolatainkat és azt újra tudjuk cserélni." DE!!!!!!! Először is a gondolatot ne cserélgessük, hanem erősítsük meg , újítsuk a tapasztalataink alapján. Miért kell ehhez az alázat????? És miért kellene bárkinek, bármiben alázatot mutatnia??? Gondolkodó, vitázó, értelmes ember nem kér és nem mutat alázatot, sszerintem ez olyan fogalom aminek a 21. században már sehol nincs helye. Ez elfogadás, megértés, beleérzés, empátia nem azonos az alázattal!!!!!!!!!!

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

ALÁZATRÓL
Alig merem leírni ezt a szót, mert nagyon hamar rásütik az emberre, hogy régimódi jellemvonásokat feszeget." Az alázat erény mely képessé tesz arra ,hogy az ember igazságának, teremtett voltának megfelelően és törékenységének tudatában éljen." / Magyar Katolikus Lexikon/ Mindenkit ért dicséret és bírálat is az életben. No ilyenkor biztosan valahogyan viszonyulnunk kellett ehhez.Ha van realitásérzetünk, önértékelésünk ,igazságérzetünk helyes akkor a valóság talaján megtudunk állni. Ma kegyetlen világ vesz körül bennünket :,szüntelen viszálykodás ,versengés ,megfelelni akarás az életünk.Sajnos nem vigyázunk eléggé a másikra. Az alázatos szív megbecsüli a másikat és pontosan látja önmagát. Igaza lehet Mahatma Gandhinak amikor ezt írja " Önmagunk megtalálásának a legjobb módja ,ha elveszünk mások szolgálatában"Egy nyitott világba röpít az egészséges alázat sok emberrel hozhat kapcsolatba kitágulhat a baráti kör, az emberi kapcsolataink minősége javulhat. Nagy dolog ám ha eltudjuk fogadni, hogy a világ nem mindig úgy működik ahogyan szeretnénk. Nagy ajándék ha ennek fényében képesek vagyunk felülvizsgálni eddigi nézeteinket az igazságról alkotott gondolatainkat és azt újra tudjuk cserélni.Azt vallom, hogy eredményes élet nem lehetséges alázat nélkül.

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

Kedves Ernő. Köszönöm a magjegyzését. Jó erőt egészséget kívánok.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

No,ezt akartam önnek válaszolni,már tegnap,február 3.án,mint Gyenge András és Jantski László,ám hogy ne szítsam a tüzet a gyűlölködéshez,hát inkább vártam,hogy mások írják le
mi is az amit ők jogosan kifogásolnak,az ön leírt szavaiban.Lehet békítgetni,magyarázni,ám még is kéne ismerni a valóságot,ami bizony az indulatok visszafogását ígényli,akkor is,ha
akár a Fidesz-KNP,akár a Jobbik részéről hangzanak el,bizony ordításra kényszerítő szavak.
A MANYUP pénzek lenyúlásáról, 3000 milliárd ,amit a mostanában nyugdíjba menők és a még aktívak pénzéből nyúltak le annyit,hogy Rózsa Sándor könnyen "jótékonykodott" a rablott dolgok töredékéből.S így lehetett ő a népszerű,Magyar bandita.

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

Kedves András!
Nagyon szépen köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével. A leveléből azt éreztem, hogy nagyon udvariasan járta körbe a levelem tartalmát. Miközben írta gondolom ugyanazzal a problémával küszködött mint én. Azaz kerülni akarom azt ,hogy az igazság bajnoka legyek és a másik velem polemizálóra stigmát süssek.Amibe egyetértünk az jó kiindulópont is lehet. A generációk közötti látens feszültség megléte. Isten ments ,hogy ez kiéleződjön talán ezt a következtetést is együttesen vonhatjuk le.A két politikai tábor szónoklataiból kezd elegem lenni. Ezért fogalmaztam mérsékelten, hogy hátha ezt a stílust óhajthatom állampolgári jogon vágyom rá. Nézze meg mit művel a Hír Tv mit művel az ATV ? Táborok ezek. Mindkét helyen vannak mérsékeltek meg olyan szereplők is akiket a pártjuk előre tol és feláldozza őket. sokszor nevetségessé teszi a sok millió előtt. Egy értelmes ,elkötelezett ember a Szanyi tibor? Szerintem igen. Miért gondolja ,hogy nekünk az ő stílusában kell elviselni a másik tábor bírálatát. Erre gondoltam amikor a méltóságunkra sziveskedjenek vigyázni mert nem vagyok hajlandó a túl indulatos ,kultúrálatlan beszédet elviselni még akkor sem ha adott témában igen a baloldali érzéseimre apellálok. A másik oldalon a szóvívő nő szájába adnak primitív érveket, szavakat. Sérti az önérzetemet .Ennél azért többet érdemelnek milliók.Feláldozták az Mszpések az üvegzseb törvényt végíg szenvedő embert? Igen. Feláldozták emez oldalon a Budait hasonlóan. Ez is gyűlöletet szított Ők voltak a lángot táplálók meg sokan mások. Ezt a stílust kellene abba hagyni. Mi meg aztán akik elmondjuk a történésekről a véleményünket jobban vigyázzunk egymásra, mert nagyon hamar nem a nézetek hanem a hús vér ember ellen fordulnak sokan. Kérem Én nem a szőnyeg alá söprés híve vagyok, de újra leírom, hogy kezdjünk már el korrekt párbeszédet azon az alapon, hogy a politika nem a levegőben lebeg megfoghatatlan szereplők ,felelősök révén . Aki közszereplő az igenis tartozik nekem és sok millió embernek azzal, hogy ha belekezd egy témába akkor az ellenfelének a szemébe néz és kezdje azzal, hogy az intézkedés, a törvény szelleme jó vagy rossz aztán mondja meg, hogy a tapasztalatok alapján ez meg ez jó pozitív, de az alábbiak hibásak ezért meg ezért. Önnek aki tanult művelt ember elég azt hallgatni, hogy zavarjuk el a kormányt . Mit akarnak csinálni ebben a forráshiányos, eladósodott, igen szegényes országban? Lózungokból, jelszavakból elég volt. Ma az ellenzék keresi a hibákból tanult bizalmi tőkével rendelkező embereket. Így a helyes. Nagy kínokat fogunk még megélni a következő években, Én azért mert már a 70 év felé ballagok és az álmaim egyre kopnak abban a vonatkozásban, hogy most nem az a kérdés ki kezdte , ki tud nagyobb bűnt a másikra kenni, ki gyüjti jobban össze a ki mit igérteket és mit csinált, mit hazudott. A kérdés az , hogy a hatalom édes íze nélkül lesz-e Magyarországnak államférfiúja akit a sors arra szemelt ki ,hogy kimondja amit sokan képtelenek mert csak dadognak. Tudom nekünk bálványokra volt szükségünk aztán ledöntöttük. Nem ilyenre gondolok, nem ezért kapaszkodom a kiemelkedő személyekbe. Azért mert megérdemelnénk mint nemzet, hogy végre költözzön az emberi szivekbe olyan világ ahol értékén mérnek bennünket. Amikor egy Gyurcsányi megnyilatkozást ,hogy megakarta állítani a hazugságok idejét. Őszinte volt és a hangadók itt és ott is lehurrogták, megalázták. Mert szerintem ez önkritikus hang volt. Öntisztuláshoz összefogáshoz vezethetett volna,DE az Istenért ne mondták volna a bal és a jobb oldalon hogy az ország bajait Ők tudják megoldani. Nem nem és nem. Ugyanolyan tisztességes emberek családok élnek dolgoznak itt és ott Nem akarom ,hogy becsapjanak bennünket. Furcsa lesz amit leírok. Ki kellene mondani, hogy nagy bajban vagyunk. Áldozatokat kell hozni /még mindig sajnos/ Nem ígérhetünk sem az orvosoknak ,sem a tanítóknak senkinek. Vagyis össze kell húzni a nadrágszíjat. Az emberek szemébe kell mondani és nem hazudozni mint amit ma a politikusok csinálnak felelőtlenül. KATARZIS nélkül nem tudunk kijutni ebből a zsákutcából. Adósságot én csak úgy tudtam törleszteni akármilyet ha magamba néztem aztán elmondtam ,hogy ezt nem engedhetem meg magamnak. Így van ez a demokráciában is A diákok menjenek az utcára mert demokrácia van? A tanárok sztrájkoljanak mert demokrácia van? Az orvosok sztrájkoljanak mert demokráciában élünk A nyugdíjasok gyakoroljanak nyomást a kormányra mert demokrácia van. Tudom, hogy mindennek oka van és nem azért mert demokrácia van. Valós helyzetértékelésért kiáltok. Valós megoldást szeretnék látni. Szurkolok a fiaimnak mert mást nem tehetek ha józanul ítélem a helyzetemet. Zsarolni nem akarom a választáson át egyik politikai felet sem. Ébredjenek már fel a politika csinálók ,hogy Őszint nyilt beszédre van szükség. Még egyszer leírom nézzenek már nagykorúnak bennünket. Köszönöm, hogy elmondhattam. Köszönöm, hogy kíváncsi volt. Kérem bocsássa meg a korlátaimat ha nem pontosan arra reagáltam amit kérdezett ,de igyekeztem .

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Ferenc !
Érdeklődéssel olvastam a hozzászólását. Nem egyszer,- többször. Közben olyan érzésem volt, mintha ismerős lenne a szöveg valahonnan, de nagyon. Olyan DÉJA-VU" érzésem támadt. "ha a politikai pártok kijelentenek valamit az Emberek nevében...egy itt kommentáló megszólal és pl a rezsicsökkentést lódításnak nevezi... hogy amit bírálni, ostorozni akarunk szavakat írunk le ugyanabba a hibába esünk.... Ha bárki ,bármit leír ne ugorjunk neki.... ha rezsi csökkentésről van szó akkor mondjuk azt ,hogy igen ez valóban segíthet...a ez a világ így halad akkor generációk fognak szembeállni..."
No, nem is idézek többet. Szerintem mindketten tudjuk, hogy miről van szó. AMIRŐL NEM TUDUNK, NM BESZÉLÜNK, LEKICSINYÍTJÜK, SZŐNYEG ALÁ SÖPÖRJÜK, AKKOR AZ NINCS IS. Általában ez volt a 60-70-90-as évek bevett gyakorlata.
EZ NEM AZ IGAZI DEMOKRÁCIA.
Gondolom, jár MÁS OLDALAKON IS , VANNAK E OLYAN TAPASZTALATAI, HOGY LEMOCSKOSPISZKOSKOMENISTAHAZAÁRULÓMOCSKOSZSIDKURVAANYÁD ( legtöbbször így egybeírva) szövegek hemzsegnek ? Ollan MÉLYMAGYAROSSAN ! Hazaffyassan!
Olvasott é itt a kluboldalán hasonlót?
Viszont amilyen az AGGYONISTEN , olyan a FOGADJISTEN IS.Miért kellene a középen és attól balra állóknak a Jobboldal gyűlöletbeszédét és cselekvését eltűrni? És alázatosan szépen kérni a másik oldalra is egyet?
Ugye csak kérdezem, hogy KI -kik is kezdték a gyűlöletkeltést? Miért is van az, hogy valahányszor a JOBBOLDAL hatalomra kerül, akkor ráront a nemzetre, és rétegeket-csoportokat egymással szembeállítva, egyiket a másik után alázza-gyötri-alacsonyítja le, nyomja-kényszeríti a legmocskosabb, és legmegalázóbb gazdasági nyomorba, ellehetetlenítve őket nemre-fajra felekezetre és korra meg egészségi állapotra VALÓ NAGY FIGYELEMMEL ÉS GONDOSSÁGGAL?? ( Pedig mindenki tudja, és alapigazság, hogy EGY ADÓSSÁGOT NEM LEHET "KISPÓROLNI" úgy, hogy közben MÉG NAGYOBBAT CSINÁLOK, és elnyomorítom a családot! Egy adósságot a "skálakópé" szerint is CSAK KINÖVEKEDNI LEHET !! úgy a családban, mint a nemzetgazdaságban.)) Ugyanakkor a kommunikációjukban ( A HIVATALOSBAN IS ) pofátlanul mindezt ráfogják azokra azokra kik NEM VELÜK FÚJNAK EGY KÖVET ? Miért van az,hogy a szép és nagyon is konkrétan kifejező nyelvünkből a szavak újfideszes értelmű átformálásával - átértelmezésével ELFERDÍTIK AZOK JELENTÉSÉT ?
Miért van az, hogy a KORREKT ÉS KONKRÉTAN MEGFOGALMAZOTT BÍRÁLATOT most éppen ön is GYALÁZKODÁSNAK, SÉRTÉSNEK, EMBERI MÉLTÓSÁG ELLENI CSELEKEDETNEK TARTJA-TARTJÁK ?
Felmerült még szavai nyomán sok más kérdés is, de szerintem roppant elégedett leszek, hogyha erre a pár kérdésre megnyugtató válasz kapok.
Olyat már gyerekkorom óta, azóta,- mikor 1952-ben apám hajnali 5 órakor hazajött a Petőfi MGTSZ évzáró közgyűléséről, és anyámnak-nekem is adott egy egy frissen verdéből kijött 2 forintost, és mutatta neki is maradt egy,- és azt mondta "EZ AZ EGÉSZ ÉVI KERESETEM! ...de majd 15-20 év múlva...."a NAPOKBAN hallottam, hogy 2025 re !!! ez meg az meg amaz...És ezzel tele van a tököm. Meg a szőnyeg alá söprős GYŐZEDELMES TETTEKBŐL IS. Mindkét FIAM, és felnőtt unokáim is ELFELÉ készülnek, pedig én se mentem el 56-ban, pedig lehetőség volt rá.)
Meg abból is, ogy NEM AZ A HIBÁS-BŰNÖS-BŰNÖZŐ, AKI ELKÖVET VALAMIT, HANEM AZ, AKI AZT NYILVÁNOSSÁGRA HOZZA-BÍRÁLJA- KIDERíTI !
Csak még egy kérdés !
NEM TARTJA ÉRDEKESNEK, HOGY PONT A NAPOKBAN módosították a KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEKKEL KAPCSOLATOS BTK §-ÁT- összhangban ugye a KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY VÁLTOZTATÁSÁVAL ? ( Megszűnt a BEJELENTŐVÉDELME !!) ÉRDEKES MI?
Remélem kérdéseimet nem letámadásként értékeli... és a korrekt véleménycsere alapján válaszol IS rájuk...

Válasz

Jantsky László üzente 11 éve

Csak az utolsó pár szóra reagálnék: ha az eredménynek számít, hogy a törvényben előírtnak megfelelő mértékben, az infláció mértéke szerint emelték a nyugdíjakat - nos, ez igazán szép dolog volt tőlük. Mármint az, hogy a 2/3-ad jogán (fülkeforradalom!) nem törölték el ezt a törvényt...
Ha már szóba került a 16%-os SZJA: ebbe nálunk erősebb gazdaság is belerokkanna. Hiányzik a költségvetésből az a pár száz milliárd forint évente!
A pozitív dolgokon gondolkodom, de nem igazán jut eszembe semmi - biztosan bennem van a hiba, nem látom a fától az erdőt. Bár lehet, hogy Palika lemondása (lemondatása) egyfajta FIDESZ jótett volt.
Negatívum viszont sajnos bőven van: a "tákolmány" keresztülverése a Parlamenten, a MANYUP pénzek lenyúlása, a médiatörvény, a gazdaságpolitika bebújtatása az alaptörvénybe, a ciklusokon átnyúló, bebetonozott pártkatonák - hogy csak néhány példát hozzak fel. A választási törvény sem a becsületesség és tisztesség fokmérője, a törvény által szentesített korrupció pedig egyes afrikai, közép-amerikai államoknak is becsületére válna. Ezek után nehéz a mi kis demokráciánkat védeni, mert lassan nincs is mit...

Válasz

kozma ferenc üzente 11 éve

Kedves András!
Még soha nem írtam le egy szót sem ezen a fórumon.Olvasgatom a témákat, a hozzászólásokat és nagyon furcsán kezdem érezni magam. Akkor is ha a politikai pártok kijelentenek valamit az Emberek nevében. Az emberek többsége nevében. A legtöbb ember nevében... stb Akkor is ha egy egy itt kommentáló megszólal és pl a rezsicsökkentést lódításnak nevezi. Ha a kitől kell félteni a demokráciát c írás utolsó sorai egy " gonosz elnyomó" hatalomról ír . Miért? Azért mert figyeljük meg , hogy amit bírálni, ostorozni akarunk szavakat írunk le ugyanabba a hibába esünk. Ön is a szavakba , kinyilatkoztatásaiba kapaszkodik. Miért ? Önnek lehet a bölcsek kövét magánál hordani? Az élettapasztalat, a tudás , a megélt élet nagyon fontos és tiszteletet érdemel, de...Azt akartam mondani, hogy ha vitakultúráról beszélünk akkor tegyük úgy ahogy azt a régóta demokráciában élők próbálják gyakorolni ott valahol tőlünk nyugatabbra.Egy módszertani elvet kellene bevezetni itt ezen a fórumon. Ha bárki ,bármit leír ne ugorjunk neki. Tekinsük korlátnak a személy adottságait az internet lehetőségeit. stb. Alázatot ,szerénységet mutassunk egymás iránt. Több bizalmat csökkenjen a gyűlölet. Ne szítsuk a tüzet, de pontosan és méltányosan fogalmazzon mindenki. Ez valami olyat jelenthet szerintem, hogy ha rezsi csökkentésről van szó akkor mondjuk azt ,hogy igen ez valóban segíthet mindenkinek. Még egyszer leírom Nem emelésről van szó. Minden egyes ember tudja ha nem is mondja ,hogy politikai haszonszerzés is áll mögötte. Az Istenért álljunk már meg és az emberi méltóságunkra vigyázzunk. A szkepszisnek helye van, de ne akarjunk mindenben csak egyértelműen hibát látni és hangolni másokat. Az 5,2 % -os nyugdíjemelés pl Lehet örülni? Igen. Nagy erőfeszítés az aktívaktól ezt a pénzt odaadni? Igen Ők a mi fiaink, lányaink. Vigyázzunk a hitükre ,hogy jót cselekednek. Félek, hogy aki mindig csak lázít és nem mondja el , hogy pl Szlovákiában egységesen 12 Eurót kapott mindenki nyugdíjemelést. Romániában pár éve csökkentették. Olaszoknál, görögöknél stb nem is beszélek. Igen azt mondom lehet ,hogy túlvállalja magát a kormány és meglesz a bőjtje. Félek attól, hogy ha ez a világ így halad akkor generációk fognak szembeállni. Az idősek és a fiatalabbak. Ma is van ennek jele, de még kezelhető. Senki nem tudja mi lesz a vége ebben az öregedő európai Únióban. Sántít ez a hivatalos kormány propaganda a tranzakciós adók esetén is mert igenis megérezzük a növekvő terheket. DE Mondjuk el egymásnak azt is ha nem ez az út akkor honnan lesz annyi pénz ami fedezi a hiányokat? Hagyjuk abba a 16 % os adózás elleni küzdelmet. Ez egy lehetséges út. Az előző sem vezetett sehova. A ciklus után kérdezzünk rá ,hogy mire mentek ezzel és legyen olyan választás ahol az állampolgár majd eldönti a kérdést,Ne akarja ezt most menetközben ex katedra nagy hangon követelni. Eljön az ideje 2014 ben ,hogy kiderül. Nem akartak-e a hatalomból kikerültek becsapni bennünket azért kongatni a vészharangot , hogy megint birkák legyünk és most tóduljunk a másik felé aztán szembesülünk majd, hogy SZEGÉNY ORSZÁG VAGYUNK CSAK A FELSZINT VAKARGATJUK. Ha kormányváltás lesz akkor is marad az egyének adóssága ,hiteltörlesztése. Marad az államadósság. Nem lesz talált pénz. Mi a teendő? Tekintse mindenki felnőtt NAGYKORÚNAK a másikat. Mondjuk ki van itt még egy két generáció ilyen az enyém is aki a háború környékén született. Megéltem a szegénységet. Nem ilyet mint most Azt amikor a mezőgazdasági Tsz tag alig kapott pénzt évközben Csak a zárszámadásnál jutott valami. Amikor kisgyermekként egy zsák szenet vittem haza biciklin 6-7 óra sorbaállás után, hogy meg ne fagyjunk. Azt is átéltem, hogy jegyre kaptuk az élelmiszert SORBAÁLLÁS kisgyermekként télben napsütésben stb Egy ruhám volt és egy másik amit váltottam. Megfogadtam ,hogy tanulok. Sikerült. Megtanultam megbecsülni és segíteni az elesetteket. Egész életemet az árva gyermekeknek a szociálisan kívül rekedteknek szántam. Nem egykét neveltem . Nem két gyermeket neveltem Amikor tanítottam akkor igenis volt szakmai felügyelet. Nem korlátoztak a szabadságomban. Miről beszélnek a ma tanítói? Talán a laikus polgármesterek, önkormányzati képviselők után ideje lesz megnézni mit eredményezett a nagy tanszabadság. Ezt értem én korrektség alatt Ezt gondolom ,hogy el kell mondani és nem elég csak ostorozni bármit amit a Fidesz struktúra átalakítás néven csinál. Szerintem nagyot hibáztak a jelenlegi kormánypárt politikusai mert akkor amikor kívül voltak a hatalmon csak bírálták a regnálókat. Azzal zárom, hogy kérve kérjem a megszólalókat objektíven igyekezzünk elmondani azt is ami nem jó és azt is ami eredmény.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kedves András!
Tévedés,kormánykörökkel nem találkozott,nem is azért ment-nem is nagyon fogadják őket ahogyan tapasztalni lehet-hanem az ottani magyarokat akarja győzködni,kell a szavazat.

Válasz

Dr.Horváth András üzente 11 éve

Hamár az amerikai fővárosba látogatott a miniszterelnök helyettes úr,feltételezhetően kormánykörökkel is találkozott.Márpedig ha találkozott,szólhatott volna pár jó szót a Kurucinfó
,aljas tevékenységével kapcsolatban is,amit - úgy tűnik legalábbis - mások "elfelejtettek" ezidáig megtenni.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Kép aláírás:Ki tekerem a nyakát ha valaki mást mer állítani.

Válasz