Palotai János üzente 11 éve

Ez egy igazán huszáros vágás volt, a gordiuszi csomó még is megmaradt. Meg látásom szerint ön egy olyan probléma megoldásához áhitozza a kormány segítségét , melyet saját maga bombázott szét minden erkölcsi, anyagi és társadalmi megoldást. Az, hogy lélek, meg áhitat, hol marad az otthon és annak a biztonságát megtartó jövedelem. Nem tudom miért hozakodik elő, egy holdról ide esett valakinek a kérdéseivel. Aki esetleg kínálhatna meg oldást mert már látott vagy foglalkozott ezekkel a témákkal, még azok is nagyon keményen elvannak halgattatva. Csak úgy a konzultáció keretein belűl. Hogy miért kell ezt leírni önnek mindég és mindég azt a jó öreg Isten sem tudja.Hogy meg szólít mint honfi társát odáig rendben van. De biztos az, hogy ez az egyházinak tűnő (legalább is számomra) szöveg nem igazán fog segíteni.Elég sok kenyeret elcsócsikáltam ahhoz, hogy megtanuljam jó magam is fel ismerni, hogy mi az élet, mi az emberség, mi a házas álet. És mégsem fog meg menteni a csóróságtól, ha Isten jóságos(nak mondott) barmai ez ellen semmit nem tesznek. Foghatok én össze akivel akarok az erkölcsös elveimmel együtt, de ha rákerülne a sor ,hogy ezért ki kell állni, úgy ott hagynának erkölcs társaim mint szent Pál a bizonyost. Itt lehet írógép virtuóznak okosnak és forradalminak lenni, (kitudja meddig) de éles helyzetben ember nem akadna aki az erkölcs nevében kiállna.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Jaj Tiborcz! Jaj-jaj. Nagy a baj...Nagyjából szegény nővérem szintje, aki már augusztus óta a Méreyben a "viccosztályon" zárt ajtók mögött fekszik- DE ŐT KEZELIK !! (kora épp 83...)

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Tisztelt honfi társaim, először is azon kellene gondolkodnunk,milyen Erkölcsi szinten gondolkodnak polgártársaink. Milyen és miként élnek a családok, milyen farkas törvények
uralkodnak egyes Házaspárok között,családokban. Mert még arra sem vagyunk képesek,hogy egységes hígat emberi módon, mondjuk ki ,hogy a család a Nemzet és az Ország össztársadalmi és politikai alapja. Azokban az országokban, ahol az emberek, nem szeretetből- szerelemből alapítanak családot,hanem csak szekszualíásuk alapján, tekintetbe véve,hogy a normális házassági kapcsolat a férfi és a nő házassága alapján jöhet létre. Mert a házassághoz nem csak a hormonok katalizátori teljesítménye szükséges, hanem szeretet, szerelem, tisztelet, megbocsájtás, elnézés a kisebb véletlen hibákért. A házasságban nem lehet trágár szavakat használni, az emberi tiszteletet meg kell adni. És az Isten lelke is szükséges, mert az az élet alapja. Az aki Isten és Jézus tanításai szerint él, gondolkodik,szeret és megbocsájt, akkor ott a gyermekek is azt felfogják, az nélkül,hogy fegyelmeztetések, fenyítéssel kellene őket a tiszteletre kényszeríteni. Minden házasságban ,tudni kell ki a felelős és ki veszi magára a felelőséget a család fentartása és az Erkölcsi szint megtartása érdekében. VESZEKEDÉSSEL, KÁROMKODÁSSAL, ITALOZÁSSAL, NEM LEHET MEG OLDANI EGYETLEN CSALÁDI ÉS TÁRSADALMI DEVIÁCIÓT. Ki kell mondnaom,hogy a képviselőink 62 % nem érdemli meg,hogy ilyen tisztséget kapjanak, vagy a kormány tagjai legyenek, Nem beszélve azokról, akik embereket kínoztak, embereket vertek , az emberi méltóságot semmibe vették, ma Ők akarnak a társadalom pillérei lenni, sőt ők át vették a több évszázados nemesi címzettek legrosszabb tulajdonságait. Miért nincs olyan állami szociális szakosztály és bizottság, akik a hajléktalanokra , elherdált költségek felével, egy korszerű intézményi munkát szerveznének.
Példakép ki kell mondanom,hogy a mi megyei városunkban a szociális bizottságban olyan tagokat adtak a pártok, akiknek dunctja se nincs a szociális tevékenységről, Ar Erkölcsi értékek tanulmányaihoz, a lelki problémáknak felismeréséről , nem is hallottak..
Ezek a marionettek, határoznak a nem kis összegekről, amit a szociális tevékenységre kell fordítani. Ezek vagyunk mi. Tutnia kellen mindenkinek, hogy az Ős magyar közösségben, nem voltak hajléktalanok, a feudéis rendszerekben szintén nem voltak hajléktalanok.Feltéve a kérdést miért. Mert az erkölcsi és az emberi szolídaritás magasabb szinten volt. Mert egy pozitív család nem engedi meg, hogy az apa, vagy az anya ki legyen dobva az utcára. Mert ez e tett olyan mintha értékes tárgyat , élő állatot ki dobnánk a trágya dombra. Hol vannak a gyerekek, hol van az igazi anya és apa, és hol van az állam.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Beke úr!
Ha ön figyelmesen olvasta a cikket akkor azt is meg kellett volna értenie,hogy itt éppen arról van szó,hogy a hajléktalan kérdés megoldásában az ahhoz értők véleményére kellene alapozni a törvényalkotást,nem pedig hozzá nem értő,laikusokat megkérdezni akiket inkább a szubjektum vezérel mintsem a helyzet reális megítélése . A kérdés gyakorlati ismerői tudnak érdemi javaslattal élni aminek alapján végrehajtható és hatékony rendelet születhet.Vagy nem így van?
Senki sem lesz jó kedvéből hajléktalan,hogy erre a sorsra jutott ezeregy oka van,s korántsem biztos,hogy kizárólag saját hibájából.Ahhoz,hogy talpra tudjon állni segítségre van szüksége,mert mint hajléktalan nem tud munkát vállalni pedig anélkül esélye sincs a megkapaszkodásra.
Sajnos volt módunk megismerni az úgynevezett össznépi"konzultációt" és annak eredményét,s azt is ,hogy Orbán úr mindenkinél mindent jobban tud és egymás után személyesen hozza az eszement ötletei alapján az intézkedéseit.Takaró:megkérdeztem népemet.Maga szerint hová jutna az az autóvezető.aki autót vezetni nem tud,maga mögé szintén olyanokat ültet akik,még diktálni sem tudnak?Valahogyan így nem jön ki semmi jó abból ami ebben az országban történik.
Mit tart a bölcs ember?Többet ér egy őszinte bírálat ezer hajbókoló dicséretnél.
Az ésszerű bírálat nem ellenségeskedés,nem értem miért e szemellenzős felfogás?Miért gondolja bárki is,hogy ha elismeri,hogy vannak akik az egyes kérdéseknek jobb ismerői mint ő az őt kisebbítené.Sajnos sem a vezér,sem pedig akikkel körülvette magát nem bölcs emberek,Mindennél erősebb bennük a hatalom és uralkodni vágyás ezzel csak a pénz sóvárságuk vetekszik.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Közölnöm kell önnel:Ismét a szokásos, az ön korának megfelelő,idealista marhaságokra fecsérli az elméjét.Pl:"Miért nem tudunk, szociális hajléktalanoknak, sor házakat építeni, egy szoba,konyha sorba állításával?"1. Mert nem is akarnak.Mert elvtársai is úgy gondolkodnak,hogy a hajléktalanokat ha eldugják a szegényházakba,dologházakba,ki hirdetik a csavargás elleni tőrvényt,mint az ön ideális keresztény világában,ha a hajléktalanok nem láthatók,akkor úgy nem zavarják az ön ábrándos kispolgári falvédős világát.Tudja milyen állapotokat idézne elő "Az egy szoba,konyha sorba állítása ?" Nekem volt szerencsém látni a Mária Valéria telep bódé sorait,Kőbánya,Óbuda,Angyalföld szoba konyhás mellékhelység nélküli sorlakásait ahol öt bódéra jutott 1 udvari pottyantós,a sorlakásokhoz pedig 3 szoba konyhás lakáshoz egy udvari pottyantós.Angyalföldön még ma is állnak az erdélyi áttelepülteknek épített két szintesre 1920 ban épített épített szoba konyhás "ideiglenes" lakások.A két szinten kb 120 ilyen lakás van összezsúfolva,felemelő látvány,egyszer nézze meg azokat is.Csak,hogy lásson a világból valamit. "A II világháború előtt ezek a jelenségek nem voltak így el terjedve,mert az egyéni paraszt gazdaságok ,alkalmazták őket, ahol muszáj volt dolgozni."-Már ha a gazda tudott munkát adni,és volt istáloja ahol elszállásolhatta őket,és nem a család öregje foglalta el ott a szálláshelyet.
Ön végig szenderegte a két világháború közötti csodás világot?

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Tisztelt Beke úr !
Mivel a szomszédból, Kézdivásárhelyből hallatja szavát, erősen kételkedem abban, hogy ISMERI AZ ORBÁN FÉLE KONZULTÁCIÓK FORMAI ÉS LÉNYEGI KÉRDÉSEIT .
Hadd világosítsam fel.
CSAK névleg konzultáció. Ugye ott kérdés és felelet is elhangzik.Még ha könyvelésről is konzultál valaki.
Itt kiküldött levelek vannak, CÉLIRÁNYOSAN MEGFOGALMAZOTT KÉRDÉSEKKEL, amire bárki, bármilyen válasznál ixeli be a kockát, teljesen mindegy, LÉNYEG A VISSZAKÜLDÖTT LEVÉLSZÁM, amit aztán villágyorsasággal bezúznak... És ha még van rajta VONALKÓD IS, akkor az a hab a tortán, mert azzal BŐVÜL A KUBATOV LISTA...
Azt érzékelem írásából, hogy negyon kevéssé vannak tájékoztatva a derék Erdély lakosai az itteni ügyekben, Pedig itt a net, ahol ezt öntevékenyen megtehetik.
Ámbár, ha a püspök, vagy a Szász embere, akkor ezen nem csodálkozom, pedig a Székelység az abban is megmutatkozik, hogy NEHÉZ SOKADSZOR IS RÁSZEDNI !!
Egyszer talán, másodszorra már művészet, de sokadszorra NEM LEHET. Már csak azért is tudom, mert gyökereim valahol ott vannak...
EZ meglátszott a mostani szavazási eredményeken. IS.
Mondja, de úgy őszintén !
Ön leülne e tárgyalni egy olyan emberrel, aki előzőleg meglopta, megalázta, hülyének nézte, és ezt a világ előtt ki is kürtölte, ki azt mondja egy jogerős bírósági ítéletről, hogy "akkor se az lesz", aki a saját törvényeit NEM tartja be, aki az általa aláírt és hatályos szerződésre azt mondja, -az most úgy lesz, ahogy én akarom, -meg az Alkotmányosságot is szembeköpve , azok határozatát egy hazug és álságos "nemzeti konzultációval" úgyis megtorpedózza?
Egy napon HÁROM, EGYMÁSSAL HOMLOKEGYENEST ELLENKEZŐ IGAZSÁGOT JELENT KI! Majd azt egy kamu, hamis, megrendezett videóval igazolni akarja .
Akinek a szavát az ország lakosainak olyan 80 %-a akkor se hiszi el, HOGYHA KÉRDEZ !!
NO. Először talán gondolja végig, aztán VÁROM A KORREKT VÁLASZÁT !!

Válasz

Beke Ernő üzente 11 éve

Ha egy meglévő rosszat szaporitunk, mert megfelelő táptalajt biztositunk neki, abból jó soha se is származik. Egy gyermeket ha nem köt le az iskola, szülei nem felügyelik hol létét, és nem ellenörzik szabadidejének mikéntjének eltöltését, abbol megint csak rossz származhatik. A hajléktalanoknak elsősorba munkát kellene biztosítani, hogy pénzforráshoz jussanak, és ők is majd úgy el boldoguljanak mint más halandó. Ha a betevő falatjáért, meg a hajlékáért nem küzd meg az élettel, akkor csak a lehulott morzsák jutnak neki, és az elégedetlenekből egy lépés a bünözés! Én szerintem a segítség mikéntjén kellene el gondolkodni, vitázni, majd a törvény erejével fellépni. Az, hogy a hajléktalanok száma évről évre nő, ez nem egy elfogadható mutató és ezért sürgösen lépni kellene, kel! Az állam hiába biztosit fedelet a fejük fölé, mert azt adózni kel,villanyt, fütést, gázat, vizet stb is fizetni kel, és egy hajléktalan munkanélküli -vagy munkakerülő, mert ilyen is akad köztük bőven- mit fog tudni csinálni amikor megjönnek az első számlák? Tehát, hogy Orbán úr elindított, kezdeményezet ez ügyben valamit, nem őt kel támadni, hanem a javaslatát kel támogatni, formálni, hogy minél elfogadhatóbb törvény szülessen ez ügynek kezelésére. Még sok mindent, nagyon sok példát lehetne felhozni pro és kontra, de épitkezni csak úgy lehet, hogy ha azt az energiát amit ellenségeskedésre fordítanak az lenne épitő mjellegű és már is az élet is szebb, jobb,le lenne...

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Tiborczom !
Nem hiszem, hogy itt néked sok elvtársad mutatná magát. Már nagyon hallgatnak, mint aki beszart...
A grafikon NEM a tényleges hajléktalan számot mutatja, HANEM CSAK A GONDOZOTTAK SZÁMÁT (hajléktalanok otthonában, hajléktalanok éjjeli szállásán, és éjjeli menedékhelyeken. ) ( amennyiben "szűkítem" az ilyesfajta nyilvántartott ellátást, akkor csökken a szám annak végeredményeképpen.) Az a látszólagos csökkenés a Hornék SZOCIÁLIS programjának a hatása !! Meg a férőhelyek csökkentésének együttes hatása ! Ami aztán "kifutott""... és Orbánék alatt meg is szűnt ! (akkor épült ki a Határ úti Kiserdőben, meg a vasutak mellett a sok "bungesz"! Miknek lakói NINCSENEK BENNE A STATISZTIKÁBAN. !!) a STATISZTIKA JAVULT, DE A HELYZET ROMLOTT, A PÉNZ MEG ELTŰNT. Ime a "látszateredmény egyik eklatáns példája, mert a Czomba úr szerint a minusz plusz minusz az AKKOR IS plusz.(meg szerinted is).
Mint ahogy a Bokros csomag megtakarításai is "eltűntek" ! ( elvitte az "Ezüsthajó"?)
Nem tudom érthető e? Vagy még mindíg túl bonyolult ?

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Nem értem ,miért nem gondolkodnak el az elvtársaink,hogy az utóbbi húsz év alatt,jelentek meg a hajléktalanok. 2010 és 2012 között, minimális létszámmal növekedett a számuk. Azon kellene elgondolkozni, hogy Európa többi városaiban, nincsenek ilyen kirívó hajléktalani estek, kulturálatlan és erőszakos viselkedésű emberek-( mind két neműekre gondolva.).
Ezeket a jelenségeket, olyan emberek irányítják, akiknek az a megbízása,hogy Budapest és más megyei jogú városaink ne tudjanak konkurálni a többi Európai Metrpólisoknak.
MIÉRT NINCSENEK, BERLINBEN, MÜNCHENBEN, LONDONBAN. Miért nem tudunk, szociális hajléktalanoknak, sor házakat építeni, egy szoba,konyha sorba állításával. Akiket oda kellene telepíteni, ha akarja, ha nem, a közellátásukat egységesen meg lehetne oldani. A II világháború előtt ezek a jelenségek nem voltak így el terjedve,mert az egyéni paraszt gazdaságok ,alkalmazták őket, ahol muszáj volt dolgozni.
Azok akik tönkre tették ezt az országoz, azok célja,hogy lenézessék és megalázzák a nemzetünket.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 11 éve

Ez a konzultálási mánia " eszement ötlet" amire illőbb szót nem lehet találni.Konzultálásra szükség lenne egy kérdésre vonatkozó döntés meghozatalakor de nem a laikusokkal,hanem a kérdést jól ismerőkkel.Azokkal bezzeg esze ágában sincs leülni akiktől normális javaslatot kaphatna.Veri a sors keze ezt az országot.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Pénz diszta. Konzultációnak nevezett kampányolásra, meg Kubatovlista frissítésre.
Nem is értem, hogy milyen hülyebogár zümmöghet ennek a félresikerűlt focistának a fejében!
Azt hiszi-gondolja, hogy a ZEMBER zemberének gyereke ÉLVEZETBŐL HAJLÉKTALAN?
Mert szereti a jó friss, vagy épp a kipufogó gázos levegőt, vagy a huzatos aluljárót, vagy épp a kilátás miatt bujkál a Tabánban ?
Ez bizony következmény. A társadalmi szolidaritás "lebirkózásában" a következménye.
Nincsen ott a grafikonon, hogy 1985-ben mondjuk volt e ? Szerintem nem, mert volt a Munkásszálló... Akinek elfogyott minden más lehetősége, ez legalább megvolt.
A hajléktalanság NEM JOGI KATEGÓRIA. Nem bizony. Társadalmi. É csak következmény.
Pár szerencsétlen körülmény , és rossz helyen vagy rosszkor,- és belőled is lehet még Viktor, ha teljes vagyonelkobzás lesz a jutalmad...
Annyit tudni a konzultációról, hogy csak annyi köze van a kitűzött tárgyhoz, hogy MINÉL TÖBB LEVÉL MENJEN VISSZA !! És hátha lehet még egy birkamenetet összehozni belőlük... A többi nem érdekes!

Válasz