dr.Bakai Borbála üzente 7 éve

Tisztelt Boros úr!
Először is miért gondolkodik még most is úgy,hogy vagy a Fidesz vagy az MSZP?Igaz,hogy Orbán a korábbi jobboldali pártokat bedarálta,belőlük csak írmag maradt ,azok akik megfordították a köpönyeget és behódoltak Orbánnak.No de Orbánnak megfelelnek a volt MSZMP KB tagok is ha gumigerincű fajta.Nem finnyás a szentem.Az nem jutott eszébe,hogy vannak akiknek fontos a demokrácia és összefognak pártpolitikai nézetüktől függetlenül azon felismerés okán,hogy a HAZA NAGY BAJBAN VAN. Ezt egyaránt így látják azok is akik középen,jobb vagy bal oldalon vannak és reálisan gondolkodnak.Itt most nem csak arról van szó,hogy legyen kormányváltás hanem sokkal többről,arról ,hogy maradunk-e Európai szalonképes állam,vagy kiközösített páriává válunk,s akkor az országnak annyi.A rombolás amit a Fidesz a két és fél év alatt véghezvitt óriási,mert nem csak a gazdaságot vitte gödörbe,hanem elvesztette az ország a hitelességét,amit elveszíteni nagyon könnyű visszaszerezni annál nehezebb.Arról nem is beszélve,hogy a társadalmat végzetesen megosztottá tette,pedig egy az ország ,s csak akkor lehet sikeres,ha népe is egy felé akarja tolni a szekeret. Ki lesz az az államférfi aki sikerre tudja vinni ami rá vár azt hiszem korai lenne meghatározni,egyenlőre csak formálódnak a dolgok.Bajnai Gordon rátermettségét bizonyította kormányzása egy éve alatt,amikor sikerült neki a lefelé menetet visszafordítani,bár kapott volna további lehetőséget ma nem itt lennénk.Alapvetően úgy is az lesz a meghatározó,hogy milyen szakértő stábot tud a majdani miniszterelnök maga mögé felsorakoztatni.
Egy biztos:csodát várni nem lehet,hosszú,keserves menetelés lesz amíg az ország kimászik a gödörből.A visszafelé mutogatás,bűnbak keresés útja sehová nem vezet.A diktatúra nem lehet cél,elég volt belőle.Orbán még nem is a puhább fajtáját választja,hanem a Rákosi korát hozná vissza..
Mindig Gyurcsányt emlegetik és az öszödi beszédet.Mernék rá fogadást kötni,hogy akik csak "hazudtunk éjjel,nappal" idézetet mondogatják nem olvasták teljes terjedelmében /Még most sem késő,fellelhető az interneten/ Szerintem ott követett el nagy hibát,hogy nem a nemzet előtt,hanem párttársait felrázandó nekik mondta el.Ő beismerte a hibát,javító szándékkal mondta el szemben Orbánnal,aki a végtelenségig ragaszkodik a rögeszméjéhez és hibát hibára halmoz.
Nagyon bízok abban,hogy nem így kell feltennünk majd a kérdést:melyiket a két rossz közül?
Melyik a gerincesebb?

Válasz

Jakab Katalin üzente 7 éve

Kedves Hedrich úr!
A példabeszéd szellemes, találó is, de ugye nem azt jelenti, hogy hagyjuk békén a hatalomban a Fideszt, mert ők már megszedték magukat. Mellesleg nincs az a sok pénz ami elég lenne, ez is az emberi természethez tartozik.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 7 éve

Egy régi szólás,úgy 2000 éves."Egy katona,aki látja,hogy a kereszten szenvedő Jézust belepik a legyek,elkezdi hessegetni azokat.Mire így szól Jézus;hagyd őket fiam,ezek már jól laktak,helyettük csak éhesebbek jönnek"

Válasz

Ökrös Magdi üzente 7 éve

Nekem az a véleményem,hogy választások előtt ígérni szemtelenül tudott az MSZP és tudott a Fidesz is!
Mindegyik csak a saját pecsenyéjét sütögeti.,gondoskodik a maga és a rokonsága anyagi helyzetének kellő szinten tartásáról.
Az egyáltalán nem érdekli őket,hogy a nép már nyomorog.
Én már egyik pártban sem tudok bízni,egyetlen szavukat sem tudom elhinni.
Most már kellene egy teljesen új,aki még nem vágott át bennünket,de úgy látom ilyen nincs sajnos a láthatáron!
Gyakorlatilag akkor két rossz közül lehet majd válaztanunk?

Válasz

Gyenge András üzente 7 éve

Boros úr !
Most nagyobbakat ütök a billentyűkre, hogy Nagyszénásra is elérjen amit írok !
Talán nem eléggé figyelmesen és gondosan mérlegeli a kérdést, és a személyeket. Ha lehetőség van rá, akkor olyankor minden tudatmódosító szert tegyen félre. Még a HITET is.
Járja szépen körül a következő kérdéseket :
Ki került be csóróként a politikában és ott gazdagodott meg piszkosu,- családostul, még a mostoha unokatestvérei is?
KIK voltak azok, akik már mint gazdag emberek (!) kerültek be a politikába, és amíg hatalmon voltak csak csökkent a vagyonuk ??
Mennyi fizetést (!) vett fel mint miniszterelnök Orbán, Gyurcsány, Bajnai ?( Gyurcsány és Bajnai semmit, Gyurcsány a Gyerekrák alapítványnak adományozta minden hónapban, Bajnai HAVI EGY forintért tette rendbe a válságban a gazdaságot. Orbán meg a "zegykúcsossal" havi 560 ezerrel többet vesz fel...
A SZOCIALISTÁK MÁR VOLTAK egyszer 2/3-os többségben és MÉGSEM ÉLTEK VISSZA VELE, nem csináltat "tákoltak" össze lassan 400 rossz törvényt, és nem törték össze a demokráciát...
NEM csináltak 2 év alatt ennyi megszorítást a köznépen és a gazdagoktól (!) vették el a többletet..NEM AKARTÁK MINDEN ÁRON MEGAKADÁLYOZNI, HOGY MINDENKI SZAVAZHASSON...
Aztán ha gondolkodik (vigyázat! Nehéz! ) Akkor még talál egy két érvet pro és kontra...

Válasz

Boros istvan üzente 7 éve

EZ MIND SZÉP ÉS JO A FIDESZ VALOBAN EL VETI A SUJKOT DE KÉRDEM ÉN AZ MSZP JOBB LESSZ HA MAJD A BAJNAIVAL KÉT HARMADOS TŐBSÉGHEZ JUT? MERT JUT AZ MÁR BIZTOS ÉS ŐK VAJON JOBBAK LESZNEK? KŐNNYŰ A KIBICNEK NEM FELEL SEMMIÉRT ŐNŐK EL GONDOLKOZTAK MÁR AZON KIT IS ŰLTETNÉNEK A HELYÉRE? EGYÁLTALÁN VAN MAGYARORSZÁGON VALAKI AKINEK NEM A RABLÁS JÁR AZ ESZÉBE AMIKOR HATALOMRA KERŰL? TUDNAK ILYENRŐL? VAGY ŐNŐK IS CSAK SÁPITOZNAK AZ JOBB VOLT AMIKOR LUDAS BAJNAI TŰZŐN VIZEN NÉPEN KERESZTŰL MEG MUTATA HOGYAN KELL KI MÁSZNI ABBOL A SZAROS GŐDŐRBŐL AMIBE AZ ŐSZŐDI VEZÉRŰNK BELE VITE AZ ORSZÁGOT? GONDOLKODJANAK EL EZEN ÉS HA TUDNAK CSAK EGGYETLEN OLYAN VEZETŐT AKI UGY FOGJA KI VEZETNI AZ ORSZÁGOT HOGY MINDENKINEK JO LESZ HÁT NE HABOZANAK MEG NEVEZNI

Válasz

juhász nagy sándor üzente 7 éve

Sajnos nyugodtan kikérheti magának.Van egy olyan réteg a háta mögött amelyel mindent megtud tenni.nem régen voltam egy családi összejövetelen ahol a vezér is szóba került.A gazda megszólalt:nem kell azt bántani nagyon jó ember mert megtehette volna,hogy elveszi a nyugdíjat???de nem tette.és ami döbbenet volt atöbbi 70 feletti vendég megtapsolta.Borsódzott a hátam a dologtól.Hogy magyarázza valaki ezeknek meg,hogy semmi sem igaz az állítólagos IMF követelésből,hogy hazudtak.Nem lehet mert szerintük csak egy ember a Gyurcsány hazudott.

Válasz

Rózsa Zsóka üzente 7 éve

Kikéri magának? Hát adjuk ki neki!!!!!!!De alaposan, hogy soha többé ne halljuk még a nevét sem. Az egész bagázs gusztustalan, gonosz, sátáni.Tűnjenek el, de véglegesen. Ez a súlyos személyiségzavaros fővezír több kárt okozott, mint az összes ellenségünk 2000 év alatt. Nem Brüsszel a buta, hanem mi, akik megválasztottuk ezeket a kártékony egyedeket.

Válasz

Bakó Istvánné üzente 7 éve

Nincs mit kikérni magának, inkább szégyelhetné magát, hogy
azok hátán mászott fel idáig, akiket most sanyargat és meglop.
Az egész Fidesz had olyan mint a vezetőjük. Ezek még képesek ujra
hatalomra jutni a külföldön élő magyarok által. Aki nem itt él, nem tudom
miért szavazhat rólunk, a mi életünkről. Én 69 éves vagyok, de ilyen
rossz életem még nem volt, mint most.!!!!

Válasz

gulán irén üzente 7 éve

Mit kér ki magának ? menjen a francba hagyja élni az embereket padlást lesöprők mert már ott sincs lassan semmi csak neki legyen testőrsége mitől és kiktől fél 2/3-l mindent megtehet átküldheti a sok hülye nyugdíjast a pirosan!!

Válasz

Gonda József üzente 7 éve

Sajnos,hogy a választás idején Orbán azt mondta,hogy idézem nem mi akarjuk a nyugdíjasokat megfosztani a járandóságuktól hanem az MSZP na most látszik kinyerte meg a választást és kinyúlt bele a nyugdíjasok zsebébe. Talán ö is lesz nyugdíjas ha megéri egy a baj neki is a 47000 Ft -bal kellene megélni okkor nézzük meg,hogy milyen intézkedéseket hozna. Talán ami sokszor megfogalmazódott be nem,neki az ember az utolsó,talán egyet felejtett el amikor az ö mondásából indulok ki,hogy a kommunista időszakában végezte el amit elvégzett, így vagy úgy,arról most nincs szó de majd lesz ha nem ö lesz az úr a szemétdombon. Azért megkérdezném mért is kell 50 évre titkosítani szerződéseket neki is ha ö rendesen végzi a feladatot,hát a nagy frászt,hát ö nem a magyar nemzetet képviseli én ha hozok döntést az mellé álok ha jó ha rossz ö mért nem teszi meg,ki a hunyó tényleg azt hiszi a Fidesz vezetők,hogy minden ember teljesen megőrölt.Még egy ilyen választás nem lesz remélem nem fogják tovább sanyargatni az embereket.

Válasz

Gyenge András üzente 7 éve

Előbb-utóbb csak kibújik a szög a zsákból. Hát most is! Már régóta és többször leírtam, hogy azoknak a szólamoknak, amiket hangoztattak ő és látszólag, vagy csak mondva Jobboldaliaknak nevezettek, azok csak a " parasztvakítást" csinálták, meg a nagy felhajtást.
Ő és társai az AKKORI SOKADIK VONALBAN ÁLLTAK A HATALOMÉRT VÁROKOZÓK SORÁBAN !!
Talán a VI-VII. sorban ... Ez azt jelentette, hogy bizony CSAK ÖREGKORUKRA KERÜLTEK VOLNA ODA, HA KIVÁRJÁK. Mivel nem volt türelmük, és a két világrendszer harca lehetőséget teremtett rá, megkeresték a lehetőséget, a rést, az indokot, a támogatókat, és megdöntötték az akkori politikai-gazdasági rendszert, amiben IGEN NAGY KÜLFÖLDI (CIA) SEGÍTSÉGET IS KAPTAK.
Csak a hatalom a lényeg, mint a napjaink történései ezt bebizonyítják -napról-napra, és óráról órára.
NINCS ellenére a diktatúra, HA AZT Ő CSINÁLJA !! Nála a HATALOM NEM ESZKÖZ A NÉP JOBBLÉTE ÉRDEKÉBEN, hanem csak egyszerűen ESZKÖZ AHHOZ, HOGY hogy sajátmaga, családja-rokonai-barátai-haverjai-és közvetlen alattvalói gazdasági JÓLÉTÉT ÉS A SAJÁTOS VAGYONÁTHELYEZÉSI programjával azokból egy ÚJFAJTA LEGFELSŐBB RÉTEGET hozzon létre. És mindezt a népesség 80-85-%-ának rovására, azok elszegényesítésével, és a gazdasági ELNYOMÁS NÖVELÉSÉVEL megakadályozza azok "leváltását."!
És ha nem elég csak a gazdasági elnyomás, akkor minden politikai és jogszabályi lehetőséget felhasznál a hatalma megőrzése érdekében....

Válasz