Gyenge András üzente 11 éve

Kedves Ajtai János ! Csak egy nyugger gépszerelő technológus vagyok, nem tanár,- úr meg pláne nem..., aki míg lehetett kihasználta azt, hogy valamennyi ismeretet átadhatott a Zypernovszky gépiparisoknak az esti-levelező tagozaton, mert a pénz az jól jött érte.. Amikor lehetett.- Mert ma már nincs....Ma már inkább visszafogják a tanulni akarót...
Sajnos alapigazságokat írt le mindkét hozzászólásában.
Volt egy filozófus, aki azt az elméleti megállapítást vonta le a társadalmi fejlődéstörténetből, hogy a fejlődés olyannyira szakaszos, hogy időnként visszafelé mutató szakaszai is vannak, csak mindig magasabb szinten.... Most úgy látszik , hogy ebben vagyunk....-régóta.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Nekem is van, vagy 2-3 ezer..., egy része szakkönyv...Ettől még, mióta ilyen olcsó a kultúra, és kevés a hely, nem veszek könyvet. Egy darabig 100 forintokért árulták darabját, abból is válogattam, meg a későbbi "ingyenesből" is, amíg a nejem be nem jelentette, hogy hely ,- az már nincs.
Viszont a "belső" információkhoz kell könyvtáros "jó" ismerős. Aki csak súgva meri elmondani, ami a szívét nyomja,- mert még távol neki a nyugdíj.
- Tanár, aki már igazgató is volt az I. Orbán korszaktól, 98-2008-ig, azaz 10 évig, nem mer telefonon se ,interneten se a kérdéseimre válaszolni az oktatási kérdésekkel kapcsolatban.... osztannyi...

Válasz

Ajtai János üzente 11 éve

Kedves Tanár Úr!
Ami az oktatás kérdését illeti arról a keresztény hitet hirdetők jó feudális felfogás szerint azt vallják (még ma is) hogy "Minél butább a paraszt, annál nagyobb lesz a krumpli" a fidesz oligarchiák földjein hm...minden bizonnyal a közhasznú munkások olcsó, de gatékonynak vélhető közreműködésével:-((

Válasz

Ajtai János üzente 11 éve

Kedves Tarján Tanár Úr!

Én, azt gondolom, "Hogy mit nem mond ez a német?" drasztikusságával kérdezve nyugodtan ferdítheti Petőfit úgy - némi szabatosságot is megengedve magának -, ahogyan azt eleve sokan gondolják ebben az országban Orbán Viktorról és 2/3-os országromboló, hazaáruló bagázsáról!
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezeken a "fogadó állomásokon" addig pofozzák a véletlenül hazalátogató, külföldön egzisztenciát, megélhetést és érvényesülést szerzett fiatalt a miniszterelnök magánhadserege a TEK, amíg be nem vallják, hogy terrorista, felforgató szándékkal jöttek haza, hogy megdöntsék Orbánék Horthy korszak iránti restaurációját! Valóban! Mit nem mond ez az Orbán??? Csak remélni merem, hogy lesznek ebben a le és elfoglalt megnyomorított országban olyan öntudatra ébredő tömegek - talán már nem kell sokáig várnunk, mert betelt a pohár -, akik disztingváltság nélkül igenis kimerik mondani, hogy eddig és ne tovább! Azaz Petőfit szó szerint idézve:
" Foglalod ám a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!"
Magyarország szégyene, hogy itt él és regnálhat ez a semmi, életében még semmi, a KÖZ javára kézzelfogható hasznot még végzett gerinctelen, gátlástalan, a hatalom megőrzése érdekében az ördöggel is lepaktáló koalícióra készülődő (ld: JOBBIK) hazug-láda ember, ha egyáltalán annak lehet nevezni!!!
Hát csak ennyit akartam mondani: Ezt amit ma Magyarországból ez a kormányzó 2/3 csinált, az a GYALÁZAT GYALÁZATA!!!
EMBEREK! ÉBRESZTŐ!!!!!!!!! Elsorvasztják az agyatokat a jövőtökkel együtt!!!!!!!!!!!!

Válasz

Parragh Imre üzente 11 éve

Van könyvtár, de nem hallottam a selejtezésről. Még inkább én adok nekik, a nálam kiselejtezettek közül.
Egyébként naponta olvasok már több mint 50 éve. Hál' Istennek van is pár ezer saját. Ennyit az olvasásról!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Nincs könyvtár Verőcén? Akkor a legközelebbi városban biztos van....De mindenhol selejtezik a 90 előtti kiadású könyvek jó részét...A könyvtárosoktól tudom, mert én rendszeresen járok, és hordom a könyveket, és olvasok is....úgy ciklusonként 4-6 kötetet.

Válasz

Parragh Imre üzente 11 éve

Sajnos, felénk nincs ilyen. Azért kértem volna címet.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Elmegy uram, és megnézi. Csak iratkozzon be tagnak is, ha még nem az ! És ha "jobb" helyen jár, ahol nem dobják ki, hanem kirakják"elvitelre",akkor ingyen vagy max. 100 forint/db (!) elviheti a kiselejtezett példányokat. Én hoztam haza...

Válasz

Parragh Imre üzente 11 éve

Szeretnék konkrét eseteket, címeket kérni.

Válasz

Polyák Katka üzente 11 éve

Kedves András! Te nálam lényegesen jobban tudod, hogy minden rendszer a saját arculatára formálja a történelmet. Egy rendszer sem volt még örök és feltételezhetően nem is lesz. Jön majd egy új és jönnek ennek megfelelően a változások is, amik ismét kihatnak a tanulás, műveltség, erkölcsi norma, kultúra világára. Mint annyi minden másban erre is jellemző a körforgás .Szerencsére. Én ezért ebben bizakodó vagyok.
Beírásod hasznos volt számomra, mert én pl. nem tudtam hogy már a könyvtárak "selejtezésénél" tartunk!
Elkeserítő. Bár ha belegondolok részükről a saját érdekeiket védve szinte természetes. Csak így leírva még nem találkoztam vele, saját magam önállóan meg még a feltételezésig sem jutottam el.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Én úgy vélem, hogy ott van az eb elhantolva,- amikor egyre inkább bevonják a hatalom gyakorlásába azt a szervezetet, melynek többezer éves gyakorlata van abban, hogy lehet az emberi tulajdonságokra alapozva ( a legesleg elítélendőbbekre (!):pl: gyűlölet, harag, mérhetetlen bírvágy...) vonják egyre szorosabbra az állam és az egyház közötti köteléket. Mindezt teszik úgy, hogy közben minden módon igyekeznek csökkenteni annak a lehetőségét, hogy az emberek a tanulás, a műveltség, a kultúra elsajátításával,- EGYÉNI, ÉS ELLENTÉTES irányultságú műveltségre és ismeretekre tegyenek szert, vagy sajátíthassák el azt.
PL.: - EGYRE-MÁSRA SELEJTEZIK KI A KÖNYVTÁRAKBÓL az irányzattal ellentétes eszméket és elveket valló, bizonyító műveket,helyettesítik "szappankrimikkel"....beszűkítik a továbbtanulást csupán csak anyagi (!) korlátokkal, stb.
Csökkentik az oktatás színvonalát, követelményszintjét, és átformálják, átírják, átértékelik a történelmet a saját szempontjaik szerint.
A bolhapiacon beszélgettem egy olyan fiatalemberrel, akinek még vannak tapasztalatai, és emlékei is a múlt rendszerről, ámde szerinte egyetemista barátnője "mosottagyú, szemellenzős, félretájékoztatott, és egysíkú szemléletre nevelt "újértelmiségi".....aki csak a beletáplált bugyuta populista és szélsőséges marhaságokat tudja elfogadni....és szajkózza tovább....
És ha szinte mind ilyen lesz,- akkor az a kevés, aki úgy mint ön is a saját "eszétől" mássá válik, - mit is tud majd tenni?
És akinek az általános műveltsége, a heti 6-azaz-HAT(!) órás "közismereti" tantárgy tanításával (irodalom-nyelvtan-történelem,-müvészettörténet és így tovább) el sem éri majd azt a színvonalat, ahol a meglévő ismeretek alapján önálló ítéletalkotási képessége alakuljon ki ?

Válasz

Dr.Horváth András üzente 11 éve

86 éves vagyok.Én is tanultam hit-és erkölcstant,mégpedig egyházi gimnáziumban,mégsem sántultam bele,sőt hívő se lettem tőle!Az,hogy a fiatalok nem fognak özönleni haza egyhamar,arra mérget lehet venni.Én voltam csak olyan marha - még az "átkos"-ban - hogy több éves külföldi munka és kereset után hazajöttem.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Bölcsőtől a koporsóig. Ez nem vicc. A katolikus egyház, -sarkában a másik hárommal,- teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy ismét visszaszerezzék POLITIKAI és GAZDASÁGI HATALMUKAT. És az embereket ismét markukba kaparintsák,-születésüktől halálukig.
Ennek érdekében nem riadnak vissza a Kdnp-sek, hogy BÁRMI ÁRON, ÉS BÁRMILYEN ESZKÖZZEL,- még az oktatás további rombolása árán is,- szépen-lassan-fokozatosan elbutítva, elvakítva, elkábítva a kora ifjúságától (keresztelő-bérmálás.stb) erkölcstan címén vallási ideológiával és rég idejétmúlt áltudománnyal hajtsák az igájukba az arra hajlamos emberkéket. Akik aztán egész életükben, a koporsóig tarthatók lesznek ebben a "boldog és emelkedett" tudatlansági állapotban.
Akiket nem sikerül, azokat vagy elüldözik, vagy átnevelik, mint mondotta Vezérünk.
Az I. VH. után voltak "átmeneti" táborok azok számára, akik hadifogságból jöttek haza.
Ezekben szűrték meg, válogatták ki a "felforgató, idegen gondolatokat valló" és "idegenszívű" embereket, akik nem nagyon akarták a derék Horti Miklós féle királytalan királyságban uralkodó értékrendeket, elveket elfogadni. Mást, jobbat, emberileg értékesebbet szerettek volna. És a II. Vh. után is, ahol meg Rákosi pajtás elvei szerint válogattak ...
Ha NEM lesz orbánbukta, mint 2002-ben, akkor bizonnyal számíthatunk arra, hogy derék példaképe nyomán ő is megteremti ezeket az "átnevelő" táborokat....
Szeretném, ha nem lenne igazam...

Válasz