KomaromiGaborne Margit üzente 14 éve

Való igaz,hogy a levegőben benne van.hogy a nyugdíjas felesleges,hogyha már nemle3nnénk az ország minusza megoldódna. Mi a biztosíték,hogy utánna tudnának az országvezetői normális mederben irányítani? Semmi,mert ennyi csalás,ennyi durvaság még egy rezsim idején sem rögzitett a történelem. A 100.leg gazdagabb ember mindegyike bele tud nézni reggelenként a tükörbe és ha neki van akkor az ország miért van minuszba.Nem ecsetelem,de ma ha nincs megtakarított pénzecskéd ne legyél beteg,mert nem találsz megoldást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én 52 éves vagyok, félig nyugdidjas, félig rehabilitált.
Sajnos fiatalon nagyon tönkrement az idegrendszerem, a bokám, a térdem, a gerincem, ehhez még társul egy tüdőembólia, mélyvénás trombózis, mely állitólag a sirig elkisér.
s mindent felül mulik egy sulyos depressziós hangulat, amitől nem tudok szabadulni.
ez azóta van:amikor a férjem 48 éves korában szivinfarktusban meghalt 10. éve, s egyedül nem tudtam talpraállni, teljesen összeomlottam.
Hajtottam , küzdöttem a gyermekeim felneveléséért, tanittatásukért.
S mivel vidéken éltem Miskolc mellett, elveszitettem jó állásomat, a gyár végleges bezárása miatt, amiről nem tehettem, el kellett jönnöm szerencsét próbálni Budapestre, de mennyi szenvedés, küzdelem árán.
Itt kaptam állást egy nagy áruház pénztárosa voltam.
Itt aztán nincs megállj, nincs betegség, nincs hétvége, nincs pihenés,
tönkre is mentem rendesen, a huzat , a klima, a napi 15 órai állás, a pénztár rendbentartása, minden jó legyen, a sok idegesség, izgulás.

Ez eldöntötte sorsomat: sulyos gerinc, izületi, tér, boka, váll problémák keletkeztek.
a lábam nagyon tönkrement. Rosszabb a szervezetem, mint egy 70 éves nőnek .
Pedig nem én akartam, a sors, és a megélhetés hajsza hozta mindezeket.
Kaptam még ráadásul egy mélyvénás trombózist, tüdőembóliát, ami azt hiszem életem végéig elkisér. Bizony nagyon el vagyok keseredve.
S annyira fáj , hogy fiatalon rosszabb helyzetben vagyok, mint egy nálam 20 évvel idősebb nyugdijas.
Én nem akartam rokkanttá válni, én élni szerettem volna jobban, boldogabban, hisz még fiatal vagyok, s itt lezárult minden célom, reményem.
Most ezek után egy kicsi kis nyugdijból, hogy fogom az életemet tovább folytatni,
senkit nem érdekel, senki nem törődik velünk, hogy mi is emberek vagyunk.

Itt az országban csak a nagymenőknek, vezetőknek , vállalkozóknak jó, akik már megteremtették azt, hogy a jövőjük rendben legyen, ha ők is egyszer betegek lesznek és nem tudnak majd dolgozni.
S a sok sok bevételt , amit kapnak, bizony kitünő luxusokra forditják, miközben én lassan még a rezsit sem fogom tudni rendezni, és nagyon sokba van a gyógyszeres kezelésem.

Mire számithatok 2009-ben? Semmire sem,mivel a mi kis országunknak már nem kellenek a beteg emberek, és a nyugdijasok.
Annál nagyobb öröm lenne az ország vezetőségének, ha már senki sem élne, akinek egy kis segélyt, nyögdijt kell kiosztani.

De fő, az, hogy minél több pénzt felszedhessenek a vezérek országunkban.
Ez van,sajnos, nagyon rossz véleményem van, és nagyon megvisel helyzetem a mai világban. S nem találom a kiutat.

Válasz

korcsog andrásné üzente 14 éve

-igen igazatok van,nekem is olyan érzésem van,hogy teher a nyugdijas,mert nekik azért kell annyi adót fizetni,hogy minket eltartsanak:-mi is a férjemmel 2-ten 95 évet dolgoztunk le,alig tudunk kijönni a nyugdijunkból,nem panaszkodni akarok,de égész életemben csak sporoltam.-tudom a fiataloknak sem könnyü,de ök türelmetlenek,azonnal akarnak mindent......majd legközelebb fojtatom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Livia! Bizony igazad van. Tudom én is ezt, csak a kedves honfitársaink nem akarják tudomásulvenni. Ök úgy gondolják, hogy minden szociális intézkedést, amit még jobbára a szocializmusban hoztak létre megtartanak, s a kapitalizmusnak is csak a jó oldalát akarják élvezni. Hát ez az ,ami nincs. Aki ezt a rendszert választotta, már pedig sokan, akkor tudomásul kell venni annak a hátrányait is.
Sehol sem fonták kolbászból a kerítést!

Válasz

KomaromiGaborne Margit üzente 14 éve

Összeségében elszomorító a Magyar kialakúlt állapot nemcsak az idős emberek helyzete, mindenkié,kivéve aza %-akik a leg gazdagabbak.Nem zugolódás,nem sárdobálás,de a mai 65-70-évesek minden politikai érát megéltek kivoltak téve minden változásnak,változtatásnak és most mosolyogva csak úgy csípőből majd csak minden eddigi kedvezményt megnyírbálnak befagyasztanak elvonnak. Nem kellene más csk munkát adni lekötni a fiatalt vagyis a munkanélkülit,amig megműveletlen kertek földek koszos utcák vannak addig van munka csak ehez nemfűlik a foga anépnek,de az idős embert kínozni,zsarolni csicskásztatni azt igen.Szomorú világ ,és csodálkozó szemekkel figyelünk,hogy miért passziv a nép és befele forduló.Most jön a házadó: szivesen eladnám én is,amit OTP-vel építettünk teljesen kivan fizetve jó kamattal együtt,de a településnek nincs jövője nem kell senkinek még áron alul sem. Milyen gazdálkodás ez az ország részéről, hogy nincs megoldás? csak a kisjövedelműek,nyugdíjasok sarcolása.

Válasz

garamvölgyi livia üzente 14 éve

nemsokra itt is egyre több az el vonas minden öreg keny telen meg valni a hazatol mert nagy az ado itt mar regvan haz ado minden tartomany maga szabja meg nincs se utazas semijen ked vez meny .....

Válasz

Laczkó Péterné üzente 14 éve

Minden kormánynak időben fel kellene mérnie , hogy mennyi nyugdijasra számíthatnak, és ez milyen mértékben terheli meg az államkasszát !. A mai nyugdíjasok, is voltak egyszer fiatalok. akik épp úgy mint most, eltartották az akkori nyugdijasokat . Nem érem, hogy ez most miért probléma, és nem csak a nyugdijyasokat, de gyerkeket is neveltek ,és fenntarottak, akik éppen most azért háborognak, hogy nekik is ugyanezt kell csinálniuk ! Az is nagyszerű lenne, ha a kormány időben ráeszmélt volna a problémákra, munkahelyet teremtett volna, és az " eltartott nyugdíjasok "is dolgozhatnának !. Vagy legalább olyan jól megfizetett állások lennének, a fiataolknak, hogy nem lenne gond a saját családjuk fenntartása sem , és az sem ,hogy a levont járulékból a nyugdíjasok is részesülnek. Van és volt is erre megfelelő jól képzett, és főleg jól fizetett szakember gárda, csak azt nem tudom miért nem erre használták Őket. Vagy ha volt javaslatuk, jól kidolgozott programjuk akkor kérem miért nem ébredtek fel előbb! Most már nem igen lehet a súlyos problémákat megfelelően kezelni.A kormányok jönnek mennek, az emberi szegémység és nyomorúság sajnos marad !
Amíg nem érzik a vezetők szívügyüknek a haza sorsát, és csak jó "biznisznek " tekintik a pozíciójukat addig ez igy fog maradni az idők végezetéig !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Imre! Rózsavölgyi Erzsébet már megadta a választ.
Egyébként, egy 80 milliós országban nagyon sok a nyugdíjas. Annak csak egy kis töredéke (jelenleg 150 000) vett ingatlant Magyarországon. Tehát, nem azok jöttek el ide, akik minimál nyugdíjból élnek. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik itt nyaralnak.

Válasz

Rózsavölgyi Erzsébet üzente 14 éve

Azt hiszem sejtem az igazságot. Kinn voltam Németországban és rokonaim mesélik, hogy igaz magasabb a nyugdijuk, de nagyon magas a rezsi is. Hogy miből telik nekik mégis luxus utazásokra. Nos nem a nyugdíjból, hanem abból hogy nekik már a szüleik, nagyszüleik is gondoltak a jövőre, kötvényeket vásároltak maguknak, gyermekeiknek és unokáiknak, azoknak meg igen szép a kamatuk. Nálunk ez még igencsak gyerekcipőben jár. Kevesen tehetik meg, meg aztán kevesen is tudnak róla, hogy itt is lehet gondolni nyugdíjas napjainkra, még akkor, mikor aktív az ember. Nekem-igaz,hogy csak egy,és nem nagy összegű,-de van kötvényem, az én unokámnak már nem lesz gond, ha eléri a 30.évét, és ha megérem, nekem is könyebb lesz ha a 70.évet taposom.Persze ez csak sejtés, nem biztos, hogy igazam van, de azt hiszem közel járok... Rózsavölgyi Erzsébet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Meg vagyok döbbenve.Nem gondoltam,hogy a német nyugdijasoknak hasonló gondjaik vannak, mint nekünk.
Viszont akkor nem tudom, kikből, kerülnek ki azok a nyugdijasok,akik Magyarországon tudnak vásárolni, lakást és itt élnek.
Azokra gondolok, akiknek semmilyen kötődésük, nincs hozzánk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én ismerem a német nyugdijasok anyagi helyzetét. Nagyon sokan a létminimum alatt élnek. Itt gondolok különösen a nökre.
Pld.: egy átszámítva 15O ezer Ft-os nyugdíjból csak nyomorogni lehet, mert pld. egy 75 m²-es lakás bérleti dija ennyi, ha az olcsóbbak közé tartozik. Ez különösen vonatkozik azokra az asszonyokra, akik a volt NDK területén élnek.

Válasz

tóthné mária üzente 14 éve

Hozzászólok, ha lehet. Jan.-10-én mentem nyugdijba, mint közalkalmazott.,nem csak a válság hozza ezt,de az emberek is vagyis a főnökség, mintha büncselekményt követtünk volna el hogy elértük ezt a kort 62-éves koromig erős fizikai munkát végeztem, ami az utolsó két hetet betegállományba töltöttem ugy fájt a lábam az orvos injekciózni lejárt ,vagy 3 rendellenesség is adódott. Majd bevittem a táppénzes papirt, azt nem kérdezték mi volt velem sőt elfordultak. Előtte megemlitettem hogy ugy tudom járna nekem felmondási idő amit törvény ir elő . 17-ik éve dolgoztam ezen a helyen egyfolytába semmi probléma nélkül.Csak hát megöregedtünk a becsületünk ezzel elmult.Üdv :Tóthné.

Válasz

Dr.Angyal Béláné Anikó üzente 14 éve

Szinte semmire.Legalábbis én igy érzem.Három gyereket neveltem fel,a mai szinglik,2-3 órás munkával keresnek annyi pénz,mint én annak idején 1 év alatt.Valaki egyszer azt mondta,ezek a mai reklámbabák is ha megérik egyszer lesznek idősek.Az élet muló,senki nem marad fiatal.Kiöregedik a társadalom?Miért?S annak idején miért kellett nekünk annyi minden tanulni,s a tapasztalatun k,ez senkit sem érdekel?Itt mindenki már 22 évesen jobban tud mindent egy 60 évesnél.Ő oktat ki minket,fura,az emberi értékitélet alakult át.A mindenkin való átgázolás lett a mottó,megbecsülés,tisztelet,udvariasság,hol van,tőlünk veszik el azt a pénzt amit csak tőlünk tudnak elvenni,mert aki 90 eFt-ra van bejelentve,de közben 300 nm-es házban lakik,/nem sajnálom tőle/,de igy tőle mit tudnak elvenni?tőlünk igen,mert a kisnyugdij ha jön,számlák mennek.Most csak ennyi,mert muszály volt kiirnom magamból.

Válasz