dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Amíg a kenyeret is mint minden mást ami a létfenntartáshoz szükséges pénzért lehet csak megvásárolni a kenyér áráról -a mindennapi kenyér áráról amit mindenki meg tud vásárolni-kell beszélni és nem az extra igényekről.Egyébként Magyarországon nagyon sokféle és különböző minőségű kenyeret sütnek-igen drágát is 1 kg 800-900 Ft-akinek ilyenre van igénye és megfelelő jövedelme hozzá vegye azt senki sem tiltja.A szegény ember sem azért ette régen a korpás rozskenyeret mert megvetette a búzából sültet,hanem azért mert nem tellett többre.Ami meg a minőséget illeti :"kinek a pap kinek a papné".Azt sem szabad elfelejteni,hogy tömegigényt kell kielégíteni amit nem lehet megvalósítani házi módszerekkel.Ma sem tilos kenyeret sütni,sokan élnek is a lehetőséggel.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő!
Nem a kenyér áráról, - hanem a minőségéről lenne mit szót ejteni, - de sokat.......

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

A kenyér árát,Magyarországnak, az EU nem írja elő,csak az időjárás,és a mezőgazdasági termés átlag,

Válasz

Jantsky László üzente 10 éve

Arról a marhaságról már szót se ejtsünk, hogy káliummal "mérgeznek" bennünket...

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Igen megy fel a kenyér ára,pont úgy ahogyan az EU előírta.mivel bőven egy € felett van 0,7 kg. kenyér Ausztriában,tehát itt sem lesz olcsóbb,hiszen akkor vinnék a mi kenyerünket.Ez nem vicc.
Ugyan ez a probléma a krumplival is,hiszen én kapok 70 ft-ért házi krumplit,95 ft-ért az út szélén a külföldiek is ami viszont már Eu tiltakozáshoz vezet,mivel ott kinn 2€ a kolompér.A sok túrista nem ott vesz,hanem Magyarban.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

Ipari mennyiségben gyártott kenyeret nem sütnek buboskemencében és nem kovásszal,hanem élesztővel keletik,én már csak tudom,12 évig dolgoztam kenyérgyárban,gyártottunk ott kiflit,zsemlét,fonott kalácsot de minden pék árút gáz fűtésü kemencében sütöttek,még a házi jellegű fehér kenyeret is.Bécsben találkoztam a híres osztrák zsemlével,de még azt is gázfűtésű kemencében sütötték,és a franciaországban sütött bagettet is.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

...nem volt cseléd, - de otthon volt sütve a kenyér: sokszor házilag előállitott lisztből.....külföldön egyébként lehet kapni rengeteg féle egészséges kenyeret .
A kemence akkor igazi, ha fafűtésű / un. búbos kemence : egybe épitett csikós tüzhellyel./
Az, hogy különféle országokban mik vannak megengedve és alkalmazva ételkiegészitőként: más és más. A megengedett NEM egyenlő az egészségessel.
Miért lenne baj csak igen kiváló lisztből sütni a kenyeret? Bizonyára sokak vennék szivesen azt inkább.......

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"nem az számit, hogy mennyibe kerül, - hiszen jó, egészséges kenyérért sok kilómétereket is autózunk, - csak egészséges és adalék anyagoktól teljesen mentes legyen"
Értelmes megjegyzéséhez;csak annyit,mégis ha ön vagy a párja több kilométereket hajlandó
autózni,hogy "adalék anyagoktól teljesen mentes"kenyeret vehessen csak azt állítja,hogy adalék anyagoktól mentes kenyeret vehessen,hogy egy kiló kenyérért hajlandó annyit autózni amivel épp úgy szennyezi környezetét, mint a gázfűtésű kemencében sütött kenyér előállítássához szükségszerűen keletkezett ,levegő szennyeződés.Tehát amit a kenyérben nem visz haza,azt kibocsájtja a környezetbe,igaz azt már mások,vagy unokái
szívják,de hát kit érdekelnek a haszontalan utódok,hiszen ők csak felesleges kenyér pusztítók.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 10 éve

"nem az számit, hogy mennyibe kerül, - hiszen jó, egészséges kenyérért sok kilómétereket is autózunk, - csak egészséges és adalék anyagoktól teljesen mentes legyen"
"józan paraszti"ésszel a "saját termelésű mezőgazdasági termék árát",régen, a szép idili időkben,nem számolták mivel,azokat saját munkával,a háztartási munka mellett állították elő,a nem dolgozó asszony és a munkára szorítható gyerekek "ingyen munkájával" mert,az a népfelfogás szerint ingyen volt,de a sóért,és a kovász helyett az élesztőért,bizony
a boltban,már a drága pénzt kellett kiadni,mert persze az nem mindég akadt a sifonérban,így hát azok használatától tartózkodtak,mint ördög a tömjéntől.Persze Az egy kemencés háztartásokban,persze ha négy családnak jutott a cselédházaknál négy család
háztartásánál egy kemence,ott bizony nem sütöttek isteni cipócskákat,hanem egy hétre kenyeret,ha volt otthon annyi liszt hozzá,és ha mégis kitartott egy hétig az otthonsült kenyér akkor a hétvégén "porciózták" a már ép hogy csak fogyasztható kenyeret.Maga 70 évén szerencsésen túl van.Csak nem azt akarja elhitetni velünk,hogy ön módos családi környezetben nőtt fel,s ha otthon nem volt kenyér,akkor,reggelire vacsorára zsemlét,kiflit kaptak a gyerekek,már ha volt önöknél cseléd?No ennyit az eszme futtatásáról.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Judy! "emberi fogyasztásra alkalmatlanná teszik a napi kenyeret."AZ ILYEN KIJELENTÉS RÉMHÍR TERJESZTÉS,a BTK hatálya alá tartozik és akár börtönnel büntethető Minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarországon engedéllyel forgalomba hozott élelmiszerek EMBERI FOGYASZTÁSRA FELTÉTEL NÉLKÜL ALKALMASAK .Az más lapra tartozik,hogy ki hogyan viszonyul az ízfokozók,állagjavítók stb. használatához.Ezek használata nélkül csak igen kiváló lisztből süthető jó kenyér/1 kg.liszt kereskedelmi ára 300 Ft. körüli/,nem tudom 600-700 Ft-t tudnának e a magyar emberek fizetni 1 kg.kenyérért.

Válasz

Hódos Judy üzente 10 éve

Nem az a baj, hogy drágább lesz a kenyér.... a baj az, hogy jó, egészséges, igazi kenyeret csak nagyon kevés helyeken lehet kapni, amiben: egészséges só van /kálium tartalom nélkül/, ami nélkülözi a térfogatnövelőt, izfokozót, állagmegőrzőt és még ki tudja hányféle hozzá adott E származékokat: hiszen a felsoroltak mind-mint totál egészségtelenek , emberi fogyasztásra alkalmatlanná teszik a napi kenyeret.
Véletlenül kaptam egy cipót / ránézésre is jó volt/ : speciális alkalomra sütötték egy osztrák vendégség számára............ az ize olyan: amilyennek igazán lennie kellene.....nem az számit, hogy mennyibe kerül, - hiszen jó, egészséges kenyérért sok kilómétereket is autózunk, - csak egészséges és adalék anyagoktól teljesen mentes legyen !!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz