Queen 1000 üzente 11 éve

Ezt írja a Wikipédia, Ratkó Annáról:
"Leghíresebbé azonban a róla elnevezett születésszabályozási törvény tette. Bár a törvény az MDP felső vezetésében született, neki nem volt beleszólása, csupán arc volt a rendelethez, mégis az ország vele azonosította a törvényt. A törvény megtiltotta a terhesség művi megszakítását, az abortuszt. Propagandát folytattak a gyermekvállalás mellett, még akár házasságon kívül is. Bevezették a gyermektelenségi adót, amelyet az a 20 és 50 év közötti férfi, illetve 20 és 45 év közötti nő volt köteles fizetni, akinek már volt keresete, de gyereke még nem. Az adó az adóalap 4%-ára terjedt ki.

Ezzel párhuzamosan rögzítették az anyák, terhes nők és gyermekek védelmét. Szülés előtt 12 hét fizetett szabadságot és a szülés után hat hónap szoptatási időt biztosított a törvény. A rendelet valóban jelentős eredményt ért el a népszaporulat növelésében: tíz év alatt közel hatszázezerrel nőtt a lakosság száma."

Nos, ha végiggondoljuk, a magyar politikusok teremtették a jelenlegi helyzetet!
Nincs teremtett lélek a felső vezetésben, aki látta volna a döntés következményeit?
Pedig matematikailag, akik akkor megszülettek, gondolom házasságot kötöttek, tovább szaporodtak, tehát a népességet tekintve nincs semmi baj! Sőt, a harmadik generáció is bontogatja szárnyait. Talán munkahelyek teremtése lenne a gyógyír. De, a nyugdíjak csökkentése sokkal könnyebb feladat, nemde?

Válasz

krizsák imréné üzente 11 éve

A nyugdijcsökkentésnél majd azon munkakerülö járulékokat nemfizetö élösködöktöl vonják majd el akik életükben csak élösködtek Gondolok itt a férj fizetett pár honap házastársi potléákot hogy a dolgozninemszeretö feleség kapjon nyugdijat amit 6hora visszavetöleg busásan fel is szedegetett! a férj meghalt még nyugdijkora elött a gürizésbe a munkakerülö primadonnája meg 20év ota szedegeti igy a nyugdijjat felfelé amiért a körme sosem szakadt és járulékot sem fizetett, a kormény még özvegyi nyugellátást is biztositott az élösködö munkakerülö járulékotnemfizetö élösdi munkakerülönek igy ezen alapon mondjuk meg lehet érni a 70-72éves kort CSAK ÉPP AKIK AZ ILYENFAJTA ÉLÖSKÖDÖKRE KERESNEK SZAKADNAK EL AZOK NEMFOGJÁK MÉG A 60AT SEM

Válasz

krizsák imréné üzente 11 éve

J avasolnám inkább ezen egyének fizetésének a 22500fr -ra valo leszálitását hiszen mai világban ennyiért dolgoznak rabszolgamunkán még az 50felettiek is a 40fokos melegbe a tüzö napon mindenfajta étkezéstérités ruha védöital nélkül!!!Ezen elszakadt rabszolgák keresik meg a munkanélkül élösködö pöffetegek milliokhoz közeli és túli fizetéseiket!

Válasz

Németh István Gyula üzente 11 éve

Ettől a kormánytól semmi jót ne várjatok! Ez a kormány kb. megfelel egy kosár seggfejnek, gondolkozni, még inkább tenni a nemzet érdekében, a nemzetért nem tudnak, nem képesek és főképpen nem is karnak! A jövedelem olló visszafogása nem lett végig víve, pedig hogy elkezdték! Aztán menten rájöttek, hogy akkor most ha a négy év alatt nem szedik meg magukat akkor hogyan tovább, ha seggbe rúgják őket! (Márpedig ez meg fog történni!) Eszük ágában sem volt, van a maximált nyugdíjakat rendbe tenni! Igen, leszállítani, és szabályozni az elvtársak 6-800 ezres nyugdíját! Mi szükség van a kiemelt nyugdíjakra, a kiemelt ellátásokra, a kitüntetések után járó egyéb juttatásokra, ugyanakkor éljen meg az a nyugdíjas aki átdolgozta az egész életét 62˙000 Ft. ből, és még jó ha van neki ennyi! Aztán miféle barom intézkedéseket terveznek. hogy a nyugdíjasokat kirúgják a munkahelyeikről, ha betöltötték a 62 évet! Hogy munkahelyet biztosítsanak a fiataloknak. Normálisak ezek? arra nem gondolnak, hogy sereg nyugdíjas tartja el a gyerekeit, mert elvannak lehetetlenítve, arra nem gondolnak a barmok, hogy a nyugdíjaskámnak van banki tartozása, egy valag hitele, a rezsije amit tisztességgel megpróbál fizetni! Őket is padlóra akarják küldeni? Ez az intézkedése a kormánynak minimum másfél millió ember életkörülményeit vágja haza! Árakat emeltetnek az állatkertek? Beengedik a külföldi szar termékeket nyakra-főre, miközben a termelő paraszt ellehetetlenül? Nem állami beruházásokat indítanak, hanem pályáztatják a vállalkozókat, hogy fejlesszenek, arra nem gondolnak a húgyagyú jankók, hogy hiába fejlesztenek, ha nincs felvásárlói érdekeltség, nincs piac, mert nincs pénze az embereknek. Igen az embereknek, a köznek a bérből, fizetésből tengödőknek, nem annak a néhány szar trógernak akik a parlamentben ücsörögnek, meg a mindenféle igazgatósági tagoknak, vezetőknek! Ha hülyék ahhoz, hogy tegyenek miért nem veszik a kalapjukat és húznak el a francba. Csaknem 500 törvényt hoztak, de ezek közül egyiket sem lehet megenni, és főképpen holnap sem lesz belőle ehető termés, ráadásul ruhát sem lehet venni belőle, a rezsit sem lehet fizetni belőle, de a devizahitelt sem lehet finanszírozni belőle!
Én nem kívánom, hogy legyen egy '56, meg lápavas, (igaz az már nemigen van) de a feldühödött nép a nemes nemzetes 2/3-ad, amely nagyokat csalódott megfogja találni a lehetőségét a csökkent agyú testek megfelelő szellőztetésére! Üdvözletem!

Válasz

lipták miklósné üzente 11 éve

mit akar még? vegye le azö fizetését 70.000ftra vagy 47.000ft-ra és éljen meg abból.hadjon minket békén élni .nem volt még elég?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

"A gödör alján kereskedett a kormány, 6 milliárd EUrót bukott"Azért majd ezt is elolvashatja.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Nem kell ledöbbenni,hanem ismerni kéne az 1800 óta zajló Magyar gazdasági folyamatok valóságát,és nem az arról szóló népmesei,kábító dumákból tájékozódni.+Évszázados rutinunk van a kuncsorgásban.Népszövetség,Moszkva, IMF.Népszövetségi kölcsön, hét évig Magyarországon tartózkodó amerikai pénzügyi felügyelő, szovjet és kínai segítség - a múlt században számos előzményük volt a mostani IMF-es hiteltárgyalásoknak. Sőt, arra is akad példa, hogy a segítségnyújtásnak a maihoz hasonló feltételei voltak. Kihez fordultunk az elmúlt 100 évben, ha elfogyott a pénzünk?"A cikk majd teljes terjedelmében megtalálható lesz.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 11 éve

Nahát Ernő! Le vagyok döbbenve. Őszintén nem ilyen választ vártam tőled. Tehát a végkövetkeztetés? Menjünk át cigányba és menjünk Malmőbe,Torontóba szociális segélyen és juttatáson jobban élni.Milyen szertettel fognak fogadni minket a jeles és a kanadaiak által a nyakunkba vart cigók gaztettei után? Már ezt is elqrták az elqrók.Mi lesz ebből?

Válasz

Mészáros Attila üzente 11 éve

Tisztelt Zsidai úr! Ha neken is a havi jövedelmem meg hasladná az ötszáz ezer forintot, én is hasonlő baromságokat irkálnák a nyugdij körhatár felemelésére, de jelenleg is az aktiv korúak 60 %-ának nincs mukahelye és arről nekm beszélve, hogy behivják egy honapra közmunkára 45000 forintérz utcát söpreni, leteleik az 1 esetleg két hónap és nehet jövedelem potló támogatásért soebaálni. És erre mondják, hogy mennyi munkahely van és nincs munkanélküliség. Ez szemen szedett hazugság!!!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Ön olvassa is mások hozzászólásait,vagy csak monoton módon tekeri agyának imamalmát?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Baratucz Úr! Milyen magyar hazafi Ön, ha még az anyanyelvét sem tudja tisztességesen! Azért ezt illene rendesen megtanulni!
Amennyire a helyesírással nincs tisztában, annyira a politikával sem!

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Tiborcz ! Ez extraszuper marhaság az egész !
Mivel az ön számára ÉRTHETETLENNÉ VÁLT (!) már szinte minden,- ne erőlködjön, mert csak összevissza zagyvaság lesz a vége. Igen amit a végére hagyott az ön....

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Csodálkozok ,hogy mennyire érthetetlené váltak nemzet testvéreim,.Akik nem értik meg, hogy a vörös barátaik annyi pénzt vettek fel és loptak el a magyar nép , munkájának gyümölcséből, hogy most három havonta 800 millió Eurót kell vissza fizetni az Orbán kormánynak, amit a Feco el lopott és a mai kormány kell, hogy fizesse ! Pedig tudták a szocik, hogy Ők 2010.- ben nem jöhetnek a kormányra S ti érthetetlen szocik, annyi esztek nincs, hogy a hibás társaságot szidjátok, mert nem a szociális igazságért voltak hatalmon, hanem azért, hogy titeket az új rabszolga rendszerbe hajtsanak. Az MSZP.- NEK, LMP- nek és a DK .- nak nincs ideológiai értéke, csak hasonlítanak az Ali-Baba 40 rablójához. Ami a nyugdíjat illeti, nem fog csökkenni, csak a lelketlenek, húzák a cukrotokat, mert ilyenek vagytok , mint a kommunista dalban " Bunkócska te drága, eleven fa gírcses görcsös ága - segíts most " Isten helyett !

Válasz

juhász nagy sándor üzente 11 éve

Ma Magyarországon nem piac működik,hanem irányított jövedelem elosztás-megvonás.Egy rétegnek juttat a kormány -Fidesz-míg a többi réteget tudatosan elszegényíti.Amikor nyugaton pl London 50 Ł-os napi jövedelemből 9Ł ért tudok venni egy pár minőségi cipőt addig itthon azt a cipőt félhavi fizetésemből, vagy megnézzük az internet világában a belga Média Márk-ban,hogy egy itthon kinézett,látott műszaki cikket 30%-al olcsóbbért megtudom venni.Egy Fideszes politikustól halottam,hogy valaminek lenni kell amit ők megtudnak venni és mi nem , különben ők miben különböznének tőlünk.
Szándékos leszegényítési politikát folytat a FIDESZ és a KDNP.amiben sajnos az utóbbi élharcos,teszi ezt büszkén mert a papokkal helyre magyarázza a cselekedetét,mint régen,hogy majd a túl világon nekünk szegényeknek jó lesz.
A Horti korszak jellemzője volt a proletár lumpen réteg létrehozása aki kiszolgált akit le lehetett nézni.Azután jött egy új világ és valljuk be mi rohantunk ott legelöl,hogy uram adjál gaz csavargó kizsákmányoló gazdagot a nyakunkba.Hittünk Orbánnak,hittük, hogy ő nem az ország leggazdagabb,legkíméletlenebb embere akar lenni...sajnos...fel lehetett volna ébredni a magán nyugdíj elvételekor is...de hát a barika szellem..

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Igen Katalin, EGY jegyűről írtam én is ! (matekból mindig 90% és felette teljesítettem.) Évekkel ezelőtt volt olyan 5 éves ciklus, hogy nem volt gyerekhalott. Másfél éve egyre gyakrabb. És a kórházban meg egyre több a gyerekrákos és komoly szívproblémás beteg 10 év alatti..... Szándékosan nem írtam számot. Remélve, hogy aki érti, megérti.
Hogy hullanak a 45-58-60 évesek, az nem újság. Talán "elvárt" is bizonyos szinten.
A jövendő generáció is ritkul. Legalább is a "peremvidéken", ahol a falvakban és kisvárosokban nemhogy megállt az idő, hanem minimum fél évszázadot visszaesett.
Érdekes módon a népszámlálási adatok NEM KERÜLTEK MÉG EDDIG (!!!!) NYILVÁNOSSÁGRA.
Nem furcsa? Sokan már el is felejtették, hogy VOLT ! Nyilván "furcsa" eredmény jött ki.....

Válasz

Jakab Katalin üzente 11 éve

Sajnos nagyon igaz, amit Závodszky úr írt! Csak nominális nyugdíjnövekedés van és volt, a reálérték siralmasan csökkent! És akkor még egyetlen pillanatig sem vettük figyelembe a fogyasztói kosarakat! Nyilván a KSH adatai átlagok alapján születnek, de hol van egy nyugdíjas vásárlása az átlaghoz? pl. nem vesz évente akár többször is jelentősen csökkenő árú elektronikai terméket, (egy átlag TV ára kb. 40 %-kal csökkent az elmúlt 2 évben) de a 35-40 %-kal drágább húst, tojást, meg kell vennie.
Kedves András! Megkockáztatom, hogy kapok valami jó erős választ, de akkor is elmondom, hogy egy szám helyiértéke csak akkor csökken ha két jegyűből egy jegyűvé válik. (általános iskola, V. osztály).

Válasz

Dr.Horváth András üzente 11 éve

Akinek a havi jövedelme 6 nullával végződik,könnyen javasol nyugdíjcsökkentést.Az nem érzi,hogy az árak és a napról-napra megszavazott adók mind a reálértékben csökkenő nyugdíjasokat legalább annyira sújtja,mint a kis jövedelmű állampolgárokat,akik lassan már azt sem tudják,hogy egyenek vagy fizessenek - ha még van nekik miből-.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Nem tudom megjósolni,mert én is csak a holnapig látok.Azt tudom,hogy ma minek ,mi lesz a következménye,maximum 10 évre tudok az adott helyzetből jósolni ,amire a mai ismereteim alapján,körülbelül tudok következtetni..És pedig azt,hogy a jelenlegi kormányzatunk és haszonélvezői,csekély gátlásaikat félretéve, igyekeznek az ország anyagi lehetőségeit mellőzve,a maguk malmára hajtani a vizet,és kihasználni maguk javára az anyagi haszonszerzés lehetőségeit.És ehhez bevetik a szabadságharc,és a szándékos gyarmatosítás,hangoztatásával a népbutító dumát,amire az ország nagy része
bizony vevő.Mert ugyan hova folyt el a nyugdíjpénztárakból származó államosításából származó összegből 300-400 milliárd forint,miután az egykulcsos adó közel 400 millíárd forint rés betöméséhez,újabb adók és adók szükségesek és még mindég nem elégségesek.Miközben most már valójában a kormányhoz tartozók,és a nagyon jó tanácsokkal szolgáló tanácsadók,"tanácsonként" visznek el milliárdokat.Nem beszélve a prominens kormánytagok abszolút kiváló ötleteiért havonta 1,5-2 milliós fizetéséről,és különböző bevételeiről,mert azok érezhetően javítottak az ország ezelőtt 70-80 évi állapotán.A nyugdíjakkal kapcsolatos meglátásod nem blabla,csak számolni kell tudni hozzá.Azt a politikai csoportosulást megnevezni részemről balgaság lenne,mert nem látok olyan pártcsoportosulást ,amelyik képes lenne saját,egyéni emberi vágyait félre téve a kapitalista gazdaság eredményezte,mai gazdasági helyzetünkön javítani.Azért állunk most ott ahol állunk.És fogunk állni továbbra is.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 11 éve

Ernő!
Nem tudom,hogy vagy azzal a kérdéssel,hogy elkezdte a kormány csökkenteni a nyugdíjat.
A nyugdíjat 1989 óta soha nem emelték, hanem folyamatosan csökkentették. A nyugdíj nominálisan emelték úgy,hogy a reálértékét minden egyes évben csökkentették. Ha van időd és türelmed,be is tudod bizonyítani. Ugyanis vegyed a kenyér,liszt ,cukor.... árát a mindenkori évnek megfelelően, el kell osztani vele a mindenkori nyugdíjat és láss csodát,folyamatosan csökkenő számot fogsz kapni már 89-től napjainkig. Csak az a baj,hogy a nyugdíjak elértéktelenítésével a fizetéseket is elértéktelenítik, s annak a nyugdíjalapba befizetett részét is. Ezt a folyamatot pontosan látni kell ahhoz,hogy egyáltalán értse a mai kapitalizmus lényegét. Ernő! Megtudod nekem nevezni azt a politikai csoportosulást, aki ezt a terndet képes lesz megállítani és pozitív irányba elmozdítani. Képes legyen a kapitalizmus globalista kereti között elérni,hogy a fizetések reálértéke folyamatosan emelkedjen és vele együtt arányosan emelkedjenek a nyugdíjak reálértéke? Sajnos én nem látok erre esélyt a következő választások után sem. Ha a valódi trendet nézem, amely a nullához tart, az el sem tudom mondani,hogy mihez fog vezetni nem csak hazánkban,hanem az egész világban. Ernő! Te biztosan megtudod jósolni,képes vagy rá.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 11 éve

Tudja a rendszerváltás politikusainak zöme csak annyit tud a történelemből,hogy a kapitalizmus kialakulása az Új világ meghódításával,gyarmatosítással,és féktelen szabad rablással kezdődött,csak ezt a a "rendszer váltó politikusok elfelejtették magával közölni,persze maga meg nem tanult a történelem órán,pedig az iskolában is tanították.
Igaz Magyar országon pedig sohasem volt,miből lett volna kapitalizmus csak feudálkapitalizmus tudott kialakulni.A feudalizmust Magyarországon kezdeti időkben k.b. 400 évig végigkísérte a feudális anarchia,a rablólovagok gátlás nélküli egymással harcolva és a pórnép elleni harácsolással,hatalmas vagyonokat szereztek,és politikai hatalmat.Hát eljött az idő megszilárdítani a királyi hatalmat "abszolút királyi hatalom"amikor már túl nagy kockázattal járt az egymás elleni rablóharc,igazából csak a kereskedőket és a pórnépet lehetett kockázat nélkül kirabolni,egymást jobb volt nem abajgatni,és erős királyi hatalom alá bújva,menteni saját hatalmat,összerabolt vagyont.Aztán ugye jött a tatár és török dúlás,Akkor meg mások raboltak,fosztogattak,de mindkettő eredménye az lett,hogy társadalmi gazdasági fejlődésünket Európa szerencsés tájaihoz képest 400 évre visszavetették.És a további történelmünk során jó ha 200 évet le tudtunk dolgozni a lemaradásból.Itt nálunk bizony a kapitalizmusra berendezkedés is meghozta a szabad rablás korát,csakhogy mivel gyarmataink nincsenek,hát a törtetők csak az országot tudják és annak köznépét kirabolni.És a legnagyobb bajuk,hogy már régen elavult eszközökkel dolgoznak és bizony már szembe tűnőek a módszereik.És hát még két év,jönnek a választások,addig be kell biztosítani a vagyont,mert még jöhet egy parasztlázadás is,meg le is kéne valahogy az elégedetlenséget csitítani,majd szórnak pár garast a Tiborcoknak,de az majd ne vakítsa el mert az így szerzett bennük való bizalomnak bizony nagy ára lesz.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Tiborcz ! A sohasem hazudó TÖRPERŐS szava már annyit sem ér, mint amennyi kósza elektront kell rá pazarolni, csak az olyanoknál még, kiknek memóriája 1,00-azaz egy bájtnyi.
Orbán Viktor 1989- óta nem mondott igazat. És ezt ő nyilatkozta a külföldi újságíróknak !
A Wikilix meg leközölte. Sőt, a Twitteren, meg a többi videómegosztón is fent van,- megnézheti...sőt, még olyasmi is, hogy vezérünknek már nem csak egy Görög szigete van, ami nem biztos hogy igaz, de valahová eltűnt az az 5 Milliárd forint is, amit a Torgyán adott "vissza nem térítendő" állami mezőgazdasági támogatásként a sárazsadányi szőllőkre, meg a Tokaj kereskedőházra (2000-2001 -ben) !
Oszjónapot.

Válasz

Kerék Tibor üzente 11 éve

Kedves Tiborc!
Megkérdezném, hogy a kedves vezetője miből szerezte a milliárdokra rúgó vagyonát, apuci kőbányáját, tokaji szőllőbirtok, horvátországi nyaraló, felcsúti birtok, rózsadombi villa, stb. Amennyiben nyugdíjas gondolom észrevette, hogy az egyösszegű,utólagos nyugdíjkiegészítés nem épült bele a nyugdíj összegébe, így az emelés sem az emelt (0,5 %)-ra jött. Meg kérdezném mennyit kap, hogy ezen a fórumon provokáljon????

Válasz

Kerék Tibor üzente 11 éve

Tiborc panaszához.
Ne szidja a Gyurcsány és Bajnai kormányt mert a nyugdíkjasotól az előző Orbán kormány vett el 9%-ot a nyugdíjból. Nekem ez a mai napig több mint 1 MFt veszteséget jelent. Tiborc aki magyarul sem tud (eszem és nem eszek) be van oltava józan ész ellen. Kedves Tiborc a 13. havi nyugdíjat sem OV. adtdta ugye. Az, hogy a Bjnaiék visszavették, annak komoly gazdasági okai voltak. De micsoda különbség, hogy OV elvesz 9%-ot, Medgyesi pedig ad 13.havi nyugdíjat. Ne türemlemről beszéljen, hanem írjon le egyetlen olyan intézkedését ennek a kormánynak a melyik a nyugdíjasok vagy az átlag kisemberek érdekeit szolgálja. Félek nem fogok öntől választ kapni, mert ilyen NINCS!

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Talán hazánk miniszterelnök szavának is kellene annyi hitelt adni, mint azoknak, akik a Gyurcsány és Bajnai kormány alatt , nyögtek de meg sem pisszentek Nem foghatom fel, hogy a nyugdíjas szervezetek , miért reagálnak, azokra a hírekre, amit az elvesztett MSZP -súgalnak. Kedves barátaim, én is ebből a vájúból eszek, de rémhíreket nem terjesztek.
Talán egy kis tűrelemel lehetnénk, hogy ki evickéljen az ország, abból a sz@rbol , ahová vitték az elvtársak. Miért nem hozzák vissza a lopott pénzeket, az adó paradicsomokból.

Válasz

Gyenge András üzente 11 éve

Ha még sokáig így remekel kormányunk, akkor nem is lesz itt gond az 55 év felettiek foglakoztatásával, MERT NEM MARAD ITTHON CSAK AZ A FIATAL, AKI analfbéta, csökis, vagy 100%-os rokkant. Meg mi, öregek...és persze a sok politikus, politológus, meg a Századvéges szakértők ugye...
A többiek nyugodtabb, és halban gazdagabb vizekre eveznek.
Már ebben a két évben is olyan félmillióan mentek el "KÜLHONI MAGYARNAK ".
Tehát,- lesz kereslet az idősebbekre is.
Az viszont, hogy az állítólagos szakértő urak azért a nagy pénzért nem veszik maguknak azt a csekélyke áradtságot, hogy ne a JÓSOLT várható életkort nézegessék, hanem a ténylegeset, az tényleg felháborító. És így írogatnak, mondogatnak marhaságokat.
És akkor mit akarnak most azzal, hogy a 62 éves orvost, aki akkor ér szakmai tapasztalatainak csúcsára,- elzavarják nyugdíjasnak? Talán Bartus Tiborcz úr, ki "KÖJÁLOS " lévén, egész életében nyugis és jólfizetett HATÓSÁGI emberként gátolta a szocializmus építését még önként visszamenne semmittenni, de kétlem, hogy a dunaújvárosi martinász megérné a 70. évét...és szerinte maz jobban meg is érdemelné a pihenést..
Az úgynevezett "VERSENYSZFÉRÁBAN, és a fizikai foglalkoztatottak körében a tények mást mutatnak. Sajnos csökken az életkor.
És akkor rögtön láthatnák, hogy a 72 éves nyugdíjkorhatárral szinte minden kiadást meg fog takarítani a költségvetés, mert ha aktívan kell addig dolgozni, akkor nem sok férfiember lesz, akit nyugdíjasnak lehet titulálni.
Egyik fiam temetkezési cégnél dolgozik,- mert ott azért munka mindíg akad. Hol több, hol épp kevesebb, de van,- nem úgy mint a szakmájában. Tőle tudom, hogy egyre inkább CSÖKKEN ANNAK A SZÁMNAK A HELYI ÉRTÉKE, AMIT A KOPORSÓKRA, MEG A FEJFÁKRA ÍRNAK. Mikor már 70 feletti a szám, az egyre ritkább....az a pár "öreg fa" kidől, akik most 80 felé járnak, és aztán ?
De lehet, hogy jövőre egyszer a Matolcsy mester nagyot álmodik, és VISSZAMENŐLEGESEN FELEMELI A KORHATÁRT 70 ÉVRE....és ráfogjuk az EU-IMF-re.
Szerintem sok most nyugdíjbament Fideszhívő még tapsolna is.
Talán a tényekhez kellene egy kicsit legalább ragaszkodni.LEGALÁBB EGY KICSINYKÉT !
Egy icipicit legalább.
Mert előfordulhat ám, hogy sem a Heim úr, sem a Zsiday úr nem szakérti meg a mai nyugdijkorhatárt, csak simán azokból, hogy elfelejtenek levegőt venni....pedig az fontos !

Válasz