Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Regényi Géza Mihály úr!
Olvastam, írását, melyet HE.-nek címzett.
Mivel más is olvassa, és esetleg kétségbe esik olvastán,- legalább pontosabban tudja, hogy mire számíthat.
Mivel én sem vagyok csillagász, csak olvastam keveset róla, ezért mint midíg ha valamiben nem vagyok biztos,- nálam SOKKAL TÖBBET TUDÓ szakembereket szoktam megkérdezni. Már rossz szokásommá vált, - mondhatjuk, hogy szeretek nálam szakmailag sokkal többet tudóktól tanulni.
Megkérdeztem a Holdunkról azt a szakembert, kivel 15 évet együtt dogoztam de ő gyerekkora óta amatőr csillagász, a Kismotor "privatizációja" után meg a bajai Csillagvizsgáló Állomás profi (!) csillagásza lett. (mivel nem Bajai, mostanság se, ezért tartott ennyi ideig.)
Közérthetően fogalmazva a következő a helyzet : - Minden KÍSÉRŐ bolygó és hold igyekezne a "fogvatartójától" ( a Föld a Naptól, a Földtől a Hold ) megszökni. Ez a centrifugális erő következménye. DE ! És itt esik a fene hasra ! Ennek ellenére az a gyakoribb, és szinte mindíg, hogy A BOLYGÓ VÉGÜL SEBESSÉGÉT VESZTVE BELEZUHAN A napjába, illetve A HOLDAK A FOGVATARTÓ BOLYGÓJUKBA!
EZ CSAK LÁTSZÓLAG ELLENTMONDÁS, MERT AHOGYAN TÁVOLODIK (!) például a Holdunk ÉVI kettő centimétert (!) annak arányában csökken a KERINGÉSI SEBESSÉGE IS. Amikor a centrifugális erő a centripetális (vonzási) erő alá esik, akkor KÖZELEDIK !
És ez így megy ÉVMILLIÁRDOKIG, ha valami NAGYOBB tömeg bele nem csapódik, és olyan plusz sebességet ad neki, amivel eléri a szökési sebességet. Ha nem ütközik bele senki, akkor a visszaesése után a pályája KÖZELEBB (!) LESZ A FOGVATARTÓJÁHOZ, MERT A KERINGÉSI SEBESSÉGE ÁLTALI CENTRIFUGÁLIS ERŐNEK ki kell egyenlítenie az ELLENERŐT, A CENTRIPETÁLIS ERŐT. Ez a huzavona bizony sok milliárd (!) évig eltart. Mivel pontosan nem tudom a Naprendszer születésének időpontját, de a földi kőzetek radikarbonos és egyéb mérései alapján úgy hat és fél milliárd (!) évesnek határozzák meg, - így ha valami más nem jön közbe, akkor még legalább ennyi ideig nem közelít a Holdunk pár kilométenél többet ! (MI- már bizto, de még az ük-ük-ük unokán se fogja megérni.)
Tehát a VÉDELMEZŐ KÍSÉRŐNK még sokáig itt marad. Ebben mindenki BIZTOS LEHET !!
Azt, hogy nem írnak tiltakozó leveleket az atomlétesítmények lebombázása ellen,-NEM TUDOM, HONNAN VESZI ! De nyugodjon meg ! Többen és többet, mint Orbán úrnak hülyeségei ellen !
Ha önnek a szomszédja(I) régtől fogva az ön és családja elpusztítására törtek volna, és ezt mind szóban és tettekben KI IS MUTATNÁK (!),- önnek lett volna e ekkora türelme , és nyugalma ? Csak gondolatébresztőnek mondom...
Egyébként kezében a lehetőség, és nézzen utána...
Remélem felesleges aggodalmát írásom olvasása feloldja !

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Regényi úr!Én azért nem ülök a parlamentben,mert tudom a példa ragadós,és még elragadna a
hév képviselőink példáját követni.Tudja én is csak emberből vagyok,és még képes lennék példájukat követve hasonló gazdasági stikliket elkövetni mint p.l. Simicska és a többiek.És akkor hogy nézhetnék a maga vagy mások szemébe,vagy önmagammal szembenézni a tükörbe?Nem beszélve arról miként jönne ki a nyugdíjából?,ha még én is lopnék?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Ami azt illeti,ha bővebb lére ereszti írását,tán még egy gyenge Sci-fi novella is ki jöhet belőle.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Háló Lénárdné !
...."és sok csapadékot ennek a szegény, SZEGÉNY MAGYAR FÖLDNEK.... !!!! :-( "
Jó kívánság sose rossz !. De nem biztos, hogy erre vevők azok, kiknek már nem egyszer mosta el a felhőszakadás utáni áradás a házár és mindenét.... ?? Látja, ilyen egyszerűek a dolgok. Ami önnek jó, amit ön kíván, attól más meg retteg....
Arról nem is kell beszélnem ugye, hogy a fiatalok tetteiért mindig (!!) az idősebb korosztály a felelős !
És az idősebbek KÖTELESSÉGE !! ÁTADNI A TAPASZTALATAIKAT IS, nem csak amit megtakarítottak,- vagy nem...és adóságot örököl az utód....Ha önre hallgatna mindenki, akkor bizony csak a rosszat örökölnék, mert lehet kellemkedni-kedveskedni, nyájaskodni-nyálaskodni, -DE ATTÓL A PROBLÉMÁK NEM OLDÓDNAK MEG !
Csak akkor, ha azok megoldásában MI IS segítünk !!
És ez GENERÁCIÓS KÖTELESSÉG.
Mert a TÁRSADALMI FEJLŐDÉS ALAPFELTÉTELE A NÉZETEK-VÉLEMÉNYEK DEMOKRATIKUS ÜTKÖZTETÉSE !
És ebben a mondatban minden szónak és jelzőnek fontos és jelentős szerepe van.
Szívesen olvasom konkrét cáfolatát !

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

T.Hozzászólók !
Elolvastam a kommenteket és máris felszökött a vérnyomásom !!! Már ITT is "belopakodott" a politika, amin sikerült mindenkinek jól felhergelnie magát !! Szerintem maradjunk csak meg a régi témáknál, a világot mi már nem fogjuk megváltani !! Ebbe a klubba valahogy nem illik bele a politika, mert csak elszabadulnak az indulatok, ami már nem tesz jót nekünk. Véleményem nekem is van, de nem idegesítem fel magam, úgyis csak felesleges "szófecsérlés" lenne ....!! Jó egészséget kívánok Mindenkinek, és sok csapadékot ennek a szegény, SZEGÉNY MAGYAR FÖLDNEK.... !!!! :-(

Válasz

Hódos Judy üzente 12 éve

Kedves Gyenge András ,
Köszönet az Eötvös Károly könyv ajánlatért, minden épitő javaslat örömmel tölt el, - akkor is ha valaki gyenge figyelemmel olvas valamit: a vélemények demokratikus áramoltatása nem a nevezett jobboldali politikus témaválasztásának helyeslésére vagy netán egyetértésre vonatkozott. Ellenkezőleg! / mellesleg se Blick se egyébb pletyka lapokat sose olvastam, de más szinvonalas sajtó termékeket igen, visszamenőlegesen archiv-ban is- és mivel a magyar média kevésbé támaszkodik a tényekre, mint inkább találgatásokba vagy különféle párt eszmék alapján irogat, - hát biztosabb értesüléseket lehet kapni a külföldi sajtó orgánumokból pl. angol nyelven iródottan. Igen, hagyták a nép / vagy kik/, hogy szétverjék a mezőgazdaságát az országnak és még sok sok minden más dolgokat. És mit csináltak közben: a pártok és szimpatizánsaik, támogatóik egymással acsarkodtak, folyamatosan nem értettek egyet és egymás ellen úszitottak - manapság is kitűnő elfoglaltság ez az ország valódi problémáinak megoldása Helyett!
Nos, további boldog egyet nem értést, egymás elleni aknamunkákat kivánok / pláne az egyes külföldi erők támogatásával is, - és addig csak sirnak, hogy szegény magyar nép, - nos, akkor ki is fogja megoldani a magyar nép valós, napi, igazi , sűrgető problémáit? " A 24-ik órában vagyunk". Aha, akkor strucc fejeket ki a homokból, érdemesebb lenne talán az energiákat nem egymás ellen használni, hanem a közös erővel való pozitiv megoldásokra? Talán az "össznépi" sirás energiáit át lehetne csoportositani a pozitiv megoldásokra? Talán?

Válasz

Regényi Géza Mihály üzente 12 éve

Kedves HE.
Látja ez tetszik nekem, Ön is osztja az észt. Ha olyan okos miért nem Ön ül a parlamentben.
Gondola végig, vajon ki mert levelet írni azért, hogy az atomlétesítményeket ne bombázzák le stb. Csak velünk Magyarokkal foglalkoznak, mi vagyunk a hülye gyerekek, legalább is ezt gondolják. Azt hiszem az idő nagyon fogy. Gondolja végig. a Hold távolodik a Földtől ( ez sajnos tény) és ezen a pályát pedig a Földet eltalálja VALAMI amit mondtak, addig is lehet mindenkit szidni és bántani, és nem marad más mint dermesztő csend, mindenütt dermesztő csend.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Boros úr! Ha olvasta, akkor nagy baj lehet az értelmező képességével ! Nem kicsit nem tudja, hogy KINEK ÍR. Hogy mit ír, azt meg mégúgy se !
GYENGE ANDRÁS vagyok. Székely származék. És a nevet II András király adta az ősömnek. És képzelje , én is Békés megyében, a szomszéd községben születtem, és nevelkedtem. És szomorúan közlöm, hogy nemrég jártam ott, és a szívem elfacsarodott a látványra, és a lakosság helyzetét látva....Viszont MINDENÜTT FIDESZES ÖNKORMÁNYZAT VAN, elenyésző a független, és egyéb.-..
Hogy elsőre nem sikerült leírnia a nevem, sebaj. De második nekifutásra sem tudta lemásolni, az már rosszat jelent. Nagyon.
Azt is láthatjuk mostani írása lapján, hogy történelmi ismereti a nullához közelítenek, ráadásul az összefüggéseket egyáltalán nem érti!
Nagy hiba, ha valaki a népe (és saját) múltját nem ismeri, mert a JELENÉT akkor NEM ÉRTI, ÉS A JÖVŐJÉRŐL MEG FOGALMA SINCS ! meg nem is lesz. És mint látom esélye sincs, hogy a társadalmi összefüggéseket értse.
Azt a kérdést amit ön most itt a végén feltesz :,- bemásolom ide ""inkabb erdekli a nepet hogy mibol fog meg elni holfog dolgozni""- már 1989-től folyamatosan feltettem az akkor nagyon okos Szdsz-Fidesz-Mdf és Kisgazda "hirtelenpolitikusoknak",- hogy miből fognak élni az emberek 20 év múlva, ha most mindent felszámolnak, tönkrevágnak, és privatizálnak, stb. Azok pontosan annyira ismerték a történelmet, és a társadalomismeretekkel is hadilábon álltak, mint ön, mert magabiztosan kijelentették, hogy itt most a JOBBOLDAL nagy jólétet fog teremteni, legalább olyat, mint az Nszk-ban volt akkor.És ráadá
sul NEM LESZ MUSZÁLY MINDENKINEK DOLGOZNI, CSAK ANNAK, AKI AKAR. No látja,- ez az utolsó majdnem (!) teljesült! Csakhogy aki AKAR, AZ SE IGEN TUD,- ha nem teremti meg magának a saját vállalkozást. Ahhoz meg nem elég az akarat! Pénz, pénz, pénz,- tudás, és kereslet kell hozzá. MERT ENNEK A DERÉK JOBBOLDALI FIDESZ KORMÁNYNAK EGÉSZEN MÁS JÁR AZ ESZÉBEN, ÉS NEM AZ, HOGY ITT MUNKÁT TEREMTSEN ! Pedig én ,- sajnos hiába,- az első hatalomban töltött napjuktól azt várom el tőlük, hogy a gazdasággal foglalkozzanak, ne buta és rossz törvénykezéssel.
A "kisőcsi" JOBBIKNAK meg mint a cikkben , és a parlamenti hozzászólásban is hallhatta, szintén egészen más a terve és akarat, mivel a Fidesz az ő gazdasági (!) programjukat nyúlta le! Mind ezt, amit most tapasztal !! Nincs megszorítás ! (emlékszik! az a Gyurcsány a megszorítást a SAJÁT FIZETÉSEIK CSÖKKENTÉSÉVEL KEZDTE ! MOST MEG csak A SAJÁTOT NÖVELIK !)) !!
És talán próbálja megérteni azok hozzászólásait , akik tudják is, hogy mit írnak, nem csak gépük és billentyűzetük van, hanem életük során megszerzett ISMERETEIK , és tapasztalatuk, meg kialakult véleményük, - amit leírnak mert vállalják is azt. És próbálkozzon! PRÓBÁLKOZZON KÉRDEZNI! MIÉRT? KINEK? HOGYAN? Mert gyakorlat teszi a mestert...csak ne egy zavaros mondattal akarjon minden sérelmet kiírni magából !

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Regényi úr "Ezt a maroknyi Magyar népet, mindenki csak bántja"----Nem bántja,hanem lényegében csak röhög rajta,és röhögni fognak addig míg ennek a népnek jelentős része
olyan képviselőket küld a Parlamentbe mint ez az alul iskolázott "népszónok"aki rezzenéstelen arccal adta elő méltó vezére Vona engedélyével azt a marhaságot amit elöadott jobbikos parlamenti társai tapsával övezve.

Válasz

Boros istvan üzente 12 éve

kepzelje gyenes ur olvastam es mondja meg nekem nincs igaza hodos judy nak talan ezekrol kellene irkalni nem pedig olyan regi ugyekrol hogy kiknek van igazuk hogy az amcsik miert biztatak 56 ban amagyarokat koz tudott hogy miert nem segitetek nem ertek ra aszuezi csatorna miattde az amcsik nem tamadtak ezert az oroszoknak sem kellet tamadni mig az elso otmaradt addig az oroszok ra ertek es mivel kadarek segitseget kertek hat jotek is de mamar ez nem erdekel senkit inkabb erdekli a nepet hogy mibol fog meg elni holfog dolgozni

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Boros István úr ! Olvasta ön, hogy mit írt? Vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt cselekedett?
Egyébként legyen szíves cáfolni azokat, amikkel nem ért egyet. Örömmel olvasnám.
Csak egy ilyen böffenet nem illik az ön korabeli emberhez.

Válasz

Czerókné Bognár Éva üzente 12 éve

Teljesen egyetértek Önnel!
A Parlamentben csak olyanok legyenek, akik a jelenlegi problémák megoldásával foglalkozzanak! A 130 éve történtek pedig történelem! Igaz vagy nem igaz, most nem ez a legfontosabb "napirend" a Magyarország életében!!
Ön leírt egy-két dolgot, ami nagyon-nagyon sürgető megoldást igényel/ne, de nem ezzel foglalkoznak, hanem mindenféle mondvacsinált problémával. Valószínűleg nem értenek az ország vezetéséhez, a gondok megoldásához, így ezért találták ezt a témát!!
Le kellett volna állítani a "beszámolót-hozzászólást" azzal, hogy ez a téma most és itt nem idevaló!! Nagyobb gondja van az országnak, mint egy 130 éves témát megvitatni!
De úgy látszik, csak a ködösítés van, mert nem értenek az ott ülők semmihez, csak ahhoz, hogy minél több jövedelmet "kaszáljanak" az adófizetők zsebéből!!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/jobbik-a-6.elemi-szintje-alatt-jobbikos-EqG2hnfowzjjFPsi

http://videa.hu/videok/hirek-politika/valasz-a-jobbikos-idiotizmusra-barat-zsolt-jzp8G6BUnoDHi1T2

Ha válasz szeretne kapni a az írására---"Aki pedig ilyen felszólalást tesz, azt fel kell világositani ,"-----tekintse meg a fenti linkeken található vídeókat.Rövidek,és nem igényelnek fejtörést.
Ugyan már egy túlfizetett jobbikost miért kellene felvilágosítani,amikor csak ilyen felszólalásra képes szintén jól fizetett jobbikos képviselő társai biztatása,és a jobbikos frakció hozzájárulása után,mert különben el sem mondhatta volna.És azért kapják irígylésre méltó fizetésüket,hogy 130 évvel ezelőtti dolgokkal foglalkoznak,a helyett,hogy az ön által említett problémák megoldásán törnék a fejüket,pedig ezért lettek jő fizetésért őket a Parlamentbe.

Válasz

Boros istvan üzente 12 éve

byenes uram! ahogy itt olvasgatom a komentjeit egeszen extazisba esek hogy on milyen okos hogy mindenre van magvas megjegyzese . nem csoda ha mi ostoba kis embehek frappans cikekre hozza sem merunk szolni gratulalok onnek!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Laczi István uram ! Csodálom képességét, ahogyan keveri-kavarja-zagyválja össze vissza a dolgokat. Keveri bizony! A Gizikét a gőzekével! Nem kicsit nagyon. Csak az a kérdés, hogy ismerethiányból, vagy értelmezési zavarok miatt, avagy szándékosan ?
Írásából mindhárom (!) okra következtetek.
Azt sem tudja például, hogy míg az Eus pénzek lehívása a projektek leállítása miatt nem lett abbahagyva,- a tagdíjunk HÉTSZERESÉT (!) kapta az ország csupán (!) felzárkóztatási támogatás címén !!
Az ország gazdaságának szétverése a szabadon választott I. Magyar úgynevezett Antall-Boros kormány célja volt ! Végre is hajtotta.
Trianont MÁR több nemzetközi szerződés felülírta, de ha tanulta volna, tudhatná, ha nem tanulta akkor utána nézhetne, hogy azt a derék JOBBOLDALI nemes és nemzetes polgárság és nemesség, és vezetői I. világháborús tettei miatt a vesztesre, a kiprovokálóra kimért háborús kártérítés . Foglalkozhatnánk akár 56-al is. Mit gondol,- mekkora esélye volt annak hogy egy érvényben lévő békeszerződést megszeg Amerika, és kockáztatja azzal a III. világháborút,- ráadásul ATOMHÁBORÚT, és vesztesnek látszó helyzetből ? Annyira azért nem kell hülyének nézni őket sem.
Ezzel az erővel , és gondolatmenetben amit ön felvetett ,- foglalkozhatna az országgyűlés akár a MOHÁCSI VÉSZ KÖRÜLMÉNYEIVEL, OKAIVAL, ÉS FELELŐSEIVEL IS !
Épp ezért ami 130 éve (!) történt, jogerősen lezárt bírói ítélettel, és némi irodalmi művel is megvilágosított történet újbóli tálalása a parlamentben úgy, olyan szinten, olyan színvonalon,- mint a Tiszaeszlári buta iskolázatlan bunkó és nyomorult életet élő zsellérek az a történetet kitalálták, és terjesztették,- azért ez már nem semmi! És a múlt héten történt! Nem 130 éve! És nem soha iskolát nem látott emberek mondták, -hanem egy "jóarcú Jobbikos derék " képviselő ! És ezt a levezető elnök "érdeklődve" végighallgatja ! 2012-ben, húsvét előtt! Jól időzített, aljas-mocskos politikai indokokból elkövetett bűncselekménynek minősülne ez , ha a politikusokra vonatkozna a jogszabály !
És a Hódos Judy asszony ezt még ""demokratikus vélemények áramoltatásának"" nevezi !
És az "ország gondjának" nevezi. Garantáltan neki sincs fogalma az egészről, és épp ezért merem a Hódos Judy asszonynak javasolni Eötvös Károly könyvét,- elolvasásra. Megtalálható az író nevénél a könyvtárakban. Igaz, a Blikknél, vagy más pletykalapnál jóval vastagabb....

Válasz

Hódos Judy üzente 12 éve

Mikor is jön ki a struccfej a földből? Mi a fontos, fontosabb, mihamarabb megoldandó?Lássuk csak? Egyesek ingyen jutnak lakáshoz, házhoz, a mi pénzünkből fizeti az önkormányzat azoknak az áramot, gázt, vizet, szemetet, élelmiszer csomagokat kapnak, - és tavaly kaptak vetőmagokat, szerszámokat, facsemetéket, kisbaromfikat, takarmányt hozzá. Nekik CSAK meg kellett volna dolgozniuk a saját jobblétük megteremtéséért. Tették? Bizony nem tették.
Helyes-e az, hogy Németországban OLCSÓBB jóval az igazi téliszalámi, stb? Ausztriában az egészséges bio termékek is, széles skálában /sorolhatnám tételesen/. Már csak azok autózunk szinte, akik nem tudunk máshogyan eljutni a munkába. DE: meddig manipulálják még a benzin árakat / ami kb.egyharmada az árnak, a többi ilyen olyan járulék. Mi a fontosabb, hogy dolgozni, értékeket teremteni tudjunk, vagy a további esztelen kontroll nélküli áremelések?
Vagy talán mindezek nem is lényegesek, inkább az, hogy ki mit mond képviselőként a demokratikus parlamentben? Vagy talán a vélemények demokratikus áramoltatásának jogi úton történő elfolytása nem lenne-e igazi valós terror cselekmény = törvényesitve? Gondolkodjunk végre, - vagy már gondolkodni se merünk? Az a nationalista, aki az ország gondjaival demokratikusan akar foglalkozni? Aki pedig ilyen felszólalást tesz, azt fel kell világositani , hogy valójában mik is történtek már az emlitett ügyben - és a továbbiakban pedig: arccal a VALÓS problémák megoldására! Talán ez adhat pozitiv eredményeket....

Válasz

T. Antal üzente 12 éve

Reagálnunk kell a tiszaeszlári vérvád emlegetésére - Jeszenszky

Magyarországról nagyon sok vita van a világban, ezért nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a külföldi bírálatok tápot nyerjenek azzal, hogy nem reagálunk a tiszaeszlári vérvád felemlegetése kapcsán – mondta Jeszenszky Géza a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Most azoknak kell megszólalni, akik eddig igazságtalannak tartották a Magyarországgal szemben bírálatokat – fogalmazott az oslói nagykövet. Azt mondta, az lett volna a helyénvaló, ha az ülést vezető elnök megvonja a szót, ám mivel az jobbikos volt, nyilván nem történt meg.


Jeszenszky Géza sorait idézte az Orbán Viktornak írt nyílt levelében Lipták Béla, aki ötpárti közös nyilatkozat megszavazását kéri, mely egyhangúlag elítéli és egy magyar képviselőhöz méltatlannak tartja Baráth Zsolt hazug és uszító felszólalását.


Jeszenszky Géza az ügyről így ír: „Nemcsak hazug, gyűlöletre serkentő, hamis volt a felszólalás, nemcsak sértette élő és halott honfitársaink jelentős csoportját, de sértette a legszebb magyar hagyományokat, a XIX. század legnagyobb magyarjainak örökségét, a felmentő ítéletet hozó független magyar bíróság becsületét, a „nagy pert” hitelesen bemutató kiváló író, Eötvös Károly emlékét. Mindenek fölött pedig sértette a mai magyar Országgyűlés, sőt az egész magyar nemzet becsületét, jó hírét. Alátámaszt hazánkkal szembeni kételyeket, gyanúkat, muníciót ad azoknak, akik - jó- vagy rosszhiszeműen - Magyarországot bűnös eszméktől fertőzött országnak tartják. A tiszaeszlári tragikus esetről így szólni nem egy vélemény, nem is egy rég tisztázott, lezárt ügy felmelegítése, hanem provokáció a nemzet és Európa ellen. Csak remélni tudom, hogy a megvetés és a kitaszítás lesz annak a sorsa, aki ezzel a gyalázatos felszólalással ekkora kárt okozott.”

klubradio.hu

Válasz

Laczi István üzente 12 éve

Nagyon érdekes ez a cikk.
Elcsodálkozom rajta, hogy azok akik nem ebben az országban élnek, nem ilyen körülmények között hogyan oszják az észt. Nagyon könnyű tanácsod adni.
Érdekes még egyetlen egy külhoni Magyart nem hallottam, hogy azzal foglakozott volna, hogy a Magyarok mitt tettek azért, hogy szétverték a kommunista tábor, a KGST. a kelet -Németeket egyesitették. Volt-e egyetlen Nyugati ország aki azt monta volna, hogy na emberek segítünk neketek és az országotok fellendülésében a gazdaságotok helyrehozásában. Csak az ország szétrombolása a mezőgazdaság szétverésre volt a cél. K állt ki a Magyarok mellett a Triaon hazugságán alapuló békeszerződés visszavonásáért? Miért büntetik a Magyar népet?? Ha a nyugat olyan becsületes! Szerintem ezzel kellene foglakozni nem semmit mondó felszólalássokka. Mikor 1956 nov 4-én Nagy Imre reggel5 órakkor kérte a nyugatot több nyelven, hogy az Oroszok megtámadták Budapestet segítsenek.. Három napra rá a Szabad EURÓPA rádióban egy női hang azt monta TARTSATOK KI Magyar tetsvéreink a határnaál vagyunk segítünk. Hova letta segítség?? Igaz most itt vannak és a Magyar Népet igában hajtják. Saját hazánkban nincs jogunk. Ide jön egy vállalkozó akkor több évig nem fizet adót de ha én vállalkozom azonnal azzal kezdik, hogy adózzak. Na ezzel kellene foglakozni a külhoni honfitársainknak. Nem idejönni szavazni mikor azt se tudják mi itt az igazi élet mennyit szanved a Magyarnép. Nagyon örülök ha a világ mindenrészén élő Magyarok eggyé válnának, összetertanánk. De meggondoltan és nem egy ilyen hozzászlással ég jobban nehezíteni a Magyarországon élő emberek életét

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Az előzőhöz még annyit:eddig is és ezután is igyekezni fogok olyan írásokat feltenni a hírek közé ami a széleskörű tájékoztatást szolgálja.Nem tartom az írást szégyenletesnek , a tényt annál inkább.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Regényi úr!
Elolvasta ön egyáltalán ezt a cikket?Kétlem,vagy ha mégis akkor komoly értelmezési gondokkal küzd, és nem értett meg abból semmit.
Az amikről ön ír szerintem semmi összefüggésben sincsenek a nyílt levél tartalmával és céljával.A magyar parlamentben hangzott el a szégyenletes felszólalás ami miatt az egyébként sem igazán kedvező nyugati megítélésünk csak tovább romlik.Ezt korrigálandó kérte a nyílt levél írója -idézve Jeszenszky Géza úr véleményét is-Orbán úrtól az intézkedést.
Magán véleményem az,hogy szégyenletes,hogy Baráth Zsolt ezt a hozzászólást elmondhatta a magyar parlamentben és nem vonták meg tőle a szót és az is ,hogy parlamenti pártok nem határolódtak el tőle azonnal.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Regényi úr ! A nyílt levél írója nem Liptai,- hanem LIPTÁK ! A témája egy Jobbikos képviselő felszólalása egy 130 évvel ezelőtt történt eltűnés,-az azt követő abszurd vérvád,- és annak bírósági lezárása.
Erről bővebbet olvasható Eötvös Károly regényében, aki mint védőügyvéd a vádlottakat védte. És nem az az alapkérdés, hogy ki is az a Lipták , hanem azaz, hogy egyáltalán igaz e a nyílt levélben megfogalmazott állításcsokor. Mivel igazságtartama nem megkérdőjelezhető, ezek után azon kellene polemizálni, hogy egyáltalán hogyan és miért történhet meg 2012-ben ilyen képviselői hozzászólás? Miért nem a mával és a holnappal foglalkoznak a parlamentben, -hülye és gyalázatos felvetések helyett?
Volna e ennél sokkal égetőbb, sürgetőbb, és gyakorlatban is nagyon fontos kérdés ?
Például a Duna folyam vízháztartásával kapcsolatban? Időszakos vízfolyássá silányul e a folyó, amennyiben az ország vezetése nem képes a szaktestületek állásfoglalását komolyan venni, és túltenni magát azon a tabu témán, amivé tették a vízmegtartó és vízszabályozó létesítményekkel kapcsolatos összes témakört! Helyette felesleges törvénykezést, meg nem létező focistáink részére készülő stadion építkezési őrületet hirdetnek meg. ! SENKI sem foglakozik azzal, hogy lassan az ország középső része elsivatagosodik Gödöllőtől Szegedig, a Duna meg júniustól novemberig csak részben, vagy egyáltalán nem hajózható, sok helyen átlábalható , az árterek állat és növényvilága meg sorvadó .
A gazdaság meg haldokló. A fiatalok léte meg egyre kilátástalanabb itthon. Én azt gondolom, hogy azért volnának ott, hogy azokkal a kérdésekkel foglalkozzanak, amivel kellene. És mocskos, aljas, és gyalázatos politikai céljaikat vessék alá a köz érdekeinek. Ha nem, akkor nem valók oda! Bármennyire is azt állították, és állítják magukról.
És aki az ilyen cikket felteszi, talán azért teszi, hogy GONDOLATOKAT ÉBRESSZEN.

Válasz

Regényi Géza Mihály üzente 12 éve

Gyakorlatilag én csak a Liptai témához értettem amit leírtam.. Semmi máshoz. Mert ahogyan régen is fogalmaztak a történelem nem az amit leírnak, hanem ami megtörtént.
Ezt viszont mindig csak később történik. Az, hogy a parlamentben mi történik, az a sok rondaság, legyen annak a csapatnak a szégyene aki elkövette.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

"Az nem azt jelenti, hogy egyszer ezekkel nem kell elszámolni. és nem kell szemben nézni a cselekedetekkel. Bárki is követte azt el."
Írja Regényi úr. Remélem így is gondolja. Mert emlékezet viszont... hiányos.
Mi is volt a DUNA KÖR ? Kik is használták fel a "rendszerváltásra" ? Ugye Orbán Viktor és baráti körte is ott volt ? SŐT.
Ha azt komolyan gondolja, hogy a parlamentbe "pedig eldöntik, azt az egyszerű dolgot,hogy a magyar népet milyen téma érdekli. Mint mondtam a történelmi tények nem üzengetős tere - fere, "- akkor ön mi a fenéért foglakozik olyasmivel, amit nem a parlamentben SZABTAK MEG, BESZÉDTÉMAKÉNT ? Vagy mégse ott szabják meg ?
És akkor még szó sem esett a "külhoni" hazánkfiai "bákemeneteléséről," meg szavazati jogáról ugye. ...

Válasz

Benedek János Gizella üzente 12 éve

Én egyetértek Lipták ural is mind Regényi G Mihály ural szerintem kell foglalkozni minden űgyel ami érdekli a Magyar nemzettet de sajnálom hogy senki nem foglalkozik Erdély űgyével , az anya országiak sem ,az amerikában élő magyarok, vagy talána villágon élő jo pozicioban lévő magyarok.sem amig nem késő.

Válasz

Regényi Géza Mihály üzente 12 éve

Nem egészen értem, ilyen levelet miért kell lehozni. Tessék mondani ki ez a Lipták Úr! A Bősi vízlépcső nagy ellenzője, aki annyi tud a vízről, hogy lehet benne szennyest is mosni. Ő is mossa ott ahol van, és hagyja békén ezt a lenyomorított országot., Ne ossza az észt Amerikából, és hagyjon minket Magyarokat békén. A fene nagy ellenforradalom idejében éppen Amerika hagyott bennünket cserbe, ezt a maroknyi Magyar népet, mindenki csak bánja. Aki nem élt itt, és nem adózott itt, megismétlem az NE OSSZA ÉSZT. Ez a maroknyi nép már régen kifizette az adósságát, csak éppen a nagy Amerikában mindig elfelejtik jóváírni, amit keservesen, többszörösen kifizettünk. Nem értem, mi alapján háborodik fel. éppen ő, és kérdezze meg már valaki tőle, milyen professzor, amikor egy kicsi óraadó tanár volt az illető.
Na ennyit elsőre, és kérem e rovat szerkesztőit, legalább itt ne hagyják hogy ilyen szövegek megjelenjenek, mert biz Isten eddig nem foglalkoztam a témával, de ha úgy gondolják, írhatok olyan arrogánsan is mint Lipták Úr, mert hála Isten nem a Liptákhoz
hasonlóak szabják meg ki mit mondhat. Az az idő lejárt, Amikor csak úgy üzenhetünk, ki mit mondhat. Még egyet: ami megtörtént, az nem tálalás kérdése, hanem tény. Legyen az bárki és bármi. A parlamentben pedig eldöntik, azt az egyszerű dolgot,hogy a magyar népet milyen téma érdekli. Mint mondtam a történelmi tények nem üzengetős tere - fere, mert ugyan ki tudja akkor mi történt. Sok sok dolog van ami megtörtént de nem beszélünk róla, Az nem azt jelenti, hogy egyszer ezekkel nem kell elszámolni. és nem kell szemben nézni a cselekedetekkel. Bárki is követte azt el.

Válasz