Gyenge András üzente 12 éve

BAJNÓCZY URAM ! Nem tudom, hogy mennyire figyelte ön a fejleményeket. És melyik médiában.És a neten mennyire .
Nem tudom, hogy az ön erkölcsi normája milyen. De ha ezt ön a Fidesz kórussal együtt énekelve magáévá tette ezeket a normatívákat, akkor nem lehet magasan önnél a mérce....
Hallott ön arról, hogy FEDDHETETLENSÉG ? Én mindíg olyan munkakörben dolgoztam. Ha egy portásnak, vahy egy bölcsődei dajkának (!) is FEDDHETETLENNEK kell lennie a munkaköri előírások alapján,- AKKOR AZ, AKI A NÉPET, AZ ORSZÁGUNKAT KÉPVISELI !?!? Mert a köztársasági,- vagy államelnök mindőnket képvisel a világ felé. És én tiltakozok ez ellen. 63 óta ismerem a Paját. Van okom, hogy ne bízzak benne. A személyes ismeretség okán. Akkor még csak a TF -re járt. Illetve inkább mellé, és csak vívott...
NEM IGAZ, hogy 92-ben megtehette. Én is írtam szakdolgozatot. Tudom a követelményeket, előírásokat. Nem tűnt fel önnek, hogy a SEMMIRŐL A BIZOTTSÁG 1456 OLDAL "jobbra alkalmas" tiszta papírlapot mocskolt be ?
Nem tűnt fel önnek, hogy az ügy kipattanásától eddig a Paja hogyan viselkedett? Miket mondott? Nem vette észre, hogy a Fidesz alól kicsúszott a morális talaj, ? Nem veszi észre hogy a moralitás teljes csődje szakadt rá a Fideszre, és önre is? Nincsen sem erkölcsi, sem morális, sem jogi, sem politikai, sem a józan gondolkodás alapján ítéletet alkotó ember, aki ilyesmiket írna le, ismételne meg,- mint ön.
És nagyon téved ! Nem az ön "összeesküvés elmélete" a helytálló !
Javasolnám olvassa el Debreczeni József legújabb könyvét. Abban olyasmit olvashat, aminek én töredékéért beperelném az írót. Hogy a főszereplő miért nem perel? Csak talán azért, mert nem tudja az ellenkezőjét bizonyítani, és tart attól, hogy még mi fog kiderülni. Mert Orbán úr csak azokat veszi maga mellé-alá, akik valamilyen formában kézbe tarthatók, zsarolhatók.
Nagyon pontosan tudta Smittről, hogy mi az, amivel kézbe tarthatja, amikor elnökhelyettesként maga mellé vette.
Írása alapján joggal feltételezhetjük, hogy ön is magáévá teszi ezeket az erkölcsi és jogi normákat.
Azokat "komonistázza" ön és elvbarátai, kik nem azonos politikai-erkölcsi elveket vallanak önökkel...
Még Kádár Grósz és Vass et.sak se mondották sose, hogy az ország a kommunizmust építi, csak a SZOCIALIZMUS volt az a fogalom, amiről beszéltek. És a szót önök a politikai-erkölcsi felfogásukkal egyet nem értőkre alkalmazzák ! Ám legyen. De inkább mi úgy érezzük, hogy a LÚDAS MATYI PÁRT született (!) tagjai vagyunk, akik az elnyomottaknak, a nép nagyon nagy hányadának az érdekeit próbáljuk önökkel szemben képviselni.
Sem a kimondott" vagyonáthelyezést" sem a kimondott társadalmi irányt,- hogy az 1944 előtti állapotokat kell kialakítani, sem az önök erkölcsi-jogi felfogását NEM TUDJUK, NEM AKARJUK ELFOGADNI !
Éppen ezért nyugodt lehet. Nem félek. Sose féltem. Se politikai, sem társadalmi, sem jogi értelemben. De túlzottan borulátó sem vagyok. Pont ezt mondta Horváth István néhai belügyminiszter, és a BKKM. Mszmp. PB. első titkára és helyettese is, amikor 1984-ben a KKméti "fehérház" elsőtitkári irodájában elmondtam nekik,- megindokolva, -hogy a szoc. redszer megbukott.
Mint látja igazam lett. Már tavaly , a költségvetés készítésekor leírtam, bizonyára olvasta is, hogy ez évben a növekedés nemhogy pozitív, de minimum 1,5 %-os lesz. Ezt a hét elején már hivatalos forrás (MTI) is megírta. Megint nekem lett igazam...És sajnos sokadszor. Ön szerint ez a borúlátás? Akkor fogalmi zavarban szenved, mert a valóság, bár lehet, hogy nem derűs, de sajnos tény.
Remélem abban egyetért, hogy a történtek után a Fidesz morális, erkölcs hulla lett. NEM a plágium miatt.
Hanem a folyamat miatt, ahogyan ezt az Orbán által ismert és tudott tényt hogyan próbálták "megetetni" a néppel". Ön megette a bulvárkacsától kezdve az összeset ?
Megeszi a legújabb orbáni"csúsztatást"? Azt mondta : " az alaptörvény szerint a köztársasági elnök SZEMÉLYE " sérthetetlen. " A szöveg pedig így szól helyesen : A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI INTÉZMÉNY SÉRTHETETLEN !!!
Ez magyarán azt jelenti, hogy a Smitt Paja MEGSÉRTETTE FOLYAMATOSAN A KÖZTÁRSASÁG ELNÖKI INTÉZMÉNYÉT: Lejáratta. A népet,. Az országot. A Magyar doktori kart. A jövendő Magyar doktori kart . Nevetség tárgyává tette a Magyar "politikai elit"
egészét. DE főleg az orbáni nomenklatúrát. Az egész úgynevezett JOBBOLDALI tábort. Engem, a portást, a bölcsődei dajkát, akik FEDDHETETLENEK.
NEM AZ A BŰNÖS, AKI FELFEDI A BŰNT.
Bűnös, cinkos az aki hallgat, aki elkeni, aki kisebbíti, aki megvédi-megtartja hivatalában azt, aki bűncselekményt követett-követ el. Azaz a jelenlegi állapotokat takargatja, vagy helyesli.És már egy bizottság ÉS KÉT ARRA JOGOSULT TESTÜLET ISAMEGÁLLAPÍTOTTA A BŰNT. Nem a rendőr a bűnös, aki a gyilkost letartóztatja, hanem aki azt elköveti. És nem az a rendőr a bűnös, AKI 96-ban magát védve és a parancsot teljesítve cselekedett. Az igen, aki hatáskörét túllépte.
Hanem azok, akik ezt az ellenkezőjére kiforgatva, visszamenőlegesen törvénykeztek ezekben az ügyekben, és azok akik ez nem csak hogy elfogadták, hanem egyenesen még támogatták is, és örültek is neki.
Ezzel a Fidesz sem erkölcsi és sem morális alapon NEM ALKALMAS AZ ORSZÁG VEZETÉSÉRE !! Ezzel a legitimitásuk utolsó foszlány is eltűnt....
És most teljesen ellazulva, és nyugodtan hátradőlve kijelenthetem, hogy mind morális, mind erkölcsi, mind jogi értelemben nekünk volt igazunk.
És a kárt az országnak ÖNÖK okozták és a szégyen is az önöké.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Tipikus jobboldali szöveg.;igen megtörtént,de hát mások is megtették,elkövették.Ám mi az ilyesmik megszüntetéséért harcolunk,hogy többé az ilyesmi ne fordulhasson elő. De véletlen sem, jön az únalomig ismert terelő duma--"Sokkal nagyobb bűnt követettel ez a Magyar hazának ellensége, aki kirobbantotta ezt az ügyet."----Ugye ilyenkor ezt kell válaszolni?,nem azt; igen azért harcolunk,hogy ilyesmi és más hasonló ne fordulhasson elő.E helyett"Orbán az alaptörvényt idézte: a köztársasági elnök személye sérthetetlen "---Nem azt mondta,hogy a köztársasági elnök intézménye sérthetetlen--így az elnöki poziciót olyannak kell betöltenie aki felette áll minden vádaskodásnak,akire a gyanú árnyéka sem vetődhet,mert azzal az ország minden vezető pozicióban lévő személyét besározza.És ez ellen tíltakoznak az értelmesebb egyetemi hallgatók,akik diplomájukat abban a tudatban vehetik át,hogy az csak annyit ér mint Schmitt Plagié aki a Magyarországon hasonló gyakorlat alapján szerezte a diplomáját. Ezek után bárki ha lop hivatkozhat az esetre,mert Plagi bá az ország legfőbb méltóságát viselő személy is hasonlót művelt,mint bárki aki ugyan csak fát,gyümölcsöt,pénzt,vagy csak egy doboz sört lopott a sarki boltból.
Félelemben ön él,mert ha már egy Köztársasági elnököt is meg lehet vádolni,akkor önt is
hasonló etikátlan vétségért,ha azt elköveti.És a manapság igen gyakori történelem hamisításért a jobboldalt is,ami sokkal nyílvánvalóbb és bizonyíthatóbb,mert egyszerübb és kevesebb utánjárást igényel.Most jöhet a szerecsen mosdatás.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Mondja Bajnóczi!
Halott már valamit fedhetetlen erkölcsről ,erkölcsi tartásról,tisztességről,becsületről,szilárd jellemről,?A maga értékítéletében a megnyilatkozása alapján úgy látom ezeknek a dolgoknak nem sok jelentősége,becsülete van.Kíváncsi lennék kit tart rongy embernek?Csak azt aki nem ért önnel egyet vagy azokat akik alapvető erkölcsi normáknak nem felelnek meg?-vagyis:csal,lop,hazudik,gumigerincű,úgy hajlik mint a nádszál stb.hogy értse mire gondolok.Akikre ez utóbbi jellemző nem erkölcsi nullák?Szerintem azok,akik csak megvetést érdemelnek.
Az ország legfőbb méltóságának mégis maga szerint milyen emberi qualitásokkal kellene rendelkezni?Szerintem olyanokkal aminek alapján példaképül szolgálhat.
Én azt gondolom az erkölcsi alap értékek politikai széljárástól függetlenek és szomorú ,hogy a politikusok ezeket nem tekintik általuk is követendő normatíváknak.

Válasz

Bajnóczi Jenő üzente 12 éve

Túlságosan borúlátó, és roppant félelemben élő ember Ön Kedves András.
Az, hogy 1992-ben miért fogadták el azt amit ma már nem lehetne elfogadni,ahhoz nekünk mi közünk van. Semmi. Az, hogy Kedves Schmitt Pál doktor, vagy nem doktor mellékes. Valaki a helyére pályázott, és mindenképpen ártani akart neki, politikailag az országnak, az milyen cselekedet? Nem a magyar nép érdekében tette, hanem csak önös érdekek vezérelték,az most bebizonyosodott. Sokkal nagyobb bűnt követettel ez a Magyar hazának ellensége, aki kirobbantotta ezt az ügyet. Egyben jól taktikázott, mert tudta, hogy az ellenzék ezen nagyot fog rágódni, és újra lejáratja magát, és hódolóit. Akár Magyarországon belül és kívül. Nem lenne ez a dolog olyan veszélyes, csak nem kellene ennyire megijedni. Meg lehetne vizsgálni a többi doktori dolgozatokat is, még azét is aki ezt az ügyet elindította. Persze nem akarok én senkinek se rosszat.
Az MSZP most nagyon bekapta a csontot , csak nehogy a torkán ragadjon. Minden párttag, és szimpatizáns véres szájjal nyilatkozik, és követeli a koncot magának, de remélem ebbe is belebuknak, mint annyi másban.
Azt kívánom Önnek, hogy lazuljon el, nem olyan veszélyes ez az ügy, mint ahogyan Önök ezt leírják.

Válasz

Lerner Gyuláné üzente 12 éve

Doktori cim engem is megillet sőt a nagydoktori is:A Fakánál doktora!!!
Ha valakinek jó ötlete van a ki-minek a doktora irjátok meg s csokorba kötve küldjük el Schmitt Úrnak olvasni hogy megnyiljon a szeme.

Válasz

Jakab Katalin üzente 12 éve

Ugye egyetlen percig nem gondoltátok komolyan, hogy a hivatalos álláspont el fogja ítélni Schmitt Pált, csinálja azt akármilyen, a Fidesz által választott bizottság? A történetben az a legszomorúbb, hogy a köztársasági elnök intézménye vélik bohóccá, nevetségessé. Ez a pasa az első pillanattól csak égeti saját magát (meg persze az országot), kezdve a csodálatos helyesírási képességeitől a pofátlan plágiumig. Értékes tudományos kutató munkát végző magyarok sokaságát alázza meg ez a cirkusz, mert a kívülálló számára csak az marad meg, hogy sok a csalás benne.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

KÖZEL 10 ÉVEN KERESZTÜL AZ VOLT AZ ÁLLANDÓ SZLOGEN : a közélet tisztasága,- a tisztesség, a becsület, a szeretet a "keresztényi erkölcs.
Igen nagyon mélyen tisztelt Bajnóczy-Bőzsöny-Horváth és derék Fender uraim !
És ne feledkezzünk el a nagyreményű Pesti úrról se !
Most nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyen most önöknek hű jobbos és Fideszes maradni ? Maradnak még csakazértis ?
Ha van önökben kis ön és belbecs,- akkor mondanak erre valamit.
Amennyiben önökben is CSAK annyi van, mint a Vezér és környezete tagjaiban, akkor NAGY BAJ VAN ! Nagyon nagy baj. Mert ők gumigerincű hazudozó politikusok. De önök?
Örülök neki, hogy bár 98-ban az akkori Fideszre szavaztam,- amit nagyon gyorsan meg is bántam,- eddig SOSEM HITTEM A JOBBOLDAL EGYETLEN "IGAZ" SZAVÁT" SE.
MERT EGYSZERŰEN NINCS JOBBOLDALI IGAZSÁG, AMINEK ÖNÖK ALÁVETIK MAGUKAT, mint ahogyan a "kispap" a felesketéskor vágja magát hasra és mondja el a fogadalmát,- amit aztán a lehető legelső alkalommal vagy megszeg, ahányszor csak bír, vagy se,- DE AZ BIZTOS !
Remek társaság ! Hál Isten,- örülök hogy kimaradhattam belőle.
Még így "középtájt" kóvályogva is mocskosul irritálnak ezek a dolgok !

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Két gondolat:
1 Kár hogy anno nem írta rá: Vigyázat több példányban másolva!!! Családi mondás ez minálunk , az emberi hülyeségre , ugyanis nagyapám jó matekos lévén megírta gyorsan az érettségijét és körbeadta ezzel a szöveggel, hogy azért a gyengébbek vétsenek el némi hibát, de Kovács ezt is szolgaian lemásolta a dolgozatába!
2 First Katika biztos megajándékozta a bizottságot egy-két sujtásos pizsamával, ezért aztán nyugodt álmot élvezhetnek holtuk napjáig! Hajrá leendő doktorok: szabad lemásolni Eisteint, Szentgyörgyit, Bajt, stb stb, hátha nem szólnak hogy tilos lopni!!!!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

András!Azt hiszem velünk van a baj,mert túl egyszerűnek gondoljuk a LOPÁS fogalmát.Mi úgy gondolkodunk,hogy ha valaki MÁS TULAJDONÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL ELVESZI AKKOR LOP.Egyre inkább be kell látnunk ezt nem így kell értelmezni:a kolompáriaknak összetelefonált megsegítésre szánt több milliárdját sem ellopta miniszterelnökünk,csak megőrzésre birtokba vette,mint a MANYUP pénzeket is nehogy veszendőbe menjen.A szellemi tulajdon is valami?Biztos Paja bácsi is az utókornak megőrzésre másolta be doktorijába,minek vergődni eredeti ötletekkel.
NO PERSZE MIND EZ UTÁN SEM TANÁCSOLOM SENKINEK,HOGY LOPJON,FŐLEG NE KEVESET,MERT AZ AZÉRT TOVÁBBRA IS TILOS HA NEM ORBÁN BARÁTJA VALAKI.

Válasz

Márkus Jánosné üzente 12 éve

Így van ez,aki magas posztokat tölt be nem ér rá érdemi mnukát végezni!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Várható volt. Legelőször találtak ö senkit. Na nem olyat, mint Senki Alfonz ! Ugye, aki Rejtőt olvasott már, az tudja, hogy a Senki Alfonz azért VALAKI VOLT !
Ez az öt senki VALAKI akar lenni ! No nem is mind egyformán. Mert van köztük, akinek azért nem korpásodik annyira a feje. KÜLÖNVÉLEMÉNYT ÍRT. Le a sipivel! Bátor ember.
Azt azért nem merték már leírni, hogy nem lopott. Csak azt, hogy "nem tudhatta" hogy lopni TILOS !
Szegény Paja. mindig mások hátán mászott fel a csúcsra. Úgy lett CSAPATOLIMPIAI BAJNOK, HOGY NEM IS VOLT A PÁSTON. Csak a tartalék tartalékja, aki figyelt. Jött .. Látott. Győzött. Így lett dr. is. Óriások hátán....
Csakhogy nem mindig marad fönn, amit földobnak. Ilyet írt már Ady is,- "föl földobott kő, újra és újra..." Szegény kicsiny hazánk, és fogyatkozó népességünk! Mit kell még megérnünk ! E szerint a "bírálat" szerint akkor az elmúlt idők sportdoktorijai mind gagyik?
Csillogó arany helyett rézből fabrikáltan lopottak is?
És mindezért azok a dr.-ok a felelősek, akik nem hívták fel senki figyelmét sem, hogy nem szabad lopni. A TÍZPARANCSOLATRÓL MEG MÉG NEM IS HALLOTTAK VÉLETLENÜL SEM ! Pedig nekem valami rémlik. Ilyen hosszú : - NE LOPJ.
Be is tartottam,- ó én balga barom. Pedig megvolt minden lehetőségem, mert a cég összes helyiségének kulcsához bármikor hozzáfértem. Egyszerre hat munkaköröm volt, köztük a készárúraktár vezetése is. És én balga barom, kihagytam....DE NINCSENEK NYUGTALAN ÁLMAIM ....Igaz, valamiért nagyon nyugodtak se..... lehet, hogy az ilyesmi zavar?!

Válasz