dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Takaró úr!
A gumicsontot ha nem tévesek Ön tette fel ide ami nem más mint egy bizonyítatlan állítás, amit semmi sem bizonyít mint azt sem ,hogy nem igaz.A bizonyosság nagyon nehezen állapítható meg és ennek eldöntése azt gondolom jogosan,hogy nem az itt polémiát generáló laikusok tiszte.A kétség az ön írásával szemben annál is inkább indokoltnak látszik,miután az interneten nem találtam olyan szakembert aki elismerte volna Dr.Detre Csaba ez irányú munkásságát,aki nem is szakember a nyelvészetben de még a régészetben sem.Azért azt talán el kellene ismerni,hogy a Magyar Tudományos Akadémia az az intézet amelynek tudósai mégis csak csak valakik.
Most is mint mindig feltettem magamnak a kérdést:Mi a célja Takaró úrnak azzal,hogy ennyire vitatott,korántsem bizonyított kérdést mint tutit tálal?Nos szerintem a "Hazafiasság"
a "Hazafias érzés" nemes eszméjét akarja aljas politikai szándékkal felhasználni.
Tudja én azt tartom a "Hazafiság" a "Hazafias eszme "olyan mint a legnemesebb növény,amit jó földbe kell vetni,ápolni,táplálni de ez mind csak akkor ér valamit ha a gyomot rendszeresen kiírtjuk,mert különben túlnövi és pusztulásra ítélődik.A kertem pedig igazán akkor lesz szép ha abban a legszebbnek tartott virágok mellé ültetek kevésbé tetszetőseket is,igazán a sokszínűség teszi csodálatossá ,mert ki tagadhatná,hogy bár az estike nappal nagyon jelentéktelennek látszik-mondhatnám gaznak is-de este illatával elkápráztat.
Egy szónak is száz a vége:nem kell hülyíteni az embereket bizonyítást nem nyert dolgokkal és főleg nem úgy ,hogy egyben azt politikai célokra akarjuk felhasználni.Aki meg azt gondolja,hogy akit a tudományos világ nagyra tart az csak csaló lehet az magából indul ki.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

A HUN mint nép, az nem volt homogén. Nem egyazon törzs, népcsoport nép volt, hanem rengeteg. törzs laza szövetsége Ugye a vérszerződésig Magyarok sem voltak,- mint nép - ha szigorúan vesszük s feltételeket.
Ez a szótár meg lehet, hogy van, lehet, hogy nincs,- lehet, hogy van valami, rovásolt akármicsoda, de szerintem pont úgy tudják elolvasni, int a sumér írást.
A rovásírás IS változott az idők folyamán, mint annyi minden. A mai rovásolt helységnévtáblák láttán bizonnyal elcsodálkozna Attila rovóembere, ha meglátná.
Az egészt nem tartom másnak, mint minimális realitásra épített LÉGGÖMBHÁMOZÁST,-amiből aztán végképpen ki kell maradni a józan embernek.
Nem, pedig FOKOZNI ÉS POLITIKAI TŐKE építgetésére felhasználni !
Semmi bajom sincs az egésszel, ha kiválóan képzett, épp ráérő, és ezt kedvvel boncolgató SZAKTUDÓSOK unaloműzésből (!) teszik !
A sok amatőr és fogalma sincs semmiről hozzáértőt meg ki kell hagyűni a játékból. Még akkor is ha ez a Jobbiknak nagyon csábító falat, amivel lehet hülyíteni-lelkesíteni-butítani-parasztvakítani.
AZ A POLITIKAI ERŐ, AMELYIK NÉPÉNEK JÓT AKAR HATALMAS FELELŐSSŐSSÉGEL TARTOZIK A NÉPÉNEK.
Az ehhez hasonló aljas szándékból elkövetett hülyítések a történelem folyamán rendre és mindíg MEGBOSSZULTÁK MAGUKAT.
Meggyőződésem, hogy kishazánk ma NEM ITT TARTANA, HA VÁLASZTOTT ÉS ÖNJELÖLT VEZETŐI EZEKET A POLITIKAI ERKÖLCSI MINIMUMOKAT BETARTANÁK !!
És ezt erősen javaslom a Jobbikos sorstársaimnak ....

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

A Thola név valóban, ez esetben téves,mea culpa,ami viszont nem téves az egész iráni hun szótár és az abból származtatott levezetés szellemi katyvasz,miszerint a 2x2 néha =5 csakúgy,mint egy körmintázatú cserépedényből levezetni,hogy a kultúra eredete tulajdonképen a hunokkal,magyarokkal rokon,avar, és így a világot uraló,beterítő isteni szellem kisugárzásának teremtő erejét bizonyítja, amiből bizonyíthatóan kitűnik,hogy isten teremtette a magyart,és a többi ember onnantól létezik,akárcsak a Vértesben székelő szivcsakra.Nekem végül is,az ön eszmefuttatása annyi,mint minden más legenda.Ettől ön még lehet önjelölt próféta,szórhatja a világ összes interneten található kétségbevonhatatlan abszolút igazságát, csak tegye meg,hogy előtte a többit is elolvassa,csak attól tartok,akkor nem marad ideje igét hirdetni.Mert mint tudja Isten teremtette az embert,és vele a hitet,de a teremtőt dicsérő mennyei kórusból letaszította Lucifert,mert kérdéseket mert feltenni neki,hogy ugyan valóban olyan tökéletes e a teremtett "nagy mű",mint ahogy azt ö gondolja.
És minden gyermek azt kérdezi először MIÉRT.És amelyik nem kérdez az válaszokat sem kap,és tudatlan marad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egy állítás egy tagadás!
Pro és kontra, mindenki állítja a magáét és harap rá a gumicsontra, mert állítani vagy tagadni az interneten minden önjelölt próféta tud!
Annyít azért illett volna megnézni, hogy én nem Thola úr vagyok, de ez már csak hetedrangú jelentéktelen epizód, a lényeg, hogy rögtön cáfolják azt, amit nem szívlelnek, hadilábon álló tagadással.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

És ez az írás egy árpádsávos turulmadaras blogban jelent meg.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Mi az igazság az iszfaháni kódex körül?
Történelemhamisítás nemzetinek látszó módra
Egy mások figyelmére áhítózó "kutató" kitalációja
Már régebb óta zavar egy felettébb kártékony jelenség a magyar nyelv és a magyar fajta eredetének, őstörténelmének kutatását illetően. Gondolok itt a különböző elmélet- és bizonyítékgyártókra, akik csak hátráltatják az igazság megismerését. Nem elég, hogy a kisantant hazudozói, valamint a saját tudományosnak mondott belterjes akadémiánkon tevékenykedő idegenszívű pozícióbitorlók átírják és meghamisítják a történelmünket, de még a velünk látszólag egy oldalon állók is kiveszik a részüket a káoszcsinálásból. Az odáig még rendben is volna, amikor valaki az innen-onnan összeollózott tudását a saját elméleteivel egészíti ki, de amikor olyasmire hivatkozik bizonyítékként, ami nem létezik, azzal károkozását tekintve semmiben sem különbözik az egyébként már rég halott finnugrizmust még mindig állami fizetésért művelők és más, hivatalos történelemhamisítók ténykedésétől. Detre Csaba : Hun szavak, szövegek c. számtalan helyen idézett tanulmánya az egyik ilyen mű.
A geológus végzettségű és csillagászattal is foglalatoskodó Detre Csaba az egyébként kevesek által vitatott hun-magyar testvériséget, vagy azonosságot egy nem létező dokumentummal, az általa iszfaháni kódexnek nevezett könyvvel akarta alátámasztani a saját tanulmányában. Pechére azonban az iszfaháni kódex komolyabb berkekben is az érdeklődés tárgyává vált, így derült ki idővel, hogy szinte bizonyosan elmeszüleményről van szó, nyersen fogalmazva hazugság az egész. A hivatkozott írás sosem létezett, ehhez képest viszont Detre iszfaháni kódexre alapozott Hun szavak, szövegek c. soha nem megjelent könyvéből származó szövegeket mára már több mint 13 ezer(!) honlapon idézik, és még olyan mérvadó és nagy nevek is említik vagy hivatkoznak az iszfaháni kódexre, mint Kiszely István vagy Varga Csaba!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Thola úr! "Abban a biztos tudatban indítottam útnak eme írásomat is, hogy egy következmények nélküli országban mindent lehet és mindennek az ellenkezőjét is tenni. A vigasztalásom azonban örök: én sohasem csalódom."
Látja ez és más írása is bizonyítja,hogy következmények nélküli ország vagyunk.Hiszen
nagyívű írásait is különösebb következmények nélkül közzétehette.Én speciel megvilágosodtam.Már hasonló írások videók alapján régóta tudom,hogy a honfoglaló törzseknek nem volt szükségük térítőkre,hiszen ők már Jézus születése előtt keresztények voltak,hisz ő is egy pártus hercegnő leszármazottja,aki hosszú időt töltött szkítiában a magyar törzsek őshazájában és tőlük vette át a kereszténység eszmeiségét.Ennek alapján nem is értem,a XV,XVI, század magyar biblia fordítóit ugyan miért is kínlódtak a Biblia fordítással,mikor az Újszövetség Jézus szavaival magyarul hangzott el,amit bizonyít a már ékírással IV. században lejegyzett Hun Mi atyánk is.Vagyis a Bibliát magyarra fordítók nagy igyekezetükben összekeverték az ógörög,és óhéber nyelven összekevert latin nyelvű lapokat,és így került egybe az Ószövetség és az Újszövetség,ami természetesen bizonyító példája
a zsidók világuralomra való törekvésének.István aki a Magyarságot kereszténységre kényszerítette igazán ismerhette,a hun miatyánkot,hisz az már írásos formában közkézen forgott az írástudó magyaroknál akik ősi kultúrájuk alapján írástudók voltak csaknem valamennyien. Egy közülük igazán szólhatott volna Istvánnak,hogy ne erőlködjön,hisz ők valamennyien keresztények amióta Levédiába elindultak.Mert meghallották a már a Kárpát medencében ezer éve honos,magyarokkal rokon avar nemzet hívó szavát.Akik az őket körülvevő szláv nemzetek szorításában már már elveszni készültek.A fehér ló legendája is csak agymosó találmány,mert Zalán nem szláv fejedelem volt,hanem magyar,aki ezzel a trükkel játszotta át az ősmagyar területeket az Álmos és Árpád vezette
tisztavérü fajmagyar honfoglalóknak.Zalakarost őrá emlékezve nevezték el.Eredetileg Zalánkaross-/eredetileg a két ss jelölte,hogy erőskaru Zalán/- nevezetü helyiség volt,csak a későbbi nyelvrontás során vált Zalakarossá.Ilyen és hasonló bizonyítékokkal tudom bizonyítani,hogy miként ferdítették el a Habsburgokkal szövetséges Rotschildok pártján álló áltudósok,hogy nemzeti tudatunkat mocskos módon megrontva,a felejtés pöcegödrébe taszítva tiszta magyar őstörténetünket még a magyar tudatot is kitörölhessék lelkünkből, és tévelyegve kiszolgáljuk a minket elpusztitatani szándékozó Zsidók aljasságát.
"Abban a biztos tudatban indítottam útnak eme írásomat is, hogy egy következmények nélküli országban mindent lehet és mindennek az ellenkezőjét is tenni. A vigasztalásom azonban örök: én sohasem csalódom."Bízom,hogy felvilágosító szavaim értő olvasókra találtak,és sikerült letéríteni őket a tévelygés útjáról.
Ha jól átgondolja a szemléltető szószedete annyira valós,mint amit én írtam a fehér ló legendájáról, vagy a korai keresztény magyarokról,csak az utóbbit teljes mellszélességgel kiállva százszámra hírdetik,nemzeti érzelemtől túlfűtött fajmagyarjaink,akik sokszor némi hamisítástól sem riadnak vissza,hogy a magyarságot más népeket megelöző,csodás nemzetnek tüntessék fel.
Valós múltunkat ismerni az jó,legendákat gyártani egy lehetséges szebb múltról az gyermeki mesevágy,de hülyeségeket elhitetni másokkal az már alattomos szándékokat takar.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Irnak minden badarságot politikai meggyőződés híján.Én Magyarnak tekintem magamat, és nem származtatom őseimet a frank vagy Germán törzsektől.Semmi kivetni valót nemn találok abban,ha valóban a Perzsa birodalom környékéről származnak őseink.Kimondottan büszke lennék rá, ha génjeimben lenne Dzsingisz kán kromoszómái.Jobbikos balos , kormány párt ellenzék..egyre megy az a nemzet amelynek nincs múltja annak nincs jövője..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Ilona!
Nem elszomorítani akarom,de nem kell ám mindent készpénznek venni ami az interneten megjelenik,főleg nem akkor ha azt egy szélsőséges politikai csoport,a Jobbik terjeszti.
Mit írnak mások:
" Az iszfaháni kódex nem létezik! 2011.06.07




Mi az igazság az iszfaháni kódex körül?

Történelemhamisítás nemzetinek látszó módra
Egy mások figyelmére áhítózó "kutató" kitalációja."-hogy csak az írás címét idézzem.Dr:Detre Csabát közönséges csalónak nevezi aki elzárkózott attól.hogy menjenek akkor együtt-még a pénzt is előteremtették rá és győződjenek meg annak valós voltáról.
Egyébként is a magyar nyelv eredetére vonatkozóan számos elmélet létezik.Mi az igazság?
Döntsék el a tudósok a politika és aljas szándék nélkül.
Az alábbi idézet is tanulságos ugyanebből az írásból:
"Bármi szolgálhat tanulságul, ami igaz

Amit ma történelemként ismerünk, annak nagyobb része aljas egyéni ambíciók múltbéli megnyilvánulásai különböző méretű hazugságok formájában. Hataloméhes, kapzsi, deviáns, vallásos arroganciában és felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő intrikus egyedek és gyűlöletben összeforrt közösségek elméinek torz tükre, ami ránk maradt. Mi pedig belenézünk és nem borzadunk el, mert azt hisszük rólunk szól, sőt néha még büszkék is vagyunk rá.

Közhely, hogy a történelem azért ismétli meg önmagát, mert nem vagyunk képesek tanulni belőle. De hogy is volna ez lehetséges? Hiszen a hamis történelemből akármennyire is igyekszünk, nem a megfelelő tanulságokat vonjuk le. És ez mindaddig így is marad, amíg nem vesszük észre az abszurditását annak, hogy egy olyan történelemből akarunk tanulni, amely érdekből íródott, és vajmi kevés köze van az igazsághoz."
Most légy okos Domokos!Ki hazudik,ki mond igazat?A tuti igazmondók mindig gyanúsak.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Hihetetlen!Milyen értékeink maradtak még mindig felfedezetlenül avagy éppen titokban a nagy közönség és közösség előtt.
Nagyon köszönöm,hogy áttanulmányozhattam .Még büszkébb vagyok arra,hogy magyarnak szült a drága Édesanyám .

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Mi ebben a csoda? Én már anno úgy tanulta, hogy a hunok is egy rokon törzs volt.

Válasz