Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Kell a 65 ezer férőhelyes stadion, remélhetőleg egyszer és mindenkorra telt ház lenne benne akkor, ha azokat bezárnák oda akiknek a fejéből kipattant ez a fantasztikus ötlet. Itt ápolni is lehetne őket a rajongóikkal együtt. A beléptető kapukból kiléptető kapu lehetne, ami meghibásodása miatt örökre bezárná azokat akiknek nincs jobb ötlete a költségvetési bevételek elköltéséhez.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Valahogy hasonló a helyzet? Vagy nem ?
Kalányos Róbert, reggel felé felébredt álmából. Inkább mondhatnánk azt is, hogy felijedt! Hirtelen nem tudta hogy hol van, és mi történt. Majd lassan észlelődve megismerte a szokott környezetet.
-Hú Devla ! akkor biztos álmodtam az egészet.
Álmában nagy ember volt. Hires basebool játékos apja, akit úgy hívtak, mint gyerekét,- Kalányos Joky. Éppen a világ bajnokságon a legjobb játékosnak járó díjat adták át, és azt a fia legelőször is neki köszöni !
A gyerek elmondta, hogy :- Köszönöm édesapámnak, Kalányos Robertónak, hogy a 10. születésnapomra nem csokit, nem ruhát, hanem BASEBOOL felszerelést vásárolt nekem...
-Rögtön elhatározta, hogy bár a család gazdasági állapota siralmas. Ha van esznek, ha nincs ,-hát nincs..majd lesz talán holnap egy esett baromfi...
Elment a falu Roma Önkormányzati vezetőjéhez, és kérte, TE, Rafáel, adgyá má egy kis lóvét, mer a gyereknek akarok venni születésnapi ajándékot!
_Dade,- oszt mit akarsz venni?
_Hát basebool szerelést!
HŰ,- hát az nem lesz olcsó! Meg nem is lehet csak a nagyfaluba találni. Éppen holnap megyek a Országosra,- ha jó lesz úgy akkor hozok . De tudod, hogy 100-helyett kettő jár nekem vissza ?
-Mégnyúzod a szegény cigánt, Ráfáel, de hát ez má ne legyen akadálya a gyerek sikereinek ! Jó gyerek, oszt majd meghálálja az, mondta Ráfáel.
Harmadnapra meg is volt a drága szerelés-cipő mez, kesztyű-labda. Mindezért csak félmillát kell majd leperkálni. Nem tartottak nagy születésnapot, csak egy csapott kacsa volt ebédre ( egy veszettül hajtó Merci elcsapta az utcába:), de azért jó volt.
Mikor odaadta a gyereknek az ajándékot, Joky csillogó szemmel és remegő kézzel csomagolta ki. Még eddig sose kapott semmit ajándékba.
Meglátja: -Mi ez fater ?
-Basebool szerelés?- Azt álmodtam a múltkor, hogy nagy bajnok leszel !
Az jó!
De hol?
Nincs se pálya, se csapat, se edző !
Nem baj fiam, - attól még lehetsz te nagy ember !! Majd építünk azt is ! Légyén !

(... fociakadémia már van, valahol Felcsúton az Orbán birtokon. Szerelés is van. mert szerényen "csak 4 Milliárd állami támogatást kértek rá,- de "csak HÁRMAT kaptak meg ")
É mi lesz, ha mind világhíresség lesz, aki oda betette a lábát , és az egész focivilág ide jár csodálkozni ? )
Egyenlőre még csak "somolyognak"....a röhögés majd később következik....
Nálunk van a világon a legtöbb egy főre eső focista,- meg bunda is....
Ámde 120 millióból talán egy Messi lesz... És az még messzi van...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ha az ország a szakadék szélén áll anyagilag, akkor nem értem, hogy miért kell itt ismét a rongyot rázni!!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

A megalománia tipikus esete.Ha Bécsnek van 50000 férőhelyes nekünk legyen 65000 férőhelyes,nehogy alább adjuk már.Kikre is jellemző?Mintha a diktátorokról olvastam volna,vagy tévedek?Ha a hobbiról van szó semmi sem drága,nem kiművelt fők kellenek hanem a nem létező fociba kell invesztálni.És ami szomorú-erről
Tabi László egyik írása jut eszembe,címe: Nincs aki megmondja neki.Az írás arról szól,hogy a közel ötvenes hölgy úgy öltözködik,mint a tizenévesek nevetségessé téve ezzel magát és "nincs aki megmondja neki". Így van ez Orbánnal is.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Pali barátom.
Hogy ki fogja megfékezni a lovakat ? Más nem tudja, csak az, aki elengedte őket....Ha nehezen is, de muszáj lesz, mert különben igen nagy "viszály" lesz. Még fegyveres is elképzelhető.. Én már hallok olyan hangokat,, hogy, mindkét szélső oldalról, hogy égnek áll a nem létező hajam. És ez a következő választáson muszáj lesz, ha nem akarod, hogy a gyerekeid-unokáid cselédek, szolgák legyenek ....mint 1944 előtt !!
Most ha azt számítjuk, hogy nagyjából 13000-azaz ezerháromszáz Milliárd forintot " pocsékoltak" el a fijjúk, - úgy hogy az államadósság jottányit se csökkent !! Most IS 83 körül mozog. A benzin meg lassan 500 !! Öreg haverom azt mondta, odase bagózz neki, én megoldom! eddig is ezeré tankoltam, eztán is ! CSAKHOGY AKKOR VOLT A TAXIS BLOKÁD A 36 Forintra emelkedett árért !! Akkor kapott egy ezresért fél tankkal...
Most az 550 re ? Hogy is mond a mondás : "Akinek van majomra pénze, annak elegyen banánra is ! "
De lesz e gyógyszerre ?A gyógyszereim 2012:01:01-től a mai napig 6545 forinttal drágultak csak.... Ma vettem meg a havit. És hasonlítottam össze a 201112. havival.
Az országnak VAN A MAJMOKRA PÉNZE ! A Most emelik a képviselői lakhatási költségtérítést HAVI 185 000 forintra,- azaz 75 ezerrel....
És akkor még a banán,- mert ez csak a ketrec. (tudnék valamivel olcsóbbat is !)
És a hab a tortán a stadion lesz. Amit a Közgép fog megnyerni, mint fővállalkozó, és az inségmunkások építik fel majd havi 47 0000 forintért !

Válasz

Szabó Pál üzente 12 éve

Kedves BANDI BÁTYÁM!!
Örülök hogy ilyen jó véleménnyel van az ORSZÁG Gazdasági helyzetéről!!
Nagy érdeklődéssel olvasgatom hozzá szólásait!!!És legondolkodtatónak tartom!!
Bizony én sem így gondoltam az ORSZÁG helyzetét,egy évvel ezelőtt!!! Nagyon elszaladtak a LOVAK!!!! Ugyan KI és MIKOR fogja MEGFÉKEZNI ŐKET?????

Válasz

weppert jános üzente 12 éve

Egy stadiont már felépitett arra már ellopta a pénzünket most megint honnan fogja elöteremteni nem elég adoságja van az országnak még nagyobbat akar.

Válasz

Kovács Istvánné üzente 12 éve

Hát persze, hogy kell!!!
A mai magyar foci olyan jó, hogy megérdemli. Különben is nem vettük még észre, hogy ami Viktornak szívügye arra jut pénz. A rokkant meg utazzon az orvoshoz saját pénzen!!! Biztos amikor fiatal volt nem sportolt eleget .A három műszakban a szövőgépek mellett keveset szaladgált!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

NE FELEJTSÜK EL, hogy a GÖRÖGÖK mai gazdasági helyzetéért az ATHÉNI JUBILEUMI OLIMPIA A FELELŐS legnagyobb részben,- mert csak görgették azt a hatalmas deficitet, mert nem volt nyereséges, és a gazdaság meg nem tudta kitermelni,- amit az olimpia rendezése okozott !!
Persze, mi nagyon gazdag és erős ország vagyunk...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ha má lúd, akkor legyen kövér ! ( mármint amit le lehet szakítani belőle).
A 12 milliós Londonnak van KILENCVEN EZRES, (és micsoda focihoz,- és van hogy csak fél ház van!) akkor a KÉT ÉS FÉL MILLIÓS BUDAPESTNEK MEKKORA IS KELL ?
Lazán számolva legyen egy millióra 10 ezer férőhely ! Akkor ? Jó szándékkal 30 ezer. És az se lesz talán ha évente egyszer tele ! Mint az eddigi példák mutatják.
Koncertekre NEM szívesen adják ki a stadionokat, mert utána legtöbbször KOMPLETT GYEPCSERE KELL!! Mert az igénybevétel sokszorosa a 22 futkosónak....TOTÁLKÁROS lesz a gyep !!
És az bizony nagyon költséges, és utána 3-4 hét "pihentetés" következik, ami mind a bevételt csökkenti.
Egyszer építettünk egy komolyabbat. Most Puskásnak hívják...Csak karba kellett volna tartani. De nem volt miből, mert nem volt soha annyi jegybevétel, hogy "futotta" volna a normális üzemelésre legalább. DE a 15-25 ezres stadionok is legjobb esetben háromnegyed házzal üzemelnek ! És valaki próbálja meg kibérelni a Fradiét egy koncertre ! Megtudja, hogy mibe kerülne...ha kiadnák és kivehetné...
Nem tudná olyan áron eladni a jegyeket, még telt ház esetén sem....bárki koncertezne.

Válasz

Medve István üzente 12 éve

Szerintem,ha már épitünk,legyen alkalmas nemzetközi rendezvényre is.Nem csak futballstadionra,hanem más rendezvényt is lehessen,rendezni,pl:külömböző ,koncerteket.
Egyszer épitsünk egy komojabbat,mint állandoan,bövitsünk!!!Az többe kerül.
Üdv ,Medve István.

Válasz