dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Hedrich Ernő!
Először meglepett a nyilvános válasz,végül is örülök neki,hogy ezt az utat is választotta.Nem azért választottam Önt és még másokat is,hogy feltétlenül egyetértő választ kapjak,hanem az eddigi megnyilatkozásaikra alapozva reális véleményt vártam és kaptam is.Nem tartom magam tévedhetetlennek,sőt.Igazából az sem tartott vissza,hogy netán minden különösebb indok nélkül mindenféle pocskondiát mondanak rám.Ha ész érv nincs a megállapításomra akkor az igazából abban a hitemben erősít meg,hogy öreg koromra sem ment el a józan eszem.
Köszönöm a választ üdvözlöm dr.Bakai Borbála

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Tisztelt dr. Bakai Borbála.

Először is köszönöm,megtiszteltetést,hogy bízva az önnel egyetértő véleményemben, azok közé sorolt akiket alkalmasnak vél arra,hogy megossza velem a jelen idők magyarországi,politikai és gondolati egyenlőre hidegháborús állapotról alkotott véleményét,amit az Ön üzenetébe bemásolt érseki levél ismertetésével demonstrál.
Hogy nem kívánta az "új hírek"blog útján ismertetni azt nagyon is megértem.Gondolom azért választotta ezt a
módot,hogy elkerülje az "igazhitűek"-töl várható ingerült megnyílvánulásokat,amik valószínűleg többségükben túlburjánzanának a különböző elítélő jelzőkkel spékelt véleményektől.Mert én biztos vagyok abban,hogy ez lenne az eredmény,legalábbis azoktól a "harcos igazhitűektől" akik képesek lennének megérteni az így sem kimondott
ám többi írásából általam,-gondolom nem félreismert-véleményét.

Borihttp://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_t%C3%B6rt%C3%A9nete

A Wikipédia E.U.történetét taglaló oldal linkjét azért tettem ide,mert az egyesült Európa gondolata nem istentagadó bűnös szándékok eredője,hanem az általános gazdasági törvényszerűségeket ismerő európai emberi gondolat.Ami ép úgy akár a hatalmak egyeduralomra törekvő gondolataiba,mint az I-ső és II.világháború borzalmait elkerülni vágyók gondolataiba is belefér.
Ennek az érseki levélnek megírását,határozott véleményem szerint,nem a valóság ismerete,és annak megértése,hanem hanem a Római Katolikus Egyház az emberek feletti mindenáron megtartani szándékozó kizárólagos hatalom vágya diktálta,ami bizony akár az Új Szövetség hirdette gondolatát is megtagadná,ha ez a közel kétezer éves egyházi törekvéseket szolgálná.

Elismeréssel adózom tisztánlátásának,az humánum /nem az emberiség/melletti gondolatokért,sok esetben bátorságot igénylő kiállásáért.

Tisztelettel Hedrich Ernő

Igaz ez a téma nem ide illik,de számítva a véletlen bekövetkezhető hibákra,így bizton eljuttatom az Önhöz leírt sorokat,mivel Az Önnek írt sorok semmi olyasmit nem tartalmaznak ami közzététele a levéltitokba ütközne.

Továbbra is tiszteletteljes elismerésem a kényszerűségből két részre szakadt irásásáért.
H.E

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Akinek van füle a hallásra,szeme a látásra ,agya az értelemre,szíve embertársai iránti megbecsülésre,szeretetre Szabó Úrral egyet kell értsen.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"Csak én érzem így? Írjatok!"-sajnos nincs egyedül,csak aki nem ordít,annak a hangja nem hallatszik,a bódult álhazafias zajongástól.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Szabó úr helyettem írta!!! Köszönöm! Engem elkeserít ami itt zajlik. Tudom, hogy a nyomor mindig keresi a bűnbakot, de nem gondoltam, hogy ennyi buta és jellemtelen ember él ebben az országban. Egy diktátor sem önmagától vált azzá, mindig az aljas haszonlesők és a hiszékeny buták rakták alá a lovat. Lehet hogy kezdetben a környezete tudta , hogy elmebeteg, de a nép előtt istenítette, most is így mennek a dolgok, csak valahogy a butábbak vannak többségben,. Ma hallottam Lázár parlamenti szövegét és megállt az ütő...már azt sem veszi észre, hogy nagy vehemenciával saját állítását hazudtolja meg. Azt mondja, hogy milyen aljas az EU , hogy a szociknál a hamisítást az EU leplezte le, de minket büntetnek, mert a szocik seggnyalók voltak. Na ezért vonják meg tőlünk a pénzt!!! Ugye milyen marha .. nem csak az EUT sértegeti a részlehajlással és a fenéknyalás elfogadásával, de azt is elismeri, hogy a szocik okosabban politizáltak és az UNIO is hitelesebbnek tartotta őket!Ezek már a saját fejükre is osztogatják a kokikat és egyre bódultabbak tőle.Az emberjogi hivataluk , saját alkotmányukat a saját alkotmánybíróik ellenőrzik, jön a saját adótörvényük a saját adóellenőrökkel és nem kell majd a hosszú bitek éjszakája Atyaúr Isten és nincs 3 normális ember aki képes összefogni, mert ezt a katyvaszt nem lesz könnyű eltakarítani és a birkafejekbe értelmet sulykolni és a leghangosabb és legkártékonyabbakat szépen halkan süllyesztőbe tenni anélkűl, hogy mártírokká válhassanak.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Ez biztos,,, mivel,hogy elne veszítsem ezt a jogot, Orbánék teljesen elzárték egy széfbe..majd ünnepnapokon megnézhetjükk

Válasz

Szabó József üzente 12 éve

Úgy gondolom, hogy nem kell semmilyen "izmusokban" élni és gondolkodni senkinek sem ahhoz, hogy belássa, ebben az országban senki és semmi nem számít. Soha pártnak tagja életem során nem voltam, mert maradéktalanul egyik vonallal sem értettem egyet. Baloldali beállítottságomat soha nem tagadtam, de nem voltam,s nem vagyok mameluk, hanem megmaradtam józan, kíváncsi, és emberi léptékkel gondolkodó EMBERNEK lenni. Ezt a tulajdonságomat hova-tovább szégyenlenem kell, mert aki itt megpróbál kritizálni, és főleg nyitott szemmel és füllel járni, az ebben az országban nem kívánatos. Megadta a jó Isten, hogy máshol is járhattam, igaz nagyon megdolgoztunk érte a nejemmel. Sehol ilyen lelki terrort, és érzelmi megnyomorítást nem tapasztaltam. Leginkább egy Dél-amerikai nem tudom milyen diktatúra az, ami felé a mi berendezkedésünk rohamléptekkel halad. Igaz, mondhatják sokan, hogy itt van szólás-szabadság, hiszen most én is írom a véleményem. A baj az, hogy semminek sincsen foganatja. Mint a vakok és süketek dózerolnak a fiúk előr-_gondolják ők- pedig csak hátra megyünk. Eztán még annyi beleszólást sem engednek, mint eddig. A kormány rendeleti úton fog mindent csinálni a parlament megkerülésével. Aki nem érzi, hogy ez a legvadabb diktatúra, azt nagyon sajnálom. Mehet tapsolni a nagy magyarságával, és üres zsebével a "királynak"! A "tutit csak mi tudjuk, mindenki hülye egész Európa és a világ." Mi megyünk szembe a gyorsvonattal! És azt hírdetik, hogy az országot marasztalják el, pedig nem, hanem csak a kormány intézkedéseit. Úgy hazudnak, hogy a buta nép azt higgye, hogy a történet róla szól. Magyar vagyok, de az utóbbi időben sokszor gondolok arra, hogy én nem ezt az országot szeretem, amit ők "építenek". Rossz magyar vagyok én emiatt? Az én emberi jogaimra ne vigyázzon sem Orbán, se a "kígyóbűvölő" barátja. Egy normális országban normálisan mennek a dolgok. Innen tényleg el kellene menni! 64 éves vagyok és végtelenül szomorú, hogy a hely, ahol eddig éltem, lassan minden lesz, csak nem haza. Haza-e az, ahol nincsenek jogaid, haza-e az, ahol, ha nem állsz be a nyájba, idegennek neveznek? Haza-e az, ahol félned kell, mert bárki koholt vádak alapján felnyomhat, és majd valaki megmondja, hogy védekezhetsz-e, vagy van-e pénzed védekezni. Tényleg csak a szomorúság marad már? Semmi sem biztos! Még ami tagnap volt az sem. Szédült egy világ ez, és a magamfajta, minden mutyitól mentes, egy életet becsületesen végigdolgozó ember nem találja a helyét ebben az idegen világban!
Csak én érzem így? Írjatok!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

U.i."bocsájtsd meg neki Uram,nem tudja mit beszél." nem láttam először a címzett nevét.
Hirtelen indulatból Orbánra gondoltam, mert ez a mondat rá is vonatkoztatható.Amit írtam az pedig Vonára.Béres Sándorné eszmevilága pedig az ő vetésük termése.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Sajnos tudja,és fog ennél nagyobb baromságokat mondani,és kimondott marhaságait,lesznek akik vastapssal ünneplik majd,miközben Vona és slepje vigyorogva dörzsölgeti majd a tenyerét.És ma még kettős keresztet állítgat,holnap meg már nyilaskeresztet,és megmagyarázza majd,hogy ez az igazi szittya magyar több évezredes keresztény hagyomány.

Válasz

Nagy Attila Árpád üzente 12 éve

Minő álságosság,képmutatás! Szép csöndben,miniszterelnöki határozatokkal tovább alapozgatják,betonozgatják a megingathatatlanságukat, "szabadságharcuk" kiteljesíthetőségéhez.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

beres san dorne kedves!
Nem veszi észre,hogy mennyire lejáratja magát?Sajnálom,az ilyenre mondják:bocsájtsd meg neki Uram,nem tudja mit beszél.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Terike!
Az emberi jogok érvényesülésének feltételeit kell egy kormánynak biztostani,annak vizsgálatát,hogy ezt biztosítja-e minden demokratikus országban független emberjogi szervezetek végzik.Ha valaki saját magát ellenőrzi attól ugyan milyen eredmény várható?El fogja marasztalni saját magát?Biztosan nem.
Az igaz,hogy az egy kulcsos adó a szegényt még szegényebbé tette.mert nem igaz,hogy nem csökkent a nettó jövedelem,a gazdag még gazdagabb lett,pedig elvárható lenne,hogy ők vállaljanak nagyobb terhet a közkiadásokból.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Béres san dorné, ez olyan, mintha a Lórika kerregte volna el....Csakhogy a Lóri papagáj az nem végzett""vedeglatoközépfokut".
Ennél még a Czihaki Viki féle "zagyvarántáskavarás"is sokkal értelmezhetőbb.
Az vár realitást, aki csak a belétáplált zagyvaságot keveri-kavarja össze-vissza, és azt sem érti, mit ír... hát ez remek...

Válasz

beres san dorne üzente 12 éve

Terikém köszönöm nem emlékeznek vissza pár évre csak most vesznek észre mindent párével ezelőt sem volt még kenyér sem a 19-20 ezer forintbol. Azt szeretem ha valaki foglalkozik a politikával legyen reális,de ugy veszem észre itt a nyugdijasok a régi szoc nemlátnak nem hallanak.

Válasz

Tulok Teréz üzente 12 éve

Az emberi jogokra már rég nem vigyáz sem az Orbán, sem a korábbi kormányok. A gazdag még gazdagabb, a szegény még szegényebb.

Válasz