Gyenge András üzente 12 éve

Mivel prominens politikusaink szerint meg lehet élni 47 000Ft-ból is,- -Más szerint, meg kell mellé termelni az élelmiszert is, és akkor OK minden. Addig? mit akarunk?
Csak (!) SLÁGVORTOKBAN, a teljesség igénye nélkül...(nem "kisdoktori")
Rengeteg hozadéka van már eddig is az Eus csatlakozásnak. Ha kérdezhetem, melyik államszövetség a legfejlettebb a világon ? ..... Megvan? NA! Ugye?
Minél nagyobb egy "közös piac" annál jobb a gazdaságosság és a gazdaság szempontjából. És itt a minél nagyobbon van a lényeg.
Nem teljes foglalkoztatottsággal volt a baj.. ... hosszú, és most már idejétmúlt...
Az Eu nem tart senkit se "periférián." Nagyon rosszak az információid. A belépés óta "pozitív" a mérleg. Sok-sok százmillió € folyt be az országba. Ezt azonban egyenlőre csak a mezőgazdaságban lehet szemmel láthatóan követni, amit nem Viktornak, hanem a Ferinek köszönhet az ország. Meg az emúttnyócnak ! Mert a gazdasági eredmények kifutásához megteremtették a feltételeket. Az, hogy az "állítólagos" 1,4 %-os növekedés 85 %-a a mezőgazdasági eredmények "hozadéka." AZ IS.
Ha az ipar Gdp termelését nézzük , és €-ban számítjuk, akkor az kb-10 % -os visszaesést mutat.
Egyet NE felejtsünk el. Az Eu,- az nem a KGST. NEM határozza meg a gazdasági tervszámokat, és nem osztja el a termékeket,-ki mit termeljen.
Nem is fogja soha. Mert az rugalmatlan, és fejlődésgátlónak bizonyult. És NEM fog se kormányt, se ipari vállalkozókat minimálbér emelésre kötelezni. NEM az a feladata.
A mindenkori kormányok feladata lenne az ipari fejlesztések és beruházások ösztönzése, és a kutatásfejlesztés biztosítása. A tudományos kutatásoké !
Ezt nem tudja felfogni, és megvalósítani egyenlőre a "mindenre felkészült " Orbán kormány . Ehelyett mindenféle ökör jogszabályokat hoznak... Törvényt "gyártanak" futószalagon!! És minden lenyúlás ellenére a buta ragaszkodásukkal már tavaj is 500 milliárdos "LYUKAT" égettek a költségvetésbe.
Pedig a hozzá szükséges infrastruktúra nagyrészt Eus pályázatokból szerzett pénzen az "emúttnyócévbe" elkészült.. El bizony ! Legalább 85 %-osan ! Csak folytatni kellett volna,- nem fölrúgni mindent
Ennem hozadéka Kecskeméten a Merci. IS. Meg Dunaújban a gumigyár, stb...
Rengeteg iskola, egyetem, kórház, középület felújult Eus pályázatokban nyert pénzeken. Itt Baján IS. Meg sport, és egyéb létesítmények, amihez csak a "sajáterő" kellett. Sajnos a mohóság, és a bizonyítási kényszer az elmúlt két önkormányzati ciklusban főleg a Fideszes önkormányzatokat hajtotta bele az adósságból előteremtett "sajáterő" előteremtéséhez. És MELLETTE a gazdaságfejlesztést-támogatást meg le se sz..ák.
Magyarországon az iparfejlesztéshez szükséges KUTATÁS- FEJLESZTÉS nagymértékben visszafejlődött. Nem érezte szükségét egyik kormány sem. Mert NEM AZONNALI, VAGY RÖVIDTÁVÚ a "látvány"... Nincs azonnali, közvetlen győzelemi bejelentésre okot adó eredmény. Ezzel hosszú távon hatalmas hátrányba került az ország. Egy KKV-nak, vagy kis-közepes Kft-nek NINCS ereje ilyesmire. CSAK a multinak. Vagy az ÁLLAMNAK, ha az úgy akarja. nagyon nem akarja. 000-ben a "kétéves" költségvetéskor FELÉRE csökkentették a kutatásfejlesztési alapokat IS. "Másra" kellett a pénz... Főleg a határon kívüli templomok felújítására, és újak építésére.
Nem oly bonyolult, és nem kell semmiféle "judeobolsi", meg Eus összeesküvés elméleteket felállítani. Csak a realitás alapján kell a dolgokat megvizsgálni. DE az sem mindegy, hogy milyen alapállásból. Nem mindegy, hogy egy forgó turbina lapátjáról nézed a vizet, vagy a vízről a turbina lapátját... Ugye ?

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

Van megoldás, András akkor is, amikor munkaerőben erős a kínálati oldal.De nem az határozta meg, hanem az extraprofit vagy ahogy Orbán fogalmazott a luxusprofit lehetőségének a biztosítása .Ha a minimálbért nem vezették volna be, akkor valóban még az alá is mentek volna.Az alapvetés ezen a ponton pedig az lett volna,hogy meglehet -e élni hazánkban a minimálbérből.Ebben a kérdésben pedig ismertek az álláspontok a hatalom és a pro érdekeltek között. Van rá gyakorlati példa,de ott a minimális megélhetési összeget az érintettek határozzák meg, s nem a befektetők.
Egyben viszont egyetérthetsz,hogy az EU-ba való belépésünknek nincs pozitív hozadéka.

Az elmúlt 70 évet értékelve nem volt jó a teljes foglakoztatás sem, s nem jó a mostani foglakoztatási politika sem, hogy nem kötelező sem dolgozni,sem tanulni, egy számít csak jól élni, de azt csak az egyeseknek fenntartva és főleg effektív munka nélkül.
Az EU pedig mindig periférián fog minket tartani, s ha ezt megtudod cáfolni ész és kézzel fogható érvekkel, akkor állok elébe.Ugyanis minimálbért nem fog meghatározni az EU, de teremthet olyan környezetet,hogy igenis a kiegyenlítődés kelet és nyugat között meginduljon és felgyorsuljon, s érezhető legyen.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Zoltán. Nyugodtan visszakérdezhetsz. Ha nem -nem. Akkor más irányból kell információkat szereznem az úrról. Sógorom A HŐR. O.-on volt hadműveleti főtiszt. Rengeteg tisztet ismert,-de a Tiánt nem. Kíváncsi lennék, hogy egy egy "vonalas" Mszmp főtiszt mitől lesz szélsőjobb eszmék előállítója....Ha tudod, elárulhatnád...
Amint a Borbálának írtál, az alapállásból rossz.. A munkajövedelmeket a rendszerváltás után a kereslet-kínálat mellet a a mininimálbér, ami államilag meghatározott determinálja. Amennyiben "kínálati" a munkaerő,- akkor sajnos senki sem akar többet fizetni.
Mivel a munkahelyteremtés elmaradt, nincs kereslet. Így ha tetszik ha nem, még minimálbér alatt is dolgoztatnak a vállalkozók,- egyszerű trükkel. Sajnos. Mert 4-6-órás bejelentéssel 8-12 órát dolgoztatnak. És a munkavállaló kénytelen. órás jövedelem hivatalosan,- ennek terheit befizeti. A többi svarcba. Se túlóra, se műszakpótlék, se túlórapótlék. Ami marad, az a "tiszta péz". a melós meg örül, mert egyébkén SEMMI más jövedelme nem lenne. Még ingégmunka sem...
Majd akkor lesz valamennyire is kiegyenlített Eus munkabérszínvonal, ha a vállalkozások olyan termékeket gyártanak ami nem "olcsó bedolgozói munka", hanem magas hozzáadott értékkel nagy értékű termékeket. És keresleti (!) munkaerő és nem kínálati lesz. És a kormányok a vállalkozások büntetése, sarcolása helyett hagyja azokat termékeket fejleszteni ! És az ÚJ termékek előállításának fejlesztését nem büntetik.
Ennyi. Viszonylag alapból egyszerű. Csak a főleg jogi végzettségűek ilyen egyszerű gondolatokat nem tudnak megérteni....
Az EU sohasem fog nálunk minimálbért meghatározni. Nem is teheti meg. Az alapszerződés nem engedi.
Ezért szidni szabad,- lehet,- divat, sőt néhol kötelező, de nagy- nagy butaság !

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"A DISZKRIMINÁCIÓ OTT VAN,HOGY A MAGYAR MUNKAERŐ ÁRU ÉRTÉKE HATSZOR-TÍZSZER OLCSÓBB A NÉMET,ANGOL,STB. MUNKÁSÉNÁL.MI NEM VAGYUNK UNIÓS ÁLLAMPOLGÁROK? SEMMI GOND NEM LENNE,HA AZ ÁTLAGFIZETÉS 1500-2000 EURONAK MEGFELELŐ LENNE ÉS AZ ÁRAK MONDJUK LEGYEN OSZTRÁK.
EZ ELLEN A DISZKRIMINÁCIÓ ELLEN MIÉRT NEM LÉP FEL AZ UNIÓ?"
A dolog érdekessége,hogy a magyar vállalkozók nagy része,míg meg nem történt a rendszerváltás,magasabb béreket fizettek mint az állami cégek.Ezt konkrétan tudom,De a rendszerváltás után,az első tömeges elbocsájtásokkor azonnal a minibárbér alá zuhantak a bérajánlataik.Mit gondol ez miért történt?Holott az E.U.-ba való belépésünk még elég távoli jövőképként lebegett Magyarország előtt.Úgy hogy a magyarországi béreket még a rendszerváltás idején,az Unióhoz való csatlakozás előtti időszak alatt a Magyar vállalkozók alakították ki.Írom a Magyar vállalkozók.Ha képes a leírtakat jól felfogni.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

NOS ZÁVODSZKY NEM A CIKK ÉRTELMEZÉSÉVEL VOLT GONDOM HANEM AZ ÖN FÖLÖTTÉBB ÉRTELMES MEGFOGALMAZÁSÁVAL.ATTÓL HOGY CSUPA NAGY BETŰVEL ÍR NEM LESZ MEGGYŐZŐBB! MOST UGYAN ÉRTELMI ZAVAROK NINCSENEK BENNE,CSAK MIUTÁN A KIINDULÁS HIBÁS ÍGY HIBÁS A KÖVETKEZTETÉS IS.NEM KÍVÁNOK BELEMENNI SEMMI POLÉMIÁBA ÖNNEL RÉSZEMRŐL EZENNEL BEFEJEZTEM.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

HA NEM ÉRTI, ARRÓL NEM ÉN TEHETEK.
BIZONYÁRA AZZAL A KÉRDÉSSEL KELLENE FOGLALKOZNI , HOGY MIÉRT KETYEG A FELVETETT BOMBA, KIK A FELELŐSEK,HOGY EZEK A VISZONYOK ALAKULTAK KI.
TERMÉSZETESEN AZÉRT KETYEG A BOMBA,HOGY EGYRE TÖBBEN NEM TUDJÁK MAJD FIZETNI A KÖZÜZEMI DÍJAKAT ÉS ELVESZIK TŐLÜK MÉG A MARADÉK VAGYONUKAT IS. MERT AKIKTŐL A DEVIZAHITELEZÉSSEL NEM TUDJÁK ELVENNI MINDEN VAGYONUKAT, ATTÓL EZZEL A MÓDSZERREL FOGJÁK ELVENNI. a KÖVETKEZŐ FÁZIS A TERMŐFÖLDRE HITEL BIZTOSÍTÁSA, AZUTÁN A TERMŐFÖLD ELVÉTELE KÖVETKEZIK.
aZ ÁRAK MÁR NYUGAT-EURÓPAIAK, A BÉREK AFRIKAIAK VAGY ÁZSIAIAK.

A DISZKRIMINÁCIÓ OTT VAN,HOGY A MAGYAR MUNKAERŐ ÁRU ÉRTÉKE HATSZOR-TÍZSZER OLCSÓBB A NÉMET,ANGOL,STB. MUNKÁSÉNÁL.MI NEM VAGYUNK UNIÓS ÁLLAMPOLGÁROK? SEMMI GOND NEM LENNE,HA AZ ÁTLAGFIZETÉS 1500-2000 EURONAK MEGFELELŐ LENNE ÉS AZ ÁRAK MONDJUK LEGYEN OSZTRÁK.
EZ ELLEN A DISZKRIMINÁCIÓ ELLEN MIÉRT NEM LÉP FEL AZ UNIÓ?
TUDJA ERRE A VÁLASZT.EZEKRE GONDOLTAM ELSŐSORBAN.a POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓRA IS TUDNÉK PÉLDÁT, DE AKKOR RASSZISTÁNAK MINŐSÍTENÉNEK.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Závodszki Zoltán !
A válasza enyhén szólva zagyva.Biztosan az én hibám,de az egészből nem sokat értek.
"Az UNIÓ felelőssége 100%-ban fenn áll,mert a legfontosabbal nem foglakozik, nevezetesen a kialakult helyzetért, a,melyben ők látnak és katasztrófát látnak." Mit akar ezzel mondani?
Úgy gondolja,hogy az Uniónak feladata lenne mélységekig beleavatkozni a belső gazdasági folyamainkba?Mit tart diszkriminációnak ez sem világos?A rendszerváltást hogyan lehet az Unióhoz kötni?
Hozzászólása tükrözi azt a zavaros eszmerendszert amiről a feltett blogjai tanúskodnak.Örömmel veszem,ha ezektől bennünket megkímél.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Závodszki úr! Magyar ország elfogadta az E.U. alapokmányában foglaltakat.Ebben ugye az van,hogy Magyarország alkalmazkodik az abban foglaltakhoz.Mind ennek ellenére a jobboldal folyamatosan E.U.elleni szabadságharcról beszél,miközben ugye tagja vagyunk az
E.U.közösségnek.Vagy is azok ellen hadakozunk olykor már nem is virtuálisan,úgy mint a megvadult kamasz,aki nem kíván együttműködni a többi családtaggal,mert azok az ő szabadságjogait sértik,Igaz,hogy olyankor nem amikor ez ennivaló elfogyasztásában segédkezik,annak ellenére,hogy a bevásárlás,és a mosogatás ellen tíltakozik,mert neki ne mondja meg senki,hogy ő mit tegyen.

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Kedves dr. Bakai Borbála!

Az UNIÓ felelőssége 100%-ban fenn áll,mert a legfontosabbal nem foglakozik, nevezetesen a kialakult helyzetért, a,melyben ők látnak és katasztrófát látnak.Mással foglalkoznak, amely nem befolyásolja e folyamat rosszabbodását, eszkalálódását. Diszkriminációt erősítik azzal,hogy ezt a problémát nem szabták feladatul a kormánynak,hogy megoldódjon, csak aggódnak és joggal. Ne mondja azt,hogy ez nem az uniós tagságunk és a rendszerváltásnak az egyenes hozadéka. Az uniónak van egy állásfoglalása,ajánlása , amely tiltja mind a pozitív , s mind a negatív diszkriminációt.
Tudnék még néhány dolgot felsorolni,remélem rátalál magától is.

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Kedves András!

Én is visszakérdezhetnék hasonló stílusba,de nem teszem.
De a kérdésére válaszolok. Soha még virtuális kapcsolatban sem álltam Tián úrral.
Remélem ez a konkrét válasz nem veszi kedvét, hogy nem talált és süllyedt.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Zoltán ! Te a TIÁN úr beosztottja,-munkatársa voltál ? Vagy vagy most is ?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Závodszky Úr!
"Ketyeg a rezsibomba " ez így igaz,sajnos.
A magánvélemény nem címbe való.Jó lenne,ha magánvéleményét nem a blog címében mondaná el,hanem a hozzászólásoknál és azokat meg is indokolná.
Talán válaszolna arra,hogy az UNIO-nak ehhez mi köze?Az Orbán-Matolcsy féle gazdaságpolitikát netán az UNIO erőltette Magyarországra?Miért akar mindig félre vezetni?Mint vérbeli jobbikosnak illik az UNIÓ-t gyalázni akkor is ,ha semmi köze a dolgokhoz?
Arra úgy látszik nincs felkészülve,hogy észérveket adjon elő és azokat meg is védje.Bizony ahhoz több kell az odavetett szavaknál.Egy értelmes hozzászólást tudnék díjazni,eddig ilyet Öntől nem olvastam.

Válasz