Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Mária! Ugyan-ugyan !!! Inkább Szállj el józsi!!!!!!Hogy mi volt az elmúlt nyolc évben és mi van most -azt talán az itt élő emberek mondják meg!!! akik átélik és tapasztalják a változásokat és látják az eszeveszett marhaságokat......

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bajnóczy uram ! Bajság van. Az Árpi bácsi, meghalt... Elég jó színész vol. Én gépész szakon végeztem....
Engem Andrásnak hívnak, mint az árpádházi II.at, aki nemességet adott őseimnek.
NEM azért írom, mert valami jogot formálok bármire is, csak a tisztánlátása végett.
(mint a Dzsungel könyvében mondja a kÍgyónak: "egy vérböl valók vagyunk....ugye ismeri ?)
Azt gondoltam, hogy jó magyari szokás szerint nem tanult meg ön sem egy idegen nyelvet, így nem beszél idegenyül. De hogy Magyariul (!) is nehézkesen olvas és értelmez, azt meg a gyakorlatlanságának tudhatjuk be. De a gyakorlat teszi a mestert _Űbung macht,- den meister ! De a Google az mindenki jó barátja. Már gondolt is a Magyarságra, akiknek csak a fordítóba a "kijelölés-másolás-beillesztés módszerével LEFORDÍTJA, és értelmezhetően bármely nyelven írt cikket.
Egyébként örülök is neki tényleg, hogy billentyűzetbe csapott, és reagált.
Csak az a bökkenő, hogy nem érveket, számokat, stb. használ, nem indokol, nem érvcel, hanem kijelent-minősít, deklarál.
Na már most akkor, ezzel NEM jutunk előbbre. Adatot CSAK adattal. Konkrétumot csak konkrétummal érvet csak érvvel, indoklást pedig ellen indoklással lehet cáfolni.
Az, hogy azokat, akik önöktől egy jottányit is "balra" állnak, "lekommonistázzák" nemes egyszerűséggel , még nem lesz igazuk !
Azzal sem értek egyet, hogy csak azért mert valaki Magyar, és Franciára fordít, az jobb, tisztességesebb, korrektebb és nagyobb tudású lenne, mint az a Francia, aki Magyarról fordít Franciára, és arról meg magyarra...IDE is szokott beírni verseit, és hozzászólásait EGY SZÜLETETT FRANCIA EMBER, - aki LEGALÁBB olyan szinten ismeri a nyelvet, mint ön. Mert még jobb verseit is ír Magyarul, mint az Aranyosi...
Tisztességesebbek azért mert magyarok, vagy azért, mert a "jobboldali" meggyőződésük befolyásolja a fordítás hűségét ??
Mert írásából EZ KÖVEZTETHETŐ !
Amióta pl: Mellár Tamás közgazdász prof. aki prominens JOBBOLDALI gondolkodású,- és mióta bírálja az orbánizmust-matolcsizmust,- azóta miért lett "hazaáruló" ?
MIÉRT nem HAZAÁRULÓ DAJCSTOMI, és társai, akik BE SE MENTEK (!) az ön által kommunistázott szavazásra ?? Miért nem hazaáruló a Kósa, Orbán, a Szíjjártó, akik sok százezer ember életét tették tönkre, nehezítették meg még a létüket IS a sorozatos FORINTBEDÖNTÉSSEL ? ÉS utána azzal a húzással, hogy takarják a saját sarukat, megalkották a "hitelkonszolidációs" jogszabályokat, saját maguknak hatalmas hasznot, a NÉPNEK meg hatalmas kárt okoztak???
Miért jobb és tiszteletreméltóbb az a kormány, aki mára csinált legalább NÉGYMILLIÓ koldus szegény embert ebben az országban a hülyeségével? ÉS MÉG TÖBBET AKAR !
És miért hazaáruló az a szoci képviselő, aki a néppárti javaslat ellen szavaz, ami ugyan elmarasztalja a kormányt csak olyan szőrmentén, hogy azt Orbánék úgyse értik meg ?
Miért jobb az a magyar Eus képviselő, aki NEM szavazott egyáltalán, pedig jelen volt ? Mondjuk Bokros Lajos ? Aki jobbnak látta, ha kimarad az egészből, mert eleve tudta a jobboldali reagálásokat.
Miért az országot támadják? KI adott sallert-kokit,- jobbra-balra, és ki harcolt? Az ország, vagy Orbánék ?
Hogy MI szopjuk meg azt a szart, amit az Orbán kormány kavart, az tuti!! De ezt én már tudtam több éve. És le is írtam sokszor !!
De nem én, és nem a nép a hibás.. Vagy igen?
De tudja miért ?
Ezzel bizonyíthatjuk be, hogy ezeket mi választottuk.
És minden NÉP olyan vezetőt választ, amit megérdemel.
Vagy ZAVARJA EL ŐKET A CSÁBA.... osztannyi... De sürgősen !! Vagy változtassa meg a kormány a szándékos romboló ámokfutását.... Ami éppen jobban tetszik....
Olyan 8-10-15 kérdésre azonban válaszolhatna, de korrekt módon....

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bajnóczi Jenő!
Még annyit fűznék hozzá:éppen azért lehet manipulálni az embereket,mert nem értik az idegen nyelvet.Honnan veszi,hogy csak a Hír Tv.,Echo TV fordítói tudják a "helyesen értelmezett" fordítást.Persze,ha a Fidesznek tetsző értelmezésre gondol akkor ez igaz.Óriási előny az internet,mert itt aztán minden féle irányultságú sajtó fellelhető,sok irányból lehet informálódni.Ne olvasson baloldali beállítottságú hírforrásokat,de számos jobboldali sajtóorgánum is fellelhető magyarul.és ha több irányból szerez információt közelebb jut az igazsághoz. Az sem árt,ha kicsit tanulmányozza az egyes "izmus"-okat, mert nagyon beetették.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bajnóczi Jenő!
Sem kommunista,sem más párt tagja nem vagyok és nem voltam .Egy dolog ami jellemző rám,hogy igyekszem több oldalról megvilágítva és nem elfogulva nézni a dolgokat,a realitás talaján akarok maradni.Az is igaz rám,hogy nem szimpatizálok és nem is szimpatizáltam soha olyan politikával,amely az irányba hatott,hogy a szegény még szegényebb,a gazdag még gazdagabb legyen.az ember sorsa attól függően hogy hová született eleve elrendeltetett legyen.Megvetem azokat akik visszaélnek embercsoportok kiszolgáltatott voltával-mint fogyatékosok ,rokkantak,öregek,betegek,gyerekek,nincstelenek-. Ha mindezért kommunistának tart akkor legyen.
Az ön által hivatkozott EP ülések helyszíni közvetítését néztem és állítom,hogy ott nem az országot,hanem annak kormányát és miniszterelnökét bírálták,ezért is kértem öntől ezt megcáfolandó hiteles video feltöltését az ülésről.Ezt nem tudta ugyan prezentálni csak vádaskodni és kommunistázni.Ne keverje a szezont a fazonnal.Abban igaza van,hogy a negatív döntés következményeit az ország népe kénytelen elszenvedni-amely akár hogyan is ragozzuk mégis a bölcs vezető és pártjának áldásos tevékenysége okán állt elő-,mint annak a dilletáns intézkedés sorozatnak is amit a kormány közel 2 éves regnálása során elkövetett.A múlt hibájául azt nem lehet felróni amit ez a kormány tett vagy nem tett.Az még véletlenül sem tűnt fel önnek,hogy Orbán környezetéből egyre több közgazdász !Csikán,Járai,Csaba,Bod Péter Ákos stb.sőt Martonyi János külügyminiszter is alapvető változtatásokat sürget.Vajon miért?Mert jó felé kormányozzák az ország szekerét?Nem gondolhatja így .
"Térjenek észhez, és induljanak el egy új felfogás, egy új világ felé, ami nem a kapitalizmus , hanem egy igazabb, egy tisztességesebb elosztási rendszeren alapuló világ felé vezet."-írja.Hű ha!!!!!!!!!Ez ám a fából vas karika,azaz nem:ez a szocializmus felé vezető út akár hogyan is nézem.Azt nem gondolhatja komolyan ,hogy Orbán útja e felé visz,vagy igen?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"Térjenek észhez, és induljanak el egy új felfogás, egy új világ felé, ami nem a kapitalizmus , hanem egy igazabb, egy tisztességesebb elosztási rendszeren alapuló világ felé vezet."
És milyen társadalmi és gazdasági rend lenne az,az ősközösségen kívül?Csak nem kommunista?Kommunista= közösségi!!!

Válasz

Bajnóczi Jenő üzente 12 éve

Kedves Gyenge Árpád!
Én sem És sok-sok honfitársam sem tud idézem: "idegenyül" Hogy ez mit jelent azt Ön tudja! DE mi MAGYAR emberek vagyunk! Nekünk magyarul kell elmondani ami minket érint!
Nem értek egyet azzal, amit idegen nyelvre lefordítanak olyan emberek, akik nem tuják értelmezni a magyar kifejezéseket! A mi tolmácsaink /ismerek közülük jó párat / nem tisztességtelen emberek! Az ő nevükben is visszautasítom a Ön negatív véleményét .

Válasz

Bajnóczi Jenő üzente 12 éve

Kedves Dr. Bakai Borbála!
"Bírálat a miniszter elnök, a kormánya ellen szólt". Ennyire nem lehet korlátot, még ha kommunista is, Mint ahogy azt kifejtette Göncz Kinga, és Tabajdi Csaba is. Nem zavarja ö n ö k e t, hogy már a a határozat címe is nem a magyar kormányt, hanem Magyarországot említi??? Önök pontosan tudatában vannak abba, hogy a döntés negatív hatásai nem a kormányt, hanem minden magyar embert érintenek. Az igazi vesztesek nem Orbán és a kormánytagok lesznek, hanem a kis emberek, akik szenvedésük árán teremtik elő azt amit az elmúlt évek alatt az önök és pártja elherdált. Lásd MALÉV! Térjenek észhez, és induljanak el egy új felfogás, egy új világ felé, ami nem a kapitalizmus , hanem egy igazabb, egy tisztességesebb elosztási rendszeren alapuló világ felé vezet.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bajnóczi úr! Tud "idegenyül ? Ön és a barátja azt (!) a szöveget hallgatta e, amit az EP képviselők mondottak vala,-úgy élőben,- avagy a "királyi" tv fordítását ?
Olvasta e a Die Welt cikét? Vagy másik "jobbos" idegeny"" lapot?
Szerencsénk van a nyelvünkkel,- mert nem nagyon boldogulnak vele sokan, és aszt meg félremagyarázni nálunk nagyon megy...Meg a pökhendiség, meg a "nagymellény" viselése, meg a kivagyiság. Ön hogy áll ezekhez a "jó" tulajdonságokhoz ??
Látta e "király" reagálását? Látta e azt a filmsorozatot, hogy "" Hazudj, ha tudsz"?
Mit gondol, véletlenül tűzték az egyik csatornán műsorra? Vagy azért, hogy aki tud, az okuljon, és valamit megtanuljon a hazudozók viselkedésmódjának az értékeléséről?
Mert nem mindegy. Ugye már NEM egyszer volt olyan, hogy nem úgy, és nem az hangzott el, amit a tv adásban MAGYARÍTOTT VERZIÓBAN (!) LEADTAK. Nem azt fordították "HIVATALOSAN" AMI A SZÖVEGBEN ELHANGZOTT.
Nem veszi észre, hogy ezzel a minősítéssel a Holland. Belga, Német, Francia választók ítélőképességét kérdőjelezi meg, akik azt az embert "odaküldték", pont úgy, mint a magyarok a Dajcstomit, meg a Szájert, meg azokat a "Kersztényeket"...stb?
NEM furcsállja, hogy a NÉPPÁRT, mely ugye a Jobboldaliakat tömöríti, és Orbán "még" az elnökhelyettese,- egyre jobban és keményebben szembehelyezkedik Orbánnal és Szájerékkal? ( minél "beljebb"kerülnek a Jobbikosok" a Fidesz szivébe, annál hamarabb kerül ki a Fidesz a Néppárti szövetségből... van rá egy fogadásom...
Pontosan az ilyen, és ehhez hasonló, a Fideszben "mindennapi-közönséges-megszokott" és megszeretett hangnem és kommunikációs "trükkök" miatt fogunk még "röndössen" ráb@szni? NEM?
Megmondták, és pont a Néppártosok, Hogy ők sem hülyék... Csak a finom figyelmeztetést NEM akarja érteni a Szájer se...
Jó magának...Akkor legalább remél. Csakhogy mit?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bajnóczi Jenő!
"Teljesen felkészületlenül légből kapott információkra építve támadták a mi becsületes hazánkat és állampolgárait."
Ha megkérhetem,lenne kedves feltölteni a hivatkozott tanácskozásokról olyan videót amelyben a mi becsületes hazánkat és állampolgárait támadták és aminek alapján az mondható,hogy tájékozatlanok lettek volna.
Igaz,hogy én az egyenes közvetítéseket hallgattam,de abban egyetlen hangot sem hallottam amellyel hazánkat vagy állampolgárait támadták volna,vagy azt állapítottam meg,hogy tájékozatlanok lennének.
A bírálat a miniszterelnök,a kormánya politikája ellen szólt.Tudtommal a miniszterelnök nem egyenlő Magyarországgal,a magyar emberekkel így azok ellen való támadás sem áll fenn.Vagy egyenlő lenne?A Fidesz propaganda szerint annak aki elhiszi a maszlagot.Befelé még lehet manipulálni,mert sokak számára korlátozott a tájékozódási lehetőség,de kifelé?Elhiszi még mindig valaki,hogy nincsenek tudósítóik,akik a hírt rögtön adják?Nincsenek fordítóik?Bármit el lehet adni?Az az idő elmúlt.
Egyszóval győzzön meg hiteles felvétellel igazáról.

Válasz

Bajnóczi Jenő üzente 12 éve

Az én véleményem az EP-ről.Látva jan. 18-án és feb. 9-én az EP.ben, vagy annak szakbizottságában országunkkal kapcsolatos ülések felszólalóit, bennem is megfogalmazódott, hogy "ilyen kritikán aluli felkészültségű és képességű emberek dönthetnek Európa sorsáról" Idéztem pontosan egy barátom mondatát mellyel teljesen egyetértek! Hiszem továbbá, hogy sok magyar tisztességes állampolgár is hasonlóan gondolkodik.
Ezek a felszólalók a düh erejétől ordítozó képviselők bebizonyították, hogy fogalmuk sincs arról, amiről beszélni próbálnak. Teljesen felkészületlenül légből kapott információkra építve támadták a mi becsületes hazánkat és állampolgárait.

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Egyetértek az ellenvéleménnyel, - teljes mértékben !!! Én is hasonlókat írtam volna Mariskának , - így csak annyit teszek hozzá, hogy vigyázzon, elkopik a nyelve !!! Nem éri meg, mert a szeretett "vezíre" leszarja őt is, meg mindenkit !!!

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Ez nagyon jó példa a mai viszonyokat illetően !!! Nem is kell tovább "cifrázni"...:-)
Tetszik !!!!!!!!!!!

Válasz

Kerék Tibor üzente 12 éve

"Kiosztottun egy-két kokit, néhány sallert". Hogy is van ez kérdezném ki kit osztott ki?????
Az a szomorú, hogy a szeretett vezér hülységéért Mi fizetünk meg, de keservesen.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

László! Mi szólsz hozzá, ha "törvényesen" ÉN mondom meg neked, hogy milyen, és mekkora cipőben járkálhatsz ezután ? A politika ennyire egyszerű....
És a lábad mit szólna hozzá ?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves László!
A mese nagyon találó!
"Legalább itt ne bántsátok azokat, akiket sajnos épp a politika rekesztett egy másik országba!"-írja.Ez rendben is lenne,ha a kívül rekesztettek nem formálnának jogot arra,hogy olyanban akarjanak dirigálni aminek a következményeit nem nekik kell viselni.A KIBIC ne akarjon mindenkinél okosabb lenni!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Hát ez már sok! A fityesz bagázs fordítva ül a lovon. Ők kezdték piszkálni, kiutálni az uniót és most még nekik ál feljebb, ha azok kicsit, " a politikai szóhasználattot használva és nem ""magyar"" módra" visszaszólnak. Talán előbb a tükörbe kellene nézni és utána beszélni. Szájer Józsi meg elmehetne a búsba a feleségével együtt. Ha volna bennük egy szemernyi tisztesség elsüllyednének a szégyenükben és nem álnának ki a porondra. A pofátlanságuk és a vastag bőrük már elviselhetetlen, és ide tartozik az egész vezérkar!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A székely bácsi elhatározta, ha törik, ha szakad, mán csak megtudja mi is az a sokat emlegetett politika.
Fiára bízott minden fontos dógot, oszt bément a városba tudakozódni.
A városba osztán megkérdezte az első utjába kerűlt jólöltözött úri embert akit szegrűl végrűl még esmért is, hogy ugyan értesse meg vele, mi is az a politika.
A jólöltözött agyafúrt csibésznek mindjárást a lén járt az esze, amit az eggyügyű öregből kiszedni vélt.
Bé es kötötte az öreg szemét rögvest a nyaksáljával, nehogy mán tájékozódni tudjon.
Megpörgetve az öreget egy párszor ekezte vezetgetni.
Egyszer osztán megszólalt:
No bátyám térgyeljen csak le és tapogassa ki azt a likat maga előtt, majd kotorgyon háromszor jobbra nyitott tenyerive, osztán meg balra. A végén markoljon egy nagyot, oszt ha ekészült, hát szóljon.
Kátoot is az hamarosan, hogy megvóna.
Akkor levette az öreg szemirűl a sálgyát oszt mondta:
No kedves bátyám az amit a kezibe tart az a politika.
Nagyot níz az öreg hunyorgatva a hirtelen világosságtól.
Amikor észreveszi, hogy egy szenyvízgyűjtő előtt térgyelve a világ legmocskosabb dógát tartja kezibe, felkiált:
Bécsaptá es meg is csúfolsz fődim!
Bíz nem én bátyám, de maga erősködött a tudásvágytól most megkapta az igazát oszt még magának áll fejjebb?
Az a polika, amit a kezibe tart, mert az valoban a világon a legmocskosabb dolog.


Legalább itt ne bántsátok azokat, akiket sajnos épp a politika rekesztett egy másik országba!

Válasz

Forgács Zoltánné üzente 12 éve

Nagy Mária!
Drága Te csak maradj erdéjbe és ne itt szólj bele abba aminek a terheit itt miviseljük.Valhatod magad magyarnak, de te egy másik ország területén élsz és ezek a törvények itt csak minket érintenek és gondold meg mit is állitasz.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Nem kell ezt mondani,hisz a FIDESZ képviselői emberi magatartásukkal bizonyítják
."Amit soszor mondanak az attól lesz igaz?"Nem,de ha már mindenáron mutogatják akkoe igen.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Nagy Mária!
Még csak annyit:a butasággal nem ildomos dicsekedni!Önre is illik:" Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna."

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Nagy Mária!
Látom szívesen olvas arról a sok jóról,amit Orbán és kormánya tett,ezért ajánlom szíves figyelmébe "A Nemzeti Hergelés Kormánya" című blogot,,igazán nagyon szépen csokorba szedte a szerző.Remélem ez is tetszeni fog.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Erdélyi (állítólagos) magyarunk, -Nagy Mária bátor emberke ! Adatlapján nincs lakhelye-nemzetisége.
Ű Mária nagyasszonyunk aztán már igazán tudja! Hogy ideát mi a helyzet ! Meg nekünk mi a jó...
Akkora nagy marhaságot írt ide! Húúúú!
Ki a bánat ,- vagy mi a fene fenyegeti az ország függetlenségét ?? HE ? Mária drága?
A bátai beteg fene se ! Pont annyira, mint Románia függetlenségét, ha a kormányt, vagy annak egy tagját bírálják a hülyeségei miatt...
Az, hogy Orbánt, és kormányát a TETTEI miatt bírálják, ,-ATTÓL AZ ORSZÁG FÜGGETLEN MARAD!! Még attól is ha kiskegyed meg talán dicséri... Az se rontja a Magyarok országának és népének függetlenségét !
Az ország NÉP szavazással (!) NAGY többséggel belépett egy KLUBBA !!
Ahol vannak szabályok ! Mint minden rendes klubnak! Van követelmény szint ! Mind minden rendes klubban !
Mondjuk: - disznószaros csizmával nem megyünk be, és nem köpünk a padlóra, és nem szarunk arra az asztalra, amiről a kaját várjuk ! Ugye ez egy erdélyi kocsmába még tán elmegy. Pláne, ha sok a faluba a Román. Arra lehet hivatkozni, hogy azok miatt...
Itt, az Unióban viszont nem illik úgy viselkedni, mint ami egy faluba még elmegy...
És pont a Szájer a Nagy Hazaffy ! Aki 6 óra alatt "összedobott" egy alaptörvényt,- a laptopján München és Brüsszel közötti vasutazása közben - kijelölés- másolás-beillesztés módszerével , ami aztán szűk három hét alatt "átment" mindenhol itthon, csak az ország nagyobbik részénél kiverte a biztosítékot...és hatálybalépése előtt már sok helyen módosítani kellet,- de inkább eldobni kellene.
PONT őneki nem kellene pofázni... Akinek vaj van a füle megett, és a fején, az ne nagyon menjen a napra...Csak addig, míg a Hagyó Tünde (Szájerné) mint fő-főbíró tartja a feje felett a "napernyőt...-úgy könnyű.
Kiskegyedtől inkább jó volna, ha olyasmivel ismertetne meg bennünket, ami "odaát történik...AMIT OTT LEHET JOBBAN TUDNI-ÉREZNI...
Miként alakul az új kormány odaát?
Csak azért érdekel minket ez, mert itt a mieink minden bizalmat idebent- és odakint a nagyvilágban alaposan elbaltáztak...Ha még esetleg nem hallotta volna... -sajnos a bizalomvesztés miatt most már azt se nagyon hiszi el nekik senki amit kérdeznek....
Sajnos EZZEL A LEVELÉVEL A SZÁJER NEM AZ ORSZÁG ÉS A NÉP ÉRDEKEIT ÉS HASZNÁT SZOLGÁLTA. Pont ellenkezőleg....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Amit soszor mondanak az attól lesz igaz?

Válasz

Nagy Mária üzente 12 éve

Tisztelt Szájer József, csak gratulálni tudok Önnek.Meg kell tartani Magyarország függetlenségét az Union belül, és amit Gyurcsány meg az emberei tönkretettek, azt probálják helyrehozni.Ebben a folyamatban a magyaroknak segíteniök kellene!!!!
erdélyi magyar

Válasz

Kovács Imre üzente 12 éve

Ez a Szájer egy undorító alak!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Ki érti ezt?Orbán békülékeny hangon beszél,már-már reménykedik az ember,hogy jobb belátásra térnek s akkor ez megint mi?Meddig folytatják még ezt a tudathasadásos állapotot?Egyébként is azt gondolom,a változási szándékot addig nem lehet komolyan venni,amíg a kormány személyi változásokat nem hajt végre.Hogyan lenne hitelük azoknak az embereknek,akik elvezették a falig az országot.

Válasz