Gyenge András üzente 12 éve

Az összes sötétség, meg butaság abban a hozzászólásban sűrűsödik össze. Már kemény...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

A jogszabály mai napon (2012.II.7.) hatályos állapota

A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli.

1982. évi 6. törvényerejű rendelet

a Nemzetközi Valuta Alap alapokmányának kihirdetéséről1

(A Magyar Népköztársaság részéről az elfogadási okirat letétbe helyezése az Amerikai Egyesült Államok Kormányánál 1982. május 6-án megtörtént.)
1. § A Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa a Nemzetközi Valuta Alap 1945. december 27-én hatályba lépett - 1969. július 28-i, valamint 1978. április 1-jei hatállyal módosított - alapokmányát e törvényerejű rendelettel kihirdeti.
2. § A Nemzetközi Valuta Alap alapokmányának hivatalos magyar fordítása a következő:
„A Nemzetközi Valuta Alap alapokmánya

A Kormányok, amelyek nevében a jelen alapokmányt aláírták, a következőben állapodnak meg:
Bevezető Cikk

(i) Nemzetközi Valuta Alap alakul és a jelen alapokmány rendelkezéseinek megfelelően működik, amint azt eredetileg elfogadják és a későbbiekben módosítják.
(ii) Annak érdekében, hogy az Alap műveleteit és ügyleteit lebonyolíthassa, az Alap az Általános Főosztályt és a Különleges Lehívási Jogok Főosztályát tartja fenn. Az Alapnál fennálló tagság jogot ad a Különleges Lehívási Jogok Főosztályában való részvételre.
(iii) A jelen alapokmány által engedélyezett műveleteket és ügyleteket a jelen alapokmány rendelkezéseinek megfelelően az Általános Eszközök Számlájának, a Különleges Folyósítások Számlájának és a Beruházási Számlának kezelésével foglalkozó Általános Főosztály útján kell lebonyolítani; kivételt képeznek a különleges lehívási jogokat érintő műveletek és ügyletek, amelyeket a Különleges Lehívási Jogok Főosztálya útján kell lebonyolítani

Nos ha kíván megismerkedni az IMF-el kapcsolatos érvényben lévő nagyar jogszabályokkal,úgy szemléltetőnek idemásoltam első sorait.De ha ez kevés önnek idemásolhatom az összes cikkelyt.

És ez nem Wiki-Leaks cikk,hanem egy érvényben lévő kihirdetett magyar törvényrendelet,aminek teljes szövegét őrzöm.
A Malév pedig már 2006-ban csőd szélén állt,azt meg onnan tudom,hogy 2007-ben csak
a felét tudta kifizetni a külső vállalkozók ott dolgozó munkavállalóinak munkabér követeléseinek.Én onnan mentem 2007-ben nyugdíjba a 2B terminál poggyász ellenörzö
részlegétől.Ja és akkor még a MALÉV eladásáráról és Putyinról szó sem volt,mint ahogy itt a hozzászólásokban.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Hogy miért nem szerepel a cikkben Putyin elvtárs és a MALÉV?Egyszerűen azon ok folytán,hogy a cikk nem erről a kérdésről szól..Talán el kellene olvasni előbb azt amihez kommentárt fűz és jó lenne ha a témánál maradna.Így talán még párbeszéd is lehetne .Nem gondolja,hogy fárasztó mindig ugyanannak a szajkózását olvasni?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR

Segítségül:ha tájékozódni szeretne,a fentebbi linket másolja a legfelső kereső sávba,és kattintson az enter gombra.Ekkor megtalálja az IMF-el kapcsolatos --98200006.TVR --törvényrendelet teljes szövegét.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Az IMF nem szerepel a cikkben - csak a keze, na az aztán szorít keményen

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Na, és Putyin elvtárs miért nem szerepel a cikkben? Elhallgatni kellett, vagy - ön sem valami nagy "szakértő" ez ügyben?

"Egy Vlagyimir Putyin által felügyelt bank tulajdonában állt 2009-ben a Malév – ez derül ki az amerikai nagykövetség távirataiból, amelyeket a WikiLeaks hozott nyilvánosságra. „Semmi mást nem tudnak felmutatni, csak magyar állampolgárságukat” – egy amerikai nagykövetségi távirat szerint a Malév egyik akkori vezetője így jellemezte azt a két magánszemélyt, aki 2007-től a Malév tulajdonosának, az Air Bridge Zrt.-nek az 51 százalékát birtokolta." derül ki itt: http://vg.hu/vallalatok/kozlekedes/putyin-altal-ellenorzott-bank-birtokolta-a-malevot-357195

Nos, úgy tünik az igazság - odaát van...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, részvételi kvótája 1038,4 millió SDR. Az IMF-hez történt csatlakozás óta hazánk többször is igénybe vette a Valutaalap forrásait ún. készenléti hitelmegállapodás formájában. 1996 márciusában kötött Magyarország elővigyázatossági hitelmegállapodást az IMF-fel az 1995-ös stabilizációs program támogatására, a program sikeres teljesítését követően 1998-ban a szervezettől felvett hiteleket teljes egészében visszafizette az ország.

A 2008–2009-es gazdasági világválság hatásainak enyhítésére a magyar kormány 20 milliárd eurós kölcsönt kapott aminek a nagy részét az IMF adta. Hazánkban a következő törvény írja le az IMF jogkörét:---- http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR------ Ezen törvénycikkelyen belül a IX. cikk tartalmazza a IMF-re vonatkozó mentességeket és kiváltságokat.--------- A mentességekbe beletartozik mindenfajta bírósági eljárás alóli mentesség, illetve adó- és vámmentesség is.

Ugyan egyszer már írtam ebben a témában hasonló sorokat,és épen önnek.De amint észre vehető,árva kukkot sem értett a leírtakból,vagy el sem olvasta.Itt most szépen tagolva leírtam a múltkori önnek írt soraimat,a könnyebb érthetőség kedvéért,hogy tán mégis elolvassa és kivasalt ismeretei alapján,már szégyenlősebb lesz,oktalan okoskodások alapján hülyeségeket írni.Tudja az még elmegy,ha egy okos hülyéskedik,de fordítva zsenánt.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Vannak emberek akik -legyen szó bármiről is-az akkor éppen agyukban rögzült " fixea idea"-jukat dobják be.Miért van ez?Vagy nem értik a cikket,vagy nem tudnak érdemben mit mondani de a hozzászólási kényszer nagy, így mondanak akármit.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Akárhogyan nézem, akárhányszor olvasom, AZ EGÉSZ CIKKBEN EGYETLEN EGYSZER SEM SZEREPEL az a "hárombetűs" szó. IMF.
Itten bizony egészen másról vagyon szó !
Valaki itt nagyon keveri a Gizikét a GŐZEKÉVEL. A szezont meg a ......!
Megnyugtatásul: Az IMF alapszerződést MINDEN ORSZÁG AZONOS FELTÉTELEKKEL (!) ÍRTA ALÁ....
Na ugyan KIKNEK a szokása másról dumálni, ha a téma kezd izgalmas lenni? Vagy kissé kényes egyesek számára ?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Valójában itt és most arról kellene színt vallani, hogy miért is van akkora hatalma az IMF-nek kis hazánkban? Miért ő gazdaságunk diktátora? miért IS, LÁSSUK CSAK, HOGY IS VOLT?

"tvr-ben foglaltak alapján ugyanis az IMF korlátlanul köthet Magyarország területén szerződéseket, és szerezhet ingó és ingatlan vagyont, amellyel szabadon rendelkezhet. (Ez alól természetesen a termőföld sem kivétel.) A Valutaalap, illetve tisztviselői alapvetően mentességet élveznek mindenfajta hatósági és bírósági eljárás alól hazánk illetékességi területén, viszont lényegében joguk van bárki ellen pert indítani. A fenti jogcselemének mindegyike természetesen mentes a magyarországi közterhek, így adó, vám és illetékfizetés alól."

És ahogy ezt mondani szokás, ha ez sem lenne elég az IMF minden vagyona és követelése mentes bármilyen nemű korlátozástól, az Alap vagyona és követelései – bárhol és bárki birtokában legyenek, mentesek a kutatás, igénybevétel, foglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtási vagy törvényes zár alá vétel minden formája alól. Ha pedig mindezek után esetleg kedvünk lenne utána nézni, hogy mi a helyzet a többi ország tekintetében, tudnunk kell, hogy az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek, így semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető a Nemzetközi Valutaalap Magyarország részéről.

Maga a jogszabály egyébként egy 31 cikkből és számos függelékből álló hosszú dokumentum, amelyhez képest például szembetűnő különbséget mutat az IMF-Németország megállapodás, amely kis túlzással néhány bővített mondatot tartalmaz.

Mindezek fényében nem (sem) meglepő a szervezet magabiztos fellépése Magyarországon . A valódi kérdés csupán az, hogy 1982-ben Lázár György és kormánya tudatában volt-e annak, hogy mit és milyen feltételekkel ír alá.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

A kép magáért beszél. ENNYI A HÍR Tv. szavahihetősége. Mikor mindenki tudja, hogy CSŐD, nem HÓ.
A cikkel sajnos EGYET KELL ÉRTENEM...

Válasz