Hedrich Ernö üzente 12 éve

Egyébként nem mások pénzére,hanem az általunk megtermelt javakbój származó pénzre van nagyon szükség,hogy azt visszaforgatva a gazdaságba,újabb szükségeket kielégítő termékek előállítására fordíthassák.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Mellékesen;Ha Svájc 100 000-rével veszi el a magyarok házait,amik pedig sokszor még a luxus kategória ,vagy inkább az átlagszintet is csak jó akaratú minősítéssel érik
el,mit kezdenek vele.Importálják Svájcba,vagy a svájciak költöznek Magyarországra tömegesen élvezni a Magyar életszínvonal általuk irigyelt magas szintjét?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves kocza eva, minek nékünk a mások pénze? Nem látod - Svájc tudta, hogy a pénze csak papír, ezért veszi el 100 ezrével a magyarok házait, Mert az már valami!

Válasz

kocza eva üzente 12 éve

penzmaffia ?- kik ok?....es vajon mibol lesz a fejlodes , a tovabb jutas ha nincs mogotte toke?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

mi az igazság? Vajon nem az az igazság, hogy az országnak meg kell szabadulnia a pénzmaffiáktól? A többi csak rémhírterjesztés

Válasz

kocza eva üzente 12 éve

soha sem fogom mererteni miert van az ,h csak akkor ertik meg a mi problemainkat mikor ellenzekbe vannak............hogy kik.......mindegy is ......... de senki se feledje : mas mikor kappany van es mas mikor hatalmon van ...........hogy kik?....mindegy is

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Majd meglátjuk, hiszen a világ már elkezdte lerázni parazitáit: Gondoljunk az izlandiakra, görögökre..., fog ez menni, merthát - Minden kezdet nehéz. tudjuk mi is..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Tisztelt Józsa Úr!
Ön látom,hisz, mégpedig olyan hittel, amelyet Szentgyörgyi Albert így jellemzett 1976-ban, közvetlenül a halála előtt: „Az agy olyan ravaszul dolgozik, hogy még be sem engedi azt az információt, ami ellentétben áll személyes érdekünkkel,elképzelésünkkel, mondhatom úgy is, hogy nem veszünk róla tudomást. Ha pedig olyat csinálunk, ami ellentétben áll elveinkkel, a magas elvekkel, akkor az agy mindjárt szolgáltat egy csomó érvet és indokot, hogy miért is kell nekünk úgy cselekedni”. Szentgyörgyi professzor le is vonta a konzekvenciát: „Az igazságot nem keresik az emberek – a kényelmet és a jólétet keresik.”

Ezzel nincs is mit kezdeni: a tények, a valóság nem győzhet az imádat és szellemi konformizmus felett. Ha alapállásával ellenkező igazsággal találkozik az ember, akkor vagy önmaga ellen kezd harcolni, vagy az igazság és annak képviselői ellen.Ön az utóbbit választotta,lelke rajta.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

http://www.youtube.com/watch?v=GdYkL5e4VEI&feature=player_embedded&honnan=Nemzeti_Hirhalo

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Köszönöm,. és szeretettel maradok alázatos szolgája.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hát ha már ilyen szépen érdeklődik a nevem után, elárulom, hogy apai nagyapám volt az.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kérem, én csak azért írtam Bernadett-nek az ön nevét mert a helyesírás-ellenőrző kijavította, ezúton kérek elnézést.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Sváby Bernadette, szép neve van, ön francia?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

T. Józsa Miklós Úr!
Téved, itt nem reklámról van szó! Egyébként miért foglalkozik Gyurcsány feleségének vagyonával? Ezen az alapon lehetne Orbán úr és családjának vagyonával is foglalkozni. Erről azonban az Ön részéről soha egy szó sem esik. Nem részrehajló Ön?
Az Ön esetében csak mindig az jut az eszembe, hogy aki másokat bántalmaz, ha csak verbálisan is, az sajátmagával nincs megelégedve!
Köszönöm a már kijavított megszólítást, de sajnos a nevemet még mindig nem írta le helyesen. Tudja Ön, hogy más nevének figyelmen kivül hagyása az etika szabályai szerint a legnagyobb sértés?
Lehet, hogy ezt készakarva teszi?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves András!
Nevelési elvekről nem kívánok itt vitát nyitni,nem ide való és egyébként is túl messzire vezető kérdés.Esetleg lehet új fórumtéma,ha van akik igénylik.
Egy dologban ismereteim szerint konszenzus van:a hozzászólók hozzászólásaikban nem gyalázhatják társaikat,nem becsmérelhetik őket,nem sérthetik emberi méltóságukban.Ez az alapelv mindenkire vonatkozik.Nem érvényesülhet:"Amit szabad Jupiternek,nem szabad a kis ökörnek."mert nincsenek Jupiterek és kis ökrök.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves Sváby Bernadett, volt egy ilyen reklám, de a népet nem lehet ilyennekkel megetetni. Miközben Gyurcsány Ferenc feleségének vagyonát nem kell közzétenni/Dobre Klára?/ hiába mondjuk azt hogy Fletónak nincs lóvéja, ezt bárki megteheti, hiába festik a szerecsent fehérnek...mert más hirek lettek róluk közzétéve a neten...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Borbála. Nagyon alaposan ismerem a szóban forgó iskolákat. A "múlt" rendszerben vállalatunk patronálta a bajai kisegítő iskolát, és foglakozásokat tartottunk, technika órákat,- meg gyárlátogatásokon vettek részt a gyerekek. Amikor az új, most is működő épült,- a belső építészeti munkát a mi vállalatunk végezte.Köztük több olyan, aki onnan járva lett szakmunkás... NEM CSAK súlyosan, vagy halmozottan sérültek jártak-járnak oda, hanem a VISELKEDÉSI ZAVAROS ( szüleik nem foglalkoznak kellően velük. Vagy totál alkoholisták, vagy más körülmények miatti nevelési-magatartási zavarosak a gyerekek.) Sok ilyen , az utóbbi csoportban nevelkedett gyerek lett később ipari tanuló cégünknél. Volt alkalmam tapasztalatokat gyűjteni a nevelésükkel kapcsolatban.
Amelyik oktató POZITÍV diszkriminációt alkalmazott velük, - túl elnéző volt, "nem vette" észre, és nem korrigálta' időben a komoly negatívumaikat,- hát azt bizony hülyére vették !! És akkor jött hozzám az oktató, hogy nem lehet bírni X-Y,Z tanulókkal. A problémamegoldás során arra jöttem rá, hogy pontosan úgy kell kezelni őket, mint bárki mást, csak először keményebben, és határozottabban kell fellépni és cselekedni.
Miután én odakerültem a céghez, a tanműhelyből NEM KELLETT ELTANÁCSOLNI EGYETLEN EGY GYEREKET SEM. És ezt TÖBB SZÜLŐVEL is sikeresen megértettem.
Nagyon sokan ma is hálásak azért, mert nem a kirúgás, hanem a nevelésük mellett döntöttem, még akkor is, ha "négyszemközti" találkozás után tudtak csak beilleszkedni.
Nem egyből jó asztalos lett...És ezt az egyenlő mérce alapján történő határozott, ha kellet kemény és azonnali "helyrerakásnak" köszönhették.
A túlzott tolerancia, és a túlzóan pozitív diszkrimináció, ami az utóbbi időben eluralkodott, csak olaj a tűzre....
A túlzottan liberális gondolkodás sok gondot okot a felnőttek társadalmi viselkedésében is. A pozitív diszkrimináció a legkevesebb esetben hasznos csak. Az esetek nagy többségében káros, mert az illető észreveszi, hogy sokkal többet engedhet meg magának, mint mások....És ezzel sajnos nem él, hanem visszaél !
És ez látszik a fiatalok nevelésében is...Generációról generációra romlik a helyzet....
Már egy csepp tisztelet és tisztesség sincs sajnos nagyon sok mai fiatalban. És ez az idősebb generációk bűne, és a túlzottan liberálisra váltott oktatási- nevelési módszerek rovására írhatók.
És ez is hozzájárul ahhoz, hogy a társadalmi feszültségek egyre csak növekednek, mert a beilleszkedési nehézségekkel küzdők száma nem csökken, hanem csak nő.
És nevelni sosem késő.... Talán...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves András!
Nem az IQ és memória kapacitással kapcsolatosan írottakról van szó.Azt találtam nagyon ízléstelennek,ahogyan a gyógypedagógiai iskoláról és az oda járókról írtál. Az a család ahol értelmi fogyatékos gyermek születik-s ez a zászló minden családban áll,aminek lehet genetikai oka,de lehet a terhesség alatt akár látensen átvészelt betegség,vagy szülési komplikáció- .nagyon nehéz jövő elé néz.A gyerek teljesen vétlen és többnyire úgy vetődik fel a kérdés,hogy lehet-e olyan fejlesztést csinálni,amely majdan önálló életvitelre alkalmassá teszi amikor már nem lesz mellette szülő.Ez bizony heroikus küzdelem.S ha ez ki is derül még inkább elnézőnek kell lenni vele szemben,bele kell számítani ,hogy nem mindig tudja mit beszél vagy cselekszik.Ezért gondoltam,hogy ezt ne!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Sándor . Jó hogy felraktad . Legalább az is olvashatja, aki ezermilliárdokról vizionál.
- A jóságos rossznyvala se akar mellettük kiállni. Talán senkinek sem volna az ellen kifogása, hogy hogy ha jól, és gond nélkül élnének a hölgyek-urak, amennyiben a munkájukat úgy végeznék, hogy az az írott és íratlan törvényeknek megfeleljen, és A NÉP,- AZ ISTENADTA NÉP SEM NYOMOROGNA, GYEREKEK NEM ÉHEZNÉNEK, ÉS MÉG funkcionális éhezők sem lennének az országban.
Magyarul : AZT, ÉS ÚGY CSINÁLNÁK, AMI A DOLGUK VOLNA ! Mondjuk hazudozás helyett a gazdasággal foglalkoznának.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Borbála ! Kissé túlzásnak tartom. Az lehet, hogy az ÍQ-t és a memóriakapacitást túlbecsültem. Azonban a többi, amit leírtam, az igaz.
És annak ellenére, hogy nem mindenben értek egyet a Lőrincz-Tiszai Andreával, -ismét elhatárolódok, és én kérek elnézést a józsamiklósi beírásért.....

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

http://www.origo.hu/itthon/kepviseloi-vagyonnyilatkozatok/index.html

Itt nyílvánosak az adatok.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

miért is vitatkozunk, talán ezt várjuk ???Ezért állunk ki mellettük ??


Fellegi Tamás
tárca nélküli miniszter

A volt fejlesztési, most IMF-tárgyalásokért felelős miniszter vagyona kis mértékben gyarapodott tavaly óta: nagyjából 3 millió forinttal és 2 ezer euróval tart most többet értékpapírban, mint 2011 elején.
Megtakarítás: értékpapír: 45,2 millió HUF, 418 ezer EUR
Hitel: nincs
Ingatlan: 3 szentendrei ház fele
Ingóság: nincs
Egyéb jövedelem: életbiztosítás: 15 millió HUF, 7000 EUR
Céges érdekeltség: Smart A Tanácsadó Bt 50%

Pintér Sándor
belügyminiszter

A kifejezetten vagyonos Pintér tavaly sokat tologatta megtakarításait. 200 milliós ingatlankölcsönének nagy részét visszafizette, valaki(ke)t kisegített 426 millióval. Forintmegtakarításai (és feleségéé) több mint 100 millióval apadtak, devizába viszont több százmilliót rakott át és még nyugdíja is emelkedett pár ezressel. 22 ingatlan tulajdonosa.
Megtakarítás: 225,5 millió HUF, 759 ezer EUR, 755 ezer USD
Hitel: 8,5 millió lakáshitel
Ingatlan: 3 lakás, 4 ház, 3 nyaraló, kertek, szántók, garázsok
Ingóság: 1 örökölt Wartburg, 1,5 millió készpénz
Egyéb jövedelem: 143 ezer HUF nyugdíj
Céges érdekeltség: idén 500 milliót kap cégei e

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves András!
Azért ilyet még sem kellene.Az ilyen személyeskedésnek nincs helye ezért törlöm is.Az a helyes ha nem veszel róla tudomást.Ha nagyon durvát ír kitörlöm és kész.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tudja Ön Józsa Úr, hogy Gyurcsány annak idején nem vette fel a fizetését, mert azt mondta, megélek én a vállalkozáomból is!!
Az az ö saját pénze, azt tesz vele, amit akar.
Jelenlegi miniszterelnökünknek is van vállalkozása, ingatlanja stb., de a fizetését is felveszi mind az utolsó fillérig. Tudom, jár neki, de az említett nagyvonalúság neki is eszébe juthatna!!!
Egyébként tudtommal a multkor már elbllúcsúzott, s most mégis itt van?
Tudja Uram, aki másokat bánt, az sajátmagával nincs megelégedve.
Ha válaszolna esetleg nekem, megköszönném, hogy ha nem Svábynak nevezne, én sem írtam, azt hogy Józsa, mert ugye ez viselkedés, neveltetés kérdése.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

No mi van előjött a jobbikos szisztéma?Azok szoktak nagy betűkkel írni,ha ordíthatnékuk van?Gondolja ettől meggyőzőbb?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ez a Gyenge nagyon gyeNGE, MÉLTÓ NAGY NEVÉHEZ, ÉS HIRES BIZTOS NEM LESZ, ÁMEN.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Most már nem csodálkozom,hogy a fiatalság nagy része támogatja a jobbikot,ha ilyen tanárok tanították.És persze,ne gondolja,hogy gondolataira vevő lennék,mint ahogy a jobbikéra sem vagyok..

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Németh Antall József "tanár" úr ! Hogy a "tanár" miért idézőjeles, a későbbikben visszatérek.
Abban a blogjában, ahol a fiatalokkal kapcsolatban tett fel kérdés, már valami furcsa dolgot éreztem. Most meg egy Hamlettől kölcsönvett mondattal folytatom : " VALAMI BŰZLIK DÁNIÁBAN ! De pontosítva az ön háza táján !
Adatlapján ÉPÍTÉSZI végzettségre emlékezem, itt meg történelem tanári voltára hivatkozik. Építész az NEM történelemből államvizsgázik, ha jól tudom....
Most akkor mennyi az annyi ? És valamiképpen elkerülte szíves figyelmét az, amit alantabb én írtam, és névvel,-titulussal kezdtem .
Furcsának, és KIREKESZTŐNEK TARTOM azt a beírását, ahol : "Sajnálom. Önnel nem kívánok gondolatokat megosztani." mondatokkal indít !
Második mondatában pedig kerek-perec ítéletet is hirdet !
És az azt követőben pedig mindenkire kötelező érvényűnek nevezi ki a véleményét !!
EBBŐL A PÁR MONDATÁBÓL, ÉS A SZAVAIBÓL AZT A KÖVETKEZTETÉST LEHET LEVONNI, HOGY TÉNYLEG VALAMI BŰZLIK DÁNIÁBAN...
Vagy legalább is hazudik, és nem kicsit.
Miért kellene elfogadnia mindenkinek az ön láthatóan és nyilvánvalóan meglévő komplexusa alapján kialakult véleményét ?
KI ÖN ? Az úr szava netán isten szava ? Még azt sem kötelező elfogadni.
AZ ENYÉMET SEM !! Pláne nem kritika nélkül...
De ellentétben önnel, mindig igyekezek számokkal és ok-okozati érvekkel érvelni,- és nem MEGDÖNTHETETLEN AXIÓMÁKAT HIRDETNI.
Most,akkor TANÁR, és teljes felelősséggel tartozik az oktatás mai helyzetéért, vagy építész, aki történelem tanárnak hisz magát ???
Nos ?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Gyurcsány az ezer-milliárdjait Indonéziába viszi és itthon egy panelben játssza a kisembert, Normális? Abból a sok ezerből egy milliárdot legalább mért nem osztott szét a bajbajutottak között, ja, mert nem bolond! Akkor meg nem is humanista, ez tuti!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Németh Antal!
"A történelemből tanulni kell és nem ismételni a borzalmakat." Osztom nézetét,csak az a nagy baj,hogy ezt nem mindenki gondolja így,sőt -azt gondolom,hogy ez illúzió volt,illúzió most és az is marad amíg ember él a földön.Éppen a történelem igazolja,hogy mindig voltak "önjelölt" megváltók,akiknek semmi sem volt drága,csak egy cél vezette őket megkaparintani a hatalmat ,hogy ezért milyen árat kell fizetni az a legkevésbé érdekelte őket.A magyarokra meg különösen jellemző,hogy nem akarnak tanulni.Nem volt elég a két világégés,az a nagy ár amit az ország fizetett a hibás politizálásáért.Most sem a közös nevezőt keresik,arra mutatnak hajlandóságot,hogy elmennek a falig és neki is vezetik az országot.Lehet a fejünket a homokba dugni,illúziókban ringatni magunkat attól a valóság valóság marad.A Vona beszédet hallva:nem egyezkedünk, csak harc,harc,harc vajon mire kell gondolni?
Gyurcsány beszéde "kicsit" mást jelent,idézem:"A pártelnök hidat verne a jobboldal felé, így teremtve többséget a „köztársaság ügyének”. Ebben „nagyvonalúság és eltökéltség kell, különben egymást fogjuk ölni még évtizedeken át – vizionálta. - Ne törjünk dominanciára… a legrosszabb lenne, ha kivagyisággal valaki a többiek fölébe akarna kerülni... ha nem így teszünk, biztos bukás lesz a vége."Ez az idézet inkább a felé mutat ,hogy a történelemből tanulni óhajt,vagy nem?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Németh tanár úr ! Ha tisztelettel kérhetem, szeretném (nk) ha azt a pici fáradtságot venné magának, hogy annál a beírásnál, amire reagál OTT A VÁLASZ SZÓRA RÁKATTINTANA !
Akkor BÁRKI, aki közben benéz a klubba csak az ön válasza alatt megjelenő Előzmények szóra tud kattintani, és RÖGTÖN TUDJA, HOGY MIRŐL IS VAN SZÓ.
REMÉLEM, HOGY NEM LESZ MEGTERHELŐ AZ AZ EGY KATTINTÁS.
Együttműködését nagy tisztelettel megköszönöm
VAGY a megszólítással kell kezdeni a beírást !
Szeretném, hogy mint történelmet tanító ember, reagálna arra IS, amit én írtam.
Mert még KÉRDŐJEL IS VAN OTT NÉHOL.
Megtisztelő válaszát nagy tisztelettel köszönöm ! Előre IS !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sajnálom. Önnel nem kívánok gondolatokat megosztani.
Ön felületesen ítél meg másokat, engem, a történelemtanárt és Gyurcsányt is.
Előző válaszom első mondatát kellene elfogadnia, nemcsak Önnek, hanem mindenkinek.
Tisztelettel befejeztem a beszélgetést.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Meg lehet kérdezni nyugogtan.De tudok olyanról akinek végzettsége civilben történelem tanár mégsem ismeri a történelmet,ám pártelnökként elfogadja azok dicsőítését akinek nevéhez igazán a történelem legocsmányabb rémtettei fűzödnek.Többek közt saját honfitársainak gyílkolása pusztán csak azért mert nem értettek vele egyet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A történelemből tanulni kell és nem ismételni a borzalmakat.
Én nem kérdeztem azt, hogy ismeri-e a történelmet.
Ez személyeskedés.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Ez nem egy gondolat,ez már többször is megtörtént magarországon.És ő ismeri a Magyar történelmet.És Ön?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

....... HA EZ SOKÁIG ÍGY MEGY TOVÁBBRA IS.
Csak vissza kell emlékezni 1956-ra.... És alaposan, gondolkodva elolvasni a Jobbik oldalkán az írásokat, meg a Vona féle megnyilatkozásokat, a legújabbat IS. NEM szeretném megérni, hogy ha valakin narancsszínű, vagy rózsaszinű, vagy zöld stb... ruhadarab lesz, azt a legelső lámpavason lássam.- fejjel lefelé,- és kibelezve. (már volt ilyen !)
Nem a GyF. mondotta azt a Tv nagy nyilvánossága előtt, hogyha "VALAKINEK ALKALMA VAN MEGÖLNI POLITIKAI ELLENFELÉT, AZT MEG KELL TENNIE "! Hitler 1938 a nagygyűlésén,- Mtv.- Orbán 2009. )
Ha még egyszer átfutnáa fenti írást, talán arra a megállapításra is juthatna, hogy PONTOSAN AZ ilyesmi ELLEN BESZÉLT. ... SŐT. Még azt SE támogatta, hogy az Orbán birtokra menjenek tüntetni....az ELLEN is felemelte szavát...
Vagy én tévedek... lehet....de az én olvasatomban a békülést KEZDEMÉNYEZI , és a háborúskodást, meg a forradalmat nehezményezi... és demokratikus berendezkedésű országot szeretne.
Talán bővebben indokolja meg, , hogy a fenti gondolatok MIÉRT A MAGYARSÁG ÁRULÁSA,-ÖN SZERINT?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hogy lehet ilyen "eszement" egy ember, hogy felmerül benne az a gondolat, hogy "egymást fogjuk ölni". Az ilyen gondolkodót én nem tudom embernek nevezni. Ez már nem politika, hanem a magyarság elárulása.
NAJ

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ő volt olyan korrekt politikus, hogy amikor látta, hogy neki már tovább NEM ENGEDI AZ ELLENZÉK, HOGY MEGPRÓBÁLJON BÁRMIT IS TENNI,- EGYSZERŰEN LEMONDOTT.
Nem akarta, hogy az ellenségesdés még nagyobb kárára legyen az országnak. És HELYESEN DÖNTÖTT, mert a Bajnai kormány kihúzta a bajból az országot. Abból, ahová Orbán Viktor most ismét sikeresen beleharcolta. ÉS MOST SOKKAL ROSSZABB, ÉS KESERVESEBB, MEG NEHEZEBB A NÉP HELYZETE, csak éppen MÁS NEVE VAN A SARCOLÁSNAK. Gondolom, hogy ön is szokott emberekkel beszélgetni ?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Gyurcsány a semmiből lett pénzes-zsák. Miközben szavakkal "sajnálja" az elszegényedetteket, tetteivel nem tesz mást, mint még jobban elszegényíti a nyomorultakat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Orbánnak mennie kell. Mondá ő akinek meg adatott,de eltapsolta.Vele hová merre?????

Válasz