juhász nagy sándor üzente 12 éve

Muszáj ??Ezzel a párt sokkal nagyobb sikert ér el mintha tudomást sem vennénk róla.Kár vitatkozni,kár a széllel szembe fújni...nincs értelme csak a por fog kavarogni.Az ilyen előzőekben leírt válaszokon át kell lépni. Figyelmen kívül hagyni.Lehet más a véleménye neki is de ez amit itt ír az párt munka és azt én le ...oom..

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Bocs IMF-t.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Kedves uram. Maga is olyan, mint a vezire. Szidja az IMT-t pedig tőlük várjuk a segítséget. És ezt nem én találtam ki, hanem neves közgazdák egységes véleményként hangsúlyozzák. Nem kellene beleharapni abba a kézbe, amelyik ad valamit. Sajnos ez azzal jár, hogy meg kell hunyászkodni egy kicsit., Egyébbként sincs mire verni magunkat mivel az ilyen kicsi ország, amit alig jelölnek a térképen egyedül nem tud létezni ebben az anyagias világban. Kell a támogatás. Tetszik nem tetszik ennek ára van.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Igaza van kedves uram, csak az a baj, hogy az olyan ember még nem született meg.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Mondtam, nincs külföld sem az Euban ön egyszerűen hazudik . Hisz ez volt a legnagyobb érv, vagy ígéret, hogy nem lesz többé külön a magyar, mid együtt leszünk az Eu-ban akkor meg honnan hoz ide ilyen ostobaságokat, hogy külföldiek. ha ha ha ön viszont belföldi és nem Eus tagsági? nevetséges és undorító!

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Jozsa Miklos!
Senki nem beszélt hatàron kivüli magyarrol. Azt különben is külföldön élö magyar àllampolgàrnak hivjàk. En a külföldön élö külföldiekröl beszéltem, akik nem tudjàk elképzelni, mi a helyzet Magyarorszàgon, pl. ha valaki elveszti a fedelet a feje felett a bankok manipulàcioja miatt. Svàjci alapu kölcsönröl a valosàgban nem is lehet beszélni, mert sem az Erste Bank, sem a Raiffeisenbank nem svàjci.
Valaki azt irta nekem, azért lépett be ebbe a klubba, mert jol akarta magàt érezni. Nagyot tévedett. Ezen én nem is csodàlkozom, mert a levelek nagy része a màsok sértegetésével van tele. Ez nem az én nivom! A jövöben inkàbb hasznos tevékenységekkel töltöm az idömet.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ez a József jól megaszondotta.
Nincs is ebben semmi vitám vele. Most már csak az a kérdés, hogy azoknak a felsorolt feltételeknek szerinte ki fele(ne) meg legjobban?

Válasz

Pribitek József üzente 12 éve

Tisztelt hozzászólók ! Ki a jó politikus? Ki a jobb Miniszterelnök? Véleményem szerint az , aki mindent elkövet Hazája, Népe felemelkedéséért, Népe boldogulásáért ! Az aki felelősnek érzi magát azért hogy a megtermelt javakat igazságosan osztassa el.Mindent elkövet hogy a Haza polgárai Békében, Boldogságban ,jólétben éljenek. Valójában népe rabszolgája ! Az hogy mindezt jobb vagy bal oldalról végzi az csak politikai nézete a megvalósítás formája lehet !

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Lőrinz-Tiszai Andrea !
Senkit sem akarok megtéríteni, mert NEM vallásbizniszben utazok, - pedig biztos sokkal jövedelmezőbb volna a számomra ! A HIT terjesztéshez nem kell csak alkalmas ALANY. Hogy tanára, ki valószínűleg szintén csak az ALAPFOKÚ PÁRTSZEMINÁRIUMI ideólógiai ismeretekkel rendelkezett, azt mondotta vala,- megértem.
Kérem keressen rá a fogalomra, annak a filozófiailag determinált értelmezésére !!! Megtalálja, ha akarja. Én meg tapasztalatból (!) is tudom, hogy nem igaz, amit önnek tanított, vagy "rosszul figyelt".
Remélem nem a Matolcsival tanulták együtt az unortdox közgazdaságtant,-. csak ő "továbbképezte magát" ?
EGY JÓ politikus NEM ÁSSA MEG A SAJÁT maga,- pártja ÉS NÉPE CSAPDÁJÁT, míg ellenzékben van! EGY PICIKÉT JÓ POLITIKUS RACIONÁLIS !!
Legalább ennyi előrelátás elvárható volna egy Jó politikustól.Többször megírtam a klub fórumain.Nem ismétlem.
DE EZT A CSAPDÁT, VAGY MOCSARAT AMIBEN MOST TIPRÓDIK-TIPRÓDUNK, ÉS NAPRÓL NAPRA MÉLYEBBRE SÜLLYEDTÜNK BENNE, ezt csak egy ROSSZ politikus tudta megtenni. És EZZEL TÖBB SZÁZEZER CSALÁD( ! ) életét tette szinte lehetetlenné ! Aki oly messze van az ÁLLAMFÉRFI megtisztelő címétől, mint MAKÓ JERUZSÁLEMTŐL.
Egyébként ön azt hisz, amit csak akar,- mert a hithez NEM KELL SEMMI,- de semmi nem kell. A tudásért meg minden esetben keményen meg kell dolgozni....A kettő között több dimenziónyi a különbség...
Remélem ezt nem vitatja ?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves Lörincz-Tiszai Andrea, nincsen olyan, hogy határon kívüli magyar, ön egszerűen fel sem fogja, milyen lenne az, ha önnek mondaná valaki, hogy ön határon kívüli...?
Ezért írtam, hogy nincs olyan,,, aki olyant mond,m tudatlanságból mondta...

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Gyenge Andràs! Làtom, szorgalmasan irogat ön ezen az oldalon. Sajnàlom, hogy nem mindenkinek egyezik a véleménye az önével. Egy politikus sem csinàl 100 %-ban mindent jol, mert nem is csinàlhat, a döntések csomo màs tényezötöl függenek. En Orbàn Viktort jo politikusnak tartom, amivel rajtam kivül több millio ember egyet ért.
En közgazdasàgi szakközépiskolàt végeztem. A politikai gazdasàgtan oràn azt tanitottàk nekünk, a Szovjetunioban kommunizmus van. Mindenki tudta, hogy nyomor van, de nem ezt kellett vàlaszolni, ha kérdeztek.
Egyébként nekem mindegy, hogy ön mit gondol, gondol amit akar, engem nem zavar.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Jozsa Miklos! Legközelebb inkàbb olvassa figyelmesen a véleményeket és gondolkozzon el rajtuk. Hatàron kivül senki sem él, mindenki elment Magyarorszàgra? Eddig én nem vettem észre, hogy Ausztria, Németorszàg, Olaszorszàg, Spanyolorszàg, stb. mind Magyarorszàgra költözött volna. Ha mind az EU-hoz is tartoznak, azért a hatàrok megmaradtak, akkor is ha a hatàràtlépés leegyszerüsödött. Ha valakinek nem egyezik a véleménye az önével, attol még nem kell kiborulni. En azt mondtam, a hatàron élö külföldiek nem tudjàk elképzelni, milyen az, ha valaki elveszti a lakàsàt a bankok miatt és az utcàra kerül. Engedje meg, hogy együttérezzek ezekkel az emberekkel. Remélhessem, ill. kivànhassam, a bankok pénzéhsége és a gazdasàgi vàlsàg ne keseritse tovàbb a honfitàrsak életét. Ez az én véleményem, ha valakinek nem tetszik, az nekem mindegy.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves Lörinczi Tiszai Andrea, nem kellene ennyire nagyokosnak beképzelődnie, ön lehet valóban nagyon szép, nagyon okos, de ez nem jelenti azt, hogy csakis ön ás más nem. Korrigálnom kell hozzászólását, ugyanis nincsenek határon kívül élők, ön nagyon téved, A határon kívül már senki ne4m él, mind eljöttek ide, hogy részesüljenek a hülye és agresszív IMf "áldásaiban" A rabló és mindent magának követelő IMf pedig, most is arra készül, hogy diktáljon, miért? Mert törvényen kívüli, ja.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Züm-zümözzön Gyenge elméjű és hallgasson ön,
Tisztelt uram, hisz letiltott, ezért nem válaszolhattam, de látom - mégis úgy tett, mintha nem tudná, ennyire beképzelt senki nem lehet...vagy mégis?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

A Lőrincz Tiszai Andrea úgy gondolja, hogy aki BÍRÁLJA A KORMÁNYT,- és ORBÁN VIKTOR MUNKÁJÁT az nemes egyszerűséggel szidja !! SZIDJA ?
Olvasta ott a szép svájci Huzatos Kantonban (másik ferdítésben vonatos kantonban) -Kanton Zug-ban azokat a beírásokat, amik az előző időkben írtak jobb-szélsőjobb, és legszélsőjobbos blogolók ? NO! AZ VOLT A SZIDÁS. Meg a mocskolódás. Ha nem még mindig megtalálhatók a neten megkeresheti, és szörnyülködhet(ne)....
Az, hogy VALÓS TÉNYEK-TÖRTÉNÉSEK ALAPJÁN, OK-OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉSEK MENTÉN, konkrét számokkal-adatokkal valaki(k) bírálja(ák), VALÓSÁGALAPON (!) A KORMÁNYT ÉS ORBÁNT, ,- az nem szidás, hanem SEGÍTSÉG ! Pláne olyan csoporttal személyekkel kapcsolatban, akik alatt hajlamos ELSZALADNI A LÓ. És a legragyogóbb SZEMÉLYI KULTUSZ csillagfénye ragyog le ránk szeretett vezérünk mosolyában .
EZ A nagy ÉS NEMZETVÉDŐ POLITIKUS, VALAMIT KÉT KÖZVETLEN MUNKATÁRSA felel azért, hogy a meggondolatlan, felelőtlen hazudozásuk-pofázásuk miatt a PÉNZPIAC A FORINTOT NAGYON LEÉRTÉKELTE !!2009. Június 03. Kósa beszéd ,- majd a Szijjártó beszéde, majd ismét a Kósa László mint Orbán helyettese pofázása az akkor 175 fotinton álló svájci frankot egyből (!) 226 forintra emelte,- és ezt a tendenciát folytatták a bizalomvesztő hülyeségeikkel. Az €-t meg 336-ig emelték. Én sejtem miért.. sajnos bizonyítani nem tudom...de abban biztos lehet, hogy NEM véletlenül, és NEM A NÉP érdekében történt mindez.
SZOMORÚ SZÍVVEL TÁJÉKOZTATOM, HOGY MINDEN VALUTASZERZŐDÉSBEN SZEREPEL AZ A PONT, AHOL AZ ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS VESZÉLYÉRE HÍVTÁK FEL A KEDVES SZERZŐDŐ FÉL SZÍVES FIGYELMÉT ! És az IS, hogy AZÉRT VÁLTOZÓ a kamat...
DE ! mivel mindenki arra számított, hogy ORBÁN MEGOLDJA !! ezért a 11 %-os mesterségesen magasan tartott (ki is volt akkor az MNB elnök? ugye az,aki OV: pénzügyminisztere volt !!)HELYETT A 3 %-OS CHF-et vették fel !!! És ŐK is tudták, hogy a havi kiadásaik mellett a 3% jobb, mint a 11 % ! Nem? Csak ÉN nem engedtem a fiamnak... és azt mondtam, majd ha valutában kapod a lóvét, majd csak akkor!! Mert a kormányváltás után be fog jönni a krach ! ÉS BEJÖTT. Aki akkor röhögött a fiamon, annak már NINCS LAKÁSA . Sajnos ....Amikor az előző rendszerbeli dolgokról beszél, nem önmagából induljon ki. ÉN MÁR 1964-ben leírtam, és illetékes helyen elmondtam, hogy az a rendszer megbukott, csak ők nem veszik észre... Viszont KOMMUNIZMUS !! mint olyan SEHOL AZ EGÉSZ VILÁGON NEM VOLT .Ezek szerint ön abszolút nincs a legalapvetőbb dolgokkal sem tisztában. EZT tudják kihasználni a rossz politikusok akik csak butítani és uralkodni akarnak.
Még a SZU-ban sem volt ! Volt egy kísérlet, egy eldugott kisvárosban..de nem ez a téma. SŐT. MI előrébb voltunk a szocializmus felépítnyének összerakásával, mint ők. Csakhogy itt IS az ALAPOKNÁL VOLT A HIBA. Én csak tanultam- de NEM CSINÁLTAM....csak a szakmáimat....
MOST MÁR BIZISTEN be kellene már lépnem valahová, hogy azoknak kik azt hiszik hogy aki egyiket bírálja, az A MÁSIKNAK a A FELTÉTLEN HÍVE ! Ez így butaság...
Namost akkor : ha van olyan szó, pl. autokrata,- amit NEM tud hová tenni akkor ne arra gondoljon, hogy az anyázás ! Meg szidás. Ténymegállapítás. és AZT JELENTI, HOGY ÖNTÖRVÉNYŰ...Akárcsak követői nagy része, csak azok alávetik magukat vagy szabad akaratukból, vagy jól felfogott és indokolt magán érdekből. Önnek se jön rosszul ha hazajön a sokkal több a forint....én ezt megértem..

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"Bàr a szocializmus alatt merték volna kinyitni a szàjukat, akik ma Orbàn Viktort szidjàk!"
Ennek a mondatának van nem is kicsi,szólásszabadság elleni hangsúly.
"Bàr a szocializmus alatt merték volna kinyitni a szàjukat, akik ma Orbàn Viktort szidjàk!"
Igen,ám, Orbán Viktor 1988-89-ben a diktatúra ellen,és a szólásszabadságért harcolt.
És aki a szólásszabadság és az emberi szabadságjogok híve,az jó ha nem felejti Voltaire
a Francia forradalmat előkészítő nagy filozófus szavait:"Néha gondolatban meg tudnám ölni azért amit mond.De életemet adnám azért,hogy szabadon elmondhassa"
Úgy vélem,a "szocialista diktatúrában"Ön sem emelte,vagy emelte volna fel a szavát ,mert az diktatúra volt.Most pedig úgy a radikális jobboldal,és a "liberális"oldal részéről bárki elmondhatja elmarasztaló,vagy támogató véleményét kockázat nélkül,legalább is itt a neten.És ha jól tudom Orbán még él,börtönben sem volt,pedig hát az előző rendszer elleni harc "élharcosa volt".Ám ez nem mentség,a most elkövetett politikai baklövései alól.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Igen,ám Orbán Viktor 1988-89-ben a diktatúra ellen,és a szólásszabadságért harcolt.Ja és abban a rendszerben,ami ellen küzdött,és amelyikben a rendszer támogatásával állami ösztöndíjjal végezte az egyetemet,majd állami hozzájárulással-mert az kellett -hozzá- Angliában végezhette további tanulmányait. Saját bevallása alapján,ma talán jó esetben traktoros ha lehetne.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Most csak az lenne frappáns,ha megnevezne néhány országot,amely a rendszer váltás után,elkerülte,a magyarországi gazdasági viszonyokat,ja és néhány folyamatosan kapitalista országot,amelyik a a történelem során elkerült minden gazdasági válságot.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Andrea!
Csak annyit:aki svájci frankban törlesztett azt nem érte itt sem meglepetés.A nagy problémát a forint árfolyam változása okozta,amiben bárhogyan is próbáljuk mosdatni a jelenlegi kormányt volt "némi szerepe"-az igen "kiváló" gazdaságpolitikának és a kormány körökből származó "piacnyugtató" kommunikációnak.A bankok okozták volna az árfolyamváltozást?
Szeretném,ha felvilágosítana,hogy a választási kampány során mikor esett szó új alkotmány szükségességéről és alkotmányozási szándékról?Ha lett volna ilyen akkor jogos lenne az új alkotmány ,de nem volt.
A szomorú csak az,hogy a 2/3 -t lehetett volna nagyon jól felhasználni,ha nem a hatalom bebetonozási szándékú törvénygyárként működik-amely felszámolja a demokratikus intézményrendszert,a jogállamiságot-és előrevivő gazdaságpolitikát folytat.Egyenlőre nem érződik ,hogy nagyon előre tartanánk , Biztosan véletlen,-ha önre hallgatok -az ,hogy a lakosság 84%-a szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.
Azt is szívesen fogadnám,ha konkrétan megmondaná.hogy mi az a sok jó amit ez a kormány tett? A jövedéki adómentes pálinka és sör főzés lehetőségét ne mondja ,azt én is tudom./Igyál,úgy sincs elég alkoholista Magyarországon,különben is attól legalább meg is hülyülsz,ha eddig nem lettél volna az és nem pofázol. Ez is egy szempont/

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Ugy van, Magyarorszàgon szocializmus volt, Szovjetunioban volt kommunizmus. Azért voltak még nagyobb sz...ban, még nagyobb szegénységben. Egy orszàgot nevezzen meg, ahol szocializmus vagy kommunizmus van, és az emberek nem nyomorognak. A kapitalizmus, ha nem is a legjobb àllamforma, még nem sikerült jobbat kitalàlni.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Ez tényleg ugy van, hogy a hatàron kivül élöknek fogalmuk sincs a magyar viszonyokrol. Ha meg nem is magyar àllampolgàr, akkor plàne nem. Kit érdekel egy Scheppele véleménye? Nyugodtan megtarthatja magànak. Erre lehet mondani, ha hallgattàl volna, bölcs maradtàl volna. Kereszténynek, istenhivönek lehet ugy is lenni, ha valaki nem örökké a templomban talàlja magàt. A legtöbben, akik nem Magyarorszàgon élnek el sem tudjàk képzelni, mit jelent az, ha valaki elveszti a lakàsàt. Nem a sajàt, hanem a bankok hibàjàbol. Külföldön az ember köt egy szerzödést meghatàrozott idöre, fix kamattal, amit nem lehet vàltoztatni egyik félnek sem. Az ember pontosan tudja, mennyi a kiadàsa honaprol-honapra, nincs meglepetés, mint Magyarorszàgon, hogy hirtelen négyszer annyit kell fizetni. Ami a legfontosabb, örüljünk, hogy van Fidesz és föleg, hogy van egy Orbàn Viktor. Amig Gyurcsàny volt a hatalmon, szàlloigévé vàlt az a mondat: "Orbàn Viktor fogja megoldani a problémàt?" Bàr ez gunybol hangzott el, de milyen igaz. Pontosan erröl van szo! Az embereknek az adossàgàt nem tudja helyettük kiegyenliteni, de ismerjük el végre azt, amit az orszàgért tesz. Bàr a szocializmus alatt merték volna kinyitni a szàjukat, akik ma Orbàn Viktort szidjàk!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Palikám ! Amennyiben egyet értesz, akkor TEDD MEG, hogy az István helyett válaszolsz. Mert ő bizony nem igen szokott. Várom az István helyett a te válaszod !

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Pali barátom. Már nem emlékezel vissza a három évvel ezelőttiekre? Mintha az történne, amit sokan, köztük én is ELŐRE megmondtunk !!
A KOPPANÁS már megtörtént !! Csak azt nem értem, hogy SOKAN MIÉRT NEM VESZIK ÉSZRE ?
Láthatjuk , hogy mik történtek a "csudapolitikusi" hatalomra jutás óta. Hiszen MINDEN SZŰKÜL, CSAK A NADRÁG BŐVÜL.
Nem nőtt meg a "piroskád" bendője ? Volt egy ismerősöm,-nyugodjon békében szegény,- aki azt mondta, vele ugyan nem ba..nak ki ! Ő bizony akkor is 500 forintér tankol ! Neki aztán emelgethetik ! Buta volt szegény, mint a főd, de amúgy jó gyerek volt...
Várod már az 500ft- os benzint ?
Igen. Fején találta,. Csak az a baj,- hogy az ő fenekébe szaladt bele...

Válasz

Szabó Pál üzente 12 éve

Bandi Bátyám!!Nagyon jól tudja ezt verset!! De hogy ki megy neki a falnak,a végén,májd meglátjuk!! Viszont a Józsa Úr,fején találta szöget!!

Válasz

Szabó Pál üzente 12 éve

István!Egyet értek Önnel!!

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

István. 1990.-ben a un Kerekasztal köztük Orbán Viktor átírta az Alkotmányt!!!! Na ennyit hogy az mennyire volt kommunista . Ja : azt tudja -e, hogy soha nem volt kommunizmus? Szerették volna megvalósítani, de nem sikerült még a nagy CCR.-ben sem!!! Sajnos, mert ha sikerült volna akkor most nem is akarnánk rendszerváltást olyan jól élnénk!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

István! És a gazdasági elnyomás, a szándékos elszegényítés mellé tegyük még oda a társadalmi elnyomást! Az oktatás szegregációját szigorúan ANYAGI alapokon! És a szegénység járványszerű terjedése mellett azok a betegségek is járványszerűen terjednek, például a TBC, ami szinte kizárólag a nincstelenek betegsége.
Emellett a hatalom minden társadalmi féket és korlátot MEGSZÜNTET.
NEKED EZ TETSZIK ?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

István ! ÉN ITT éltem...És akkor IS kiálltam a véleményen mellett.Csak akkor senki(!) sem fenyegetett azzal, hogy majd felkeres (nek) és satöbbi.
Te öcsém, hol éltél? És mit csináltál ?
Hány gyerek éhezett ? Hány nyugdíjas hűlt ki a saját lakásában-házában évente, és a 40 év alatt ?
Csak ilyen egyszerű kérdésre kellene választ adni....
Csak annyit kellene megérteni, hogy a LEGKÍMÉLETLENEBB ELNYOMÁS, A GAZDASÁGI ELNYOMÁS-ELLEHETETLENÍTÉS...
Utazz New-Jorkba holnap után, ha már két hónapja arra sincs pénzed, hogy napi háromszor egyél.... Meg tudod tenni ???
Az a baj, hogy sokan NEM LÁTJÁK A FÁTÓL AZ ERDŐT !! DE még csak a fát sem látják rendesen.

Válasz

Gyenge István üzente 12 éve

Élt volna ez a Scheppele 40 évig itt a komcsik alatt, majd nem kérdezné, hogy miért kellett új alkotmány!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

JÓZSA ! Itt is van kérdése !

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

A Fidesz ellopta a nyugdíjat, kivágta a rákos betegeket, a gazdag káderek mindjárt magasabb fokú rokkantak lesznek, a Fidesz nem kérdezett az alkotmányról, mert az alkotmányban nincs benne az,hogy az életünkben alkotott társadalmi politikai törvények miatt viszamenőlegesen jogfosztást csinál.Holnap már lehet,hogy a 2001-ben kapott tápénzemet is vissza kell fizetni mert a párt úgy gondolja.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa Miklós !
ZÜM-ZÜM-ZÜM-ZÜM, -zúg az éji bogár, neki megy a falnak,-Nagyot koppan , majd elhallgat.....
Olvasta valaha ?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ez a Kim Lane Scheppele a külföldi kamatszivattyút szeretné továbbra is fenntartani. De mi látjuk, hogy milyen például a svájci frank-kamatszivattyú., és tudjuk, hogy mi ennek a nőnek és a z ő támogatóinak a célja, hogy minket tönkretegyenek...semmi más

Válasz