juhász nagy sándor üzente 12 éve

Igazad van felesleges dolog valakit meggyőzni.Egy makkfa csúcsára két módon lehet feljutni::
1, Fogod magad és felmászol rá
2,Fogod magad és ráülsz a makkra

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nem oly régen láttam TÖBB közvélemény kutató felmérését. Ebben az áll, hogy a lakosság 84 %-a ROSSZNAK TARTJA AZT A GAZDASÁGI IRÁNYT amerre a kormány vezeti a népet.
Akkor a maradék így oszlik meg ? : 15 % aki sokkal jobban járt, mert azt a 500 milliárdot ők tették zsebre, - és egy pár elvakult-elbutult, -kevesebb mint 1%, aki a birkánál is birkább viselkedést produkál....

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ó a Sváby is egyetértí a Gyenge urat? na ez már komoly kezd lenni, Nem?
Most, amikor mindenki a baloldalon - tegyen maga elé egy egy egyest Mert a nulla, amit itt nekünk elmondtatok irtó kevésnek tűnik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezzel mindannyian a legnagyobb mértékben egyetértünk!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Részvétem...

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Látom a Gyenge úr gyengéje, hogy tovább műveli a személyeskedést, méghozzá - magas szinten.
Valójában itt csak arról van szó, hogy nem egyeznek a nézeteink.
Noha az én meggyőződésem nem butaságból ered, véleményem sem buta ember módjára írtam le, mégis az az ő elve, hogy aki nem hisz a Gyengének, az nyilván buta és még tanuljon. Na, persze ő tanít, de mire? Előreláthatólag, vakságra tanít a Gyenge úr, de én nem fogadom el, Fogadja el, aki akarja - ezzel befejeztem

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Tisztelt Hölgyek, Urak ! Úgy vélem, hogy TELJESEN FELESLEGES MINDEN . Eddig a józan érvek, mint falra hányt bordó hullottak vissza. Több oka lehet, nem is feladatunk az okaival foglalkozni, azokat keresni. Egy biztos. A mi lelkiismeretünk nyugodt lehet, hisz mindent megpróbáltunk, hogy Józsa Miklós úrnak segítsünk abban, hogy ALAP ISMERETEKET sajátítson el a társadalom és gazdaság politika alapjaiból.
Az, hogy EZ A PRÓBÁLKOZÁS NEM SIKERÜLT,- az nem rajtunk múlott, hiszen Ernő az 1830-ban megjelent HITEL c könyv alaptéziseit, mások más alaptörvényeket, és azok összefüggéseit, működését próbálták ismertetni az úrral. Mivel ő nem akarta ezeket megismerni -Továbbra is mereven ragaszkodik álláspontjához, amelynek kialakulásában igen nagy valószínűséggel ő és családja rossz döntései, és a gazdasági politikai körülmények együttes hatásai, berögzült előítéletei, valamint merev és elutasító magatartása vezettek.
Végül is sajnálom őt, és még jobban a családját! De mivel értelmetlennek látszik minden próbálkozás, így AZ A JAVALLATOM, HOGY AZT, KI A SEGÍTSÉGET MEREVEN ELUTASÍTJA,- HAGYJUK MEG ABBAN A HITÉBEN, AMIHEZ ANNYIRA RAGASZKODIK.
És ez az egész akkor fog nagyon fájni neki(k), ha rájön(nek)-rádöbben(nek) valami véletlen, vagy nagy"koppanás" okán arra, hogy teljesen rossz, és hibás az álláspont(juk) !
Már Orbán úrnál ez KOPPANÁS nem egyszer MEGTÖRTÉNT, CSAK A ROSSZ EBBEN AZ, HOGY NEM CSAK ORBÁN ÚR, HANEM MINDNYÁJAN ISSZUK A KOPPANÁSAI, A MAKACS ÉS FENNHÉLYÁZÓ, AUTOKRATA VISELKEDÉSÉNEK AZ ÁRÁT.
Józsa úrnál "csak" a családja ....

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Ajánlom olvasni,ha nem nyűgös, Széchenyi "Hitel"-című művét"- amelyben Zárszóul ezeket
a szavakat írta:"Sok mindenről mindaddig le kell mondanunk,míg szegénységünk,a tudatlanság,előítéletek s bal vélemények közt valódi szolgaságban fogva tart bennünket.
Pénzünk s valóságos tehetségünk pedig addig soha se lesz,míg a Hitel lábra nem áll hazánkban.
Széchenyi 1830"

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Mindennek annyi az ára amennyit a vevő hajlandó fizetni érte ! Kereslet és kínálat.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

bank magára marad. A kutya nem fog oda bemenni.

Hát ahogyan a világ dolgait elnézem Föníciaiak-tol kezdve, bárgyú remény.Ez egy naiv felfogás..bár úgy legyen

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Hazudjanak csak továbbra is - magas szinten, de a világ nem hülye és eljön az az idő, amikor a bank magára marad. A kutya nem fog oda bemenni. ERről ennyit. Egyszer volt kutyavásár, többé nem lesz!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"A bank amióta világ a világ úgy határozta meg a törlesztési összeget,hogy a hitelre kiszámította a teljes futamidőre eső kamatot,így jött ki a bruttó törlesztési összeg..Először a kamatot szedte be és ha ez letelt csak azután csökken a tőke tartozás"-No látja ezt Ön.írta,És milyen jól tudja.És ha ilyen jól tudta akkor is mikor elolvasta a hitelszerződésben leírt THM mutatót,és tisztában volt az árfolyam változás kockázatával,valamint számolt a bejövő jövedelmi lehetőségeivel mégis aláírta a szerződést akkor az mégis megfelelt önnek. Most mégis mi a gond?Mert ugyí akkor az aláírt feltételek megfeleltek önnek.Vagy úgy vásárolt,hogy nem nézett utána mibe kerül a vásárolt áru fenntartási költsége?Akkor pedig okolja magát és ismerethiányát.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Több tanítás NUKU: mert aki nem akar tanulni, az maradjon buta, mert az neki a jó....

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa Miklós(ka)
Ha az Mszp-st rám érti, szomorúan közlöm önnel, hogy SEMMILYEN PÁRTNAK-CSOPORTNAK-CSOPORTOSULÁSNAK TAGJA, vagy pártoló tagja NEM vagyok. És NEM is leszek !! Csak gondolkodom, és kételkedek, tehát tovább gondolkodom.
Amiért most hálás OVI-nak, a valutahitel kavirty, azt bezony Viktorunk ugrasztotta a butábbak, és a nagypénzű, és a nagyon rafináltak nyakába ! Csak a butábbak,- (és a csóróbbak ) jártak rosszul...a többiek, akiknek addig is volt mit a tejbe aprítani, azok meg nagyon jól jártak..(tudja, a szokásos, a gazdagék, mert ők megérdemlik. ).Aki elhitte, hogy 0 forintból lesz mindene,- lakás, autó, meg még bútor is....Most szív, de az is szív, aki mindig addig nyújtózkodott, ameddig a takarója ér. Inkább spórolt. Aztán vett, épített. Most ŐK IS szívnak, mint a torkosborz. Mégis, mit gondol, hogy valami csoda folytán majd a Jóisten, vagy a földönkívülek rendezik a költségeket ? Megint csak a csórók...
Közgazdaságilag RETTENETES KÁRA VAN ANNAK, hogy Orbán az első ciklus második felében beleugrasztotta az embereket a valutahitelekbe....És NEM CSAK egyéni károk....
Most képzelje el, hogy NEM RONTJÁK AZ ÁRFOLYAMOT, hanem azt csinálják, amit a LENGYELEK, kiknél szintén a miénkhez hasonló a hitelmegoszlás.. (Ott a gazdasági fejlődés + 3 % !.)
Lehetne most az árfolyam 1 CHF= 170-175 Huf IS ! Mert ha az első és legértékesebb KÉT ÉVET a gazdaság fejlesztéssel töltik és nem "törvénygyártással, " akkor talán még ez is lehetne...Csak a Bajnai munkáját kellett volna tovább folytatni. És ezt már ŐK IS nagyon jól tudják...Még a Járai úr IS.
Csak hát ön nem látja a fától az erdőt, és az alapképzettsége meg meg a O -hoz konvergál...

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

javitás:hildebrand katalin üzenete pedig bizony érthetően és világosan minden elendíj nélkül leírta ami az ön szándékoltan 0 szintre süllyesztett pénzügyi ismereteiből hiányzik.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

hildebrand katalin üzenete pedig bizony érthetően és világosan minden elendíj nélkül ami
az ön szándékoltan 0 szintre süllyesztett pénzügyi ismereteiből hiányzik.Az "uzsorakamat" a következőkből áll.Felvett hitel=az ön rendelkezésére bocsájtott hitel,a bank pénze és a megtakarítások kamata + működési kőltség + árfolyamkockázat,árfolyam emelkedés csökkenés,+ a hitel törvényileg meghatározott kamata+ szintén meghatározott haszon szint,és a bevételek után fizetendő adó.Mindezt a szerződésen leírt THM teljes hiteldíjmutató pontosan meghatározza.Ez esetben pedig hozzájön az árfolyamkockázat miatt a növekedő,vagy csökkenő deviza árfolyam forintátváltási költsége.Nos gondolom ennyi elég,hogy meggondolja,mikor mennyi hitelt vesz fel.Persze lehet kiabálni,hisztériázni de az tuti,ha a hitelét 1929-ben vette volna fel házat vásárolni,igen hamar két csendőr kíséretében vágta volna ki belőle a végrehajtó.persze lehet a végrehajtóra kenni a dolgot de hát akkor is a megszerezhető munkából éltek az emberek.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Józsa Úr!
Még egy gondolat részemről és ezzel be is fejeztem az önnel való diszkurzust,mert látom kritikát nem tud elviselni,valódi érvet nem tud felsorakoztatni,konkrét választ semmire sem ad,úgy általánosságban vagdalózik,mert még azt a fáradságot sem veszi,hogy jelezze kinek szánja válaszát.Ön csak utálkozni,vádaskodni tud,pedig tudnia kellene,hogy aki megharagszik annak általában nincs igaza.A harag egyébként is rossz tanácsadó.Látja én nem is haragszom önre,nem is utálom,hanem sajnálom a szűk látókörűsége miatt és azért is mert az ilyen típusú emberek soha sem tudnak békességben élni sem saját magukkal,sem másokkal.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Józsa Úr!
Ha már a saját példáját hozta így az nem teljes.Az ingatlan végösszege mennyi volt?Abból vonja le a szoc. polt. A kedvezményezett azt nem kapta kézhez,ha kész lakást vásárolt akkor a felvett hitel csökkent,mivel a vételárba beszámították..Ha építkezett akkor nem egy összegben,hanem az építés előrehaladásával írták jóvá.A bank amióta világ a világ úgy határozta meg a törlesztési összeget,hogy a hitelre kiszámította a teljes futamidőre eső kamatot,így jött ki a bruttó törlesztési összeg..Először a kamatot szedte be és ha ez letelt csak azután csökken a tőke tartozás-.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Nem kell mszp-snek lenni,hogy valaki ne értse amit mások jó szándékkal mondanak.Végül is mindenki saját hitében üdvözül,vagy nem?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Jól teszi, hogy gyermeki szinten magyaráz, hisz aki elhiszi, hogy szabad tőle uzsorakamatot elvenni, az valóban gyermeki szintre süllyedt, én viszont azt hiszem itt valakik nagyon hazudnak.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Tisztelt Józsa úr, megpróbálom gyermeki szinten elmagyarázni, hogy mi az a bank és miért olyan fontos államnak, vállalkozónak személyeknek, hogy részt vegyen a gazdaságban! 1: a bank ami pénzünket tartja és forgatja hitel formájában. Ebből a hitelre tett kamatból fizeti az ön pénzére jutó kamatot, valamint azokat a béreket és az állam által kirótt fizetni valókat /lsd kamatadó, válságadó valamint a bérekre jutó járadékok STB/ valamint azt a kockázati biztosítékot amit a csődbe ment kölcsönösök nem tudnak kifizetni
Ami a svájci alapú kölcsönt illeti: 2 Volt a Járai, a Jegybank elnöke aki hogy keresztbe tegyen az Mszp.-nek jól felemelte a kamatokat / ezzel magával, meg velem no meg Gizikével és párt állástól függetlenül a kisemberekkel b..ott ki, no meg volt Orbán aki o Ft befizetésével ajánlott lakáshoz jutást, Igy hát: elment a hiszékeny kisember a o forintjával a bankokhoz és kérte a hitelt és mivel a svájci frank volt a legkedvezőbb , hát azt felvette a balga. Mivel a a bankba biztosítékot kérnek, hogy az ön és én pénzem meglegyen, hát zálogot jegyeztek be a lakásra! Na ez az uzsorakamat alapja. Közben a svájci jegybank felértékelte a frankot az a sok hitel amit vissza kell fizetni a svájci bankoknak az OtP, Unicredit ERste stb,,, stb bankoknak na ez is az uzsorakamat. Na kezdi már érteni, ha nem szívesen segítek és higgye el , hogy ezek itt mind politika mentes érvek! Nagyon sok ember gondolta, hogy így sikerül lakáshoz, gépkocsihoz, stb jutni kis vagy semmi alaptőkével , csak azt felejtették el, hogy nincs ma biztos munkahely és a vílágméretű gazdasági válság, Ami pedig a jelenlegi kiút kormányunk segítségével az az, hogy maga meg én akik nem is vettünk fel kölcsönt kifizetjük az un, végtörlesztést.. az elmaradt kamatok , benzin árak és ÁfA formájában és a veszteséget a bankok kivonulással, elmaradt hitelezéssel/,amiből esetleg új munkahelyek lesznek /... na nem folytatom !

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ó, azt hiszi igaza van, de nincs! Mert aki 8-at vett fel, attól 5-7 év törlesztés után azért ne követeljenek már 12-t . Érti? Vagy magának ennyire nehezen megy a matek?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

züm-züm-züm-züm....PICI BOGÁR PICIT KOPPAN, AKI NAGYON BUTA, AZ NAGYOT.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Tisztelt Józsa úr, megpróbálom gyermeki szinten elmagyarázni, hogy mi az a bank és miért olyan fontos államnak, vállalkozónak személyeknek, hogy részt vegyen a gazdaságban! 1: a bank ami pénzünket tartja és forgatja hitel formájában. Ebből a hitelre tett kamatból fizeti az ön pénzére jutó kamatot, valamint azokat a béreket és az állam által kirótt fizetni valókat /lsd kamatadó, válságadó valamint a bérekre jutó járadékok STB/ valamint azt a kockázati biztosítékot amit a csődbe ment kölcsönösök nem tudnak kifizetni
Ami a svájci alapú kölcsönt illeti: 2 Volt a Járai, a Jegybank elnöke aki hogy keresztbe tegyen az Mszp.-nek jól felemelte a kamatokat / ezzel magával, meg velem no meg Gizikével és párt állástól függetlenül a kisemberekkel b..ott ki, no meg volt Orbán aki o Ft befizetésével ajánlott lakáshoz jutást, Igy hát: elment a hiszékeny kisember a o forintjával a bankokhoz és kérte a hitelt és mivel a svájci frank volt a legkedvezőbb , hát azt felvette a balga. Mivel a a bankba biztosítékot kérnek, hogy az ön és én pénzem meglegyen, hát zálogot jegyeztek be a lakásra! Na ez az uzsorakamat alapja. Közben a svájci jegybank felértékelte a frankot az a sok hitel amit vissza kell fizetni a svájci bankoknak az OtP, Unicredit ERste stb,,, stb bankoknak na ez is az uzsorakamat. Na kezdi már érteni, ha nem szívesen segítek és higgye el , hogy ezek itt mind politika mentes érvek! Nagyon sok ember gondolta, hogy így sikerül lakáshoz, gépkocsihoz, stb jutni kis vagy semmi alaptőkével , csak azt felejtették el, hogy nincs ma biztos munkahely és a vílágméretű gazdasági válság, Ami pedig a jelenlegi kiút kormányunk segítségével az az, hogy maga meg én akik nem is vettünk fel kölcsönt kifizetjük az un, végtörlesztést.. az elmaradt kamatok , benzin árak és ÁfA formájában és a veszteséget a bankok kivonulással, elmaradt hitelezéssel/,amiből esetleg új munkahelyek lesznek /... na nem folytatom !

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa Miklós(ka). Ha ön ad kölcsönt, én meg beintek egy közismert kézjellel , és NEM fizetek, akkor mi csinál(na) ? Ugyebár csak.csak elrohanna a bíróságra a kölcsönszerződéssel. Vagy nem?
Miért az én gyerekem fizessen az önéi butaságáért ??
Mikor ő a Járai úr jóvoltából a kurva magas forinthitelt fizette, akkor a magáé élvezte az ALACSONY TÖRLESZTŐ RÉSZLETET. Ugye?
Akkor most miért vegyék még a nyakukba az Ön és gyerekei butaságának következményeit IS ??
Elárulná ??

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ajánlóm magam, napersze amiért butának néz, azért még van véleményem,
Mi? Hogy az milyen, óóóó, hát nem lehet mindenki emeszpés!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Nem? Hát mi?
Ó...Akkor én is visszaadom a kölcsönt és kerek perec kimondom, ön a hülyék közt is leghülyébb, ezzel talán kvittek volnánk, nemde???

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa Miklós ! Nem az a mocskolódás, ha a hülyeségre azt mondom, hogy hülyeség, ha a butaságra azt, butaság, és a hazugságra azt mondom hazugság. Ha írhatom, és mondhatom azt hogy okos, akkor az ellenkezőjét is ! Ha azt állapítom meg, és az a véleményem!!! Mivel a vélemény nyilvánítása egyenlőre még szabad. Ámde a hülyeség terjesztése az tilos, mert abból már van elég ! Illetve ELEGÜNK VAN !!!
EDDIG MÉG SOHA EGYETLEN EGY ÉRVE, ADATA, HIVATKOZÁSA NINCSEN, CSAK A DUMA ! Csak a vádaskodás, semmi más. Mondja, van fogalma hány km. autópálya, hány híd épült 2002 és 2010 közt? Hány pestbudai utca lett felújítva?
Van fogalma hány kultúrpalota épült az általam említett időszakban? Hogy hány iskola újult meg? Van fogalma, hogy hány kórház felújítása, hány műtőblokk, és hány orvosi rendelő felújítása és újjá építése történt meg? Van fogalma, hogy ha ezek az utak NEM épülnek meg, jött volna e TERMELŐ VÁLLALKOZÁS AZ ORSZÁGBA ? Számtalan kérdést fel tudok tenni önnek ! Számtalan helyről , vagy helyre tudok linket adni, ahol ISMERETEKET TUD SZEREZNI ! És konkrét adatokat is találhat !
Ezt vártam volna el ÖNTŐL, HOGY NETALÁN még tanulhassak esetleg valamit ! Minden(!) beírást elolvasok, és mindegyikből megpróbálok tanulni !!
Már többször lekomcsiztak, megfenyegettek, meg hasonló szépeket írtak az önhöz hasonló hozzáállású, és hozzáértő Jobbos-és még Jobbikosabbak. Meg az "ŰBERMENCSMAGYAROK " ! Ezt tudja csak ön is ? Még csak egyetlen egy ÉRVET SEM TUDOTT FELHOZNI, csak a vádaskodása, az elfogultsága, és a hozzá NEM ÉRTÉSE az, ami feltűnően magas szintű önnél. Másként fogalmazva a butaság csúcsa.
Nyugodtan fenyegessen, meg nyugodtan jelentgessen akárhová. Attól még SEM IGAZA NEM LESZ, SEM PEDIG OKOSABB NEM LESZ.
Nyugodtan várom, és akár találkozni is merek önnel, mert az önfélék csak addig bátrak, míg messze vannak. Az ÉN adatlapomon még a fénykép is éles, és aktuális! Mondhatnám azt is, hogy friss és ropogós! Az alapján bárhol felismerhet. MINDEZT nem LEHET AZ ÖNÉRŐL ELMONDANI. Van ott valami hatalmas homály!!
ZSOZSÓVAL MEG NEM ÁRTANA, HA VALAKI JÓL MEGTÖMNE. de NEM JÁROK OLYAN TÜNTETÉSRE, AHOL A RÉSZVÉTELÉRT, VAGY A TAPSÉRT FIZETTEK vagy FIZETNEK.
És még abban kádári időkben IS mindig elmondtam, és vállaltam a véleményem ! És ön ? Vagy tapsol, vagy kussolt?
Mivel egyetlen egy KÉRDÉSEMRE VÁLASZT NEM ADOTT (!!) EZÉRT AZ ÖN HITELESSÉGE AZ NULLA !!! Pardon, dupla NULLA.
Remélem az Arany Családi körét elolvassa?

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

"Ekkora baromságot" .. mondja ön, mikor a banknak mi lenne a dolga, ha nem az, hogy kezelje a pénzt(Mert nyilvánvalóan beteg, ugye???)? Na, és mégis kezelési költséget kér, de mire? talán a titkárnőnek nincs kávéravalója? nevetséges!
Az az érdekes az egészben, hogy Bécsbe4n már nincs kezelési költség a banknál.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves hölgyem ön azt írja - ..". adtak is mégpedig:egy gyermek esetén 900 ezer FT,két gyerek esetén2400 ezer Ft.,három gyerek esetén3800 eFt,minden további gyermek a vissza nem térítendő összeget 200 eTt-al növelte.A szoc .pol 2009.jul.1 től került felfüggesztésre átmenetileg,de nem visszamenőleges hatállyal.Ezt az összeget mind "
nahát és mégis a lányomnak több év törlesztés után a 8 millióból 11 millió lett, ebből is láthatja, csak duma volt a szoc-pol, hisz hiába van négy gyereke a kölcsön nem csökkent, hanem nőtt - és nőne - kitudja meddig, ha nem lép közbe Orbán úr... szóval erről ennyit!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Józsa Úr!
A bla-bla a tudatáig már nem jutott el-szomorú-de rendben .Tudomásul veszem.hogy alapismeretek hiányában szenved.
"Arról nem kéne szólni, hogy akik rákényszerültek, azoknak még szoc-polt is ígértek, na, de hol van az már???"kérdezi.Nem csak ígértek hanem adtak is mégpedig:egy gyermek esetén 900 ezer FT,két gyerek esetén2400 ezer Ft.,három gyerek esetén3800 eFt,minden további gyermek a vissza nem térítendő összeget 200 eTt-al növelte.A szoc .pol 2009.jul.1 től került felfüggesztésre átmenetileg,de nem visszamenőleges hatállyal.Ezt az összeget mind lakásépítésre,mind lakásvásárlásra fel lehetett használni.Ha nem hiszi nézzen utána.
Uzsora kamat: összekeveri a szezont a fazonnal.A devizahiteleseknél nem a kamat emelés az oka a törlesztőrészlet növekedésének,hanem a svájci frank árfolyam változása,amit a Ft.bedőlés okozott./ 3éve 1 svájci frank 170Ft.körül volt,most 250 felett/
A szabad felhasználású és árú vásárlási hiteleknél voltak igen magasak a THM-k,ezt maximálták most.
"eleinte szó nem volt arról, hogy bankok majd mindenért pénzt kérnek és ők maguk semmit nem tesznek meg"írja.Node,ekkora badarságot,hogy írhat?A bankok soha nem voltak jótékonysági intézetek.A hitelnyújtáskor szerződést kötnek -tudtommal korlátozott cselekvő képességű emberek nem lehetnek hitel alanyai-amiben pontosan rögzítik a feltételeket,amit a fél is aláír.Zsábamacskát a bankok nem árulnak.Ja,hogy azt el kellene olvasni,és főleg meg is érteni.Ugyan ki a hibás,ha nem tudja a fél mit írt alá?
"Miért van az, hogy csak a nép kell mindig fizessen?"A hitelt annak kell visszafizetni,aki azt felvette,aki élvezte hasznát annak kell viselni a terheit is,szerintem ez így korrekt.
"A pénzmaffia, a gazdag réted miért hárít mninden veszteség kiegyenlítést a népre?"Ez már egy másik dimenzió.Mélységesen elítélem azt a politikát amely az irányba hat,hogy a szegény még szegényebb,a gazdag még gazdagabb legyen.Jobb oldali kormányunk minden lépése ez irányba hat kezdve az egy kulcsos adó bevezetésével,a gyermek kedvezmények igénybe vehetőségével vagy akár a végtörlesztés intézményéről legyen szó./Akinek volt rá több milliója nem szorult állami segítségre,aki meg rászorult annak ez nem segített./
Nem vagyok megvásárolt,soha sem voltam.Mindig igyekeztem a józan eszemre hallgatni,a realitások talaján maradni,nem kész ténynek venni amit hallottam,vagy olvastam. Azt mindig kritikával fogadtam.Soha nem kellett a tetteim miatt szégyenkeznem,most sem kell.
Ki támogatja a magyar népet?
Szerintem azok akik reálisan értékelik a hazai viszonyokat és lehetőségeket.A hajbókolás soha sem vitt előre,inkább a józan érvelés és kritika.
Arra még mindig nem válaszolt,hogy mi az az intézkedés ami mellett kiáll?ORBÁN NEM A MAGYAR NÉP!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Gyenge Andrása, önről se képzeltem elt , hogy ennyire brutálisan mocskolódó lenne, elsőre nem szúrtam ki magából. De most , hogy lemerte írni - mocskos és soviniszta fenyegetéseit - így a vége felé, akkor én is azt mondom, hogy utálom magát és menjen ahova akar. Hazudozzon - akinek akar, de én nem veszem be a maga süket, és ostoba fejtegetéseit, Magából minden emberi érzés kiszállt., Maga egy elrozsdásodott gép, amelyet azért tömködnek zsozsóval hátulról, hogy belénk rugdosson Legyen szíves vegyen vissza fennhélyázó hangneméből és próbáljon legalább annyira bunkócska lenni, mint a zt egy baloldalidtól elvárjuk. Ha nem hatott, akkor majd küldök ugyanabbaka, elsőre ennyit, de utólagosan majd lesz egyéb ajánlatom is, szeretettel Józsa M.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Uram!
Ki akarta ezt a rendszert? Ön is, pld., akkor meg nem szabad sírni a farkas szabályok miatt!
Talán a szavazás előtt tanulmányozni kellett volna a kapitalizmust. Azt mondom, hogy el kellett volna olvasni Marx-Engels a "Tőke" c. könyvét, akkor most nem csodálkozna egyes jelenségeken.
Miután biztos vagyok benne, hogy Ön ilyen kommunista tézeket nem olvasott, hagyta magát a nyugatól befolyásolni, miszerint ebben a rendszerben a kerítést is kolbászból fonják. Most aztán ihatjuk ennek a levét mindannyian.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa ! Maga olyan buta, hogy az már BŰN !! Akik most sírnak-rínak, azok a fiamat kiröhögték! Mert ők 3-3,5%-os kamatot fizettek, míg a fiam a forinthitelre 11 %-ost !! Majdnem négyszeresét fizette !! De mivel tudtuk, hogy forintban veszi fel a fizetését, és azt is tudtam, hogy a FideszKdnp nyer a választáson, NEM ENGEDTEM NEKI A CHF HITEL FELVÉTELÉT !!! (Mert előre lehetett arra számítani az első kormányzásuk tapasztalatai alapján, hogy a gazdasághoz KUKÁK !) MINDEN (!) Chf hitelszerződéskor felhívták a figyelmet, és rá is írták a szerződésre, hogy a KOCKÁZATA A FORINT ÁRFOLYAMÁNAK AZ EMELKEDÉSE, A VÁLTOZÁSA !!
Ön , ha hallgatott volna, bölcs maradt volna ! De Így nem más, mint egy bebutított, szűklátókörű öreg ember, aki miatt sajnos LENÉZIK a korosztályunkat! HIÁBA van annyi alapismerete, hogy klaviatúrát ragadjon, azzal csak butaságot, a valótlanságot, meg a hülyeséget terjeszti !! NEM TUDJA megtalálni az interneten az ISMERETEKET, CSAK AZT OLVASSA, AZT ÉRTI MEG, AMIVEL EGYETÉRT ! Ami tetszik magának.
Hogy MIÉRT KELL a szegény rétegre hárítani minden terhet ? HÁT EZT SZÍVESKEDJEN VEZÉRÉTŐL MEGKÉRDEZNI ! TUDJA, hogy az egykulcsos "arányosnak nevezett " adó az a szegényektől min. 500 milliárd (!) forintot vett el. és adta oda a GAZDAGÉKNAK ??
És tudja e, hogy ezzel ráadásul 500 milliárdos PLUSZ KIESÉST, hiányt GENERÁLTAK A KÖLTSÉGVETÉSBEN ??? ( és végül ezt is a szegényebbek fizetik meg ?
Hány kérdőjelet írjak, hogy észrevegye ???
Sajnos JÓZAN észt és gondolkodást NEM írnak ki receptre. Azért meg kell dolgozni !
Azt bizony tanulással lehet megszerezni. Mert a jó pap is holtig tanul. A rossz, meg a Józsa Miklós az meg mindent tud... UGYE ???

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Micsoda érvek
Józsa Úr!
Úgy gondolja,hogy a svájci bankok csőre töltött puskával a fejüknek szegezve erőszakolták a magyar családokra a frank alapú hitelt.Ez a vásár nem kettőn állt?Nem azért döntöttek a frank alapú hitel mellett,mert az lényegesen kedvezőbb kamatozású volt mint a Ft.alapú...bla bla
Arról nem kéne szólni, hogy akik rákényszerültek, azoknak még szoc-polt is ígértek, na, de hol van az már???? Csak beetették, belecsalták hazánk fiait. Ravaszok voltak, Kihasználták a bajbajutottakat és uzsorakamatot kezdtek nagy mennyiségben követelni..na de mióta lett megengedve hazánkban a z uzsorakamat? Mikor az be lett tiltva????? Ja erről nem szabad talán beszélni Hát miért nem??? Igen nem kellett csőre tölteni a fegyvert mert eleinte szó nem volt arról, hogy bankok majd mindenért pénzt kérnek és ők maguk semmit nem tesznek meg, Miért van az, hogy csak a nép kell mindig fizessen? A pénzmaffia, a gazdag réted miért hárít mninden veszteség kiegyenlítést a népre? na, most halljak érveket, de ilyeneket nem tudnak a baolsok, Ők mint valami megvásárolt réteg, nem a magyar népet támogatják, ez itt is világos és külhönban is.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

És Romániába volt,van ipar..nálunk egy két szerencse lovag oszt jó napot.Még a krumpli sem kell-Magyar-mert a Orbán kedvenc multink hozzák a lengyel, francia krumplit.A termelői ára a krompérnak 35ft/ kg a magyar a Metróba megfizethetetlen, a lengyel meg 80 Ft/kg.
Íme jó drágáért adom,ahogyan a gazda kéri nehogy a Magyart vigye.
Nos változatlanul az a véleményem,hogy Orbánnak nem kelett volna viszamenőlegesen törvényes nyugdíjasokat az utcára dobni,jogokat fosztani...és békésen játszhatta volna a játékát.
Ő tényleg olyan,hogy ha akarja lecsapolja a mocsarat és letojja mi lesz a halakkal,békákkal stb..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Józsa Úr!
Úgy gondolja,hogy a svájci bankok csőre töltött puskával a fejüknek szegezve erőszakolták a magyar családokra a frank alapú hitelt.Ez a vásár nem kettőn állt?Nem azért döntöttek a frank alapú hitel mellett,mert az lényegesen kedvezőbb kamatozású volt mint a Ft.alapú?A hitelfelvevők kezét kinek kellett volna fogni?Ki a hibás abban,ha valaki nem tud előre gondolkodni?Svájcból irányították azt is,hogy a dicső kormánytagok/Kósa,Szíjjártó,Orbán/buta megnyilatkozásai okán a Ft.bedőljön.Hallott már az üzleti világban bizalomvesztésről?Ki okozta?A piac bizony ez esetben büntet.
Azt sem értem milyen érdeke fűződik egy banknak ahhoz,hogy sok hitel bedőljön?Erre inkább ráfizet,mert a bedőléssel együtt a sok ingatlan ára a béka feneke alá esik,még a tőkét sem fogja tudni megkapni.A pénzt azért helyezi ki nem,hogy hosszú távon biztosítson hasznot magának,nem bolond,hogy a saját érdeke ellen tegyen.Butaság,hogy a pénzemberek érdeke az lenne,hogy az adós tönkre menjen.Gondolkodjon már,ebbe a pénzember is bele bukik.Ez okozta a 2008 évi nagy válságot is nem?-a sok bedőlt jelzálog hitel.
Régi mondás,ha nem tévedek még Mária Teréziától származik:ha a birkát nyírni akarod akkor tartsd jól!Kinek lenne az érdeke,hogy Magyarország tönkre menjen?Akkor ki fizeti vissza azt a töménytelen hitelt?
Ez az egész csak szélső jobbos propaganda ,amelyik valós megoldást nem tud kínálni a bajokra,csak uszítani tud amire a magát kiszolgáltatott helyzetben érző harap.
Egy biztos:pénz nélkül nem működik semmi,ha csak vissza nem megyünk a gyűjtögető,halászó,vadászó őskorba.




















,

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

hát persze, hogy gyengén és homályosan láttam, sőt nem is láttam az ön írásait akkor, amikor a svájcifrankosok több százezer magyar család házára vetették ki a lasszójukat, akkor ön nyilván helyeselte, nemde? És most végülis kiket védelmez? Csak nem azokat a pénzembereket, akiknek mindegy, hogy Magyarország tönkremegy...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Sajnos ön nagyon homályosan lát, olvas, értelmez, és FÉNYKÉPEZ !!
Ez arra jó, hogy elbújjon és az utcán ne ismerje fel senki ?? Gyáva és hazug embernek a mentsvára ez....
És homályosan FOGALMAZ, DETERMINÁL. Sajnos, ami marhaság, az marhaság. A lószart nevezheti ön állati bioeredetű citromnak is,- akkor is az marad,- ami. Ezért kell marhaságnak minősíteni amit ide beböfög.
Állítom, hogy tizedrészét NEM ÉRTI annak, amit itt olvasott. Pedig ott van a keze ügyében a rengeteg tudás és ismeret, csak elő kéne tudni csalni, és meg kellene érteni.
Ön is a marhaságot veszi be ....mert az igazság az magas...
Valamivel azért NEM ÁRTANI BIZONYÍTANIA IS, AMIT ÁLLÍT.
A bugyuta Jobbikos lózungok csak az önfélék butítására jók,- de úgy látszik arra nagyon beváltak !
Az a hülye duma, - hogy "rabszolgákká válni" , meg "külhoni pénzem,berek szivattyúi"
- honnan a fenéből veszi,- és MIVEL TUDJA BIZONYÍTANI ????

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ugyan-kérem , amikor beléptünk, nem arról volt szó, hogy nekünk kötelességünk kellene - rabszolgákká válni, sőt az sem hogy a külhoni pénzemberek kamatszivattyúit elszenvedjük.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ha ezt a Józsa Miklós úr elolvassa!! Ha (!) elolvassa! Ajánlom szíves figyelmébe .
Ha netalán még is elolvassa, jó volna, hogyha minden KÉKKEL leírt mondatra-mondatrészre rákattintana, és ott is olvasgatna....Mert a jó pap is HOLTIG tanul,-még akkor is ha mellette hisz is valamit, de a tudás, az más dimenzió, mint a hit. Sokkal magasabb dimenzió.

Válasz