dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Józsa Úr!
Egy kérdésére adandó válasszal adós maradtam: "miért sejt ott "birkanyájeffektus ", ahol a többség szava a mérvadó?"Pótolom a hiányt.
Látott már birka nyájat?Van egy vezér kos,akinek a kolompot a nyakába szokták tenni.ez megy elől a nyáj pedig követi akárhová megy is.Valami ehhez hasonló történik önökkel is,mert egyrészről a tömeg EU és IMF ellenes transzparenseket visz és jelmondatokat skandál akkor amikor a vezér éppen az Eu-nál és IMF-nél kuncsorog hitelért,mert különben csődbe megy az ország .Nos tehát:követik a vezérkost vagy sem?A megnyilvánulásaikat látva inkább tűnt jobbikos tüntetésnek vagy egy a kuckó a kemencével?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gratuálok! Igen jó neveltetése van Uram! Mit várjunk el az ifjúságtól, ha már az öregeknek sincs modora! Látom, nagyon egyedül van, s egyetlen szórakozása a mások lehurrogása!
Sértegetni azt tud, de érvelni nem!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Kérdeztük egy részét 2-án de nem akarta hallani ahogyan a HVG munkatársa feltette a kérdést.Nos a cégek nagy része gyors lejáratú stb..hitelekkel dolgoznak, és igyekeznek nem eladósodni..tehát bizonyított tény,nem a hitel felvételével lehet eladósodni,hanem a helytelen felhasználásával.
Tudod az a baj az emberekkel,hogy a régi szokásokat nem bírják a magyarok levetni.Rákosiért pont így mentek neki egymásnak,az ortodox párt hűség már a realitását is elvesztette, de harcoltak érte mert az eszme az..Lehet valaki hű párt katona de az a legjobb ha a hibákat is észre veszi.hidd el többet segít a pártjának,ha feltárják a hibákat,mintha elhallgatják és fényezik.
Bizony a Fidesz kegyelmeséknek-mert lassan elvárják ezt a megszólítást ismét-sok millió deviza hiteleik volt !!!!És hoztak egy törvényt ami alapján ők vissza fizették a többi meg, hát egyen sarat...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Molnárné.Bkv-nál dolgozó unokaöcsém, meg a Közterülteseknél a régi munkatársam Msn-es konzultációnk alapján a következőt tudom hozzátenni, mint plusz infót. Személyes megjegyzéseiket mellőzöm...
Matematika modellezéssel kiszámították. Azon az egész területen, ( nagyon pontosan tudják hogy hány négyzetméter az egész),- minden mozgás,nélkül, CSAK szoros és közvetlen kötelékben ÁLLÓ helyzetben sem az 1 millió,- sem a Rendőrség szerinti 400 ezer, -sem a 300 ezer fő NEM FÉRT VOLNA EL. Fizikailag. Csak ha egymás vállán áll egy részük. Ami látszott, a tv felvételeken az bizony elég nagy sor és térközzel MENETELŐ, SŐT, FÁRADTAN BANDUKOLÓ, nyűgös, megtört , szomorú emberek csoportjai látszottak. (még a Hír tvben is...)Éppen ezért NEM hiszek el egy számot se, -még a matematikai közelítést se. (124-125 ezer). Csak a saját szememnek hiszek. A menet vége AZÉRT NEM ÉRT ODA, CSAK A SZÓNOKLATOK UTÁN, MERT SOKAN ALIG VONSZOLTÁK MAGUKAT! Nem is csodálom. A legtöbben 200-500 kilométert utaztak , buszoztak ! Ráadásul nagy részük 60 körüli. inkább feletti volt. A fiatalabbak azok "elvárás alapján" vettek részt, mint közalkalmazottak....(gyorsan le is léptek).
Én csak csodálkozok. És nem vonok le belőle semmiféle következtetést.
Mert a feketeleves még csak eztán jön.....És keserű lesz.... És rengeteg dolog határozza meg az emberi tudatot. Vagy a LÉ, vagy a LÉT. A lé az szabad főzésű,- 60 liter/fő/ év mennyiségben. A lét,- az meg pár hónap múlva fog világosan kirajzolódni....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mindig jókedvű ismerősünk,mondja,ő bizony felmegy Pestre.Ha már kacsa volt,hogy elveszik,a kedvezményes utazást ő bizony Pesten akar lenni szombaton.Mert azért más élőben ott lenni,majd nézzük lesznek ott még 500.száz ezren is.Meg ugye a mindent,megmutatnak ám,nem úgy mint régen.Hisz láthattuk a Pesti kapitányt is,csont részegen kibugdácsolni, az autójából oszt mérgében lepisilte a rendőrpalotát. Mer ugye nem akart nyugdíjas lenni,pedig nekik lehet ám 45,éves korban menni, nekünk meg annyit,kellet dolgozni,a nyugdíjért. No de a mi ismerősünk,kulturált ember, nem tesz ilyet,oszt ha Pesten akar magyar lenni hát úgy legyen.De most mindenütt nehéz,meg oszt ,számolni is tud,mondta is,hogy 500 ezer volt az nem 100. Meg is állapította,hogy nem is lesz olyan könyű a Fideszt elmeszelni.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ugyan már engem kedves Sváby akárki, utálom magát, mert elvitatja tőlem azon demokratikus jogomat, hogy véleményem leírhassam, Mondja - maga tényleg azt hiszi, hogy ez a demokrácia. Maga diktál és nekem meg kuss??
Hát nem visszautasítom - amit nekem felró??? Megértette!!!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Az árfolyammozgása véleményem szerint primitiv rablás, ideje lenne véget vetni már!

Válasz

Véghné Melinda üzente 12 éve

Szembegyalogoltam a tömeggel ......
Miért is?
Hát nem tudja, hogy a fel vett hitelt vissza kell fizetni kamatostul ?
Hát nem tudja kik vették fel ?
Hát nem tudja hol kötött ki? ( mert az ország nagy többsége nem érzékelte a fejlődést, azért változtatott nyilván )
Hát nem tudja hogy az árfolyam mozgása mit jelent ?
Hát ezen gondolkozzon Önt idézem: " Én azóta ezen gondolkozom, hogy hogy lehet ."
A provokációt meg hagyjuk már .......... valami jobb témát hozzonak fel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az, hogy Romániában tüntetnek, az nem vonja okvetlenül maga utan azt a tényt, hogy nálunk is lesz tüntetés. Tehát, ha nem értesítik, szervezik őket, akkor nem tudhatták!
A kölcsönfelvétel ellen lehet ágálni, de tudja-e Ön uram, hogy miért volt ez? Ha tudná, nem írna ilyeneket. Nincs olyan ország, aki ne venne fel kölcsönt!
Most Orbán úr is bebiztosítja magát erről az oldalról, mert ha nem tenné, akkor hamarosan csődbe menne az ország.
Legyen szíves, mielőtt valamit ír a háttér információkat is figyelembevenni! (Interneten található külföldi tudódsítások ezek, németnyelven.)
Ön Uram bizonyára nem minimálbéres, s nem minimál nyugdíjas, mert ha az lenne, akkor biztos, hogy elégedetlenkedne!
Tegnap volt egy körkérdés a TV-ben, tudja-e Ön az egészséges élet költségeit fedezni?

A válasz: 17 % igen, a többi nem! Ihaj, csuhaj, de jól élünk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, hogy honnan tudta, ez inkább egy költői kérdés volt. Sejtettem én már rég, hogy honnan fúj a szél.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

kedves juhász nagy sándor, elhiszem, hogy ilyen a Fidesz, én is gyűlölöm a politikusokat, de a külföldi pénzbandákat még annál is jobban, Ezek vannak, Tudod, akik óriási kölcsönöket vettek fel, azokat kéne kérdezni, hogy hol van a lové????

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Hanna tudta?
Megmondjam, onnan, hogy Romániában is erős tüntetés volt az IMF és egyéb háttérbandák ellen, Ezek a bandák az eu mögé bújva kihasználják - sőt kifosztják az újonnan eu-tagságba kényszerülő kelteti tömböt. Hát ezt a románok még inkább tudják, mint itt. De érdekes, Ott nincs se jobb, se baloldalon olyan ember, aki az IMF-nek meg a pénzbandáknak szeretne kedvébe járni? Ott mindenki az ország szuverenitását védi. Ezzel szemben nálunk a baloldal kész mindenkor kiszolgálni a külföldi érdekekeért küzdő köröket. Miért? Ők talán nem itt élnek?
na, de van itt még valami: Hazánkat óriási adósságot már nem képes kifizetni. Mi lenne, ha az MSZP fizetné ki? HIsz ők vették fel???? Nos, erre mit lépnek a bal-dumások???

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Mivel Józsa úr NEM veszi magának azt a fáradtságot, hogy vagy a VÁLASZ ablakra kattintson, vagy más módon jelezze, kinek szánja mondandóját,-tehát joggal feltételezem, hogy a magyarsággal kapcsolatos véleményét nekem szánta.
Csak röviden annyit, hogy családom II András árpádházi királytól kapta a nemességet,- anno domini(lásd Székely Nemesi Almanach).. ha tudja mikor uralkodott, de szerintem nem tudja...Igen nagy valószínűséggel dicső vezérünk ősei valahol Palesztina és a mai Törökország körül tartózkodhattak....errefelé vándorúton.
Hogy a kérdést nem veszi észre, az maga a csoda! UGYANIS A KOPITS FÉLE CIKKNÉL IS VAN ! Meg szinte mindenhol. a kérdést nem a kérdőjel teszi azzá. Mint ahogyan az ön kijelentéseit se a mondat végi pont teszi valóssá, mert semmivel nem tudja alátámasztani azokat.
Ismét leírom ! Már az általános iskola ELSŐ osztályában tanítják, A TÖBB-KEVESEBB FOGALMÁT. ÖN SZERINT MELYIK A TÖBB A (HÁROM) %-OS KAMAT, VAGY A 10,85 %-OS KAMAT ? És akkor dicső vezére, aki inkább a 10.85 %-os, vagy akörül PIACI pénzeket akarja felvenni hitelre, és nem a 3 %-ost, ő az aki a nép érdekét nézi, és nem azok, akik azt mondják, hogy a 3 az nagyjából a NEGYEDE annak ???
Kinek is kell SZÉGYELLNI MAGÁT ?? Ez kérdés? NEM ?
Szerintem Önnek. De nagyon.
azután : Mi is az a nagyon jó , és hasznos, eredményes intézkedése kormányunknak?? A lenyúlások, és az árfolyamrontás ??
Hogy úgy nö9velték az államadósságot, HOGY EGY VESZEKEDETT PETÁKOT NEM LÁTTUNK, NEM HASZNÁLHATTUNK FEL BELŐLE?? Ugye egyszer a mANYUP 3000MILLIÁRDJA,- MAJD A SZÍJJÁRTÓ-KÓSA POFÁZÁSA, (megugrott a forintromlás!)ÉS MOST több az államadósság, mint bármikor !?!? LÁSD ÁLLAMADÓSSÁGKEZELŐ KÖZPONT HONLAPJA !!! ??? (majdnem egy l-el írtam mint a Smitt.)
Nos akkor kinek kell szégyellenie magát,. Mert 3000 milliárd kidobva, majd újra megnő 4000 milliárddal, az összesen 7000milliárd. Csak azért, mert csak-csak ki kell fizetni az árfolyam változási emelkedéseket IS !! Mert hozzáadódik, és MÉG EGYSZER KI KELL TERMELNI VALAHOGYAN ? És mi itt forintban (!) termelünk !! Érti?? NA ! Látja a kérdést ? vagy nem ??VAGY EGYÁLTALÁN NEM ÉRTI ?? Miért is szégyellje akkor magát a Kopits úr? Mert meg merte említeni, hogy az amit tesz(nek) az rossz ??
Várom válaszát, ha van hozzá érve, és számadata is...
És még egy kérdés ! A Horvátok MIÉRT IS SZAVAZTAK AZ EU-ba való belépésük MELLETT ?? Ön szerint ?

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Tudod Miklós nem baloldali lettem én konkrétan,hanem 45 évi kemény munka után jogfosztott nyugdíjas..Visszamenőlegesen vette el tőlem Orbán mint Rákosi a 1953-ban attól akinek a párt nem tetszett
Ha már fa fejű az ember akkor legyen valamilyen nemes fa ne szú rágta.
Ja és most is az megy nincs pénz .-.csak a rokon gyereknek 2 millás fizetésre, haverokat királyi kegy állásokba, megduplázódott a tanácsadók száma, már Kis pistának is autó jár..nincs pénz te mondtad..oszt jó napot.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
Honnan tudta a határon kívül élő magyar?Megszervezték őket.Külön buszokkal hozták a fáma szerint még napi díjat is kaptak.Ki fizette a révészt?Ugyan ki,a magyar adófizető,ha áttételesen is .Abban úgy látszik már nem bíztak,hogy a hazaiak is elegendően lesznek.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Hú, de kíváncsiak lettetek, Elsősorban ne tagadjátok, tudtok róla, hisz baloldaliak vagytok és besegítettetek nekik. Tudjátok - hazánkat erős liberál -bolsi támadás érte, Ennek elhárítása bizony megért egy szolidáris tüntetést: mert hol van már az az idő, amikor Lenin jót akart a világnak, Annak az eszmények megkövesedett maradványai /Moldova György írót idézem/ elárulták az eszmét. Gyurcsány Ferenc 8 év alatt semmit nem tett a népért. Hiába baloldali. Valójában pénzember, aki milliárdokat Indonéziába fektet be, eltitkosítva minden és semmivel nem segíti a magyar népet. Itthon semmit nem tesztek az ország felemelkedéséért. de ezt nem ismeritek el, miközben mindig az volt 8 évig szajkóztátok - hogy nincs pénz, nincs pénz. Ez a lemezt soha nem akart lejárni! Így volt!
Miközben baloldali nagy tudású un országvezetőréteg óriási kölcsönöket vett fel, megterhelve ezzel az ország jövőjét, a pénznek nincsen nyoma, mert mindig ezt lehetett hallani fórumokon, tévékben, Parlamentben 8 évek keresztül, hogy "Nincs pénz!"
na, de akkor hova tűntek a felvett összegek? Kinek a számlájára vándoroltak???
És még azt hiszitek, hogy valaki fog ezek után hinni nektek, Na, az nagy barom, illetve birka, aki hiszi amit ti itt lózungoltok, mert én nem.
Mi van, jól megfeleltem??? he he he

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Nos eljön az idő amikor a nyugdíjas felébred, csak akkor már késő lesz, kivéve aki hisz a feltámadásban,mint a szomszédom gyerek koromba a és a gyerekek elől vitte el a sonkát a papnak..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

A kérdésem így szolt:
"Jó lenne ,ha beavatnának melyek azok az intézkedések,amelyekért érdemes kiállni?"Erre nincs válasza?Akkor mi marad?A "birkanyájeffektus"Hol a többség szava?Vagy már a kb 400000 ezer fő ,de legyen 1 millió lenne az,akik azt sem tudják,hogy miért mentek oda.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"Milyen kérdést? Nem látok semmit."
Gyenge András üzente- "ALÁTÁMASZTOTT VÁLASZT arról, hogy most akkor mi is az a nagyon jó,- és helyes intézkedése dicső vezérünknek, -és a mameluk társaságának "
dr.Bakai Borbála üzente-"Jó lenne ,ha beavatnának melyek azok az intézkedések,amelyekért érdemes kiállni?"
Még ha nem is látja az első után a kérdőjelet,ha jól értelmezi a mondatot,az bizony kérdés.
A második mondat az pedig egyértelműen kérdés,no ez az a két kérdés,amelyeket szíveskedett óvatosan megkerülni.Ügyes és jellemző a vita taktikája.Józsa Miklós üzente-"Milyen kérdést? Nem látok semmit. Hol?"-Nos ilyen kérdés és itt!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves Dr.Bakai Borbála, miért sejt ott "birkanyájeffektus ", ahol a többség szava a mérvadó? Emlékeztetni szeretném, egyszer, nem is olyan régen - mintegy 120 fős demonstráló tömeg gyűlt össze a budapesti Kempinski hotel előtt azért, hogy tiltakozzanak Adrian Nastase román kormányfő és Medgyessy Péter miniszterelnök találkozója ellen vasárnap este. A tüntetők között volt Bayer Zsolt újságíró, Siklósi Beatrix televíziós szerkesztő és Grespik László, a fővárosi közigazgatási hivatal korábbi vezetője is. - Nos akkor meg az volt az önök érve, hogy kisebbségi akarat nem erőltetheti rá elképzeléseit a többségre. Nos, most én is ezt szeretném válaszolni. Tisztelettel JM.

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Milyen kérdést? Nem látok semmit. Hol? Szerintem, én nem kaptam választ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Olvasom az újságot, "több, mint 100 000-en tüntettek a kormány mellett". Nézem a TV-t, itt már 400 000-ről van szó. Külföldi sajtó: 500 000.
Hát most mi is az igazság?
Felmerül bennem persze az a kérdés is, hogy honnan tudta az a sok külföldön élő magyar, hogy itt ilyen tüntetés lesz, mert a tömeg nagyrésze belőlük állt, ingyenes buszokkal hozták őket fel, ugyanúgy, mint a vidékieket, Budapestre.
Én balga meg azt hittem, hogy spontán megnyilvánulás volt.

Józsa Miklós úrnak már ketten is tettek fel kérdést, de nem válaszol, vajon miért kerüli meg a kérdést? Személyeskedéssel semmi nincs megoldva. Szíveskedjék érvelni!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

A dicső vezérünk végül is magyar, de hogy ön micsoda, kicsoda, arról nem szól ez a kormányellenes butaság semmit.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Józsa Miklós úr gondolom, vagyis inkább remélem, hogy ott volt.
Mert ha nem volt ott, akkor nagyon hamis képet alakít ki itt magáról.
TŐLE szeretnék én is , DE KONKRÉT, ÉS ALAPOS ÉRVEKKEL ALÁTÁMASZTOTT VÁLASZT arról, hogy most akkor mi is az a nagyon jó,- és helyes intézkedése dicső vezérünknek, -és a mameluk társaságának amiért odamentek, és vonultak.....

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Tanulságos írás.Kíváncsivá tesz,hogy vajon a Fidesz hívek hogyan látják?Jó lenne ,ha beavatnának melyek azok az intézkedések,amelyekért érdemes kiállni?Vagy tényleg csak az "eszme",a tömeg pszichózis érvényesült?birkanyájeffektus?

Válasz