Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Kedves Medve Úr! Nehogy azt mondja hogy az Orbán Viktor most azon szorgodkodik, hogy a " javítást" végzi??!!! Mondjon egy-két olyan dolgot amivel jót tett az "uralkodása" alatt az országunknak!!! Az előző kormányok ideje alatt is csak a kárt- halmozta kárra. Igenis a pokolba vele( ha befogadja a pokol) addig amig nem lesz még szarabb a helyzet... soha nem fogja kivezetni az országot a bajból. Ehhez nem kell az előző 8 év hibája.Ha ő egy szuper gazdaságot vett volna át, már azt is tönkretette volna, ... hisz nem ért semmihez.....Sajnos hogy ilyen emberek vannak mint ő és ilyenek irányítják az országot. És az is sajnos, hogy olyan emberek vannak, akik a sok-sok baj, hülyeség ellenére, imádják ezt a senkiházit...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

“A hatalom birtokának az a hatása, hogy az emberek süketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt, ami az orruk előtt van, és nem hallják, ami a fülükbe harsog.” (Mahatma Gandhi)
Bölcs megállapítás-a bukás kódolva.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Lugánóból nekem is tetszene, hogy ha hazajövök alkalmanként akkor sokkal, de sokkal többet ér a pénzem....A Nászom fiának is tetszik hogy alapos béremelést kapott , mert a fizetése €-ban van. Most volt itthon pár napot. Ő mondta...

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Hát ha nincs rá itthoni hiteles emberektől válasz ,nem ártana ebben a dologban is szétnézni külföldön. Én már hallottam ,meg olvastam egy-két példát, lehet, hogy nálunk is beválna.Nem kizárt az sem ha a külföldi rossz példák garmadája bevezethető volt, hátha a jó példa is bevezethető.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

"Az Opera előtti tüntetésről csak annyit, hogy azoknak, akik kivonultak a parlamentből, amikor az Alkotmányról folyt a diskurzus, azok önmagukat zárták ki a vitából, és ezután semmilyen erkölcsi alapjuk nincs a kritizálásra."----Írja ezt ön,akkor amikor amikor a most kritizált párt parlamenti képviselői tevékenysége igen gyakran merült ki hosszú időn keresztül a kivonulásból,illetőleg a be sem járásból.Akkor mintha mégis jogot formált volna a kritikára.

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 12 éve

Hallo Istvàn!
Gratulàlok a hozzàszolàsàhoz. Nagyon értelmesesen àtgondolta a goldot. Teljesen igaza van. Màsnak se àrtana ilyen irànyban gondolkozni és cselekedni. Kivànok minden jot a jövöben Onnek és a hasonlo jo gondolkodàsu embereknek!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

István ! Egy konkrétum : - a multik teremti elő, fizetik be az államnak a GDP 65 %-át !! 4,8 a mezőgazdaságé összesen !!! A többi a kis-középválalatoké .
Mondjuk holnap eldöntik,- és HÁROM NAP ALATT (!) ELTŰNNEK INNEN, NEKIK KEDVEZŐBB HELYRE ?? Itt maradnak az üres épületeik áruházaik , lásd PROFI üzletlánc....
Én már láttam ilyet. a szomszédasszony hazajött pénteken a de.-ös műszakból. Hétfő reggelre CSAK AZ ÜRES IRODÁK-ÉPÜLETETEK MARADTAK , a többit a tulajdonos elvitte Romániába ! Még az tárgyhavi fizetéseket IS ! Az utolsó csavarig a raktárakat is....
És BÁRMIKOR MEG TUDJÁK TENNI, HA RÁKÉNYSZERÜLNEK ,- mert van élet Magyarországon kívül is....Megtette ezt nem csak a JOHN TAYLOR, ( amerikás Szabó barátunk a volt Finomposztó nagyvállalattal, hanem az ANSALDÓ is a Ganzzal....
Mi lenne akkor? Maradna a tavalyi megtermelt NEMZETI ÖSSZTERMÉKNEK a 35 %-a !!
És az mire volna elég ?

NEM LENNE ÁRAM, GÁZ. Erre kérnék valami okosat...
Mert ha van megoldás, akkor legyen forradalom, legyen harc, vesszünk össze
mindenkivel....
A másikra csak annyit,- próbáljon meg a MÁGA ZOLI hegedűművész (picikorátol ismerem) koncertezni, ha én fogom a jobb kezét !! Pedig már az apja is kitűnő muzsikus volt. DE HA NEM HAGYJÁK ? nem segítik csak akadályozzák ? Ha ezt teszik a Mága,Zolival, akkor ma utcazenészként vegetál talán ....
Van egy jó elv.
Van olyan nép, ahol már bejött . ÉLNI, ÉS ÉLNI HAGYNI, -TENNI, ÉS TENNI HAGYNI !!
És a bírálatot átgondolni, hátha segítene valamit, és nem mereven elutasítani mindent, és azt kiáltani világgá, hogy "én vagyok a megváltó, minden titkok tudója, mert én felkészültem ! " Mindenki aki másként látja az kiiktatandó ellenség ? Lásd MERKEL asszonyéknál....
Érdekes módon másnál megy , nálunk meg nem. Miért ? Van erre válasz ? Lehet rajta gondolkodni...

Válasz

Gyenge István üzente 12 éve

Az Opera előtti tüntetésről csak annyit, hogy azoknak, akik kivonultak a parlamentből, amikor az Alkotmányról folyt a diskurzus, azok önmagukat zárták ki a vitából, és ezután semmilyen erkölcsi alapjuk nincs a kritizálásra.
Persze, értem én, hogy a tehetetlenség diktálta a kivonulásukat, hiszen kétharmad ellen nem lehet kapálózni. De hát, kedves MSZP, tetszettek volna jobban muzsikálni!
Hogy új miniszterelnök kellene? De hát ki? Mert az ellenzéki pártocskáknak egyetlen fajsúlyos, hiteles figurája sincs. És ez nagy baj, a jövőre nézve is. Handabandázó szerencselovag mind.

Válasz

Gyenge István üzente 12 éve

Hogy Orbán V. a hatalomvágy miatt teszi amit tesz? Nem hiszem. A vágy ugyebár azt jelenti, hogy áhítunk valamit, ami még nem a miénk. Orbánnak viszont megvan a hatalma, nem kell vágyakozni utána.
Az egyik hiba az volt, hogy kikezdett a pénzvilággal. Az elképzelés jó, mert hiszen miattuk van majdnem minden bajunk, le kellene törni a szarvukat, de alaposan. Csakhogy ez nem megy, túl kicsik vagyunk mi ahhoz. Előbb társakat (országokat) kellett volna keresni az akcióhoz, és úgy belevágni. Még ekkor is kétséges az eredmény.
Hogy meg akarta regulázni a multikat? Igaz, nagyon rájuk fér, mert csak hordják ki tőlünk a pénzt. Fizessenek adót, mint más, nem pedig adókedvezmény, meg állami támogatás. És ha nem tetszik, odébb lehet állni. Hogy munkahelyet teremtenek? De ugyanakkor meg tönkreteszik a sok kistermelőt, boltost, vállalkozót. Így egyáltalán nem jó bolt nekünk, hogy itt vannak.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Medve István úr. !
Igaza van egy két dologban. Azonban ítélkezése egyoldalú. Van ugye a jogban olyan fogalom, hogy TÁRSTETTES ? Meg BŰNSEGÉDI BŰNRÉSZES ? ?
Meg FELBUJTÓ ?
Ugye a BTK -ban ezek a fogalmak jogilag tisztázva szerepelnek.
Meg "gondatlanságból, vagy szándékosan " ez is szerepel. Tudom, hogy rossz Ifával, vagy traktorral nem lehet dolgozni.
De ha azon a javítás helyett ront a tulajdonosa, akkor bizony megszívta.
Ha rossz, oda nem illő alkatrészt tesz bele a szerelő, akkor annak sanyi. Odavinné még egyszer ?
Sajnos mostani szerelőink ezt a hibát követték el, de mindent megtesznek, hogy elhitessék, hogy jól dolgoznak....az autó príma.
Ezt már rajtuk, meg korlátlan hívőjken kívül,- bel és külföldön egyaránt azt mondja szinte mindenki,- még az Euba levő párttársak is, ahol Orbán Viktor az elnökhelyettes, hogy bizony hogy nem jó ez, ami itt megy..... Most már a teljesen "jobboldali" szakemberek nagyobbik része itthon is. Még a Both Péter Ákos is, aki pedig gazdasági minisztere (!) volt .
Azt nem hiszem el, hogy Orbán az országgal egyenlő... Kétlem...Csak ő, és hívei állítják.
Orbán Viktor magatartásába bele van kódolva bukása. Orbánt Viktort Orbán Viktor buktatja meg. Nem az Eu, vagy az Usa. Azzal, amit a "zelmúttnyócévben" csinált. És azzal, hogy beleszerelt olyan alkatrészeket a gépezetbe, amivel visszafelé akarja forgatni az idő kerekét. Már a 3 millió földönfutó koldus megvan...meg a milliárdosai...Akik az alaptörvénynek hála minden erőfeszítés nélkül a 16 % os miatt lesznek évről évre gazdagabbak. Ez a fejlődési irány csak a latinamerikai banánköztársaságokban van így.
Szeretném hinni amit írt, meg dicsérni a kormányt, de sajnos másfél év alatt több rossz történt, mint a "zelmúttnyócban." Egy józan ember, hagyja, hogy a munka szarabbik részét hagy végezze el helyette az, aki belefogott, utána akkor neki úri muri lesz az egész...Legalább is sokkal könnyebb, mert nincs olyan mély a pöcegödörben a trutyi...
Ha ön, mint fuvaros, el...ja a megbízhatóságát, akkor mikor kap újabb fuvart ? Ha nagyon,- akkor lehúzhatja a rolót? Ott azonban csak önről van szó.
Itt is oda a bizalom, és ez csak piti dolgokon múlott.
-Jó volna, ha önnek volna igaza...

Válasz

Medve István üzente 12 éve

Kedves hozzászólók,mindnyájan az Orbán bukását akarjátok,pedig ha Ő ,bukik az Ország is
nagyot bukik. "Szarból "nem lehet várat épiteni.A Szart,pedig a Szocialista 8-éves, kormány
hagyta itt.Én egy nyugdijas 70-éves,még dologózó fuvaros vagyok.Én tudom,hogy a rossz kocsival(Péld: Ifával,) is lehet,dolgozni és meg élni,csak elöbb meg kell csinálni!!!Mert Nincs Jóbb.Eggyenlőre az egyetlen kormány aki meg tudja menteni az Országot.A többinek még
fogalma sincs.Én az öreg kocsijaimmal jól meg élek csak többet kell dolgóznom a javitásnál. Sajnos egyenlöre az Orszggal is ez van!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves István. Nagyon nagy része bizony igaz mindannak, amit írtál.
Csak a tisztább látás miatt egy két gondolattal kiegészíteném.
Csak egy kicsi bökkenő van. 89-ben a NÉPSZAVAZÁS igen nagy 76 %- körüli arányban a kapitalista rendszer mellett döntött. Akkor volt 22 Milliárd $ kintlévőségünk, de volt 18 milliárd "állítólag behajthatatlan követelésünk, és erre mondták, ez "fenntarthatalan.
És volt olyan 50 tonna aranytartalékunk is. De nem voltak milliárdosok, de nem voltak nincstelenek se. A mostani az aranytartalékról nincs információm....csak a valuta tartalékról. Az még meg van, amennyi kell a nagyon importigényes ország és gazdaság működtetéséhez.
Most van 32260ezer milliárd forint államadósságunk körülbelül. Mert a forint árfolyam változása miatt az utóbbi időben állandóan felfelé emelkedik.10 % forintromlás az legalább 6 % -os államadósság emelkedést hoz magával automatikusan. És még hozzá kéne adni az önkormányzatok valutában lévő adósságát is !
Hogy ez most pontosan mennyi $-ban azt csak a tőzsdenyitás után lehet kiszámítani, mert a $ is meg minden más emelkedik a forinthoz képest...De jóval több.
Ez is egyfajta eredmény amit elértünk.
És azóta már több népszavazás is volt. Még "hatigenes" is, ami sokat segített , hogy ezt a remek eredményt elérjük.
A másik pedig a DEMOKRÁCIA. Tudom, most sokan azt mondják magukban, hogy a szamárnak széna meg abrak kell, nem az, hogy ordibálhasson.
Szerintem meg mindkettő kellene. Az ordibálás szabadsága is, meg a széna-abrak is.
Mert a jóltartott szamár nem ordibál, csak ha nagyon muszáj.
De még most se arra haladunk.
Én meg nagyon szeretném választott vezetőinket dicsérni, de a fentiek miatt nem tudom megtenni....

Válasz

Gyenge István üzente 12 éve

"...amit huszonkét év alatt fölépítettünk." Kik és mit építettek "föl"? Az ország 85%-át eladták, ellopták (finom szóval privatizálták. Én még emlékszem arra, amikor gyárakat, üzemeket 1 forintért kínáltak.) Hát erre nem lehet büszkének lenni. És mi van a hagyományosan jó magyar mezőgazdasággal? (Nyugati tudományos felmérések szerint a magyar termőföld termőértéke négyszerese az európai átlagnak.) Bűnös és agyament gyakorlat, ha egy gazdának azért fizetnek, ha kivágja a termő szőlőjét, levágja tejelő tehenét. Értem én, persze, idegen érdekek szolgálatában történt mindez, de akkor azok, akik asszisztáltak ehhez, ne nevezzék magukat magyarnak, és ne pöffeszkedjenek a magyar parlamentben.
És ahogy a rókaképű gyurcsány mondta, hazudtak, hazudnak most is, hülyítenek. De megértem ezt is, azt adják mi lényegük.
Csak azt szeretném tudni van-e valaki még, akinek számít ez a kis haza és népe?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Az emberek nem buták. Félnek. Okkal-joggal. Van már, akit a "jóljárók" kirúgtak, mert rákérdezett, ő miért járt rosszul? Mikor azt mondták, nem járhat rosszabbul.
Előfordult, hogy egyik Kovács kommentjéért egy másik Kovácsot tettek lapátra. munkanélküli lett, és csak "sejttették" vele az okot....megkérdezték, fenn van e a Facebookon...Pedig nincs is internete....
Csak félnek. És ahol az állampolgár fél az államtól, ....valahol valamikor jó vége nem lesz...attól tartok. Mindez csak idő kérdése....

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nem baj az . Úgylátszik, hogy az emberek alszanak, mire felébrednek nem mindegy nekik, hogy ki nyúzza őket? Hogy összefogjanak és milyen módon milyen célokért , ahhoz buták.

Válasz

robotka istvan üzente 12 éve

Ez tökéletesen igy igaz. Valaminek történnie kell mert az embereket is teljesen el lehetetlenitik ninden téren.

Válasz