Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Már egyszerűen szavakat sem talál az ember ,az orbán nem, a posztra való eddigi munkájáról. amit tett az ország mélyszegényitésbe döntésével az ország lakosaival szemben!!! Neki kellene a minden gyerek lakjon jól a szüleit munkával ellátni,hogy ne szorúljanak a gyerekek ilyen féle adományokhoz, és ez csak ideig -óráig van ,és nem minden nap! Rendszeres munkához juttatni, és a minden napi életük szebb és jobb legyen mint az orbán gyerekeinek!!!! Nem háború ez csak orbán gondolja, mig ezzel a szövegével is csak az embereket nézi hülyének és közben intézi az ország romba döntését, és nem a fel-lendűlésért igyekszik tenni, és nem igyekszik az embereknek a munkahelyteremtést az igérete szerint be tartani és megoldani! Azt hiszi az IMF nek nincs esze, csak orbánnak van? és ő mindenkit meg tud győzni. /csak azok az emberek egy komoly munka mögött vannak,nem ugy mint orbán aki még ezekhez csak zöldfülűnek számit! azt jelenti van neki még mit tanúlnia és kell is!!! Jobb ha a tökörbe néz és elgondolkodik magán!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úrral a vita olyan,- mint öszvérrel kártyázni. Részéről még adat, érv, indok nem került ide be. Csak bugyuta ködösítés, meg vádaskodás....Kár bele minden szó...

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Nos Győrffy megmondaná ,honnan tudja ki a kedvencem?Mert én erről nem beszéltem.Ami a számokat illeti:sem nem ATV,sem nem közvélemény kutató :KSH számai durván:A szavazásra jogosult lakosság és a Fideszre leadott szavazat 2010-ben./8 millió a 2,7 millióhoz ,akárhogyan is nézem ez csak durván egy harmad/Hogy azóta nőtt volna a Fidesz támogatottsága kétlem,még akkor is,ha "a legismertebb hazai cég december havi felmérésének az eredménye. "/Azért meg írhatta volna,hogy melyik,mert hogy mindegyik közvélemény kutató adatát olvastam,és az Ön adatával nem találkoztam./

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

A két kedves levelezőpartnereimnek csupán csak annyit, hogy mivel nem egy hírforrásból nyerjük ismereteinket, ezért nem is mondhatunk egyet. A % számaim nem ATV-ből származnak és a legismertebb hazai cég december havi felmérésének az eredménye.
Sajnálatra méltó, de már a kedvenceiket a jobbik is bőven lekörözte. További figyelmet önökre nem fordítok, éljenek saját hitük szerint és legyenek megelégedve leninista meggyőződésükkel, az sem baj, ha észreveszik, hogy az önök baloldala már a legerősebb jobboldali, szövegben szocialista, valóságban a legimperialistább párt.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Hölgyek Urak : kedvenc tüntetésem a Kossuth téren a vekkerórás volt !!!!
Néztem a parancsra felmutató vekkerekes ábrázatokat és soha nem feledem!!
Sokaknál már cserregett, de lám- lám vannak akik még mindig ott ragadtak vekkerrel a fejükön. Félek, hogy a világ azoknak is csörgöre állitja, csak abban nem lesz köszönet és a csengetés zaját mind vekkeresek és vekkertelenek egyformán fogjuk hallani! NE ÚGY LEGYEN!!! ÁMEN

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Győrffy Úr!
"A százalékokat pedig nem én találtam ki önök bosszantására"-írja.Ez az igazán nagy baj,ha már ekkora ordító hazugságot sem vesz észre,nem szúrja a szemét.Alapvetően abban különbözünk egymástól,hogy én nem tudom elviselni ha hülyének néznek jöjjön ez akár jobbról,akár balról,s ha olvasok valamit használom az eszem és kritikusan fogadom a mondottakat.Nem gondolom,hogy az aki használja az eszét,a valótlanságokat,hazugságokat szóvá teszi igazságosztó szerepében akarna tetszelegni.Be kell bizonyítani az ellenkezőjét-ennyire egyszerű.Konkrét kérdésre konkrét választ kell adni,vita és véleménycsere két különböző dolog,vagy nem?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr ! Tanácsai nélkül IS harmonikázom.Minden nap. Sőt szintetizátoron is. Ugye írtam : Űbung macht....Azaz : gyakorlat teszi a mestert. A zene egy olyan nyelv amit a világon mindenki megért...Ön esetleg ""beszéli"" ? Kétlem, mert akkor más formában közelített volna a kérdéshez.
A Párom már 47 éve itt van mellettem, és sajnálkozik önön.Mindíg felolvasom neki a képernyőről az írásait...Ne akarja tudni a véleményét. Nem ilyen finoman fogalmaz, mint én....
Azt hiszem, ön méltó párja lehet OV. nak, aki viszont nincs ön mellett, nem is volt, nem is lesz. Magasról tesz önre, rám ránk, és mindenkire. Abban is egyek vele, hogy egyformán viselik el a kritikát.
Hamarosan itt az új év . Önnek erről az évről rengeteg ADÓSSÁGA MARADT ! Amit bizony illene bepótolni. Az a sok-sok kérdés, amit ön kapott, az mind megválaszolatlan maradt!
Még egyet kérdezek! Mivel édesapja Horthi repűlőstisztje volt, önnek tudnia KELL, hogy a magyar repülősök közül KIK VOLTAK AZOK, AKIK AZT A KÉT ERDÉLYI VÁROST , azon a szép napon felségjelzés nélküli gépeikkel bombázták !! És az Oroszokra fogták ! Csupán azért, hogy legyen ok a belépésre a IV. vagy V. nagy buktánkba....
Az egyik fhdgy neve kísértetiesen hasonlít az ön vezetéknevére....
Egyébként soha, semmilyen körülmények között nem érzem, éreztem magam különb személynek senkinél!! Ma se, holnap se. Azt azonban biztosra állítom, hogy ismereteim, és látásmódom, szándékaim, és törekvéseim NEM azonosak az önével !
Erre viszont joggal lehetnék büszke,- de még az sem vagyok. Csak az büszke valamire, aki arra nem méltó....
ENNEK ELLENÉRE KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK ÖNNEK IS.
A két ünnep között még lenne ideje az adósságát törleszteni ... Várom....
Dr Bakai Borbálával meg ön össze sem hasonlítható. Mert nő,- mert sokkal okosabb mint ön valaha volt, vagy lesz,- és soha nem tartotta magát igazságosztónak, önnel ellentétben, és ő még eddig mindenkinek minden kérdésére konkrétan korrekten, számokkal, adatokkal, érvekkel tisztességgel VÁLASZOLT, amit sajnos önről nem merek állítani, csak szeretnék....És írni is tud, helyesen is....sőt, ő el is olvassa azt, amit ír....javaslom önnek IS.
Ha bepótolta az adósságát,(!) - akkor pedig BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁNOK ÖNNEK, MINT AMILYEN VÁRHATÓ !!!
Minden ""ződbáró"" nagy tisztelője : GyA.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Érzésem szerint sokan adnának az Ön számára érdekes választ a kérdésére;-2008-ban, vagy ma állunk jobban?-.Mivel Békés Karácsonyt Kívántam mindenkinek,így nincs lelkem itt mellékelni a kérdésével kapcsolatos válaszom.Véleményem szerint az ünnepre való tekintettel mérsékelhetné indulatait,mert azok egy bizonyos korban már ártalmasak

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

dr? Bakaival sem foglalkoztam. A százalékokat pedig nem én találtam ki önök bosszantásáraq. Ezek szerint ön a magyar igazságosztó. Ezt pedig ne velem, hanem a nagyon kedves családjával gyakorolja az ünnepen!

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Inkább várja a párját és harmonikázzon Gyenge ur, mint másokat kritizáljon! Foglalkozzon inkább önmagával és tárgyalja meg magával, hogy 2008-ban, vagy ma álltunk jobban és melyik kormány idején vettek el tőle is többet.! Én szemembeb sem különb egyén, mint aminek engem tart! Sajnálom én is begyöpösödését!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úrnál azt gondolom az aggkori leépülés alapproblémájával találkozzunk, az utóbbi időben bizonyosan.
Értelmi képességei csökkenése elér minden embert előbb-utóbb, sajnos.
Ez ellen azzal lehet egy ideig eredményesen küzdeni, hogy az ember gyereke lehetőleg minél többet használja az eszét. Mert az a testrészünk, amit nem használunk, az idővel mindenféleképp veszít működőképességéből.
A nővéremnél is tapasztaltam hogy amikortól nem mozgott eleget, attól kezdve a lábai folyamatosan egyre inkább, és egyre jobban fájtak, már kicsi mozgás kor is.
Győrffy K. úr beírásaiból meg erős fejfájásra következtetek.
MÉG NEM KÉSŐ ! Übung macht den meister ! Próbálja minél többet használni, úgy, hogy MINÉL TÖBB ÚJ DOLGOT IGYEKEZZEN TANULNI ! Nem szégyen. A jó pap is "hóttig" tanul ! A jó agromónusnak sem árt !!
Azért vigyázzon! Ne erőltesse meg magát ! Ha netalán kórházi ápolásra szorul, -figyelmeztetem,- OTT NE NAGYON HANGOZTASSA ILYESFÉLE VADFIDESZES VÉLEMÉNYÉT, mert a nővérek nem lesznek hálásak érte !! Sőt ! Már az orvosok sem csápolnak ilyesmire !
A számolást meg NE ERŐLTESSE. Az nem megy.....Szamárságokat meg azért ebben a korban NEM ILLIK hangoztatni....

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Győrffy úr!
Számtanból nem jeleskedik,pedig a maga korában már illene tudni százalékot számolni!A választó polgárok száma 8 millió körüli,a Fidesz 2,7 millió szavazatot kapott,akkor mennyi is az annyi?/ Mára ez már jelentősen apadt is,még a törzs szavazóiból is szép számmal veszített./Azt csak sajnálni lehet,hogy a lehetőséggel nem éltek,hanem visszaéltek mert bizony ennek az árát az egész ország fizeti meg,nem csak azok akik lelkesen tapsolnak ma is a bóvli kormánynak,információjukat csak a lakáj médiából merítik.

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

12% támogatott még DEMOKRÁCIÁJUKBAN SEM dönti meg és zavarja el a 60 %-os támogatottságú kormányt. Van egy csoport, kiknek annál jobb, minnél rosszabb. Nekik sokat hagytak hagyóék.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bartus úr ! Drága Tiborczom !
Mint a Bánk Bánban., panasza nálam meghallgatásra talált! Meghallgattatott, és butaságnak találtatott!! Nagyon. Globalizációs marhasága szót se,érdemel...
Hogy fogalma sincs, hogy azok a pénzek, amik PÁLYÁZATI ÚTON kerültek az Eutól az Önkormányzatokhoz, azok NEM KÖLCSÖNÖK,- HANEM CÉLZOTT TÁMOGATÁSOK !!
Magyarul : INGYEN PÉZ !! És csak az a feltétel, hogy arra lehet használni, amire PÁLYÁZOTT AZ Önkormányzat ! És ugye,- melyik párt volt az elmúlt 9 évben az Önkormányzatok élén ? És melyik pártnak volt a zelmúttnyócévben az a taktikája önkormányzati szinteken is, hogy MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB ??És mivel a önkormányzati hatalom vagy így, vagy úgy a FideszKdnp kezében volt , a legjobb lenne, ha bugyuta kérdéseit őnekik tenné fel !
A mezőgazdasági fantazmagóriája hülyeség szintjén veri az eddigieket is. Az üvegházasdija akkora marhaság, mint a plazmaerőműve, ahol 50 Ftból EGY forint értékű energiát lehetne pillanatnyilag előállítani. NO pont ennyi értelme van a fóliaházainak.
Ha nem vette volna észre, abba bizony energia kell ! És az ami nekünk nincsen. De ha volna is, ki a fene tudna VERSENYEZNI AZOKKAL AZ ORSZÁGOKKAL, AHOL MINDIG MELEG VAN, ÉS NEM KELL ENERGIA A FÓLIAHÁZBA !
VEGYE MÁR ÉSZRE, HOGY AZ EU SENKIT SEM KÉNYSZERÍT ARRA, HOGY HÜLYE LEGYEN ! ELLENBEN A FIDESZ "szürke eminenciása" A SIMICSKA ÚR TALÁLTA FEL, HOGY "MINDENKINEK JOGÁBAN ÁLL HÜLYÉNEK LENNIE !" Igen. Még önnek is.
És ezt a jogát NEM vitatja el senki.
Azt viszont KIKÉRJÜK MAGUNKNAK, hogy mindenkit hülyének nézzenek !!
Nagyon úgy néz ki, hogy az országnak már igen kis része áll ki Orbán Viktor mellett. És az is folyamatosan fogy. Csak azok maradnak, aki napról napra gazdagodnak. Ha ön is, akkor jó lesz, ha előre készül , hogy már nem sokáig... Mert mindennek vége lesz egyszer...
Azért meg nyugodtan imádkozhat, hogy a hitelünket az Isten fizesse vissza! Meglátja, megmarad nekünk...mert az isten se fizeti vissza helyettünk....
Azért jó volna, ha végre valahára egyetlen egyszer valamire válaszolna is.

Válasz

Drotos Imre üzente 12 éve

Ki adna kölcsönt olyannak aki nem biztos , hogy vissza adja ? A költségvetésbe nincs beálitva semmilyen beruházás, amely megtermeli amibe került. Nem diktál itt senki -ez csak Orbánéknak - kibúvó a felelőség alól. MOL- részvényeket vesz a kormány amire csak ráfizetés van, Szoba került a RÁBA - vásárlás. Több szavazó megszerzése érdekében a vasutasoknak - részletekben - osztja ki az állitólag jogos kifizetést. A(z) LKM-, DIGÉP-, DRÓT
GYÁR dolgozói mikor kapják meg a járadékukat ? ezeket ellenőrizni kell állandóan.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Bartus úr!
Kíváncsivá tett!Mi lesz 2012 nov.23- án?Teljes napfogyatkozás azt tudom.
Amit az IMF-ről röviden tudni lehet:idézem:
"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund)
IMF HQ.jp
A Nemzetközi Valutaalap (angolul International Monetary Fund, IMF) 1945-ben létrehozott washingtoni székhelyű szervezet, amely jelenleg (2010) 187 tagországot számlál. A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak. A tagok meghatározott kvóta (gazdasági súlyuk) szerint járulnak hozzá az alaphoz, és a szervezettől kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törlesztéséhez.


Hagyományosan európai – általában francia – vezérigazgatója van az IMF-nek, a Világbank elnökét pedig jellemzően az Amerikai Egyesült Államok adja. Számos fejlődő ország kritizálta ezt a gyakorlatot.
Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, részvételi kvótája 1038,4 millió SDR. Az IMF-hez történt csatlakozás óta hazánk többször is igénybe vette a Valutaalap forrásait ún. készenléti hitelmegállapodás formájában. 1996 márciusában kötött Magyarország elővigyázatossági hitelmegállapodást az IMF-fel az 1995-ös stabilizációs program támogatására, a program sikeres teljesítését követően 1998-ban a szervezettől felvett hiteleket teljes egészében visszafizette az ország. A 2008–2009-es gazdasági világválság hatásainak enyhítésére a magyar kormány 20 milliárd eurós kölcsönt kapott aminek a nagy részét az IMF adta.
Célkitűzései

Nemzetközi valutáris együttműködés érdekében konzultációs fórum biztosítása;
Nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok bővítése;
Nemzetközi valutastabilitás
Deviza-korlátozások fokozatos eltörlése;
Fizetési egyensúly helyreállítása érdekében IMF-segítség
Nemzetközi fizetési mérleg kiegyensúlyozás
Statisztikai számítás alapján kvótarendszer, ennek alapján történik meg az alaptőkéhez való hozzájárulás. A kvóta határozza meg, hogy az adott ország milyen mértékű pénzügyi segítséget vehet igénybe az IMF-től
Special Drawing Rights (SDR): különleges lehívási jog

Tevékenysége

Árfolyampolitikák felügyelete;
Pénzügyi hitelezés (maximum kvóta 320%-a);
Technikai segítségnyújtás

Működése

Az IMF élén a Kormányzótanács áll, melynek a tagországok által kinevezett kormányzók és kormányzóhelyettesek a tagjai. Évente egy alkalommal a Közgyűlésen dönt a felmerülő kérdésekben. A Kormányzótanács választja a vezérigazgatót 5 évre – aki egyben a 22 tagú Ügyvezető Igazgatóság elnöke –, valamint meghatározza a különféle feladatokat ellátó állandó és ad hoc bizottság ok hatáskörét.
Szavazati súlyok

A Kormányzótanács döntéseit súlyozott szavazással hozza. A súly az országok kvótája alapján kerül meghatározásra."
Ha kérhetem,cáfolja ami nem igaz,de ne úgy ahogyan eddig szokta-sehogy.

Még annyit:a nyolc év alatt kapott támogatás nem IMF hitel volt!Azt nem kell visszafizetni!

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 12 éve

A mai világunk megosztott, vannak akik mindent alárendelnek az USA pénzügyi körreinek és az IMF -nek . De vannak olyan reális meglátású országok, akik az elmúlt húsz év alatt ki ismerték a nagy pénzügyi rendszer törekvéseit , a nagy Globalizáció felé , ami nem más mint egyesült Európai államok meg alakítása. Ahol, nincs keresni valója a kis államok népeinek, mint a kiszolgáltatottság. Nem beszélve az IMF vezetőségéről , akik többsége , az Európai szocialisták ki selejtezett politikusai. Ugyan akkor szeretném meg kérdezni , Miért támogatják a mi milliárdosaink az Orbán kormány távozását, talán azért , mert ezeknek van mersze szembe szállni , Európa fekete szellemeivel.
Miért nem jutott eszébe senkinek sem, hogy Magyar ország a nyolc év alatt felvett támogatások nagy részét kénytelen volt az utcák, gyermek játszó terek, kisvárosi és falusi központok- terek rendezésére, az helyett, hogy munka helyeket nyitottak volna . Kis és közepes műhelyeket, mini feldolgozó üzemeket. A mező gazdaságban , évente legalább 25 000 hektár üvegházat kellett volna építeni, amivel legalább 5- 600 000 munka hely nyílhatott volna ! Nem gondoltam, hogy a híres közgazdászaink , nem vették észre ezt a nagy baklövést, amit az E. U.kényszerített ezekre a mezítlábas államokra.
Ha a magyar nép többsége nem áll ki a Kormányunk és Orbán miniszter elnök úr mellett, a hazai senki háziakkal szemben, akkor megnézhetjük magunkat , és azt is mit hagyunk gyermekeinknek és unokáinknak. Mert meg indul a nemzet felszámolása ! De hála Istennek, nem így lesz 2012. november 23 -ka után, számolom a napokat.
akkor úgy megjárja az egész ország, mint a kutya aki beledöglött a kölkezésbe !

Válasz

Bakó Istvánné üzente 12 éve

Orbánnak már rég máshol kellene lennie!
ELÉG VOLT BELŐLE!!!!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ezek már akkor úgy megbuktak, mint a "rottenbillerék",- mikor még hatalmon sem voltak,- nagyon sok ember előtt, csak a hülyeség tehetetlenségi nyomatéka akkora, hogy még mindig nem tudatosult bennük is. Legalább is ez a látszat, hogy nem vesznek tudomást a realitásokról, és nem csak ők, hanem még elég sok beszédített követőjük sem.
-- Egy özvegy asszonynak volt egy beszélő papagája, meg egy okos macskája.
Valahányszor kiment a lakásból, a macskának szigorúan meghagyta, hogy "Cirmi! NE piszkáld a Lórit.
Lórikám, neked meg nem kell beszarni, ha kerülget a Cirmi.
Egyszer elfelejtette a macskáját figyelmeztetni. Az addig piszkálta a kalitkát, míg kinyílt az ajtó. Lekapta Lórit a hintájáról, és szép lassan ballagott a vacka felé, és elkezdte kopasztani.
Közben a Lóri csak hajtogatta : NEM KELL BESZARNI ! NEM KELL BESZARNI !
A FELSŐ képen most akkor ki biztat kit,- hogy NEM KELL BESZARNI,- DE NÁLAM MÁR FOLYIK ?

Válasz