dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Németh István!
A maximalizált nyugdíjjárulék fizetésével kapcsolatosan szeretnék némi magyarázatot adni.Azt előre bocsájtom:akinek több a jövedelme járuljon nagyobb mértékben hozzá a közterhek viseléséhez!Csakhogy a nyugdíjjárulék fizetés esetén más a helyzet.A járulék fizetéssel nyugdíjfizetési kötelezettség keletkezik,a fizetendő nyugdíj összegét a befizetett járulék alapján számítják ki.Ha nem maximalizálnák akkor extrém magas nyugdíjfizetési kötelezettségek keletkeznének.Azt hozzáértők kiszámolták,hogy mekkora az az összeghatár amely mellett még rentábilis felvállalni a fizetési kötelezettséget,vagyis nem a többi járulékfizető terhére történik az.
A magas jövedelműeket kellene magasabb kulccsal adóztatni,így érve el,hogy nagyobb terhet vállaljanak,a szociális juttatásokból meg eleve ki kellene őket zárni/pl.családi pótlék/

Válasz

Németh István Gyula üzente 12 éve

Ha netán nem értenétek egyet velem, az nem baj, de, hogy kellet rendet vágni e téren is az biztos! Az persze más kérdés, hogy a nyugdíjak átlagösszegének szint vonala csapnivaló - és pláne úgy, ha ezekből kivesszük az érdemtelenül magas, kiemelt nyugdíjakat! Aztán a kormányaink igencsak agonizálhatnának azon, hogy miért is kell megállapítani limitszintet a nyugdíjjárulékok levonásánál! (ez ha jól tudom 7.5 milcsi, az ez fölötti éves jövedelmek mentesülnek a nyugdíjjárulék fizetése alól! Megint csak kik nem fizetnek, akik röhögve tudnának fizetni!)
Aztán a harmadik és legsúlyosabb probléma, hogy a kormány úgy ugrott, pontosabban ugrasztotta a népet, megint és már sokadszorra a rövid, de egyre hosszabb regnálása alatt a medencébe, hogy azt elfelejtette feltölteni vízzel! Az okoskáim elfelejtették, hogy a minimál-nyugdíj, aztán meg a 30-50 % -os nyugdíjcsökkentés az arra ítéltek esetében különösen, a megélhetési szintet, még inkább padlóra teszi. Munkahelyet nem tud teremteni, a kormány, a gazdaságot csak leépíteni tudta eddig is, nemhogy akár egy szikra reményt is adna az ország népének! Odáig nem fejlődtek fel a gyerekek, hogy rájöjjenek arra, hogy a gazdaság fellendítéséhez a kereskedelmet kell intenzifikálni! Ez akkor lehetséges, ha a polgárnak pénze van! Ami ma nincs! Az csak nagystílű álomkép, hogy majd a vállalkozásokat így, meg úgy segítjük! Mire vállalkozzon a vállalkozó, ha nincs kereslet? Szóval a kormánynak előbb alulról építkezve kellene a problémákhoz hozzáállnia, nem a sok, az életben talán még soha, termelő üzem közelében sem volt, macskajancsiknak kellene a frankót megmondania!
Egy jóléti, de, egye fene, egy nálunknál kicsit is jobblétű társadalomban sem hoznak olyan rendeletet ,(bocsika rendeleteket) amelyek, az ellehetetlenülés kényszerét ilyen kegyetlen, szemét módra meg meri fogalmazni - akkor és úgy, hogy egy biztonságos megélhetési lehetőség még a tökfej gondolataikban sincs meg!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Adalék, a parlamentbe ülő fityeszesek között is szép számmal avnnak III. kategóriás "ROKKANTAK" akikválon felül sérültek. Nekik is ennyiből kellene megélniük, de örökre!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Úgy tudom, azok akik már elérték a nyudgíjkorhatárt azokat lenyugdíjazzák. Akik túlvannak az 57 évükön, azokhoz sem nyúlnak. Csak a "fiatalabb" és jelenleg a III.-as kategórába soroltakat fogják felülvizsgálni és jóval kevesebbet kapnak majd az eddigieknél. Ezért lett öngyilkos az a bányász is.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én azért úgy emlékszem, hogy akkor is volt aki reklamált és akkor sem figyelt rá senki, talán a remény miatt hátha nem következik be. Az, hogy bekövetkezett egyébként sem tehetett ellene sem az akkori , sem a mostani nagyobb tömegek. Az egész csapatnak a gajdeszban a helye.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Sajna amikor a mi nyugdíjas törvénytelen jogfosztása volt napirenden,,,senkit sem érdekelt.Mos már késő akkor kellett volna a szót mondani.Leírtam akkor ::uraim itt minden ember aki nincs a körbe szegény kisemmizett lesz.

Válasz

robotka istvan üzente 12 éve

attól tartok,hogy itt megint nem mifogunk jóljárni.

Válasz

robotka istvan üzente 12 éve

személyszerint nekem teljesen mindegy,hogy minek nevezik csak nehogy anyagilag rosszabbul járjunk.Amit most kapunk az sem elég csak langyosvizre.istván

Válasz

weppert jános üzente 12 éve

Remélem most ki huzzák Orbánt a névsorbol mert annyi kárt okozott hogy ez nem tudja helyre hozni.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Úgy fog alakulni, hogy "mindenki jobban jár",- de a költségvetés az biztosan!

Válasz

Koos Jozsefne üzente 12 éve

nem tudom kinek lessz jo ez a váloztatás,de nem tudom az t sem mi lessz azokkal a rokkan t nyugdijasokkal akik évek óta álandositva vannak és időközben már a nyugdijas korhatárt is betöltötték.Talán átsorolnak öregségi nyugdijasnak,de akkor hol a kető közti külömbség?
Mert nyilván eddig nem az egész nyugdij járandóságot kaptunk,hanem ki-ki a rokkantság fokának %-san.Szeretném tudni hogyan fog alakulni? T....Koosné

Válasz